View Full Version : Javier Zanetti
http://www.inter.it/aas/img/108381.jpg
Mjesto rodjenja: Buenos Aires, Argentina
Datum rodjenja: 10. Avgust 1973.
Visina: 178cm
Javier Zanetti je kapiten i ziva legenda Intera. Dosao je u Beneamatu 1995/1996 sezone iz Banfielda. Od tad je igrao preko 600 utakmica u dresu Nerazzurra. Osnivac je humanitarne organizacije "Pupi" koja pomaze siromasnoj deci iz Argentine. Veliki borac na terenu. Izuzetno miran i povucen van njega.
jednostavno primjer kako se treba ponasati i na terenu i van njega....pitanje je da li ce ikad imati pravog nasljednika u Interu...
malo mi cudno da tema o legendi time ne mrda od jednog komentara....a evo sto je Simoni rekao za Zanetti-ja
"The record of European appearances? It won't stop here...," he said to Il Corriere dello Sport. "Someone like him can play for many years to come because he's indestructible. I've never seen a player who returns from the national team after travelling for over 12 hours and is already ready to play. He's not human!
"He's an incredible person, one of the professionals I remember with the most pleasure. Seeing him play after many years still fills me with enthusiasm, because I know the work he does not only on the pitch, but also in the dressing room.
"He's always there to help everyone and never creates problems. But let's not forget his footballing qualities: at 35 years of age, he is still very hard to stop for anyone once he starts making a run with the ball at his feet because he accelerates in an incredible way.
"I understand why [coach José] Mourinho always plays him, it's hard to lose someone like that when he's doing well. I would always want him in my team."
Ma sta reci za Zannetija ziva legenda i sigurno najcenjeniji igrac u istoriji Intera
Former Inter Coach Simoni: Zanetti Is Not Human
Former Inter coach Luigi Simoni heaped praise on captain Javier Zanetti, who is continuing to break records in the Nerazzurri's shirt.
<!--h3>Danilo Pochini</h3-->
http://i.media.goal.com/g/30563_news.jpg
Inter captain Javier Zanetti is sure to remain in the club's history books, having already reached a record 400 appearances as captain, and he's about to equal Giuseppe Bergomi's record of 118 games played for Inter on the European stage.
A few more seasons with the Nerazzurri may even see him surpass Bergomi in the total number of appearances, as he's now at 627 while the former Italian international totalled 758 matches with the Beneamata.
Former Inter coach Luigi Simoni, who came very close to winning the title in the 1997/98 season, has little doubt Zanetti will indeed become the Nerazzurri's all-time record leader.
"The record of European appearances? It won't stop here...," he said to Il Corriere dello Sport. "Someone like him can play for many years to come because he's indestructible. I've never seen a player who returns from the national team after travelling for over 12 hours and is already ready to play. He's not human!
"He's an incredible person, one of the professionals I remember with the most pleasure. Seeing him play after many years still fills me with enthusiasm, because I know the work he does not only on the pitch, but also in the dressing room.
"He's always there to help everyone and never creates problems. But let's not forget his footballing qualities: at 35 years of age, he is still very hard to stop for anyone once he starts making a run with the ball at his feet because he accelerates in an incredible way.
"I understand why [coach José] Mourinho always plays him, it's hard to lose someone like that when he's doing well. I would always want him in my team."
Inter extended their lead on top of the Serie A table to nine points over Juventus following last week's derby victory against Milan. Next week they will host Manchester United in the first leg of their Champions League tie in the last 16.
Danilo Pochini
svaka cast zannetiju na svim njegovim partijama do sada..obozavam ga..al moramo pocet polako i gledat igraca koji ce nastavit njegovim stopama
claudejandamvan
21-02-2009, 11:11
Zbilja je prestiz imati u timu ovakvu legendu.Rijetki vrhunski klubovi se mogu pohvaliti da imaju takvog igraca,a jos k tome stranca.Trenutno mozda jedino Real(Raul) i Milan(Maldini) ali njih dvojica su ipak kako bi se reklo "domaci decki".
Ali ono sto me posebno veseli je to sto njegova fizicka pripremljenost i prilicno cist zdravstveni karton govore da ce on jos dosta dugo nositi nas dres.
Balotelli#45
21-02-2009, 11:59
Da a i uvek je korektan na terenu ne gubi lopte sve super a ne kad malo ostari odma prasina jos uvek moze da istrci sprineteve i po 50 m a da se trka sa najbrzim igracima stvarno prava legenda i ikona kluba a i svetskog fudbala
CurvaNord69
21-02-2009, 13:13
Ma i kad napravi faul nema u njega to u stilu nekih igraca molit zasto faul, on odma prizna. Karton dobije jedino ako je napravio faul u izglednoj prilici, ne zbog grubog starta
Quaresma#7
21-02-2009, 14:07
Hoče li on onda igrati danas ?
Balotelli#45
21-02-2009, 14:46
Sto da ne ?
Nasa pjesmica za Zanetija http://www.youtube.com/watch?v=W1KBVlAhsQg
tra i nerazzurri c'č
un giocatore che
dribbla come pelč
vai zanetti ale!!!
Between the "nerazzurri" there is
a player who
dribbles like Pelé
go go Zanetti ale!!
Stvarno legenda kluba,em mu se tesko uzima lopta,em igra,eto ranije je igrao odbranu,i veoma rijetko kad dobije karton,crveni da ne pomisljamo.Sve u svemu majstor na terenu i sjajan kuvar.:D
I nadam se da ce biti u prilici prije nego sto nam ode da podigne pehar LS,makar 1 put,a moze i 4.:cool:
Ljudi ako prođemo Manchestera očekujte Zanettija ofarbanog u crveno :D
Naime, u emisiji ''Quelli che il calcio'' koja se emitira nedjeljom za vrijeme utakmica je voditeljici Simoni Venturi obećao da ukoliko se kvalificiraju ofarbat će se da izgleda kao Aldo Biscardi(prije bio voditelj nogometnih emisija - slika dolje)
http://static.blogo.it/tvblog/aldo_biscardi3.jpg
Balotelli#45
10-03-2009, 15:54
xaxa mogu da ga zamislim u crveno xaxa kakav bi bio :D
Samo da ih pobedimo, to ce biti show
dami i gospodo, Javier je večeras protiv Fiorentine odigrao svoju 634. utakmicu za Inter čime je dostigao Giacinta Facchettija, doduše da bi dostago rekordera Bergomija treba mu još 125 utakmica
Nakon utakmice je izjavio : '' Veliki je ponos za mene što sam dostigao Giacinta, ali imam još puno za igrati i nabijati nastupe. Proslavio sam ovaj važan rekord sa pobjedom i sretan sam. Publika? Ne nikakva polemika, uvijek su nas podržavali, i u Manchesteru i danas na zagrijavanju, pa prema tome ne mogu ništa drugo nego im zahvaliti i stimulirati se za kraj prvenstva i borbe za scudetto''.
ma on ce prestici i bergomija i tako se oprostiti od karijere sa mozda 800 nastupa :)
Pa i zasluzio je da bude najbolji, jedva cekam da prestigne i bergomia i da bude zvanicno najbolji
eh sad, hoće li uopće prestići Bergomija..to baš ne znam...teško
Istina je tesko, morace odigrati svaku utakmicu naredne dve sezone
CurvaNord69
16-03-2009, 10:57
Ako je sa onoliko povreda maldini odigrao do 41. moze i capitano do 40 :D
Da, ali ja mislim da on planira karijeru da zavrsi 2011.
CurvaNord69
16-03-2009, 11:17
Ma produzit ce on :D
Nadam se da hoce, nemogu zamisliti Inter bez njega :(
CurvaNord69
16-03-2009, 12:06
A i mi nemozemo forum bez tebe, al ces umrijet :ivan:
bar ce nam smajli ostat :ivan:
tek sad shvatam zasto smile nosi moje, toliko sam vam drag pa zelite da me se vecno secate :ivan:
Ali ste se zajebali, ja nikad necu umreti :ivan:
tek sad shvatam zasto smile nosi moje, toliko sam vam drag pa zelite da me se vecno secate :ivan:
Ali ste se zajebali, ja nikad necu umreti :ivan:
hah curva dobro si rekao :ivan:
tačno ivane nikad nećeš umrijeti jer dokle god je smajl tu, ti večno živiš :D
S jedne strane mi je drago zato sto mislite da ovaj forum nebi bio isti bez mene :) a s druge sam ljut zato sto mislite da moju harizmu i druzeljubivost moze zameniti jedan smile :confused:
hahaha, ne krivo si razumeo...naravno da ništa i nitko ne može zamijeniti tvoju karizmu i druželjubivost...ali smajl će nas jednostavno podsjećati na tebe :)
e btw otišli smo u potpunosti off topic i ja na kraju dana brišem ovo sve :ivan:
i još ako javier pročita ovo sve šta drobimo u njegovoj temi mogao bi se naljutiti, uvrijediti :ivan:
CurvaNord69
16-03-2009, 12:41
I onda ce i ivana i njegovu "harizmu" u 3pm :ivan:
i smajli :D
Ajde pazite sta pricate, da vas Javier ne izlupa, mene nece jer zna da sam ja El Capitano ovog foruma :ivan:
Enfant Terrible
16-03-2009, 15:27
Ajde pazite sta pricate, da vas Javier ne izlupa, mene nece jer zna da sam ja El Capitano ovog foruma :ivan:
Na kakvom si ti ego tripu?:rolleyes:
Ljudi drž'te se teme ;)
Nisam nigdje pročitao da je Capitano postavio rok za povlačenje,ali to na stranu,sa ovakvom fizičkom spremom može igrati još dvije sezone sigurno.
Na kakvom si ti ego tripu?:rolleyes:
Ljudi drž'te se teme ;)
Nisam nigdje pročitao da je Capitano postavio rok za povlačenje,ali to na stranu,sa ovakvom fizičkom spremom može igrati još dvije sezone sigurno.
Mislim da je neko bio objavio na IFC-u da je Javier potpisao novi ugovor do 2011. i da ce tada okaciti kopacke o klin :(
P.S moj ego je dovoljno veliki :ivan:
Balotelli#45
16-03-2009, 16:03
ma capitano je ziva legenda uvek bio kao i sad svaka mu cas
P.S ovaj ivan je tu samo fizicki a psihicki nemoze da bude posto jos mozak nije odpakovao :D
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=44121&L=it
Zanetti:"Inter je moja kuća"
E to je veliki covek, nas IL Capitano
http://inter.it/aas/img/31206.jpg zanimljiva slika:D
e stvarno je legenda....
nego ne bih da baksuziram ali me iteresuje sjeca li se iko kad je zadnji put Zanetti preskocio neku utakmicu zbog povrede.???
Words spoken from the heart that hit the heart. Words spoken by Gianfelice Facchetti during today's press conference to celebrate Javier Zanetti's milestone 634 appearances for Inter.
"When he spoke about Javier, my father often repeated how surprised he was at how few goals he scored, considering the number of scoring chances," recalled Gianfelice.
"He was amazed by the quantity of this lad's play, the quantity of balls he won, all the times he crossed the pitch with this nimbleness as if there were no one in front of him.
My father always thought he could score a lot more, and I sincerely I hope he does.
"Javier Zanetti, more than anyone else, deserves to take credit for Inter's victories in recent years because he has always been here, he has always had this desire for revenge. He had the courage to stay here even when things weren't going well. The sirens ring for everybody, but no one has ever said how many offers Javier Zanetti has received to go elsewhere. He has always stayed here, faithful to the colours and the history of Inter. Javier has always given his all and the fans know this.
"With everything that happened, he remained at Inter, convinced that things would change sooner or later. He is the emblem of Inter today, but he is also one of Inter's most emblematic players of all time because he has gone through fifteen years of history with the class and courage that only great men have. And Zanetti is one of these."
CurvaNord69
20-03-2009, 19:44
Po meni niko ne voli svoj klub isto kolko on voli inter, mozda totti i gerrard
http://www.solointer.it/phpthumb/phpThumb.php?src=/public/foto_notizie/zanetti_634.jpg&f=jpg&h=200&fltr[]=usm|80|0.5|3
Balotelli#45
20-03-2009, 22:16
na ovoj slici samo mi je zao sto nema fachettija
http://inter.it/aas/img/114696.jpg
Balotelli#45
21-03-2009, 12:35
od kada je ova slika?
CurvaNord69
21-03-2009, 12:42
Nadji kad su ovi dresovi bili, ja mislim oko 98' negdje
http://www.video.mediaset.it/mplayer.html?sito=sportmediaset&data=2009/03/20&id=3227&from=sportmediaset
odgledat video poslije kratke reklame :)
Enfant Terrible
21-03-2009, 14:30
http://www.video.mediaset.it/mplayer.html?sito=sportmediaset&data=2009/03/20&id=3227&from=sportmediaset
odgledat video poslije kratke reklame :)
Dobar video,hahaha,kako Mourinho reče: "Moratti voli da mijenja trenere" :D
Nego,primijetio sam da lik na videu govori Xavier umjesto Havier,jel to pravilan izgovor? Pošto,koliko znam,i talijani govore Havier...:confused:
Ne znam..moj talijanski nije ni primac kao Maurov i Nerin :D
Kazu i oni Havier... Sa onim tankim "J" iliti "H" :D
Dame i gospodo i svi vi s nickovima imperatora, kralja, cara i kojekakvih gluposti
Nakon što je ove sezone naš Capitano nadmašio rekord po broju nastupa Giacinta Facchettija, večeras ako istrči na teren postići će još jedan rekord kojem svi ostali nogometaši u Serie A nisu ni blizu :
100 utakmica za redom u Serie A znači bez ozljeda i kartona jedna utakmica nakon druge, 1,2,3,4,5,6,7.....100 !
respect!
Koja legenda, ostali neka placu
pa ja bi bez razmisljanja novi stadion nazvao po njemu :P
Balotelli#45
21-04-2009, 13:05
kao sto ivan kaze ja bih stadion po njemu nazvao on je najveca leganda intera u zadnjih 50 ako ne i vise godina
Ljudi, niste bili svjedoci nekih igraca iz proslosti pa sad svi navijate za Javiera. On je legenda, velicina, ali ima ih jos. Facchetti je neizbjezan. Preko 40 godina je bio u interu. Walter Zenga je proveo 22 godine u Interu. Zanetti "samo" 13-14. Polako.. :D
Stvarno je Zaneti mačka od igrača,a može on još dosta godina,eto kad se čovjek u najkritičnijim godinama,što se tiče povreda ne povređuje,već jednostavno,svaki meč leti kao tenk.
I stvarno bih volio da se i njemu ispuni taj san da podigne pehar LŠ,zaslužio ga je svakako.
http://www.youtube.com/watch?v=FLLQGgo5WLU
CurvaNord69
12-05-2009, 12:55
Jos da znam nesto skapirat :D
“The player who has surprised me more than anyone this season has been Zanetti, as he is simply incredible."
evo sto rece Mou za naseg kapitena :)
A šta se drugo može reći za Zanetija osim pozitivnog?!!!!!!!!!
''U prvenstvu sve su utakmice teške jer ne znaš kakva se neugodna iznenađenja mogu kriti u svakoj utakmici. Mi to dobro znamo i to pokazuju rezultati koje smo postigli posljednjih godina.
Poznajemo potencijal naše momčadi i znamo da možemo pobjediti protiv svakoga, i uvijek ćemo se truditi maksimalno sa svakim protivnikom.
Milan u drugom kolu? To je prvi put da igramo protiv njih tako brzo u prvenstvu. Bit će to lijepa utakmica i vrlo napeta kao i svaki derbi.
U svakom slučaju dat ćemo maksimum kako bi još jednom bili prvaci.
Želimo petu uzastopnu titulu.''
Balotelli#45
31-07-2009, 00:26
Forza Il Capitamo :D
Deco and Snjeider? They are two great players. Whoever arrives will make a big contribution to our team."
JZ
Balotelli#45
31-07-2009, 12:41
znaci ipak se i snajder pominje ja sam mislio da je on zelja samo nas sa foruma
Grujinho
31-07-2009, 13:00
Sneijder i Lavezzi če da dođu :D
ma to u novinama pise pa jz komentira hahahah
Kapiten Intera Javier Zanetti tvrdi da njegov klub neće podcijeniti Lazio u finalu Superkupa Italije, te očekuje da Peking napuste sa osvojenim trofejom. Argentinac je vodio Inter i prošle sezone, kada su "plavo-crni" pobijedili Romu u finalu Superkupa.
Jedan od najiskusnijih u redovima Intera je svakako i kapiten Javier Zanetti. Argentinac se nada da će podignuti pehar koji dobijaju osvajači Superkupa, budući da njegov tim 8. augusta igra protiv Lazija u Pekingu.
"Mi ćemo u Pekingu igrati s ciljem da kući ponesemo prvi trofej u sezoni. Tu su svi idealni uslovi da napravimo dobar rezultat. U pripremama smo mnogo putovali, ali se nadam da to neće uticati na nas. Jednstavno, navikli smo se na to."
"Lazio je tim koji ćemo respektirati, imaju inteligentnog trenera koji će nas namučiti, ali to će ovisiti o nama", istakao je Zanetti.
Interu će opasnost biti i njihov napadač Julio Cruz koji je prošle sedmice potpisao za "nebesko-plave." Njegov debi će biti održan upravo protiv njegovog bivšeg kluba.
"Osveta za Julija? Ne bih to baš tako nazvao. On je bio sa nama mnogo godina i radio je dobro za klub. Želim mu svu sreću, osim u subotu", kroz smijeh je prokomentarisao duel sa svojim nekadašnjim suigračem.
Prošle godine Inter je osvojio Superkup Italije i taj put su igrali sa ekipom iz Rima, Romom. Nakon što su na San Siru izvukli 2:2, Interovci su bili bolji na penale.
ima da ga cruz zabije s centra glavom :)
Evo nešto o Javieru i njegovoj udruzi ''Pupi Foundation''
http://www.fundacionpupi.org/v.2003ing/fotos/javiersalita.jpg
Javier and Paula Zanetti, the founders of the PUPI Foundation, with their
collaborators and the youngsters that they work with.
<table border="0" height="68" width="439"><tbody><tr><td height="103">
</td> <td height="103"> Javier and Paula Zanetti have decided to set their Foundation up with the aim of involving all sectors of society, and to lend their support to a very deprived area of Argentina. The Zanettis have, via their Foundation, created an mechanism through which the most socially disadvantaged and diversely
talented children can receive, from their infancy, the help and education that they need at every stage of their lives.
The implementation of this support has as its origin the belief that the combined strength of individuals can lead to constant and consistent efforts to solve problems and at the same time can make up for the lack of government support for the (rural) area; this strength can also reverse the indifference which characterizes modern society.
It is well known that in times of crisis, such as the one we are currently living through, the "Each man for himself" mentality (and other individualistic attitudes) are borne of society's need to protect itself; these ideas, though, lead to the deterioration of the links and support which should make up the very essence of a country's social fabric. At critical times like these, it is right that we should seek a clear and resolute plan of action which should act through education and sport, both of which are capable of directly affecting children and recreating those
links. We must not forget that individuals' personalities and consciences are formed from the very beginnings of childhood.
</td> </tr> </tbody></table> <table border="0" height="96" width="438"><tbody><tr><td height="80">
</td></tr></tbody></table>
---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
"When I look back to my childhood, many concrete scenes come to my mind, good ones and bad ones. I had a difficult childhood, and even though I am not living in Argentina at present, I am very aware of its critical situation and the effects of this on an increasing number of children affected by poverty.
I have always believed that one must work for the community, recognizing one's social responsibility, and working as in a football team: joining efforts so that we can reach the objective together.
This feeling led us to the idea of creating a Foundation, which -with the help of the team of contributors and helpers- would have the initial purpose of satisfying the basic needs of nourishment, education, hygiene and care of children living in poverty, helping not only them but also contributing to the improvement of conditions for their families and the community they are part of."
---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 19:09 ----------
http://www.fundacionpupi.org/v.2003ing/fotos/fotos-funda/fotos-alta/46.jpghttp://www.fundacionpupi.org/v.2003ing/fotos/fotos-funda/fotos-alta/45.jpg
Balotelli#45
08-08-2009, 20:35
svaka cast ali stvarno kakav igrac i kakav covek da je to neverovatno
Naravno treba napomenuti da mu u vecini poslova pomaze i Cambiaso :P
P.S svaka cast obojici
Balotelli#45
08-08-2009, 20:50
Naravno treba napomenuti da mu u vecini poslova pomaze i Cambiaso :P
P.S svaka cast obojici
dobro prikljucim se i ja sa vremena na vreme al sam im rekao da me drze u tajnosti neodgovara mi slava :D
Tanti auguri Capitano!
http://www.inter.it/aas/img/119001.jpg
MILANO - Tanti auguri di buon compleanno al capitano Javier Zanetti che compie oggi 36 anni essendo nato il 10 Agosto 1973 a Buenos Aires in Argentina.
A Javier gli auguri di tutta l'Inter e di tutti gli interisti per la sua quindicesima stagione tutto nerazzurra. :hapbday:
Srecan rodjendan majstore :P
Grujinho
10-08-2009, 08:33
Sretan rođendan Il Capitano
Interista99
10-08-2009, 10:35
Sretan Rođendan CAREEEE:zastava::zastava:
AUGURI CAPITANO... Pa da ostanes s nama jos mnogo, mnogo godina... :miniforza:
ado_inter
10-08-2009, 12:16
Sretan Rođendan Il Capitanoo ;)
Enfant Terrible
10-08-2009, 12:29
Buon compleanno CAPITANO!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CnlkQH-S3C8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CnlkQH-S3C8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Sretan rodjendan il capitano
http://inter.it/aas/img/119336-500.jpg
Many happy returns to happy returns to our captain Javier Zanetti, who celebrates his 36th birthday today.The Argentine was born in Buenos Aires on 10 August 1973. Everyone at Inter and all the fans wish Javier all the best for his fifteenth season at the club.
---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:04 ----------
Imam ugovor do 2011 i nadam se da ću ga produžiti.
Fizički sam dobro, mislim da mogu biti koristan ekipi. Žao mi je za superkup, ponajviše za rezultat jer smo igrali dobro ne uspijevajući konkretizirati puno dobrih šansi.
Transferi? Ako netko dođe bit će dobrodošao''
sretan rođendan
“We have time until August 31 to buy the trequartista that Coach [Jose Mourinho] requires, but we proved against Lazio that we can do well even without one. If he does come, then the new player will be welcome.”
o bože zanetti, stvarno si velik igrač ali ako je išta utakmica protiv lazia dokazala onda je to da nam treba igrač takav u sredini
Naši svi napadi su kretali tako da iz naše polovice netko bekšusira loptu prema napadačima, najčešće muntari
Balotelli#45
11-08-2009, 20:45
srecan rodjendan legendo :D
With 468 league matches under his belt, Javier Zanetti ranks third in all time Serie A appearances for Inter. The club captain is 8 games away from reaching Giacinto Facchetti in second place. The ex-Inter captain and president played 476 league matches for the Nerazzurri.
---------- Post added at 13:51 ---------- Previous post was at 13:50 ----------
a 50 od bergomija :)
jedva cekam da ih prestigne :P
Jos jedna i po sezona i eto ga :)
A Il Capitano to moze ;P
ako se broji i LP, ove ce :D
38+6lp grupe+kupovi i lp poslije grupa (mora da skupi :D)
e ali se ne broje :) broji se seria a :D
a kolko zaostaje u ukupnim nastupima za inter
e ali se ne broje :) broji se seria a :D
da, u LP je vec prvak :D
ako se broji i LP, ove ce :D
38+6lp grupe+kupovi i lp poslije grupa (mora da skupi :D)
With 468 league matches under his belt, Javier Zanetti ranks third in all time Serie A
dera ko da ne znas sta si napisao :D
vec su me neki ispravili, znam ;)
Balotelli#45
01-09-2009, 21:54
a kolko mu treba prvog da dostigne i jel ima neke sanse ?
pise ti na predhodnoj strani i naravno da moze :P
Balotelli#45
02-09-2009, 14:55
pise ti na predhodnoj strani i naravno da moze :P
ma zajbo sam se nego kolko ima deka maldini jel mu on bezi mnogo?
ma zajbo sam se nego kolko ima deka maldini jel mu on bezi mnogo?
njega ne moze stici, mrzi me da sad trazim tacne brojke
JAVIER ZANETTI SIGNED SHIRT FOR “FIGHT AIDS MONACO”
For the first time, the official GOLDEN FOOT international award website puts to auction some of the greatest football players kits and all for charity. The first prestigious and collectible piece is number 4 t-shirt of FC Internazionale's captain JAVIER ZANETTI. Proceeds coming from this and next on-line auctions will be addressed to Fight AIDS Monaco (http://goldenfoot.mailupnet.it/frontend/track.aspx?idUser=62662&idnl=490&url=http://www.fightaidsmonaco.com) association created by Princess Stéphanie of Monaco, a charitable initiative promoded and helped by 2009 GOLDEN FOOT. Every football fan has the chance to win the kit signed by myth Javier Zanetti until October, 31st on http://auction.goldenfoot.com (http://goldenfoot.mailupnet.it/frontend/track.aspx?idUser=62662&idnl=490&url=http://auction.goldenfoot.com/), where the auction is open. GOLDEN FOOT promoters, World Champions Club and Tourism Office of Monaco, are thanking Javier Zanetti (and Fundación PUPI) for their help to the charitable auction.
Javier Adelmar Zanetti joined FC Internazionale in 1995, coming from Argentinian club CA Banfield. Since that year he has played more than 600 official matches with Nerazzurri. In Milan he won four championships, one Uefa Cup, two National cups and three Italian Supercups. Well-known for his way of playing, made of fair-play, Zanetti also won 130 caps with his national team. The kit put to auction is an official FC Internazionale t-shirt for 2009-2010 season.
ih, bolje da je na aukciji neki njegov dres iz prve sezone i to potpisan :D
ako Zanetti veceras bude igra a hoce sigurno stici ce Facchettija po broju nastupa u dresu Intera u Serie A: 476
to je nas jedan, jedini Il Capitano :P
znaci posle ovog on ispada na prvo mesto?
Evo i ja da se javim posle 100 godina,Huska me je jedan dan pozvao pa sam mu obećao da ću doći.
Morao sam da uđem u ovu temu pošto je jedan Havijer,i eto nadam se da će mu se posrećiti noćas,pa zabije gol ,prvi posle onog protiv Rome.
Balotelli#45
24-10-2009, 20:56
ma ako budemo vodili mozda ce i namerno njemu namestati da da gol jer bilo bi super ovu sjajnu statistiku da obelezi golom :D
Pridruzujem se cestitkama
Evo i ja da se javim posle 100 godina,Huska me je jedan dan pozvao pa sam mu obećao da ću doći.
Morao sam da uđem u ovu temu pošto je jedan Havijer,i eto nadam se da će mu se posrećiti noćas,pa zabije gol ,prvi posle onog protiv Rome.
aaa vidi ti njega ja mislio da ti nisi ni reg. ovdje...cesce navrati jbt.. i ja se takdjer pridruzujem cestitkama :D
http://www.mtsmondo.com/slike/vesti/001/507/v150705p0.jpg <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="50%" height="5"> <tbody><tr> <td>
</td> </tr> </tbody></table> Zaneti: Trenirao sam i na dan venčanja
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="340"> <tbody><tr> <td> Subota, 24. oktobar 2009. 23:14 </td> <td align="right"> </td> </tr> </tbody></table>
Kapiten Intera Havijer Zaneti protiv Katanije je odigrao 139. uzastopnu utakmicu u drsu kluba sa “Meace”, računajući Seriju A i Ligu šampiona, po čemu je postavo jedinstven slučaj u svetu.
Argentinac poslednje tri sezone nije propustio nijednu utakmicu za “neroazure”.
“U Argentini sam trenirao i na dan venčanja. Srećom, supruga me voli i razumela je da sam to morao da uradim”, rekao je čuveni Il tratore.
“Čak i kada sam imamo temeperaturu stavljao sam se na raspolaganje treneru, Na treningu uvek dajem maksimum, kao da je reč o finalu Lige šampiona”,, dodao je Zaneti.
Argentinac je u Inter stigao 1995. godine, i postao je prvi igrač koji je došao u klub na početku vladavine Masima Moratija. Havijer Zaneti nalazi se na prvom mestu među stranim igračima po broju nastupa u Serji A.
legenda vec sad...a igrace jos dosta....pokazuje da se uz rad sve moze postici...sve cestitke...
u sadasnjoj ekipi niko mu nije ni blizu po broju nastupa ..pa ce ovaj rekord jos zadugo ostati
kakvi su materijalisti postali igraci ..sumnjam da cu za zivota docekati nekoga ko ce ovako biti vjeran klubu i zabiljeziti ovoliko nastupa
zanetti je cudo! :)
Evo i malo statistike:
Ove je lista po broju nastupa u Seriji a:
-Giuseppe Bergomi 519
-Javier Zanetti 476
-Giacinto Facchetti 476
znaci nasem Il Capitanu fale jos 44 utakmice da ispadne na celu vecne liste :P
A evo i liste o ukupnom broju nastupa za nas klub:
-Giuseppe Bergomi 758
-Javier Zanetti 657
-Giacinto Facchetti 634
znaci trebace mu jos 2 sezone da bi isasao na prvo mesto
Grujinho
25-10-2009, 17:20
mi nismo ni svesni, kakvu sreču imamo, da možemo pratit našeg il capitana...neznam koliko če još biti takvih igrača u budučnosti, ako če ih uopšte biti...
Balotelli#45
25-10-2009, 20:08
a ivane jel ovo svih igraca u seriji a ili samo interovih aj postavi ako imas i od svih meni to merak :D
googlaj malo vanja :D ovo je sa interove stranice, tako da... Nisam siguran ali pretpostavljam da je Maldini nedostiziv
Zanetti hails 'new Grande Inter'
http://www.football-italia.net/nov8b.html
http://www.youtube.com/user/tuttointer#p/a/f/0/CnlkQH-S3C8
Prelijep video o nasem kapitenu!
ODLIČAN!!! Svršio sam! :)
jel znate ko je onaj čovjek koji priča s njim na 1:14,15?
malo caprko na inter.it i kako sam ja izracuno IL CAPITANO u Serie A nije propustio utakmice jos od 7.5.2006 protiv siene od tada pa evo do proslog kola skupio je fenomenalnih 126 uzastopnih utakmica
Nas kapiten je rekao da ce povuci ekipu sa terena protiv rubentusa ako budu vrijeđali Balotelija
e sad koliko je to pametno... za to nas mogu debelo kazniti
Balotelli#45
28-11-2009, 16:39
mislis njih ? po pravilima ako je sudija pre los ili ako te vredjaju protivnicki navijaci ili igraci ja msm da ima pravo da se ekipa povuce sa terena mada to verovatno nas nikad ne bi uradili
filip.sk
28-11-2009, 18:13
ma to nema nikakvih sankcija, osven da daju sluzbeno 3-0 za protivnicku ekipu...
Sumnjam da ce se to desiti, ali ako to nas kapiten ucini ..svaka mu cast i jos jednom bi pokazao svoju velicinu i legendarnost.
Kazna je vjerovatno sluzbeni poraz nase ekipe, mozda obostrana novcana kazna ..sto mozemo podnijeti.
Tako bi pokazali da smo veliki klub, usli u historiju kao najpoznatiji borci protiv rasizma, mi bi svi bili ponosni, a ne bi nas valjda izbacili iz lige ;)
Cijena za platiti :)
Balotelli#45
29-11-2009, 11:59
ma nu lupajte bre pa posle svi da nas zezaju picke nisu smeli da igraju trebamo da stavimo samo crnce u ekipu i da ih pobedimo 3-0 e to bi bilo ono pravo
cesar
zanetti-cordoba-lucio-chivu
muntari-vieira
Quaresma Obi
Balotelli-etoo
pa ce im posle presesti rasizam :sivi:
od kad su rumuni crni :sivi:
Jučer je odigrana prijateljska utakmica u Banfieldu koju je organizirao Javier, gdje je prikupljena svota išla u njegovu zakladu ''Fondazione Pupi'', osim Javiera na terenu su bili Denis iz Napolija, Francescoli, Sosa, Redonso, Barros Schelotto, Trotta, Marioni, Cordoba i Andujar.
Bravo Javier :)
iz dana u dan pokazuje koja je velicina od covjeka
Quaresma#7
28-12-2009, 20:03
Izjavijo je još da želi karieru završiti u Interu :bravo: GRANDE CAPITANO
a dobro to se i ocekuje...to je izjavio i prije ove sezone cini mi se...koliko znam ugovor sa interom ga veze do 2014 i rekao je kako do tada zeli igrati a osjeca da bi mogao i vise od toga...tako je nesto bilo ja mislim :D
FORZA CAPITANO
Grujinho
28-12-2009, 20:29
Izjavijo je još da želi karieru završiti u Interu :bravo: GRANDE CAPITANO
stvarno??? ja sam mislio da če sada nakon 15 godina otiči kod Mancinija u City završit karieru :D
Il Grande Capitano...nema dalje.:D
nema se sta reci za njega sto vec neznamo :D ja bih i novi stadio nazvao po njemu
Grujinho
29-12-2009, 00:06
nema šanse...Giacinto Fachetti ga dobija :)
ne, ne nikako :D samo jedan je IL Capitano :P
nema šanse...Giacinto Fachetti ga dobija :)
Preduhitrija si me! Baš sam to htio reći da će ipak po Fachettiu biti nazvan novi stadion:P
ja bih ga iskreno nadio po morattiju, ali je mozda previse rano za to
Naravno, drugačije ne može ni biti, Massimo je to jednom i rekao da će novi stadion biti nazvan po njemu, heh ja sam po menađerima u editorima si uvijek stavljao novi stadion po Facchettiju :P
http://www.j1897network.com/forum/style_emoticons/default/312xvgl.jpg
nije rano za angela :D...al ipak facchetti meazza pa tek onda ostali sto se tice imena stadiona
al mislim da se tema debelo promasila :D
Sportski centar se već zove po Angelu ;)
da.. ali ne znam zasto se zlajo krije :)
i trebalo bi to uraditi dok je ziv, a ne kad umre sto ce sigurno biti BUM "Hocemo da se predije ime u Massimo" bla bla
da.. ali ne znam zasto se zlajo krije :)
i trebalo bi to uraditi dok je ziv, a ne kad umre sto ce sigurno biti BUM "Hocemo da se predije ime u Massimo" bla bla
Nemoj mi zamjerit za onaj facepalm smiley... Sorry jebiga ali mislim da bi bilo malo prevše da se stadion zove po Morattiju...
kada bih se ja pitao, definitivno Massimo Moratti uhh.. kako bi zvucalo cool, mada nemam nista protiv vasih kandidata
ja uvijek kazem, massimo je tata intera ;)
Enzo Francescoli : ''Zanetti dokazuje još jednom da je fantastičana osoba i nogometaš : ovakve dobrotvorne akcije su u južnoj americi veoma naglašene i vrlo su hvaljene.
Javier je Interov simbol u svijetu''.
http://www.interusrcu.com/wp-content/uploads//2010/01/zanettikon.jpg
Svaka cast autoru ovog texta..veliki JAVIER ZANETTI
Bandiera - traktor koji nikada ne staje
Znači li Vam što ime Sebastian Rambert!Sjećate li se tog nogometaša? U ljeto 1995 iz Argentine je došao u Inter kao potencijalna velika buduća zvijezda svjetskog nogometa, jedan od najboljih mladih napadača na svijetu. Ostao je godinu dana, “nula utakmica, nula golova”. S njim u paketu među nerazzurre je došao još jedan Argentinac. Javier Zanetti. Za njega ste “vjerovatno” čuli. Menadžer ga je debitantu na Interovoj predsjedničkoj poziciji, Massimu Morattiju, uvalio kao “dodatak”.
Srušit će i Bergomija
Rambert je utonuo u prosječnost (Zaragoza,Iraklis…), sad je nogometni “umirovljenik”. Zanetti je debitirao 27.kolovoza 1995 (Inter-Vicenza 1:0).10 je godina Interov kapetan. Stranac! Istinska, igrački aktivna legenda svjetskog nogometa sa 15 godina staža u Interu, putokaz svakom mladom nogoloptaču. Odigrao je 668 utakmica za nerazzurre, više od čovjeka - spomenika Giacinta Facchetija i vjerovatno će srušiti rekord Giuseppea Bergomija od 758 ponosnih nastupa za veliki Inter (za Argentinu je skupio 136 kapica). Ne zna za ozljede, ne zna za umor, nikad ga nije zanimala ponuđena mu veća lova u nekom drugom klubu (Realu npr.), nikad tijekom pustih Interovih godina bez trofeja nije rekao “Sad mi je dosta, hoću naslove. Odo’ ja, nikad nije omalovažio suparnika, nikad na njegovo ime nije pala ni mikroskopska mrlja. Interovi ga navijači obožavaju a tifosi svih drugih klubova poštuju. U jesenskom dijelu ove sezone Inter je odigrao 24 utakmice, 17 u prvenstvu, 6 u Ligi prvaka i 1 u talijanskom Superkupu. Znate koliko ih je odigrao kapetan? Sve 2294 minute! Sve do u posljednju zlatnu minutu. I to zagazivši u 37 godinu života. To nije sve. Zanetti prošle godine nije izostao s niti jedne službene utakmice nerazzurra, ukupno 50 utakmica predvodio je svoju momčad - 4630 minuta. Fenomen. “Ironman”! U čemu je razlika između dvojice Argentinaca s početka priče?Rambert je bio raskošni talent, ali Zanetti je - karakter. Pozitivni, nepoderivi, sportski i ljudski karakter. Normalni sportski život, maksimum od sebe na svakom treningu. Jednostavan recept kojeg rijetki slijede dosljedno, a veliki Javier Zanetti takvim je, najnormalnijim mogućim pristupom poslu kojim se bavi zaradio silne milijune, postao poznat u svakom kutku planeta i osvojio brojne trofeje.
Meazza grmi Grande
- “Kad Zanetti završi karijeru ja ću biti sretan. Sretan zato što ću moći reći da je neke od svojih 700-injak utakmica u Interu odradio igrajući i za mene” govori Interov trener Jose Mourinho. Jedni hvale njegovu impresivnu fizičku snagu (nadimak mu je - “Traktor”), drugi slave njegov savršeni karakter, a pravo imaju i jedni i drugi. Da bi sportaš toliko dugo bio u svjetskom vrhu mora imati te odlike. Uz nadarenost, one čine razliku. S obzirom na fizičku i mentalnu snagu Zanetti je zapravo daleko mlađi od svojih bioloških 36 godina. Takve kao što je Zanetti u Italiji zovu “bandiera”. Zastava. Ne jedan od igrača nego simbol kluba poput zastave s klupskim bojama. Kako postati “bandiera” jednog od najvećih svjetskih klubova? Ako Javiera Zanettija pitate, filozofije nema. “Ozbiljnost,profesionalnost,skromnost”, veli Argentinac. Tri putokaza prema kojima oni pošteni i žive i rade, bez obzira jesu li nogometni milijunaši ili su u nekom uredu “od devet do pet”. -Nakon gotovo 15 godina Javier je, ne jednako dobar kao kad sam ga doveo u Inter, nego još bolji. Karakter tog nogometaša i čovjeka divljenja je vrijedan-rekao je Interov predsjednik Massimo Moratti.Zanettiju nikad nitko nije morao reći “Daj sve od sebe”. Kad uzme loptu i krene u prodor sa tribine “Meazze” grmi: “Grande”! Upravo takav i jest. Veliki, veliki Javier Zanetti. Čudo od sportaša i čovjeka.
Inter je život, Inter je obitelj
Sa 19 godina upoznao je svoju Paulu, oženio se sa 26, imaju kćerkicu Sol. To je kapetanov nukleus i jedan od razloga sportske dugovječnosti, ali njegova je obitelj zapravo veća. -Došao sam sa samo 22 godine u jedan od najvećih klubova na svijetu, a ljudi su bili puni strpljenja i vjere u mene od prvog dana u ovom veličanstvenom klubu - priča Zanetti. -To se ne može zaboraviti, na tome se mora biti doživotno zahvalan. Ja jednostavno osjećam da je Inter moja obitelj, ovdje sam doma i nikada mi na kraj pameti nije palo da odem. Naj-trenutak u Crno-plavom? Niti jedan od četiri osvojena scudetta nego Kup UEFA 1998. kontra Lazija na Parku prinčeva, 3:0. Prvi gol Ronaldov, treći Zamoranov, a drugi-Zanettijev. Desnom vanjskom u desne rašlje. Trofej za koji je i on zabio, u Zanettijevom srcu kao najdivniji spomen za sva vremena.
Životni putokaz
Zanetti je rođen u lučkoj zoni Buenos Airesa, Dock Sud. - Djetinjstvo mi nije bilo lako, nije se živjelo u izobilju. Sad ne živim u domovini, ali ne zaboravljam koliko štete odrastanje u siromaštvu može učiniti. Pa je osnovao zakladu “Pupi” (njegov prvi dječački nadimak). Učinio je to 2001,kada je Argentina potonula u tešku ekonomsku krizu. Kroz zakladu Javier i supruga Paula djecu školuju, hrane i pomažu im u socijalnoj integraciji. Koju godinu kasnije sa suigračem i sunarodnjakom Estebanom Cambiassom utemeljio je humanitarnu zakladu “Leoni di Portero”. Pomažu društveno izoliranoj djeci i onoj sa motoričkim problemima. - Pomoć najmlađima duboko je usađena u srž mog Intera. Esteban i ja radimo koliko možemo i održavamo tu inicijativu. Sport je divan, zdrav, pun vrijednosti na kojima se može temeljiti život. Djeci želimo pomoći i naučiti ih da te vrijednosti nikada ne zaborave. FIFA ga je imenovala svojim veleposlanikom za SOS dječja sela u Argentini. Jer veliki Javier Zanetti najbolji je mogući životni putokaz. U nogometu i van njega.
citao sam ga danas stvarno odlicno napisano...i konacno se neko sjetio pisat o jednoj ovakoj legendi....dosta je vise onih sminkercica i placenika
Balotelli#45
05-01-2010, 11:32
upravo tako Huska,Zanetti je prava legenda a i cambiasso ide njegovim stopama
ovaj tekst dokazuje da fudbal nijeo puko gledanje utakmica zaglupljenih navijaca ..
dobar tekst o dobrom i velikom covjeku :)
''Nadamo se da ćemo brzo izaći iz ove teške situacije zbog ozljeda ; pobjeda protiv Siene je pokazala kako ekipa zna pljuvati krv na terenu, boriti se i nikada se ne štedi.
Utakmice pobijeđene preokretom ili u zadnjim sekundama nisu stvar slučajnosti, nego želje cijele ekipe, koju iako je sastavljena u većini od stranaca, karakterizira velika koezija.
Ponovo sam pogledao Samuelov 4-3 i vidjeti sliku sretnog predsjednika me popunilo srećom. Skupa smo gotovo 15 godina i dosta smo toga prošli; Predsjednik zbilja zaslužuje da uđe u pobijest talijanskog nogometa''.
Zatim odbacuje priče o svađi s trenerom Siene, Malesanijem: ''Nije bilo nikakvog kontakta s Malesanijem, kojeg zbilja veoma poštujem.
Bila je to civilizirana diskusija. On se bunio za prekršaj koji nam je donio 3-3 a ja sam mu govorio da u nogometu postoje situacije koje ti idu u korist i obratno.
Smatram Malesanija jednog od najboljih trenera u Italiji; to dokazuje i velika utakmica njegove Siene u subotu''.
''Wesley je pokazivao svoj talent već kada je igrao za Real. Rođeni je borac s velikom klasom; uvijek je spreman pomoći. A njegovi su slobodnjaci nevjerojatni: puno me podsjeća na Recobu''.
:nova:
... i vidjeti sliku sretnog predsjednika me popunilo srećom. Skupa smo gotovo 15 godina i dosta smo toga prošli; Predsjednik zbilja zaslužuje da uđe u pobijest talijanskog nogometa''.
''Wesley je pokazivao svoj talent već kada je igrao za Real. Rođeni je borac s velikom klasom; uvijek je spreman pomoći. A njegovi su slobodnjaci nevjerojatni: puno me podsjeća na Recobu''.
:cast:
Balotelli#45
11-01-2010, 19:02
a i ja sam to hteo da kazem da mi snajderovi slobodni lice na recobine :D
p.s zanetti
:cast::cast:
recoba :dim: zanetti :cast:
Zanetti: "Lippi doveva incontrare Balo e Santon, non capisco certe parole"
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=13097
ajd nek neko prevede da vidimo o cemu je Pupi pricao
Ma ništa Zanetti je samo jedan u nizu onih koji su otvoreno kritizirali kretena Lippija
Nedavno je bio u posjeti u Milanellu i rekao da nema potrebe posjetiti Appiano Gentile jer tamo nema talijana, očito 'zaboravljajući'' Marija i Davida
I naš bivši igrač Nicola Berti ga je kritizirao, Zanetti sada a ima još ljudi
stvarno budala
a bolje da nije došao, ne želimo govna u našem centru
pi mamicu mu sijedu debilsku...da sam na mariovom mjestu sad bih otisao igrat za ganu...a santonu bi najbolje bilo da se ne odaziva na pozive dok je on klupi... konjina glupa...nek pozove one debile iz onog kluba iz torina igracine poput legropanja, grosa i jakinte
dobro huska, da li bi ti izdao svoju drzavu zbog hebenog trenera koji ce vjerovatno zavrsiti uskoro sa repkom?
Premladi su oni da tako nesto urade, a kad bi uradili ..odmah poslije toga bi ih zamrzila cijela nacija, i sto je besmisleno, sto je apsurd mislim da bi jos vise vrijedjali Balotellija ..
pa maria i ovako ne priznaju kao svog... moze on za njih postici stotine golova...al uvijek ce ga vrijedjati jer oni su takva nacija...jednostavno ljudi ne vole nikog ko nije ono 100% italijan( neka si rodjen tu i sve) jer to mi je stari pricao koji je tamo stalno sa tim talijanima...
hmh, nisam to znao, mislio sam da su to pojedinci, kao kod nas BHF :D
pa maria i ovako ne priznaju kao svog... moze on za njih postici stotine golova...al uvijek ce ga vrijedjati jer oni su takva nacija...jednostavno ljudi ne vole nikog ko nije ono 100% italijan( neka si rodjen tu i sve) jer to mi je stari pricao koji je tamo stalno sa tim talijanima...
Znam ovo, ali mislio sam reci da bi ga oni opet mrzili i kad bi rekao nesto u smislu:
"Necu igrati za Italijansku reprezentaciju jer se slazem u potpunosti sa ljudima koji kazu da nema crnih Italijana i da nisam dostojan Italije"
Opet bi ga mrzili, ljudi su pokvareni
Pa to si u pravu,ali svako ko je rođen u nekoj zemlji(pa makar bio nke druge nacije,a to je kod nas u bivšoj Jugoslaviji itekako učestalo),jeste njen državljanin i sigurno ima pravo da se osjeća kao i ostali da je to njegova odluka.
Samo dajem primjer(da se ne naljuti ko),eto Eduardo igra za Hrvatsku,nit je Hrvat nit je rođen u njoj,ali ga navijači vole,i to cjenim.
E ako bi bilo to tako po italijanskom razmišljanju,onda ne bi bilo prve jedanestorke Francuske.
zato je Italija jedno vrijeme bila fasisticka :D
Zanetti: Mora nas se čuti
Rijetko ga nema u izjavama poslije utakmice, a pogotovo nakon derbyja. No ovaj se put kapetan Intera Javier Zanetti čuvao za danas, kako bi hladne glave prokomentirao derby…
“Inter je jučer poslao snažnu poruku, ali prvenstvo je i dalje otvoreno. Presretni smo, bila je to velika pobjeda. Pokazali smo karakter i zaslužili pobjedu. Znali smo da je pristup utakmici najvažniji i od prve smo minute pokazali kako želimo pobjedu. Milan je želio nametnuti svoju igru, ali naišao je na Inter s pravim mentalitetom za ovakve utakmice. Ipak mislim kako će Milan ostati u utrci za naslov s nama do kraja unatoč trenutnih devet bodova razlike. A i druge se momčadi približavaju.”
Suđenje: “Ne mislimo da postoji urota protiv nas, ali tražimo da svima budu otvorene oči, pogotovo nakon događaja u posljednjim utakmicama. Imamo pravo reći svoje. Crveni karton jučer je mogao zakomplicirati utakmicu. Istina je da smo vodili, ali nije lako s igračem manje. Momčad je sjajno reagirala. Trener je presretan, jer zna koliko je bitno dobiti derby. Trener i uprava su nam čestitali na pristupu. Bio je to jedan od najljepših i najintenzivnijih derbyja, jer smo isljučenjem Sneijdera morali odigrati sasvim drugačiju utakmicu.”
odmjerena izjava sa jasnom porukom ..kao iskusni glasnogovornih :)
ne moze svako ovako da progovori...tako jednostavno a opet jako
a sad AKCIJA...jest malo straiji vidieo ali je sjajan
<object width="580" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fb6Mo3N6pfY&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fb6Mo3N6pfY&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="580" height="360"></embed></object>
dali ima i jedna osoba na svijetu da ima lose misljenje o ovom igracini ali prije svega ljudini
ne smijem ni zamislit kada se od njega oprostimo :(
mourinho
13-02-2010, 13:46
:)
Inter Plan Javier Zanetti Contract Extension - Report (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/02/13/1788812/inter-plan-javier-zanetti-contract-extension-report)
konacno jedan pametan potez :D ja bi mu dao dozivotni ugovor, pa neka on ode u penziju kad pozeli
InteristaSA
15-02-2010, 13:51
Ma Capitano nek igra dokle hoce...onda mu nek daju neku direktorsku poziciju...nek covjek bira sta hoce da radi..
Ma najveci kralj i simbol Intera...kad zavrsi karijeru Capitano odma do Morattia zasluzio je :D
Barca_1899
15-02-2010, 23:29
Ma najveci kralj i simbol Intera...kad zavrsi karijeru Capitano odma do Morattia zasluzio je :D
Napokon nesto pametno od tebe:)
Da li Maradona računa na njega na Svetskom prvenstvu?
pitanje je racuna li i na cambiassa ..
nije on normalan
filip.sk
10-03-2010, 19:47
Zaneti je dobitnik na nagradata Turani koja je nagrada za fer-play...
svaka cast legendo :interista:
Suspendovan sledeću utakmicu, zbog žutih kartona, prva propuštena utakimca od 2006 godine (!).
Barem sam ovako pročitao, a vidim niste ništa napisali.
jesmo jesmo ali u temi oma-INTER :D...nakon 137 uzastopnih utakmica
postao nam je kapiten agresivan ove godine :) pa zaradio zute :) mada ako se ne varam pola od toga sto je dobio nije ni bilo za karton
jesmo jesmo ali u temi oma-INTER :D...nakon 137 uzastopnih utakmica
Otkud znam, ona tema ima dosta poruka muka to sve čitati ako nisam u toku. :D
sprema se novi ugovor Capitanu do 2012...odlican potez nasih,jer nam je i dalje jedan od kljucnih igraca. Forza Zanetti
Balotelli#45
15-04-2010, 14:09
haha pa sta ste ocekivali da nece mozda da ode negde :sivi:
haha pa sta ste ocekivali da nece mozda da ode negde :sivi:
:srednji: :sivi:
nema tu do 2012...dozivotni njemu treba...neka ostane koliko zeli :D
veceras 500. utakmica u Serie A za Capitana...fali mu jos 19 da prestigne Bergomia i postane apsolutni rekorder...
Komitski Đeneral
16-04-2010, 17:08
Vjecna nasa legenda... Tesko da ce iko ikada opet to uspjeti...
jedva cekam da odigra jos tih 20 utakmica :D
sto kaze huska, trebali bi se napraviti budale i reci, ovaj igrac ima dozivotni ugovor, ugovora nema, platu prima dok ne odluci postati nam trener :D - bili bi prvi klub :P
Ma za pre$ednika kluba ga odma postavit cim okači kopačke o klin..
ako nema materijala za trenera ili uopste za strucni stab ...izmislit mu poziciju i gotovo!
ma nace se njemu mjesto,u to uopste ne sumnjam...al samo nek on nama nastavi igrat ko do sad pa nek igra do 50. :D
http://www.goal.com/en/news/2318/world-player-of-the-week/2010/04/26/1895731/goalcom-world-player-of-the-week-javier-zanetti-inter
Najbolji igrac svijeta ove nedjelje, po Goal.com-u.
Balotelli#45
26-04-2010, 18:21
ako inter osvoji ligu sampiona ja bi zanettija proglasio najboljim igracem sveta ,ako je neko zasluzio onda je to on tokom svih ovih godina
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs517.ash1/30438_113037355399194_106895152680081_84504_534757 9_n.jpg
sinoc je malo falilo da suzu pustim kada je onaj komentator rekao da je on dobio zuti...i jos reziser njega fokusira reko gotovo je...ostat ce IL CAPITANO bez finala...sva sreca pa su brzo stavili da je motta pozutio...
ma idiot onaj komentator Kristic ..izvaljivao se dovoljno da mu se zabrani prilazak mikrofonu
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.