PDA

View Full Version : Portparol Mourinha odgovara Mazzarriju!


DenchiNL
23-02-2010, 01:26
Portparol Mourinha Mazzarriju
"Magarac nikad neće postati konj!"

Predsjednik Intera Massimo Moratti naredio je treneru Joseu Mourinhu da više ne daje nikakve izjave medijima, ali to nije spriječilo glasnogovornika portugalskog stručnjaka da progovori. I to upravo u stilu svoga šefa.

Eladio Parames se u razgovoru za Gazzettu dello Sport obračunao s trenerima Rome i Napolija, Claudijem Ranierijem i Walterom Mazzarrijem koji su proteklih dana oštro napali Mourinha.

Ranieri je rekao kako je Mourinhu lako u karijeri jer je od milionera Romana Abramoviča, vlasnika Chelseaja, prešao ka milioneru Morrattiju, vlasniku Intera. Mazzarri je, pak, utvrdio kako je u karijeri napravio više od Mourinha.

"Nakon što sam pročitao Ranierijeve i Mazzarrijeve izjave, kao Mourinhov prijatelj i glasnogovornik mogu reći da je on osvojio mnoštvo naslova s Chelseajem i Interom. S druge strane, Ranieri nije osvojio ništa, ni s Chelseajem, ni s Juventusom", rekao je Parames.

A što se tiče Mazzarrija, reći ću mu da i magarac može osvojiti puno, ali nikad neće postati konj!

Osvrnuo se Parames i na mogućnost da Italijanski nogometni savez kazni Mourinha zbog protesta protiv sudaca nakon subotnje utakmice u kojoj su Interu u remiju protiv Sampdorije isključena dvojica igrača.

"Mnogi su mi ljudi rekli da ih boli što Mourinho radi u ligi koju je pogodio poznati skandal Calciopoli, ali Jose mi uvijek govori da se ne brinem jer se on voli boriti protiv svih."

(sarajevo-x)