View Full Version : Udinese - Inter
http://www.mcalcio.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/udinese-inter_serie-a_2008-09.jpg
Utakmica se igra 28.02.2010 u nedjelju sa pocetkom u 15:00h, na stadionu Friuli-Udine.
Nakon sto su obje ekipe odigrale utakmice u srijedu Inter u LP, a Udinese zaostalu utakmicu Serie A protiv Cagliaria vrijeme je da se sastanu vodeca momcad Serie A Inter i 15. plasirani Udinese.
Obje su ekipe u tim utakmicama ubiljezile pobjede,medjutim sto se Serie A tice Inter ima tri vezana remija te na Friuli idu po puni plijen puni samopouzdanja nakon pobjede na Chelseom.
Inter u ovu utakmicu ulazi vidno oslabljen neigranjem Samuela, Cordobe, Muntaria, i Cambiassa koji su suspendovani, dok ce sa klupe momcad voditi Baresi, jer je i Mournho suspendovan na tri utakmice. Takodjer Baresi nece moci racunati na Chivua i Santona koji su povrijedjeni dok je nastup Materazzia upitan.
Kod Udinesea nece biti povrijedjenih D'Agostina, Oboda, Baste, a nakon suspenzije u ekipu se vraca stoper Zapata.
U prvom dijelu sezone Inter je na Giuseppe Meazzi slavio sa 2-1.
CurvaNord69
26-02-2010, 01:05
Gorit ce sve bit ce 0-2, al ja cu moc gledat samo zadnjih 20min jer u 14.30 igra El Zrinja :kafica:
Gorit ce sve bit ce 0-2, al ja cu moc gledat samo zadnjih 20min jer u 14.30 igra El Zrinja :kafica:
:crazzy::vfunny: ovo neki skolski turnir pratis? :P
I daj, mani se ovih retardiranih smajlija, prvo ninja, sad ovaj s kafom, zabrinjva me to :D
CurvaNord69
26-02-2010, 02:09
Kako god okrenes bolje gledat utakmicu u zivo nego se hebat sa streamom.
A ja ni ne moram govorit koji mi je najvazniji klub :D
bice interesantno videti kakav cemo tim sklopiti
sredina i napad ok....a odbrana...ima da bude promaja ako se na vrijeme ne oporave Materazzi i Santon...jer valjda postoji neka sansa da obojica zaigraju...
ili da igramo 3-4-3, u zadnjoj liniji Maicon-lucio-Zanetti....a i spred njih Deki, Motta i Mariga....Onda snajder, a u napadu Eto-Milito-Pandev
vidi koliki je udineseov logo u odnosu na nas :worried: moja prognoza, jos jedan X, nadam se da grijesim
samnjice ga i oni za jedno 450godina...a mozda ni tada... :) kad prikupe 10 titula :) pa dodaju zvjezdicu
U odbrani se ceka Materazzi.ako se on ne oporavi opcije su Motta ili mladi Caldirola. ovo dobijamo sigurno u inat svima koji su nas ovoliko kaznili...:D
sredina i napad ok....a odbrana...ima da bude promaja ako se na vrijeme ne oporave Materazzi i Santon...jer valjda postoji neka sansa da obojica zaigraju...
ili da igramo 3-4-3, u zadnjoj liniji Maicon-lucio-Zanetti....a i spred njih Deki, Motta i Mariga....Onda snajder, a u napadu Eto-Milito-Pandev
to bi bilo ubistvo igrat tu formaciju protiv udina...ljudi igraju sa tri napadaca od kojih je jedan prvi strijelac serie a...ako se matrix ne oporavi onda mottu stavit nazad a krhina marigu i dekia u vezu a ostalo se zna :D
3 napadaca, i 3 covjeka u odbrani :) a ovi ispred njih bi morali da se potrude da ovi i ne stignu do zadnje linije :) u svakom slucaju...moramo ih dobiti...bilo bi lose da kiskamo i cetvrtu utamicu zaredom
InteristaSA
26-02-2010, 13:03
Ovu tekmu moraju pobjediti.jer BIlan se opasno priblizio..tu je i Roma nema hajebancije vise..nepamtim kad je Inter imao 3 x zaredom..moraju se trznuti..trebaju sad zaboraviti Chelsea i da dobiju tekmu da imaju mir za uzvrat..ocekujem pobjedu i onda da idu spremni u LOndon:D Forza Grande INTER!!
da je neka druga ekipa dosla u vrijeme ovih problema sa odbranom ..ne bih se brinuo, ali Udinese, uz Romu i jos neke su ekipe koje u Seriji A igraju veooma otvoreno. Siguran sam da ce i oni ici na pobjedu jer su svjesni u kakvoj smo situaciji.
filip.sk
26-02-2010, 14:54
Siguran sam da ovo dobijamo... pa nama fali samo jedan odbramben igrac, uletace neki iz Primavera, Luca Caldirola(mislim da se ovako zvao) valjda ce igrati...
Prenos na Arena sport 2 koju ja nemam u Srbiji, jer je u dodatnom paketu.
Biće teško, bez štopera, jer Di Natale rastura, pa očekujem neriješeno, ali bih volio da bude drugačije, naravno.
Ado525INTER
26-02-2010, 23:42
Dobit cemo sto posto sretno intervci forza inter
CurvaNord69
27-02-2010, 00:30
Zna savez sta treba bilanu, suli kazna smanjena :D
InteristaSA
27-02-2010, 01:26
Joj nek su Muntariju spustili..nek covjek odigra 90 min..joj jedva cekam da dodje u Sarajevo..navijacu za njeg..Forza Gana.Forza Muntari:D i dalje tvrdim da najaci nas vezni red cine Snajder,Dejan.CAmbi i MUntari...
ma muntari nikad nece biti bolji od capitana i motte
PazzaInterista
27-02-2010, 10:36
Motte?? :D
na cemu ste vas dvojica :D
Grujinho
27-02-2010, 14:48
ovde se slažem sa ivanom :) Motta je veliki igrač
motta je dobar igrac i moze biti profesor muntariju :D ali nije ni bas veliki igrac kao sto ti kazes hehe
Portieri: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni;
Difensori: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 29 Giulio Donati, 39 Davide Santon, 46 Luca Caldirola;
Centrocampisti: 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 Mariga, 19 Esteban Cambiasso;
Attaccanti: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.
Grujinho
27-02-2010, 16:02
Portieri: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni;
Difensori: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 29 Giulio Donati, 39 Davide Santon, 46 Luca Caldirola;
Centrocampisti: 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 Mariga, 19 Esteban Cambiasso;
Attaccanti: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.
kako da su Cambiasso, Muntari, Samuel i Cordoba u ekipi, kad nemaju pravo nastupa :)
to i mene zanima :D
http://inter.it/aas/news/reader?N=47492&L=it
Grujinho
27-02-2010, 16:13
to je lista igrača, koji su obavili pripreme za ovu utakmicu...ako ideš na englesku verziju, piše, da jih je nakon treninga posjetio i Massimo Moratti, dakle, spisak igrača za utakmicu, če još doči..
mozda se nadaju skidanju bana cambiasu
to je lista igrača, koji su obavili pripreme za ovu utakmicu...ako ideš na englesku verziju, piše, da jih je nakon treninga posjetio i Massimo Moratti, dakle, spisak igrača za utakmicu, če još doči..
http://inter.it/aas/news/reader?N=33365&L=en ;)
Ovo su igraci koji su pozvani za mec, i koji ce ici sa ekipom u Udine. Ali, nece igrati suspendovani, nego ce gledati s tribina mec. Ali ce biti uz tim. Bravo Jose, dobar potez :)
Quaresma#7
28-02-2010, 15:45
Evo postava:
Udinese: 22 Handanovic; 2 Zapata, 13 Coda, 24 Lukovic; 4 Cuadrado, 88 Inler, 14 Sammarco, 26 Pasquale; 7 Pepe, 10 Di Natale, 11 Sanchez;
A disposizione: 1 Rafael, 19 Badu, 20 Asamoah, 27 Geijo, 32 Ferronetti, 80 Domizzi, 84 Lodi;
Allenatore: Pasquale Marino
Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 8 Thiago Motta, 4 Zanetti; 5 Stankovic, 17 Mariga; 45 Balotelli, 10 Sneijder, 27 Pandev; 22 Milito.
A disposizione: 1 Toldo, 7 Quaresma, 9 Eto'o, 15 Krhin, 23 Materazzi, 29 Donati, 89 Arnautovic;
Allenatore: José Mourinho
Arbitro: Mauro Bergonzi (sez.arbitrale di Genova)
Zanimljivo če biti gledati Mottu na štoperu. Sad imamo dva tehničara na štoperskom položaju.
Hocemo Q-ja u drugom poluvremenu! :D
Quaresma#7
28-02-2010, 16:59
Ovo poluvreme je za mene bilo jedno najboljih ove godine i sama igra mi je vrlo dobra ako odmislim onaj rani gol Udinesseja. Mario vrlo dobar danas 1 asist, 1gol i još vrača se dosta i pomaže ekipi. Jedino malo više neka pokuša preko leve strane pošto more komotno obračati onog mladog kolumbijca na levom boku. Inače nemam nikakvih slabih komentara jer cela ekipa igra vrlo dobro. Nadam se da čemo u nastavku videti one igrače koje malo igraju ove sezone (Arnauto, Q, Krhin....) naravno ako bude rezultat to dopuštavao.
FORZA INTER :zastava::nova::miniforza:
sta reci, nisam nezadovoljan ranim golom hehe to smo se ja i baresi dogovorili zbog PIO
pohvalio bih mottu i maria, ostali su na nivou hehe
ulazi quaresma u 60 min. 100%
---------- Post added at 16:55 ---------- Previous post was at 16:08 ----------
pobedismo nekako i to je jedino bitno :zastava:
ovaj mou nije mogao da pusti baresia da zavrsi mec, nego ga morao terati da se brani... opet me iznervirao :D
Pirate_Girl4
28-02-2010, 18:03
Bila je dobra tekma, Cesar odbranio šta je mogao i šta je bilo u njegovoj moći... Balotellijev gol - fenomenalan!!!!! :)
Pobjeda......... Uhh, da je bilo još produžetka, bilo bi baš gusto... Napali su u zadnjim minutama..... Ali, dobro se završi :)
I Mourinha skroz odvedoše na vrh tribina xD xD xD skužili ga xD ccc
CurvaNord69
28-02-2010, 18:12
De mi recite kako je motta igro stopera?
Quaresma#7
28-02-2010, 18:17
Dobro nije bio slab. Ali bolje da se veze drži :D
Inače napeta utakmica do kraja i ono što je najvažnoje 3 boda su najvažnija. Šteta što nismo Q ili Arnauta vidili u nastavku. Mario se jedino mora naučiti kontrolirati jer ima nepotrebne izpade na terenu.
Pirate_Girl4
28-02-2010, 18:21
Motta je igrao solidno, nije bio loš.
Dobro nije bio slab. Ali bolje da se veze drži :D
Inače napeta utakmica do kraja i ono što je najvažnoje 3 boda su najvažnija. Šteta što nismo Q ili Arnauta vidili u nastavku. Mario se jedino mora naučiti kontrolirati jer ima nepotrebne izpade na terenu.
Uhhhh, bilo je neizvjesno do kraja, ali ipak, 3 boda su osvojena. :D
Mario kao i uvijek, ne može se suzdržati u bijesu, ali hajde, valjda se nekada opameti. :)
Najvaznije je da smo pobijedili...Mario i Maicon su bili najbolji,ostali solidno.Capitano ne moze igrat beka vise,pogotov lijevog nadam se da je to Mou vidio danas.Sanchez je prolazio kad je htio i kako je htio. Forza Inter !
bolje od cordobe i burdisa :D
Balotelli#45
28-02-2010, 18:41
dobro je 3 boda nije losa igra ......Mario i Maicon odlicni kao i milito :D
Dzon Dilindzer
28-02-2010, 20:19
oce li igdje biti snimak,ja nisam gledo?????Dobro je da smo dobili Udineze,uvjek nam je bio zaeban
a morao ga je di natale zabit pa makar arnaut bio najbolji strijelac
http://www.youtube.com/watch?v=NgG1T2pDrgw
CurvaNord69
28-02-2010, 23:01
Baresi :sivi:
Mou na kraju :sivi:
Izgubili smo zbog Murinjovog cirkusa"
Predsednik Udinezea Đampaolo Poco je rekao da je Inter uz pomoć sudija stigao do pobede rezultatom 3:2 na Friuliju u proteklom kolu Serije A.Prvi čovek "zebri" je izjavio da je arbitar Mauro Bergonzi bio naklonjen aktuelnom šampionu Italije nakon brojnih žalbi Žozea Murinja na isključenja u utakmici sa Sampdorijom.
"Murinjo sada nema na šta da se žali. Mislim da je skandalozno kada se veliki timovi žale. Oni imaju sve na svojoj strani, publiku, ljude ispred TV-a, medije, ali im ni to nije dovoljno. Na kraju, zbog toga uvek plate mali", rekao je Poco misleći na nekažnjene grube prekršaje Marige i Balotelija.Poco je dodao da je sudijska pomoć stigla zbog Murinjovog "medijskog cirkusa" tokom nedelje.
"Portugalac je napravio cirkus i zato su dobili pomoć. Često idem u Portugal i tamo ljudi nisu kao on", rekao je Poco.
CurvaNord69
01-03-2010, 19:00
"Tko gubi ima pravo da se ljuti" :D
Odgledah sad pregled meča, fini naši golovi, sva 3.
Balotelli#45
02-03-2010, 14:34
ko se ljuti uvalim mu kruti :sivi:
Udinese - Inter Photo
File size: 10.24 MB
http://www.megaupload.com/?d=0BZ2KCH5
Udinese-Inter Gif
File size: 19.96 MB
http://www.megaupload.com/?d=GHY5TV1T
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.