PDA

View Full Version : FC Barcelona v Inter

Pages : 1 [2]

Grujinho
25-11-2009, 00:53
bože pomozi!

ma ti si napisao kakva je taktika bla bla bla...ja sam ti samo rekao, zašto sada pričaš to, sastave si znao več prije utakmice...naravno, kad vidiš da ne ide, onda blatiš

dera
25-11-2009, 00:54
Kakav ba trener, pogledajte samo snimak, lik od 20min stoji i ne zna sta da kaze igracima. U pozadini mu se Matrix i Cordoba smiju :D

---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

bože pomozi!

ma ti si napisao kakva je taktika bla bla bla...ja sam ti samo rekao, zašto sada pričaš to, sastave si znao več prije utakmice...naravno, kad vidiš da ne ide, onda blatiš
ja i ti se ocito ne razumijemo

ivan019
25-11-2009, 00:55
bože pomozi!

u tome i jeste problem, i moja baba zna u kojoj ce mou formaciji igrati hehe

Mauro7
25-11-2009, 00:56
prošle godine il koje je Liverpool odigrao protiv Barce jako dobro na Camp Nou, igrali su visoko i super pressing s veznim redom, i trgali za svaku loptu, i Brca nije mogla igrati svoju igru
ono što mi nije jasno je što mi imamo fizički jake igrače u veznom redu, destruktivce, s velikim anaerobnim kapacitetom, a nismo to upotrijebili nego umjesto napadni s jakim pressingom ko da ti život ovisi o toj lopti čekaj igrača i onda kad ti se počne približavat ga napadni, ako ništa drugo kad imaš određeni tip igrača probaj iskoristit to
na kraju krajeva što ti drugo preostaje, kao trener moraš iskoristit tamo gdje ti možeš imat neku prednost, s načim igračima nitko ne može očekivat da ćemo igrat kao barca al iskoristit svoje jake točke i osobine

dera
25-11-2009, 00:57
Ono sto rekoh maloprije, igraci nisu imali nikakvu podrsku trenera, prijedloge sta da urade, nego na kraju ljudi odlucili na svoju ruku da prebiju Iniestu, Danija i ostatak pedercica

Quaresma#7
25-11-2009, 01:00
Razočaran nad igrom, rezultatom..... i još bi se našlo dosta stvari. Veza je kurac totalni nezna se ni ko pije ni ko plača. Niko ne želi preuzeti odgovornost i loptu u noge i prenjeti je u napad. Jedina svetla tačka je zamene bio Balotelli, Muntari i Q kad su ušli malo se je digla morala i malo su bolje delovali. Mislim da je največa greška bila to da je Mourinho počeo previše defanzivno. Trebo je sa Dvema krilima kao što sam pred utakmicom napisao i odmah napadati jer ako se budemo branili dobičemo ga sigurno tako je kod Barcelone.
Zanettija treba baciti vani iz vezne linije i preseliti ga na bok ili na klupu. On je još samo zreo za Seriu A gde je tempo malo sporiji a za CL klupa ili levi bok. Inter treba malo diči tempo igre jer jednostavno igraju presporo i previše na moč i silu. Trebaju se više usmeriti na igru a ne na lomljenje protivnika.

dera
25-11-2009, 01:01
Q, Zanettiju nisu uzeli lopte bez prekrsaja

ivan019
25-11-2009, 01:01
ali je zanetti bar dobio neke duele za razliku od nekih hehe

ilovemura
25-11-2009, 01:12
Damo Barci nazad na santiago bernabeu!!!

Mauro7
25-11-2009, 01:13
2 trenera
3 velike evropske sile liverpool, man utd, barca
0 golova zabijenih

dera
25-11-2009, 01:14
sve se okrece oko 3, treci odlucujuci a mauro :D

Mauro7
25-11-2009, 01:16
sve se okrece oko 3, treci odlucujuci a mauro :D
hahaha e vidiš nisam o tome razmišljao, tj. nisam brojke interpretirao kao ti, ali sad kad kažeš, a čuj možda..treća sreća kako se kaže :D

Komitski Đeneral
25-11-2009, 02:41
Ovo sto smo veceras vidjeli ne zasluzuje nikakvo pljuvanje. Ovo sto smo nocas vidjeli zasluzuje samo ozbiljno proucavanje i studiranje od strane ozbiljnih strucnjaka koji ce iz ove utakmice najzad utvrditi sta to skripi kod nas u Evropi i najzad postaviti Inter na pravi kolosijek buduceg razvoja. Ova utakmica je idealan pokazatelj toga. Fudbal se razvio u nesto mnogo drugacije nego sto ga je nas klub dozivljavao zadnjih desetak godina. Navescu samo primjer nasih veznih igraca. Kambjaso,Zaneti,Muntari,Stankovic... Oni jednostavno nemaju ono sto imaju moderni vezni igraci... Xavi, Iniesta, Fabregas, Lampard,Diarra,De Rossi itd itd... Vezni igraci koji podjednako dobro brane,vrse presing,napadaju prostor,imaju odlican sut,pas,pregled,razmisljanje sa loptom u nogama... Nasi veznjaci nijesu jednostavno materijal za vrhunske uspjehe... I od toga se mora krenuti.. Od najmladjih kategorija... Usaditi im ono sto se kasnije od njih ocekuje da pruze prvom timu Intera... I kad se jednom stvori takav sistem, onda je jednostavno i kupiti pravo pojacanje, jer ce se znati kakvog tacno igraca trazimo. Takodje, ekipa se mora postepeno podmladiti i vec od naredne sezone dati pravu sansu Baloteliju,Santonu i Kutinju. Makar to znacilo par godina bez i jedne titule, ovom timu treba novi sistem igre. Sistem igre dje ce svaki pojedinac znati sta igra, koji su njegovi zadaci i sta se od njega ocekuje... E to ja ocekujem od Mourinha...Ako on to ne bude mogao uspjeti, (ja duboko vjerujem da hoce)doce neko drugi, nije smak svijeta...Samo se mora krenuti sa sprovodjenjem tog novog projekta Intera, i da se pocnu vidjeti neki konkretni rezultati... Jer ako se ovako nastavi, uz neki povremeni bljesak, kao protiv Milana ili Genoe, mi cemo dragi moji Interisti , nastaviti da kaskamo za najjacim evropskim klubovima...i to sve vise i vise...
Da napravim poentu... Nije stvar vise uopste osvojiti LS...Moze nas posluziti sreca i naici period u kojem ce nam sve ici od noge pa da je osvojimo i ove godine. Ali buducnost je kljuc svega. Sa ovim pristupom, i danasnjim razvojem fudbala, mi buducnosti nemamo. Zato opet kazem, novi projekat, Novi sistem, Novi Inter... Ako zasita Mourinho radi na tome, kao sto on kaze, treba mu dati svu mogucu podrsku. I rezultati ce se vidjeti... Ako ne, ponavljam, doce neko drugi i to je to... Ako ovaj klub ima viziju razvoja, trener je najmanji problem...
Pozdravljam Vas...
Forza Inter

ado_inter
25-11-2009, 02:45
ja samo mogu da kazem da mi sa ovakvom igrom ne zasluzujemo ni grupnu fazu da prodjemo a kamol nesto vise

stvarno mi je zao sto ovo vako kazem ali takve su cinjenice s kojim se moramo pomirit :(

italijanski prvak koji za 90 min nije mogao napravit ozbiljnu akciju pred golom barce...nemam rijeci

ivan019
25-11-2009, 02:49
sutnuo je jednom stankovic sa 20 metara :(

filip.sk
25-11-2009, 03:21
I millito je imao sut :S ma hajde ljudi, ovo je bio barca ipak... ali sa druge strane je igrao sampion italija... e to dokazuje koliko je italjansko prvenstvo slabije od ostalih (spansko i anglisko).. kad bi bio veca konkurencija Morrati bi kupio bolje igraca a inter sad je u italiji PRAVI MONOPOL ko ne iskoristava svoje potencijale do maksumu, vec onoliko koliko je dovolno da se osvoi "ista" i nista vise od toga (gde su love od ibrin transfer) ... ja se molim da Juve i Milan se vrate na staru formu, zasto samo i samo tako inter moze ista napraviti....
edit: Inter je dosao 2 puti u polufinale (a nije bio sampion italiji, t.e. ni blizu sampioni)

Mauro7
25-11-2009, 03:47
I millito je imao sut :S ma hajde ljudi, ovo je bio barca ipak... ali sa druge strane je igrao sampion italija... e to dokazuje koliko je italjansko prvenstvo slabije od ostalih (spansko i anglisko).. kad bi bio veca konkurencija Morrati bi kupio bolje igraca a inter sad je u italiji PRAVI MONOPOL ko ne iskoristava svoje potencijale do maksumu, vec onoliko koliko je dovolno da se osvoi "ista" i nista vise od toga (gde su love od ibrin transfer) ... ja se molim da Juve i Milan se vrate na staru formu, zasto samo i samo tako inter moze ista napraviti....
edit: Inter je dosao 2 puti u polufinale (a nije bio sampion italiji, t.e. ni blizu sampioni)

s nekim stvarima se slažem ali moram te ispraviti u nekim drugim
nije toliko talijanska liga slabija od španjolske, stvar je u tome da je barca daleko jača od ostatka španjolske lige, i politika skautinga, transfera, igre i općenito planiranja je jedinstvena samo njima tako da nije sad automatski uu španjolska liga je jača od talijanske
španjolci istina igraju drugačiji nogomet nego u italiji i mentalitet je drugačiji

to što kažeš da nismo bili ni blizu naslova to stoji ali su tada krali i bili prvaci oni koji nisu ni trebali biti, ako zaboravljaš ko je tada komandirao i na koje načine

stvar je ipak u igri i igračima, pogledaj malo koju igru ima milan, kad je osvajao lige šampiona zadnje, igru i igrače za tu igru
trebaju nam neki novi igrači i cijela politika kluba treba biti usmjerena na određeni način, ono što je djeneral pričao
klupska politika, planiranje...to se traži

naravno uza sve ovo, naša predstava nije bila dobra jer ova ekipa je sigurno mogla bolje, jel kriva psihološka barijera nekakva ne znam(kaže Mou da je on Mariov psiholog, e pa kad je tako dobar psiholog u ove dvije godine je mogao ovoj ekipi usaditi nešto za evropu, ali kažem jel on kriv ili nije ne znam), isto i za samu igru i mentalitet momčadi na terenu opet može on bit kriv, ali to kažem samo za našu predstavu, očito je da se s ovim igračima ne može osvojit LP

filip.sk
25-11-2009, 05:52
Slazem se u potpolnosti sa tobom...
Samo je u spanija tu i Real a rivalitet izmedju real i barce je veliki, (real je kupio Kako i Cristiano, Barca je kupio Ibrahimovic) i zato su barca i real svaki put u vrh evrope....
A u italiji i da das Cristiano duplo veca plata od onu u real on ipak ne bih dosao(zato sto vise nema neki TOP CLASS igraca u italiji(otisao je i Kaka i Ibrahimovic) ... ))))
znam pod kakvih su ukolnosti bili to i jeste opravdanje, ali milan je osvoio LP....
mislim da protiv barca nismo mogli vise, vec za usporedba kod nas nemamo jedan igrac iz sredine koj zna da daje gol(osim snajder i neki put stankovic) ili daje neki pass... cambiasso, zanetti, motta, muntari to su sve destruktivci, a u svih dobrih ekipa takav igrac je JEDAN U PRVI TIM a kod nas su vec 3, onda nemozemo ocekivati pobedu protiv barca.....

claudejandamvan
25-11-2009, 11:46
Ma Moratti jednostavno treba odrijesiti kesu i uzeti jos jednog veznjaka tipa Sneijder.Bez njega u ekipi smo jednostavno bezopasni protiv vrhunskih momcadi.

Quaresma#7
25-11-2009, 12:12
Imamo Maria, Etooja, Milita, Sneijdera, Quaresmu i Coutinho če još doči još jedan dobar veznak tipa Cassano/VDV/Hamšik koji če znatno pomoči Snaijderu oko igre. Samo jim treba dati jednom šansu da počnu igrati slobodno i napadalno. Jednostavno se moraju oni naučiti da oni diktiraju tempo igre a ne da puste da to radi protivnik. Tako je i u Italiji.

LiGad
25-11-2009, 12:58
pocetkom utakmice ..komentator je najavljivao Inter kao ekipu koja je u formi (nije izgubila u 10 utakmica) igrace kao one koji su ogroman kvalitet, Mourinha kao onog koji je neprikosnoven takticar ..
pa nisam siguran jesu li se svi smijali tim izjavama ili sam samo to bio ja

Culé
25-11-2009, 13:14
Komentar na utakmicu: Hehe.

Pep Guardiola prije utakmice: "Istina, nedostaju nam Messi, Ibrahimović i Toure, ali to nije opravdanje. Mi imamo druge igrače koji su sposobni da odigraju kvalitetno kao i oni."
Mourinho poslije utakmice: "Nije bilo Sniijdera... Zato smo izgubili."
I Mourinho The Special One? Hehe.

I za kraj... ocjena s Goal.com-a: Xavi: 8 - He is the best central midfielder in the world and against Inter he showed why. He kept Barcelona ticking throughout the match and was especially dangerous in the first half.

ivan019
25-11-2009, 13:20
Ma Moratti jednostavno treba odrijesiti kesu i uzeti jos jednog veznjaka tipa Sneijder.Bez njega u ekipi smo jednostavno bezopasni protiv vrhunskih momcadi.

u tome i jeste problem, imamo 7 potpuno istih stih igraca

bas sam psinoc pricao sa nerom o tome, gubimo 2-0 a igramo sa cambiasom, mottom, dekijem, i Capitanom i onda kad pomislim da ce ubaciti nekog da promeni nesto provalim da nemamo koga, na klupi imamo identicne igrace Muntari, Krhin i vieira :D

Zbog toga i najvise krivim mourinha, trebao bi malo vise koristiti i q i mancinija i dati ovom interu malo siru dimenziju a ne ovako svako zna kako cemo igrati

Mirsinho
25-11-2009, 13:20
ma prepao se inter kada su vidjeli da je Abidal (zarazen virusom H1N1) usao na teren :D

Mauro7
25-11-2009, 13:43
u tome i jeste problem, imamo 7 potpuno istih stih igraca

bas sam psinoc pricao sa nerom o tome, gubimo 2-0 a igramo sa cambiasom, mottom, dekijem, i Capitanom i onda kad pomislim da ce ubaciti nekog da promeni nesto provalim da nemamo koga, na klupi imamo identicne igrace Muntari, Krhin i vieira :D

Zbog toga i najvise krivim mourinha, trebao bi malo vise koristiti i q i mancinija i dati ovom interu malo siru dimenziju a ne ovako svako zna kako cemo igrati

e al interesantno kako sad pričamo svi o novim igračima, a prije nitko ništa, iako smo rekli par puta da šta će bit kad Sneijder ne bude igrao
al zašto se onda nije kupilo još nekoga, zašto Mourinho nije zatražio još kojeg igrača?

i sam nera koji je pričao ma imamo sada Milita i Mottu došao Sneijder sada smo dobri ovo ono hehe

hulle
25-11-2009, 13:51
e ja nisam rekao.....jesam odmah rekao da sam razocaran transferima :)))

ivan019
25-11-2009, 13:56
e al interesantno kako sad pričamo svi o novim igračima, a prije nitko ništa, iako smo rekli par puta da šta će bit kad Sneijder ne bude igrao
al zašto se onda nije kupilo još nekoga, zašto Mourinho nije zatražio još kojeg igrača?

i sam nera koji je pričao ma imamo sada Milita i Mottu došao Sneijder sada smo dobri ovo ono hehe

zato sto za njegovu 9-1-0 koja se transformise u 4-5-1 imamo igrace hehe

LiGad
25-11-2009, 13:58
treba se dotaknuti nemogucnosti da Inter napravi presing i da se ravnopravno nosi sa posjedom lopte u utakmicama sa velikim ekipam (nije barca bologna) ..
sinoc je barcelona dominirala na sredini dok Inter nije mogao ni da poveze par kvalitetnih dodavanja ..
a najzalosnije je bilo u drugom poluvremenu u kojem je barca potrosila nekih mogu reci i pola sata igre na dodavanja u odbrani i sredini terena, dok je nasa ekipa to dopustala iako je gubila sa dva razlike i morala praviti prilike da se vrati ..a to je nemoguce ako nema posjeda lopte

Mauro7
25-11-2009, 14:44
-Barcelona are a team that are master passers of the ball, they had 67% of the ball, thus you need to press them endlessly and try exploit the gaps left by Alves on the right back area.

- Inter Milan then allowed Barcelona to do what they want, and allied with poor discipline, especially the central midfielders, they picked holes in them like a fishing net. To make it worse, Inter needed 2 goals, and Mourinho takes of Cambiasso and brings on Muntari, so this means Barcelona will have more and more possession.

- Mourinho needs to jack up big time, his record with Inter Milan in the Champions League is Won 3, Lost 4, Drawn 6, Goals For 13, Goals Against 15. With such performances and results, Inter Milan are further away from winning this competition than Mancini ever was.

- Finally, try see the second Barcelona goal right from the start, countless passes, measuring and thinking where the gaps would open, then Iniesta feeds Xavi in the hole, with one touch he plays the ball in behind Chivu and Samuel, Alves bombs in and floats a cross that Pedrito slams home, one of the Team Goals of the tournament, nice stuff.

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:39 ----------

Losing against Barcelona at Camp Nou by a two-goal margin is hardly a matter of shame. However the manner in which Inter were outclassed was humiliating for the Nerazzurri faithful. Inter should be prepared to face a lot of flak from relentless Italian media. After years of dominating the Italian League, they seem to be making no progress on the European front. The statistics speak for themselves. Barcelona had around 60% possession, produced a little less than twice as many passes and more than thrice as many shots as Inter. Eto'o and Milito cut a sorry figure up front as they were completely devoid of supplies. Stankovic did a poor job of linking up with the forwards. Chivu simply could not cope with the silky skills of Iniesta and got frustrated, as evident from his rash challenge. The only player that stood out for Inter was Julio Cesar who made several crucial saves that kept the scoreline respectable for the Italians. On the basis of this performance, Inter won’t make much progress in the latter stages of the competition.

dera
25-11-2009, 15:05
dvije sezone etooa, mozemo dovesti ultra talenta od 20m
dovodjenjem spalettija, ustedit cemo opet 5m po sezoni
to znaci da cemo u dvije sezone imati 30m=biraj + novi budzet za novu sezonu + ono najbitnije, lijepa IGRA

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 13:50 ----------

sto se tice josea, nemojte molim vas braniti ga kao nema ekipu
jel on doveo mottu, muntarija? to je ono sto on zeli, ne trebaju njemu savremeni, znaci nece nikada izgraditi klub kakav mi hocemo, odnosno rekao je i sam pred pocetak sezone "sada sam zadovoljan, mozemo da igramo" nakon svih transfera

Moca93
25-11-2009, 15:18
nisam bas upucen u to vase prepucavanje sa murinjom,ali znam te fore kad igras u gositma pa igras defanzivno,ali to nemoze ovako...ovo je bilo bruka,jebo ga bunker...nasi napadi su bili daj lusiu ili maikonu da sutne iz naseg 16sterca pa ako nas usere da dodje lopta do eta docice....ovo NISTA! jednostavno murinjo bi morao malo da menja taktiku...a od trenutno slobodnih trenera,mislim da nema ni jedan koji bi ga mogao zameniti....

ivan019
25-11-2009, 15:21
ma trener se uvek moze naci, primer beniteza bi lako mogli uzeti liverpoolu

a moze se uzeti i neko od reprezenatcije

Moca93
25-11-2009, 15:28
npr.hidnik je sada slobodan,mislim bice,nije se kvalifikovao za SP...ma idi begaj ti i benitez..

ivan019
25-11-2009, 15:30
npr.hidnik je sada slobodan,mislim bice,nije se kvalifikovao za SP...ma idi begaj ti i benitez..

na njega sam bas i ja mislio

a sto se beniteza tice pa nije on ni malo los, ali sta ce covek kad mu ovi ne daju dinara za transfere

dera
25-11-2009, 15:38
i ja sam razmisljao o hidinku, ali i on je previse takticar

Mauro7
25-11-2009, 15:41
hiddink, zenga, spalletti..to je već 3 koja mi odmah dođu na pamet, a ostali još
pa i Prandellija bi se moglo uzet, on bi odmah prihvatio da više jednom trenira veliki klub
btw Fiorentina se kvalificirala već i to sa 12 bodova a mi ako pobjedimo zadnju imat ćemo max. 9 bodova haha dvije sezone za redom Mourinho osvaja u grupnoj fazi manje od 10 bodova

ivan019
25-11-2009, 15:43
slazem se sa svime osim sa zengom, mislim da jos uvek nije dorastao da nas trenira

Mauro7
25-11-2009, 15:54
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idnotizia=10854
piše ovdje da mnogi stručnjaci i oni koji su u toku i koji znaju ovako neke stvari koje se ne pričaju da Moratti već ima ime za skorašnju budućnost kad Mourinho bude otišao - Laurent Blanc
neki lik objašnjava kako je još od vremena kada je Blanc igrao u Interu nastao jedan feeling između dvojice koji nadilazi profesionalni odnos

ivan019
25-11-2009, 15:57
nije on los, oborio je veliki Lion a to nije mala stvar

dera
25-11-2009, 16:48
on je i zelja man utd-a
ja sam protiv ;)

Culé
25-11-2009, 17:03
Speaking at the Champions League post-match press conference, Barcelona coach Pep Guardiola began as always, by complimenting his players and admitting that he can now breathe a little easier: “I am delighted and I congratulate my players who have earned this victory. The group is not decided yet but we took a very important step. Had we fail to win (tonight), our qualification could be in jeopardy. To play the way we did tonight had its associated risk but I would have given my players the wrong message had I changed it.”

The coach praised the determination shown by Messi and Ibra for wanting to play last night: “I appreciate their desire to play but everything that we have achieved has been done thanks to every one of my players, from the most to the least popular. I have full confidence in this team, and that’s why even though I was anxious ahead of this match as always, at the same time I still have faith”.

“(Of course) I would feel more confident with Ibra and Messi on the pitch but I don’t want to lose them for Kiev (last group match). If they have not played it is because they are medically incapable. Imagine if I had played them and they got injured, I’d kill myself,” acknowledging, “But we did discussed the possibility of using them for a few minutes should the result did not go our way.”

“And in the case of Abidal, the doctors have told me that he was well and that helped us a lot.”

Queried on Iniesta’s condition, he replied, “He was out for a long time. He is a jewel of a player and as a person. It is a pleasure to coach him. He deserves everything and more. He has helped us a lot in this match.”

Asked by one reporter if the result last night will end the debate about the team’s lack of depth, Guardiola said: “That debate will never end. If we were ever to lose two games (in a row), you’ll see as the debate again. We have the confidence and the ability to win every time. This will never change but to win titles we need everybody.”

Touching on his team’s opponent last night, Guardiola acknowledged that his team had the upper-hand: “Everybody can see that the team is good and plays well. In the first half Inter did not have any shot on goal, not once. We had a good match. I believe that the ninety thousand that have come to watch us, have their ticket money’s worth, and I am grateful for them.”

Guardiola did not want to speak much about Samuel Eto’o who was inconspicuous last night, only saying: “My opinion of him has still not changed. We played against two of the top strikers in the world when you give them the space they need. We try to dominate the ball so that our opponent could not attack us. We have learned how to stop them.”

“We had trained for some things like for corners, but I suppose Eto’o would have explained that to Mourinho as none of it worked for us today (Ed. last night).”

He concluded the interview by talking about Barcelona next opponent this Sunday: “It is better that we come to this match with a victory (under our belt) than with a defeat. They are the (league) leader but how can they not be after spending 270 million,” concluding with “and I’m very optimistic that Leo will play.”

Huska
25-11-2009, 17:33
ma ciru za trenera ha ja :crazzy:

sto se mene tice nek mou ostane do kraja ove sezone pa eto ajd i sljedecu al ako misli nesto promijenit sto se tice igre i svega...a ako on onda ga se rijesit po brzom postupku...hidink i spalleti su po meni sjajni treneri i koji bi znali sta uradit da konacno imamo neku igru...a naravno da kasnije ocekujem zengu na klupi i da bude nas ferguson

dera
25-11-2009, 17:36
hah, mislis da ce spaletti biti toliko dugo bez kluba?
a takticare vise ne zelim, tako da je jedini trenutno na listi spala i ciro :D

Huska
25-11-2009, 17:39
onda mancinia vratit imali bi hamsika cassana i nebi bilo taktike :crazzy:

Mauro7
25-11-2009, 18:15
hah, mislis da ce spaletti biti toliko dugo bez kluba?
a takticare vise ne zelim, tako da je jedini trenutno na listi spala i ciro :D
spalletti već im čini se predugovor sa zenitom, al opet, kad te pozove moratti, kad te pozove Inter, kad treba platit odštete za neke predugovore ovo ono na sve bi pomislio Moratti

Komitski Đeneral
25-11-2009, 18:38
U mom prethodnom postu sam napisao sta mislim o danasnjoj situaciji Intera. Nadovezujuci se na tu pricu, mislim da Vi nenamjerno pravite veliku gresku kada kao iskljucivog krivca navodite Mourinha, a pri tom ne zeleci uopste da na pravi nacin sagledate cjelokupnu situaciju. Ono sto morate znati da biste uopste pricali o tome je, da je u nasem klubu dosta doga lose radjeno duzi niz godina. Ulagan je novac bez ikakve ideje, vizije... Milioni su letjeli samo na velika imena, pri tom ne razmisljajuci sta oni mogu de facto pruziti klubu. Nije postojala nikakva strategija razvoja i buduci koraci usmjereni na odrzavanju koraka sa razvojem modernog fudbala... Tako Inter svih tih zadnjih godina nije prepoznat kao jedan od brendova u svijetu fudbala. Nazalost, kada se sjetim tih godina pred kalcopoli, jedino po cemu smo bili poznati jeste po slavnoj istoriji i po besumucnom trosenju novca. A cini se,tad niko nije vodio racuna o pravljenju nekog prepoznatljivog sistema igre, skoli fudbala, novom stadionu, trening kampu, stvaranju Intera kao brenda uopste... E nakon svega ovog, tek onda dolazimo do Mourinha. On nije stavio potpis na ugovor koji tezi cca 10 mil po sezoni samo da bi bio trener u ovom klubu gdje bi se ovi svi gore navedeni uslovi podrazumijevali a koje imaju svi danasnji evropski giganti. Inter ne samo da nema ove uslove, Inter nije imao ni kancelariju za trenera prije dolaska Mourinha... On je stavio potpis na taj ugovor da bi pored trenera bio i tvorac projekta tog novog Intera i sproveo taj projekat u realnost. Intera koji ce imati svoju pravu skolu fudbala koja ce odgajati igrace za prvi tim, Intera koji ce imati jasnu viziju u svim poljima razvoja, Intera koji ce na kraju postati BREND u svijetu fudbala po svemu. Pa tako i po igri i rezultatima. Sve ovo sigurno ne moze da se napravi za godinu dana. Pri tom, iako veoma postujem Mourinha, zelim da se ogradim od ocajne igre sinoc, ne zeleci ni jednom recenicom da pokusam da ga branim, jer se u svakom slucaju sinoc moglo i moralo mnogo bolje.
Sve ovo sto sam rekao su cinjenice. Vidjecemo svi sta ce Mourinho uspjeti da uradi, i da li ce od ovog tima uspjeti da napravi sve ono sto mora da ima jedan evropski gigant, a sto je nuzan preduslov za postizanje rezultata u kontinuietetu.

mourinho
25-11-2009, 18:40
Inter Lost Because They Are Scared Of Barcelona - Alessandro Altobelli

Former Inter striker Alessandro Altobelli has exclusively told Goal.com that the Nerazzurri's downfall against Barcelona in the Champions League was due to fear.
Qualification to the last 16 is now hanging by a thread for the Nerazzurri after their shambolic performance in the Camp Nou.
Goal.com spoke to the great to get his exclusive insight as to why Jose Mourinho's ship leaked in Spain.
"It was a really bad loss with Barcelona. I saw an Inter side who were scared," Altobelli told Goal.com.
"They just couldn't play in the way they know best. I think it's a mentality question.
"Barcelona did well because Inter played so badly. We must not exaggerate Barcelona's success - they hardly set Europe alight before playing Inter," added the Italian.
"Inter must remember they are a great team. Once they overcome the mental barrier then they will be able to do well."

Goal.com

dera
25-11-2009, 18:52
komitski, itekako sam ja procitao tvoj i prethodni, i ovaj post
opet ti kazem, on stvara inter kakvog ja ne zelim gledati

---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:49 ----------

da, slijedece 3 utakmice odluciti ce njegovu sudbinu

Balotelli#45
25-11-2009, 18:52
hiddink, zenga, spalletti..to je već 3 koja mi odmah dođu na pamet, a ostali još
pa i Prandellija bi se moglo uzet, on bi odmah prihvatio da više jednom trenira veliki klub
btw Fiorentina se kvalificirala već i to sa 12 bodova a mi ako pobjedimo zadnju imat ćemo max. 9 bodova haha dvije sezone za redom Mourinho osvaja u grupnoj fazi manje od 10 bodova
da a uz to imaju 2 put tezu grupu nego mi koliko god bili jaki i velika iznenadjenja zenit i dinamo nisu kao lyon i liverpool al jbg nadam se da ce biti bolje sa Cassanom bi bilo sigurno :D

Enfant Terrible
25-11-2009, 19:23
@Komitski Đeneral,
care tvoje komentare je užitak čitati. Odavno nisam pročitao kvalitetnije štivo ovdje, i slažem se u potpunosti sa onim što si napisao. Svaka čast!

Što se utakmice tiče, činjenica je da se tu zadesilo dosta negativnih faktora odjednom, što zbog izostanka Sneijdera, što zbog "kukavičkog" mentaliteta kod igrača, izostanak agresivnosti, nekih Mourinhovih pogrešnih poteza (ili poteza sa kojima se ja nisam slagao) itd. Sneijderov izostanak nije smio poslužiti kao alibi, ali sinoć se jasno vidjelo da bez igrača takvih karakteristika nemamo šta tražiti u LP protiv extremno jakih protivnika poput Barcelone. A tu se opet vraćamo na ono što je kolega Komitski Đeneral pisao u svojim postovima, a to je tradicionalno loša kupovina igrača, odnosno bolje rečeno, slaba analiza igrača koji nam je potreban na terenu, a bez toga naravno nema ni prave kupovine. Neću ulaziti sada ko je htio koga kupiti, ali zahvalno bi bilo reći da svako snosi svoj dio krivice.

Sinočnja utakmica, Barcelona-Inter, Barcelona je odnijela pobjedu, ali za mene (to sam svima rekao) pobjedu je odnijela ne samo ekipa, već filozofija. Barcelonin pristup fudbalu je takav da nema riječi kakvim bih ga opisao, i u dosta stvari možemo učiti od njih. Jednostavno, mi ne možemo igrati (da naglasim, ovo je moje mišljenje) sa igrom kakvu smo demonstrirali sinoć i sa dosta njenih aspekata. Ne možemo praviti "blok" od vezne linije što smo sinoć radili uporno. Vezna linija treba da pravi kombinaciju odbrane i napada (tj. da pomogne odbrani i da kvalitetno pomogne napadu) i da bude produktivna, ali toga nije bilo sinoć nikako, samo smo se fokusirali na odbranu i na pokušaj destrukcije. A iz toga je logićno zaključiti da ćemo biti poraženi. Ja se nadam da ovakve stvari shvata i Mourinho i da će nešto podhitno mijenjati, jer ovakva filozofija jednostavno ne šljaka u LP. U domaćem prvenstvu je drugačije pošto je Italijanska liga kolijekva taktike i tu je ograničen broj trenera koji bi uspio, ali za LP se zna recept kako igrati.

I da ne zaboravim, kako neko može uopšte spominjati Beniteza i Spalettija u vezi Interove klupe? Mislim, shvatam svačiji bijes i gnjev, ali što je previše- previše je. Spaletti je, po meni, ništa više od srednjeg trenera. Imao je ekipu sačinjenu od extra igrača (o tome sam i ranije pisao), na golu Doni, Juan u odbrani, Mexes, Cicinho, Baptista, Vučinić, Totti, De Rossi, itd, da ne nabrajam, sve odreda extra igrači, i sve što je Spaletti napravio je kup Italije. I ona borba za Scudetto (ako se uopšte može zvati borbom jer smo im dosta bježali) bez Juventusa i sa defektnim Fiorentinom, Milanom i Juventusom. Učinkovitost=0 poena. Benitez isto tako. Ako neko nije upoznat, Benitez je potrošio skoro najviše u zadnjih pet godina od svih klubova u Premiershipu (za one koji misle da ne dobija dovoljno novca), i pored toga ima sasvim extra ekipu koja se može i mora boriti za prvo mjesto, a oni se bore za 4, zahvaljujući genijalnom Benitezu koji ode platiti neafirmisanog Babela 20M€ Ajaxu, pa onda kuka da nema novca za igrače, a ovamo gubi kući od Blackburna i sličnih. Od Liverpoola je napravio Loserpool. Njima dvojici, što se mene tiče, daleko od Interove klupe.

Pozdrav.

dera
25-11-2009, 20:16
@Zlatan_, tebi je Juan neki igrac? Tebi je veci promasaj Babel od Q i Eto'oa? Tebi ovaj drugi (Benitez) vise trosi od Josea? Ti vjerujes da ce promjeniti igru nakon sinocnje igre?

Spaletti prosjecan trener, sta bi tek rekao da je on imao budzet u Romi kao sto ima nas trener, pa vidi sta se sada desava sa Romom. Time si za mene sve rekao.

Forza MOURINHO!

Enfant Terrible
25-11-2009, 20:29
@Zlatan_, tebi je Juan neki igrac? Tebi je veci promasaj Babel od Q i Eto'oa? Tebi ovaj drugi (Benitez) vise trosi od Josea? Ti vjerujes da ce promjeniti igru nakon sinocnje igre?

Spaletti prosjecan trener, sta bi tek rekao da je on imao budzet u Romi kao sto ima nas trener, pa vidi sta se sada desava sa Romom. Time si za mene sve rekao.

Forza MOURINHO!
Juan je sasvim solidan igrač, igra u Brazilskoj reprezentaciji, ponajboljoj reprezentaciji svijeta, pa valjda vrijedi nešto:rolleyes: Druga stvar, ja nisam pretendirao na Babelov kvalitet, već na cijenu. Nema šanse da Babel iz Ajaxa vrijedi 20M€, barem po mom mišljenju. I tako Benitez uporno kupuje, daje ogromne sume za igrače koji mu kasnije ne odgovaraju i kuka da mu fali novca. Odguglaj slobodno koliko je Benitez potrošio novca, a šta je konkretno uradio u Liverpoolu, sve će ti biti jasno (svaka mu čast na LP, a ostalo?)

Što se Spalettija tiče, istina, on nije imao budžet kao Jose jer Roma nema tavku moć, ali je imao extra ekipu na raspolaganju. Ne znam šta tu nije jasno? Imao je ponajbolje igrače u ligi, imao je Tottija (najboljeg talijanskog igrača), De Rossija (ponajboljeg veznjaka), Vučinića, Baptistu, Donija (extra golman) itd. Jel' to po tebi slab tim? Imao je tim jači od Fiorentinog, na primjer, a kakve je rezultate postizao? Kup Italije, to je sve. Nije nam nikada bio istinski rival za titulu. Ako je to po tebi odličan trener za Intera, onda u redu.

dera
25-11-2009, 20:38
dugo sam cekao na ovako kratak post

benitez, meni dovoljno

spaletti, pa on je napravio od pola tih nabrojanih igracine, sto se tice rezultata - barem je dao ono zbog cega je ova igra i izmisljena
mourinho sa dosada potrosenim novcem, mogao je napraviti ekipu (vezni red), kao Romin, dovede Cassana i Lavezzija i eto ti Novog Intera

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:36 ----------

ponavljam, zasto trenutni trener ne pruza isto kao spaletti, i dalje ima EXTRA IGRACE zar ne?

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Jos nesto, da je engleska liga kao nasa, Benitez bi i ligu osvojio ;)

Enfant Terrible
25-11-2009, 20:42
@Dera
Ok, tvoj izbor, podržavaj koga hoćeš. Ja sam se oglasio na tu temu, ponudio argumente i činjenice, i neću se više osvrtati na to dok situacija ne zatraži drugačije.

Pozdrav, Zlatan.

dera
25-11-2009, 20:46
Nemojte misliti da se ja svadjam ili ljutim, samo iznosim svoje misljenje na tudje argumente, ispricavam se svakome ko misli da dajem pregrube komentare.
Naprotiv, ja najvise volim ovakve postove i quotiranja, kao sinoc sa Grujijem :) to sto ja ne odustajem ne znaci da sam u pravu.

mourinho
25-11-2009, 21:16
Danas kad su se malo ohladile glave i komentari su konstruktivniji. Tek sam popodne otvorio forum, jer nisam mogao podnijeti nerviranje i raspravu i sa vama navijacima Intera (sto sam i sam), pored onog sto sam dozivio od onih koji ne navijaju za Inter, vec vole prelijepo dodavanje Barselone, j..la im ona mater. Ja znam da ce doci nasih 5 minuta, a ko se zadnji smije najsladje se smije :).
Sto se tice trenera, vrhunskih uvijek ima, npr Hidink, odlican strateg. Ni Mourinho nije savrsen, cak stavise nije moj prvi pik za trenera, iako sam izabrao njegovo ime za svoj nick. Medjutim, ono sto je osnova, bez obzira na figuru na klupi, trenera treba izdrzati. Nije ni Mancio odmah uzeo titulu, dosla je postepeno, iako je Inter poceo igrati drugacije od kada je on sjeo na klupu. Jednostavno treba vremena, naravno da niko ne podnosi lose rezultate, ali nije sve tako crno. Realne su sanse za plasman, a ubjedjen sam da cemo u naredna dva kola razbiti Fiorentinu i juventus, koji su se de facto vec plasirali. Pored ovog, tu je i mentalitet koji se jako tesko, tj. sporo mijenja. To nam je nedostajalo sinoc. U sampionatu smo to prebortali i zato kad se gleda sa strane rutinski sjedimo na prvom mjestu. U LS je druga prica, tu su svi velike ekipe i sampioni, i tu mi jos trebamo da bortamo. Vidjelo se to i sinoc, vidjelo se i u prvom mecu (manje jer smo igrali kuci), vidjelo se i prosle godine protiv MU: mi jednostavno previse respektujemo ekipu sa kojom igramo.
Vezano za trenere, slozicu se sa Zlatanom, Benitez je po meni precijenjen, mada daleko od loseg, jer je ipak osvojio sa Liverpulom 2 puta LS. Spaleti, pa on je izgubio 7:1 od Uniteda. Dera bi ga ubio ko zeca :)

Balotelli#45
25-11-2009, 21:48
ko bre spaletti los sto je izgubio od MU 7-1 pa svima se desi pa i mancio je izgubio od barce 5-0 doduse bila je prijateljska ali ipak bilo je .... des i se svima po meni spaletti je mnogggooooo dobar trener...njegova ekipa igra lep fudbal nije los takticar a i zna da nadje dobrog igraca ,a i prandeli takodje....

Mauro7
25-11-2009, 21:59
eh da je Spalletti imao širinu klupe kvalitetnu klupu, Juan je osrednji igrač, Baptista isto tako, toplo hladno, imao je dosta dobru ekipu to jeste, Doni je po meni ništa specijalno od golmana, nije svjetska klasa ali to je samo moje mišljenje, ali kad je on došao on je dao Romi onu igru kada se govorilo da Roma možda igra najljepši nogomet u Evropi, ili uglavnom odmah nakon jedne Barce, ON svojim idejama, takvom taktikom i radom od kad je došao, a Roma nema ni planiranje ni išta slično Barci, a tko zna je li čovjek imao ured hehehe

hulle
25-11-2009, 22:09
ma joj JM i benitez su isti k... od trenera...samo sto je JM maneken...zivi od medija dok onaj ih izbjegava
i jedan i dr trose previse novca i jedan i dr igraju defanzivno

sta je splaeti napravio? pa pogledaj sta je uradio od udinesea..ekipu od 10milona eura je doveo do mjesta za LP

sto se tice rome..kad se pogledaju ulaganja u romu i ostale klubove u italiji pa...roma spada u nizi rang..jer oni svake godine vise prodaju nego sto kupuju i problem je sto igraci igraju za kikiriki....(sem FT)
spaleti nije imao na rasplaganju svoje igrace vec mu je zadatak bio da od toga sto ima napravi dobar tim....a kad se sve uzme u obzir da su ulaganja u romu manja nego u dinamo iz zagreba onda je on napravio sjajan rezultat + roma je ekipa koja je godinama igrala najljepsi nogomet u italiji
roma u zadnjih 10godina nije platila nijednog igraca vise od 20m...njihove kupovine obicno ne prelaze ni 10mil

al jbg ode daleko od teme....
uglavnom nemamo igru...i nije to samo protiv barce nego tako je svaka utakmica...JM nije navikao da igra otvoreno nit ce ikad i igrati
njega ne zanima ljepota, vec samo da se ne primi gol

ali eto srecom idemo dalje jer rubin nas nece dobiti to je sigurno...i oni igraju dosta zatvoreno pogotovo na gostovanjaima a tako cemo i mi da igramo i necemo im dati prilike za kontra napade

ivan019
25-11-2009, 22:37
mi cemo igrati bunker kuci protiv rubina i moliti boga da se zavrsi 0-0

CAX
26-11-2009, 01:57
ne znam sta da kazem u vezi onoga od sinoc!!strasno!!ne zna se da li je do trenera(ja mislim da je do dr mourinha) ili samih igraca!cinjenica je da igraci nisu motivisani ama uopste!!vazno da su njima plate velike,pa cemo za igru lako,tako dosta njih u interu razmislja!!!!eto'o : sad da mu barsa ponudi 5 milki po sezoni ako ne bi presao pljunite me!!zza mene je bila dovoljna njegova izjava kada je dosao u inter,da ce kad tad da se vrati u barsu,ako ne bude mogao da igra bar da zivi tamo!!tako da je to dosta o njegovom zalaganju za inter!kada bude prestao da sanja i razmislja o barsi zaigrace kako treba!!balotelli : svima je poznata njegova skorasnja izjava!!!moze on da bude talenat samo takav kad nije cist u glavini!snajder : perfektan igrac i imam dosta poverenja u njega i mislim da ce dosta toga da doprinese mocnom interu ali i dalje mislim da dok gleda utakmice reala baca k...c u nesvest!!!dosta vas se sigurno ne slaze sa ovim ali gledajmo realno,dosta njih ne igra srcem za ovaj tim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kambi,stank,lucio,mi lito,zanet,chivu,svaka cast, munta koji ostavlja srce na terenu svaku utakmicu koju odigra!!!!maicon : ako ove sezone ne osvojimo nesto vise u LP ne verujem da ce on biti u interu sledece god!!!pogledajte barsu i recite jednog koji ne igra srcem za taj tim(mozda Ibra :)!!)!!Alal im svaki dinar koji primaju,zasluzeno!!!!!
pozdrav svima!!
FORZA INTER

ivan019
26-11-2009, 02:07
ma haos !!!

Culé
26-11-2009, 18:11
http://i47.tinypic.com/33mn05x.gif

:lolich

ivan019
26-11-2009, 18:14
haha znam ovo, video sam, zamalo da pepe dobije batine hehe

Artband
26-11-2009, 19:02
Ne znam šta ste pisali,ali evo neko ukratko viđenje meča sa moje strane.

Lijevu stranu kao da nismo ni imali,ipak Kivu nije za neke izlete,kao npr.Lusio koji se zaleti pa šta bude.Jednostavno najslabija karika je Mota,ipak nedostojna zamjena Šnajderu,ali eto šta je tu je,posprdali su malo sa nama i ništa drugo.

Sad ostaje vađenje protiv Rubina,biće sigurno veoma teško,ali vidjećemo.

Balotelli#45
26-11-2009, 20:53
hahha ovo sam i ja primetio za abidala al jbg da je muntari bio pepe bi dobio batine :sivi:

Grujinho
26-11-2009, 21:52
Jednostavno najslabija karika je Mota,ipak nedostojna zamjena Šnajderu

Ako je Motta najslabija karika, onda sam ja Bilanista...

ivan019
26-11-2009, 22:26

pa gledaj ovako
zanetti i cambiaso nisu
pogotovo ne stankovic
a i nije ni sneijder
pa ti vidi ko je onda hehe

Grujinho
26-11-2009, 22:46
pa gledaj ovako
zanetti i cambiaso nisu
pogotovo ne stankovic
a i nije ni sneijder

uf evo stručnjak se javio :D

filip.sk
26-11-2009, 22:57
Nemojte vi sa ivan :)... pa nije bio motta najslaba karika vec jedan jadan tim Inter (osven Cesar)

Huska
26-11-2009, 22:57
pa gledaj ovako
zanetti i cambiaso nisu
pogotovo ne stankovic
a i nije ni sneijder

muntari :P :D

ivan019
26-11-2009, 23:08
muntari :P :D

pa on nije clan prve hehe

Quaresma#7
26-11-2009, 23:08
Šta bi ono Abidal Pep G. Što ga odjednom tako lupi u glavu. Normalno da se ovako malo po glavi dirne ali on ga je pravo odalamio odzada :D

BamBi
26-11-2009, 23:14
cijeli vezni red je bio koma ne samo motta.. čak se vidjelo dosta banalnih problema sa recimo štopanjem lopte.. našim igračima se odbijala ko od drveta..(MILITO ?!!) i jednostavno mi se činilo kao da su manje inteligentiji od igrača barce u smislu kud sa loptom..predugo im treba da odluče kud sa njom i najčešće odaberu najgore moguće riješenje..Presporo je to sve.. a to krivim stil Talijanske lige u kojoj se igra jako spor nogomet i nedinamičan za razliku od premiershipa i španjolske primere..

moja zamjerka mourinha je već ako je htio igrat na kontre onda šta stavlja ultrasporog milita, trebali smo igrat gusto u veznom redu i obrani i široko u napadu.. Quaresma je trebao igrat odpočetka za ovakav način igre... a u ono malo minuta je pokazao šta je moglo biti da je igrao odpočetka..

dera
26-11-2009, 23:52
Šta bi ono Abidal Pep G. Što ga odjednom tako lupi u glavu. Normalno da se ovako malo po glavi dirne ali on ga je pravo odalamio odzada :D
ja sam umro od smijeha kada se ovaj okrenuo, umal ga nije prebio onde :D

Artband
27-11-2009, 14:46

Dobro,tvoje mišljenje kako god,ja nisam sturčnjak za fudbal,ja sam komentar ostavio sa laičke strane.

PazzaInterista
27-11-2009, 15:01
dera imal kdje youtube video?? toga'?