PDA

View Full Version : Stanković: Pomažem Stevanoviću


Moca93
17-02-2010, 19:09
Kapiten reprezentacije Srbije i vezista Intera Dejan Stanković kaže da trenutno na sve načine pokušava da pomogne supertalentovanom Alenu Stevanoviću da se izbori za status standardnog prvotimca "nero-azura"! On se prisetio da je po dolasku na Apeninsko poluostrvo imao neverovatnu podršku istinske legende Siniše Mihajlovića, koji mu je objasnio sve zakone profesionalizma u rimskom Laciju i olakšao mu boravak u novoj sredini.

- Mali Stevanović je sjajan. Reč je o izuzetno kvalitetnom i vaspitanom momku, koji je uz to supertalentovan igrač. Imao je veliku sreću da sa 19 godina dođe u Inter i počne da sarađuje sa takvom trenerskom veličinom kao što je Žoze Murinjo. To je prosto Božji dar. Naravno, uvek može na mene da se osloni. Tu sam, jer odlično znam šta mladom igraču znači podrška zemljaka u velikom klubu. Zadovoljstvo mi je da mu pomažem. Pitanje je da li bih se ja snašao u Italiji da nisam delio svlačionicu sa Sinišom Mihajlovićem - istakao je u razgovoru za Press Dejan Stanković.

Jedan od najznačajnijih igrača u istoriji srpskog fudbala konstatuje da bi bio veoma ponosan ako bi srpski jezik u svlačionici Intera postao dominantan. Nije nikakva tajna da su Aleksandar Kolarov i Miloš Krasić već mesecima tiha patnja četvorostrukog uzastopnog šampiona Italije.

- Prelazni rok je završen, videćemo šta će se desiti za šest meseci. Za Kokija (Aleksandar Kolarov prim. aut.) mogu da se zakunem da bi predstavljao veliko pojačanje. Bilo je razgovora, u jednom trenutku samo ga je potpis delio od Intera. Ipak, do dogovora nije došlo. O Krasiću sam čuo drugačije priče. Koliko znam, gradski rival Milan je baš zalegao za njega - rekao je Stanković.

Jedan od protagonista zlatne epohe Intera kaže da četa Žozea Murinja ne namerava da prekine surovu dominaciju na Apeninskom poluostrvu. "Nero-azuri" trenutno imaju osam bodova više od Rome uz meč manje, dok je gradski rival otpisan posle derbija "Dela Madonina".

- Bilo je zaista teško preživeti period koji je za nama. Imali smo težak raspored, mnogo povređenih igrača, ali smo nekako preživeli. Pobeđivali smo u poslednjim minutima i tako stekli ozbiljnu prednost u odnosu na glavne konkurente. Ne mislimo da smo završili posao. Često se šalimo u svlačionici i pričamo da niko sem nas ne može da osvoji titulu. Ili preciznije da se izrazim, samo Inter može da je izgubi - poručio je Stanković.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">