PDA

View Full Version : Iranska mučenica koja je zasenila svet

esteban
28-12-2009, 03:23
http://www.e-novine.com/svet/svet-licnosti/33592-Iranska-muenica-koja-zasenila-svet.html

http://www.e-novine.com/thumbnail.php?file=photo/svet/azija/iran/Neda_Agha_Soltan_01_u_748637340.jpg&size=article_large&scale_by=width

http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/svet/azija/iran/protesti/neda_soltan_01u_474541156.jpg

Pre šest meseci iranska studentkinja Neda Soltan ubijena je na ulicama Teherana protestujući protiv izborne krađe Ahmedinedžadovog teokratskog režima. Njena smrt pokrenula je demonstracije u Iranu i diljem sveta, a Soltanova je postala simbol nove, moderne generacije Iranki i Iranaca, koji ne pristaju na nametnuta ograničenja jednog anahronog sistema. List The Times izabrao je Nedu Soltan za ličnost 2009. godine. E-novine prenose tekst koji je tom prilikom objavljen u ovom britanskom dnevniku

Priča o njenoj smrti toliko je uzdrmala svet, da je režim u Iranu posegao za neverovatnim merama kako bi je zataškao. Posmrtna ceremonija je bila zabranjena, crni barjaci ispred doma njenih roditelja su skinuti, režim je insistirao na privatnoj sahrani, a njenoj porodici je naređeno da ćuti o svemu što se dogodilo.

U nedeljama koje su usledile svi vodeći zvaničnicu, uključujući i ajatolahe, okrivljivali su za britanske i američke tajne službe za smrt Soltanove. Čak je i dopisnik britanske televizije Džon Lejn proglašen odgovornim za smrt mlade Iranke, navodno zato što su mu bile potrebne dobre fotografije neke tragedije sa opozicionih protesta.

Pokrenuta je istraga koja je režim i njegove agente oslobodala svih optužbi. Profesor muzičkog bio je primoran da promeni prethodno dati iskaz, ali se to nije dogodilo sa Nedinim ocem Makanom, uprkos tome što je držan 65 dana u zatvoru, i to vrlo često u samici. Nakon što je pušten uz kauciju, napustio je zemlju.

Sram te bilo Ahmadinedzad..od svjetskih diktatora njega najvise mrzim :mad:

<object width="384" height="313"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zg1VCtBANMM&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zg1VCtBANMM&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="384" height="313" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

dera
28-12-2009, 10:51
sta da ti velim, tako ti je to dole.. i ja sam protiv tog rezima, ali sami znaju sta se moglo desiti

LiGad
28-12-2009, 23:14
svi rezimi u ovim islamskim zemljama Azije i Afrike su nedemokratski i okorjeli u tiraniji ..
a koji samo potencijal u nafti imaju te zemlje ..

hulle
28-12-2009, 23:42
u americi, bosni, engleskoj, francuskoj, njemackoj je bolje???

esteban
29-12-2009, 15:43
u americi, bosni, engleskoj, francuskoj, njemackoj je bolje???

Pa sto da radimo sa Ahmadinedzadom Hulle? :D

hulle
29-12-2009, 17:52
Pa sto da radimo sa Ahmadinedzadom Hulle? :D

sta cemo sa svetim trojstvom u bih?

sta cemo sad obamom?

sta cemo s sarkozy?

sta cemo sa berlusconi?

sta cemo sa kraljicom engleske?

sta cemo sa toni blair?

sta cemo sa shimon peres?

sta cemo sa UN?

sta cemo sa EU?

sta cemo sa .....

i ovako do nove godine :D

esteban
30-12-2009, 01:51
Nemoj mi dirat Obamu jer ga obozavam..hehe ma stvarno mnogo je tiranije u svijetu od svakog :(

hulle
30-12-2009, 03:43
sto ba....jel to volis crnce?

esteban
30-12-2009, 19:37
sto ba....jel to volis crnce?

Pa nije da ih volim puno ali posteno ti rec kad je jedan crnac dosao za pre$ednika Amerike bilo mi je tako drago kao da sam ja Amerikanac :D

Svi znamo kako su se prema njima ophodili koju deceniju unazad pa mi je zato drago jer ne volim ugnjetavanja i tiraniju..mada sam Obama ce postat dio sistema koji je veoma los,zloban..CIA itd

Huska
30-12-2009, 20:19
ma kakav on dejo samo jos jedan obican pijun sa kojim drugi upravljaju :D

hulle
30-12-2009, 20:48
Pa nije da ih volim puno ali posteno ti rec kad je jedan crnac dosao za pre$ednika Amerike bilo mi je tako drago kao da sam ja Amerikanac :D

Svi znamo kako su se prema njima ophodili koju deceniju unazad pa mi je zato drago jer ne volim ugnjetavanja i tiraniju..mada sam Obama ce postat dio sistema koji je veoma los,zloban..CIA itd

obama je isto sto i bush samo crn :D

dera
30-12-2009, 21:03
otkud mozete biti sigurni da ih je on ubio, a ne neki amerikanac da bi se zakuhala stvar i na kraju ovi dosli da pokupe naftu sa "ciljem" pomirenja i stabilizacije
mozda su i priznali, mada ja cisto sumnjam

esteban
30-12-2009, 21:20
otkud mozete biti sigurni da ih je on ubio, a ne neki amerikanac da bi se zakuhala stvar i na kraju ovi dosli da pokupe naftu sa "ciljem" pomirenja i stabilizacije
mozda su i priznali, mada ja cisto sumnjam

Vidis..i ja sam odmah pomislio na tako nesto jer je CIA stvarno svemocna ali da je tako zar bi vlast Irana ovo radili od te porodice?:confused:

dera
30-12-2009, 21:22
tesko je povjerovati ako bi vlast rekla "nismo mi, amerika je"
mada, moguce je da su i oni, znaci samo kazem ako

esteban
30-12-2009, 21:31
Pa nema sanse da mi mozemo odavde utvrdit ko je..mozemo bit saglasni da su kadri i CIA i diktatorski rezim u Iranu da ugase onako lijep zivot :( :mad:

Da je Iran uređena i demokratska drzava moglo se sa postenom istragom i nesto utvrdit ali ovako ocegledno je da su i previse sumljivi i zbog toga i zbog odnosa prema porodici ove nesrecne đevojke..

Mada i u nasim zemljama svjedoci smo nerazjasnjenih ubistava i ako smo dio "civilizovane Evrope"

CurvaNord69
30-12-2009, 21:33
Ovo stvarno vise nigdje ne vodi, a gledo sam puno tih emisija o masonima i sl, prekjuce je bilo na rubu znanosti lik neki bivsi CIA protiv onog bildeberskog (mislim da se tako zove) drustva, koje kao diktira citavo svjetsko gospodarstvo, neznam vise cemu vjerovat pa se ne opterecujem.

A zao mi je tih prosvjednika, a najcrnje sto ostatak svijeta nikako ne reagira na to (pogodite zasto)

dera
30-12-2009, 21:35
upravo tako, ja evo planiram ovih dana pogledati one epizode o masonima

LiGad
30-12-2009, 22:39
Sa njima sam se susreo dok sam kao mladji gledao onaj crtic Yugi Oh :D
Kasnije sam procitao nekoliko knjiga o masonima ..i zakljucak je da ti ljudi drze svijet
A imaju i tu neku organizaciju i kod nas u Bosni
http://www.glbih.org/bih/

hulle
31-12-2009, 01:17
upravo tako, ja evo planiram ovih dana pogledati one epizode o masonima

hoces kupit :)

dera
31-12-2009, 01:18
nabavio sam cd :)

hulle
31-12-2009, 01:20
CD???????

kako mislis da to moze stati na cd?????

pa toga ima na 15-20DVD hahahha

dera
31-12-2009, 01:23
1dvd sta ti je ;)

CurvaNord69
31-12-2009, 01:28
Nisi ti svjestan sta hulls posjeduje, ima DVDova koji zauzimaju 15m2 :D

Balotelli#45
31-12-2009, 12:24
hahhahahaha ma hulletu to stize direktno iz Amerike bas od tih mansona reklamiraju se besplatno a uz to hulle i zaradi koju paru :sivi: samo jbg nemoze da spava plasi se inspekcije :sivi:

hulle
31-12-2009, 13:11
heheheh

ah sta da ti kazem :)

Boris_10
31-12-2009, 19:17
LJudi pogledajte digitalnog andjela i sve ce vam biti jasno.Imate 3 djela.
Ono je strasno.

ivan019
31-12-2009, 19:44
haha koja legenda ovaj Vuxa :D

pod svakim od svojih 346 nicka nam je predlozio digitalnog andjela

Balotelli#45
01-01-2010, 20:40
hahahhahahaha ivane :sivi: :sivi:
ma gledao sam digitalnog andjela sva 3 dela dobro je mada dosadno malo svaki traje po 2 i vise sata hehe

Boris_10
03-01-2010, 04:09
haha koja legenda ovaj Vuxa :D

pod svakim od svojih 346 nicka nam je predlozio digitalnog andjela
Vuxa je gospodin.A samo mi reci ko je on!? :confused: :D :crazzy:

ivan019
03-01-2010, 04:11
Vuxa je VIP clan ovog foruma

Balotelli#45
03-01-2010, 22:55
ma sad ce vuxa u veliki brat VIP :sivi: :sivi: