View Full Version : Sajgon
Pa evo da se predstavim kad se vec mora.
Rodjen sam u Bosni, u Zvorniku 1979.
Zadnjih pet godina zivim i radim u Vietnamu (Saigon).
Po zanimanju sam umjetnik (slikar, vajar, dizajner).
Ne znam trebal' jos sta.
Puno vas sve pozdravljam, i neznam sta bih mogao vise reci.
Ako treba jos sta, recite.
Pozdrav. Dobro došao.
Radiš kao umjetnik u Vietnamu?
Enfant Terrible
09-08-2009, 16:04
Unatoč prijašnjima nesuglasicama, želim ti dobrodošlicu (i mi bi rekli), što duže ostao.
:wc:
Jes Samire,
radim kao dizajner u jednoj firmi ukrasne keramike, a u slobodnom vremenu slikam i vajam. Imam kafic i trenutno ga renoviram. Do skora se zvao "Impression" a sad se zove "INTER milano". Sve je unutra crno-plavo, izmedju ostalog djevojke (naravno Vijetnamke) ce sluziti u Interovim dresovima. Kad bude sve zavrseno postavicu fotke na forum. Madjutim, moj kafic ima i sprat a na njemu su druge dvije boje, pogodite koje? Slobodnog vremena imam na pretek posto nemam nikog naseg (sa Balkana) s kim bi se mogao "svadjati". Imam dosta prijatelja, najvise Vietnamaca, ali i iz drugih zemalja (uglavnom Evropa, Amerika, Australija). Medjutim volio bih da imam nekog sa nasih prostora, ali na zalost nema nikog. Mi (Bosna) cak nemamo ni konzulat u Vietnamu, gdje bih mozda mogao dobiti neke informacije o nasim ljudima ovdje, naravno, ako ih u opste ima. Ako slucajno neko sa ovog foruma zna nekog sa nasih prostora (ex-yu) ko zivi u Vijetnamu, molio bih ga da me poveze s njim.
Moj telefon:
0084908623030, moje ime je Esad.
A evo i i-mail adresa: esad.iris@yahoo.com
Ako nekom budu potrebne informacije o Vietnamu, vezano za boravak, smjestaj, prevoz,...tu sam.
dobro dosao, meni se cini da je nedavno jos jedan vajar registrovao se na forum, ali nije nista postao :)
khong co chi :)
(valjda sam dobro napisao :D)
Interista99
09-08-2009, 16:31
Dobrodošao:wc:
Dobrodošao:wc:
i ti ko god da si :)
Samire, evo ovako.
Bio sam u Holandiji od 92. kao izbjeglica sa roditeljima. .........................................
................................................(d obijam holandsko drzavljanstvo).................................... ...............................
.................................................. .................................................. ...............
Na kraju zavrsenog skolovanja poceo sam raditi, isto kao dizajner, u jednoj firmi ukrasne keramike u Holandiji (Gouda). Tu se upoznam sa jednim Holandjaninom koji je imao firmu u Vietnamu (firma za izradu keramike). Njemu se svidjeo moj dizajn i pozvao me u Vietnam da radim za njega. Sad smo on i ja najbolji prijatelji. I to ti je to. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.
dobro doso :)...eto ko ce meni sredit sobu treba mi jedan takav umjetnik :D hehe
Samire, evo ovako.
Bio sam u Holandiji od 92. kao izbjeglica sa roditeljima. .........................................
................................................(d obijam holandsko drzavljanstvo).................................... ...............................
.................................................. .................................................. ...............
Na kraju zavrsenog skolovanja poceo sam raditi, isto kao dizajner, u jednoj firmi ukrasne keramike u Holandiji (Gouda). Tu se upoznam sa jednim Holandjaninom koji je imao firmu u Vietnamu (firma za izradu keramike). Njemu se svidjeo moj dizajn i pozvao me u Vietnam da radim za njega. Sad smo on i ja najbolji prijatelji. I to ti je to. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.
Je li ti neobično tamo? Ipak je to praktično drugi svijet. Da li bar zarađuješ dobro?
dok ima svoj kafic, kako ne :)
bio je jedan tip iz iraka cini mi se, ima nas dosta :)
Zlatane,
Hvala, nisam los covjek vjeruj mi.
Mauro7,
jebote koliko ti to jezika govoris?
Cam on!
Huska,
vrlo rado, ali me moras naci kad sam na odmoru kod vas. Nije zezanje.
Svima ostalima puno hvala na dobrodoslici.
ado_inter
09-08-2009, 17:13
pozz za zvornicanina ;)
Dobrodosao.. Super ti je tema za kafic :D
Dobro si me napomenuo, iduci put kad odem u jedan kafic kod nas u CG (takodje se zove inter) , 'cu da ga slikam, pa da izbacim slike...
ado_inter
09-08-2009, 17:15
heh kafic...ja predlazem posto je zvornik blizu tuzle da se ti i ja udruzimo pa da ovdje otvorimo jedan takav kafic haha :D malo da se i ja uvalim u kakav biznis :D hehe
Dobro dosa, wow koi zivotopist
Samire,
sasvim drugi svijet, ti to nemozes vjerovati. Ljudi uvjek raspolozeni, nasmijani, miroljubivi, gostoprimljivi,neiskvareni,...Pa oni nemaju pojma ko him je predsjednik drzave, niti ih interesuje. S ovim hocu da ti kazem da oni i ne znaju sta je politika niti pricaju o tome. Daleko normalniji ljudi od nas. Oni su zuti, to znas, a u bjelce gledaju kao u Bogove. Djevojke? Mnogo normalnije od nasih. Pa p.... i sluzi da primi k.... Ma radis s njih covjece sta hoces, kad hoces, kol'ko hoces. Mogao bih ti pricati danima o Vietnamu. Najbolje je dodjes i vidis. Kupi avionsku kartu i dodji, nista ti vise ne treba, bices moj gost. Boga mi.
Zarada? Pa cim si u Vietnamu moras biti dobro nagradjen. Da ne ulazim u detalje.
Dera,
ja se sa kaficem vise zajebavam. Od kafica imam oko 3000 dolara mjesecno, ali taj kafic vise sluzi meni i mojim prijateljima za. Kako to sve izgleda vidjeces kad postavim fotke na forum.
Svako od vas ako je raspolozen da posjeti vjetnam ja mu stojim na raspolaganju.
Docemo mi nedje zajedno u Vijetnam, kao eskurzija :D
A stvarno, nema nista ljepse od putovanja, i upoznavanja razlicitih kultura. To je najvece bogastvo covjeka...
Treba li viza za Vietnam? :D
Ajd dobrodosao i sto duze ostao :P
Docemo mi nedje zajedno u Vijetnam, kao eskurzija :D
A stvarno, nema nista ljepse od putovanja, i upoznavanja razlicitih kultura. To je najvece bogastvo covjeka...
ti placas kartu i idemo :D
PS. sajigon eto dok sakupim para ima da mi sredis sobu ono da bude u interovom stilu....znas kako to vec ide :D
ti placas kartu i idemo :D
Kolega, ti znas... Ukrascemo pare hullsu :D Bar je on toga pun ka' brod :D
dobro dosao....nego trebal vam sta oruzija u vijetnam :)
Nera,
nema ljepseg dijela svijeta za uzivanje od Dalekog istoka. Ja obozavam putovanja. Ma nema gdje nisam bio. Citav ovaj Daleki istok sam obisao: Kambodja, Burma, Laos, Tajland, Malezija, Singapur, Indonezija, Kina, Filipini,... sve sam obisao, i opet cu. Sad se sprema na put u Nepal i to sa dzipom.
Samire,
znam da za Srbiju ne treba a za Bosnu ne znam. Ja putujem sa holandskim pasosem.
Imp,
hvala
Ivan019,
takodje hvala.
Huska,
ne treba tu puno para, par kila crne i par kila plave farbe, pola kile zlatne, par metara bijelog platna (moze i carsaf) i to je to.
Povratna karta: Minhen-Doha-Sajgon (Qatar airways) kosta izmedju 700 i 1200 dolara, zavisno od sezone. Ovdje je najbolje u decembru, temperatura je oko 25 stepeni, u ostalim mjesecima i do 40.
lol, a de mi reci, jel bilo tesko u pocetku navici se na ljude tamo
Hulle,
hvala,
sve dok imamo bambusa ne treba nam oruzje, pa ti znas da smo bez oruzja pobjedili, protjerali, ponizili... amerikance. Sad nam niko nista ne moze. Ja kad sam rekao materi da idem u Vietnam zena kad nije pala u nesvest. Kaze: " Djeces bolan tamo, pa bolan rato, poginuces,...."
A moji najbolji jarani u Zvorniku (ja sam sa pijace) kad ih neko pita gdje sam ja(nisu me dugo vidjeli), oni kazu:" u Vietnamu". Ljudi obicno ne vjeruju pa pitaju:"Pa sta radi tamo?" A oni odgovore:"Fata Ramba, sta ce drugo raditi u Vietnamu."
Dera,
pa nije, posto sam imao prijatelje i poznanike koje sam vec poznavao. I onda sam se polako prilagodjavao i prihvatao ljude i svijet oko sebe.
Inter boy
09-08-2009, 19:47
welcome plavo-crni brate
Nego nisi nam rekao kako si upoznao Vermu :D
Koga bolan?
Znam dobro sta ti mislis. Nemam ja pojma bolan koje taj momak. I da ti posteno kazem ja sam se i registrovao na ovaj forum samo da bih mogao reagovati na tako bezobrazno (od strane nekih clanova ovog foruma) omalovazavanje misljenja jednog novog clana. Ja jednostavno ne mogu da podnesem kad neko kaze:"veze ti nemas", "pojma ti nemas"...E sad mozes da zamislis koliko sam bio ljut na osnovu mog prvog posta (bez predstavljanja).
Jednostavno, ne volim (mrzim) da se omalovazava necije misljenje, bilo kakvo da je.
100 ljudi, 100 cudi.
Dobro dosao..jedna od rijetkih tema (uz glasine o transferima) koju sam svaki post procitao jer ti mi zanimljiv sa onim sto kazes da tamo mozes radit sa zenama skoro sve sto hoces :D..e reci mi kako nauci jezik..je li tezak?
Bilo bi fino da te INTERISTI iz bivse juge posjete kad napravis kafic..samo da ja odaberem koja ce nam konobarica donosit pice? ;) za sporazumijevanje sa njom nece bit problema :)
jebate led ako jednom u životu nećemo posjetit taj kafić hehe
esteban hvala.
Pa opste je poznato da su ovdje (Daleki istok) zene "lagane". A jos su "laganije" nego sto ti ja mogu opisati. Lude za Evropljanima i Amerikancima. Mnogi kafici imaju posebne sobe (moj nema) za sex. Izaberes djevojku i u sobu, radi ti sta ti hoces. Ako hoces, mozes izabrati i dvije, tri... nema problema. Sve je to polulegalno. Nije legalno ali je sasvim normalno i niko ne pravi probleme. Vjeruj mi ja sam ih do sada promjenio preko 50. Zadnju godinu imam djevojku (Vietnamka) pa sam se smirio. Postavicu par fotki tih kafica i djevojaka.
U kaficima je normalno da te djevojka posluzi i onda sjedi s tobom da ti pravi ugodjaj.
I onda, ako ti se svidja, odvedes je u sobu. Jezik? Pa ne znam ni ja bas dobro vietnamski, ali sporazumjevanje je najmanji problem. Svi ovdje pokusavaju da pricaju engleski.
Mauro7,
vjeruj mi da bi mi bilo veoma drago da me posjetite. Ja vam stojim na raspolaganju. Blizu mog kafica ima dosta hotela cije gazde ja odlicno poznajem posto sam cest gost. Ja samo ulazim, moja se soba zna, pasos mi niko ne trazi. Recimo, soba sa klimom, TV, frizider sa picem, kupatilo... dolazis kad hoces, dovodis koga hoces, unosis sta hoces (hrana,pice...)... za mjesec dana kosta 200 dolara. A ako ides preko agencije kosta te 5 puta vise. Zato ako neko od vas namjerava posjetiti ovaj dio Svijeta, nikad preko agencije.
Ja sam tu i spreman sam da pruzim svaku vrstu pomoci (smjestaj, prevoz, hrana, obilasci, cure,...). Imate moj broj telefona i e-mail adresu pa izvolite.
Ukoliko necemo zavrsiti u neki magacin od trske, dje se shiju Nikeove patike, dolazimo :D
Hahaha....
Nera, pa ovdje na temperaturi 30-35 stepeni preko cijele godine (osim decembra, 20-30) mozes spavati i na ulici, bez ikakvih problema. Bezbedniji si 100x nego na Balkanu. Oni imaju zakon, i dobro ga znaju, po kome se ucinjeno krivicno djelo prema strancu kaznjava duplo strozije.
Vjeruj mi, tako mi Boga, ne bi dozvolio da neko od vas "zavrsi u neki magacin od trske, dje se shiju Nikeove patike." A mogu ti reci da je tu mozda i ponajbolje. To je obicno na vodi u delti Mekonga. Sjedis sa divnim ljudima, na patosu, pijes rakiju od rize, jedes specijalitete od rize i uzivas u Mekongu. Ja to najvise volim. Imam mnogo prijatelja (i prijateljica) u Delti. Inace delta Mekonga je najsiromasniji dio Vietnama (nema industrije) i mladi ljudi u glavnom traze srecu u, i oko Sajgona koji je najbogatiji dio Vietnama. Ovo isto vazi i za Hanoj. Moje 4 cure (konobarice) su iz Delte a 2 iz okoline Hanoja. I te se, posto dolaze iz siromastva, j... za koka kolu. Ali, sve to znas, kad malo duze boravis ovdje.
Ma, jebi ga ja puno volim Vietnam, i mogao bih danima pricati o njemu.
Izvinite ako sam dosadan.
Ma , dobro i malo shivenja nam ne bi smetalo, cisto za dzeparac :D
Mene licno nisi ni malo dosadan, nego pricaj slobodno. Da naucimo nesto od tvog iskustva.. ja pricam kao navijen kad podjem u Beograd, ili u Split, a ne Vijetnam... :D
Kad si vec pomenuo te Vijetnamke mogao bi ako zelis objaviti neku sliku u temi zenske za raju :D
ima tema o gradu gdje boravis, potrazi je pa nam napisi nesto vise :)
Hahaha....
Nera,
stranac je ovdje bukvalno Bog. Pa stranci ovdje "nista" ne rade, stranci su ovdje, na zalost, jos uvijek exploatatori. Ovdje ljudi pred strancima, opet na zalost, stoje mal te ne mirno.
sumnjiv si mi sajgone :D
:vfunny: Ima da nas metne tamo da radimo za dolar po danu, dok onaj zuti kosooki stoji iznad nas sa machetom :D
ivan019,
postavicu slike ubrzo.
Dera,
evo ovdje sam ti ja:
http://en.wikipedia.org/wiki/Binh_Duong_Province
http://images.google.com.vn/images?hl=en&q=Binh%20duong&rlz=1W1RNTN_en&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
---------- Post added at 11:57 ---------- Previous post was at 11:56 ----------
Dera,
zasto sam ti sumnjiv.
ma salimo se ja i nera, malo da dignemo atmosferu
---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:01 ----------
http://www.david-harris.com.au/Miss_Saigon.jpg
evo nam nera biznisa
Haha Dera ledja bi ti otpadala a neko bi te lemao sa trskom i vikao vuci sirko vuci heheh
znaci to bi mogao biti samo sajgon po tebi ivane, jer vice na nas jezik :)
daj nemoj flodati D:
Pa pazi, ako bude ovakva zenska, i ako bude placala necim drugim oskim kesha,.... :D Ko sam ja da se bunim? :D
http://www.david-harris.com.au/Miss_Saigon.jpg
Ovo su ti mlada i mladozenja koji sa ovim gestom obecava da ce cijeli zivot postovati zenu.
Nema ovog na ulici. Bicikl.
interista
19-08-2009, 01:24
bilo bi super kada bi mogao da dodjem u vijetnam,samo da razglednem malo!!!
Ako budes odlucio da dodjes ja ti stojim na raspolaganju. O tome sam vec pisao, a ostavio sam i e-mail adresu i broj telefona.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.