View Full Version : Siligardi
Jedva sam docekao ovu temu otvoriti, mada se on nikada nece niti vratiti u ekipu, kao i onaj Eliakwu lol :)
svi znamo dosta info o njemu pa ga nema potrebe dodatno opisivati
sta vi mislite, da li zasluzuje da dobije sansu kod nas, ja mislim da da, podsjeti me na onog gourcuffa uzasno, iako je to poredjenje nidje veze s vezom
heheheheh, nije mi se dalo googlat, a znam da ste me i ranije ispravljali
ovaj smjeh je vise namjenjen avataru, super je :D
Evo deri će biti drago :P
Veliki početak sezone Siligardija u dresu Triestine je zaslužio Interovu pažnju, klub koji je vlasnik igrača.
TuttoMercatoWeb je popričao s njegovim agentom, Giuseppe Galli :
''Siligardi ima velikih kvaliteta i ambiciju da se vrati u Inter.
Mora se nametnuti u seriji B, napraviti dobru sezonu i dokazati da je spreman igrati u crno plavom. Igrati u Milanu nije lako, ne treba biti samo veliki igrač nego i imati karakter. Dovoljno je pogledati Seedorfa, koji igra unatoč zvižducima, i Gilardina, koji sada igra jako dobro u Firenci ali se u Milanu nije uspio nametnuti.
Siguran sam da je započeo pripreme sa Mourinhom, bio bi ostao u crno-plavom. Portugalac je jedan od onog malenog broja trenera koji paze na omladinski pogon, nema problema kada treba po prvi puta staviti nekog mladog.
U našoj ligi ima previše straha, treneri daju malo prilika, i ako pogriješiš dvije utakmice riskiraš da se opečeš''
Zatim komentira i Mourinhove riječi u vezi mladih igrača(ono s autima i njihov mentalitet danas)
''Santon je dokazao da stoji čvrsto na zemlji, Balotelli ima drugačiji karakter : trener je dobro postupio kada ga je stavljao u kaznu, ponekad.
Siligardi ima 20 godina, ali zna da postoje prava i odgovornosti''.
Baš bi volio da se vrati ovaj momak, sviđa mi se kako igra.
oj ja mislio nesto vazno a ono prazna prica hehehe
nije bilo dovoljno samo reci thank you, treba reci thank you very much
nadam se da ce mu ova sezona napokon biti uspjesna, i da ce on ustvari biti nas Quaresma :D
kod mene je uvek igrao na managerima i ako je u vecini slucajeva bio beskoristan hehe ali ipak mu treba pruziti jos jednu sansu :D
ljudi jel ima neko kakvih inf. o njemu...sta je sa njim... je li on jos uvijek nas igrac...momak se skroz izugbio nigdje ga se vise ne spominje
Quaresma#7
20-07-2010, 12:15
Koliko znam pregovaraju sa njim da ide negde na pozajmicu a gde neznam.
Posao je nedje na pozajmicu, a ne mogu se sjetiti imena kluba, da ces me ubiti :D
Mislim da je druga liga u pitanju. Nista od njega. Samo ga je dera proglasio za talenta (kao i Maxwella i Forlana za najbolje na svijetu, na njihovoj poziciji :P ) dera, peace, nisam izdrzao :D
filip.sk
20-07-2010, 12:51
Nera, dobices ban :sivi:
Tko je ovaj? Prvi put cujem za ovaj igrac...
Quaresma#7
20-07-2010, 12:55
Igraj malo više managera značeš :D
Nista od njega. Samo ga je dera proglasio za talenta (kao i Maxwella i Forlana za najbolje na svijetu, na njihovoj poziciji :P ) dera, peace, nisam izdrzao :D
Nasladi se :). Pratit cemo i tvog Arnauta. Ako uspije, to je moj dokaz o Mourinhu, a ako ne, onda si ti donji, meni svaki slucaj odgovara :D.
Ovo sto stoji u zagradi je djelimicno tacno, FIFIN igrac ti je malo, pa dobro, mozda si ti zahtjevniji.
Ja sam rekao i za Gourcuffa dok je bio u Milanu, ali ne, tada je bio otpad ;).
filip.sk
20-07-2010, 13:46
Arna nece postati veliki igrac dera :)
ovaj nije ni za timok iz zajecara :D
ljudi jel ima neko kakvih inf. o njemu...sta je sa njim... je li on jos uvijek nas igrac...momak se skroz izugbio nigdje ga se vise ne spominje
Nas je, bio je u Triestini na posudbi, vratio se. Ugovor sa nama ima do 2012.
Igrao 20 utakmica, zabio 4 gola, bio je jako dobar u drugom dijelu sezone.
---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:24 ----------
Njega i Santona u bucnosti vidjeti po bekovima (iako meni bolje igra u vezi, ali u Triestini je igrao po strani), ahh :).
---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:31 ----------
Ono sto mi se najvise svidja kod njega jeste sto moze igrati gdje god ga stavis, bek, vezni, krilni..
Bek?? Decko je ofanzivni vezni, ponekad spoljni, nikako bek.. Dera, da ti njega nisi zamjenio s nekim? :D
filip.sk
20-07-2010, 17:11
^Sa superman :D
Enfant Terrible
20-07-2010, 17:41
Siligardi je zapravo igrao poziciju desnog veznog u Triestini. Inače je po vokaciji ofanzivni vezni, kao što je Nera rekao.
Mozda sam se ja pogresno izrazio, rekao sam samo bek, a ustvari ofanzivni bek, nesto slicno sto je Pepe igrao sada za Italiju. Manite se podataka sa interneta, rekao mi je fan Triestine :).
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
Evo sad mi veli da je prekjucer igrao sa Bolognom i zabio 2x u pobjedi 4-0. Tj. otisao je na posudbu u Bolognu.
---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:50 ----------
Gledat cemo ga u Serie A Nera, samo za tvoju dusu - propao :P.
filip.sk
20-07-2010, 17:55
Pepe ofanzivni bek? Nemoj dera tako molim te...
Sta je igrao, krilnog napadaca, krilo? Drugo je sta vidis na slici, a drugo kad gledas mech. Sta je u nas Eto'o igrao, krilnog napadaca jel da? Coek mi veli, ti kako hoces.. mozda si bolje informisan o svemu.
Otkupljen za pola miliona eura od Bologne, Nera - znas li nesto vise o ovome?
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.