PDA

View Full Version : eRepublik igra


Xorebel
15-12-2009, 16:16
eRepublik kombinira društveni networking i strategiju u jednu veliku masivnu mrežnu igru igranja uloga gdje igrači mogu biti aktivni na različitim poljima. eGrađanin tzv. Novog svijeta može biti zaposlen, biti vlasnik neke tvrtke, osnovati političku stranku, glasati na izborima, postati predsjednik stranke, član kongresa ili predsjednik države, pisati članke za novine i čak ići u rat protiv građanina druge virtualne države. Igra ima jako malo vizualnih elemenata i općenito je tekstualno bazirana igra.
Nakon pridruživanja igri, građanin bira kojoj će se državi pridružiti. Svaka od država je svoje ime dobila po nekoj stvarnoj državi. Građanin potom traži zaposlenje u tvrtkama u toj zemlji, te u istoj može trenirati kao vojnik. Obuka i rad u tvrtci vrše se na dnevnoj bazi sa po dva jednostavna klika. Jedna od glavnih smjernica web stranice je da to traje samo "5 minuta dnevno".
eRepublik Gold je univerzalna valuta koja se koristi u eRepublik svijetu. To je glavna referentna točka za sve lokalne virtualne valute (npr.: HRK, USD, GBP) i koristi se za kupnju nekih dobara (kao što su poduzeća) u Novom svijetu. Gold se može dobiti i za neka postignuća kao što su vještina rada (skill) i vojna snaga (strenght).
Gospodarstvo se temelji na 12 osnovnih potrepština: 5 "sirovina" (žito, dijamanti, željezo, ulje i drvo), 4 "proizvoda" (hrana, pokloni, oružje i avionske karte) i 3 "građevine" (kuće, bolnice i obrameni sustavi). Kada imate neku količinu Golda građanin može kupiti ili napraviti poduzeće i tako postati tzv. General Manager i zapošljavati, određivati plaće, kupovati sirovine, prodavati svoje proizvode i kupovati licence za prodaju u drugim zemljama.
Kao običan građanin igrač se nakon određenog vremena može pridružiti stranci. Nakon što se pridruži može se kandidirati za predsjednika stranke. Ako uspije nagovoriti svoje stranačke kolege da glasaju za njega on postaje vođa te bira svoje kandidate za kongres.
Probajte i Vi postati medijski mogul, predsjednik države, super vojnik, vođa stranke...

LiGad
18-12-2009, 15:39
pokusao sam igrati ovo ..ostalo mi 6 dana bilo da osvojim nekakvu medalju za mjesec dana neprekidnog rada i nisam uspio ..
to me nazivciralo i odustao sam ..
uglavnom ima dosta opsjednutih njome ali po meni je uzasno nezanimljiva za pocetnike ili eBebe kako ih oni zovu (licno iskustvo)
na kraju ..jel mi se cini ili se ovaj registrovao samo da bi se reklamirao, pa dobio ovaj njihov gold u igri ako bi se neko registrovao preko ove njegove preporuke gore (linka) :mad:

dera
18-12-2009, 15:44
da, izgleda da je tako, on mozda to i ocekuje - banovan je permanentno
link se brise