PDA

View Full Version : Mourinho: Bio bih razočaran remijem


esteban
24-01-2010, 13:57
Uoči derbija 21. kola Serie A između Intera i Milana Jose Mourinho govorio je pred novinarima. Izdvajamo najbitnije…

Promjena kalendara Milanu:
“Trebali smo pitati Legu Calcio da igramo derby danas (subota), tako da sutra imamo slobodnu nedjelju. To sam rekao i na dodjeli Oscara kako bi ljudi znali da nismo glupi i da znamo kako nam je netko zabio nož u leđa. Jesam li osjetio dah neprijatelja ovaj tjedan? Ne, odigrali su u tišini, bez buke, vrlo inteligentno (smijeh). Sa divljenjem moram reći da su odigrali jako, jako dobro.”

Tko je bolji:
“Bolja momčad je ona koja ima više bodova, a ona najbolja koja osvoji prvenstvo. Ako imamo tri boda više znači da smo mi bolji, ali broji se samo stanje u svibnju. Ova je utakmica od velikog značaja za rasplet.”

Postava:
“Ne mogu vam reći, još moram provjeriti. Ako nemam potpune informacije onda ne govorim ništa. Mogu govoriti samo o špijunima koje vidim na stablima s dvogledom. Mene Milan uopće ne zanima.”

Milan:
“To vam mora odgovoriti Leonardo. Meni se ne sviđa odsustvo nekih igrača, a problema imamo. O Eto’ou ne razgovaramo otkad je otišao, mislim samo na igrače na raspolaganju. Mladi se vraćaju juniorima, a doći će ponovno s nama ako netko ne bude mogao nastupiti.”

Leonardo:
“Potvrda Leonarda u teškim trenucima dokazuje zrelost kluba. Nisu ga smjenili nakon prvog problema, stali su iza njega i sada su svi sretni. Zasluge idu klubu.”

Scudetto:
“U siječnju smo, na pola prvenstva. Kao što je Roma izgubila puno bodova u startu, a Juventus u posljednja dva mjeseca tako Milan i Inter mogu naići na teško razdoblje. Juve i Roma nisu van utrke za naslov. Ukoliko dobijemo derby neće biti presudno. Ako dobijemo imati ćemo šest bodova prednosti, a s tom razlikom ne možeš računati na naslov.”

Lippi:
“Nije moj problem. Vjerovatno mu se nije sviđalo kada je trenirao ovdje, ima ružne uspomene. Nije moj problem što nije došao.”

Rocchi:
“Prije utakmice niti jedan sudac nije problematičan. Prije utakmice uvijek mislim da Collina izabere ono što je najbolje. Ponekad nakon utakmica imam drugačiji osjećaj, izađem ljut i frustriran jer ne razumijem što se događalo. Prije utakmice nikada neću reći da mi se sudac ne sviđa ili da ima rođaka koji navija za Milan.”

Spektakl Milana:
“To je točno kada Milan zabije poneki gol više, kada bude više pobjeđivao i imao više bodova od nas. Za sada smo to mi. To je za mene spektakl. Ako za mjesec dana budu prvi, onda OK. Spektakl je zabiti više, imati više bodova i biti ispred svih. Kod Milana se ne bojim ničega. Ničeg od nikog. Gledao sam video i znam što rade na terenu, filozofiju igre, kretnje koje su plod njihovog rada. Dobra su momčad i poštujemo ih. Pobjedit ćemo? Neriješeno me ne bi zadovoljilo. Ne zamaram se rekordom bez poraza kod kuće. Nikad nisam igrao zbog rekorda. Nisam to napravio niti protiv Siene. Dan kada završi moja nepobjedivost za mene će biti dan ponosa jer dugo nisam izgubio utakmicu kod kucć.”

Talijanski suci:
“Dobri su, ali griješe kao ostali. U posljednje vrijeme više griješe na našu štetu, ali to je nogomet.”

Ronaldinho:
“Sretan sam što se vratio, poznajem njega i brata mu, uvijek se smijemo i prijatelji smo. Zasluga je njegovog trenera, njegovog rada i momčadi to sto se vratio u formu. Zasluga je momčadi što ima 10 jedanaesteraca, a on zabije sedam-osam. Ako se nogometu vratio takav igrač tim bolje.”

Balotelli je gledao Milan uživo:
“Svidilo mi se to. Pitao sam ga za savjete.” :crazzy:

Inter:
“U derby ulazimo kao prva momčad, a nema sumnje da ćemo kao prvi i izaći. Utakmice se dobijaju koktelom lukavosti i znanja. Vjerujem u pobjedu, dobro se osjećamo.”