PDA

View Full Version : Kako je nastao Inter?


Mauro7
15-01-2010, 14:30
Povijest govori kako je Inter nastao odvajanjem do kojeg je došlo u ''Milan Cricket and Football Club''.
U ponedjeljak 09.03.1908. unutar jedne sale restorana ''Orologio''(mjesto u kojem su se sastajali intelektualci iz grada Milana, pogotovo nakon kazališta) sprovela se pobuna jedne grupe članova koji se nisu slagali sa vlasnicima Milana.
Razlika u stavovima bila je karakterizirana pogotovo u tome što su članovi željeli prihvatiti ne samo talijanske igrače, nego i strance, upravo - ''internacionalce''.

http://www.interfc.it/Logo.gifSlikar Giorgio Muggiani je najaktivniji u pripremi odvajanja i on će biti taj koji će nacrtati prvi grb kluba : plavi krug i crni krug koji čine okvir zlatne pozadine, i u bijelom, jedna iznad druge, inicijale Football Club Internazionale Milano.
Iz sastanka slijedi povijesni zapisnik koji predstavlja službeni akt rađanja kluba :

''Gospoda osnivači su se sastali ove večeri sa čvrstom namjerom osnovanja novog kluba. Nazočna su gospoda G.Muggiani, Bossard, Lana, Bertoloni, De Olma, Hintermann Enrico, Hintermann Arturo, Hintermann Carlo, Dell'Oro Pietro, Rietmann Ugo, Hans, Voelkel, Maner Wipf, Ardussi Carlo.
Nakon manjih tipičnih diskusija gospodin Muggiani predlaže da se prijeđe na nominaciju privremenog odbora kojeg bi se potvrdilo na sjednici od 11 marta. U nominacijama ostaju nepopunjene pozicije predsjednika i dopredsjednika.
Nominirani su : za tajnika G.Muggiani; za blagajnika De Olma; za ekonimistu Rietmann Hans; za savjetnike Dell'Oro i Paramithiotti...
Muggiani za počasnog člana predlaže gospodina računovođu Bosisio, tajnika talijanskog Foot-Ball saveza. Nazočni prihvaćaju takav prijedlog.
Ime udruženja je jednoglasno prihvaćeno kao Foot-Ball Club Internazionale Milano. Sjednica završava u 11:30''.

U denominaciji kluba, ''Milano'' je trebao biti osnovni apelativ, no vrlo brzo se oktriva da bi prisutnost ''Milano'' i kluba ''Milan'' kreiralo zbrke pa se odlučuje da će se momčad morati zvati s imenom zbog kojeg je i nastala : Internazionale.

Prvim predsjednikom nominiran je savjetnik Giovanni Paramithiotti, dok je figuru trenera predstavljao Virgilio Fossati, kapetan momčadi, koji će samo par godina kasnije poginuti u prvom svjetskom ratu.
početkom dvadesetih godina stabilno se pojavljuje klasična figura trenera.


Iz lista ''La Gazzetta dello Sport, mart 1908.

''Foot-Ball Club Internazionale''
''Je naslov jednog novog kluba rođenog prije par dana u Milanu.
Novi klub, koji je nastao nakon bijednog odvajanja kojeg su izazvala brojna neslaganja u Milan Club, sastavljen je u većini od aktivnih nogometaša i nekolicine strastvenika.
Maksimalnu želju za dobrim i najbolje nakane su baze novog kluba koji za sada obećaje male ali dobre stvari.
Glavni cilj novog kluba je olakšati treniranje nogometa strancima koji žive u Milanu i širenje strasti za nogometom među milanskoj mladeži, kojoj idu posebne pohvale.
Naše čestitke za dug i uspješan život, i što je najvažnije, razumijevanje za novo udruženje, koje će zasigurno u svojim osnivačima naći onu dobru želju potrebnu da bi demonstrirane namjere imale najbolji uspjeh.''

dera
15-01-2010, 14:48
e vidis, nisam znao da je tako rano bila sjednica, mislio sam da je u kasne sate..
takodjer ranije nikad nisam razmisljao koliko se treba zahvaliti ovim ljudima, ovom sto je osmislio znak, a nema nista o tome koje ce boje biti dresovi? :P
vidim i ova trojica brace hintermann pff svaka cast

Mauro7
15-01-2010, 15:25
grbovi
http://i50.tinypic.com/2md3xfr.jpg

dresovi
http://i45.tinypic.com/2py23q9.png

dera
15-01-2010, 15:28
sad mi je jasno zasto poslujemo sa genoom :) takodjer mi je jasno zasto smo osvojili onda LP :)
a ljudi jeste vidjeli kad je man utd nastao?!

dera
29-04-2010, 11:28
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gTWzHO2U7Dc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gTWzHO2U7Dc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

---------- Post added at 11:28 ---------- Previous post was at 11:12 ----------

finale bismo trebali igrati u gostujucim - jel vam poznat ovaj iz '64 :D
vrlo slicni dresovi hehe :)

Moca93
29-04-2010, 15:22
Celu ls ,smo gosti u zavrsnoj...al da nekvarimo maler... heheheh...Mada mozemo i crno plave koristit,razlicitu su od bajernovih...al nekvarimo maler :)

iosonointerista
15-05-2010, 23:13
A kada su fasisti u Italiji dosli na vlast, klub je morao privremeno promjeniti ime u "Ambrosiana" i igrali su u bijelim dresovima :O