View Full Version : Samuel Walter Adrian
http://www.inter.it/aas/img/108370.jpg
Mjesto rodjenja: Firmat, Argentina
Datum rodjenja: 23. Mart 1978.
Visina: 183cm
Samuel je dosao u Inter u sezoni 2005/2006. Prije Intera igrao je za Newell's Boys, Bocu Juniors, Romu i Real Madrid. Jedan od najboljih centralnih defanzivaca svijeta. Poznat pod nadimkom "The Wall", iliti "Zid". Walter ima izuzetan osjecaj za prostor, i ima veoma razvijen osjecaj za taktiku. Dobar u skoku, predstavlja opasnost za protivnicke golmane prilikom prekida. Ove sezone je produzio ugovor sa Interom na jos 4 godine.
kratko :) THE WALL dovoljno govori...
koliko samo nasa odbrana izgleda bolje sa tim igracem to je nevjerovatno tko god da je sa njim stoperski par tu nema prolaza
CurvaNord69
07-02-2009, 00:32
Ma samuel+chivu najbolje po meni
tacno takol...do se definitivno pokazalo najbolje ove sezone...samo kakvi smo sa povredama tesko da jedan isti par mozemo sastaviti u dvije utakmice
Samuel definitivno preskace mec sa Manchesterom. Steta...
Balotelli#45
22-02-2009, 17:40
tako je bilo i sa maiconom pa se oporavio minut pred utakmicu
CurvaNord69
22-02-2009, 17:43
Ma nije nikad bilo definitivno, a mene strah da cordoba igra slomit ce nekog :S
Ovo nam je veliki minus, sad ce biti zajebano...
Grujinho
23-02-2009, 00:58
šteta ali i cordoba je bio ove godine na razini zadatka....
CurvaNord69
23-02-2009, 01:09
Ma nama samuel=njima vidic, neznam mozda ne toliko, boze daj da nije
Enfant Terrible
23-02-2009, 01:35
Cordoba je ove sezone igrao toplo-hladno,znao je biti krivac za gol,ali i u zadnjoj utakmici protiv Bologne bio je jako solidan.Što se mene tiče,ja bih radije Materazzija umjesto Ivana.Kao što sam i prije spominjao,centar šutevi i prekidi su Unitedovo možda i najjače oružje,a mišljenja sam da Cordobin odraz za to nije dovoljan,te bi tu Materazzijeve zračne sposobnosti u potpunosti došla do izražaja.A i koliko sam primijetio ove sezone,Materazzi i nije više "šeprtljav" kao prijašnjih sezona,pa se stoga ne bih previše dvoumio.Samo da Burdisso ne igra :)
DenchiNL
23-02-2009, 10:04
The holders have managed 53 shots wide and won 48 corners to date, more than any other team.
zbog toga Maicon-Cordoba-Matrix-Chivu
jos statistike i poredjenja na
http://www.uefa.com/competitions/ucl/news/kind=16384/newsid=790651.html
ado_inter
23-02-2009, 16:43
Cordoba je ove sezone igrao toplo-hladno,znao je biti krivac za gol,ali i u zadnjoj utakmici protiv Bologne bio je jako solidan.Što se mene tiče,ja bih radije Materazzija umjesto Ivana.Kao što sam i prije spominjao,centar šutevi i prekidi su Unitedovo možda i najjače oružje,a mišljenja sam da Cordobin odraz za to nije dovoljan,te bi tu Materazzijeve zračne sposobnosti u potpunosti došla do izražaja.A i koliko sam primijetio ove sezone,Materazzi i nije više "šeprtljav" kao prijašnjih sezona,pa se stoga ne bih previše dvoumio.Samo da Burdisso ne igra :)
ma ja matarazzija niposto ne bih stavio jer su napadaci man u veoma brzi a i ne mogu se toliko pouzdat u njeg samo kad se sjetim crvenog kartona protiv liverpoola......nikako on u prvih 11
Enfant Terrible
23-02-2009, 16:51
ma ja matarazzija niposto ne bih stavio jer su napadaci man u veoma brzi a i ne mogu se toliko pouzdat u njeg samo kad se sjetim crvenog kartona protiv liverpoola......nikako on u prvih 11
Taj crveni karton nije njegova greška,već mu je sudija nebulozno dodijelio dva žuta od kojih ni jedan start nije bio ni za jedan žuti,a kamoli dva.Ali to na stranu,Manchesterovi igrači jesu brzi,ali su brzi po bokovima (Ronaldo,Nani,Park),a tu će do izražaja doći bekovi (Maicon i Santon),a ne centralni stoperi.Meni je važnije da imamo dva visoka,ili relativno visoka igrača da mogu skidati njihove centaršuteve,nego da imamo brzog igrača od 175 cm.Osim toga,Materazzi je nekoliko puta dokazao ove sezone,da nije više onaj kikser od prije.Sjeti se samo kako je odigrao protiv Juventusa u paru sa Samuelom...
ado_inter
23-02-2009, 16:54
slazem se al opet nemam povjerenja sta mogu :P
Samuel se oporavlja..mozda ce igrati protiv Manchestera..
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=2718
Grujinho
08-03-2009, 15:07
nadam se da hoče, jer sa njim imamo bolje izglede za prolazak.
Balotelli#45
08-03-2009, 15:42
ovaj esteban neki fizoterapeut sve neke informacije o povredama daje :D :D
Najbolji par su Samuel i Chivu, a ako ne bude igrao Samuel bolje da igra Cordoba, Man ima brze napadace i to bi mozda moglo zadavati probleme Matrixu, no svejedno igrao Cordoba ili Matrix tribalo bih upozoriti da ne srljuju i da pokusavaju polomiti nekome noge...
Balotelli#45
08-03-2009, 19:41
matrix nece sigurno zbog povrede kao ni burdi,rivas je sam sebe otpisao igrama protiv sampdorije i predhodne protiv manchestera tako da ako budu zdravi samuel i chivu a ako ne onda morace cordoba i cambi
Report: Inter Defender Walter Samuel To Face Manchester United :what: :P
‘The Wall’ is on his way to recovery from a calf injury and could play from the start at Old Trafford on Wednesday night...
<!--h3>Vince Masiello</h3-->
http://i.media.goal.com/g/23900_news.jpg
It appears that Inter's injury crisis may be starting to ease.
FcInterNews.it claims that Jose Mourinho will be able to call on Argentine central defender Walter Samuel for the return leg of their Champions League last 16 tie with Manchester United.
The 30-year-old stopper pulled up with a left calf problem during the warm-up of the away match with Bologna on February 21 and his absence saw the Nerazzurri ship six goals in their next two games .
Now, it is suggested, Samuel has almost recovered from the problem and there are high hopes he will be in the starting XI at Old Trafford, alongside that other immovable South American object, Colombian Ivan Cordoba.
Marco Materazzi and Nicolas Burdisso, however, are definitely out of the Old Trafford game after both picking up thigh strains in Saturday's two-nil victory against Genoa. There are also rumours that Patrick Vieira could be picked in midfield, ahead of the out-of-form Sulley Muntari.
ja mu drzim palceve...i njemu i chivu-u.....sa njima dvojicom smo mnogo jaci mada sper je ako on i cordoba zaigraju zajedno
Dobra vijest, ali ovo mi se ne svida niti malo:
There are also rumours that Patrick Vieira could be picked in midfield, ahead of the out-of-form Sulley Muntari.
Quaresma#7
09-03-2009, 21:37
Pa to nije toliko slabo. On je iskusan i odgojen u engleskoj. Zna vezati igru i zna razbijati igru i predriblati kojoga svojim dugim nogama i dadati kakav dobar za kontru. I još u veznoj liniji imačemo dobrog skakača tako da nečemo toliko gubit u igri sa glavom.
Balotelli#45
09-03-2009, 21:46
ma vieira je klasa igrac i samo ga povrede jebu ostalo je ok i to malo sto je spor ali nemoze sve da bude
Dobra vijest, ali ovo mi se ne svida niti malo:
There are also rumours that Patrick Vieira could be picked in midfield, ahead of the out-of-form Sulley Muntari.
nedaj boze
Sretan rođendan Walter želim ti manje ozljeda u nastavku karijere, u sljedećoj sezoni da budeš uvijek neozlijeđen :) i da ubaciš još koju ciglu u taj već jaki zid :)
CurvaNord69
23-03-2009, 13:59
Hepi brzdej nasem zidu :D
Enfant Terrible
23-03-2009, 15:08
Pridružujem se čestitkama:hapbday:
:hapbday::hapbday::hapbday:
Balotelli#45
23-03-2009, 15:40
:hapbday:
i da velik porastes :D
Quaresma#7
23-03-2009, 18:26
:hapbday:
Sve sestitke i od mene sa malim zakasnjenjem :P
evo kaže Samuel ''Želim se vratiti u reprezentaciju''
a di ćeš se vratit dok ti je onaj Maradona izbornik pa čovječe nije ni čudo da gubi od luzera kad ne zove igrače tipa Samuel al pogotovo Cambiassa u repku, pa to nema izbornika na svijetu koji ne bi Cambiassa zvao, hehe zato i gubi
da ne govorim kad je on uopće bio TRENER, svaka čast na igračkoj karijeri(unatoč koki ajde) i danas je sigurno uzor mladim argentincima i sigurno ima i karizme ali kao trener hmmm
CurvaNord69
14-06-2009, 18:59
Ma ko da managera igra, cuj ne zovnut cambiassa i samuela. pa koji je to argentinski stoper bolji od samuela, za def. veznog jos ima mascherano, al da nebudu njih 2 u 23 igraca, ne u prvih 11, smjesno
Choda_Bg
22-07-2009, 14:56
Jednom rupa, uvek rupa..
Jednom rupa, uvek rupa..
ma ja ba nek je bonera igracina il mozda favali pa kalahdze:crazzy:
nemoj se ba vise blamirat idi ufati se kakvog bilanovog foruma pa tamo pisi o buducem osvajacu zaltne kopte patku i o debeloguzom roniu a nas popusti malo :D
Jednom rupa, uvek rupa..
svako može imat mišljenje o nekom igraču i to poštujem, al da je Samuel rupa - stvarno ti preporučujem da preispitaš svoje znanje o nogometu
plus debilno ovako izgleda uđeš u temu samuel i napišeš jednom rupa uvijek rupa bez obrazloženja bez ičega, debilno i dječje
Enfant Terrible
22-07-2009, 16:54
Jednom rupa, uvek rupa..
Zar ti baš nemaš ništa u životu raditi nego iskazivati svoje ne znanje i ljubomoru na forumu? Svašta.
Ja znam zašto si ti izabrao baš Samuela da napišeš nešto, jer bi dao pola svoga tima (uključujući i tvoju "Zlatnu loptu" iz 2020 god, Pata) za njega. Svjestan si da je to ponajbolji odbrambeni u ligi, ali mi ti stvarno nismo krivi što je djedica Berlusconi odlučio preusmjeriti pare iz kluba na tvornicu Viagre i jeftine kurve. Iskreno govoreći, žao mi je što vam igraju Favalli i Kaladze u odbrani jer vas je više postalo dosadno kantati iz derbija u derbi, ali molio bih te da svoje frustracije liječiš na drugim mjestima ;)
Quaresma#7
10-12-2009, 13:22
Walter Samuel če biti odsutan do nove godine. Neče igrati naredne tri utakmice u Bergamu protiv Atalante i kuči protiv Livorna i Lazia. A verovatno tako i Stankovič. Dosta dobro su odnjeli. Više če igrati Cordoba, Matrix, Muntari, Vieira, Q ...:D
mozemo mi i bez njih ..sreca pa imamo onu gomilu igraca ne sredini da zamijene stankovica, da se ozljedi cijela veza prve postave ..imamo ih kime zamijeniti :D
odbrana nikad nije bila problem ..
.og :P, Car, Kralj ma sve............. :cast:
treba priznati da je danas bio ispod svoje razine pa se golom iskupio, ali čovjek ostao u napadu tamo i još srećom ovi nisu dobro namjestili zaleđe i golčina hahahah
bravo, bravo:)
Balotelli#45
09-01-2010, 23:48
MACKAAAAAAAA MALAAAAAAAAAA :sivi: :sivi:
treba priznati da je danas bio ispod svoje razine pa se golom iskupio, ali čovjek ostao u napadu tamo i još srećom ovi nisu dobro namjestili zaleđe i golčina hahahah
bravo, bravo:)
a bas je cudo sto nije odigra kako zna kad je bio na lijevoj strani...sto me iznenadilo mislio sam da ce cordoba tamo preci ali nema veze dobro je proslo
Sinocnju pobjedu, Zanetti je posvetio Samuelovom bratu koji je umro vrlo mlad. Zbog toga ga i nije bilo sinoc. RIP for the Wall's brother!
Trazeci bas nesto o njemu, naletio sam i na to da je Walter odgajan od strane majke, otac ih je vjerovatno napustio vrlo rano, i imao je prezime Lujan, ali cim je napunio 18 promjenio ga je u Samuel (ocevo prezime) - malo cudno.
CurvaNord69
04-02-2010, 12:56
A sta mu bi s bratom? RIP
R. I. P.
moje saucesce samuelu
ado_inter
04-02-2010, 14:10
moje saucesce :(
Balotelli#45
04-02-2010, 16:11
R I P
a sta je bilo njegovom bratu kako tako odjednom ???
ne znam jel odjednom ili ne, samo sto znam jeste da je mlad bio.. ne znam ni koliko je imao godina
The Wall danas slavi 32. rodjendan...sretan rodjendan Wally i da nam nastavis igrat ko dosad i da te povrede zaobidju ! :D
srecan rodjendan zidino nasa :D
InteristaSA
23-03-2010, 22:27
Sretan rodjendan armirani samuele..pa jel moguce kako je taj covjek jak..:D:D
Quaresma#7
24-03-2010, 14:34
:hapbday: WALLY :zastava::nova::miniforza::forzainter:
Balotelli#45
24-03-2010, 19:39
:hapbday::nova: THE WALL
Pridruzujem se cestitkama
Il Trattore
03-05-2010, 16:35
Ove sezone po meni najbolji stoper u europi,stvarno vrhunska sezona,svaka cast Walter:nova:
Quaresma#7
03-05-2010, 18:22
On i Lucio razturaju. Mogu se Ferdinand i Vidič sakriti iza njih :D
bolji je po meni i od lucia ..ali to je manje bitno
sretan rodjendan ZIDU :)
ma on i lucio su idealan par!
bolji je po meni i od lucia ..ali to je manje bitno
sretan rodjendan ZIDU :)
kakav rodjendan :sivi:
hahahaha ..a i bilo mi je nekako cudno :S
ma vidim ovaj posta adriana iznenada ..nije se nista desilo, i onda vidim ovu estebanovu cestitku i pomislim ..to je to ..rodjendan :)
filip.sk
04-05-2010, 18:47
hahahahahaha riven the legend :)
Balotelli#45
04-05-2010, 22:01
@ crvenkosi pedercicu :sivi: :sivi:
ma lucio je pravi zid ,ali nemoze da se kaze da je bolji od lucia svako je na svoj nacin najbolji :D
Quaresma#7
09-11-2010, 23:14
Wally uspešno prestao operaciju.
mourinho
19-02-2011, 20:00
Ne znam da li je bilo, ali svejedno, odlicne vijesti...
INTER, Samuel back to training
After having suffered from cruciate ligament injury and having undergo surgery, Inter Argentinian centre-back Walter Samuel got back to training. Former AS Roma and Real Madrid player started to run again at Appiano Gentile sports centre, while he's keeping on with gym work for muscular development and strenghtening. (footballpress.net)
Koje je ligamente shebo, koljena ili zgloba?
necainter
19-02-2011, 22:37
Koje je ligamente shebo, koljena ili zgloba?
nisam siguran al msm kolena
Grujinho
19-02-2011, 23:43
koljena
To sam prije godinu dana isto skrho :). Nisam stavljao u gips pa i sada primjetim posljedice.
Grujinho
20-02-2011, 00:09
Nisi jedini....ja 3 mjesece bio na štakama kad sam imo 16 godina... trebao sam i 2 puta punktirat (neznam kako vi tome kažete, kad ti sa injekcijom vade krv i vodu iz koljena) :)
necainter
26-02-2011, 11:27
Pogledajte ko je opet uzeo loptu :D :D :D
http://www.inter.it/aas/img/142453.jpg
mourinho
20-03-2011, 18:59
Vraaaati se....vraaaati se.......
nadam se da cemo ovu igračinu pogledati prije kraja sezone!
http://www.inter.it/aas/img/143624.jpg
http://www.inter.it/aas/img/143622.jpg
http://www.inter.it/aas/img/144469-500.jpg
:cast:
vec trenira sa ekipom i mogao bi za 15-ak dana i na teren :what:
e sa ovim je oporavkom iznenadio i sam sebe, pa bilo je upitno hoce li uopste biti spreman do kraja sezone, a vidi njega mrcine bit ce spreman da ocita bukvicu Cavaniu :D
svaka cast tebi Ranocchia, ali bolje Samuel bez jedne noge pored Lucia nego ti :D
mourinho
12-04-2011, 15:11
Dobar naslov na početnoj strani Goal.com: "The Wall is rebuilt" :)
http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2011/04/11/2436412/walter-samuel-included-in-inter-squad-to-face-schalke
necainter
30-04-2011, 14:27
Ocekuje se da ce za Romu biti spreman :D bar tako pise goal.com
necainter
15-05-2011, 23:50
bravo kralju napokon opet na teren :D nadam se da ces zaigratu i u finalu malo pa onda naredne sezone da budes kao pre ako ne i bolji :D forza walter
Alcatraz
15-05-2011, 23:59
Kako je bilo lijepo vidjeti ovog čovjeka da se vratio . Očigledan primjer šta se desi sa beton odbranom kad iz stroja ispane ovakav igrač .
Dobrodošao nazad .
necainter
17-05-2011, 15:14
http://www.inter.it/aas/img/146295.jpg
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.