View Full Version : Chievo - Inter
Nedjelja 10.05.2009. 15:00
(http://it.eurosport.yahoo.com/calcio/chievo/)
http://d.yimg.com/i/ng/sp/eurosport/53x50/1217496877519.gif vs (http://it.eurosport.yahoo.com/calcio/chievo/)http://d.yimg.com/i/i/eu/sp/inter1.gif (http://it.eurosport.yahoo.com/calcio/inter/)
evo slike tek toliko da otprilike vidite koja imena će igrat za chievo, za nas nije bitno jer se ne zna ništa do zadnjegahttp://i42.tinypic.com/332ovgz.jpg
Sudac De Marco, ove sezone nam sudio 2 puta ;
01.11.2008. Reggina-Inter (2-3)
20.12.2008. Siena-Inter (1-2)
S Chievom smo do sada u prvenstvu igrali 13 puta
2 poraza(oba sa 2-1 i to jedan kod kuće jedan u gostima)
4 remija
7 naših pobjeda
zadnja naša pobjeda protiv Chieva na njihovom terenu
11-02-08 0-2(1' Adriano, 52' Crespo)
steta sto cruz nece dobiti sansu, jimenez i mnogi drugi :)
CurvaNord69
08-05-2009, 18:24
Dobro smo se sjetili topic, utakmica preksutra :D
a kad vidim "trio gust" vieira-figo-crespo, odma mi muka
dobro, sutra ako juve dobije.. sve je gotovo :)
Steta zbog povrede Muntaria i Chivua (lakse povrede) jer su taman uhvatili ritam. Umjesto Figa bih voljeo da vidim Mancinia. Isto tako, koji minut da Jimmy igra, ne bi bilo lose.
Nadam se da ce u zadnja dva kola dobiti priliku neki koji su manje igrali: Crespo, mancini, Jimmy, Bolzoni, Matrix, Toldo (Orlandoni, zasto da ne).
I da, ljepse bi bilo da Bilan i Rubentus remiziraju, pa da scudetto osvojimo next week kuci, protiv Siene i onog odvratnog Kharje :D
frende protiv siene ide revanš pravi, PIM
CurvaNord69
08-05-2009, 19:20
Ma opet necemo dobit sienu.
Balotelli#45
08-05-2009, 20:19
hahah opet ce kharja :sivi: svaki godine nam da po go :D ove vec i jeste :sivi:
hahah opet ce kharja :sivi: svaki godine nam da po go :D ove vec i jeste :sivi:
Ma opet necemo dobit sienu.
Vas dvojica malo vise optimizma. Ako vec nemate sto pametno da recete, ne kvarite atmosferu unutar svlacionice :P
da jebote, party breakeri :D
CurvaNord69
08-05-2009, 20:32
Ma imam taj osjecaj :D
A ja sam uvijek optimist kad figo ne igra :)
kod njih imaju dva dobra igraca
jedan je bio nas..Luciano..ali nikad nije dobio sansu hehe a dr je Pellissier
Meni se svidja formacija, Crespo ce verovatno biti dosta motiviran i ako mu se padne neka lopta ne verujem da ce je masiti
a tek motivacija patricka....ima da dobije 3 crvena kartona heheh
vi u svakoj temi prije utakmice uvijek iste stvari : vieira ovo figo ono...
De Marco nam sudio osim što sam već spomenuo ove sezone 2 puta, ukupno 9 puta, i nikad nismo izgubili hehe.
8 pobjeda(4 domaće, 4 u gostima) i jedan remi kod kuće sa Sienom(07.05.2006.)
eto u bod možemo bit sigurni :D
Ma mi trebamo da pobedimo sve ostalo je juvetova briga :P i titula je nasa sutra uvece :P
CurvaNord69
09-05-2009, 14:25
Kako sutra uvecer, sutra popodne :D
Kako sutra uvecer, sutra popodne :D
Sjutra vece igraju Bilan-Rubentus, i ukoliko Rube dobije (a prije toga mi Chievo), mi sjutra vece osvajamo scudetto ;)
Ali iskreno, ja ne bih to volio. Naljepse bi bilo iduce nedjelje protiv Siene. Njima se revansiramo za proslu sezonu, i proslavimo na Meazzu u vecernjoj atmosferi... :zastava:
Sjutra vece igraju Bilan-Rubentus, i ukoliko Rube dobije (a prije toga mi Chievo), mi sjutra vece osvajamo scudetto ;)
Ali iskreno, ja ne bih to volio. Naljepse bi bilo iduce nedjelje protiv Siene. Njima se revansiramo za proslu sezonu, i proslavimo na Meazzu u vecernjoj atmosferi... :zastava:
APSOLUTNO! :) :interista::hajmo:
CurvaNord69
09-05-2009, 15:14
A ja konto veceras rube bilan :D
Toldo, Julio Cesar, Orlandoni
Cordoba, Maxwell, Burdisso, Materazzi, Samuel, Chivu, Santon
Zanetti, Stankovic, Figo, Jimenez, Vieira, Cambiasso, Muntari, Mancini, Obi
Cruz, Crespo, Obinna, Balotelli.
Joel Obi :D
Dzabe mu je to kad sutra nece biti ni na klupi :)
Dzabe mu je to kad sutra nece biti ni na klupi :)
šta neće bit na klupi??? pa to su pozvani igrači alo?
šta neće bit na klupi??? pa to su pozvani igrači alo?
Pa da ali samo 7 mogu biti na klupi :D
a to..a čuj on će igrat od prve
Ja bih to voleo ali cisto sumnjam :(
a jest ovo glupo sto je Joel Chukwuma Obi pozvan....kad je bilo manjak veznjaka nije bio pozvan a sad kad ih ima 7 on ga pozove...stvarno nije normalan
Quaresma#7
09-05-2009, 17:42
Mourinha su pitali dali če gledati Milan:Juventus on jim reče da če radije iči na spavanje i da če sutra ujutro pogledati rezultat.:D
claudejandamvan
09-05-2009, 18:12
Mourinha su pitali dali če gledati Milan:Juventus on jim reče da če radije iči na spavanje i da če sutra ujutro pogledati rezultat.:D
Huhuhuhu,koja legenda.
Sto se tice tekme nadam se pravoj golijadi.Mozemo igrati dosta opusteno,a eventualni rani pogodak bi mogao znaciti jednu od nasih efikasnijih utakmica ove sezone.
CurvaNord69
09-05-2009, 21:19
Nebih reko bas, chievo je dobro sad, mozda bude 0-1, 1-2
A nek se rube i bilan kolju, dobro je mou reko, necu sad ni ja gledat :D
prenos
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=38353&part=sports
http://www.atdhe.net/
http://nl.justin.tv/search?q=inter&commit=Zoek+kanalen§ion=broadcasters
eto ga...a valjda ce biti i na obn
Ja tek sad vidim da je Ibra diskvalifikovan za ovaj mec..
i tebi vino udarilo u glavu hehe
hocel bit prenosa gdje obn i tako ti
hocel bit prenosa gdje obn i tako ti
Ja sam pogledao na njihovom sajtu i tamo pise da prenose Milan-Juventus a ta utakmica se igra u 20:30 :sivi:
niš mi to ne znači ali eto - vjerojatni sastavi :
Chievo (4-3-1-2): Sorrentino; Frey, Morero, Yepes, Mantovani; Luciano, Rigoni, Marcolini; Bentivoglio; Pellissier, Bogdani.
Na klupi: Squizzi, Mandelli, Sardo, Kerlon, Italiano, Farias, Esposito.
Nema: Makinwa, Moro, Scardina, Colucci, Langella (kartoni), Pinzi (kartoni)
Inter (4-3-2-1): Julio Cesar; Zanetti, Cordoba, Samuel, Maxwell; Vieira, Cambiasso, Stankovic; Figo, Balotelli; Crespo.
Na klupi: Toldo, Materazzi, Chivu, Mancini, Muntari, Santon, Cruz.
Nema: Maicon, Rivas, Ibrahimovic (kartoni)
hehe eto Kerlona na klupi kod njih :P
Enfant Terrible
10-05-2009, 13:33
Ukoliko OBN bude prenosio Calcio, trebalo bi biti Chievo-Inter jer je to najbolja i najvažnija utakmica u tom terminu.
Ukoliko OBN bude prenosio Calcio, trebalo bi biti Chievo-Inter jer je to najbolja i najvažnija utakmica u tom terminu.
to sam i ja konto nesto al sa njima se nikad nezna :D
@mauri ako budu ti igraci ima da oderemo chieva ki jarca :D
mmda, samo da ne puste onog Pellissiera jer je za mene igračina kad ga krene...strašan je, a sBogdanijem se nikad ne zna..dobar je za otpadke pogotovo
OBN prenosi ovaj mec. Lijepo bi bilo vidjet Kerlona.. Mozda bude imao specijalan motiv protiv nas :D
CurvaNord69
10-05-2009, 14:04
E pa, ako smo bolji, nema brige :)
Ja sam pogledao na njihovom sajtu i tamo pise da prenose Milan-Juventus a ta utakmica se igra u 20:30 :sivi:
i ja to vidjeh, cudno :P
evo ja tek sada sazna da nema slike obna u bug :(
claudejandamvan
10-05-2009, 15:12
mmda, samo da ne puste onog Pellissiera jer je za mene igračina kad ga krene...strašan je, a sBogdanijem se nikad ne zna..dobar je za otpadke pogotovo
Pellissier mi je uvijek bio odlican igrac,pravi vodja osrednje ekipe.I na njega se treba jako paziti.Bogdania se sjecam jos kad je igro tu kod mene u kvartu za Zagreb.
Uglavnom sumnjam da Chievo danas moze napraviti neko iznenadjenje.
Grujinho
10-05-2009, 15:43
ma kakav pellissier... ako na njega staviš 1 našeg igrača gotov je...samo trebamo odigrat onako kako znamo..dakle borbeno, u napadu što manje dugih lopti na ibru, nego bolje igrati po krilima i tražiti ibrahimoviča pred golom... voleo bih danas vidjeti mancinija i jimeneza u igri...ali tu je matori figo
1 na pellissiera???? čovjek zna bit strašno brz, ima i kratak korak s odličnom kontrolom lopte, ponekad nije ni 1 dovoljan, radi se o tome da je najbolji njihov igrač, pa jel si ti vidio 3 gola juveu..a da ne govorim da je svake sezone vrlo dobar i zabija važne golove
gol koji nam je zabio na Meazzi si zaboravio hehe
kao što je i claude reko, pravi vođa osrednje ekipe
ipak, prenosi obn, a i kod nas dosao :)
TIPIČNI Crespo! otpadak i eto ga hehe, bravo Cambi bravo Hernan
CurvaNord69
10-05-2009, 16:43
Al 1-1, eo izgleda poluvrjeme ce tako bit.
Prebacivo sam, vise sam gledo f1, pa cemo sad vidit 2. pol :)
Quaresma#7
10-05-2009, 16:54
Treba unutra stavit Vieiru da bolje poveže igru jer onaj Muntari lopte sve na pamet šalje napred. U odbrani bi bilo bolje da je Matrix počeo jer je snažniji, veči i bolji sa glavom od Cordobe. Figo je meni očito prespor. Kakav Jimenez bi bio dobar.
super je F1 zanimljiva do bola :sivi:
Treba unutra stavit Vieiru da bolje poveže igru jer onaj Muntari lopte sve na pamet šalje napred. U odbrani bi bilo bolje da je Matrix počeo jer je snažniji, veči i bolji sa glavom od Cordobe. Figo je meni očito prespor. Kakav Jimenez bi bio dobar.
sta ce ti vieira da se vuce po zerenu ko kakva baba suljo barem trci ima ga po citavom terenu za matrixa neznam jest bolji u skoku od cirdobe al se on nebi mogao ganjat sa pelisieom(kak se vec zove) a za figa neka njega barem neko ko zna podvalit loptu da ne mora cambiaso koji se slomi davajuci lopte al neide nikako
usput GRANDE MARIO I CRESPO :D
Ma vidise da nam na terenu fali Sabri Lamouchi :sivi:
CurvaNord69
10-05-2009, 17:13
Ma vidise da nam na terenu fali Sabri Lamouchi :sivi:
:sivi::sivi::sivi::sivi:
jesi ti budala
dobar je i dalmat bio
Mogu li se gdje naći isječci prvog poluvremena,pošto nisam gledao njega,ipak mi je f1 uvijek bila važnija od fudbala,ali eto da vidimo taj gol Krespa i stativu ili prečku Figa,nisam siguran?
---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLČČČČČČČČČČČIIINNNNNNNNAAAA! !!!!!!!
Mario
CurvaNord69
10-05-2009, 17:23
I da 1-2 :D
rekoh ja il 0-1 il 1-2 :D
SUPER Mario Balotelli
kakva golčina za svršit piiih
ma peder balotelli , gol je fantastičan ali šta glumi koji k. Poslije gola umjesto da se veseli ili nešt , on glumi kao staloženost , kao da takve golove zabija svaki dan. Peder Umišljeni!
a jebote svako ima svoj način proslave
---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:30 ----------
jučer se denči raspričao kako imamo samo jednog ''pravog'' lijevog beka i baš sam reko kako je maxwell slabiji u defanzivi od recimo chivua
eto ti gola maxwell je bio tamo na ljetovanju
CurvaNord69
10-05-2009, 17:44
CCC jbg
Crespo, ne smije kratiti kosu! :D Od kad je pustio, opet je odlican. Balotelli, nenormalan talenat.
Maxwellova greska kod drugog gola je tipicna za njega. ODlican u napadu, ali u odbrani.. Blah..
Jimenez kao izgubljen na terenu (mada ne cudim se, nije ga gledao bez 2 puta po 15 minuta ove sezone).
Zasto Mancini nije igrao umjesto Figa,pff..
slažem se sa svime što si rekao ali figo nije loše odigrao, evo recimo mogao je zadnjih pola sata odigrat Mancini umjesto njega slažem se ili nek daje svakom po poluvrijeme
ali sve us vemu malo sam razočaran danas
nisam gledao utakmicu al kao da sam znao da ce luciano zabit...ev maloprije sam vidio na inter.it da je burdi dobio priliku tj da smo igrali jos zatvorenije nakon 1-2..bravo murinjo
Zasto Mancini nije igrao umjesto Figa,pff..
meni je muka vise ovo citati, svaki tip koji se razumije u ovaj sport, a koliko ja znam, mourinho puno vise od tebe, zna da svaki igrac ne mora imati brzinu da bi igrao na nekoj poziciji
FIGO je bio i ostat ce jedan od najboljih kada je u pitanju ubacivanje i dugi pas, ja se stvarno divim njegovim ubacajima, ta lopta kao da ima oci, leti FINO
ali, dodju neki i kazu, ja dede, hajmo ga otjerat, eno ti burdisso - trci ko konj pa ga nigdje nije bilo
pa šta je burdi trebao napravit? :sivi: figov posao??? jel ikada radio nešto u ofanzivi(osim što je i znao zabit koj gol kod kornera)
ne poredimo sada pozicije, kazem, nije ga bilo ni u defanzivnim zadatcima gdje mu je bilo mjesto
figo, jednim potezom napravi kontru, pa zasto bi uopste igrao kod josea koji voli samo crnje koji trce, guraju, bez stanke?!
ma nisam ja ništa rekao kontra figa, po meni je bio dosta dobar danas
iako je mogo uć mancini
mog'o je uci i jimenez kad smo poveli 1-2, ali ne, treba nama burdisso, sa 5 def nismo uspjeli zadrzati rez, grdne rane
stankovica opet nigdje, ja mislim da je njemu gotovo u interu, imam neki osjecaj
meni je muka vise ovo citati, svaki tip koji se razumije u ovaj sport, a koliko ja znam, mourinho puno vise od tebe, zna da svaki igrac ne mora imati brzinu da bi igrao na nekoj poziciji
FIGO je bio i ostat ce jedan od najboljih kada je u pitanju ubacivanje i dugi pas, ja se stvarno divim njegovim ubacajima, ta lopta kao da ima oci, leti FINO
ali, dodju neki i kazu, ja dede, hajmo ga otjerat, eno ti burdisso - trci ko konj pa ga nigdje nije bilo
Ja sam vise puta govorio da je Figo dobar, i da ima fin centarsut, bla bla. Ali danas nije imao snage ni za jedno poluvrijeme. Njega su icjedile zadnje 3-4 utakmice. Znaci, moj prigovor nije bio za brzinu, vec kondiciju. Mada, ako cemo pravo, Mancinieva brzina bi valjala danas,jer smo bili u gostima i igrali na kontre i polukontre ;)
EDIT: Stankovic mislim da ostaje 100%. Danas nije bio u formi, mada je ove seozne bio odlican.
Pirate_Girl4
10-05-2009, 19:30
...Samo još čekamo da vidimo kako će Juventus "odraditi" svoj posao... :(:(:(:(
mene ne bi zacudilo da juventus koliko nas voli pokloni bodove milanu :)
nera, pa ako je ikada bolje odigrao, to je meni bilo danas.. nije se toliko osjetila slabost, ali hajde.. svako ima svoje misljenje
jose ga nije mjenjao, zasto?
Enfant Terrible
10-05-2009, 20:39
Figu nedostaje explozivnost koja treba na boku, ali genijalnost centaršuta mu je ostala, i mislim da je to to.
Figu nedostaje explozivnost koja treba na boku, ali genijalnost centaršuta mu je ostala, i mislim da je to to.
upravo tako, ali kada vidim post - ZASTO **** FIGO IGRA - svaku *ebenu utakmicu, dodje mi da povratim
Enfant Terrible
10-05-2009, 20:46
upravo tako, ali kada vidim post - ZASTO **** FIGO IGRA - svaku *ebenu utakmicu, dodje mi da povratim
Tu Anti-Figo politiku njeguju samo Hulle i Curva :P
Upravo tako, poslusaj Zlatana, pametno zbori :p A nije ga zamjenio, jer... Nije imao nikoga na klupi da valja? :D
Ma nije problem u figu, problem je u celoj ekipi, jednostavno ne mogu da zive a da nama navijacima ne pokidaju zivce
CurvaNord69
10-05-2009, 23:48
Ma jebo to, nek ostane chievo :P
ma figo je macka sta je vama....messi je jad i cemer kad pogledas sta figo radi...brzina, tehnika....uh sto volim playstation hehehe
Ma nije problem u figu, problem je u celoj ekipi, jednostavno ne mogu da zive a da nama navijacima ne pokidaju zivce
bravo
ma figo je macka sta je vama....messi je jad i cemer kad pogledas sta figo radi...brzina, tehnika....uh sto volim playstation hehehe
sto, pa i na pesu je spor :D
dera...imas onu funkciju edit...pa mu navrnes sve na 100 :D
CurvaNord69
11-05-2009, 01:14
dera...imas onu funkciju edit...pa mu navrnes sve na 100 :D
Moze samo 99 :)
Sto se tice Figa mislim da malo ko je nesrecan kad ga vidi na terenu kao ja..sto se tice njegove tehnike,primanja lopte,dodavanja to je bilo i ostalo top ali kad pomislis da ne moze dobit jedan duel,skok,pretrcat nekog onda zbog toga se razbolim sto je Jose dozvolio da nam on bude prakticno jedina opcija u drugom dijelu sezone na krilu..i takav Figo je nas najbolji srednjak sto se tehnike tice :(
hehe ljudi svi sad otkrivate toplu vodu s Figom
ne znam ni zašto se vode diskusije o njemu..ako za jednog igrača znamo tehničke i fizičke karakteristike jako dobro onda je to Figo zaboga..kao da pričamo Javier ovo javier ono..alooooo :D
trebali bi ste bit skautovi pa pisat scout reportove takve :P
CurvaNord69
11-05-2009, 10:41
Ma treba jos vjezbe :)
A samo mi neide u glavu gdje je ispario mancini i tu figo igra sad
Balotelli#45
11-05-2009, 15:49
mancini nije bio los u predhodnim utakmicama cudilo me je sto juce nije igrao bar pola sata al ni figo nije bio los.Imao sam neki osecaj da je ovo mou namerno ovako postavio da bude nereseno pa da kuci protiv siene i onog krvozeda kharje :D dobijemo titulu :D
mancini nije bio los u predhodnim utakmicama cudilo me je sto juce nije igrao bar pola sata al ni figo nije bio los.Imao sam neki osecaj da je ovo mou namerno ovako postavio da bude nereseno pa da kuci protiv siene i onog krvozeda kharje :D dobijemo titulu :D
:sivi: jao vanja :sivi:
CurvaNord69
11-05-2009, 19:36
Vanja ima te veze da zna to
Balotelli#45
11-05-2009, 21:19
jebi ga ja sam mafijoza
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nkhhTBvk8hM&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nkhhTBvk8hM&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
CurvaNord69
12-05-2009, 22:44
Too oko moe taman sam poso trazit video :D
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.