View Full Version : Lúcio
http://kenyananalyst.files.wordpress.com/2006/06/lucio.jpeg
Lucimar Ferreira da Silva rođen 08.05.1978 u Brasiliji.
Smatra ga se trenutno najboljim brazilskim središnjim braničem, kapetan brazilske reprezentacije. Daje bitan doprinos u napadu, s čestim odlascima naprijed zahvaljujući svojoj tehnici a i snagu u zraku iskorištava do maksimuma.
Karijeru je započeo u klubovima Planaltina EC i CR Guará prije nego je 1997. potpisao za svoj prvi profesionalni klub - Internacional iz Porto Alegrea.
Karijera u Njemačkoj :
2001. dolazi u Bayer iz Leverkusena za 8,5M€. Sljedeće sezone Bayer gubi prednost od 5 bodova pred Borussijom Dortmund tako što su izgubili 2 od posljednje 3 utakmice a Borussia dobila sve tri i tako završila bod ispred Bayera. Poraženi su i u finalu DFB-Pokala 4-2 od Schalkea, i u finalu lige prvaka 2002. godine protiv madridskog Reala, u finalu u kojem je Lucio poništio Raulov gol samo 5 minuta nakon što ga je španjolac zabio u 8. minuti, kasnije je Real dobio pogotkom Zidanea kao što vjerujem mnogi znaju. Bez obzira na razočaravajuću sezonu Lucijove impresivne individualne igre nisu prošle nezapažene i na kraju sezone zaradio je pažnju najvećih evropskih klubova.
2004. postaje član minhenskog Bayerna potpisujući šestogodišnji ugovor.
Nakon povlačenja Olivera Kahna, kapetansku vrpcu u Bayernu preuzima Van Bommel a Lucio postaje vice-captain.
Reprezentativna karijera:
U mlađim uzrastima igrao za Brazil 2000. na olimpijskim igrama.
2002. postaje svetski prvak s Brazilom, a na svjetskom prventsvu 2006. postiže fifin rekord od 386 minuta bez napravljenog prekršaja.
2006. ga Dunga postavlja za kapetana.
Privatni život:
Oženjen sa Dione, s kojom ima troje djece, Victoria, Joăo Victor i Valentinna.
Trofeji:
Bayern
* Bundesliga: 2005, 2006, 2008
* DFB-Pokal: 2005, 2006, 2008
* DFB-Supercup: 2004, 2007, 2008
Reprezentacija
* FIFA World Cup: 2002
* FIFA Confederations Cup: 2005, 2009
Danas je stigao u Milano u 20:30 i već je dao kratku izjavu :
''Sretan sam što mogu igrati u top klubu kao što je Inter i ponosan što će me trenirati Mourinho, i igrati pored Ibrahimovića''
kako kazu ko ceka taj i doceka :P
bolji je od burdisa i rivasa ali koliko se moze nazvati pojacanjem vreme ce pokazati
jel i on od malih nogu navijao za Inter :D
da, kao i maxwell :)
koja slika, neki ga gotive jer je kapiten brazila, pa zasto ne bi bio kad je najstariji, ali posto znam sta ce slijedeca biti - sta mislis zasto je u ekipi a tako star, povlacim sve sto sam rekao
kao navijac, red mi je da mu pozelim sve najbolje
da zelja mu ej da zaigra uz ibru..al mozda mu se i ne ostvari ;)
Grujinho
17-07-2009, 02:27
mauro gdje si našao baš ovu sliku :D
inače, dobar igrač...bolji od 70% naših braniča... Samuel - Lucio če tvoriti dobar štoperski par
Balotelli#45
17-07-2009, 12:36
Dobar potez uprave samo ja ne bih stavio samuela i lucia kao stopere npr. protiv juvea jer su obojica visoki i dobri u duelu ali spori su meni bi uvek igrao ili cordoba ili chivu uz jednog od ove dvojice
ma nije lucio spor...istina nije brz ko cordoba ali nije ni sporiji od chivua
taman da kada napravi kiks, trci nazad :)
ado_inter
17-07-2009, 13:10
sad vam je jasno zasto imamo samo defanzivce jer cemo doc u situaciju da se samo branimo jer nece imat ko da igra nit da da gol a formacija ce da bude
cesar
maicon cordoba lucio samuel santon
zanetti motta cambiaso muntari
pa niko ko kreator tu je rupa pa u napadu
milito
i bit ce ako damo dobro i jest cilj je sto manje da primimo ;)
Balotelli#45
17-07-2009, 13:12
ma muntari ce probijati po krilu on ima stare kosti :sivi: :sivi:
Inter boy
18-07-2009, 13:16
pa ovaj kao da nije stigao na Interovoj stranici ni komentara ni slike
Juce je obavio ljekarske i sve je proslo dobro. Bice nesto uskoro, bar bi trebalo...
Inter boy
18-07-2009, 13:26
ma i ja sam to pročitao na nekoj stranici ali ne shvatam ove na Inter.it to treba da je udarna vijest oni ništa
ne, udarne vijesti su one koje dobro udare po džepu, a Lucio ih valjda nije dovoljno udario po džepu :D
Ma kakvi udarna vest, lucio ja prosecan igrac hehe
Enfant Terrible
18-07-2009, 14:57
Ma kakvi udarna vest, lucio ja prosecan igrac hehe
Prosjećni igrači su inaće kapiteni Brasila... :rolleyes:
Lucio nije još uvijek dogovorio sve detalje oko ugovora sa nama, zato i nema na inter.it, ali mišljenja ja sam da će to biti brzo...
Quaresma#7
18-07-2009, 15:00
Ma doče on sutra :D
heh ma kad je došo reko je da jedva čeka da igra sa Ibrom, sad je sve odgodio ne bi li vidio oće li Ibra ostati, ako ode Ibra ništa ni od njega hehe
Lucio prosao preglede, pri kraju je sa formalnostima i u ponedjeljak ce biti u USA.
pa sto jos nema na inter.it
Morati nemoze da se pomiri sa cinjenicom da je potrosio tolke pare,pa ceka da ibra ode kako bi taj bol zaboravio.
MM na inter.it
Brazilian national team captain Lucio underwent a medical this morning. A transfer market coup?
"Yes. They all have to show they can do well. This is important, but we are happy for him because he came to Inter very willingly."
jopapadu
19-07-2009, 04:54
lucio je odličan igrač, nije u cvijetu mladosti ali par vrhunskih sezona će odigrat. uvijek mi je bio drag igrač i sretan sam da je došo ali mislim da nam je obrana i bez njega jedna od jačih karika, treba nam par vrhunskih ofenzivnih veznjaka kad već nije lani upalilo s mancinijem i Q onda sad treba sve snage bacit na nabavu takvih igrača pogotovo ako ibro ode. ako ne možemo dovest messija, riberyja ili fabergasa trebali bi bacit oko na lavezzija ili hamšika, de rossija, davida silvu??
valjda će uprava već smislit nešto pametno a možda bi mogli razmislit i o srni ili modriću?? a možda i ne
Komitski Đeneral
20-07-2009, 19:07
Zvanicno :
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=31755&L=en
W E L C O M E
Benvenuto Lucimar Ferreira da Silva :)
"Svi potrebni papiri proslijeđeni su Talijanskom nogometnom savez i tako je transfer brazilskog reprezentativca Lucimara Da Silve Ferreira Lucija kompletiran. Želimo ovim putem Luciju izraziti i dobrodošlicu u naš klub u naše i ime i ime svih naših navijača", stoji među ostalim u Interovom saopštenju.
Lucio je karijeru započeo 1997. u brazilskom Internacionalu, nakon čega je igrao za Bayer Levekusen i Bayern München. U pet sezona u klubu iz Münchena odigrao je 144 bundesligaška dvoboja, postigavši pet pogodaka. S Bayernom je Lucio osvojio tri dvostruke krune (njemačko prvenstvo i Kup), 2005., 2006. i 2008. godine, a za brazilsku reprezentaciju je odigrao 84 utakmice i postigao je četiri gola.
http://www.inter.it/aas/img/118349.jpg
mourinho
21-07-2009, 14:43
Lucio je po meni vrlo bitno pojacanje. U dugoj sezoni sa Ligom Sampiona ce se to pokazati. Da ne bi dolazili u situaciju kao prosle godine da u nekim kljucnim utakmicama igra ona budalcina Rivas. S obzirom na cijenu, iskustvo, godiste (moze jos 4 godine odigrati na visokom nivou) dobro pojacanje. Pogotovo kad se uzme u obzir rovito zdravstveno stanje pojedinih odbrambenih npr. Materazzi, Chivu...
Quaresma#7
21-07-2009, 15:05
“I am very proud to be part of a club and a team like Inter. I am here to give the best of me and to continue winning,” Lucio said.
“It's true, within a couple of days, in Boston, I will meet two of my friends and team-mates from the Brazil squad, Julio Cesar and Maicon,” Lucio told Inter Channel.
“I know a lot of Inter's other champions, who I have often met as opponents in recent years,” he concluded.
Quaresma#7
23-07-2009, 23:51
Lucio planira završiti karieru u Interu.
wow, ja mislio da ima jos planova :D
:crazzy::crazzy:
Lucio planira završiti karieru u Interu.
pa gde ce drugde :D
:crazzy:
ma svi oni dodju kod nas da zavrse karijeru:D
ma svi oni dodju kod nas da zavrse karijeru:Dtako nekako,ako ne kod nas onda kod suseda
Grujinho
24-07-2009, 18:59
ma svi oni dodju kod nas da zavrse karijeru:D
da se još nagrabe para, i to je to...nažalost tako je
Balotelli#45
25-07-2009, 14:08
a kad ce zvanicno da ga predstave ono da se slika u dresu :D
Nikad :D on je vec poceo sa treninzima
Balotelli#45
25-07-2009, 14:20
pa poceli su i milito i motta mozda cekaju cassana,eto-a i hleba pa sve zajedno da ih predstave da malo moratti ustedi :D
pa milito i motta su predstavljeni vec...
lucio ceka povratak u italiju a etoo i hleb jos nisu ni stigli :)
Quaresma#7
25-07-2009, 22:32
Evo taman je objavljena prezentacija Lucia. Nosit če broj 6.
http://inter.it/aas/news/reader?N=45205&L=it
http://inter.it/aas/img/118649-500.jpg
Quaresma#7
25-07-2009, 23:22
I Want To Win The Champions League With Inter - Lucio :sivi:
Grujinho
25-07-2009, 23:45
pa šta je tu smiješno...normalno da želi osvojiti CL sa Interom...i ako se dovedu još 2 kvalitetna igrača (cassano i Sneijder naprimer), imat čemo više nego dobre izglede
ado_inter
26-07-2009, 14:41
evo lucio zaduzio dres sa brojem 6 :P
Dobro jutro Ado :D kazi nesto sto vec nema na predhodnoj strani hehe
Inter boy
26-07-2009, 16:26
sviđa mi se intervju Lucia volim kad ovako igrač širi optimizam
Lucio je dao opsiran intervju za Gazzettu, gdje je rekao da nemamo razloga da se bojimo Lige Sampiona, jer imamo izuzetno jaku ekipu, koja je ravna sa Barcelonom.
Za Morattia je rekao d je nevidjeni gentlman.
Za Real je kazao, da se pobjednicka ekipa ne kupuje za jedno ljeto, vec se stvara.
Isto tako je izjavio da bi htjeo da upozna Papu, iako on nije njegove vjere. Kaze, mogli bi smo da pricamo na njemackom, mozda i o Bayernu :D
Choda_Bg
14-08-2009, 13:04
Inter Can Be The New Barcelona – Lucio :D
Balotelli#45
14-08-2009, 13:13
Milan Can Be The New Newcastle -Vanja :D
Milan Can Be The New Newcastle -Vanja :D
Touché :vfunny:
Choda_Bg
14-08-2009, 13:15
Bitno je da je covek optimista... lepo je to videti..
Balotelli#45
14-08-2009, 13:27
pa ja nisam optimista ali ovo je realno
Choda_Bg
14-08-2009, 13:30
I ja kazem da je realno:vfunny:
Grujinho
14-08-2009, 13:49
ajde banujte ovog chobana...samo provocira ovdje i onda kad mu netko nešto kaže stavlja ove glupe smajlije, kao da je............
Nemojte ga banovati, nema gde da ode hehe
Balotelli#45
14-08-2009, 21:19
nek ide na juvebalkan :sivi: tamo je dobrodosao sa onim klosarima zajedno da tuguju i da nas pljuju zbog 5. uzastopnog skudeta
Balotelli#45
21-08-2009, 01:57
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/08/20/1451008/brazil-captain-lucio-inter-have-the-strongest-squad-in-serie
sta se zove macka :D
ado_inter
21-08-2009, 01:58
pa dobro nije nista novo reko znamo mi to :P hehe
jadan lipppi, malo se opustio a odjednom ga napadose sa svih strana :P
Grujinho
24-09-2009, 02:24
Nakon pogodka poljubio naš grb!!
http://inter.it/aas/news/reader?N=45842&L=it&CAT=2
PRVA SLIKA, SVAKA MU ČAST! LUCIO!!!!!
ma do sad se pokazao kao nase najbolje pojacanje...svaku je tekmu bez greske odigro...uvijek ide 100% i sto je meni najvaznije covjek je pun emocija kao i nas maikoncina(koja asistencija millitu da mu i diego pozavidi)
svaka cast, kakav je sneijder bio ako neko moze napisati u temi s napolijem
svaka cast, kakav je sneijder bio ako neko moze napisati u temi s napolijem
Nista posebno to sto je odigrao prvo poluvrijeme..dva pokusaja suta ali ne vrijedno
Quaresma#7
24-09-2009, 12:53
Lucio je igračina i po. Svaka mu čast
mourinho
24-09-2009, 13:17
Odlican u svim mecevima do sada, samo neka nastavi tako. :bravo:
Pravo pojacanje na mjestu stopera ..sada Chivu moze igrati ne lijevom beku, jer je Santon ipak premlad. Jaci smo ovako u odbrani .. :yes:
Mourinho i dalje ne izlazi pred novinare
u utorak dan prije utakmice je pred novinare izašao Cambi, a sutra će na konferenciji biti Lucio :)
filip.sk
24-09-2009, 22:39
Luciooooo igracinaaa :)
Osim Milita jučer se i Lucio ozljedio, ali nije ništa strašno, već nakon stanke zbog reprezentacija on bi trebao igrati protiv Genoe
Bum petom u jaja! ahhaha :D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/62fqqnNYhL4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/62fqqnNYhL4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Quaresma#7
08-01-2010, 12:33
Jebeno je to :D:crazzy:
pored dobre igre sinoc, odlican intervju, MOJ INTER! po ovome se razlikuje npr. Lucio od pojedinaca, voli igrati srcem za Inter
CurvaNord69
25-02-2010, 13:07
I mi trazimo ono pojacanja ona top klase.
Pogledaj samo milito lucio pa prije koga smo sve za 0 skoro doveli od "Losijih" pojacanja i ucinak, a vamo Q eto'o i ekipica.
Svaka cast Luciu za ono sinoc..rispect
Balotelli#45
25-02-2010, 14:27
Luciale macka mala kako cepa stavio drogbu u dzep i reko mu nemoj da izlazis odatle do kraja utakmice i tako je i bilo FORZA LUCIO
jedan od najboljih detalja sinoc mi je bio kad je Lucio u duelu s Drogbom pao na zemlju, sudija svirao faul kojeg nije bilo (cesto mu se to desavalo :D) a Drogba se samo osmjehnuo ..
mourinho
25-02-2010, 16:19
Odličan komentar za Lucia (http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/02/25/1806586/calcio-debate-in-praise-of-lucio-the-colossus-from-brazil) (Goal.com)
Možete Jose Mourinha nazvati arogantnim starcem i vjerovatno će te biti u pravu. Možete ga nazvati sobom opsjednutim megalomanijakom čije bi postojanje bilo beznačajno da ne vrijeđa svoje kolege i ne biste bili daleko od istine. Možete ga nazvati i kraljem anti-fudbala čija se filozofija fudbala zasniva na ostvarivanju rezultata, a ne igri i još uvijek možete biti upravu. Ali nazovite Jose Mourinha budalom koja ne zna šta radi i pogriješit ce te kao i idioti koji misle da se sunce okreće oko zemlje.
Kada je Inter obznanio dovođenje Lucia iz Bayern Municha sredinom Jula, mnogi su bili sumnjičavi. Ipak, tada Inter nije imao nijednog kreativnog vezistu svjetske klase ili trequartistu – nešto što im je falilo zadnje dvije-tri sezone. Odbrana Nerazzurra je već bila najbolja u Seriji A i jedna od najboljih u Evropi, Luciov dolazak neće napraviti bitnu razliku. Tako se činilo.
U srijedu navečer na San Siru protiv Chelsea u šesnaestini finala, prvi susret je bio posve drugačija priča, nije se očekivala utakmica sa puno pogodaka, Evropski meč otvorene i tečne igre. Očekivana je izjednačena i neizvjesna šahovska igra gdje će odbrana biti ključna. Bilo je tako. U mnogobrojnim odbrambenim igračima svjetske klase, Lucio je zablistao.
Bio je collossus (program kojim su se koristili Britanci da razbiju šifrovane Njemačke poruke tokom 2 svjetskog rata). Bio je stijena u srcu Interovog zadnjeg reda i oduzimao je loptu za loptom. Njegove intervencije, snaga, izazovi u kojima se isticao kao velike stijene na površini okeana. 31-godišnjak je gušio Drogbu i kao što je jedan komentator rekao, “Lucio nije bio kapiten Intera protiv Chelsea, ali je igrao kao kapiten”.
Lucijev dolazak u Inter na početku sezone u nekim krugovima je opisivan kao Mourinhovo rasipanje, ali se pokazao kao odlično planiranje.
Istina, Inter nije trebao Lucia, ali je doprinos Brazilca dao Interu novu dimenziju. On kreira napadačke akcije otraga, može igrati iznad zadnje linije i pošto je Brazilac, može driblati do protivničkog šesnaesterca.
U 31 godini suočio se sa Drogbom, vjerovatno najboljim napadačem Premier Lige, ali njegovo čuvanje Drogbe i ostatka Chelseovog napada je trebalo naučiti Terrya i njegove suigrače par lekcija o odbrani. Utakmica u srijedu je dokazala da je miljama bolji od bilo kojeg odbrambenog igrača u Engleskom vrhu.
Svjetlosnim godinama od Terrya.
Subhankar Mondal (www.goal.com)
kako sjajan text...ovaj prvi pasus specijalno za deru :D
CurvaNord69
25-02-2010, 19:48
Zar nije maicon il colosso :D
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/eToucfjTZBQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/eToucfjTZBQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Luciu je danas 32. rodjendan...sve najbolje i da se sto prije oporavi. GRANDE LUCIOOOOOOOOO
Esquivel
21-05-2010, 16:32
Lusio će u finalu Lige Šampiona igrati protiv svog nekadašnjeg kluba, Bajerna iz Minhena.
Brazilac je priznao da ove sezone nije naročito pratio igru svoje bivše ekipe i da je u kontaktu samo sa Marselom Martinsom i Švanštajegrom, sa kojim se skorije dopisivao.
Lusio je na startu sezone prešao u ekipu Intera po ceni od 7,5 miliona evra zato što van Gal nije računao na njega.
"Srećan sam ovde. Osvojili smo duplu krunu, a sutra igramo finale Lige Šampiona", rekao je Lusio.
Lusio smatra da obe ekipe imaju jednake šanse da pobede u velikom finalu. "U takvoj utakmici sve je moguće. Bajern je veliki tim i sjajno je igrao u Ligi Šampiona. Van Gal je odradio odličan posao, doveo je neke kvalitetne igrače. Roben i Olić su u odličnoj formi, ceo tim je u odličnoj formi", nastavio je.
Lusio je svestan da će njegova uloga u ovom meču biti od izuzetne važnosti. "Murinjo želi da igramo povučeno i da budemo skoncentrisani tokom celog meča. To je upalilo protiv Čelsija i Barselone. Ukoliko svi igrači budu na visini zadatka, pobedićemo", dodao je.
Quaresma#7
21-05-2010, 17:58
Sretan ti rodjendan Lucio pa da nam doneseš CL :D
Grujinho
21-05-2010, 18:02
Q, zakasnio si malo :D
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs346.ash1/29456_399535642519_774467519_4084009_5588946_s.jpg
Sretan rodjendan zivotinjo :)! Jedva cekam tebe i Samuela gledati u novoj sezoni pod palicom boljeg trenera :P.
necainter
08-05-2011, 18:00
srecan rodjendan :D
Potpisao je novi ugovor do 2014
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=53702&L=it
Quaresma#7
17-08-2011, 13:06
Neka more tu godinu još na visokom nivoju odigrati a iduče sezone krenuti na Hummelsa.
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.