PDA

View Full Version : Mourinho: Hvala, ali nemojte mi skandirati


esteban
27-01-2010, 23:08
Uoči četvrtfinalnog ogleda Kupa Italije između Intera i Juventusa Jose Mourinho održao je konferenciju za novinare. Izdvajamo najvažnije…

Rođendan: “Jako mi se svidilo primiti toliko poruka od navijača za rođendan, baš jako. A bilo ih je bezbroj… Možda jer Inter i Interisti trenutno proživljavaju lijepe trenutke. Bez obzira, poruke su mi dale do znanja koliko me vole navijači.”

Juventus sutra: “Odmaranje igrača? Ne bih to tako nazvao. Više bih rekao da se radi o zaslugama. Postoje oni koji naporno rade i zaslužuju zaigrati sada, kao npr. Toldo. Promjena će biti. Igrati će Lucio i Balotelli. Mario zaslužuje: ponekad je dosta 10 minuta za ostaviti dojam, a on je to napravio. Igrati će očito i Sneijder. Protiv Milana smo vrhunski ušli u utakmicu i to ćemo tražiti i sutra. S Juventusom izlazimo na teren s jednakim šansama za pobjedu, a ne s bodovnom razlikom kao u prvenstvu. Biti će to teška utakmica, jer imaju puno kvalitetnih igrača, a sigurno da im je sada Kup postao važan s obzirom da trenutno ne bi prošli niti u Ligu prvaka. Osvojiti Kup jedina im je istinska šansa da nešto osvoje, jer po meni će teško do naslova prvaka, a momčadi koje su ispale iz Lige prvaka rijetko imaju motiva u Europa Ligi.”

Sastav: “Samuel Eto’o stiže danas i vidjet ću u kakvom je stanju. Svakako je pozvan za sutrašnju utakmicu. Nije ga bilo mjesec dana i sada se ponovno mora posvetiti nama. Nažalost, nema nas dovoljno, pa mu ne mogu dopustiti godišnji odmor.”

Kup: “Otkad sam došao poštujem nacionalni Kup. Lani smo igrali protiv konkurentnih momčadi, a isto ćemo i ove godine. Kup Italije postaje bitan: naravno da ne očekujem pun San Siro sutra kao što bi bio da se radi o utakmici Inter - Juventus u prvenstvu, ali to je Inter - Juve i na stadionu će biti mnoštvo emocija.”

Derby: “Nakon jedne pobjede ne mogu biti fenomen, kao što nakon poraza ne mogu biti loš trener. Napaljivanje publike? Trener momčadi je i trener navijača. Samo mi se jedna stvar ne sviđa, a to je skandiranje mog imena: zahvaljujem im se, ali to nikako ne volim. Ja nemam potrebu podrške 12. igrača, tj. publike. Igračima se treba skandirati više nego meni.”

Komentar na kazne: “Neću reći ništa, samo da sam dobio poklon od zakonodavnih vlasti. Lani sam dobio utakmicu zabrane za rođendan, ovaj put opomenu. Neću komentirati jer ću morati na razgovor s nekim od moćnika, a onda neću moći pričati s vama. Sneijder? Bilo bi dobro da ga imam, ali zano sam da će ovako završiti. Pogledao sam utakmicu još nekoliko puta i uzbudio se kada sam na kraju vidio Borriella koji vrijeđa suca licem zanesenim u njegovo. Rocchi nije poduzeo ništa, dapače, pomilovao ga je po licu… ne razumijem, stvarno…”

Talijansko prvenstvo: “Prvenstvo je danas i moje, ali jednog će dana ostati samo vaše, kao što je danas portugalsko moje. Ja želim najbolje moguće prvenstvo za sebe sada kada tu radim, ali to će biti vaše prvenstvo i ja ga želim što ljepšeg i vjerodostojnijeg sa više svega. Mislim da sada shvaćate zašto sam rekao da kada odem, a tu mislim za godinu, dvije, tri, deset, prvenstvo ostaje vama. Zar ne bi onda vama trebalo biti bitnije da vam je prvenstvo vrhunsko?”

Ferrara i kolege: “Ferrara ne proživljava lijepe trenutke, ali u Italiji je trener koji završi prvenstvo na klupi ne trener, nego heroj. Nevjerovatno. Kada nemaš mira teško je raditi. A talijanski treneri su stvarno odlični. Baš ne razumijem, teško je biti trener u Italiji. Priča se o dolasku Beniteza? Ne znam, ali sigurno je odličan trener.”

Santon: “Jako mi se svidio protiv Milana. Miran, uravnotežen, odlično radi i momčad ga treba, sviđa mi se takav. Ako tako nastavi odlično.”

Pojačanja: “Ako se klub odluči za neke poteze biti će to isključivo u ime ravnoteže.”