PDA

View Full Version : Izjave nakon Parme


Moca93
11-02-2010, 20:16
<small></small>
Nakon remija u Parmi izjave novinarima dali su Mario Balotelli. Diego Milito, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Julio Cesar i Jose Mourinho…
Balotelli: “Samo sam polovično zadovoljan i ne može biti drugačije kada sam olako shvatio udarac na volej, a trebao sam zabiti. Sretan sam zbog gola, ali nesretan jer sam mogao dati još jednog. Oni su bili jako dobri, ali mogli smo isto dobiti.” Na pitanje da li će ikada slaviti pogotke rekao je: “U finalu Svjetskog prvenstva ću sigurno slaviti.” Odnos s Mourinhom: “Ružinav? Ne, ne radi se o ružini, samo ponekad zaiskri, ali to je zato što ja želim stalno igrati, a ako ne igram ili me zamijeni nije mi drago. To je normalno.”
Milito: “Mirante je bio odličan, sve je branio. Mi smo svejedno odigrali odlično protiv odlične Parme. Znali smo da će biti teško, borili smo se i odnjeli bod. Teren je bio težak, lopta je ubrzavala po mokrom. Oni su bili odlično postavljeni sa petoricom otraga. Tako su spriječavali naše napade po bokovima, bilo je teško, ali momčad se trudila do kraja. Ono što nas ostavlja mirnima je predstava. Sada mislimo na Napoli, to će biti jako teška utakmica.”
Zanetti: “Važna utakmica protiv odlične Parme. Željeli smo pobjedu, ali nismo uspjeli. Namučili su nas s kontrama, posebno Biabiany. Uzeli smo bod i dobro je. Rekao sam predsjedniku Parme: Biabiany ća biti sjajan, zabit će puno golova i raditi razliku.” Zanetti je također komentirao teren: “Nije bilo lako, lopta se nije odbijala kako je trebala.” Na kraju, kao i uvijek kapetan je pokazao svoju velikodušnost i altruizam: “Današnja kapetanska traka posvećena je Naniju Franzosiju, prvom kapetanu na terenu i u životu. Bio je prvi kapetan ovog kluba i naše misli su s njegovom obitelji.”
Cambiasso: “Neodlučeno je korektan rezultat, njihov vratar je sve obranio, ali svakako zaslužuju remi. Srećom mi imamo naviku pobjeđivati, pa nas ovaj rezultat ne zadovoljava. Ostaje gorak okus, ali dobro je i ovako, borili smo se do kraja. Žao mi je Materazzija, sada mora pauzirati i to nije lijepo: hvala mu za žrtvu koju je napravio. Kakvo je stanje momčadi? Ja sam uvjerenja da fizička kondicija dolazi iz one psihološke, pa je sada stanje odlično. Ipak, ostaje razočaranje ovim rezultatom. Sada mislimo na Napoli i kako tamo osvojiti tri vrlo važna boda za tablicu.”
Julio Cesar: “Moja obrana udarca Biabianyja? Bila je važna. Utakmica je bila uravnotežena, zato je bod dobar.Odlazimo tužni iz Parme, jer smo došli po tri boda, a na kraju je dobro da smo uzeli i jedan. Sada mislimo na Napoli. Moram nešto reći: Mirante je bio ključan igrač, želim mu čestitati, bio je sjajan. U globalu, svi oni su bili strašno napaljeni.”
Mourinho: “Remi pravedan rezultat? Da, Inter je ušao na teren da pobijedi i da pobijedi odmah. Doduše, znali smo da utakmica s Parmom dolazi kao treća u sedam dana i da neće biti lako. Sve smo napravili kako bismo poveli u prvom poluvremenu da možemo kontrolirati utakmicu u drugom, ali Parma se odlično branila, Mirante je bio sjajan. U drugom poluvremenu je utakmica bila izjednačenija, a obilježila su ga epizode kao dva gola, crveni karton, ozljeda Materazzija kada više nisam imao mogućnost zamjene. Nisam ljut na momčad, dapače jako sam zadovoljan, jer sam tražio da izađemo na teren ozbiljni, a momci su to napravili. Parma je zaslužila bod, jer su se borili na terenu. Protivnik je znao pretvoriti ovu utakmicu u tešku, ona to nije postala zato što je Inter ušao s krivim mentalitetom. Sigurno da je zbog situacije na tablici bilo bolje da smo uzeli tri boda, ali i jedan je dobar.”
Pandev, Milito i Eto’o su opet bili sjajni prema novinarima: “Drago mi je da svi moji napadači igraju ovako, jer bez polušpice je to jedini način kako igrati. Žao mi je što smo primili gol iz prekida, jer bilo je situacija u kojima smo se više mučili, kao primjerice brzina Biabianyja. Zašto nisam ostavio brzog Cordobu na terenu? Zato što sam zbog prekida preferirao visinu Materazzija. Marco je danas pokazao primjer svim mladima, ostao je na terenu unatoč bolovima.” Balotellijev gol nakon 120 sekundi: “Pa nećemo pričati o njegovom talentu, on je neosporiv. Moj posljednji problem s Mariom bio je kada se nije vratio braniti udarac iz kuta, jer ga je netko lagano udario. Materazzi, žrtva istegnutog mišića, istrčao je sprint od 50 metara kako bi se obranili. Takvi detalji jako puno vrijede u mom načinu rada.”
Na kraju su Mourinhu pokazali poruku Pietra Chiambrettija, voditelja emisije Chiambertti Nights koji je izjavio kako je Mourinho samo izvrstan komunikator: “Što reći? Ne znam, ja nastavljam raditi ono što mi se sviđa, ono što mogu kako bih pomogao svome klubu.”
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">