View Full Version : McDonald Wanyama Mariga
Balotelli#45
01-02-2010, 20:25
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/2009+10+Serie+Headshots+Parma+FC+27VEhzD1PG2l.jpg
McDonald Mariga fudbaler koji je rodjen 4. Aprila 1987 u Keniji. 1.Februara 2010 presao je u nas Inter.
Parma
U Avgustu 2007 dosao je na pozajmicu u Parmu.Italijanski klub je imao opciju za otkup njegovog ugovora od 20 miliona Swedskih kronora (oko €2 miliona eura). Mariga je potpisao cetvorogodisnji ugovor koji bi ga zadrzao do 2012 u Parmi. 25% od transfera Marige islo je Swedskom klubu Enkopings SK u kome je Mariga prvi put igrao u Swedskoj.
Mariga je odigrao 35 utakmica za Parmu u Seriji B prosle godine.
U januaru 2010 godine potpisao je za Manchester City ali je trasfer bio obustavljen zato sto nije uspeo da dobije radnu dozvolu,ali to ga nije sprecilo da dodje u Inter za 5 miliona eura i pola ugovora Jonathana Biabianya,mladog igraca koji je vec u Parmi na jednogodisnjoj pozajmici iz Intera (procenjenog na 2 miliona eura).
Ajde nek nam je dobrodosao...
CurvaNord69
01-02-2010, 20:32
Dobrodosao, samo da se ne ugleda na sulu.
Balotelli#45
01-02-2010, 20:35
uu kako sam preveo munjevito svaka mi cast :D
aj i ja da mu pozelim dobrodoslicu hehe nije los on dobar je igrac a i mlad je 22 god.
dobro nam dosao junace...
nek "pokupi" intelegenciju od cambiassa a borbenost od muntaria i eto nam sjajnog veznog igraca :D
Dobrodosao, samo da se ne ugleda na sulu.
zasto to?
PS huska, ti rece da nije sastavio 8 utakmica za parmu heh
dera govorio sam za ovu sezonu a ne za ukupno koliko je vremena proveo u parmi...jer je se skoro oporavio bio je 2 mjeseca povrijedjen
PazzaInterista
01-02-2010, 21:43
Mariga signs for Inter
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=33181&L=en
Welcome Mariga (17)!
svaki put kad ovako nepoznatog igraca dovede neki klub ..pomislim sad ce novo otkrovljenje nogometa, novi ogromni talenat ..nadam se :)
DenchiNL
01-02-2010, 22:35
ma samo nek je crn
odma je dobar
:-)
Ako je klasa Mutarija onda će dobit priliku kod Žozea :D nadam se da je solidno pojačanje
Quaresma#7
01-02-2010, 23:46
Po meni vrlo dobro pojačanje. Dobili smo igračinu za malo para.
Dobrodošao Mariga
http://inter.it/aas/img/125953-500.jpg
evo ga mali vec sprinta...kako javljaju mediji iz italije rekord bolta bi mogao uskoro biti oboren :D
dobrodosao
jao samo da nije neka cepanka
Komitski Đeneral
01-02-2010, 23:58
Ako je neko gledao kad ovog momka zamolio bih da mi pokusa objasniti kakav je tip igraca? Pretpostavljam da je brzanac i veoma borben...
P.S. Iako ne znam o kakvom se igracu radi, sama cinjenica da ga je Ser Alex Ferguson trazio pa potom i Mancini, zakljucujem da smo vjerovatno napravili odlican posao...
CurvaNord69
02-02-2010, 00:02
Ja ga nisam gledo, al na managaru je jedan on 3 najbolja igraca parme.
Onako vise defanzivni vezni nego ofanzivni al nije onaj klasicni krkan ala sule.
Ja ga nisam gledo, al na managaru je jedan on 3 najbolja igraca parme.
Onako vise defanzivni vezni nego ofanzivni al nije onaj klasicni krkan ala sule.
jedan od 3 najbolja u parmi OPA :sivi:
CurvaNord69
02-02-2010, 00:14
jedan od 3 najbolja u parmi OPA :sivi:
Oces vjecno bit taki njub, pa vidis da ne mores stic vanju po postovima
ti si njub, kazes da je igracina zato sto je na MANAGERU u tri najbolja igraca PARME
izgleda mi kao da smo dobili naseg essiena :)
ado_inter
02-02-2010, 00:19
nadam se da je nabolje rjesenje od svih igraca koji su bili povezani sa nama a sto se tice veznog reda
zelim tu toplu dobrodoslicu ;)
CurvaNord69
02-02-2010, 00:47
ti si njub, kazes da je igracina zato sto je na MANAGERU u tri najbolja igraca PARME
ajde retardu spamaj nekom drugom.
opet je on u interu, a adriano u brazilu.
ajde retardu spamaj nekom drugom.
opet je on u interu, a adriano u brazilu.
ogranicen si kao saksija
Ado525INTER
02-02-2010, 00:57
sretno kralju
filip.sk
02-02-2010, 01:34
McDonald's:copicop:
Dzon Dilindzer
02-02-2010, 10:33
ovaj je brate iz nekog plemena,ima na youtube klipova,On je zajebavo lavove pa bjezo,sta mislis kad zaganja po terenu uh,a valjda ima malo i tehnike !!!Trebalo bi da je dobar igrac, a i igra vjerovatno za kiflu i kremic.:wc:
Enfant Terrible
02-02-2010, 13:06
Ako je neko gledao kad ovog momka zamolio bih da mi pokusa objasniti kakav je tip igraca? Pretpostavljam da je brzanac i veoma borben...
P.S. Iako ne znam o kakvom se igracu radi, sama cinjenica da ga je Ser Alex Ferguson trazio pa potom i Mancini, zakljucujem da smo vjerovatno napravili odlican posao...
Centralni vezni koji bi nam mogao koristiti, dosta je fizički jak ali nije klasični razbijač (kao što je Curva rekao, ala Muntari) već ima fudbalske inteligencije. Recimo nešto između Essiena i Obi Mikela.
Da još dodam, Mariga je bio dogovorio sve sa Manchester Cityem, ali mu je odbijena radna dozvola. Isto tako ga je htio i Alex Ferguson, a prošle godine i Harry Redknapp koji je poznat po tome da ima "nos" za dobrog veznjaka. Dakle, sve u svemu, mislim da smo dobili dobrog igrača za malo para.
evo na internetu njegov transfer ocijenjen kao najbolji u ovom zimskom prelaznom roku u italiji. kao dobili smo igraa koji moze jos da napreduje, koga su trazili i veliki timovi, i jos za malo para...a mlad
Ako bih Marigu s nekim uporedjivao, onda je to Sissoko.. Samo, mozda malo cvrsci. Covjek ima 188cm, i 86kg. Zivotinja :D
DenchiNL
02-02-2010, 13:20
samo ofanzivniji , kad je dosao u parmu bio je najistureniji veznjak
valjda je ojacao u medjuvremenu pa ga sad guraju kao defanzivnog
moze sve igrati u vezi allrounder je
odmah su i njeg i gorana dodali na CL listu
Yasmin_19
02-02-2010, 14:10
jel moguce da se sutra igra tekma polufinala protiv fiorentine? :D
neznam sta da ti kazem, evo i na flascoru pise da igramo sutra u 20:45, neznam zasto tako iznenada
Dzon Dilindzer
02-02-2010, 14:29
igramo,evo i pozvanih: Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni.
Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 39 Davide Santon.
Midfielders: 7 Ricardo Quaresma, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso.
Strikers: 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.
ponovo bez eta...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
mourinho
02-02-2010, 14:39
Evo da i ja nesto dodam za Marigu. Od svih koji su spominjani drago mi je da je bas on dosao i to zbog:
1. Mlad
2. Perspektivan, ne samo zato sto su ga trazili veliki klubovi, vec je bio jedan od najboljih u Parmi
3. Jeftin
Ovo trece je naravno jako bitno, jer ako se pokaze iole dobar vrijednost ce mu porasti bar nekoliko puta jer igra u Interu. Tako je i sam transfer sladji.
S obzirom na nas tip igre, on je idealan za Inter. Moja razmisljanja o njemu su otprilike kao u ovom komentaru:
Calcio Debate: Inter New Boy McDonald Mariga - The Bargain Buy Of The January Sales (http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/02/02/1772335/calcio-debate-inter-new-boy-mcdonald-mariga-the-bargain-buy)
Quaresma#7
02-02-2010, 14:59
Danas je odradio i prvi trening sa ostalom ekipom:
http://www.inter.it/aas/img/125972.jpg
http://www.inter.it/aas/img/125967.jpg
http://www.inter.it/aas/img/125990.jpg
http://www.inter.it/aas/img/125994.jpg
Više slika: http://www.inter.it/aas/news/reader?N=47210&L=it&CAT=2
PazzaInterista
02-02-2010, 17:19
http://www.shrani.si/f/k/ps/1PDFtJ6A/126005-500.jpg
Quaresma#7
02-02-2010, 17:30
Fino mu stoji dres
DenchiNL
02-02-2010, 17:33
Fino mu stoji dres
crno ide sa svim :vfunny:
isti essien ovako kada gledas...hihi....a prvi trening i odmah je doso na noz muntariu :D :D
a ne cudi me sto etoa nema...jer doso je sa africkoga kupa...treba mu odmora...kup utakmica je...balotelli milito pandev..mislim da je dovoljno za ovu tekmu...a eto'o ce za vikend igrat
Balotelli#45
02-02-2010, 19:00
isti maluda u facu :D
Dzon Dilindzer
02-02-2010, 19:14
treba napraviti dres sa kapuljacom,ovome bi bas stajalo
oci mu iste u amantina
a inace je ruzan ko k :D salim se
vidim dobro se snasao..
filip.sk
03-02-2010, 17:05
One thing is for sure, Mariga’s star is on the rise. (from an article)
Sutra u 13h predstavljanje Marige. Ovo jos nisam vidio, momak je odigrao tih nekoliko minuta u srijedu za Inter, a predstavljaju ga dva dana kasnije :D
haha pa sta ces :D takve su okolnosti hehe
http://www.inter.it/aas/img/126125.jpg
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=33210&L=en
mourinho se tek sad probudio :D
Mariga: Ovdje sam da učim
U Interu je danas sluzbeno predstavljen MacDonald Mariga. Tim povodom govorili su Gabriele Oriali, Jose Mourinho i sam Mariga…
Oriali: “Ova se mogucnost otvorila posljednjeg dana prijelaznog roka. Mariga je vec bio potpisao za drugu momcad, ali onda su nastali problemi. Nazvao nas je Roberto Mancini i rekao kako je zbog radne dozvole transfer propao. Odmah smo preuzeli incijativu i brzo se dogovorili na srecu svih: kluba, predsjednika, a pogotovo trenera. :cast: (rispect Mancio)
Mourinho: “Podsjeca na Mikela? Malo je drugaciji. Prije svega zelim reci kako sam presretan sto je s nama, jer je profil igraca koje volim. Rekavsi ovo ne krijem da je bilo igraca koji su htjeli doci, ali nisu mogli, treba ih postovati. Mariga mi se jako svida. Ne moze igrati na svim pozicijam u veznom redu kao Stankovic, ali moze na dvije ili tri, ne moze jedino biti poluspica. Mlad je, zeli uciti, inteligentan je, skroman, a to su jako bitne karakteristike. Imao je sjajnog trenera dosad u Guidolinu, a ja sam presretan sto cu njegov izum moci usavrsiti. Brzi je od Mikela, vise trci i instinktivniji je, ali ne moze se usporediti s Vieirom, jer je Patrick velikan nogometa koji je osvojio mnostvo trofeja. Najslicniji je Sissoku, s tim da ima puino vece mogucnosti napretka. Ima puno neurona u glavi, a ne kao neki sto imaju samo jedan (pretpostavka je da se referira na Balotellija) i brzo ce nauciti sve od Zanettija, Cambiassa, Cordobe i Materazzija. Tko ne nauci uz ove igrace ili nema neurona ili nema srece.”
Mariga: “Presretan sam sto sam u Interu. Tu sam da ucim, a radit cu to od velikog trenera. Nadam se da ce ici dobro. Debi, iako malo minuta, je bio vrlo emotivan, presretan sam sto sam u velikoj momcadi kakva je Inter.
Ovdje ima puno sjajnih igraca, a ja sam tu da prvo ucim. Zelim trenirati s njima i upijati. Kada budem 100% bit cu spreman za velike izazove.”
Vieira?
Uvijek sam mu se divio.
Pozicija?
Ovisit ce o mom radu i zalaganju i o odlukama trenera. Igrati cu gdje on zeli i necu s tim imati problema.
Prvi kenijski igrac u Italiji?
Moj otac je trenirao jednu malu momcad i tako sam se zaljubio u nogomet. A Kenijaca ima u Francuskoj i Svicarskoj.
Zasto broj 17?
Bio je slobodan kada sam dosao u Parmu, a i ovdje je, pa zasto ne nastaviti.
MacDonald?
U Keniji se kod imena koristi ocevo, jedno englesko i jedno kenijsko.
Cura?
Da, ali zivi u Keniji.
Inter najjaca momcad Italije?
Da, gledao sam ih na TV-u. Protinvik im nista ne moze.
Balotelli#45
05-02-2010, 18:34
Sutra u 13h predstavljanje Marige. Ovo jos nisam vidio, momak je odigrao tih nekoliko minuta u srijedu za Inter, a predstavljaju ga dva dana kasnije :D
hahah pa i snajder i pandev su predstavljeni tek posle utakmice koju su odigrali
---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:30 ----------
dobar intervju marige vidi se da je skroman momak i pametan je :D ima dosta neurona :sivi:
Svaka cast Manciu na potezu. Nisam ocekivao.
A Jose je ovo mozda mislio na Mancinia (sto se tice neurona), to nije sigurno...
Balotelli#45
05-02-2010, 18:54
ni muntari nije iskljucen :sivi:
Dzon Dilindzer
05-02-2010, 20:10
Znao sam da je Manciniju INTER u dusi!!!!!!!!!!!ako kad ode murinjo ja bi volio opet MANCINIJA na klupu (ne samo zbog ovog poteza) nego inace je dobar trener i napreduje
filip.sk
05-02-2010, 20:53
Bravo za mancini... znam da se posvadjao sa Moratti, ali ova postupka prijatno me iznenadila.... :D
Sneijder je predstavljen prije tekme s Milanom, dosao u petak i odmah predstavljen, ali to je nebitno, samo da se ne sire dezinformacije :D
Sretno Marigi jos jednom u njegovom "mandatu" u crno-plavom dresu, da ga zaobidju povrede i tako to :D
a dje je ovaj mancini bio sa ovim izjavama dok je kod nas bio...mozda se i on malo uvlaci don Massimu za kakvo mjesto na klupi kasnije :D
Dzon Dilindzer
11-02-2010, 17:29
Ovaj Mariga me odusevio protiv Parme,kako je dobro odigro i kad smo napadali i kad smo se branili imo je dobar sut i odlicnu loptu za Balotelija a i par dobrih dodavanja ka napred,a otimo im je lopte koo maloj djeci na nasoj polovini!!!!!!!!!!!!!"ZIVOTINJA"!!!!!!!!! ako ovako bude igrao blago nama:interista:
InteristaSA
12-02-2010, 00:30
Mariga igracina...kako djeluje mocno na terenu,..posjeca na Vieiru iz najboljih dana iz Arsenala..
ako igra redovno moze se razvisti i biti nas essien :D
Ado525INTER
12-02-2010, 02:19
Sretno mu
Ono malo sto je odigrao protiv Parme je odigrao fenomenalno, brz, jak odlican pregled igre, dobar pas, odlican sut i fenomenalan u destrukciji igre, sigurno bolje pojacanje i od Ledesme, Simplicia, Fernandeza i slicnih koji su se spominjali kao moguca pojacanja, jos je mladji i puno jeftiniji!
Inter midfielder McDonald Mariga has no regrets after missing out on a move to <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Manchester City" mashbutton="goal@mashlogic.com">Manchester City</mashlogic>.
Mariga became the first Kenyan to play in the Champions League in Tuesday's win at Chelsea when he was introduced as a substitute in the 85th minute and he said joining Inter was a blessing in disguise.
"It is a dream come true to be here playing at this level with the greatest players, especially as a Kenyan I am very proud," Mariga told Skysports.
"In Africa, Kenyans are not among the favourites to win games, but now they notice them. I need to improve and play more at this level, but to play for one of the biggest clubs in the world is a fantastic experience.
"Manchester City? Yes I almost joined them, but it did not happen because of my work permit. But now I am at Inter with the best manager in the world."
Mariga full ownership plan (http://www.interfanzone.com/mariga-full-ownership-plan/)
vidis li koga daju, obija i onog nw.. hehe, ne znam bas.. da ih ne budemo vracali za par godina po 10m
ma kakvi :D kao i pelea :)
Balotelli#45
24-03-2010, 19:35
ma moramo uzeti marigu sto pre jer sad ta polovina nije toliko velika ali za koju godinu moze da poraste,tako i biabianya treba da otkupimo sto pre pa neka ga na pozajmicu
Sretan 23 rodjendan...da nam se naigras aBd
Grujinho
04-04-2010, 16:25
srecan rodjendan
filip.sk
04-04-2010, 17:09
Sretan rodjendan, i sta nam duze ostao u tim :)
Quaresma#7
04-04-2010, 19:00
:hapbday:
Ado525INTER
04-04-2010, 21:12
Sretan rodjendan Mariga
srecan rodjendan :D tek 23 ima jos sanse za napredak :P
Balotelli#45
07-04-2010, 21:49
srecan rodjendan sa zakasnjenjem :P
srecan rodjendan sa zakasnjenjem :P
Nece ti on zamjeriti :D
Simpatičan mi je ovaj igrač skroz,ali stvarno mu je tehnika na nuli hahah.pas solidan ali budućnost sigurno
Quaresma#7
29-01-2011, 10:29
Mariga če biti odsutan 2-3 sedmice zbog povrede bicepsa koju je stekao protiv Napolija. Ode Deki sad i on :worried:
Razlog više da dovedu Kharju.
ado_inter
29-01-2011, 12:21
a jest nas ponovo krenulo sa ovim povredama u pm :( nadam se boljem zdravsvenom biltenu u klubu
Brz oporavak Mariga ness mi je drag ovaj igrac bit ce akbogda bolje ..
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.