PDA

View Full Version : Interu veliki milanski derbi


ivan019
25-01-2010, 04:26
Jedan od najvećih gradskih nogometnih derbija u Europi, onaj između Intera i Milana, pripao je u nedjelju “nerazzurrima”. Kao formalni domaćin na zajedničkom stadionu San Siru Inter je slavio 2-0...

Do velike je pobjede u 21. kolu Serije A i značajnog koraka ka petom uzastopnom naslovu talijanskog prvaka momčad Josea Mourinha je došla iako je veći dio utakmice igrala s igračem manje, a u završnici i s dva.

Najprije je u 27.minuti Wesley Sneijder sarkastično zapljeskao sucu Gianluci Rocchiju nakon što je ovaj pokazao žuti karton njegovom suigraču Luciju. Što misli o Sneijderovom ponašanju, Rocchi je pokazao koju sekundu kasnije kad je iznenađujuće iz džepa izvadio crveni karton.

No, Inter je u tim trenucima već vodio s 1-0. U desetoj je minuti Goran Pandev uputio dugačko dodavanje prema Diegu Militu, Ignazio Abate je nespretno reagirao i glavom pogurnuo loptu u for Argentincu kojem nije bilo teško svladati Didu. Milito se ovim pogotkom ponovno izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Antonijem di Nataleom, obojica imaju po 13 golova.

Brojčano nadmoćni Milan u drugom je poluvremenu silovito krenuo po izjednačenje, imao je nekoliko dobrih prilika, ali umjesto izjednačenja je dobio drugu loptu u svojoj mreži. Giuseppe Favalli je u 65. minuti srušio Maicona na oko 22, 23 metra iako je više izgledalo da je Brazilac simulirao. No, to nije smetalo Pandeva koji je, u izostanku Sneijdera, namjestio loptu i lijevom je nogom poslao pored Dide koji itekako snosi odgovornost za taj gol.

No, ni tu nije bio kraj uzbudljivim događajima. Milan je nastavio napadati, a tračak nade mu se ukazao na početku 90. minute kada je lopta u kaznenom prostoru u ruku pogodila Lucija koji je za to dobio drugi žuti karton. Sarkastičan je pljesak ovaj put izostao, ali ne i slavlje Interovih nogometaša nakon što je Julio Cesar obranio udarac s bijele točke sunarodnjaku Ronaldinhu.

Milan je prije ovoga kola imao osam pobjeda u devet utakmica i približio se Interu na samo šest bodova uz utakmicu manje. Prednost “nerazzurra” sada, međutim, ponovno iznosi velikih devet bodova.