View Full Version : Atalanta - Inter
Nedjelja 13.12.2009. 15:00
Sudi nam Nicola Rizzoli, sudac koji je sudio Milan-Inter 0-4 i Sampdoria-Inter 1-0
vraća se Maicon, igramo sigurno bez Samuela i Stankovića
zafrkana je ova atalanta, ali je to nas klub tako da :D
mourinho
10-12-2009, 15:04
Vrijeme je da im se osvetimo za onaj potop iz prosle sezone!
Forza Inter!
Balotelli#45
10-12-2009, 15:07
ja bi voleo da igramo isto sa 3 spica posto znam da ce atalanta igrati bunkericu sa jednim spicem,trebalo bi odmoriti malo lucia i staviti cordobu i matrixa hehe ko u stara vremena maicon desno chivu levo u vezi zanetti cambi snajder i napad milito eto mario to bi ja voleo a onda ubaciti motticu u drugo ili sulju pa mozda i arnauta :P
ja sam definitivno za opet ovu formaciju kao protiv rubina gdje sa njom nismo sve pokazali jer vidjela se ta napetost nervoza i pritisak kod igraca te nikako nisu moglu ponudit najbolje sto znaju...dok je to u serie a skroz drugacije gdje skoro pa uvijek igramo koliko toliko rastereceno i bez prevelikog pritiska tako da bi ta formacija bila sigurno pun pogodak al sam sa jednom izmjenom u odnosu na rubin a to je da cambi mora jednostavno mora biti u prvih 11...i ako budemo igrali ovako formaciju ne da vjerujem u pobjedu vec demoliranje atalante da im vratimo za onu sramotu od prosle sezone
vidjet cete umal ne rekoh sta opet :D
samo kada je primoran, on ce to uraditi ;) otherwise 3DM are there
vidjet cete umal ne rekoh sta opet :D
samo kada je primoran, on ce to uraditi ;) otherwise 3DM are there
nazalost to je nasa realnost...al barem se nadamo :D
Balotelli#45
10-12-2009, 19:58
haha ma cambi je legenda neznam sto ga je uopste stavljao na klubu kolku on ima fudbalsku inteligenciju to je retkost eno cist primer onaj start klizeci pa kolenom pomeri loptu pa drugim hehe pa onda kako zna da cita protivnicku igru uzima lopte dobro itd dobro se postavlja daje golove ,ja bi njega posle zanetti kad ode za capitana ,i sad neko kaze cim ovaj odigra losu partiju da nije za prvu postavu ovo ono treba de se izbaci i sl.
1-2
Acquafresca
Muntari
Balotelli
ado_inter
11-12-2009, 09:40
ma ako im je juBe zabio 4 komada mozemo i mi makar tre ;) ocekujem pobjedu i da popravimo utisak iz torina
PazzaInterista
11-12-2009, 11:42
Neznam bas jel dobro igrat sa 3 spicom jer je milito puno neopazan a i sneijder je onda povucen bolje nazad tako da...
vidjeli ste i sami koliko smo slabiji u odbrani kad igramo sa 3 napadaca ..rubin je imao mnogo prostora i dosta dobrih prilika ..
etoo se malo vracao, ali nije dovoljno ..
ako cemo onu formaciju, treba se odlucit za nju ..i jos je puno vise uigrat
da ne zaboravim, ona formacija se nikako ne smije igrati bez muntarija ili cambiassa, kao defanzivnije radilice ..bar ja tako mislim
PazzaInterista
11-12-2009, 14:29
LiGad (http://www.beneamata.com/member.php?u=128) ali nesta je 100% istina napad je najbolja obrana!!
Quaresma#7
11-12-2009, 14:52
Ma sad čemo jih satrati ko paštetu. :cool:
Ovima smo ukrali boju dresova,tako da ćemo im ukrasti i 3 boda.
naravno da se očekuje pobjeda.. mislim da će juveu misli još biti na prošloj utakmici i ulaze bez samopouzdanja u utakmicu , možda se poskliznu.. dok mi atalantu moramo pobjedit.. barem 1-0 muntari!
1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni;
2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu;
5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Patrick Vieira, 19 Esteban Cambiasso, 30 Mancini;
9 Samuel Eto'o, 18 David Suazo, 22 Diego Milito, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.
wow macak arnaut je tu
Imam dobar osjecaj ovaj put.. Mozda bude i na klupi :D
InteristaSA
12-12-2009, 17:43
nadam se nova 3 boda i da Quaresma zabije gol da skine mrak s ociju..:D:D
Grujinho
12-12-2009, 17:52
Quaresma neče ni kandidirat za nastup u toj utakmic....
čitaj ovo, što je mauro napisao:
1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni;
2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu;
5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Patrick Vieira, 19 Esteban Cambiasso, 30 Mancini;
9 Samuel Eto'o, 18 David Suazo, 22 Diego Milito, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic,
nadam se nova 3 boda i da Quaresma zabije gol da skine mrak s ociju..:D:D
http://beneamata.com/showpost.php?p=50950&postcount=17 ;)
al za ovo prvo se slazem :D
InteristaSA
12-12-2009, 17:58
Quaresma neče ni kandidirat za nastup u toj utakmic....
čitaj ovo, što je mauro napisao:
haloo momak nemoj meni kao nekom pocetniku citaj ovo citaj ono nisam vidio nisam obracao paznju da je mauro stavio sastav za sutra kontas ..
FORZA INTER i et onda ti Gol zabi sutra kad nema quaresme
Mauro hvala sto si mi ukazao na to :D
Grujinho
12-12-2009, 18:09
Halo veteranu...neznam šta te muči, ali ja sam samo lijepo napisao da pročitaj post od maura, pošto je napisao igrače pozvane za utakmicu...
ako ti smeta što sam napisao čitaj ovo. Onda izvini, probat ču drugi put lijepše napisati...
zabio bi rado jedan gol, ali eto nemam te sreče da igram za Inter :)
InteristaSA
12-12-2009, 19:01
pa muci me sto to tako gov kao da cekas samo hocel ko sta uraditi pa da priskocis al dobro ok je nevrijedi ce prepirat izvini i ti,kako INTER miri ljude
FOrza INter Forza Grujinho:D:D
pa muci me sto to tako gov kao da cekas samo hocel ko sta uraditi pa da priskocis al dobro ok je nevrijedi ce prepirat izvini i ti,kako INTER miri ljude
FOrza INter Forza Grujinho:D:D
ima ovoga mnogo na svim fudbalskim forumima, pa i na ovom ..
ali shvati ga kao neko pozitivno takmicenje u kojem svako od nas hoce da dokaze svoje poznavanje Intera, upucenost u desavanja ili sta vec ..
Forza Beneamata :D
Grujinho
12-12-2009, 22:11
svako od nas hoce da dokaze svoje poznavanje Intera, upucenost u desavanja ili sta vec ..
et da sam ja barem namjeravao dokazivat poznavanje intera ili šta več...
nego, sam mu samo QUOTIRAO maurov post i rekao da pročita, pošto je očigledno da nije video šta je mauro napisao, jer inače nebi napisao ono za quaresmu...mislim pravite veliku stvar iz neke sitnice...
sta ste koji kuxxx napali na gruija...nista krivo nije napisao...gruji ako ko bude zajebavo samo zovi :D
Quaresma#7
12-12-2009, 22:36
Aj narode smirite se nemojte da vas počnem gađati svojim trivelama ja za razliku od Q-ja znam pogoditi :D.
Ne stvarno smirite se jer je grozno vas gledati kako se svađate a svi imamo istu stvar ljubav prema Interu. A ne da se svađamo oko gluposti.
Za tu utakmicu je jedino Stank upitan za njega če se Mou odlučiti u poslednjom minutu. A Aranuta bi volio viditi igrati u našom dresu, jednu utamicu je zaslužio bar.
Grujinho
12-12-2009, 22:38
Samo stank? Šta je sa Samuelom? Očeli on igrati ili? Koliko ja znam on se isto povrijedio protiv Rubina...
samuela nece biti do poslije nove godine..tako se pricalo barem jedno mjesec dana da ce pauzirat...dok je za dekia vjerovatno u pitanju neka manja povreda...mada ga ja ne bih ni forisrao jer nema potreba imamo igraca da ga zamjene bolje neka se polako i na miru oporavi
Quaresma#7
12-12-2009, 22:48
Stank ima malo lakšu povredu od W.Samuela pa neče biti toliko odsutan ja mislim ako bude odsutan biče samo ovu utakmicu a onu drugu če moči več igrati a dok Samuel če biti stvarno odsutan do nove godine. Mada se ne žuri imamo Cordobu i Matrixa tako da se ne sikiram previše odbrana nam nije problem. Protiv Atalante, Lazia i Livorna mislim da neče biti problema.
Jučer je na treningu isprobavana ova formacija:
Julio Cesar;
Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu;
Zanetti, Cambiasso;
Sneijder;
Eto'o, Balotelli, Milito.
:yes::lizac:
Quaresma#7
13-12-2009, 10:42
Jučer je na treningu isprobavana ova formacija:
Julio Cesar;
Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu;
Zanetti, Cambiasso;
Sneijder;
Eto'o, Balotelli, Milito.
:yes::lizac:
E ovo vredi probati. Dobra je
Balotelli#45
13-12-2009, 10:43
haha pa ista je bila protiv kyeva samo sto su bili drugaciji igraci umesto chivua zanetti a umesto zanettija i cambia u vezi motta deki sve isto to su se igravali :D a oduvek sam zeleo da gledam takav inter :D
ovo je neka defanzivnija varijanta one formacije u kijevu ..
pitanje je kako ce ovakva veza funkcionisati, bez Motte i Dekia u sredini ..jer oni mnogo pomazu Sneijderu u kreativnim zadacima
ovako ce on morati da poveze cijelu igru ..
Ecco le formazioni ufficiali di Atalanta-Inter:
Atalanta: 32 Coppola; 8 Garics, 77 Bianco, 5 Manfredini, 6 Bellini; 15 De Ascentis; 79 Ferreira Pinto, 22 Padoin, 17 Guarente, 70 Ceravolo; 9 Acquafresca. A disposizione: 1 Consigli, 2 Talamonti, 7 Madonna, 13 Peluso, 18 Caserta, 21 Radovanovic, 90 Tiribocchi.
Allenatore: Toma (Conte squalificato)
Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 2 Cordoba, 26 Chivu; 4 Zanetti, 19 Cambiasso; 45 Balotelli, 10 Sneijder, 9 Eto'o; 22 Milito. A disposizione: 1 Toldo, 5 Stankovic, 8 Thiago Motta, 14 Vieira, 18 Suazo, 23 Materazzi, 30 Mancini.
Allenatore: Baresi (Mourinho squalificato).
1st goal for inter from milito min.15
click here for the video (http://www.d1g.com/video/show/?id=3372665)
ovaj sneijder je fantastičan, kako organizira igru.. oduševljen sam
in the bar from inter min.33
click here for the video (http://www.d1g.com/video/show/?id=3372736)
suazo i mancini na klupi.....wow...nije ni cudo sto jos nisam rucao :)
jedina pozitivna stvar danas je poraz Bilana
Naš mentalitet i Mourinhovu taktiku bolje ne
s igračem manje smo izgledali kao s 3 igrača manje, sama obrana i kontre ništa, a kad su ovi izjednačili e ooooonda su naši počeli igrat, jel su krivi oni il Mourinho koji im je rekao da igraju tako ne znam, a da..vjerojatno se pokvarila veza Mourinho - Baresi pa Baresi nije mogao prenijeti hehehe
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
http://tmw.tccstatic.com/storage/img_notizie/thumb/12607192321259226903FDL18989.jpg
Tiribocchi the tank ! hehe
trebao je ubaciti muntarija umjesto etooa budala heh :D
Grujinho
13-12-2009, 17:05
evo ode 50€ zbog naših budala...jebo ih tiribochi eto....
sreca pa bilan izgubi inace bi bilo gusto skroz...sramota stvarno sramota..jer na ovakvim utakmicama a i u kolima se lomi prvenstvo tesko da ce nalitit vise ovako kolo da svi rivali potpuno kiksaju
Balotelli#45
13-12-2009, 18:13
pa milan-jube to je prilika mi igramo sa sienom ja mislim tad kad oni budu igrali
a sljedeće kolo Milan igra sa Fiorentinom u gostima
Juve doma sa Catanijom ali možda Miha nešto izmisli hehe
a kad budu igrali međusobno Milan i Juve nadajmo se da će oboje izgubiti :P
a mi igramo sa laziom..jest da su ocajni ove sezone al ja im nevjerujem(znate vec zbog cega :D)...uglavnom propustili smo jednu od mec lopti sigurno...al eto valjda bude to kako vi pisete
Quaresma#7
13-12-2009, 20:30
Ma ajde dobro ipak je bar smo produžili još za bod vodstvo. Samo ono Sneijderu nije bilo potrebno.
ma hajd pustili im ....ono nebi bilo fer da puno pobjegnemo ipak su i juve i milan popusili
Quaresma#7
13-12-2009, 20:42
ma hajd pustili im ....ono nebi bilo fer da puno pobjegnemo ipak su i juve i milan popusili
Da jim bar pustimo malo nade. Nada umire zadnja :D
goal.com
Cambiasso- 7.5: One of the best defensive midfielders in the world. He was excellent in his position and recovered plenty of loose balls for the Nerazzurri.
konacno i oni nesto pametno napisu
Steta,bas steta sto nijesmo iskoristili priliku danas da uteknemo.Opet Eto'o komplikuje pred kraj umjesto da sutira on dribla :mad:
---------- Post added 14-12-2009 at 00:03 ---------- Previous post was 13-12-2009 at 23:25 ----------
Nakon utakmice 16. kola Serie A između Atalante i Intera u Bergamu su govorili Ivan Cordoba, Diego Milito, Douglas Maicon i Giuseppe Baresi…
Cordoba:“Vjerujem da smo prekasno shvatili kako i s 10 igrača možemo Atalanti zabiti još jedan gol. Uvidjeli smo to tek kad smo primili pogodak. Osvojili smo dodatni bod, sada moramo misliti na sljedeće utakmice. Jeli mi bilo teško igrati lijevo? Ne, uz ovakve suigrače ništa nije teško. Ponovno je rezultat na leđima nas braniča, nikada ne volimo primiti gol, ali ponekad moramo malo riskirati. S ovim novim sustavom nemamo ravnotežu naprijed? Ne bih rekao, danas smo igrali odlično prvo poluvrijeme, a ja iskreno nisam vidio tu neuravnoteženost.”
Milito: “Gol ala Milito? Svejedno nije bio dovoljan za pobjedu, ali moramo samo ovako nastaviti i bit će bolje. Do isključenja Sneijdera smo igrali odlično, mogli još zabiti. Nakon toga su nas stisli i zasluženo izjednačili. Koja je tajna brze prilagobe na novu momčad? Puno čimbenika utječe na to, ali prva je svijest da si došao u veliki klub gdje se moraš prilagoditi ostalim igračima i stručnom vodstvu, a marljiv rad donosi ostalo. Sve to me je dovelo da se osjećam odlično i da dajem najbolje od sebe.”
Maicon: “Trebali smo dobiti, u prvom poluvremenu smo igrali dobro, puno trčali, ali nismo zabili drugi gol što nam se na kraju vratilo. Zaslužili smo pobjedu, ali nismo zabili drugi gol, oni su zabili svog iz jedne prilike i to je to. Isključenje Sneijdera? Neću više komentirati suđenje, jer ono što su meni napravili mi je dovoljno…”
Baresi: “Puno puta utakmice odlučuje trenutak, a dva žuta kartona Sneijderu ovaj put su bila negativna za nas. Zasluženo? Ne znam, možda ga je Rizzoli mogao poštedjeti drugog, jer ovo su bila jedina dva prekršaja Sneijdera u nekoliko posljednjih utakmica. Momčad je međutim bila kompaktna i uravnotežena. Nismo imali problema, utakmica je bila u našim rukama, ali je Sneijder napravio prekršaj i bio isključen. Šteta, jer smo zaslužili pobjedu.” Prije godinu dana Inter je imao tri boda više: “Danas smo igrali odlično, imamo pet bodova više od Milana i šest više od Juventusa. Danas smo propustili priliku? Svakako, ali drugi još više nego mi. Primamo previše pogodaka? Ne mislim da je to problem, svi su slučajnost kao današnji s igračem manje. Definitivno ne mislim da je to problem sistema. Inter opijena Ligom prvaka? Ne mislim da je utakmica u srijedu utjecala na nas. Nismo bili podređeni, u nekim djelovima nismo kontrolirali utakmicu, ali željeli smo pobjedu, nismo bili pod dojmom prolaza u osminu finala Lige prvaka.”
Kako smo losi... pa se cude sto u LS ispusimo odmah u osminu...
Il Trattore
14-12-2009, 10:37
pa nismo mi stuttgart da budemo pod dojmom plasman u osiminu finala lige prvaka
Nije loše,ipak je to Atalanta,crno-plavi dresovi imaju čudnu magiju.
Nisam gledao meč(osim kratkog sadržaja) pa da ne mlatim mnogo.Fin gol Milita i eto.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.