View Full Version : Inter v AC Milan
U nedelju, 13.09. u 20:45 igramo protiv gradskih nam rivala. Ako ih dobijemo pucat ćemo od samopouzdanja, ali pošto je tu dosta novih igrača i nismo imali kada uigrati ih, bio bih zadovoljan i remijem. Vidjet ćemo kakva nam je odbrana protiv Bacce, Adriana pa i Balotellija :).
nadamo se povredi bacce :D
Diego Milito: Inter je kvalitetnija ekipa od Milana. Derby će odlučiti Jovetić a ja jedva čekam utakmicu, uživat ću!
<3 Il Principe!
Osam dana prije derbija izmedju Intera i Milana sigurno je da ce Inter biti pobjednik van terena. Corriere dello Sport prenosi da je do sada 65 000 ulaznica prodato za derbi 13. septembra. Stadion ce skoro sigurno biti rasprodan do posljednjeg mjesta i moguce je za Inter, koji ce biti domaci tim, da obori prethnodni rekord u profitu. Prethodno rekord je bio 3,5 miliona eura i prema Corriere dello Sport , Inter ocekuje da zaradi 4 miliona eura od ove utakmice, historijski iznos ne samo za derbi vec i za cijelu Serie A.
---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:21 ----------
Santon: "The friendlies have not been kind to us but we start with 6 points in the league and want to do 3 in a row against Milan."
JZ4: Mislim da cemo slaviti u nedjelju. Imamo dobar tim a Mancini je vrhunski takticar za ovakve utakmice, dosta sampiona imamo u ekipi. Baloteli? Mislim da je dobar decko ali Inter ce slaviti, cak sam siguran u to.
Bome siguran sam i ja, Joveta gol i asistencija za CG.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11951996_486551511518108_6023892541205801777_n.jpg ?oh=c27a41100e1872ad772404519871e863&oe=56A9362E
iskreno mislim da ce miha jos jednom pokazat kolika je mancini ubleha od trenera
Kako prenosi TuttoSport, Interov predsjednik, Erick Thohir, nece biti prisutan na „Giuseppe Meazzi“ u nedjelju na derbiju protiv Milana. Bivsi predsjednik Intera Massimo Moratti i predsjednik Milana Silvio Berlusconi se ocekuju na tribinama.
Imamo šansu ostvariti dobar rezultat :P.
Normalno da imamo, osim ako Mancini ne bude jeo govna pa u startnih 11 stavio Palasia mrtvog i Juana ofanzivno nesposobnog na levog beka, a Broza iza napadaca.
Normalno da imamo, osim ako Mancini ne bude jeo govna pa u startnih 11 stavio Palasia mrtvog i Juana ofanzivno nesposobnog na levog beka, a Broza iza napadaca.
Sto se Mancia tice, ja ga necu pljuvati vise
Pusti lika ovu sezonu neka radi šta želi, pa komentariši na kraju sezone.
A to zato sto mi je tamo negde ipak drag:-)))
71 000 prodanih ulaznica do danas, stadion će do nedelje biti ispunjen do poslijednjeg mjesta, a nama u džep €4m.
Bertolaci nije u konkurenciji za tim zbog povrede.
Osjetit će se na terenu :sivi:.
Sto manje opcija imaju to bolje za nas.
According to information coming from overseas, Inter defender Joăo Miranda*suffered a blow to the knee (by Altidore?)*in the 16th minute. Then he stayed on the pitch after the care of doctors,* but gave up in the 22nd minute (and was replaced by*former Roma player Marquinhos).
At the end of the match, Miranda*explained his condition:*“Unfortunately I suffered a blow to the knee and I had to go off. I am told that it is a problem to the medial collateral. Now I will carry out tests*at Inter to understand exactly how serious the injury is.”
Ovo nam nije nikako trebalo, ali nikako.
tu je rannochia da ga zamjeni :D
1:1 u povredama :P, Ranko će ga korektno zamjeniti, dobar je to momak :D.
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12002849_751758111619951_4184079751107339145_n.jpg ?oh=19c5a8285caf531e5f6a546ebcff469f&oe=5663F81F
:sivi:
Znaci bice komedije u odbrani.
---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:57 ----------
Jos ako JJ bude igrao levog beka...
Ma neće, samo me brine to što se Ranocchia spominjao u Milanu, i dalje se spominje da bi u januaru mogao tamo, pa da ih ne pusti kapiten :D.
Ta,dva momka ce,jebat majke ove sezone!!
Ljajić i Perko:
https://www.facebook.com/Inter/videos/vb.139132459470235/1011660552217417/?type=2&theater
Zvanični page Hakana Sukura lajkao lol.
A na treningu se samo Srspkohrvatski cuje :D :D Brate,polako bre itd :D
A na treningu se samo Srspkohrvatski cuje :D :D Brate,polako bre itd :D
I Crnogorski ;)
Koji li jezik Samke špreha :P.
Rocchi to officiate Inter v Milan. His record with:
Inter: 11W 9D 4L
Milan: 6W, 10D, 12L
---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 14:08 ----------
U interviewu za TuttoSport, Cesare Prandelli govorio je o nadolazecem milanskom derbiju:
„Mnogo ce zanimljivo biti gledati ova dva nedavno renovirana tima, obje ekipe jos traze pravu filozofiju za igru. Takodjer ce biti zanimljivo vidjeti kako ce dva trenera postaviti svoje ekipe, jer se dobro znaju i radili su zajedno.“
Koliko ce trebati da Mancinijeve ideje budu potpuno razumljive ekipi?
„Trebat ce par sedmica, ipak, on ima ekipu punu igraca koji su karakteri, sto moze donijeti rezultate kao sto je bilo i u prva dva kola lige. Inter koji gledamo je protiv Atalante i Carpija isao po pobjedu i to je vazno.“
Koja pojacanja milanskih klubova najvise obecavaju?
„Jedan je definitivno Bacca, jer je on igrac koji se brzo snadje u ekipi. Drugi je Jovetic, tehnicki mislim da je jedan od najboljih igraca u ligi.“
Jeste li ocekivali da vas bivsi ucenik ima tako bitan uticaj u Interu?
„Stevan je rodjeni lider, bio je kapiten Partizana sa 17 godina i uvijek je bio ozbiljan momak, jedan od onih s velikim kvalitetima. Nije ni cudo sto se snasao tako dobro u Interu. Jos uvijek moze rasti s trenerom kao sto je Mancini, koji cini igrace jos boljim.“
Trenirali ste Felipe Mela prvo u Firenci a potom i u Istanbulu: Toliko je porastao da je postao tako vazan menadzeru kao sto je Mancini?
„Felipe je unikat kada je u pitanju karakter, usput, i fizicki je vrlo snazan. Imao je tesko vrijeme u Juventusu jer su u Torinu mislili da ce vidjeti registu. Mancini ga zna bolje nego ja, zna da je pronasao borca, lidera, igraca koji daje sve za dres. Ipak, Melo nije regista, moze davati naredjenja, ima tu osobnost ali definitivno nije regista.“
Je li Kondogbia vec vrijedan novca koji je placen za njega?
„Ja ne dajem sud o mercatu, ali s Melom ce ciniti veoma zanimljiv tandem. Kljucna taktika derbija je u veznom redu.“
Koji je najbolji nacin za upariti Jovetica i Ljajica?
„Adem ima sjajan osjecaj za asistenciju, igraci ispred gola ce morati eksploatisati tu karakteristiku. Ne zelim davati savjete Robertu Manciniju ali ipak, gledajuci posao koji je Inter uradio na Mercatu, moze se primjetiti da je Roberto dobro prostudirao strukturu ekipe i napravio konkurentan tim.“
Derby će da sudi Gianluca Rocchi.
Phu
Pardon,znao sam da sam zaboravio jedan jezik :D
Posle medicinskog pregleda oficijalno je potvrdjeno da Miranda nece biti u konkurenciji za derbi zbog povrede, sto su italijanski mediji naveli kao veliki udarac za Inter.
Ranocchia će iznijeti odbranu ^^. Icardi takođe upitan, navodno iz Intera ne žele rizikovati ozbiljniju povredu, ali sva sreća pa sada imamo izbora u napadu :D.
---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
'Mancini i Mihajlović su dva prijatelja. Siniša je inteligentan čovek koji je bio kvalitetan učenik i slobodno mogu da kažem da je dosta naučio od Mancinija tokom perioda koji su proveli zajedno u Interu.'
'Sada ima tu nesreću da je trener Milana.', našalio se Moratti za italijanske medije, ali onda i pohvalio Mihu u ozbiljnijem tonu.
'Srećan sam što je našao veliki klub jer on zaslužuje da iskaže svoj talenat na najvišem nivou. Neće mu biti lako, ali ja mu želim sve najbolje.'
'Logično, ne protiv Intera.', rekao je Moratti.
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 20:07 ----------
Sve ulaznice su od danas rasprodane, 75.000, €4m u džep.
Mancini: "Icardi je dobro i igrat ce, a situaciju Mirande cemo ocjeniti. Vidjet cemo sutra."
Poznato je da je Mihajlovic javno prozvao Mancinija za opkladu. U pitanju je doniranje od 1 milion eura za izbeglice, a pobednik placa taj iznos.
Mancini je odgovorio za medije:
"Prihvatam opkladu i ja cu biti taj koji ce uplatiti donaciju"
---------- Post added at 16:39 ---------- Previous post was at 15:59 ----------
Medel bi mogao na stopera umjesto Ranocchie :D. Nemam ništa protiv. Ispred njih Melo, Kondo i Guarin, a naprijed Perko Ikac i Joveta.
Jovetic nemoze igrati krilo i to ce se sutra potvrditi.
Može se izvući na stranu, ma ne brinem ja za njega, bolje da ima više prostora, da se oslobodi čuvara jer će morati da čuvaju Ikca, a on može onda da radi šta hoće, tek Perišić :D. Ima da ih silujemo.
---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 16:54 ----------
Manci: "We will try to do our utmost to give a joy to our fans and give continuity to our results. Tomorrow is all sold out"
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11752349_10153562067706070_7018391674162701357_n.j pg?oh=3bea37f3f253fd5246f32e791a73dce8&oe=566B307C
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11986942_10153562068476070_3801981564832533477_n.j pg?oh=1f251da6b4b39c06b365c415aa55675d&oe=565FB1D6
Idemo na pobjedu!
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:03 ----------
"We’ll evaluate Miranda later today and make a call tomorrow morning. No teams are at 100% yet – everyone needs to give more. If Miranda doesn’t make it then all of the players are ready to step in. I don’t think we’d play with a back three, but you can never rule anything out. Icardi is fine and trained normally yesterday. He’ll be captain tomorrow."
Mancini was keen not to overstate the significance of tomorrow’s match in terms of the league table: "Winning the derby would give us more enthusiasm and would enable us to build on our early season wins. But it wouldn’t change a thing in regard to the table because it’s only our third match of the season. We’re convinced we can have a good season regardless of the result tomorrow."
The Inter boss was then asked for his take on the current AC Milan crop: "I think they’re a great side. Almost all of their players are internationals and they have two dangerous players up front in Luiz Adriano and Carlos Bacca. They have a number of players who can change the game. Both Inter and Milan are growing again and I think we’ll both return to the top soon. We want to do 100% to make our fans happy."
Asked whether the Nerazzurri’s recent arrivals would be ready to play tomorrow, Mancini replied: "Most of them already know the Italian league, apart from Perisic and Telles. Telles is a young player though and when I signed him from Gremio he’d barely played. I think he’s quite similar to Maxwell. And he has an Italian passport so could be an option for the national side.
"Felipe Melo in pretty good condition physically. I thought he would be less fit because he’s only played one match and didn’t have a full pre-season with Galatasaray. He’s been working hard for ten days now so we’ll see whether he’s involved from the start or not," continued Mancini.
The Nerazzurri coach also spoke at length about Ivan Perisic: "We believe he can be a fantastic player for this football club. He began the season in mid-August and is fit. He has put in some quality performances over the last year. In terms of his position, he’s comfortable in most attacking roles: striker, winger, inside forward.
"Medel is a complete player. He has great character and bags of quality – he knows how to play the game. Jovetic only got back from international duty yesterday and had a light training session. We’ll make a decision tomorrow morning," declared Mancini.
Mancini believes that the result is the only thing that matters tomorrow: "If I were an Inter fan I would only be worried about winning tomorrow. That’s what counts right now. The football and everything else will come as we keep picking up results. I think all Nerazzurri fans know that."
Lastly, Mancini was asked how the Milan derby ranks in the derbies he’s been involved in: "It’s number one. It’s always been a derby featuring the best players around and it often helped decide who’d be winning silverware. Our hope is to take Inter back to those heights."
Biscione
12-09-2015, 20:37
The Nerazzurri coach also spoke at length about Ivan Perisic..... In terms of his position, he’s comfortable in most attacking roles: striker, winger, inside forward.
:kafica:
Očekivao sam tvoj quote, gle šta ima u temi Perišića:
Ivan Perišić spremno dočekuje iskušenja u Serie A, a trebao bi dobiti priliku u dresu Intera već u derbiju - protiv Milana.
"Svi smo spremni i nestrpljivo očekujemo ovaj susret. Ovo je jedan od najvažnijih svjetskih derbija i jako sam motiviran", napisao je Ivan na Facebooku, a na kojem se družio sa obožavateljima.
"Mogu igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu, pa čak i kao napadač ako zatreba", objašnjavao je Ivan fanovima, a na pitanje o golovima samo je dobacio:
"Najvažnije je da ekipa pobjeđuje!"
Prokomentirao je odlazak Matea Kovačića u Real.
"To je moj blizak prijatelj i ja mu želim svu sreću.", a potom je zaključio na temu suradnje sa Jovetićem.
"Jedan je od najboljih na Balkanu. Neće biti teško surađivati s njim!"
Boldano i podvućeno je za jednu osobu, sama će se prepoznati :).
:kafica:
Biscione
12-09-2015, 21:27
Znači po njemu on može igrat i kao DM i CM? Taj je izgleda polivalentniji od Zanettija :D
Ma bolje ti znaš od njega :sivi:.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11951371_489334024573190_6183774751696477160_n.jpg ?oh=16bf21f48703ad8d011db537d08dbb4b&oe=5666A8BB
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12003343_753999604729135_5762014761270054343_n.jpg ?oh=69c792d3a8fdbecd9b445476a722a69a&oe=5669687D
---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:14 ----------
Juve tek nakon penala u 83' došao do 1-1 :D. Idemo im nabrati, forza Inter!
Kjevu ponisten cist gol, ajmo sutra na plus 8, imamo realno kompletniju i bolju ekipu od bilana, pobeda je realna.
Biscione
12-09-2015, 23:26
Ma bolje ti znaš od njega :sivi:.
I Lord Bendtner sebe smatra najboljim igračem na svijetu a svi znamo da nije, isto kao što svi znamo da Pero nikad nije igro na DM i CM poziciji ali ako on misli da je najbolji u vezi onda bi trebao to reći treneru pa da ga protiv Bilana ne stavlja džabe na krivu poziciju (kao jednog od 3 napadača) ;).
Nego, i Mancio wingere ubroji među napadačke pozicije. Jel se to ti bolje razumiješ u fudbal od njega? Jao nama sa takvim trenerom koji ni fudbalske osnove ne poznaje :D
Znači po njemu on može igrat i kao DM i CM? Taj je izgleda polivalentniji od Zanettija :D
Ne: D on je rejao mogu igrati u vrzi sve naprijed desno lijevo u sredini iza spica ali da je u prošlosti znao igrat i napadaca ako bi trebalo ...
I ricky je nama igrao spica sa rokijem pa nije spic: D
Nema smisla dalje raspravljati, Bisc je upravo potvrdio da zna bolje od samog Perišića :sivi:.
---------- Post added at 01:36 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
Od sezone 2009/2010 skor u takmičarksim mečevima je ovakav:
6 pobjeda Intera
3 pobjede Milana
3 neriješene
gol razlika: Inter 15:9 Milan
---------- Post added at 03:02 ---------- Previous post was at 01:36 ----------
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11998878_753949494734146_1164344541495057937_n.jpg ?oh=8318cf3d40f95ffef4649c2525f8caf6&oe=565D3953
Biscione
13-09-2015, 10:12
Nema smisla dalje raspravljati, Bisc je upravo potvrdio da zna bolje od samog Perišića :sivi:.
Zato što se Pera nije dobro izrazio jer nit je kad igrao nit može igrat DM i CM a samim time izjava da igra sve vezne pozicije pada u vodu. On je mislio da može igrat sve ofanzivne pozicije. A to što je rekao da može igrat čak i napadača po potrebi mislio je isključivo na špicu (Ikcova pozicija), dakle to se ne odnosi na SS-a i wingera koje su također napadačke pozicije (i Mancio tako kaže, ali ko zna možda dera bolje zna od njega :sivi:). Momak je čitavu karijeru igrao ili SS-a i wingera, možda ponekad AM-a po potrebi.
Quaresma#7
13-09-2015, 11:46
Medel če igrati stopera
Zato što se Pera nije dobro izrazio jer nit je kad igrao nit može igrat DM i CM a samim time izjava da igra sve vezne pozicije pada u vodu. On je mislio da može igrat sve ofanzivne pozicije. A to što je rekao da može igrat čak i napadača po potrebi mislio je isključivo na špicu (Ikcova pozicija), dakle to se ne odnosi na SS-a i wingera koje su također napadačke pozicije (i Mancio tako kaže, ali ko zna možda dera bolje zna od njega :sivi:). Momak je čitavu karijeru igrao ili SS-a i wingera, možda ponekad AM-a po potrebi.
Daj ne brukaj se vise.
Biscione
13-09-2015, 13:25
Ko mi kaže :sivi:
Etoo, Samuel, Recoba i Djorkaeff ocekuju se veceras na tribinama.
Nemogu docekati, samo da dobro otvorimo tekmu, da zabijemo u prvih 20 min bi bilo idealno.
Biscione
13-09-2015, 13:57
Samo da ne kiksamo u odbrani i da nam Bacca zabije neki bezveze gol jer teško da će njihov mrtvi vezni red neku valjanu akciju složit. Mi možemo pobjedit samo sami sebe večeras
Milan-Inter probable line-ups
Inter probable XI: Handanovic; Juan Jesus, Murillo, Medel, Santon; Kondogbia, Felipe Melo, Guarin; Perisic; Icardi, Jovetic.
Milan probable XI: Diego Lopez; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Bonaventura, Montolivo, Kucka; Honda; Luiz Adriano, Bacca.
Biscione
13-09-2015, 19:58
INTER (4-3-3): Handanovic; Santon, Medel, Murillo, Juan Jesus; Brozovic, Felipe Melo, Kondogbia; Perisic, Icardi, Jovetic.
Pa ti dera pjevaj borbene :P
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:53 ----------
Izgleda da je ipak Guaro umjesto Broze (sempreinter i inter.it nisu usklađeni :D)
Interesantan izbor, nema sta, Juan se izgleda ustalio na beku fenomenalnim igrama...
Biscione
13-09-2015, 20:05
Bivši nam kapiten izgleda zadnja rupa na svirali :D. Ništa, prodat i njega onda već u januaru, Vidića također otjerat kad se već ne računa na njih.
Quaresma#7
13-09-2015, 20:13
To bi bilo najbolje za nas tim i finansije, i malo bekove razterati.
inace formacija po mom ukusu mozda jedino tellesa bi dao levo.
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11998848_754561658006263_994781810387086638_n.jpg? oh=9974539923acee78d5310dea062e9453&oe=5662E644
---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
Vadi Perišića i Icardija, ubaci Ljajića i Biabianyja. Ova trenutna dvojka samo smeta. Da nam je tri Jovetića.
Biscione
13-09-2015, 21:34
Bez Mirande nam odbrana dosta škripi. Šteta što nam ovo ne uđe na kraju ali ne bi ni bilo pošteno jer je Bilan trebao zabit barem 2. Jova ubjedljivo najraspoloženiji, još da ima s kim igrat gdje bi nam bio kraj.
eto manciniu njegov perisic, jebo ga on, da hoce ga zamjeniti ljajic pa da se igramo
Perko je tek došao, treba vremena da se navikne na Italijanski fudbal i tim.
Biscione
13-09-2015, 22:41
Opasno smo sretni ove sezone. Kako smo pobjedili prve 2 tako i ovu treću - na guzove. Al koga briga kad smo prvi ta tabeli a Bilanu već bježimo 6 b.
To Guaro ljubim te garava :D. 3 utakmice, 9 bodova, slijedeći? Slijedeće dvije utakmice protiv dvije Verone, idemo 5 utakmica 15 bodova, a onda sa takvim samopouzdanjem na Fiorentinu!
svim igracima svaka cast osim persicu (u napadu nije nista uradio, al et malo ga izvlaci sto se vracao u odbranu), santon, murillo i melo najbolji veceras. a mrtvi palacio usao u 75min i cijelo vrijeme se vuce po terenu, hvala na svemu al nema vise mjesta za njeg, njegove minute trebaju dobijati ljajic i manaj
FORZA INTER :zastava:
Kakav crni Manaj pored Biabianyja.
Mancini pokazao jos jednom da je smesan, picka obicna i nula od trenera.
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:48 ----------
Jadan je do bola
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Dovoljno je pogledati kakve je izmene napravio
---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Bili smo ocajni, i ova 3 boda su smesna
Sile, ti si pićka obična, rekao si da ga nećeš kritikovati, 3 utakmice 9 bodova, dobili derbi protiv bilana i opet ga blatiš, poklopi se ;).
Sramota sto je uveo Palasia uopste a kamoli umesto Jovete i ostavio neprimetnog Perisica
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:51 ----------
A onda vrhunac kukavicluka i izvodjenje takodje mrtvog Perisica i ubacivanje Ranokije.
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Aj banuj se dera na nedelju dana
Ko je pobjedio? Izvadio ga je jer je crko, frajer je trčao za Ikca i Perku kojim se dres nije ni uznojio.
Ja nisam picka a igra Intera je smesna
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:53 ----------
I videcemo dokle ce ici ovako
Jesi ti smješan, šta treba da branimo rezultat sa tri ofanzivna igrača? Perko se ozlijedio, zašto se ne bi povukao?
Možemo jedino obojica ban :).
Samo budala ovakvom igrom moze bit zadovoljan
Jesi brale jesi, nisi čovjek od riječi, fino napišeš nema više kritika, pogotovo ako pobjedi Milan, i pobjedimo a ti opet. Tanak si ;).
Nemozemo dera, aj budi pravedan, ja tebe nisam pickom nazivao.
Nije ekipa još uigrana, a ti očekivao 4-0? Daj ba poklopi se, nije Manci kriv što se Perko i Ikac nisu vidjeli.
---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
Nisi mene, ali jesi Mancija :P.
Sta ce koji kurac Palasio u igri
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Pa sto ga koji kurac nije izvadio i uveo Ljajica ako se nije video, kad je dobar trener.
Palacio je redovno zabijao bilanu, zašto ne? Odmoran, umjesto umornog Jovete?
Ne mogu vjerovati, dobili derbi a ti samo pljuješ. Šta bi tek očekivao od tebe da smo slučajno izgubili.
---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:57 ----------
Zato što se očekivalo da bljesne, igrači poput Perke i Ikca bljesnu na trenutak i gol-asistencija ;).
Ti si uvek pricao kako Mancini nije kukavica al ispade obrnuto.
Halo bolan poslušaj se, igrao je sa tri ofanzivna igrača gotovo cijelu utakmicu, sve dok se Perko nije ozlijedio, i sa 1-0 igrao sa 2 napadača, i tebi kukavica?
Ne igramo nikako i kraj, sta treba da se 15 kola uigravamo
melo me iznenadio, strasnu utakmicu odigrao, kondogbia na trenutke odigrao dobro, mada nije jos ni dio para opravdo koje su ulozene u njeg, santon veceras veoma dobar, trcao je momak kolko je mogao, steta sto nije samo malo vise tehnicki potkovan pa da zna i predriblat i ubacit, ne znam zasto imate nesto protiv icardia, shvatite nije on igrac tipa jovetica, al je se momak borio i samo malo da je imao vise srece mogao je dat gol, sjetite se kraja prvog poluvremena i kad je u drugom poluvremenu se bacio i lopta pogodila abatea u nogu, a perisic i jovetic su ga trebali proigravat, u svakom slucaju dobro je proslo, al moze to i mora puno bolje
Istina, ne igramo, 3 utakmice 9 bodova, slabo je to. Gledaj Juventusa i ekipčine, ali dobri su oni ;).
Nemoze Palasio igrati, i sta da je primio gol, vijao bi drugi sa Ranokijom
Pa šta i da je, dva napadača sasvim normalna formacija.
Ajoj dera cim se ti tesis
Trebao je sa 4 napadača da igra pred sami kraj utakmice :sivi:. Ma šta 4, sa 5 ili 6, sve ubaciti u napad, ipak vodimo samo 1-0 u bitnoj utakmici, ubacit Ljajića, Biabianyja, Palacia..
Koja dva?
---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
Ti racunas Palasio, pa jel ti vidis da on potrcati nemoze
Palacio Icardi?
---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
Možda je Palacio stoper po tebi, ne znam ja :P.
Znas ti dera sta ja pricam nego se grbav pravis
meni nije jasno zasto se sile, ajdin i biscione upustaju u raspravu sa derom, unaprijed ste izgubili raspravu, on je uvijek upravu :vfunny:
Neznam ali sam i veceras video da on nemoze potrcati a kamoli nekog preci ili ne daj boze zabiti
Kovacic10
13-09-2015, 23:04
mancini unio opobjednički mentalitet..čim nema panja u obrani 3 utakmice i 3 pobjede.taktički savršena utakmica
I takav kosmar od igraca dobije sansu pored Ljajica koji ga fuddbalom moze uciti.
meni nije jasno zasto se sile, ajdin i biscione upustaju u raspravu sa derom, unaprijed ste izgubili raspravu, on je uvijek upravu :vfunny:
Rijetko Ajdin i ja ulazimo u raspravu. Uostalom, slobodno dodaj koji kvalitetan argumenat, osim samog spama :sivi:.
Takticki savrsena, mogli nam 3 komada zabiti
Biscione
13-09-2015, 23:06
Trebao je sa 4 napadača da igra pred sami kraj utakmice :sivi:.
Jesil to konačno priznao da je i Pero napadač? Znam da si previše tvrdoglav da priznaš grešku pa ću se morat zadovoljit sa ovim indirektnim priznanjem :D
Perko je izašao znalac, poklopi se boljeznamodperisicakojupozicijuigra.
Dera nece nikad priznati greske Mancinija pa taman i on sam znao da je poteze koje je vecars pravio nisu dobri. Perisic je morao ranije van, Palasio nikako nije smeo uci.
moj stoti post na forumu i ide slika vecerasnje koreografije navijaca intera
https://pbs.twimg.com/media/COzhRkDU8AAqsee.jpg
I ja sam bio za izmjenu Perišića, ulazak Ljajića, ali rezultati govore da on zna šta radi koliko god ga ti mrzio.
Mi igramo fudbal bez stvaranja sansi, sve na individualni kvalitet.
moj stoti post na forumu i ide slika vecerasnje koreografije navijaca intera
https://pbs.twimg.com/media/COzhRkDU8AAqsee.jpg
Prvi koliko toliko kvalitetan post :sivi:.
A rezultati koje trenutno pravimo ne opstaju dugo ovako.
Mi igramo fudbal bez stvaranja sansi, sve na individualni kvalitet.
Pa šabane to je iz razloga što Perko koji je trebao biti kreator nije se vidio, Ikac takođe. Kako je to bilan igrao? Bacca jedina opasnost bio. Kako jube igra?
Biscione
13-09-2015, 23:19
Perko je izašao znalac, poklopi se boljeznamodperisicakojupozicijuigra.
Jel tebi ovo liči da je Perko igrao veznjaka večeras:
INTER (4-3-3): Handanovic; Santon, Medel, Murillo, Juan Jesus; Brozovic, Felipe Melo, Kondogbia; Perisic, Icardi, Jovetic.
Tako da poklopi se bolje-znam-od-Mancia :cool:
---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:17 ----------
Sile nema veze što si u pravu, ipak žrtvuj se i prihvati da i tebi ide ban i ako će i njemu. Da i to čudo vidimo :D
Poklopi se Bisc već jednom :).
Mancini: “I am not sure. At the moment both teams are playing a 4-3-2-1 formation with a diamond in midfield. We play similar styles. I am not sure what the differences are between him and I because I have my opinion about football and Sinisa has his."
“Perišić is an attacking player, and can play as trequartista. Tomorrow we will evaluate the conditions of other players and decide what happens.”
Idi popij toplog mlijeka i u krevet :D.
Biscione
13-09-2015, 23:22
“Perišić is an attacking player, and can play as trequartista.
To je ono što i ja govorim, nemam ni šta dodat ni oduzet.
E moj dera koji si ti vic
Šta je ofanzivni vezni? Attacking midfielder boljeznamodperekojupozicijuigra :sivi:. Kako se brukaš to je drama, ej, Manci izjavi, Pero izjavi, al ne, Bisc zna bolje :sivi:.
Biscione
13-09-2015, 23:34
Šta je ofanzivni vezni? Attacking midfielder boljeznamodperekojupozicijuigra :sivi:.
Ti stvarno nisi dobar oca mi. Pa zar nije Mancio rekao: "Perišić is an attacking player, and can play as trequartista." Dakle, nije on rekao da je Perišić attacking midfielder koji može igrati trequartistu (attacking midfieldera) nego je rekao da je napadač koji može igrati vežnjaka (AM-). Dalke baš ono što sam i ja govorio, ja nisam nikad sporio da on može igrati AM-a ali sam govorio da mu je to sekundarna pozicija a primarna je napadač (lijevi winger). Ali tvoj je problem što se praviš nepismen (ljudi valja me neće banovat i za ovo :D)
Ti stvarno nisi dobar oca mi. Pa zar nije Mancio rekao: "Perišić is an attacking player, and can play as trequartista." Dakle, nije on rekao da je Perišić attacking midfielder koji može igrati trequartistu (attacking midfieldera) nego je rekao da je napadač koji može igrati vežnjaka (AM-). Dalke baš ono što sam i ja govorio, ja nisam nikad sporio da on može igrati AM-a ali sam govorio da mu je to sekundarna pozicija a primarna je napadač (lijevi winger). Ali tvoj je problem što se praviš nepismen (ljudi valja me neće banovat i za ovo :D)
ATTACKING player = ATTACKING MIDFIELDER (AM), nije moj problem što ne raspoznaješ razliku? Idi u temu Perke i pročitaj još koji put šta je i on sam rekao. Nema smisla sa tobom raspravljati, čitaj izjavu Mancija i Perke dok ne skontaš, valjda ćeš do kraja sezone skontati :sivi:.
---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:38 ----------
E moj dera, tako sam i mislio nijedan razlog nemas i menjas sam svoja pravila, ja tebi nisam nikad rekao da si glup sto svi mogu videti u postu, navodis kao razlog sto yam izjavio kako Mancini picka od trenera, pa sta, imam pravo na svoje misljenje dokle god ono direktno ne vredja clanove ovog foruma a tu granicu nisam presao nikad. Smesni su ti razlozi i to i sam znas.
Ja ne vidim tu da je igdje tebe uvrijedio. Čovjek je jedino pljuvao Mancia a to valjda ima pravo inače bi svi bili banovani jer svi nekon igrača popljujemo s vremena na vrijeme. Dakle, dera poklopi se i banuj se ako hoćeš da ova tvoja lakrdija ima ikakvog svisla inače nemoj nikad nikog više banovat.
Pročitaj i ostale quotove, uostalom i Mancini je osoba, pročitajte pravila foruma, bilo kakvo vrijeđanje a ne samo direktno, ali ja sam popuštao na tome dosta, koliko ste samo Palacia opsovali :P.
Quaresma#7
14-09-2015, 00:34
boze to nema nigde na dan derbija se banujete ko da ste izludili umjesto da se veselimo skupa sto smo Milan pobedili i prvi smo na tabeli.
Dobro smo odigrali, kad se uigra ova sredina nakon 10tak kola ima da gazimo samo da povrede zaobiđu jovetića.
Najslabija tačka su nam oba beka, nema brzine, slabi centaršutevi, nema prodora, kasne u odbrani itd.
Jovetić najbolji, perišića je trebao zamijeniti u 60 minutu i gurnut ljajića.
Kondogbia sve bolji i bolji samo da se uigra sa melom i guarinom.
Melo stari lisac, iskustvo, smirenost, prvi pas...treba poradit na kopndiciji.
Biscione
14-09-2015, 16:08
ATTACKING player = ATTACKING MIDFIELDER (AM), nije moj problem što ne raspoznaješ razliku?
Joj kralja, joj interpretacije :sivi:. Jarane attacking player = napadač. Nezz možeš jednostavnije od ovoga: attack=napad + player=igrač => attacking player = igrač koji napada odnosno napadač. Logično je svima osim onima koji imaju problema sa logikom. Mislim da je dovoljno jednostavno da i dijete shvati a ako i dalje ne shvataš imaš ozbiljan problem. Evo originalne Manciove izjave (sa presice prije derbija) pa zaključi sam šta je Mancio mislio:
(na pitanje da li očekuje da će Perišić biti pojačanje)
"Igrač je to kojeg smo jako željeli, jer pokriva veliki dio terena i sve radi odlično. Rođeni je napadač, ali jednako dobro može igrati na krilu, iza napadača i u veznom redu. Ktome je naviknut igrati velike utakmice."
A ti se i dalje nastavi pravit budala samo još više ispadaš smiješan.
P.S. Jel dera banovan?
Da :D i ovako nas ima 5 na forumu,sad nas troje :D
Ma pustite to ko igra koju poziciju. Bitno je da smo pobijedili bilan i da smo na 1. mjestu nakon toliko dugo vremena i ogromno zadovoljstvo je vidjeti to, pogotovo kad smo 8 budova ispred Juventusa. Ja neću kritikovati ni Mancinia ni nikog sve dok pobijede dolaze, da nam je da ovako sve utakmice do kraja odradimo... Igra je bila sasvim ok i bili smo ravnopravni na terenu čak i bolji od njih. Napadu još treba vremena, ali mislim da će igrati puno bolje protiv manjih ekipa. Odbrana je ponovo bila na nivou izuzev prvih 20ak minuta.
Biscione
14-09-2015, 20:32
Da :D i ovako nas ima 5 na forumu,sad nas troje :D
Sad kad nema strašnog dere možda se aktivira neko od ovih što prate al još ne pišu :D
jel uplatio mancini onaj milion za izbjeglice, nesto se usutio oko tog :D
Ja ne znam fkt koji si ti pacijent al iskteno bisc!!
Perisic,rodjeni napadac??
Jesi li ti lud,frajer il si ogranicen kao tepsija pite??
Frajer ti u sred konferencije kaze da je veznjak a da mu napadac nije strana pozicija jer je znao u proslti igrati i to ako treba!
Da li si ti ikafa pratio Perisica u zivotu npr u Borusiji gdje je igrao desnog veznog u Wolsfu gsje je bio lijevi il si ga selektovao kao napadaca jer je nosio 9ku u wolfsu??
Quaresma#7
15-09-2015, 11:32
Meni je Perisic klasicno krilo i poznato je to svima neznam o cemu tolko razpravljate. On ce igrati gde mu Mancini rekne pa mu se to svidelo ili ne.
ma previse se vi raspravljate oko perisica, sad ce on prvo na klupu a u januaru ce ga prodat :D
Biscione
15-09-2015, 20:32
Perisic,rodjeni napadac??
Ti si gori od dere, pa Mancini je to izjavio a ne ja. Nauči se čitat :P. A što se mene tiče ne znam jel rođeni ili priučeni ali čovjek svugdje igra krilnog napadača (u formaciji 4-2-3-1) i u klubovima i u repki, nisam ga nikad gledao u Bruggeu ali kažu da je tamo bio second-striker.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.