PDA

View Full Version : Mourinho: Mariga igrač kakvog baš volim


Moca93
03-02-2010, 14:43
Trener Intera Jose Mourinho održao je press konferenciju uoči prve polufinalne utakmice Kupa Italije između Intera i Fiorentine. Izdvajamo najvažnije…
“Tko dođe do polufinala želi finale, to je normalno. Fiorentina je težak protivnik, a uzvrat je u travnju. Ne sviđa mi se, ali je tako. Ne znamo kakvi ćemo biti tada, ne znaju ni oni. To je isto kao da sada odigramo prvo poluvrijeme utakmice, pođemo doma i nakon dva mjeseca odigramo drugo poluvrijeme. Sutra svakako želimo dobiti, želimo rezultat koji će nam u uzvratu davati velike šanse za prolaz. Što se tiče igrača svi koji su dostupni su na listi. Naravno da imam na umu da u osam dana igramo tri utakmice, pa će biti promjena. Tko će igrati? Sigurno Lucio, Sneijder, Milito i Toldo. Toldova greška protiv Juventusa? Nije bila njegova, nego Silvinova” - uz smijeh je rekao Mourinho.
Potom je poželio dobrodošlicu MacDonaldu Marigi: “Prezadovoljan sam njegovim dolaskom. Opcija je više u veznom redu, danas je prvi put trenirao. Znam da se još oporavlja od ozljede, ali čini se da može konkurirati za sastav. Nije gotov proizvod i to mi se sviđa: mlad je, mora sazreti, igrač je za sadašnjost i za budućnost. Još mora puno raditi da bio bio top, ali jako mi se sviđa. Poslužiti će za ravnotežu u vezi. Simplicio i Ledesma? Nadam se da su sretni.”
Mourinho je potom upitan o nagradi za trenera godine koja mu je izmakla (18-7 bilo je u korist Allegrija): “Jesam li razočaran? Ne, iznenađen sam što sam dobio Oscara. Što se tiče Zlatne klupe zadovoljan sam, jer kažu mi da sam dobio šest ili sedam glasova kolega. To je ugodno iznenađenje (smijeh). Nema problema: igrači su glasovali za mene, treneri su igrali za nekog drugog.”
Trener Intera potom je komentirao i težak raspored u veljači: “Mjesec u kojem igramo u sva tri natjecanja. Biti će naporno, igra se puno utakmica, ima tjedana sa tri prvenstvena kola, dakle devet bodova u igri u sedam dana. Sve u svemu, odlučujući mjesec.”
Inter ove i prošle sezone: “Momčad koja ostane bez jednog od najboljih igrača na svijetu sigurno oko sebe stvori puno pitanja, a to se dogodilo kada smo prodali Ibrahimovića. Ali znamo što smo napravili poslije toga, na očigled svih, mi treneri i klub. Ali i ono što su napravili igrači. Nismo osvojili još ništa, ali igramo puno bolji nogomet nego lani, a to nije slučajno.”
Jeli Sneijder bio samo alternativa Hlebu: “Laž, laž, velika laž: Hleb je bio opcija u zadnji trenutak kada smo prodavali Ibrahimovića, a Sneijder je bio pomno izabran.”
Parma - Inter odgođena zbog snijega: “Bili se to dogodilo u Engleskoj? Ne znam, nikada nisam imao tih problema tamo, osim jednom, ali tada je mećava počela u sred utakmice.”
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">