View Full Version : Marco "Matrix" Materazzi
http://www.inter.it/aas/img/108379.jpg
Mjesto rodjenja: Lecce,Italia
Datum rodjenja: 19. Avgust 1973.
Visina: 193cm
Marco Materazzi je sin Giuseppe Materazzia, koji je bio trener mnogih italijanskih ekipa, medju kojima i Lazia.
Marco je centralni defanzivni igrac. Veoma jak u skok igri. Britak i pravovremen u duelima. Marco je prije Intera bio clan: Marsala, Trapania, Perugie i Evertona. U Interu je od sezone 2001/2002 i od tada je zastitni znak Nerazzurra.
Sa reprezentacijom Italije je osvojio Mundial u Njemackoj 2006.godine, gdje je bio jedan od glavnih igraca Azzura, uz svog tadasnjeg suigraca iz Intera Fabia Grossa.
evo i video
http://www.youtube.com/watch?v=oMQF1AAXNAM&feature=related
OBAVEZNO POGLEDATI
Balotelli#45
05-03-2009, 13:28
:ivan: :ivan: :ivan: :ivan:
CurvaNord69
05-03-2009, 15:51
A gdje ove sabane izvadi :ivan:
Amico Laziale
06-03-2009, 00:01
tobe jarabi sta sve necete iskopat....
hahaha....
Neznam koliko je istina ali prijatelj mi je rekao da je gledao na televiziji kako se Gatuso potukao u disku a da mu je u pomoc priskočio Matrix, navosno su ona dva jako dobra prijatelja izvan terena
Quaresma#7
06-03-2009, 19:59
Volio bi viditi tu tuču u tom diskaču. Zamislite kako cepaju Matrix i Gattuso a još ako bi se jim Ibra i Adriano pridružili uništili bi celu diskoteku :crazzy:
Balotelli#45
06-03-2009, 21:02
jos kad bi dosli i hulk i balotelli pa cela italija bi propala :D
Neznam koliko je istina ali prijatelj mi je rekao da je gledao na televiziji kako se Gatuso potukao u disku a da mu je u pomoc priskočio Matrix, navosno su ona dva jako dobra prijatelja izvan terena
daaavno je to bilo :)
A gdje ove sabane izvadi :ivan:
mah ludi cazinjani
Pa da, poznato je da su oni veliki drugari :)
zajedno gledali branka kockicu hehe ako sam se sjetio imena kako treba hehe
Matrix ce biti out 3 nedjelje zbog povrede...
da, isto tako ni burdi neće igrat u Manchesteru
da, isto tako ni burdi neće igrat u Manchesteru
on 2 mjeseca out. Meni ga je zao :(
kakva katastrofa :(
pa šta je ovo sa ozljedama? :(
CurvaNord69
08-03-2009, 15:45
Evo ga ko na pocetku sezone, u pripremama
pa gdje se on povrijedi :)
ma bit ce on ok..samo nek popije koju ljutu iz basce
Quaresma#7
09-03-2009, 20:38
On bi bio idealan da sprovocira Rooneya ili Ronalda. :D
"Marco's wish is to play more games next season as he wants to earn the chance to take part in the next World Cup. He will remain at Inter if he will have more opportunities to play. Otherwise, he might move abroad or to another Italian club, although he is very attached to Inter"
Quaresma#7
15-05-2009, 16:46
Vidičemo. Odvisno ko če sve otiči od stopera i ko če doči. Ali težko če ostati.
Matrixu prijeti susenzija zbog transparenta na proslavi scudetta...
Quaresma#7
19-05-2009, 10:02
Možda ono o Amrosiniju.
Da, ma totalna glupost, meni se cini da amrosini za ono njegovo tada nije dobio nista
CurvaNord69
19-05-2009, 13:00
Ma ionako neigra, a pederosini prvi poceo :S
Balotelli#45
19-05-2009, 13:48
Ma ko gubi ima prava da se ljuti ocigledno da ovi u savezu ili su bilanisti ili jubentini pa ko ih jebe
Enfant Terrible
19-05-2009, 14:03
Normalno je da se poslije toga izvine, kao što se i Ambrosini izvinuo. Jebiga, to je bilo u žaru slavlja. Ali s druge strane, ne mogu da se sjetim kada je Materazzi zadnji put igrao, tako da ovo samo šteti imidžu kluba.
Matrix ima ponudu Citya od 2.5 miliona po sezoni. On bi zauzeo mjesto Richardsa koji treba da ide u Aston Villu, kao zamjena za Barrya (dera, sto mislis, da mi trazimo Richardsa kao zamjenu za Matrixa? :D )
Enfant Terrible
25-05-2009, 14:58
Richards je extra na mjestu štopera samo ga bezrazložno vucaraju po bokovima. Što se Matrixa tiče, možda bi mu bolja opcija bila da ide ( sa njegovog aspekta) jer znam koliko želi igrati SP 2010, a isto znam koliko će igrati, ili da kažem koliko neće igrati, slijedeće sezone...
Quaresma#7
01-07-2009, 18:38
Zaslužio je da okonča karieru kod Intera. Pravi interista
Neka je produzio, covek je uvek bio uz inter i zasluzio je ovo
Marco Materazzi sa svoje službene stranice :
''Sada konačno to mogu i napisati, jer sam to potpisao i ugovorom : biti ću nerazzurro doživotno. I nije to samo način izražavanja. Nisam mogao otići na ljetovanje zadovoljniji : produžio sam ugovor s Interom do 2012, znači do kraja moje karijere.''
I dodaje : ''Bilo je to ono što sam oduvijek želio''
Najezis se, forza Matrix, steta sto Cruzu nismo ispunili tu zelju
Quaresma#7
02-07-2009, 16:22
Evo malo kirurških poteza Matrixa i naravno nekoliko golova :D
http://www.youtube.com/watch?v=VMqSysgrhzU&feature=related
heheh, koju je on car davao derbijima :)
iako kad vidim ovo, stvarno nije lijepo
Grujinho
02-07-2009, 17:03
Sad kad je marco produzio nema nista od lucia :)
http://www.youtube.com/watch?v=eToucfjTZBQ&feature=related
http://photos.friendster.com/photos/60/13/85493106/1_610997463l.jpg
http://i20.tinypic.com/63stqg.jpg
---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
http://cache.daylife.com/imageserve/05204YT65ffVE/340x.jpghttp://cache.daylife.com/imageserve/00xS8jR9Feb1Z/610x.jpg
---------- Post added at 16:44 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
ee sad si me naljutio... hehe
http://store.inter.it/img/prodotti/I8002_G.jpg
dr. killer :)
payed murderer
Matrix je brzo prosao i kratko pozdravio navijace, i dodao da je u dobrom fizickom stanju.
Balotelli#45
15-08-2009, 15:15
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-b-9m3sw4Dg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-b-9m3sw4Dg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> (http://www.youtube.com/watch?v=-b-9m3sw4Dg&feature=related)
:D
Srecan 36-i rodjendan nasem Matrixu...
TUTTI PAZZI PER MATERAZZI.. TUTTI PAZZI PER MATERAZZI..
Balotelli#45
19-08-2009, 10:14
srecan rodjendan legendo
Tutti pazzi per materazzi :D
Sve najbolje Matrix!
želim ti manje crvenih kartona u sezoni, ako uopće budeš igrao
Srecan Rodj,marko....I da ubuducnosti skrljas Ronalda,samo jedan crveni al vredan :sivi:
ado_inter
19-08-2009, 11:08
Sretan Rodjendan i ne mora da bude ronaldo nek to bude diego iz jubea pa nek ide malo na hladjenje :P
Srecan rodjendan sabane :P
P.S prestigosmo mi milan :D
Quaresma#7
19-08-2009, 12:27
Sretan rodjendan. Uf kako bi volio da jednom sklizi Ronalda :D
Enfant Terrible
19-08-2009, 12:37
Buon Compleanno Matrix!
happppppppy zinedine :)
<object width="384" height="313"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EpG4AHlZrL4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EpG4AHlZrL4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="384" height="313" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Balotelli#45
19-08-2009, 13:16
kad se setim ovih starteva nad iznagijem i shevchenkom vidim kako je igrati protiv njega
ado_inter
19-08-2009, 13:41
happppppppy zinedine :)
<object width="384" height="313">
<embed src="http://www.youtube.com/v/EpG4AHlZrL4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="384" height="313"></object>
ma mrcina sta druga hahah :P
Grujinho
19-08-2009, 13:49
Sretan Rođendan....
ma matrix je macka uvijek najbolji u derbiju hahaha
castis
Dzon Dilindzer
19-08-2009, 14:17
Srecan rodjendan Matrix care!!!!! Ja bi mu dao neko vazno mjesto u klubu za ceo zivot
koliko god bio drag, tesko da je on sposoban i za sto osim da lomi noge
mozda naslijedi oca, ode u serie b kao trener ali to je max, mogao bi dobro uspjeti u skotskoj heheeh
Dzon Dilindzer
19-08-2009, 14:36
ma staviti ga na izlazu iz tunela da svaku utakmicu preplasi protivnicke igrace i da kojeg kucne u cjevanicu prije nego ovaj izadje na teren!!!odma 30 % posla gotovo
---------- Post added at 14:36 ---------- Previous post was at 14:29 ----------
ja mislim da i Sevcenkova djeca imaju traume kad vide MATRIXA,makar i na slicici haha
adointer
19-08-2009, 15:37
Sretan rodjendan Materazziju razbijacu....:))
Nogomet
Materazzi tuži TV program zbog kritike na vlastiti račun
Branič Intera i bivši član talijanske nogometne reprezentacije Marco Materazzi (36) podigao je tužbu protiv režisera jedne talijanske televizijske serije.
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/090831107.jpg
Razlog tomu je uvredljiv komentar glavnog protagonista detektivske serije "Inspector Coliandro" koju režiraju braća Manetti, Marco i Antonio.
- Ironična je stvar što sam ja Interov navijač, u stvari u cijeloj seriji konstantno se govori u korist momčadi - rekao je Marco Manetti na optužbu.
Materazzi se naljutio nakon što u jednoj epizodi spomenute serije glavni lik komentira igru Materazzija riječima: “Čak i ovoga puta uspio je zaraditi isključenje”.
sta se ovaj buni kad je dobro receno :sivi:
Materazziju ukradene kopačke
Tuttomercato.web piše da su braniču Intera i bivšem talijanskom nogometnom reprezentativcu Marcu Materazziju (36) ukradene kopačke tokom noći s četvrtka na petak.
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/090905003.jpg
Zasad nepoznate osobe provalile su prostorije kraj trening igrališta “nerazzurra” u Milanu i otuđile pet pari kopački, među kojima i one Materazzijeve. Ostala četiri para kopački pripadaju igračima Interove omladinske škole.
Lopovi su u prostorije kluba provalili razbivši prozor, a iz Intera su slučaj prijavili policiji koja istražuje incident.
šta su mu dva puta na identičan način ukrali identične kopačke da si dva puta napisao? :D
:crazzy::crazzy:opet moca :crazzy:
ma moca je totalno zbunjen, a sto se Matrixa tice mora biti jak, prebrodice on ovo :D
hajde, matrix moze sebi priustiti nove, ali ovi mladi, jos nisu dobili ni prof. ugovor cc
Materazzi : ''Melo je trebao biti isključen''
''Jeste li vidjeli što je Melo rekao nakon žutog kartona? Da vam ja kažem?
Rekao je sucu 'Hijo de puta''. Zašto nije bio isključen? Pravila moraju biti ista za sve, ja sam platio mnogo puta. Ja sam pomalo kao Mourinho, ne prihvaćam kad mi se dogodi neka nepravda''.
Ovo apsolutno nije nekakav protest protiv arbitražnog sistema, ali ako se želi imati surađivački odnos treba imati uvijek isti kriterij, ne samo s Mourinhom i s Materazzijem.''
Matrix je podsjetio i na komentar predsjednika AIA-e(udruga talijanskih sudaca) Marcella Nicchija za jedan njegov ružni prekršaj u utakmici s Barijem
''Za mene je njegov komentar bio sadržaj cijele nedjelje, prihvatio sam dobra srca ono što je rekla visoka nogometna institucija kao predsjednik sudacam jer se i moglo dogoditi da budem isključen s Barijem.
Ali onda se nije dogodila ista stvar kada je Flamini uletio u Lucija u derbiju ili u Napulju između Pierija i Gargana. Ako je tako svake nedjelje je pravedno, ako je tako jer je tu Materazzi onda se ne slažem.''
U Interu ne se slažu s kritikama nakon Barcelone, koje Materazzi šalje natrag pošiljaocu ovako : ''Lako je biti homoseksualac s tuđim donjim dijelovima...''
''uglavnom smo mi remizirali s Barcelonom i mislim da dan danas nitko još nije uspio : to je ono što je bitno''.
Za scudetto, misli da su samo dva kluba u igri
''Mislim da da, Juventus je veoma jak i imaju velikog trenera kao Ferrara, simpatična osoba koji zna kada goviriti i šta govoriti u pravom trenutku. A i uzeo je velike igrače kao što su Melo i Diego''.
Budućnost u azzurrima?
''Iskreno ne vjerujem, Lippi stvara grupu kao što je to napravio pred 4 godine i pravedno je da na svetsko idu oni koji to zaslužuju. U životu se doduše nikad ne zna : ako budem bio potreban u bilo kojem trenutku ja sam spreman. Sa izbornikom imam odnos koji i nadilazi nogomet, prema tome ja bi bio na raspolaganju''.
sta reci nego legenda kluba, a neki bi ga sutnuli cc
Quaresma#7
14-10-2009, 18:25
Marco i Orlandoni na pruzi Stelvio http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=sl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Finter.it%2Faas%2Fnews%2Freader%3FN% 3D46059%26L%3Dit%26CAT%3D2&sl=it&tl=en&history_state0=
"Još uvijek sam svima kriv zbog Zidanea"
Unatoč uspjesima bogatoj karijeri Marco Materazzi (36) za mnoge će ostati upamćen kao igrač koji je poslao Zinedinea Zidanea u mirovinu.
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/b_091017079.jpg
Italijanski branič je, podsjetimo, bio žrtva Zidaneova udaranja glavom u produžetku finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine, u kojem je uz crveni karton legendarni Francuz okončao karijeru. Navodno se sve dogodilo zbog provokacije italijanskog braniča, što Materazzi i dalje osjeća na svakome koraku.
"Kamo god otišao, bez iznimke o kojem je kontinentu riječ, ljudi mi govore da sam ja kriv. Svi to žele prikazati mojoj pogreškom, a pritom zaboravljaju da Zidaneu takvo što nije bilo prvi puta u karijeri, već četvrti ili peti", kazao je Materazzi.
"Pogledate li dobro snimku vidjet ćete da sam mu se ja gotovo pa izvinjavao za naguravanje kod korner zastavice, gotovo da sam bio u strahu od udarca. Kada sam napravio gestu izvinjenja pogledao me s visoka, što me naljutilo, pa sam mu odgovorio na način na koji to činimo u Italiji. Njegov odgovor sumnjam da ima veze s francuskom kulturom", podsjetio se Materazzi na Zidaneov udarac glavom u prsa.
Inače, italijanski način odgovora o kojem branič priča bio je ovakav:
Nakon povlačenja Zidane mu je kazao:
"Želiš li toliko moj dres, dat ću ti ga nakon utakmice!"
Materazzijev je odgovor bio:
"Radije bih majicu tvoje sestre!"
Uslijedio je Zidaneov udarac i kraj njegove karijere. Očito ne i objašnjavanja Interovog braniča koji je na tome susretu postigao dva pogotka: jedan u osnovnom dijelu utakmice, a jedan u raspucavanju penala kroz koje je Italija pobijedila 5-3 i uzela svjetsko zlato.
"Možda je moja sudbina da budem zapamćen po udarcu, a ne po pogocima", zaključio je Italijan
stvarno ga ni nasi ne cijene dovoljno, hej zbog igraca kojeg on mrzi, nudimo ga na posudbu, a sta je sve uradio za nas
Balotelli#45
18-10-2009, 14:05
a koga mrzi?
ti se stvarno pravis lud, ili trudis da budes ono sto ti stoji u profilu
koliko se raspravljalo o tome u glasinama a da ne zapamtis
Balotelli#45
18-10-2009, 14:10
ti se stvarno pravis lud, ili trudis da budes ono sto ti stoji u profilu
koliko se raspravljalo o tome u glasinama a da ne zapamtis
nzm stvarno o cemu se radi? mozda tad nisam bio tu pa nisam procitao?
Evo ako mu je za neku utehu svaki Interista je uz njega a ne uz pisljivog Zidana
nisam ni ja u toku,aj dera objasni? Ja volim matrixa i nikad ga nebi dao
pandev je rekao matrixu: "da Bog da vam Juve uzeo titulu"
e sad moze pandev da mi pusi kurac,i da nedolazi uopste....mamu li mu seljacku,neka sedi tamo na tribinama i neka trune.....
pa sta mislite zasto sam se ja svadjao sa filipom, sigurno ne zbog kvalitete, koju on sigurno posjeduje, zbog cijene da dok se pricalo o 10m
ma nisam ja bio tu cele nedelje....skola i ta sranja...al posle ovog,NIKAKO GA NE UZIMATI!!!!!!!!!!!! Netreba nam to prevrtljivo djubre..Bolje da mi Arnaut igra sa jednom nogom nego ovo govedo....Trebao ga je Matrix nabiti..
ma igraci su placenici ..ne sumnjam da ce pandev dati koliko se trazi od njega za inter ako dodje ..ali ce mu trebati mnogo golova da se iskupi za ovo sto je rekao
ovaj moca uvek sve poslednji sazna hehe
ma ja pandeva nebi uzeo ni dzabe, ni da znam da bi dao 10 gola u sezoni
Mazzantini; Rivalta, Materazzi, Di Loreto; Ze Maria, Tedesco(92' Lombardi), Liverani, Baiocco, Tarana (34' Pieri); Vryzas, Ahn (69' Robbiati).
Vryzasa se jako dobro sjećam, a evo sad se sjetih i Ahna(ako se sjećaš onaj omaleni južno korejac)
pratio sam ja još tada serie A jako dobro, bio je već tada poznat po nekim oštrim prekršajima plus vjeruješ da bi Vryzasu i Ahnu uzimao mjest napadača? mislim tako da i logički možeš zaključit da nije igrao napadača, ne znam možda si čuo negdje za to, možda je u juniorskim danima igrao napadača
jel taj Ahn bese dobio otkaz u Perugi kad je dao gol italiji na svetskom 2002 ako se ne varam
Materaciju motori preči od Mondijala
Italijanski fudbaler Marko Materaci izjavio je za rimsku "Republiku" da neće pratiti dešavanja na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pošto je za leto planirao turneju po Americi.
Iskusni defanzivac milanskog Intera koji ove sezone nije standardan u prvoj postavi šampiona Italije, ima vrlo male šanse da se nađe na spisku selektora "azura" Marčela Lipija pa je odlučio da letnji odmor ne provede gledajući fudbal. U vreme šampionata sveta 36. godišnji Materaci će na motoru obilaziti američki kontinent.Materaci je u finalnoj utakmici Mondijala u Nemačkoj 2006. godine protiv Francuske najpre postigao izjednačujući pogodak, a zatim isprovocirao prvog asa "trikolora" Zinedina Zidana, koji ga je glavom udario u stomak i zbog toga dobio crveni karton.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
alo moca, komentari! i na ibrinoj temi si zaboravio, nemoj da se ponovi!
Spominje se da ga Lazio želi, a i pričalo se o njemu u pregovorima o Kolarovu, Cassano ga zove u Sampdoriju, a njegov agent kaže da ga želi neki strani klub(navodno Panathinaikos)
koliko ja znam za kolarova se spominjalo santona,ali to sad navodno stoji jer santon ne zeli u lazio...
matrix je puno dao klubu ali ga vec pomalo godine stiscu.ja sam da se umjesto njega dovede toure-a iz manchester city-a
ma nema od tog nista...matrix mora zavrsiti karijeru kod nas,i posle dobiti neki posao u klubu..nesto tipa....kako povrediti igraca u 3 poteza :sivi:
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
acer, mjenj'o bi matrixa za pametnog (brbljivog) tourea?
isto me iznenadjuje cinjenica da on zeli napustiti klub
zasto ne uzet matrixa za toure-a???
pa mladi je od matrixa a mislim da bi trebali pomladiti obranu,ajde ako ne matrixa onda cordobu jer je pisalo po netu kako zeli kod mancinia u city
zasto ne dati zanettija za gerrarda??? !!! ... da se podmladimo
cordobu hajde i nekako, ali opet sta ce nam taj lik koji ne zeli na klupu, zeli dobru platu.. a dovodimo po svemu sudeci rannochiu
CurvaNord69
05-01-2010, 16:00
Ma sta ti je, on, toldo i orlandoni samo zaebaju sve zivo na treninzima i klupi, sta ce ic sad igdje uziva ovako :D
zanetti mozepotegnuti vise nego gerrard,a i zanetti je u prvih 11 vec godinama i odlican ej igrac tako da se to ne moze usporedivati
a i ovdje pricamo o stoperima
ti ne shvatas poentu ove price.. nije ni bitno, sigurno ne pratis inter odavno
znaci ti si uspio zakljuciti da ja ne pratim inter odavno zato jer sam rekao da bi mjenjao matrixa za toure-a...bravo
nije ni bitno, ono sto je bitno jeste da se to nece ostvariti
a pitaj upravu zasto ;)
ja nigdje nisam rekao da se to treba ostvarit...
pitaj ti upravu umjesto mene pa mi javi ;)
takoder prije bi dao cordobu za toure-a nego matrixa
ma matrix ovde zavrsava karijeru
kako nisi, ti si i predlozio trampu
a pitao sam, kazu on je legenda, gdje cemo to davati :D
daj dera oteraces decka...a posle se cudimo sto nemamo nove clanove :sivi:
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
Balotelli#45
05-01-2010, 20:30
ma dera oce da kaze MATRIX JE LEGENDA to je isto kao sad kad bi prodali tolda,zanettija,(orlandonija :sivi: ) da podmladimo ekipu jednostavno takve legende se ne diraju i ne prodaju zbog para ,bez njih atmosfera ne bi bila ista u samom klubu
p.s moca
ma nije dera kriv ti kad neko dodje odmah ga u predstavljanju sacekas i trazis mu broj telefona,djacku knjizicu potvrdu roditelja a uz to si pod dejstvom :sivi: :sivi:
kad tad će bit vrijeme da ode htjeli mi to ili ne
on moze otici samo u penziju, ali nazalost zeljan je igre i to moze jedino prevagnuti
jose rijetko kad odmara stopere, normala da ce biti malkice nezadovoljan
http://img121.imageshack.us/img121/540/matrix1d.jpg
:cast:
i kad mi neko kaze da se treba rijesit ove legende...ne bih ga dao ni za brdo karamela :D
evo jos nesto za momka koji je za prodaju ili zamjenu za placenog tourea
<object width="425" height="344">
<embed src="http://www.youtube.com/v/xAvY5pWPDw0&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>
Tutti Pazzi per Materazzi :zastava::forzainter::interista::nova::D
Balotelli#45
07-01-2010, 18:09
haha ovo je najbolje sad na novi pes 10 navijaci to pevaju tokom cele utakmice :sivi:
haha ovo je najbolje sad na novi pes 10 navijaci to pevaju tokom cele utakmice :sivi:
Na moj pess toga nema :(
Balotelli#45
07-01-2010, 23:41
kako bre??? nzm meni je to bilo odmah instalirano msm nisam nista dodavao valjda mozda se nesecam :)
e malera, sad imamo samo 3 igraca na toj poziciji :(
Balotelli#45
24-01-2010, 23:42
LEGENDA :hajmo::hajmo::bravo: mozda i najveca uz Il Capitana
Cojk je stvarno car...ne igra i nis se ne buni jos slavi ko ludjak.:D:Dpravi Interista
Balotelli#45
24-01-2010, 23:46
pravi INTERISTA i srcem voli klub
sta pricate, trebamo ga prodati i dovesti tourea :P
ne morate ponavljati ono sto svi znamo, marketinska ikona kluba
ado_inter
24-01-2010, 23:53
ma dobro treba mu nac zamjenu al njemu je mjesto u ovom klubu a nikako da negdje ide
matrix legenda
haha kakav potez :D i posle neko pita zasto ga svi volimo :D
<object width="445" height="364">
<embed src="http://www.youtube.com/v/H5Yuggm2hVk&hl=en_US&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></object>
Inter Milan 2-0 Silvio Materazzi! :crazzy::crazzy:
Materaci se maskirao u Berluskonija Marko Materaci uzburkao je italijansku javnost nakon što je nosio masku sa likom Silvija Berluskonija nakon pobede Intera od 2:0 nad gradskim rivalom Milanom.Defanzivac Intera tvrdi da nije imao nikakve loše i skrivene namere povodom tog incidenta, nazvavši je samo najobičnijom "šalom derbija".
"To je samo zadirkivanje nakon pobede, ništa više. Nisam imao nikakvu nameru da napravim problem ili da nekog uvredim, a naročito nisam imao bilo kakav politički motiv. Kad god Materaci uradi nešto, to izazove pažnju, iako sam nosio najobičniju karnevalsku masku koju može da kupi ko god poželi. Siguran sam da se Silvio, kojeg poznajem lično, nasmejao kad me je video", rekao je fudbaler Intera.
Materacijev potez mogao bi da mu napravi dosta problema nakon što je arbitar sinoćnog meča prijavio incident sudijama Italijanske fudbalske federacije, tvrdi "Skaj sport Italija".
Materacijev potez mogao bi da mu napravi dosta problema nakon što je arbitar sinoćnog meča prijavio incident sudijama Italijanske fudbalske federacije, tvrdi "Skaj sport Italija".
kako ga nije sramota, crko dabogda :D
sad ce optuzit Matrixa da je on narucio onaj napad na Berlusconia kad je premijeru razbijen nos :D
Materazzi se telefonski ispričao Berlusconiju
Nakon “skeča” koji je izveo poslije nedjeljnog derbija talijanske Serije A, u kojem je njegov Inter pobijedio gradskog rivala Milan (2-0), branič “nerazzurra” Marco Materazzi u utorak je telefonski razgovarao s premijerom Silvijem Berlusconijem…
Podsjetimo, Materazzi je nakon posljednjeg sučevog zvižduka uletio na travnjak s klupe, na kojoj je proveo svih 90 minuta utakmice, stavio na lice masku predsjednika talijanske vlade, ali i Milana, te takav slavio pobjedu svoje momčadi.
Njegov je performans podigao veliku prašinu na Apeninskom poluotoku, mnogi su to shvatili kao provokaciju aktualnog premijera, pa je 36-godišnji nogometaš odlučio problem riješiti u telefonskom razgovoru s Berlusconijem.
Talijanski mediji navode kako je komunikacija protekla u srdačnim tonovima i kako je Berlusconi kazao da u potpunosti razumije da u Materazzijevom postupku nije bilo nikakve loše namjere.
Branič Intera Marco Materazzi dao je par izjava nakon dva vrlo dobra nastupa u Kupu Italije.
Matrix se prvo osvrnuo na izjave Amantina Mancinija na predstavljanju u Milanu: “Mancini je rekao da se u Milanellu osjeća posebna atmosfera niti 24 sata nakon što je tamo došao. Mogao je to zadržati za sebe, jer ovdje je osvojio Scudetto i pol. Nikad ne pljuvaj u pjat iz kojeg jedeš, jer on bi na ljeto ponovno mogao doći u Inter. Prijatelj mi je i želim mu sve najbolje, ali trebao je šutjeti.”
Potom je poslao poruku i komentirao trenutnu situaciju Cassana: “Daj Antonio, uključi mobitel, želim te čuti. On je uvijek isti i Del Neri je znao što ga čeka kada je dolazio. Sam Antonio je rekao kako se ne možeš roditi okrugao, a umrijeti ravan.”
Osvrnuo se svjetski prvak i na reprezentaciju: “Utakmicama u Kupu sam dokazao da sam još uvijek dostojan Intera i da se zabavljam. Istina je, igram malo, ali u jednom sam od najboljih klubova svijeta i znam svoju ulogu. Prihvaćam je i želim raditi samo dobro. S Lippijem se čujem kako bismo se pozdravili, jer on mi je kućni prijatelj. Rekao mi je da je samo htio izbaciti foru kada je rekao kako u Appiano Gentile nije došao jer nema Talijana. Mi smo mu pokazali u posljednjim utakmicama da ih imamo… Ja u reprezentaciji? Mislim da tamo moraju biti oni koji su iznjeli kvalifikacije, a ja sam već bukirao praznike u lipnju. Nesta? On je moj idol, najbolji na svijetu i nadam se da će ići u Južnu Afriku.”
Poruka Balotelliju: “Mario je dijete, obožava biti na terenu. Isti je kao ja. Kada pričamo kažem mu da se ugleda u mene. I ja bih stalno igrao, a pogledajte me… Kup Italije? Trebali smo dobiti s više od gola razlike, jer neće biti lako u travnju u Firenzi pred 40.000 ljudi.”jedan je Matrix...kako je igracini manciniu lijepo rekao
PazzaInterista
04-02-2010, 20:05
To je naš interista!!
Balotelli#45
04-02-2010, 21:22
Jedan je Marco Materazzi
hahha samo nije trabao da govori balotelliju da se ugleda na njega (kao covek da ali ono drugo :sivi: )
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lPqM_RrE5Dw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lPqM_RrE5Dw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
vidis moco da ti je to pun pogodak :D...znam ja sta se trazi na estradi :D
filip.sk
22-02-2010, 08:34
TI nisi normalan... sta je sa ta pjesma doktore... hhahaha
Balotelli#45
22-02-2010, 13:25
najjaca pesma materazzi ha fatto gol tako nesto :D
odradio danas prvi trening i vrlo vjerovatno ce biti spreman za udine
Marco Materazzi poziva Mario Balotelli u zagrljaju Inter Credo Ili Ostavi
'Matrix' je poslala jako sročene poruke do nesređena tinejdžera nakon jučerašnje pobjede na Stamford Bridgeu.
Inter centar-nazad Marco Materazzi je inzistirao napadač Mario Balotelli se mora latiti i dokazati svoju vezanost za Nerazzuri boje, ako mladi prospekt je imati dugoročnu budućnost na San Siro.
Okrenuta je novinarima nakon što je sinoć je 1-0 Chelsea nad kojima ispalio talijanski prvak u posljednjih osam u Ligi prvaka, Materazzi je zamoljen poslati poruku na 'Super Mario', koji je izostavljen iz odjeljenje za putovanje u London za navodni nesporazum sa šefom Jose Mourinho.
"On bi trebao poslati jedan do nas i zahvaliti svojim timom koji mu je nosio u četvrt-finale", rekao je Materazzi Sky Sport Italia.
"Ako želi biti dio ove grupe, mi smo sretni jer on je stvarno jaka.
"Ali, ako želi ići negdje drugdje, vrata otvorena.Predsjednik je već dokazao kako neće zadržati onaj tko želi ostaviti.
"Nije istina da mi ga ne vole, mi ga voljeti čak previše.” On mora biti navijač ovog tima, jer je predsjednik ga tretira kao sina, i tako do I. Ovo je naša grupa, ako želi biti dio toga. "
Tutti pazzi per Materzzi
tako se prica legendo
filip.sk
17-03-2010, 14:41
Huska sta to znaci?
Svi su ludi za Materazzijem :)
normalno kad je on nas bog :D
Ovo je kralj jedna od najvecih legendi...MATRIX :D
InteristaSA
06-05-2010, 00:28
Materazzi poslije tekme:For Marco Materazzi, Inter's cup final success was a victory against everything and everyone. "It's an important moment," he said. "I really wanted to win this competition because it's the one I have played most in. Today it was very difficult against a great team and against everything, because we fought against everything. Even against Mexes' two blows. But I have to thank him because he helped us a lot when Inter scored."
koji kralj posebno sto se zahvaljuje Mexesu sto nam je pomogao kod naseg gola:D:D:D
Amico Laziale
06-05-2010, 00:47
Tutti pazzi per Materazzi!
Uno di Noi! :D
http://i43.tinypic.com/15qq15u.jpg
Ado525INTER
06-05-2010, 01:14
legenda za mene igraci kao sto su zanetti corodba toldo penzionisati i dat da rade u interu GRANDE INTER GRANDE MATRIX
Ej ljudi, sanjao sam sinoc da je Matrix presao u Lazio... Hmm.. nije lose, ipak mu je stari tamo bio trener, i ako bi gdje mogao igrati, a da je prestizan klub, to je Lazio... :)
nera, mogao bi ti batina da dobijes :D
salim se, moze ici tamo kao asistent kada zavrsi igracku karijeru kod nas.. ili ako on kaze da zeli, drugacije nikako
Amico Laziale
06-05-2010, 18:48
haha to nera...
Matrix svakako navija za Lazio :D
http://img294.imageshack.us/i/47421149221180277152003.jpg/
Dzon Dilindzer
11-05-2010, 19:32
http://www.youtube.com/watch?v=tUcYiLcyXlU
MATRIKS :D
<!-- fine box 1 dx --> <!--BANNER05-->
<!-- box4 fine -->
<!-- box1-dx inizio --> <!-- box1-dx fine --> <!-- box2-dx inizio --> <!-- box2-dx fine -->
<!-- docks bottoni 120 --> <!-- fine docks bottoni 120 --> <!--ausiliario -->
<!--corpo -->
<!-- centrato --> http://counter.inter.it/_blank.gif?en
<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"> </script> <script type="text/javascript"> _uacct = "UA-2290484-4"; urchinTracker(); </script> <!--BODYAPPEND--> http://www.inter.it/aas/img/130779.jpg
-Koji kralj :)
InteristaSA
23-05-2010, 11:09
http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2010/05/23/1938284/inter-centre-back-marco-materazzi-in-jibe-at-juventus-after
nemogu da vjerujem da je ovo uradio:D:D:D zar i ovo..
adointer
23-05-2010, 11:25
hahah...koji kralj.... Grande Marco Materazzi...:D :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs264.snc3/27843_406152973656_246434093656_4159872_7772386_n. jpg
http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2010/05/23/1938284/inter-centre-back-marco-materazzi-in-jibe-at-juventus-after
nemogu da vjerujem da je ovo uradio:D:D:D zar i ovo..
u tekstu pise i da ce napraviti novu tetovazu Lige Sampiona ..:D
ovo mu je bila zadnja prilika da uzme ligu sampiona, svaka cast :D
Ova je poruka upucena jeventinima sto sad traze da nam uzmu titulu iz 2006..ocete li i ovu titulu? :)
InteristaSA
26-05-2010, 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=nUD4IxLIPuo&feature=player_embedded
nije puno igrao kod njeg al opet ovakav odnos su izgradili..
evo nove tetovaze legendarnog Matrixa :D
http://tmwnetwork-storage.tccstatic.com/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb1/83d932f0128b885d63e6d51b1c8e25dd-49395-1275228330.jpeg
gdje je to nasao mjesto, na dupetu? :D
InteristaSA
30-05-2010, 23:44
koji kralj...legenda poslije Zanettia najveca ikona Intera!!!
preduhitrio me, ovo sam ja hteo :P
Matrix izjavio da nema sanse da se sada objesi kopacke o klin...vec zeli ispostovati ugovor koji ga sa nama veze do 2012 i zeli osvojiti svjetsko klupsko prvenstvo kao i super kup europe...
Dzon Dilindzer
03-06-2010, 22:57
eto jos tetovaza :D
http://farm5.static.flickr.com/4058/4639794675_29fa699d5c.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2344/2434238485_694d94c9f5.jpg
Danas je i Matrix stigao i pridruzio se ekipi
http://www.inter.it/aas/img/131961.jpg
http://www.inter.it/aas/img/131962.jpg
http://www.inter.it/aas/img/131968.jpg
http://www.inter.it/aas/img/131966.jpg
Quaresma#7
16-07-2010, 21:40
Matrix legenda
http://www.inter.it/aas/img/132373.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132374.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132375.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132376.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132377.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132378.jpg
http://www.inter.it/aas/img/132379.jpg
malo se ku*ci po americi :D
Quaresma#7
29-07-2010, 11:20
Selling Inter Striker Mario Balotelli To Manchester City Is An Advantage For Everyone - Marco Materazzi
Both Massimo Moratti and Ernesto Paolillo made clear the hitman was free to go, and Materazzi, who had a heated argument with him towards the end of last season, feels it is for the best.
"A mistake to sell Balotelli? Arriving at this point it could be an advantage for everyone," Materazzi told La Gazzetta dello Sport.
"What do I mean by 'arriving at this point'? Well if he has chosen that agent [Mino Raiola] then it means he did it to leave Inter.
"And, Inter paid zero for him, and they are selling at €35million, they have made a choice based on the accounts balance."
Yet despite the huge profit, 'Matrix' feels Massimo Moratti is feeling reluctant to sell the hitman.
"I am sure that Morratti is selling him unwillingly because he has always been his first fan and I am sure Mario will be crying on the day he has to say goodbye to us."
Matrix kralju kako fino spusti Raioli :D :crazzy:
Zanetti27
29-07-2010, 13:14
legenda,bas je lijepo spustio i raioli i mariu
InteristaSA
29-07-2010, 14:07
Ma sta god rekao Matrix ja se slazem s njim iako cjenim Balotelieve igracke sposobnosti,drag mi je al jbg MAtrix se mora slusati!!:D
Zanetti27
19-08-2010, 10:47
sretan rodendan legendo...
nemanjakobi23
30-08-2010, 01:25
Mislim da je pokazao da je Interista! Nadam se da ce zavrsiti karijeru ovde, a ne kao Raul da pred kraj karijere napusti klub za koji je igrao ceo zivot! Napred Matrix!
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.