PDA

View Full Version : Izjave poslije Celsija


Moca93
26-02-2010, 21:25
Nakon pobjede u 1/8 finala Lige prvaka protiv Chelseaja, Interovi akteri, među kojima Javier Zanetti, Wesley Sneijder, Diego Milito, Esteban Cambiasso, Lucio, Jose Mourinho i Massimo Moratti, dali su izjave medijima…
Zanetti: “Važni rezultat i predstava, Inter je odigrao odlično i zaslužio pobjedu. Nije nam bilo drago izjednačenje, ali odmah smo reagirali i tako je stigla pobjeda. Ljutnja zbog proteklih dana? Ovo je drugo natjecanje, a mislim da svi vide što se događa u prvenstvu. Milan na minus četiri? Mislili smo samo na Chelsea, prvenstvo je još dugo. Što nam je rekao Mourinho nakon utakmice? Bio je zadovoljan predstavom i rezultatom, ali zna da ništa nije gotovo.”

Sneijder: “Chelsea je jaka momčad, savršena sa savršenim igračima kao Drogba i Anelka. Igrali su odlično. Mourinho nam je rekao da moramo igrati svoju igru, bez straha, a najvažnije je da smo pobijedili. Zadovoljni? Ne znam, to ćemo vidjeti za dva tjedna. Na Stamford Bridgeu nas čeka drugačiji Chelsea, biti će kod kuće, ali idemo u London samopouzdani i igrati ćemo na pobjedu.”

Milito: “Sretni smo što smo odmah zabili, to nam je dalo više hrabrosti. Kasnije su oni krenuli, ali bili smo spremni. Kod gola sam tražio prvu stativu i lopta je ušla. Rezultat je još otvoren, nema slavlja, treba biti oprezan. Zadovoljni smo utakmicom, oni su nas pritisli, ali nismo se predavali. Sada idemo u London po prolaz dalje. Ofanzivan sistem? Čini se da funkcionira, ali hoćemo li ga opet koristiti morate pitati trenera, ne mene. Milan na minus četiri? Nemam komentar, mi moramo igrati svoje utakmice i gotovo. Žalba? Nadam se da će je prihvatiti, jer su nam potrebni kažnjeni igrači.”

Cambiasso: “Sretni smo jer smo morali pobjediti, a ušli smo na teren da to napravimo. Puno puta zbog straha da ne primiš gol kočiš, ali ovaj put se nismo prestrašili nego smo mi bili ti koji su odmah zabili. Idemo u London po prolaz dalje, biti će to spektakl, siguran sam. Puno su nas puta koštali detalji, ali ove godine idemo igrati u London nakon ove pobjede.”

Lucio: “Sretan sam što sam pomogao momčadi. Chelsea je jako kvalitetan, ali Inter je bio bolji. Ja sam dobro, dobio sam par udaraca, ali imam vremena za oporavak do uzvrata. Pjesma na moj račun me učinila jako sretnim, ali ostao sam koncentriran na teren. Sretan sam zbog podrške navijača, ona je uvijek važna, ali sam još sretniji zbog pobjede. Julio Cesar? Nije mu bilo lako ovih dana, ali cijeli Inter je uz njega, čovjeka i igrača. Nadam se da će se štoprije vratiti u top formu.”

Mourinho: “Pobjeda koja može značiti puno, a može ne značiti ništa. Odigrali smo samo poluvrijeme, oni će u drugom na sve načine pokušati okrenuti rezultat. U prednosti smo, ali nije gotovo. Na treninzima se dogovaramo što raditi, ali ne ide sve kako smo zamislili za vrijeme utakmice. Zato pokušavam komunicirati s igračima što nije lako, ponekad je frustrirajuće. Ovaj put je četvrti sudac shvatio moje potrebe, te me puštao van označenog prostora za trenera bez posljedica.
Julio Cesar? Sjajan vratar. Možda je mogao biti bolji, ali ne kritiziram ga jer je napravio par pravih obrana. Toldo je igrao samo dvije utakmice i bila je teška odluka koga staviti na gol. Nije lako imati nesreću, ne spavati cijelu noć. Ipak, Julio je napravio puno kako bi nastupio. Nije bio pravi kod gola kaloua, ali nas je vadio u nekoliko navrata.
Na Stamford Bridgeu neću biti emotivan bez obzira na povratak kući. Pobjediti ovaj put je bilo važno, jer Inter to nije napravio odavno i to protiv momčadi koja odavno nije izgubila. Ušli smo na teren napadati. Kada su izjednačili odmah smo reagirali, tako je dobro. Bili smo umorni nakon napora u subotu. Balotelli je bio odličan, a mogao je biti bolji da se momčda nije povukla radi umora.
Milan? Neću govoriti o prvenstvu, jer ako budem odmah će mi povećati kaznu… Rekli su mi da se ponovilo ono što se dogodilo u Bariju, ali neću reći više, jer će mi stvarno povećati kaznu. Svejedno, Italija me neće promijeniti. Jedanaesterac na Kalouu? Iskreno, bio je, čist je. Došao sam ovdje iskren i otići ću iskren, Italija me neće promijeniti. Jeli mi se svidilo suđenje? Da.”

Moratti: “Bilo je odlično, nije bilo lako: protivnik je jak fizički, brz, trče i kreću se odlično. Inter je reagirao savršeno. Cambiasso je bio fantastičan, pucao bi on i treći put, sve dok ne zabije gol. Gol Milita je bio ‘ala Milito’, također fantastičan. Bilo je važno pobijediti večeras, ne samo zbog Lige prvaka, već zbog svega. Nisam imao dvojbi oko momčadi, jer ih poznajem. Ponajviše zato što poznajem Mourinha; sjajno je pripremio utakmicu, a ulazak Balotellija pokazuje kako ne misli na sebe, već na pobjedu, traži je do kraja. Najveća kvaliteta Intera je prilagodba? Da, ali to je kvaliteta Mourinha. On zna postaviti momčad u različitim sistemima, a onda mijenjati tijekom utakmice, po potrebi. On je trener koji u Italiji i za određen institucije nije u modi, ali za nas srećom jest.
Otvoreno prvenstvo? Vidjet ćemo koliko će se otvoriti. Sigurno će biti zanimljivo i neće biti lako kako se mislilo prije par tjedana. Dobro je i tako, imamo dovoljno iskustva da znamo kako treba pokazati karakter. Ne nervozu, nego karakter.
Na kraju bih pohvalio Lucija, bio je nevjerovatan, hrabar, odigrao je bez greške, za dvojicu. Samuel se nije primjećivao, ali bio je fenomenalan… a u prvenstvu s pravom nemamo obrane<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">