View Full Version : Davide Santon
http://www.inter.it/aas/img/108742.jpg
Mjesto rodjenja: Porto Maggiore, Italia
Datum rodjenja: 2.Januar 1991.
Visina: 187cm
Mladi desni bek je izdanak Interove Primavere. Ove sezone je debitovao za prvi tim, i pruza igre za svaki respekt. Lippi je izjavio da je Santon definitivno materijal za A selekciju Italije.
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=2510
Mou je rekao da je Santon fenomen i da je to nas Facchetti
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=2510
Mou je rekao da je Santon fenomen i da je to nas Facchetti
Imas vec na temu Inter-Roma :P
Imas vec na temu Inter-Roma :P
Nijesam primijetio ali ne smeta da ima i odje kad je to rekao..
a to sam i ocekivao da neko izjavi to je nas buduci il capitano u to sam uvjeren
Samo neka on ostane na zemlji i sve ce biti u redu...
Balotelli#45
28-02-2009, 21:52
da nebude ko slucaj sa mariom mada se i on popravio al nije santon takav mirniji je on od one budale
da nebude ko slucaj sa mariom mada se i on popravio al nije santon takav mirniji je on od one budale
ta budala je tvoj imenjak :ivan:
CurvaNord69
01-03-2009, 00:09
Vanja se zove mario ? :D
Balotelli#45
01-03-2009, 16:23
ma vidis da propao :D
Enfant Terrible
17-03-2009, 16:35
Davide Santon: My Horror Tackle Deserved Red
Neka se Balotelli ugleda malo na Santona...Svaka čast BAMBINO,ovo je odlika velikih igrača :zastava:
da, svaka mu čast, nije bilo namjerno naravno ali da je dobio crveni ne bi se imao tko buniti, zato me malo i iživcirao Mourinho kad je napravio onu frku kad ga je sudac i izbacio, kao ljutio se da je netko iz Fiorentine trebao dobit žuti zbog prekršaja na Santonu a prethodno je sudac dao ''samo'' žuti Santonu za taj prekršaj
Svaka mu cast, mada da budemo iskreni morao je dobiti crveni, bio je stvarno neoprezan
Balotelli#45
17-03-2009, 18:10
jeste bio neoprezan ali da je to muntari naravno on bi dobio zabranu da igra fudbal ali ipak bambino nije to namerno uradio a i + neiskusan je pa je i to uticalo
ja sam zaboravio komentarisati taj duel, ja se ne sjecam kad je maxwell tako nesto uradio :D
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idnotizia=2974
Klub ce uskoro ponudit Santonu ugovor do 2013 sa godisnjom platom oko 1mil
Quaresma#7
19-03-2009, 16:52
Zaslužio je.
CurvaNord69
19-03-2009, 19:31
Samo nek je sto duzi ugovor, izgubimo li njega, treba se odma povuc iz nogometa nasa uprava
Balotelli#45
19-03-2009, 19:33
normalno ali i dobro je to sto mu plata nije prevelika i sto je on na zemlji a neki kao neki drugi
tu i tamo je to dobro rijesenje
Davide je dobio poziv za mladu repku Italie. Sad ce tamo biti on, Mario i Bolzoni. Fino :D
Balotelli#45
27-03-2009, 21:28
a Acquafresca igra li on ?
a Acquafresca igra li on ?
Igra,igra.
Santon osim toga sto je imao ponudu Bilana, izjavio da mu je Mou prije meca vs Rome, gdje je debitovao, rekao da ne smije reci da ce biti starter, ni svojim roditeljima :D
Cambi mu je rekao da bude siguran u sebe, jer se vidi da je stalozen. Dok mu je Matrix normalno rekao nesto konkretnije : "Baci se sa balkona ukoliko ne podjes na Svjetsko prvenstvo 2010." :lolich:vfunny::vfunny:
jadni nasi talenti sa ovim starcima :D - postat ce nasilnici
Dok mu je Matrix normalno rekao nesto konkretnije : "Baci se sa balkona ukoliko ne podjes na Svjetsko prvenstvo 2010." :lolich:vfunny::vfunny:
matrix u svom stilu...ovaj je jos i dobro proso :D
A adri mu reko idemo posle na pice,ja castim:ivan:
Enfant Terrible
28-03-2009, 15:55
A adri mu reko idemo posle na pice,ja castim:ivan:
Hahahahahahahhahahaha,dobra ti je ova :vfunny:
Fin intervju Santona,iako mi se nije svidio onaj dio gdje je više favorizovao Milan.Ali srećom,uzeli smo ga na vrijeme i utjerali mu prave vrijednosti :D
Balotelli#45
28-03-2009, 18:38
aha matrix u svom stilu dobro su ga morivisali :D sreca pa ga adriano nije morao inace bilo bi sranja :D
http://www.solointer.it/notizia.php?news_id=5561
Santon hvali Josea!
Ako hoce neko prevest..
Osim Machede kojeg je, kako Lotito kaze, Manchester ukrao, djavoli su bili zainteresovani i za Santona kada je imao 16 godina. Veoma zainteresovani. Isto tako, scout Chelsea je pratio svaki mec naseg Il Bambina.. Mamu im njihovu :D
Macheda nije jedini primjer mladih italijana koji su priliku docekali u inostranstvu. Osim njega, slican put su prosli: G.Rossi, Pele (sad igra u AZ),...
Balotelli#45
09-04-2009, 22:36
ma nedamo mi nasega il bambina moratti ga nece dati 100 %
http://www.solointer.it/notizia.php?news_id=5561
Santon hvali Josea!
Ako hoce neko prevest..
ipak je slabo odigrao proslu utakmicu pa se boji da ga maxwell ne izbaci - zna on kako postupati sa joseom
claudejandamvan
09-04-2009, 23:05
Decku svaka cast.Dobio je fantasticnu priliku da kroz dvije tri godine postane standardan igrac.Uz dosta truda i podrske,ja ga vidim kao naseg kapitena kroz nekih 5-6 godina.
Balotelli#45
10-04-2009, 22:32
a i zna da udje u dupe mourinhu :sivi: cim malo losije odigra odmah u novinama natpis Santon hvali mourinha :D
a sta sam ja dva posta iznad napisao vanja molim te
Enfant Terrible
17-04-2009, 14:09
Santon je danas otkrio da je odbio ponude Chelsea i Manchester Uniteda kako bi ostao kod nas.Takođe,izjavio je da,ukoliko zabije Juventusu taj gol će posvetiti Mourinhu jer mu duguje puno...
CurvaNord69
17-04-2009, 14:17
Tako se trazi, a ne kad u sred sezone pocnu pricat gdje ce ic. Pa jbt odradi svoje pa onda na ljeto misli
Ovaj se toliko uvukao Mourinhu u dupe da mu se i noge ne vide :sivi:
Bravo santon...to je igracina i veran klubu a ne onaj Baloteli..
koji dupe-lizac, nadam se da ce se razvit u igracinu i cijelu karjeru provesti u interu ko maldini u ACM
Sto ste se vi, Imp i ivan, uvatili da je dupe-lizac? Meni decko ne daje takve naznake. Mora se zahvaliti treneru koji mu je dao priliku, direktno iz Primavere da igra u prvu postavu Intera. Nije to mala stvar.
pa i balotelli je isto tako pa se nije toliko zahvaljivao,ok lijepo je se zahvaliti,ali je 1 sasvim dosta,2 puta je puno ,3 puta je previse
samo ga ti nera brani :P ali mi nismo rekli nista lose :P moras priznati da decko zna kako treba sa Mourinhom :sivi:
Komitski Đeneral
18-04-2009, 16:54
Ne prdunjajte mnogo kumim vas bogom... Svi Vi koji mislite da je Il Bambino ulizica, samo na jedan sekund zamislite sebe u njegovoj ulozi. Sa 17 godina mu je Jose dao sansu i vec ga maltene zvijezdom napravio. I treba da mu zahvaljuje ne jednom nego 1000 puta, uostalom vjerovatno mu je Mourinho kao drugi otac, a kako i ne bi bio...
Mourinho nije previse zadovoljan sa Santonom u zadnje vrijeme, i zbog toga je poslao Bambina u krevet bez vecere :D Organizovana je maxi-vecera isa jednim anvijackim klubom, koju je Davide morao da preskoci. Radi koncetracije ;)
Lippi razmislja da pozove Davida na Confederations CUp.
Quaresma#7
21-05-2009, 14:38
Pa mogao bi komotno. Mali je i zaslužio
Balotelli#45
21-05-2009, 14:49
a i ja bih ga stavio pre zambrotte onaj je star bolje mlade nade forsirati nego one pred smrt
CurvaNord69
21-05-2009, 15:03
Zambrotti ce bit 33 dogodine, zadnje natjecanje, sve zavisi oce davide napredovat
Davide je pozvan za prijateljski mec protiv Sjeverne Irske. Lippi je pozvao ljude sa sireg spiska, kako bi ih isprobao. A zanimljivo, da ni na sirem spisku nema mjesta za Antonia Cassana. Merda rubentusovska...
Balotelli#45
28-05-2009, 19:26
Davide je pozvan za prijateljski mec protiv Sjeverne Irske. Lippi je pozvao ljude sa sireg spiska, kako bi ih isprobao. A zanimljivo, da ni na sirem spisku nema mjesta za Antonia Cassana. Merda rubentusovska...
ma nemora nek dodje on kod nas onda ni italijanom vise nemoraju da ga smatraju samo nek igra u inter
Debitirali su za “azzurre” od prve minute Marchetti, D'Agostino, Mascara i Santon, Interov 18-godišnji branič “programiran” da jednoga dana postane “novi Paolo Maldini”. U igru su kasnije ušli i Pellissier, koji je debitirao pogotkom, te Galloppa. Dodajmo da su se na listu strijelaca još upisali Rossi i Foggia, te da je Pazzini propustio realizirati najstrožu kaznu.
''Vrlo sam sretan za ovaj debi, iako znam da moram još puno naučiti i još puno za dokazati. Mislio sam da je ovaj poziv u reprezentaciju nekakva nagrada i da bi se onda vratio kući, a mister me ubacio u listu igrača sa Južnu Afriku i kada sam čuo svoje ime ostao sam iznenađen. Zbilja velike emocije.''
CurvaNord69
09-06-2009, 00:08
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/06/08/1312514/calcio-debate-can-davide-santon-be-italys-giuseppe-bergomi
zanimljiva usporedba santona i bergomia na goalu, vecina se podudara
po najavama Santon protiv Egipta kreće od prve
to bi bilo sjajno nema onaj zambrota pojma :D a grosso je sjajan na lijevoj strani
a zasto nije otisao da igra za mlade?
Grujinho
18-06-2009, 01:25
igra za A reprezentaciju
posljednje vijesti ipak kažu da će Zambro od prve pa da bi Santon trebao od klupe ući
šteta jer ako ne igra ovdje, protiv Brazila nema šanse da ga stavi
kolko sam ja skonto ovog buffona izgled da santon sinoc nije igrao zbog nekih misicnih problema koje je zaradio na treningu sad neznam dali je nesto ozbiljno al valjda nije
sad citam da je kao dijete igrao lijevog beka :?
Balotelli#45
08-07-2009, 00:50
pa vidis da igra :D jos uvek je dete mozda su na to mislili :D
ne, svi kazu da mu je prirodna pozicija desna, ali on je prije primavere igrao ustvari lijevog :D
produzio ugovor do 2014 dobivat ce milion eura po sezoni
Tako je samo im vi produzujte ugovore i povecavajte plate hehe pa se posle mi cudimo sto nema para za pojacanja, sad ocekujem da i mario trazi neku opasnu povisicu i eventualno mourinho
Tako je samo im vi produzujte ugovore i povecavajte plate hehe pa se posle mi cudimo sto nema para za pojacanja, sad ocekujem da i mario trazi neku opasnu povisicu i eventualno mourinho
o čem ti pričaš jebote dečko je bio na minimalcu do sada i logično je da mu se produži ugovor
ajd molim te reci da mu se ne treba produzit ugovor... pa rijesimo se vieire i njegova jedna godisnja plata moze isplatit santona do kraja ugovora
---------- Post added at 10:33 ---------- Previous post was at 10:32 ----------
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=6308
evo dao je nekakav intervjuu samo neam pojma o cemu je pricao :D
o čem ti pričaš jebote dečko je bio na minimalcu do sada i logično je da mu se produži ugovor
ajd molim te reci da mu se ne treba produzit ugovor... pa rijesimo se vieire i njegova jedna godisnja plata moze isplatit santona do kraja ugovora
ma nisam na to mislio, naravno da treba da mu se produzi ugovor, ali je sada los trenutak, sada ce svi zivi trazite da im se poveca koja para
haha ma ko će tražit, pa neće tražit svi povećanje zato što je SANTON dobio povećanje/produženje, jer svi znaju njegovu situaciju
da je imao već do sada ugovor do npr. 2013,14 i to s dobrom plaćom i da je dobio odjednom povećanje e onda bi možda već netko rekao ma vidi šta rade zašto onda i ja nisam dobio , al ovako..svi znaju da je talent iz kluba, da nije imao dug ugovor, da je bio na nekom minimalcu i da je debitirao za repku i da je logično da produži ugovor
ado_inter
10-07-2009, 11:36
[quote=Huska;27431]ajd molim te reci da mu se ne treba produzit ugovor... pa rijesimo se vieire i njegova jedna godisnja plata moze isplatit santona do kraja ugovora
pa to ti je isto kad smo raspravljali dal treba maiconu produzit i povecat ugovor hajd reci da nije zasluzio :P
[quote=Huska;27431]ajd molim te reci da mu se ne treba produzit ugovor... pa rijesimo se vieire i njegova jedna godisnja plata moze isplatit santona do kraja ugovora
pa to ti je isto kad smo raspravljali dal treba maiconu produzit i povecat ugovor hajd reci da nije zasluzio :P
ja kolko znam svi smo se skoro na forumu slozili da mu se produzi ugovor, al to nije ista situacija kao sa santonom maicon je i prosle sezone produzio ugovor a sad je trazio samo vise para dok santon skoro pa da i nije imao ugovora
ado_inter
10-07-2009, 11:49
pa naravno da nije kad je tek preso iz primavere i fakticki ovo mu je prvi ugovor koji podpisuje :P a maicon koliku su frku napravili za 700 k covjek ima trenutno 3,8 a trazi povecanje na 4,5 eto oko cega je spor bio
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=6308
evo dao je nekakav intervjuu samo neam pojma o cemu je pricao :D
Kaze da se najezi kad pomisli na trojac Balo-Ibra-Milito. Ciljevi su mu: da odigra vise utakmica ove godine, da postigne prvi gol za Inter, da osvoji CL i da igra na Mundialu. Hvali nasa pojacanja, kao i rubeova, ali kaze, mi smo i dalje najjaci. Savjetuje Destra, Obia, Beleca i Krhina da se ne uobraze, i da uvjek budu sa nogama cvrsto na Zemlji, jer Mourinhu nista ne promice. U Aprilu je kaze, Mou imao pravo sto ga je drzao na klupi, jer kako on sam priznaje, opustio se malo.
ado_inter
10-07-2009, 12:58
cuj malo mu se opustio :D heheh
Kaze da se najezi kad pomisli na trojac Balo-Ibra-Milito. Ciljevi su mu: da odigra vise utakmica ove godine, da postigne prvi gol za Inter, da osvoji CL i da igra na Mundialu. Hvali nasa pojacanja, kao i rubeova, ali kaze, mi smo i dalje najjaci. Savjetuje Destra, Obia, Beleca i Krhina da se ne uobraze, i da uvjek budu sa nogama cvrsto na Zemlji, jer Mourinhu nista ne promice. U Aprilu je kaze, Mou imao pravo sto ga je drzao na klupi, jer kako on sam priznaje, opustio se malo.
:what: legenda svake minute mi je sve draui i drazi :D
svaka mu cast na izjavama...jedini koji zna da govori a da nezasere nesto
Balotelli#45
10-07-2009, 16:34
dobro ali je bas skroman hehe sto se tice sledece sezone
http://cache.daylife.com/imageserve/006bh2C8HJc24/610x.jpg
bas me zanima sta je pokusao hehe
hehe dobra slika
ma bi očito neki prekršaj, vidiš pirla u pozadini kako se buni i ruke beckhama
"Ronaldo? He didn't scare me. I felt worse when I did my high school exams," Santon told Il Giornale.
sve mi se vise i vise svidja ovaj momek
Bas sam to komentirao na goal.com ,ima mali ono nesto sta treba da postane najbolji.
;)
jopapadu
15-07-2009, 20:45
moj prvi komentar
ovaj dečko mi je već legenda kluba, svojom igrom i izjavama moraš ga volit, samo neka nastavi igrat ko dosad a reko je da ga ne zanima ništa osim intera
LEGENDA
jos je rano davati mu takve titule, pa razmisli, nije ni balotelli prvu sezonu nista govorio, niti je maicon
hajde da jos malkice sacekamo, treba da daje sto cesce izjave, INTER je najjaci, INTER ce osvojiti, i za kraj FAN SAM INTERA
PS dobro nam dosao, ali bi bilo lijepo da se predstavis u temi novi clanovi
vidi malog face
http://inter.it/aas/news/reader?N=45317&L=it&CAT=2
Balotelli#45
05-08-2009, 13:20
haha napali ga kinezi :sivi:
<table class="contentpaneopen"><tbody><tr><td class="contentheading" width="100%">Rossi: "Santon bi trebao napustiti Inter" </td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right"> http://euronogomet.com/templates/gk_sportmaxum/images/pdf_button.png (http://euronogomet.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=3500) </td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right"> http://euronogomet.com/templates/gk_sportmaxum/images/printButton.png (http://euronogomet.com/index2.php?option=com_content&task=view&id=3500&pop=1&page=0&Itemid=1) </td> <td class="buttonheading" width="100%" align="right"> http://euronogomet.com/templates/gk_sportmaxum/images/emailButton.png (http://euronogomet.com/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=3500&itemid=1) </td> </tr> </tbody></table> <table class="contentpaneopen"><tbody><tr> <td colspan="2" class="createdate" valign="top"> Petak, 04.09.2009. </td> </tr> <tr> <td colspan="2" valign="top"> Giuseppe Rossi se priključio Fabiu Cannavaru u preporuci suigraču iz reprezentacije Davidu Santonu da napusti redove Intera kako bi zadržao mjesto za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Cannavaro je izazvao kontroverzne reakcije kada je 18-godišnjem nogometašu poručio kako će ostati bez mjesta u reprezentaciji ne pređe li u klub u kojem će imati više prilike za igru.
"Odluka o tome hoće li otići ili ostati je na njemu. Ono što ja mogu reći jeste da i njegova situacija dokazuje koliko je teško mladim igračima dobiti mjesto u momčadima velikih talijanskih klubova. Ja sam otišao iz Italije kako bih redovno igrao i jako sam zadovoljan svojim izborom." rekao je Rossi.
Sam Santon je svjestan kako je u neugodnoj situaciji, no ne želi žuriti sa odlukom.
"Do sada nisam odigrao ni minute, ali isto je bilo i prošle sezone. Trenirao sam sa juniorima i seniorima bez da sam ubilježio i debi u Serie A, ali onda se u siječnju dogodio preokret i sve se promijenilo. Nisam sa Mourinhom razgovarao o tome. Čekam i vidjet ću što će se dogoditi. Ima još puno utakmica i može biti mjesta i za mene. Jedna stvar je sigurna - želim ići na svjetsko prvenstvo." dodao je mladi Talijan. </td></tr></tbody></table>
ponovo smaraju ga...daj ucutkajte ova goveda
Ne kontam, on misli da sa 18 godina mora ici na SP?
Pa koji mu je q, neki cekaju vjecnost da zaigraju za repku jebote, treba biti sretan sto je uvrsten u ekipu za Kup Konfederacija. Izgleda da on "ne stoji cvrsto nogama na zemlji" kao sto to ima obicaj savjetovati.
treba njega prodati, necemo valjda maxwella sutati jer je nezadovoljan a drugog ne, sta ce drugi reci, nema ni reda ni discipline :P
ne, moje misljenje je poslati ga na posudbu
Ne kontam, on misli da sa 18 godina mora ici na SP?
Pa koji mu je q, neki cekaju vjecnost da zaigraju za repku jebote, treba biti sretan sto je uvrsten u ekipu za Kup Konfederacija. Izgleda da on "ne stoji cvrsto nogama na zemlji" kao sto to ima obicaj savjetovati.
misli? pa Lippi mu je dao do znanja da bi i mogao
nije rekao da bi MORAO, tada bi rekao da ne stoji čvrsto na zemlji, misli da bi mogao o tome se radi i ima pravo razmišljati tako
dečko treba igrati nema tu filozofije, ako ne u Interu onda negdje drugdje(posudba naravno), stvari če bit jasne pogotovo do januara, ako do taba ne bude igrao ili jako malo on će i sam tražit posudbu ili slično
dečko stoji itekako čvrsto nogama na zemlji, zna šta mu je činiti da bi POKUŠAO izboriti poziv na svetsko - a to je igranje
osim toga ako ne bude Santon igrao na svjetskom za Italiju imat ćemo talijansku repku bez ijednog Interovca-za svaku pohvalu!
pa vrlo je i moguce, ako jose odluci nekako prilagoditi mu taktiku, iako tako mlad ne mislim da je jos zasluzio
a to bi bilo da zanettija nekako susne u sredinu iako smo pretrpani tamo, cak iako nema cambija
ili da susne maicona naprijed, zanettija desno, posto meni maicon puno bolje igra kao krilo nego kao defanzivac, ispravite me ako grijesim heh, ali to je moj stav, vidjeli ste kako jednostavno pusti loptu u sesnaesterac, mada ni mladi santon ne radi taj zadatak po meni kako treba
maxwell i zanetti odlicno, pravi def bekovi
filip.sk
05-09-2009, 04:50
Ma nisi u pravo za Maicon, on pusta loptu u sesnaesterac ali kad se izbaci iz nasu polovinu i kad je u puni trk, inace nema tehniku i ekspolzivnost kao sto treba da ima pravi krilni igrac kao Q ili Mancini.
Balotelli#45
05-09-2009, 10:15
maicon nema explozinvnost i tehniku ?pa ja nisam video explozivnijeg igraca od maicona cak po meni on je brzi i vise probija nego npr. od henrya,ronalda,kuyta itd... iako nije krilo i to nije njegova pozicija pa kolko taj covek moze da znaci za jedan tim mi jos uvek nismo svesni on je bolji od svih desnih bekova bar za po klasu nijedan mu nije ni blizu prosle sezone a i ove je dobro poceo videli ste koliko je imao asistencija golova onda dobro odigranih akcija preko njega na njegovoj strani ali ipak kad se sve pogleda on je bek i mora da trci nazad posle svakog napada ... danas nepostoje dva maicona po meni je jedinstven ostali bekovi nemogu ni da mu prismrde najsmesnije su mi poredbe sa alvesom ili kad neko kaze da je alves bolji :sivi: pa ko igra prvu u brazilu a ko greje klupu najjednostavniji primer... a jos uz sve to nije ni u defanzivi slab zna da uzme loptu pa da je iznese skoro do protivnickog sesnaesterca slicno kao zanetti (to se moglo videti protiv bilaneza).... I VELIKA greska bi bila stavljati njega u sredinu.to mu nije prirodna pozicija i to nemoze igrati a nemozemo menjati potpuno taktiku zbog santona sa ove koja nam dobro lezi da prelazimo na igru sa krilima onda da menjamo pozicije zanettiju i maiconu izbacivati stankovica/mottu koji su u super formi itd... Igrac treba da se uklopi u sistem i igru a ne cela ekipa prema njemu ... a i jos uz to pa imace vremena i da se pokaze tek mu je 18 i za sledece ce svetsko prvenstvo imati 22 a ako mu je to kasno onda ja neznam.....
misli? pa Lippi mu je dao do znanja da bi i mogao
nije rekao da bi MORAO, tada bi rekao da ne stoji čvrsto na zemlji, misli da bi mogao o tome se radi i ima pravo razmišljati tako
dečko treba igrati nema tu filozofije, ako ne u Interu onda negdje drugdje(posudba naravno), stvari če bit jasne pogotovo do januara, ako do taba ne bude igrao ili jako malo on će i sam tražit posudbu ili slično
dečko stoji itekako čvrsto nogama na zemlji, zna šta mu je činiti da bi POKUŠAO izboriti poziv na svetsko - a to je igranje
osim toga ako ne bude Santon igrao na svjetskom za Italiju imat ćemo talijansku repku bez ijednog Interovca-za svaku pohvalu!
a bi li on zelio na posudbu, posto je vec igracina?
a sta je s balotellijem, nesto njega ne vidim kako cilja na repku i SP2010, a u prvom timu je duze od santona. i btw zasto santon nije igrao za U-21 repku. zato sto ga je lippi zvao i punio mu glavu raznoraznim glupostima, meni je zao sto to ide tako, jer po meni bi on dok ne napuni 21 trebao igrati za mladu i tacka.
maicon nema explozinvnost i tehniku ?pa ja nisam video explozivnijeg igraca od maicona cak po meni on je brzi i vise probija nego npr. od henrya,ronalda,kuyta itd... iako nije krilo i to nije njegova pozicija pa kolko taj covek moze da znaci za jedan tim mi jos uvek nismo svesni on je bolji od svih desnih bekova bar za po klasu nijedan mu nije ni blizu prosle sezone a i ove je dobro poceo videli ste koliko je imao asistencija golova onda dobro odigranih akcija preko njega na njegovoj strani ali ipak kad se sve pogleda on je bek i mora da trci nazad posle svakog napada ... danas nepostoje dva maicona po meni je jedinstven ostali bekovi nemogu ni da mu prismrde najsmesnije su mi poredbe sa alvesom ili kad neko kaze da je alves bolji :sivi: pa ko igra prvu u brazilu a ko greje klupu najjednostavniji primer... a jos uz sve to nije ni u defanzivi slab zna da uzme loptu pa da je iznese skoro do protivnickog sesnaesterca slicno kao zanetti (to se moglo videti protiv bilaneza).... I VELIKA greska bi bila stavljati njega u sredinu.to mu nije prirodna pozicija i to nemoze igrati a nemozemo menjati potpuno taktiku zbog santona sa ove koja nam dobro lezi da prelazimo na igru sa krilima onda da menjamo pozicije zanettiju i maiconu izbacivati stankovica/mottu koji su u super formi itd... Igrac treba da se uklopi u sistem i igru a ne cela ekipa prema njemu ... a i jos uz to pa imace vremena i da se pokaze tek mu je 18 i za sledece ce svetsko prvenstvo imati 22 a ako mu je to kasno onda ja neznam.....
po tome je burdisso bolji od samuela i gago od cambiassa :D
al slazem se da je maikoncina ubjedljivo najbolji desni bek
a i jos uz to pa imace vremena i da se pokaze tek mu je 18 i za sledece ce svetsko prvenstvo imati 22 a ako mu je to kasno onda ja neznam.....
da ali tada ako se ozljedi i propusti svjetsko?
svjetsko se igra svakih 4 godine i nije zajebancija propusit jedno, jer onda ti ispada da čekaš još više godina
maldini je kao vrlo mlad postao standardan i u Milanu i u repki, mislim da bi tako trebalo i sa Santonom
ali bit će mjesta zanjega, kad počnu se igrat dve tri utakmice u tjednu ne može ni Maicončina to izdržat
htio sam i ja spomenuti balotellija, svi kazu on se digao, a tip je puno smireniji od ovog "djeteta"
balotelli je iskoristio drzavljanstvo gane i rekao, ako ne dobijem poziv, odoh u ganu, mada sumnjam da ce to uraditi, bilo kako bilo, drzi se intera, dok je santon puno drugaciji, on se brzo mjenja, a da sam na njegovom mjestu rekao bih da oni i nemaju nekog izbora na lijevom beku, barem ne i na klupi, tako ako ga nece, cekat ce drugu priliku
"La polemica tra Mourinho e Cannavaro? Io voglio solo rimanere all'Inter, spero di giocare qualche partita, ma non penso ad andarmene".
mauro aj prevedi :S
''Polemika između Mourinha i Cannavara? Ja želim samo ostati u Interu, nadam se da ću odigrati koju utakmicu, ali ne razmišljam o odlasku''
aha fala ti :D
a santonu svaka cast za ovu izjavu vidi se da mu je mou trener :D
al ga smjesti rossiju i derupe cannavaru
Il Trattore
13-09-2009, 11:04
pa ja nisam video explozivnijeg igraca od maicona cak po meni on je brzi i vise probija nego npr. od henrya,ronalda,kuyta itd... kuyt eksplozivan i probija stranu:sivi:
A sta se tice santona naravno da triba bit pozvan u reprezentaciju jer svojom kvalitetom to sigurno i zasluzuje,jer kvaliteta triba bit mjerilo necijeg pozivanja ili nepozivanja u reprezentaciju,a ne godine
Balotelli#45
13-09-2009, 11:16
bas si :sivi: :sivi: eee ovo je prvi covek kome se nesvidja maicon :sivi:
Il Trattore
13-09-2009, 16:53
pa di si ti vidia da san ja napisa da maicon ne valja????????????????????????????
ja se smijen tome sta si ti reka da je kuyt probojan i eksplozivan :sivi: :sivi:
Balotelli#45
13-09-2009, 18:08
ma to sam lupio bre on mi prvi pao na pamet
Il Trattore
13-09-2009, 20:55
a i cudin se sta ti je pa da si napisa kuyta da je probojan,ali dobro necemo vise u ovu temupisat o kuytu jer ovo je tema za nasega Santona
InteristaSA
14-09-2009, 00:10
Ma nisi u pravo za Maicon, on pusta loptu u sesnaesterac ali kad se izbaci iz nasu polovinu i kad je u puni trk, inace nema tehniku i ekspolzivnost kao sto treba da ima pravi krilni igrac kao Q ili Mancini.
momak da ti samo fino kazem NE SERI.....Maicona bi svaka ekipa na kugli zemaljskoj htjela.. on nam je pola ekipa,bez njeg nemozemo kako treba napad organizovat,MAicon-Grande Interista...:D
momak da ti samo fino kazem NE SERI.....Maicona bi svaka ekipa na kugli zemaljskoj htjela.. on nam je pola ekipa,bez njeg nemozemo kako treba napad organizovat,MAicon-Grande Interista...:D
Slazem se u svemu sa tobom sem sa ovim NE SERI..ako makedonac ne raspoznaje dobro fudbal to je njegov problem
filip.sk
14-09-2009, 03:28
Mozes da se malo bolje ponasas InteristaSA, prvo procitaj post na Dera, on je rekao da Maicon moze igraite desno krilo, i ja sam rekao da ne moze, i to je moje mislenje nikoj ne ti rece da se slozuvas so moeto mislenje. Spored mene Maicon je najbolji desni bek ali za krilo ne moze da igra.
A estabane fala za to so si rekao za to NE SERI, ali necu se raspravati ednostavno ne me zanima... Inace raspoznavam dobar fudbal i go RAZBIRAM fudbalot kako igra... ajde mi recite sad dali igra u brazil i inter desno krilo??? NE IGRA... zasto ne igra??? Posto tako misli Mourinho(sakate da vi kazam koj e Mourinho i sto postignal?).... ajde mi sad recite dali sam u pravo ili ko sto kaze Esteban:ako makedonac ne raspoznaje dobro fudbal to je njegov problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------- Post added at 02:28 ---------- Previous post was at 02:27 ----------
Inace sakam da se izvinam, znam deka e ova del za Santon, ali morao sam :)
Ne igra krilo naravno ali on je igrac koji po meni ima itekako dobru explozivnost
I ovo je tema o Santonu tako da ne trebamo vise o ovom pisat
InteristaSA
14-09-2009, 12:58
Slazem se u svemu sa tobom sem sa ovim NE SERI..ako makedonac ne raspoznaje dobro fudbal to je njegov problem
Upravu si Izvinjavam se nisam mislio ozbiljno nista,negoo ono de ne seri,nisam nikog htjeo da vrijedjam...
Il Trattore
13-10-2009, 11:38
Davide Santon: I Want To Stay At Inter & Play For Italy In The World Cup
http://goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2009/10/12/1556284/davide-santon-i-want-to-stay-at-inter-play-for-italy-in-the
filip.sk
19-11-2009, 14:05
Santon injury: test results
Inter's chief of medical staff Franco Combi performed medical tests today on Davide Santon, who sustained a knee injury in last night's match between Italy U21 and Luxembourg U21. The defender has suffered a lesion of the external meniscus in his right knee.
Combi and his team have decided to proceed with an operation that will be coordinated with Prof. Franco Benazzo at the department of radiology at the San Matteo hospital in Pavia.
Šta je s njim jel još ozlijeđen ili ga je Žoze zaboravija?
Bambino je izjavio da nikad ne bi zaigrao za Milan ili Juventus! Riječi mu se pozlatile!
"Da bambino simpatizzavo Milan - ha detto alla Gazzetta dello Sport - perché Van Basten era un mito. Ma ora non giocherei mai nel Milan o nella Juve. La mia stagione? Ho dato solo il 40% ma ora voglio contribuire ai successi dell'Inter, aiutare l'Under 21 a qualificarsi agli Europei e convincere Lippi a portarmi al Mondiale".
uvijek sam ga vise smatrao pravim djetetom Intera (opet djete, ovo postaje sumnjivo :worried:) od Balotellija, ne samo zbog toga sto Balotelliju Inter nije prvi klub, nego i zbog ovih izjava koje ne slusamo od Balotellija
Santon ce biti nas novi Zaneti za 4,5 godine :D
mene je strah da njega jose ne otjera dok je trener intera
znaci samo da se nadamo da ne ode sada u januaru :D
ma gdje mislis da ce jose otici, njega niko nece, i to je jedini razlog zasto ce ostati u klubu
inace..
ako ne pobedimo chelsea a sanse za to su mogu reci velike ocekujem da mourinhu vidimo ledja na kraju sezone :D
meni samo nije jasno kako moratti moze trpiti toliko ponizavanje od istog covjeka
ko ce mi navesti jos jedan veci klub u kojem trener u svako doba zna izjaviti "ama ljudi ja idem odavde 100%"
---------- Post added at 23:49 ---------- Previous post was at 23:48 ----------
samo sto jos nije rekao, hjebote ovaj klub, sranje zivo, jedva cekam otici kada dodje ponuda
Quaresma#7
30-12-2009, 01:00
Meni se još uvek plače za Mancinijem
meni se place za 1/4 finala :D
ne place se meni za mancinijem, on jednostavno nije mogao vise nista napraviti u interu
ja ti garantujem da je Roberto imao sezonski budzet od 10-15m, dok za mourinha znamo koliki je
ostale transfere je pravio moratti i govorio mu da ih uklopi u sastav
---------- Post added at 12:32 ---------- Previous post was at 12:30 ----------
sada samo moratti moze da place, vidjet cete vi ko je RM i kakvog smo trenera imali
---------- Post added at 12:32 ---------- Previous post was at 12:32 ----------
sada samo moratti moze da place, vidjet cete vi ko je RM i kakvog smo trenera imali
02.01.1991.
Buon Compleanno Santonu!
:hapbday::tabla:
sretan rodjenda sve najbolje klinjo :D...
filip.sk
02-01-2010, 02:48
Sreken rodenden majstore.... :D
From everyone at Inter and all the fans, many happy returns to Davide Santon. The Italian full-back, born in Porto Maggiore, Ferrara province on 2 January 1991, celebrates his 19th birthday today.
;)
Sretan rodjendan Il Bambino i da nam se naigras...:D:D:D:D:D
Srecan rođendan..i sto vise minutaze i dobrih partija
cita li iko obavjestenja :P
cita li iko obavjestenja :P
Dera..radim dvije noci do 5-6 ujutro tako da me ovo jos dok prođe Božic ne smatraj u normalne jer se razbih od posla.
Juce se dop sa nekim a mislim da je neko drugi :D
nece ga biti jos najmanje 15-20 dana meniskus desne noge :(...sad htjeli ili ne moramo dovesti kolarova
ko mora, cordoba phh, maxwell.. ;)
roberto carlos ako cemo tako dera ;)...a cordoba pa bolje zanetti na beka a cordoba na stopera jer trenutno je u strasnoj formi
sve bolje od boljeg, na kraju nece imati ko da igra
Ado525INTER
19-01-2010, 13:21
nadam se da ce dobit sansu sad protiv Milana ..
ne bih se iznenadio da dobro odigra protiv Milana ako bude igrao ..a volio bih da bas on cuva ronaldinha (iako znam da nece, jer ce i ako bude igrao imati poziciju l.beka).Iznenadio me pozitivno protiv Man Utd prosle sezone kad je cuvao C.Ronalda ..
"Da li bi zaigrao u Milanu? - Nikad, to je pitanje postovanja prema Interu !"
Il Bambino koji si ti kralj ! sad mi je jos drazi :D:D:D
:cast:
sa 18 godina imati ovakve izjave neprocjenjivo..neke se stvari ne mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je IL BAMBINO :D
filip.sk
02-03-2010, 00:07
Od prvom trenutka sam ga zavoleo, znao sam da ce biti veliki Interista :D
InteristaSA
02-03-2010, 01:10
Momak ima karakter..svaka mu cast..pravi Interista nema sta..
zaneti, cambiaso pa on :D
da ne objasnjavam, svi znaju na sta mislim hehe
Balotelli#45
02-03-2010, 14:26
ivane mani se pederluka kako ces zanettija prvog jbt :sivi:
Bambino bi mogo na jos jednu operaciju nazalost...ono koljeno koje je perisao i dalje mu pravi probleme. :( sreca pa se Chivu vratio inace bi imali dosta problema sa lijevom stranom
mozda ga se nije trebalo forsirati protiv palerma... steta stvarno ako ga ovako mladog pocnu ozljede zajebavat...
ali eto chivu je tu polako se vraca...barem nesto pozitivno sa lijeve strane :D
nikako da dobije pravu priliku i postane koliko toliko standardan ..
koske su mu jos mlade :D treba se prilagoditi ostrim startovima, ojacati hehe
santon uspjesno operiran...i nece ga biti negdje oko mjesec dana...kako kazu trebao bi se vratiti na posljednje dvije utakmice prvenstva izmedju chieva i siene
agent od Bambina izjavio da nema sanse da Santon napusti Inter i podje u fiorentinu u zamjenu za vargasa...te kako je on buducnost Intera...
in to jose's face, sad ce on definitivno otici u real eheheeh
a znamo kakav special one ima odnos sa morattijem, ni blizu kao drugi treneri sto su imali ;)
znam da ce biti pitanja otkud ti znas, kakav?
pa procitajte njegove izjave kada ga pitaju za moua, samo kaze "cestitke, ekipa je odigrala odlicno. o produzenju cemo vidjeti poslije" nema neke velike hvale kao vi, hmm.. zasto
i garantujem vam ako ode, da ce moratti samo reci: bio je dobar, hvala mu, ali vrijeme je da nastavimo dalje
pa nece ga moliti da ostane
Enfant Terrible
15-05-2010, 21:58
Dobro je da se računa na Bambina. Rijetko se nalaze dobri bekovi, a mi imamo extra sreću sa Santonom koji bi mogao, po mojoj procjeni, biti jedan od najboljih bekova za nekih par godina.
filip.sk
15-05-2010, 22:09
Slazem se sa Zlatan, imamo jedan od najboljih mladih bekova... ovaj je zlato i ne treba da ode...
Ma Bambino je buduci kapiten Intera,on sigurno ostaje...
kad vidim postove od dere nekad se zapitam dali je normalan.. :P :D...jos ce reci kako je mourinho kriv sto nije dao uslov za drugu godinu na faxu :D
Quaresma#7
16-05-2010, 14:23
Bambino je novi Bergomi ili Zanetti :zastava:
ado_inter
16-05-2010, 14:31
Bambino je novi Bergomi ili Zanetti :zastava:
UH... :P
Iz tvojih usta u Bozije usi nek bude upola ko oni bio bi extra
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=22188
:cast:
obozavam ovog momak...svaka mu ima mjesta...smradoteli konjino ugledaj se na njega malo...
Jedna noć za Bambina: na Inter Channelu, Davide Santon je dao poduži intervju i ispričao nam mnoge zanimljivosti o sebi i Interu, po povratku u prvu ekipu nakon ozljede koja ga je držala daleko od terena puno vremena.
Ne bi li bilo bolje za Santona da igra na desnoj strani, na mjestu Maicona koji nije u najboljoj formi i djeluje tužan?
"Ne, nije tako. Nije tužan. Kao i za svakog igrača, postoje dobri trenuci i oni manje dobri. Možda trenutno Maicon i nije u najboljoj formi, ali mislim da je odličan igrač i to je dokazao prošle sezone. Što se tiče mene, ja želim igrati, desno ili lijevo, nema veze, važno da igram. Prošle godine sam se napatio, ne samo radi ozljede već i zbog oporavka: gledati suigrače kako treniraju i ne moći im se pridružiti... Nije bilo lako. Sad sam ok, i želim dokazati koliko sam dobar. I želim biti sve bolji."
Kako to da nosiš broj 39 na dresu?
"Jednostavno zato jer kad smo bili na pripremama prve sezone su mi dali broj 39 i nisam više nikad imao namjeru mjenjat ga. Mislim da ću ga nosit zauvijek, jako mi se sviđa iako nema nikakvo posebno značenje."
Santon je spreman zaigrati na mjestu Chivua?
"Želim igrati, ali ne sviđa mi se ta priča "igrat na mjestu nekoga". Ja pokušavam biti najbolji što mogu, a Rafael Benitez će odlučiti ko će igrati."
Navijači žele ponovo vidjeti onog Santona koji nije dao Cristianu Ronaldu da primi loptu.
"Dobro se sječam te večeri, tad sam debitirao u Ligi Prvaka. Kad sada razmišljam o tome, sumnjam da bi ponovo mogao biti tako miran kao onda: sječam se da sam čak od Appiana prema stadionu zaspao u autobusu. Nevjerovatno... (smijeh, op.a.)"
Koliko tetovaža ima Santon?
"Imam šest tetovaža: prošlogodišnju Ligu Prvaka, Scudetto iz godine kad sam debitirao, datum rođenja mog brata, srce sa inicijalima moje obitelji na listu, simbol samuraja na leđima i ime mog djeda za kojeg sam bio jako vezan."
Da li su Santon i Balotelli još uvijek u kontaktu?
"Iskreno, nismo se dosta dugo čuli, ali kao što sam bio njegov prijatelj tada, tako sam i sada. Kad dođe u Milano ćemo se sigurno vidjeti."
Koju poziciju preferiraš na terenu?
"Volio bi igrati naprijed, ili bar kao bek koji napada."
Kada će pasti prvi gol u Serie A?
"U juniorima sam dosta zabijao. Nadam se da ću ove sezone konačno dočekati prvi pogodak."
Kakav je bio Davide u školi?
"Škola je veoma važna, ali nije lako ići u školu kad imaš treninge svaki dan. Davao sam sve od sebe i uspio sam diplomirati pravo."
Ima li Santon profil na Facebooku?
"Imam. Ali ima i mnogo onih koji se prave da su ja, pa pretpostavljam da ima i puno gluposti koje nikad nisam rekao."
Da li je Benitez objasnio zašto si igrao tako malo otkad si se vratio nakon ozljede?
"Treba ići postepeno, vratiti samopouzdanje, napadati, i onda ćemo vidjeti: ja pokušavam biti što bolji."
Šta nam možeš reći o Marku Arnautoviću?
"Luđak! Bio je presmješan. Užasno simpatičan lik."
Da li si zaručen?
"Jesam, u ozbiljnoj vezi sam, godinu i tri mjeseca. Ona se zove Hera."
Da li je istina da na pripremama igraš karte?
"Nekad sam igrao, ali sada igram Playstation sa Materazzijom... Koji uvijek izgubi... (smijeh, op.a.)"
Kako si se osjećao na dan kada si potpisao ugovor sa Interom?
"Bio je to veoma važan dan, nakon svih žrtvovanja koja su predhodila. Međutim, najvažnija stvar ostaje sreća koju osjećam kad igram nogomet: moto mi je "Non Mollare Mai". Čak i kada postigneš određene ekonomske satisfakcije."
Viviano, Santon, Ranocchia: reprezentacija će uskoro biti sastavljena od tih crnoplavih igrača?
"Ja vjerujem u to, nadam se, dat ću maksimum za dogurat do reprezentacije. Ali sada mislim samo na Inter."
da su svi kao Bambino...al najjace mi je ovo za Matrixa :crazzy:
Kakav je bio Davide u školi?
"Škola je veoma važna, ali nije lako ići u školu kad imaš treninge svaki dan. Davao sam sve od sebe i uspio sam diplomirati pravo."
A ti se Adi muci :D
mourinho
10-12-2010, 18:26
Evo, jos jedan primjer uspjesnog vodjenja ekipe od strane Badniteza. Posljedica onog neigranja na koje su mnogi na ovom forumu ukazivali.
Davide Santon Is Unhappy At Inter - Agent
Davide Santon is not enjoying his time with Inter, but neither is he likely to leave the club in January, claims his agent Renzo Contratto.
Santon, 19, was earlier tipped to leave Inter for Genoa as part of a deal for Andrea Ranocchia.
"Obviously the player is unhappy with the situation because he keeps playing in different roles, meaning there is no clarity from the coach," the agent told Calciomercato.it.
"But for the moment there are no deals as Davide wants to remain at Inter even though Rafael Benitez doesn't consider him.
"His desire is to remain at Inter."
Despite the agent's comments, reports in England claim Tottenham could be backing a move for the Italian.
necainter
10-12-2010, 19:11
Pnikako ne bih hteo Santona da ode ali ako vec on bude odlucio da ide u Tott,neka bude bar deo deal-a za Balea
Balotelli#45
10-12-2010, 19:54
ma kakav santon u tottenham sta vam je :) nema od toga nista.....ostaje on....
Nije igrao ni kod Josea, to se vuce..
mourinho
10-12-2010, 20:20
Jose ga je izmislio!
RUMENI JE IDIOT !
Santon na srecu nece jos dugo morat suradjivat sa ovim idiotom,pa ce moc da pokaze sav svoj talenat uz pravog trenera...
sanjam dan kad ce idiot otic iz Intera...
Quaresma#7
10-12-2010, 21:48
Pa dobro sad rumeni nije baš direktni krivac što Santon ne igra dobro. Ne igra dobro več poslednje dve godine.
Sretan 20. rodjendan Bambino...
necainter
02-01-2011, 11:53
Srecan ti rodjendan i sve najbolje! :)
Srećan rođendan, pa da zaigraš kao nekada, da regulišemo poziciju lijevog beka.
Sretan rodjus i od mene da budes kao nekad SRETNO
necainter
02-01-2011, 20:11
o cemu vi pricate,koje "nekad" on ima 20 god :P xD
o cemu vi pricate,koje "nekad" on ima 20 god :P xD
Pa mogao sam napisati ,,kao ranije", isti đavo,
uglavnom se zna na koji period se misli.
evo sad citam uzet ce broj 46 u Ceseni u cast nikog drugog do Valentina Rossia :tabla:
necainter
01-02-2011, 18:55
davide macka :D
Balotelli#45
01-02-2011, 19:34
Doctor doctor :D
Grujinho
02-02-2011, 22:20
Evo ga...danas je več startao u početnom sastavu cesene...nadam se da če se pokazati u dobrom svijetlu i da do kraja sezone digne razinu svoje igre
evo veceras odigrao citavu utakmicu i ako je vjerovat fcinternews bio je dobar...
samo nastavi tako Bambino !
Bambino je novi kapiten U21 reprezentacije Italije ! :cool:
---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
http://net-storage.tccstatic.com/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb1/253ff8bbc7796ab7d6d1127c85f1af16-30112-46d0d2d6a80d48706aa3d793de24ca67.jpeg
:crazzy:
Protiv Napolia je prosli vikend dobio ocjene 5 i 4.5 (prevedeno: mizerija), a i danas je za repku bio medju losijima. Sto se desava s ovim momkom... :rolleyes:
Protiv Napolia je prosli vikend dobio ocjene 5 i 4.5 (prevedeno: mizerija), a i danas je za repku bio medju losijima. Sto se desava s ovim momkom... :rolleyes:
kontinuuirano NE IGRANJE, ozljede,manjak volje eto šta mu je
treba mu jedan dobar potez ili nešto da ga digne...vjerujem i dalje u santona
mourinho
09-02-2011, 12:48
Plus su prerano počeli da ga kuju u zvijezde....
Nadam se da će se trgnuti i izrasti u velikog Interovog igrača kako i dolikuje.
Forza_Grande Inter
25-02-2011, 18:05
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/6ZJpn3YF514" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Odigrao zadnjih 5 utakmica za Newcastle,svih 90 min u pobjedi nad man utd. igra na lijevoj strani,a zaustavio je Nania kao nekoć u našem dresu CR-a :)
Quaresma#7
05-01-2012, 14:45
A mi ga prodamo za siču (6M€) a kupujemo Jonathana i slične komedijante od igrača.
Čudna je ta naša klubska politika.
Propali smo ko žeton, u zadnje dvije sezone prodamo dva najperspektivnija igrača u italijanskom nogometu na svojim pozicijama(M.Balotelli, D.Santon), i to za šaku dolara, pa onda u velikom stilu dovedemo istrošene igrače koji su još malo pa mrtvi, i oko njih gradimo ekipu BOŽE SAČUVAJ. Nama je samo trebo trener koji je i bio posle Mourinha(Rafa Benitez) čovjeku je samo trebalo vremena da uklopi stvari ali ga nažalost nije imao, zamislite ekipu sa M.Balotelli, D.Santon, Sneijder, Eto'o, J.Cesar, A.Ranocchia i još 3-4 vrhunska pjačanja koja smo mogli imati za ove dvije sezone da je uprava bila pametna jer šta smo bacili para mogli smo imati velika pojačanja i ciljati na trofeje, ALI OVAKO SAMO KURAC MEĐU OČI.
PEACE :)
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.