PDA

View Full Version : Marko Livaja


dera
20-09-2012, 16:17
Zasluzuje svoju zasebnu temu. Cudi me da neko drugi nije napravio ranije.

<table class="infobox vcard" cellspacing="5"><tbody><tr class=""><th colspan="4" style="text-align:center; background-color: #b0c4de; line-height: 1.5em">Licne informacije
</th> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Datum rođenja
</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline"> 26 August 1993
</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Mjesto rođenja
</th> <td colspan="3" class="birthplace" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Split, Hrvatska</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Visina</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">1.83 m</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Pozicija</th> <td colspan="3" class="role" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Napad</td> </tr> <tr class=""> <th colspan="4" style="text-align:center; background-color: #b0c4de; line-height: 1.5em">Klub</th> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Trenutni</th> <td colspan="3" class="org" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Internazionale</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">Broj dresa
</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">88</td> </tr> <tr class=""> <th colspan="4" style="text-align:center; background-color: #b0c4de; line-height: 1.5em">Juniorska karijera
</th> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">2002-2005</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">GOŠK (KG)</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">2005-2008</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Omladinac Vranjic</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">2008</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Dinamo Zagreb</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">2008-2010</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Hajduk Split</td> </tr> <tr class=""> <th style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline; text-align: left">2011-2012</th> <td colspan="3" class="" style="white-space: nowrap; vertical-align: baseline">Internazionale</td></tr></tbody></table>
Mladi hrvatski nogometaš Marko Livaja (19) gradi svoj put prema prvoj momčadi milanskog Intera, a u međuvremenu mu stižu pohvale sa svih strana…

Za posljednju je u nizu zaslužan Marco Giampaolo, trener koji ga je prošle sezone vodio u Ceseni.

- Livaja je snažan igrač, odmah me impresionirao. Možda je i najmoćniji igrač 93. godišta kojeg sam trenirao. Ima temperament i osobnost. Ima samo 19 godina, a po karakteru je kao 30-godišnjak - izjavio je Giampaolo.

Na pitanje s kojim bi ga igračem usporedio, 45-godišnji je stručnjak odgovorio:

- Na koga nalikuje? Ja sam ga nazvao 'mali Rooney' jer je opasan poput njega pred vratima. Siguran sam da može još napredovati i postati vrlo snažan.

hulle
20-09-2012, 19:27
djes runi nisam te prepozna :D

Rafael
21-09-2012, 12:24
Još bi samo dodao da je u Hrvatskoj neprepoznat od matičnog kluba Hajduka kao talent,a propustio ga je i Dinamo Zagreb ocjenivši ga kao igrača koji je u kadetima dominirao samo zbog svojih fizičkih karakteristika. Nadam se da će se hrvatski klubovi kajati zbog toga i da će izgraditi karijeru u Interu.

ajdin
21-09-2012, 14:01
ima u livaji potencijala to je sigurno ! ima odlicnu gradju za jednog centarfora ... on ce sazriti sigurno u sasvim dobrog napadaca jer je on meni tip igraca slican militu

Biscione
21-09-2012, 16:47
Pored odličnih fizičkih karakteristika (koje su veoma važne pogotovo za centarfora) i psihološki je veoma jak (ima 19 godina i ovo mu je prva sezona među seniorima a veću tremu ima Alvarez od njega). Iako je Longo veći talenat ja mislim da će bolju karijeru napraviti Livaja, upravo zbog gore pomenuith osobina. Srećno im obojici i nadam se da će postati zvijezde kod nas a ne negdje drugo.

mourinho
21-09-2012, 19:37
Dobar je Livaja, odličan go, to je dobro za samopouzdanje. Oo što napisa Rafael se definivno dešava svim klubovima u ex Yu. Eto primjera i Stevanovića, u Srbiji nije mogao igrati ni za OFK Beograd :) Koji su to levati....

nrzr_shp
22-09-2012, 11:01
http://www.index.hr/sport/clanak/livaja-prvijenac-za-inter-posvecujem-onima-iz-hajduka-koji-su-mi-govorili-di-ces-ti-tamo-ispred-tebe-je-tisucu-crnaca/638240.aspx
Članak za najezit se... Sretno Marko!!!

dera
22-09-2012, 11:46
Svi su u Interu bili vrlo zadovoljni onim što je prezentirao Livaja, pa tako i igračka legenda kluba, 39-godišnji Javier Zanetti.

- Svaka mu čast, meni je baš lijepo gledati kako "raste" i kako se probija u prvu momčad. On je naša velika nada iz mlade škole i vjerujem da je ovo tek njegov početak - rekao je Zanetti i dodao:

- Uvjeren sam da je ispred njega velika karijera. Koliko je nadaren dokazao je i u ovom meču protiv Rubina. Dajemo mu podršku u svakom pogledu, a on brzo uči i napreduje.
--
Hvala Misteru (op.a. trener) što mi vjeruje. Znamo se vrlo dobro, dok sam bio u juniorskom pogonu. Zna što može dobiti od mene, a i pravilno me uputio prije utakmice. Oslobodio me svojim riječima, rasteretio i bilo je lijepo - rekao je za La Gazzettu dell Sport hrvatski nogometaš i nastavio:

Jako sam sretan zbog domaćeg pogotka. Mislim, imao sam prilika zabiti i više, ali silno sam i ovako zadovoljan. Ipak, nismo dobili i zbog toga ostaje žal. Potpuno sam u službi momčadi i samo me zanimaju pobjede Intera. Zato sam u mislima već okrenut prema ogledu Serije A protiv Siene. Protiv Rubina je bilo dobrih i loših dijelova, na kraju smo uzeli bod, što je možda i najpošteniji rezultat - zaključio je Livaja.

mourinho
22-09-2012, 12:02
http://www.index.hr/sport/clanak/livaja-prvijenac-za-inter-posvecujem-onima-iz-hajduka-koji-su-mi-govorili-di-ces-ti-tamo-ispred-tebe-je-tisucu-crnaca/638240.aspx
Članak za najezit se... Sretno Marko!!!

"Mnogi su mi iz Hajduka govorili da nisam, niti ću ikada biti igrač za Hajduk..."
Tipično provincijsko razmišljanje na našim prostorima.... Normalno da nije za Hajduka, već za Intera...
Tako i Nastašić nije za Partizana, al jeste za Citija...

ajdin
22-09-2012, 12:55
ista prica kao i za dzeku !! kloc nesposoban stoji ko greda ni za sta nije :D pa eno ga gdje jeste i sta jeste :)

dera
08-05-2013, 19:50
Mladi hrvatski reprezentativac Marko Livaja izbačen je iz prvog tima Atalante zbog napada na Ivana Radovanovića.

Kako prenose italijanski mediji, on je na treningu kluba iz Bergama udario srpskog reprezentativca.
U zvaničnom saopštenju Atalante navodi se da je Livaja suspendovan zbog preterane reakcije prema saigraču i da neće konkurisati za meč protiv Juventusa koji se igra u sredu, ali se ne navode drugi detalji.
Livaja je zimus došao u Atalantu na pozajmicu iz Intera, a prema informacijama sa Apenina ovo mu je već druga suspenzija zbog sukoba sa saigračima, zbog čega klub razmišlja da ga odmah na leto vrati u Milano, iako je prvobitno dogovorena saradnja na 18 meseci.

hulle
08-05-2013, 20:38
Da se onda tuce s Kuzmanovicem hahahahaha

dera
09-05-2013, 15:26
- Posle jednog duela na treningu, on mi se uneo u lice. Kada sam pokušao da se odmaknem i okrenem od njega, pesnicom me je pogodio u vilicu. Sreća da sam bio okrenut, jer da me je udario u nos, sigurno bi ga polomio – kaže Radovanović, koji je bio potpuno zatečen ovakvom reakcijom hrvatskog fudbalera.

A i kako ne bi, kada je upravo Radovanović bio najzaslužniji što Atalanta ranije nije suspendovala Livaju. Pre mesec dana Hrvat je se na treningu drsko obratio treneru, čak je i pokušao fizički da se obračuna sa njim. Tada je pet, šest prvotimaca Atalante zahtevalo da se odstrani iz ekipe, ali je srpski reprezentativac stao u njegovu odbranu sa željom da se pomogne mladiću i da se razgovorom eliminišu nepristojni maniri.

- Ne znam šta mu se dogodilo. Meni zaista nije bitno da li je neko Srbin, Hrvat ili neke treće nacionalnosti. Prihvatio sam ga kao najrođenijeg. Vozio ga na treninge i vraćao kući, iako živim na potpuno drugom kraju grada. Pričao mu i savetovao ga da smiri narav, da pokuša da sve to pretoči u pozitivnu energiju i da se fokusira na teren, jer što se fudbalskih kvaliteta tiče, zaista je fantastičan, ali karakterno i ljudski je očigledno ispod svakog kriterijuma. Nisam mogao da verujem kada sam ga video da mi se smeje, dok sam krvavog lica išao u ambulantu. Stvarno sam se razočarao. Takvim osobama nije mesto u fudbalu – ističe Radovanović.

Uprava Atalante odlučila je da posle incidenta suspenduje Livaju i da ga ovog leta vrati u Inter, odakle je zimus došao na pozajmicu.

SiamoNoi
09-05-2013, 18:39
Može natrag.Da i ove naše netko malo prodrma na treningu.Ne bi im škodilo.

dera
26-02-2014, 22:17
Livaja je prošle nedjelje u sklopu 25. kola Serie A protiv Udinesea odbio sudjelovati u zagrijavanju. Rezultiralo je to privremenim izbacivanjem iz momčadi, a čini se da bi najnoviji nestašluk mogao imati i dalekosežnije posljedice. Spominje se tako po talijanskim medijima da se u Atalanti i Interu, klubovima koji su suvlasnici Livajinog ugovora, žele riješiti hrvatskog napadača i da ga namjeravaju prodati na ljeto. Veliki su interes još u siječanjskom prijelaznog roku pokazali Catania i Lazio, ali se transfer nije realizirao.

Quaresma#7
26-02-2014, 23:24
Ovaj mali izgleda neka tezka budaletina i probisvet.

dera
20-04-2014, 14:38
Poraz od Verone, prethođen sukobima između navijača i policije, dirnuo je u živac igračima i navijačima Atalante. Pod lupom je završio Marko Livaja, koji je jučer nakon izmjene na loš način odgovorio na zvižduke navijača. Naime, počeo se svađati s njima, stavljati prst na usta, no nije završilo sve ovdje. Svađa između napadača i ogorčenih Atalantinih navijača nastavila se na društvenim mrežama.
Na facebook profilu Marka Livaje je bila ludnica. Na poziv jednog bijesnog navijača da napusti Bergamo i vrati se u Hrvatsku, Livaja je odgovorio:
"Dođite sa mnom u Hrvatsku, Italijani kopiladi."
Ali tu nije stao. Nakon komentara jednog navijača koji kaže da se nadaju da ga više neće vidjeti u njegovom dresu, Livajina reakcija je bila:
"Nadajmo se g***a"
Još jedna ružna epizoda mladog igrača Intera posuđenog Atalanti, nakon one prošlogodišnje u kojoj je šakom udario svog saigrača Radovanovića.

Sile87
20-04-2014, 15:02
Taj debil nam nikako ne treba nazad,al neznam koji ce ga klub uzeti,kontam da ga ni u Splitu gde je ponikao ako se nevaram ni bi ljudi prihvatili.

Biscione
22-04-2014, 13:07
A sve ne valja naš Maurito. Et pa vi vidite kakvi su njegovi vršnjaci. Šta koga briga koga Mauro je*be u slobodno vrijeme bitno je da nije ovakav papak.

ajdin
30-04-2014, 04:39
Taj debil nam nikako ne treba nazad,al neznam koji ce ga klub uzeti,kontam da ga ni u Splitu gde je ponikao ako se nevaram ni bi ljudi prihvatili.

pa i u splitu ako se sjecas bio je izvizdan od torcide jer je isto vako se odnosio i sa njima !

umisljeni debil nista vise :)