View Full Version : Lazio-Inter
EL CUCHU 19
14-12-2012, 07:55
http://www.lazionews.eu/wp-content/uploads/2012/12/lazio-inter.jpg
U subotu 15.12. u 20.45 gostujemo na rimskom Olimpicu protiv Lazia.Zadnja naša međusobna tekma bio je poraz na Olimpicu 3:1 u svibnju ove godine.Lazio nam je direktan protivnik u borbi za učešće u Champions League ,tako da bi bilo lijepo otrest' ga se na vrijeme http://interclubfedeli.com/i-forum/Smileys/default/eusa_think.gif ....Protiv Napolija nismo briljirali,ali izvukosmo bodove,ove moramo dobit', ako mislimo zadržati korak s djubrentinima...Gledam malo ispod rezultate ovih tekmi sa Lazialima ,i zamijetih interesantan podatak,znate kome leži Olimpico od današnjih igrača ,Intera?.....Walter Samuel the Wall http://interclubfedeli.com/i-forum/Smileys/default/bowdown.gif http://interclubfedeli.com/i-forum/Smileys/default/bowdown.gif http://interclubfedeli.com/i-forum/Smileys/default/bowdown.gif im je 2 puta zabio , ne bi imao ništa protiv da im zabije i u subotu... http://interclubfedeli.com/i-forum/Smileys/default/inter_flag.gif
2006/07 17 20-12-2006 Serie A Lazio - Inter 0-2 39' Cambiasso, 88' Materazzi
2006/07 36 13-05-2007 Serie A Inter - Lazio 4-3 3' Materazzi, 5' Mutarelli, 20' Crespo, 35' Crespo, 83' Crespo, 87' Materazzi, 41' Ledesma
2007/08 12 05-12-2007 Serie A Inter - Lazio 3-0 22' Ibrahimovic ((pen), 33' Maicon, 55' Suazo
2007/08 31 29-03-2008 Serie A Lazio - Inter 1-1 11' Crespo, 59' Rocchi
2008/09 15 06-12-2008 Serie A Lazio - Inter 0-3 2' Samuel, 48' Diakité, 59' Ibrahimovic
2008/09 34 02-05-2009 Serie A Inter - Lazio 2-0 59' Ibrahimovic, 71' Muntari
2009/10 17 20-12-2009 Serie A Inter - Lazio 1-0 14' Eto'o
2009/10 36 02-05-2010 Serie A Lazio - Inter 0-2 46' Samuel, 72' Motta
2010/11 15 03-12-2010 Serie A Lazio - Inter 3-1 26' Biava, 55' Zarate, 77' Pandev, 92' Hernanes,
2010/11 34 23-04-2011 Serie A Inter - Lazio 2-1 24' Zarate((pen), 40' Sneijder, 55' Eto'o ,
2011/12 19 22-01-2012 Serie A Inter - Lazio 2-1 30' Rocchi, 44' Milito, 64' Pazzini,
2011/12 38 13-05-2012 Serie A Lazio - Inter 3-1 45' Milito((pen), 60' Kozak, 64' Candreva, 92' Mauri,
Evo kako the Wall zabija lazialima:
http://www.youtube.com/watch?v=sp9RfbG5qBk
<table style="table-layout: fixed;" border="0" width="100%"><tbody><tr><td colspan="2" class="smalltext" width="100%">
</td></tr><tr></tr></tbody></table>
Koja asistencija za Walla :). Ne znam, puno smo bolji zadnje dvije tekme, nego li one prije toga, isto tako, bolje igramo protiv velikih klubova. Bojim se samo da ne umislimo nakon Napolija da smo definitivno bolji od Lazija što mi čitajući izjave djeluje upravo tako.
Idemo i ovo dobit. Lazio opet igra TOPLO-HLADO, a valjda ce se smrznut protiv nas
Neće biti lahko, utakmicu sudi Paolo Mazzoleni. On je nekoliko puta izjavio da navija za Juventus. Sramota, pa sudije koje ovo izjave ne smiju suditi ljutim rivalima jer sigurno ne mogu biti objektivni.
Ma idu nam ove jace utakmice, jos smo jaci kada je protivnik otvoreniji, a Lazio ce biti jer igraju pred svojim navijacima...
Samo zabiti prvi gol i to je to, a kasnije ih dokrajcit na kontre i idemo dalje....
Portieri: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 27 Vid Belec;
Difensori: 4 Javier Zanetti, 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 28 Simone Pasa, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;
Centrocampisti: 14 Fredy Guarin, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi, 41 Alfred Duncan;
Attaccanti: 7 Philippe Coutinho, 8 Rodrigo Palacio, 22 Diego Milito, 99 Antonio Cassano.
Koji izbor u veznom redu :P. Još da su tu Mudingayi i Sneijder u formi, gdje bi nam bio kraj?
Idemo momci!
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/154426_399578563462913_574018963_n.jpg
A bit ce sranje za Stramu Guarin i Gargano u odlicnim formama, a Cambi ko Cambi mora igrati...
Ja bih opet poceo kao i protiv Napolia sa dva napadaca i onda opet ubacit Palacio i Coutnha u drugom...
ne valja za snajdija sto ga Strama ovoliko forsira da igra :D :D :D
A bit ce sranje za Stramu Guarin i Gargano u odlicnim formama, a Cambi ko Cambi mora igrati...
Cambiasso je u boljoj formi od obojice. Ovu sezonu briljira, primjeti to :P.
Cambiasso je u boljoj formi od obojice. Ovu sezonu briljira, primjeti to :P.
Zato sam i rekao da mora igrati, jer igra ponajbolju sezonu od kako je kod nas. Ono sto me kod njega najvise reduje je sto je ostao isti stari Cambiasso kada se treba braniti, jer inteligentnijeg igraca od njega za defanzivu je nisam gledao. A kada je napad u pitanju nikada nije ovako lijepo i kvalitetno igrao prema naprijed, dali je to do trenera koji mu je dao vise slobode prema naprijed ili je to samo do Cambiassa ne znam, ali ga je ljepota gledati.
Preforisira se Wes hahahahhaa
Ovako bih ja
-------------------------handa-------------------------
--jz-------------rano--------------wall-----------yuto--
----------------mariga----------cambi------------------
------------------------guarin--------------------------
-------------pp-----------------------------------------
--------------------------------------------palacio------
-----------------------milito-----------------------------
Quaresma#7
15-12-2012, 00:40
Ko je pp? :D
Lakse ovako skracenicama :D
Esquivel
15-12-2012, 01:12
''Samo'' da dobijemo bitku na sredini terena, pa na kontre do pobede :D:
http://i46.tinypic.com/28bxhxw.png
Uf, kako bi bilo dobro da dobijemo ove zadnje dve prvenstvene utakmice u ovoj godini, pa onda mirno otici na bozicnu i novogodisnju pauzu. :tabla:
da igraci imaju vise razloga da zalome :D
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/215001_400063946747708_1688978442_n.png
verma_interista
15-12-2012, 23:49
Ne znam zasto se Strama prepao Lazia, u prvom poluvremenu se cijelo vrijeme branio, da bi u drugom shvatio da moze i pobjediti, jako nesigurno, jako pick.asto, i lose, i taktika mu je bila kriticna, od starta je Japanac trebao igrati po lijevoj strani, i Coutinho je ranije morao uci.
Milito je bio ocajan, mislim da bi trebalo razmisliti o tome da li je za prvih 11.
Palacio je najbolji igrac ove ekipe!
Pravo puno trener grijesi, iskreno se nadam da nas to nece kostati mjesta u ligi prvaka jer objektivno nema sanse da se borimo za titulu, ipak je Juventus dosta kvalitetniji od nas, gdje god igraju dominiraju u posjedu, prilikama, i naravno rezultat dodje,
Razocaran sam, da barem veceras nismo izgubili, bod bi nam dosta znacio.
DenchiNL
15-12-2012, 23:51
Bravo Petkoviću,Klose,Hernanes
Bravo Andrea(oba)
Bravo čija god je odluka da ne date Sneijderu da igra
puno titula će osvojiti ovaj tim i dugo će se pamtiti
Mene samo interesuje zašto smo mjenjali formaciju. Brate, odluči se, i igraj sa tom, a ne svako malo pa nova formacija.
Napad nije kriv, nisu dobili niti jedne kvalitetne lopte u šesnaestercu.
Esquivel
16-12-2012, 00:14
Samo mi recite, nekoliko minuta pre primljenog gola, da li se Jonathan spremao da udje?! :crazzy:
Jos jedna tipicna utakmica Strama Intera. Povuceno, cekamo neke kontre, u prvom poluvremenu Lazio nam nista nije dao i onda je u drugom poluvremenu Lazio krenuo na pobjedu tako da smo i mi u 2-3 navrata imali sanse.
2 puta u istu stativu....al ono imao je i Lazio svojih sansi, Klose prvo propusti 100% pa kasnije zabi gol, oni su mogli dobiti i penal.
Sta reci osim jbg izgubili smo, nadat se da ce doci neka pojacanja i da ce Strama skontat da u nogometu postoji vise taktika a ne samo CEKAJ KONTRU
Samo mi recite, nekoliko minuta pre primljenog gola, da li se Jonathan spremao da udje?! :crazzy:
To je i u meni pobudilo pitanje - WTF?! :D
Jos jedna tipicna utakmica Strama Intera. Povuceno, cekamo neke kontre, u prvom poluvremenu Lazio nam nista nije dao i onda je u drugom poluvremenu Lazio krenuo na pobjedu tako da smo i mi u 2-3 navrata imali sanse.
2 puta u istu stativu....al ono imao je i Lazio svojih sansi, Klose prvo propusti 100% pa kasnije zabi gol, oni su mogli dobiti i penal.
Sta reci osim jbg izgubili smo, nadat se da ce doci neka pojacanja i da ce Strama skontat da u nogometu postoji vise taktika a ne samo CEKAJ KONTRU
Da slučajno nisi primjetio da je nakon poluvremena Nagatomo prešao lijevo, Zanetti desno? Ne, nisu šanse došle nakon akcija Lazia, bilo je promjena. Kada dobijemo Juve šutite, kada dobijemo Milan šutite. Jedan maz i odmah - Strama rauss :P.
---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:19 ----------
PS. Hernanes je obična seljačina, nema njemu mjesta u Interu, a nije nešto ni pokazao.
Igramo sve utakmice isto....SAMO NA KONTRE. Lazio je sinoc zatvorio to tako da nismo imali prilika, tj imali smo 2, al to je premalo za jednu ekipu koja zeli nesto osvojiti. Trebali smo napasti Lazio a ne braniti se od njih.
U drugom poluvremenu Lazio je kreno vise naprijed jer su osjetili da mogu postici gol, i to je otovorilo vise prostora za kontre.
Bila je ona kontra kad je Cassano bio sam a tvoj Milito suta izmedju tri igraca umjesto da doda Cassanu, al et mora se shvatit, stari se, slabi vid :D
Interu trebaju bar dva pojacanja jedan play koji ce povezivati zadnju liniju i napad i jedan brz igrac naprijed.
Definitivno je da imamo problema sa ekipama koje mucnu glavnom i kazu, pa ako ti neces napadat zasto bi i ja napadao :D
Bila je ona kontra kad je Cassano bio sam a tvoj Milito suta izmedju tri igraca umjesto da doda Cassanu, al et mora se shvatit, stari se, slabi vid :D
Pogledaj još jednom, ne bi ga ni ti vidio, da je povukao još loptu onda bi ga uočio ali je šutirao jer nije znao gdje je Cassano a i nije htio rizikovati da izgubi loptu, već opalio. I, kako može biti kontra, ako je Milito izmešu trojice :D?
titula je na meazzi ba sta vam je sta se crnjacite ? :D
Najbitnije od svega je, da je od danas na Meazzi -7 stepeni C. :D.
mojne se crnjacit idrize doce rossi bice +7 :P
Pa kako moze biti normalna akcija ako je Cassano sam ko duh u 16m Lazia? Ja sam vidio Cassana :D :D :D :D :D
Tako što je Cassano bio u ofsajdu 5m, eto kako ;). Oni su visoko izvukli odbranu, kao i mi pred kraj utakmice.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.