View Full Version : Novi Stadion
Balotelli#45
07-02-2009, 22:17
evo posto je i tamo imala i tema morala bi i ovde da bude evo prvo moguci izgled
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=10da82979854011df828b90244d083d3
prema poslednjim procenama 2012 bi trebao da se izgradi
ma novi stadion nam treba to je sigurno a ni ovaj nije los samo cisto sumnjam da ce biti ovako nesto
Nuovo stadio: contattato il Credito Sportivo
A ogni societŕ uno stadio di proprietŕ. Questo il futuro del calcio italiano, che vede giŕ diversi club muovere i primi passi per liberarsi dalla dipendenza dalle amministrazioni locali e poter gestire a proprio piacimento un impianto sportivo. La Juventus ha giŕ ottenuto il via libera per la costruzione del suo nuovo stadio, adesso toccherŕ all'Inter, che ha spostato la zona di interesse (da Rho Pero a Pioltello, ma servono ancora un po' di via libera) ma non ha cambiato idea sulla volontŕ di avere una casa tutta sua. Moratti sta valutando in questo periodo la fattibilitŕ di tale investimento e ha giŕ preso contatti con il Credito Sportivo, banca che concede mutui agli enti che vogliono spendere nelle strutture sportive. Dopo l'Inter, anche Roma e Lazio muoveranno i primi passi per costruire un loro impianto. Anche Palermo, Atalanta e Sampdoria si stanno informando.
ma kakav nas stadion...lazio par im plan..al nema love hehehe
a mi nemamo ni plan a bogami ni mm nije spreman dati lovu
ja bas htio pisati o tome
http://www.interfanzone.com/new-stadium-official/
E bilo bi fino da dobijemo stadion..izgleda da lisac Moratti ceka organizaciju evropskog prvijenstva u fudbal i onda bi drzava pola troskova svela po ranijim informacijama
pametno, a pola sponzori, tako da ne daje nista
a sve je kriv berli, jer je on duzan dati cini mi se 30% nama za novi stadion nesto tako
pametno, a pola sponzori, tako da ne daje nista
a sve je kriv berli, jer je on duzan dati cini mi se 30% nama za novi stadion nesto tako
Zasto??Znaci po tome Berli daje 30%,sponzori neka daju 30% i opet Berli (ako bude premijer) iz kase drzavne nekih 40-50% pa to ispada da cemo bit u PLUSU koju desetinu miliona eura plus novi stadion :crazzy:
Mislim da bilan i njihov gazda uopste nama nikakve pare ne trebaju dat jer mi od grada Milana otkupljujemo stadion :rolleyes:
InteristaSA
01-09-2009, 02:08
Trebali bi praviti svoj stadion jer troskovi i odrzavanje GM-ce su ogromni i Inter je na gubitku uvijek..mislim da bi neki stadion ok 65000 mjesta bio sasvim dovoljan,nesto tipa Allianz Arene...Moratti ceka organizaciju EP pa da mu drzava dao dio...fakin je to:D:D:D
esteban, nije ni meni to jasno, ali eto, pisalo se da berli odbija dati, i zbog toga jos igramo zajedno lol
mozda i mi imamo neki postotak vlasnistva stadiona, mozda upravo tih 20-30%, ali bas se sjecam nesto toga
Enfant Terrible
01-09-2009, 11:47
E bilo bi fino da dobijemo stadion..izgleda da lisac Moratti ceka organizaciju evropskog prvijenstva u fudbal i onda bi drzava pola troskova svela po ranijim informacijama
To je, po meni, za svaku pohvalu, odličan deal :) Imaćemo sopstveni stadion, daleko od crno-crvene gamadi, a uz to nećemo oštetiti budžet puno, kao recimo Arsenal što je uradio sa novim stadionom. Ne znam koliko će tačno ići procenti, ali dobar dio će isplatiti država (što je i fer jer će novi stadioni biti adut Italiji za kandidaturu domaćinstva Eura 2016), a isto tako i procenat će ići od sponzora.
Choda_Bg
01-09-2009, 12:04
Novi stadion? Pa zadovoljni smo sa vama, mi bolje podstanare nemamo.
a hoce li vise poceti ta izgradnja..uvijek neka prica a nikad nista
a hoce li vise poceti ta izgradnja..uvijek neka prica a nikad nista
Dosta ces ti zora docekat budan dok Massimo prvu lopatu baci na kamen temeljac :)
Balotelli#45
01-09-2009, 14:21
Novi stadion? Pa zadovoljni smo sa vama, mi bolje podstanare nemamo.
pa de mozes bolje da nadjes jos ovi i pokera znaju igrati milina :sivi:
http://farm4.static.flickr.com/3109/2696790023_3a87da742b.jpg
(http://farm4.static.flickr.com/3109/2696790023_3a87da742b.jpg)
hahahhaha mocna slika pravo :D
http://farm4.static.flickr.com/3109/2696790023_3a87da742b.jpg
(http://farm4.static.flickr.com/3109/2696790023_3a87da742b.jpg)
Ovo je za nekih 2-3 miliona jel? :D
izgleda i meni, mozda se neko zeza lol
PazzaInterista
01-09-2009, 14:55
Cista foto montaza :)
htio sam vidjeti ko ce pasti na to, kud vi naletiste prvi :D
Da bi napunili ovaj stadio morali bi doves Bolta,Obamu,Tita i Mao Ce Tunga :)
hehehe, ali mi se svidja dizajn, ja bih ga uradio, samo manjeg normala
dok neki kazu da ce biti ovakav, http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=10da82979854011df828b90244d083d3
PazzaInterista
01-09-2009, 15:05
Bas je kul onaj me posjeca na camp nou :D
Balotelli#45
01-09-2009, 15:07
Da bi napunili ovaj stadio morali bi doves Bolta,Obamu,Tita i Mao Ce Tunga :)
ma dovoljni su Chuck Norris i ivan i eto ga pun stadion :sivi:
nesvidja mi se ovo sto na jednoj tribini pise milan...Znamo da je to Inter Milan ali moze dvosmisleni znacaj
normalno da nece pisati, to neki pravili neuki :D
Quaresma#7
01-09-2009, 17:24
Ma mora pisat internazionale milano i onda znakovi od nike-a okolo ko na old trafordu.
Quaresma#7
07-09-2009, 12:23
Novi stadion če biti verovatno 2014 i primiče oko 60 000 gledatelja
http://www.calciomercato.com/index.php?c=25&a=141199
nemoj zezati, wauu, pa pogledaj samo datum na ifz-u kada je ista i opsirnija objavljena :)
cak se ovdje vodila teska polemika :D
Grujinho
07-09-2009, 13:28
<table class="tah12px" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="342"><tbody><tr><td class="arial18px">Inter gradi novi stadion </td> </tr> <tr> <td height="10">http://www.sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif</td> </tr> <tr> <td class="okvir10"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="342"> <tbody><tr> <td class="padding5pxl"> Talijanski nogometni prvak Inter iz Milana od tvrtke Sports Invenstment Group naručio je izradu projektne dokumentacije za novi stadion... </td> </tr> </tbody></table> </td> </tr> <tr> <td height="10">http://www.sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif</td> </tr> <tr> <td> Milanezi planiraju izgradnju novog stadiona do 2014. godine, na koji bi se moglo smjestiti 60.000 navijača.
Radimo na Interovu novom domu s pogledom na klupsku prošlost i uz nagnuće ka budućnosti preko mnoštva tehnoloških i multimedijalnih sadržaja – izjavio je menadžer projekta Nicholos Gancikoff za Gazzettu dello Sport od ponedjeljka.
Talijanski su nogometni klubovi skliznuli iza engleskih i španjolskih klubova, a prijete im sve više i Nijemci, jer stadione na kojima igraju unajmljuju od lokalnih vlasti te time propuštaju znatan dio prihoda.
Juventus će postati prvi talijanski klub s privatnim stadionom kad im 2011. godine bude sagrađen novi Delle Alpi. AC Milan razmatra mogućnost kupnje San Sira, koji trenutačno dijeli s Interom, a o vlastitim stadionima razmišljaju također u Fiorentini i Genoi. </td> </tr> <tr> <td height="10">http://www.sportin.ba/SlikeSite/pixel.gif</td></tr></tbody></table>
Inter boy
07-09-2009, 14:01
ovo bi bilo odlično nadam se da će se ova ideja i ostvarit
eh sad godinu dana da skontaju sta ce ...pa onda godinu dana da izaberu lokaciju i sve to regulisu i jos 4g da se napravi ...taman kad messi dodje
Jos sedmica do utakmice a - http://www.interfanzone.com/72k-already-sold/
5k ce biti ostavljeno radi sigurnosti, znaci ostalo jos 8k
eh zasto to pisem ovdje, zato sto cemo zaradjuvati puno manje u derbijima, recimo 4x (juve i milan) uzme nam godisnje upravo 60k na ulaznice + ovako protiv barce i tih u LP kada punimo i 80k (pun) - moglo bi i vise da je 100k lol, zato bi bilo dobro da napravimo nekako pomocne tribine, na izvlacenje, mehanizovane
meni nije jasno sto ne prave veci stadion...pa neka se npr treci red tribina tj one koje su visocije prodaje samo kad su velika interesovanja...a ne npr kad je neka manje bitna utakmica svi uzmu jeftinije karte na vrhu :)
jer ak ose ne varam evo ce i manu da siri old traford i bice preko 80-90k ili kolik ovec...i nisu jedini koji ce to da rade..bezveze se u startu ogradit na 60k :)
zato sto vecinom, ne bude preko 60k, a lijepse je vidjeti pun stadion zar ne :)
a kosta i odrzavanje
a sta fali guro kapacitetu od 60 hiljada pa prije ces njega napunit i kao sto dera kaze ljepse izgleda kad je stadion pun a ovako mi meazzu napunimo samo kad dolaze razne barcelone i menchesteri posto ni na ovim talijanskim derbijima nema vise odaziva ko sto je nekad bilo
e ali zato ako bog da popravice se stanje :) nego ajd i 60k je odlican kapacitet...nema price ali ja rekoh npr da bude kao meazza na 3 nivoa...pa se treci prodaje samo kad su utakmice veceg interesovanja...a standardn oda se pune npr dva nivoa koja su taman 50-60k :D pa i na tv izgleda punije...i i navijaci su blize terene :) a ne kao sad svi se rastrkaju po krajeva tribina :)
pa nema potrebe za veci stadion jer nema publike
et pa sjetite se prosle sezone se znao desiti po 20 000 na stadionu....ludost
tako da ovaj od 60 000 je i vise nego dovoljan...a ta zarada sto se tice derbija...eh sad ce nama sve ici nema vise placati gradu, a bit ce i jos nekih djidja tu sa stadinom
upravo tako, i održavanje je veće, i ne isplati se jednostavno, i cijena gradnje vrtloglavo ti raste , pogotovo o kapacitetu o kojem vi pričate, sa 60 na 100 opa opa
onda bi svi gradili ajmo 100 i mirna bosna :)
ali hulle, znas koliko je 20k vise, tokom jedne godine :P
a znas li koliko je par miliona vise godisnje dati gradu hahahah
http://blog.libero.it/KudaBlog/newcom.php?mlid=23343&msgid=7360480&mpadid=0
eto ko zeli da cita nek cita hahaha
heheh, pa slazem se, procitaj postove gore o cemu sam govorio, posto je rasprava o razlici izmedju novog stadiona sa 60k i 100k hehehe, ja sam za 60k plus nekih 30k pomocnih (automatizovanih pod zemljom)
de sad malo transformersa hahahahahhahahahaha
neki kazu da bi mogao liciti na ovaj
http://www.stadiumguide.com/lisboa.htm
ako se uopste krene u gradnju
uf jest pep :)
od mene su dobili zuto svjetlo ehhehehe tj. neka se pozure
Quaresma#7
08-09-2009, 20:09
Uf da bude ko La Luz bilo bi fenomenalno.
Ovo mi je sad najmilija tema o kojoj raspravljamo..a jos nije ni iznijet projekat za stadion :(
Koliko cemo mi samo postova napisat dok se on stavi u funkciju :rolleyes:
Grujinho
09-09-2009, 01:39
prema mojim izračunima jedno 944662 postova, što bi vanja i ivan trebali napraviti za nekoliko dana ;):P
pa danas je to trebalo biti dogovoreno
Balotelli#45
09-09-2009, 14:45
hehe gruji pusti ti vanju i ivana mi smo prepametni pa nas niko nerazume do kraja :D
Grujinho
09-09-2009, 17:11
The president has revealed that his team will leave the San Siro for a new stadium in 2014
finally :( giuseppe meazza, ali ja bih nekako da navijaci glasaju da se nazove massimo moratti heheh dok je ziv :D
ne mora odmah, moze kada dadne sinu funkciju ili kada osvojimo LP :D
Quaresma#7
09-09-2009, 19:11
E konačno ču i to dočekati.
ma stadio se treba zvati Javijer Zanetti :P do tada ce Il Capitano postati i 1. po broju odigranih utakmica :P
Quaresma#7
09-09-2009, 19:14
Ma treba mu dati ime Trivela. Do 2014 Q bi trebo proraditi :vfunny:
Moratti najavio novi stadion 2014
Predsjedniku Intera Massimu Morattiju dosadilo je dijeliti stadion s najvećim gradskim rivalom - momčadi Milana. Zbog toga je za 2014. godinu ozbiljno najavio selidbu, a novi bi dom Nerazzura trebao stajati oko 400 milijuna eura…
Legendarni milanski stadion San Siro dom je Milana i Intera već pune 62 godine, no uskoro - konkretnije 2014. i to bi se moglo promijeniti.
Predsjednik aktualnog prvaka Italije Massimo Moratti najavio je naime razvrgavanje ugovora s Milanom (koji je pravi vlasnik stadiona), i selidbu svoje momčadi u sjeverno-istočni predio Milana.
Čitav bi projekt trebao koštati oko 400 milijuna eura (65.000 sjedećih mjesta), no s time da u tu cifru ulaze i svi pomoćni tereni, kampovi, restorani, muzeji i ostala sportska zdanja.
“Ugovor s Milanom, odnosno San Sirom koji smo sklopili još nismo razvrgnuli, no pripreme za naš odlazak itekako su započele. Nadam se i vjerujem da će sve biti okončano do 2014. godine.”
filip.sk
09-09-2009, 20:40
A ja mislim da ga krste po mene :) .... Ma Javier Zanetti bi se trebalo zvati, ali mislim da ce mozda i Facchetti...
Ma Javier je legenda ali ima drugih ljudi koji su dali isto tako sve za Inter i koje su prave legende, upravo Giacinto Facchetti(pa zašto sam ja stavio u xpertelevenu, valjda ja znam ;) a i u FM-u uvijek promijenim ;) ) čak bi i Giusepe Bergomi mogao bit kandidat, s druge strane opet bi mogao bit Giuseppe Meazza
i ovako konstantno ovog zovu i San Siro pa da se riješimo i tog imena
Balotelli#45
09-09-2009, 20:47
ma ja bi stavio Marko Arnautovic :sivi:
ne stvarno po meni to zasluzuju zanetti fachetti i moratti pa sad nek stave navijaci da glasaju
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/090912057
i oni ce prije zavrsiti nego sto nasi pocnu hahahah
ja ne znam zasto moratti ne uradi isto :)
ma joj i kad dobije onaj dizajn onda ce 3godine biti pregovori kako sta gdje skim hahha i onda jos par godina da se gradi hahaha
filip.sk
17-09-2009, 18:28
Ja sam sad procitao da nece biti nista od taj stadion, tako je izjavio zamjenik gradonacalnik Milana.... :(
Inter boy
17-09-2009, 19:23
sta je sad nema se para ili .... ?
filip.sk
18-09-2009, 03:01
neznam, nista vise nije bilo informacije, samo ovo...
Jučer je talijanski senat jednoglasno odobrio tekst zakona za nove stadione, i sada se čeka da isti bude potvrđen i u parlamentu da bi postao zakon.
Dobra je to vijest za Massima Morattija, koji želi stadion u vlasništvu kluba, unatoč nekim protivnim mišljenjima(posljednje ono od prisjednika za sport općine grada Milana Alana Rizzija).
Trenutno, unatoč tome što se priča već mjesecima, još ne postoji pravi projekt, ali osnovna ideja postoji već neko vrijeme, kao i klub koji će s time morati baviti.
Za vrijeme jednog sastanka sa Credito Sportivo(insitucija koja u velikom djelu financira sve sportske projekte), Paolillo(član uprave i generalni direktor našeg kluba) je podsjetio kako je potrebno da se izgradi stadion u njihovom vlasništvu, dok bi Milan ostao na San Siru.
Prvi studij izvedivosti obavio je Sports Investment Group, kojem je naš klub i dodijelio taj zadatak.
Prve indikacije su jasne : radilo bi se o stadionu kapaciteta 60 tisuća i bit će izgrađen u zoni između Parco Trenno i Settimo Milanese, nedaleko od San Sira.
Čim parlament odobri zakon, Inter će pokrenuti sve potrebne operacije na burokratskoj razini : cilj je izgraditi objekt(sličan Allianz Areni) do 2013.
PazzaInterista
08-10-2009, 13:57
Mauro7 uau
ajd da i to zazivi vec jednom
Quaresma#7
08-10-2009, 14:15
Da vidimo i to čudo
Quaresma#7
08-10-2009, 17:59
Mauro šta kažu na ovom videu http://www.sportmediaset.mediaset.it/calcio/articoli/articolo27187.shtml
Mauro šta kažu na ovom videu http://www.sportmediaset.mediaset.it/calcio/articoli/articolo27187.shtml
djelomično ono što sam preveo gore
kažu zatim da će Juve prije svih se preselit - 2011. već
Roma i Lazio su spremni, Massimo ako neće popustiti sponzorima(da mu ne stave uvjet da se stadion mora nazivati po nekom sponzoru kao arsenalove budale) će stadion nazvati po Facchettiju(a ja u BM ligi nazvao Giacinto Facchetti a i u menađeru uvijek si napravim novi stadion i nazovem po njemu, eto ko zna zna :P) i da bi bio po uzoru na Allianz Arenu manje od 2km od San Sira, i Genoa će imat zamjenu za Ferraris, Atalanta...
Quaresma#7
08-10-2009, 18:21
To Mauro. Fino ime če biti po Fachettiju i super što neče biti predaleko od San Sira tako kad budem išao opet u Milano da svratim pokraj San Sira da ga još malo pogledam :)
Quaresma#7
20-01-2010, 20:46
More li neko ovo prevesti http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=13036
''Il Sole 24 Ore'' danas izbacuje članak posvećen Interovom budućem stadionu, čak s priloženim 'preview' projekta.
Nova Interova instalacija bit će kapaciteta 60.000, i prva utakmica trebala bi biti odigrana 2014.
Dve su zone za smjestiti stadion : Settimo Milanese, gdje se nalazi Parco di Trenno i zona Piazzale Perucchetti, gdje se sada nalazi vojarna Santa Barbara.
Inter bi se u ovom slučaju mogao ubaciti u borbu za dodjelu vojnih područja koja će biti raspuštena zahvaljujući dogovoru postignutom prošlog svibnja između ministarstva obrane i općine.
(ne razumijem se u politiku i jurizdikcije ali tko zna da ovdje možda nije imao neke veze i talijanski ministar obrane koji je naš poznati navijač :D)
Ali Nichloas Gancikoff, čovjek kojeg je Sport Investment Group stavila za koordinatora svih operacija projekta, ne želi ništa otkriti :
''Zona je top secret, pregovori su u tijeku, trebaju se izbjegavati špekulacije''.
Mogućnosti za zone Rho-Pero, Pioltello i San Siro zona hipodrom su potpuno ispale.
Ideja predsjednika Massima Morattija je instalacija koja će ''živjeti'' 365 dana u godini, koja će garantirati prihode s kojima imaju problema svi talijanski klubovi i koji predstavljaju šlag na torti stranih klubova, engleskih u prvom planu.
''Klub želi novi stadion - dodaje Gancikoff -, projekt se nastavlja.
Gleda se na minhensku Allianz Arenu i londonski Emirates Stadium, ali s još boljom tehnologijom, komfortom i sigurnošću, s visokom razinom servisa: bit će to središte atrakcije i interakcije za sve navijače''.
Bit će velikih restoranskih, komercijalnih i zabavnih prostora, s jednom udrugom koja bi bila posebno stvorena baš za promociju događaja.
''Vizualni impakt biti će vrlo važan, inovativni dezajn, tolikod a postane simbol modernizma u Milanu'', na kraju zaključuje Gancikoff.
Na kraju, izgleda vrlo izvjesna upotreba ''brand 'naming'-a za denominaciju stadiona, kreairajući tako još veći prihod.
Posveta bi trebala biti borba između Angela Morattija i Giacinta Facchettija, ali nije za isključiti dupli odabir.
Evo novi stadion Inter! Za lokaciju otjecanje između dva područja
Pretpostavljamo park Trenno i Piazzale Perrucchetti.U međuvremenu, ovdje je pregled projekta
http://tmwnetwork-storage.tccstatic.com/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb1/39a98d4c9dc727b89e5f97e43bcc6787-1264004911.jpeg
Il Sole 24 ore je danas objavljuje članak o budućnosti vlasništva cijelog stadiona, s priloženom također prvi "pregled" projekta. Nova biljka Nerazzuri će biti 60 tisuća mjesta, a prva igra bi trebao biti predstavljen u 2014. Dva područja utvrđenih za poziciju: da od Settimo milanski, gdje se nalazi park Trenno, i da od Piazzale Perucchetti, koja je sada kasarna Santa Barbare.Inter je u ovom slučaju bi se uklopiti u proces dislokacije vojnih područja da je napuštena zbog sporazum potpisan u svibnju prošle godine od strane Ministarstva obrane i Grada.Ali, Nikola Gancikoff, kandidat za Sports Investment Group koordinirati planiranje operacija, vježbanja najveći suzdržanost: "prostor je stroga tajna, tu su u tijeku pregovori, trebali bismo izbjeći spekulacije. Isparila, međutim, pretpostavke Rho-Pero, Pioltello područje i San Siro trkalište.
Ideja za predsjednik Massimo Moratti je da je biljka(stadion) živjeti 365 dana u godini, čime se osigurava tih prihoda od stadiona koji nedostaju u toku sa svim talijanskim tvrtkama i umjesto toga su ponos stranih klubova, engleski prvenstveno. "Tvrtka želi novi stadion - dodaje Gancikoff -, projekt ide naprijed. Literatura se Allianz Arene u Monako i Emirates stadionu u Londonu, ali uzimanje nekoliko koraka naprijed u tehnologiji, udobnost i sigurnost s visoku razinu usluge: to će biti pola atrakciju i interakcije za sve navijače. Bit će dovoljno prostora za blagovanje, shopping, zabavu, društvo stvara ad hoc za promociju događaja."Vizualni utjecaj će biti vrlo važno, inovativan dizajn, kako bi postao simbol moderniteta u Milano ', obećava konačno Gancikoff.
Na kraju, čini se gotovo sigurno korištenje "brand naming" za ime stadiona, stvarajući dodatni prihod od prihoda. Posvetu, međutim, treba igrati dva Angelo Moratti i Giacinto Facchetti, ali nije odbacio mogućnost odabira soba.
Prevedeno na google
CurvaNord69
20-01-2010, 21:53
Ne ostavlja mi se meazza :(
Po ovim najavama izgledat ce premoderno za moj ukus ..nije to dobro za dozivljaj utakmica, a sve zbog komercijalnog dobitka ..ali vrijeme je takvo, bilo bi glupo ne uraditi tako nesto
stadion nam je potreban i ako se rizikuje slabije partije kod kuce :D a i da se nebi ponavljali ovakvi nemili dogadjaji kao danas u kupu
Ado525INTER
21-01-2010, 14:04
bit ce ljepo imati stadion i ne djelit sa onim gmizavcima rodjacima stadion .
veliki je plus danas imat svoj stadion...iako je istorija i svi veliki uspjesi vezani za meazzu vrjeme je za novi list ...
Quaresma#7
21-01-2010, 15:24
Biče fin sigurno kako pričaju. Jedva čekam da se izgradi, da imamo samo svoj stadion. Samo neka več pokrenu to i prestaju se več toliko pregovarati inače neče ga izgraditi do 2020.
Grujinho
21-01-2010, 15:33
ako bude sličan allianz areni, ja ču bit prezadovoljan, jer mi je bayernov stadion najlijepsi trenutačno...
Sada Italija ima veoma stare stadione i ovim projektom Englezi ce dobit odgovor za Wembley i Emirate ..
Enfant Terrible
28-07-2010, 13:53
Opet se aktualizirala priča o novom stadionu. Ali sad na jednom ozbiljnijem nivou. Morattijev san je da Inter ima svoj stadion (da ne dijelimo ništa sa onim bijednicima), i to će nam još finansijski odgovarati zbog reklama, prodaje karata, TV prava, itd, jer bi u tom slučaju sve išlo nama, ne bi "parčali" s gradskom upravom. Stadion bi trebao biti u "srcu" Milana, gdje se trenutno nalaze barake i ima slobodnog prostora, kapacitet bi bio 60 000 mjesta, cijena- 350- 400M€.
a steta sto Italija nije dobila organizaciju EP 2016, jer tada bi mogli dobiti taj stadion za pola para...izgradis ga za EP, a kasnije je tvoj...znam da je i Moratti jednom o tome pricao ja mislim...
Quaresma#7
28-07-2010, 14:38
Bilo je govora o tome. Jedva čekam novi stadion jer si ga več zaslužujemo.
to malo predizborne price heheheh
meni nesto malo to 60000....barsa uvijek napuni 90000...real 80000....manu ce isto da siri stadion..pa ce i on biti oko 90000...a mi pravimo stadion od 60000 :) moze ako ostave opciju da moze da se dogradi na 120000 :D
Quaresma#7
28-07-2010, 19:45
Tamo bi trebali graditi oko 70-75000 bi bila ona normalna cifra. Jer kad bude nov narod če sa milinom dolaziti na ultra moderan stadion tako da če biti uvek više manje pun.
ma da je gradjen stadion u milanu za ep u italiji,ja vam kazem,kolko nas voli italijanski savez ,oni bi taj stadion dali pre jednoj kataniji,koja nema veze sa milanom ,nego nama :)
meni nesto malo to 60000....barsa uvijek napuni 90000...real 80000....manu ce isto da siri stadion..pa ce i on biti oko 90000...a mi pravimo stadion od 60000 :) moze ako ostave opciju da moze da se dogradi na 120000 :D
a vidi zna se desiti na na utakmicama bude samo 30000 gledalaca....a barca i real prodaju zna se zasto......
ne treba nama stadion veci od 60 000,imamo skoro 90 na Meazzi pa je prosjek oko 50 hiljada,tako da bi tih 60 000 bilo idealno samo da imamo nas stadion...
InteristaSA
28-07-2010, 21:53
a vidi zna se desiti na na utakmicama bude samo 30000 gledalaca....a barca i real prodaju zna se zasto......
MA dobro al cini mi se da je prosjek bio oko 55 000 hiljade ako se nevaram,rijetko je bilo po 30000 navijaca..
Grujinho
12-09-2010, 16:15
Opet se aktualizirala priča o novom stadionu. Ali sad na jednom ozbiljnijem nivou. Morattijev san je da Inter ima svoj stadion (da ne dijelimo ništa sa onim bijednicima), i to će nam još finansijski odgovarati zbog reklama, prodaje karata, TV prava, itd, jer bi u tom slučaju sve išlo nama, ne bi "parčali" s gradskom upravom. Stadion bi trebao biti u "srcu" Milana, gdje se trenutno nalaze barake i ima slobodnog prostora, kapacitet bi bio 60 000 mjesta, cijena- 350- 400M€.
nadam se da je jedan od glavnih razloga za stidljiv mercato, skupljanje para za novi stadion...
MA dobro al cini mi se da je prosjek bio oko 55 000 hiljade ako se nevaram,rijetko je bilo po 30000 navijaca..
prosjek....
milan 80+
juve 80+
roma 80+
a ostali zjapi prazno :D
Gdje tu stat nadje dragi Hulle, pa Juve od Calciopolija ne moze da skupi 30k.
inter - juve :) pun stadion
Zanetti19
19-02-2011, 18:13
Jel neko zna kad Inter pocinje da gradi novi stadion?
juricamatacic
20-09-2011, 13:52
Takav oblik stadiona mi je najdraži, odlično izgleda. :)
Quaresma#7
05-11-2011, 21:28
L'Inter di Moratti jr: stadio nuovo e Baggio
http://www.calciomercato.com/altre-notizie/l-inter-di-moratti-jr-stadio-nuovo-e-baggio-130792
Quaresma#7
06-11-2011, 14:39
Sta vice? :D
Kaže da staviš članak u google translate :D
ma nista od stadiona...sad ce rat MM ostavlja lovu za "brod"
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/402068_3040402814100_1383941196_3203862_718737461_ n.jpg
Massimo Moratti sogna un nuovo stadio per la sua Inter. Si parla del 2014 come data finale per quello che il patron nerazzurro vuole far diventarela nuova casa dell’Inter. Il nuovo impianto dovrebbe essere costruito dalle parti di Pero(Nord-Est di Milano), sul territorio dedicato all’Expo e posto fra due stazioni della nuova linea metropolitana.
OGNI COMFORT -L’idea č quella di creare ogni comfort possibile per il tifoso: schermi palmari a noleggio per vedere i replay dei gol della partita,posti personalizzati per chi č abbonato e tribune riscaldate. Tutto questo potrebbe diventare realtŕ perchč da tempo Moratti medita di lasciare San Siro.
Il progetto sarŕ simile a quello giŕ elaborato dalla Juventus, sul modello di stadi compatti e polifunzionali come l’Allianz Arena di Monaco o l’Amsterdam Arena di proprietŕ dell’Ajax.
IL NOME – Il nome dello Stadio? Dedica a Giacinto Facchetti simbolo della storia nerazzurra. La visione definitiva si avrŕ dopo la scelta del progetto promossa da ’Sports Investment Group‘ fra i migliori gruppi di architettura al mondo.
OTTIMA VISUALE – La capienza, pari a 60-65 mila posti, con angoli di visuale ottimali da ogni parte grazie anche all’assenza della pista d’atletica. All’interno la sede dell’Inter con la sala dei trofei, il museo e gli spazi riservati al merchandising. Fuori parcheggio da 7-8 mila posti, quanto dovrebbe bastare nei giorni di partita.
I COSTI - Sui 400 milioni, compresi gli oneri finanziari: gran parte dell’investimento arriverŕ per l’80% da fondi e banche, il resto dall’azionista. Ma con la possibilitŕ di fare cassa fin dallapresentazione del progetto con l’apporto degli sponsor, specie di quello che darŕ il nome allo stadio, e delle aziende che prenoteranno box e negozi. Ne dovrebbero scaturire entrate per una quarantina di milioni...
Quaresma#7
12-01-2012, 12:15
Do 2020 biče jednom :D
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.