PDA

View Full Version : Inter v Roma


dera
01-10-2013, 12:06
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559841_207878406052088_1814187974_n.jpg
Subota, 5. oktobar, 20:45h na Giuseppe Meazzi.

Istina da je AS Roma prva na tabeli bez izgubljenog boda, ali je također istina da oni nisu imali do sada protivnika kao mi tipa Juventus i Fiorentina. Ja sam još uvijek ljut zbog remija i loše postavljene igre sa Cagliarijem te sam izgubio nadu u pohodu na titulu tako da bih sa remijem bio prezadovoljan.

Navodno, Alvarez bi mogao propustiti utakmicu, ako je to istina, nemam se čemu nadati. Pogotovo ako umjesto ovog kreativca bude igrao ultra kreativni Icardi :D.

Quaresma#7
01-10-2013, 12:25
Ja bih stavio u napad Fadila i Icardija. Fadil more malo povučenjije igrati i jako dobar je sa loptom i fizički je jak i dosta brz.

dera
01-10-2013, 12:36
Ja bih stavio Palacia i Milita, što je sigurno sigurno je :D. Poslije može Fadil ući umjesto Diega.

Sile87
01-10-2013, 15:53
I ja bih startovao sa Palasiom i Diegom a posle bi ubacio Icardia,momak ima osecaj za gol nema dileme i nikad ne bih dao prednost Belfo pre Maurita,a Belfo na leto ide iz kluba 1000% zapamtite,sa Romom se nikad ne zna,ali da su u paklenoj formi jesu nema sta,ne bih se preterano zacudio prvom porazu u sezoni mada naravno o tome ni ne razmisljam ali videcemo...

dera
02-10-2013, 18:08
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IswKt9IqV50" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SiamoNoi
03-10-2013, 14:45
Igrat će Alvarez,spreman je.Alvarez i Palacio.Standardno.
Jonathan je pod upitnikom zbog lakse ozljede,ali mislim da će bit spreman.A jedina prava dvojba je Kovačić-Taider.

EDIT:
Isao sam malo gledat sta ste pisali dok me nije bilo i stvarno nebuloza ima,neda mi se to komentirat ovako naknadno,bezveze se živciram :D
Gledat ću sad da opet budem aktivan ovdje,ima par zanimljivih forumaša i mišljenja za procitat.

dera
04-10-2013, 00:33
Zarate : Inter će mi zauvijek ostati u srcu i svim srcem ću navijati za njih protiv Rome

verma_interista
04-10-2013, 02:53
Roma je ove godine hit, predvidjao sam to nakon prvog kola, jako su uigrani, igraju lijep fudbal, vezni red im je odlican, de rossi, pjanic, strootman, naprijed totti, gervinho, marquinho...balzaretti je u dobroj formi isto.

Vjerujem da ce posjed biti na njihovoj strani, tehnicki su dotjeraniji, tako da bi mi svoju sansu trebali traziti u kvalitetnom pressingu, polukontre-kontre, sa jako dobrom odbranom.

U napadu bi volio vidjeti Milita od prve minute.

Prognoza: 3-1 za nas.

Greg89
04-10-2013, 11:15
Dobijamo ovo ,samo da igra Il Principe . Roma bez Ljajica izgleda(Majkon i Destro vec poznato)

dera
04-10-2013, 12:35
Princ: "Ne plašim se Rome, ja ću vas zaustaviti !! Znam da je Totti sjajan ali Inter je klub koji će biti u top 3 na kraju"

emperor
04-10-2013, 18:43
Kako bih to ja postavio da sam na misterovom mjestu :P

..................Handa.................

...Hugo....,,,,,Rano.........JJ.......

...................Cambi................
Naga....Kova..........Taider...Johny

..............Ricky........................
.....................Palacio...............

dera
04-10-2013, 18:46
Johny ti nije lijevi bek xD.

..................Handa.................

...Hugo....,,,,,Rano.........JJ.......

...................Cambi................
Johny....Ricky..........Kova...Naga
..............Palacio........................
.....................Milito...............

Biscione
04-10-2013, 20:02
Kad smo već počeli glumit football managere evo kako bih to ja postavio:

.................Handa.................

.......Ranno....Campa.....JJ.....

...............Cambi...................
Naga...Guaro....Kova.....Ricky

..............Palacio....................
....................Milito................


Campagnaru bih zabranio da kroči na protivničku polovinu, neka počne akcije do centra a odatle će neko već preuzet. Ako bude mnogo letio u napad i ostavljo rupe u odbrani brzi Romići će to efektno kazniti. Znači zadnja linija mora biti kompaktna i blizu svog gola.

Ricky je trenutno naš najbolji i mora igrat ali bih ga ovaj put stavio na lijevo krilo (tako da bi i Kova i Guaro mogli startat), Kova također mora igrat jer je spreman a i on je naša 10-ka i niko kvalitetnije ne gradi igru od njega. A Guara nikako ne mogu ostavit na klupi, svi znamo šta je sposoban uradit ako ga krene a u ovakvih derbijima su svi igrači posebno motivisani, a motivisan Guaro = beast i on bi mogao svojim fizičkom snagom donijeti prevagu na sredini terena u našu korist. Naravno da bih mu dao specifične upute da mnogo više radi u defanzivi (ako je Mazzari mogao Rickyja natjerat da igra odbranu može i njega) i da što više dijeli pasove (nego šuta i dribla) a Guaro itekako ima fin pregledi igre i zna udijelit loptu. S ovom postavom bi imali savršeno izbalansiran vezni red: Cambi kvari igru protivnika, Kova gradi našu igru, Guarin bi bio prevaga jer Roma nema takvog igrača (a imaju Kovu-Pjanić, i Cambiassa- De Rossi) koji je fizički moćan, zna i otet loptu, zna i prodriblat i pružit dobar pas, ima fin i centaršut a ako mu se ostavi prostor može odapet i kakav projektil, samo u ovom slučaju je ključno da Mazzari popriča s njim u 4 oka i objasni mu neke stvari.

U ovakvim derbijima gdje karakter dolazi do izražaja moraju igrati igrači koji imaju pobjednički mentalitet i iskustvo tj. Milito kao najistureniji a Palacio ispod njega kao free-roamer u napadu da odvlači pažnju protivničkih braniča i oslobađa prostor Militu.

Znači moramo igrati sa 2 napadača i to 2 najbolja Palacio i Milito, jer kada igramo s samim Palaciom on se mnogo izvlači na krila tako da često u protivičkom 16-ercu nemamo nikoga a ovako bi tu uvijek bio Milito.

Ako ovako budemo igrali, Kova i Guarin bi gradili napade iz sredine (svaki na svoj drugačiji način) a Ricky i Naga bi stvarali šanse preko krila (svaki na svoj potpuno drugačiji način). Na ovaj način bi teoretski trebali imati veliku raznovrsnost napada i siguran sam da bi Diego i Palacio dobili doboljno upotrebljivih lopti od kojih bi nešto sigurno i iskoristili, a naša odbrana ne bi trebala primiti više od 1 gola (a tog jednog će 99% primit) tako da očekujem našu pobjedu 2-1.

dera
04-10-2013, 20:19
Ko bi ti glumio beka lijevo? Zaboravljaš da Naga i Johny imaju i tu ulogu, ne rade sve stoperi nazad.

Biscione
04-10-2013, 20:31
Pa Ricky je postao dosta solidan u defanzivi tako da bi to on mogao pokriti a kao što sam već rekao nek se stoperi za svaki slučaj ne miču iz odbrane :D

EDIT: Priča se po mesnicama širom svijeta da Campagnaro (i Johnny) neće igrati. Ajd Johnny-ju sam već našao zamjenu (Ricky) ali izostanak Campe bi bio težak udarac i u tom slučaju bih bio pravo pesimističan pred utakmicu.

dera
04-10-2013, 20:50
Golmani: Handanovic, Carrizo, Castellazzi

Odbrambeni: Juan, Andreolli, Wallace, Ranocchia, Samuel, Pereira, Nagatomo, Rolando

Vezni: Taider, Kuzmanovic, Cambiasso, Kovacic, Mudingayi,Alvarez

Napadaci: Palacio, Icardi, Belfodil, Milito

Nema ni Campe ni Jonyja, kuku lele. Alva vjerovatno neće od prve zbog te "povrede". Možda vidimo i Pereiru od prve :D. Ja bih Samuela stavio ali Mačak će vjerovatno Rolanda.

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:42 ----------

Teško nam se bez gospodina.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1383047_644851388879414_1856520118_n.jpg

Biscione
04-10-2013, 21:08
Dera jel to neka greška il ja slabo vidim: Guarin uopće nije pozvan :eek:. Shit, danas samo loše vijesti čitam, prvo neigranje Campe, pa (najvjerovatniji) izostanak Alvareza iz prve postave, pa sada još i Guarin :worried:. Bio sam baš nahajpan na utakmicu a sad sam skroz pesimističan. Jedino se u Mazzarija uzdam da će nešto iskombinovat.

EDIT: Derina greška, samo si me džabe prepao :mad:, Guaro je ipak pozvan i koliko vidim spreman je da radi havarije:
http://www.inter.it/img/192369-800.jpg

dera
04-10-2013, 21:21
Pročitao sam update da su pogriješili, da je Guaro pozvan, a meni se nije dalo provjeriti koji sastav sam ja kopirao, taj bez ili sa Guarom, kontam niko ne čita nema veze svakako xD.

Sutra ne mogu nikako biti nesretan. Buraz je htio igrati kladionicu, ja rekao daj meni pare (jer pretpostavljam da će pasti) a ja ću da ti isplatim ako dobiješ - ostao mu još samo Inter. Ako Inter dobije super iako gubim pare, a ako odigra neriješeno ja dobar xD.

Sile87
05-10-2013, 10:37
Mislim da je ovo pravi test da vidimo gde stojimo i sta ocekivati od ovog sastava,jesmo igrali protiv Juvea i Fiorentine ali po meni to nisu bili pravi ispiti,Juve od pocetka igra u losoj formi i nije pokazao nikakvu igru,remizirao je protiv Copenhagena u Danskoj i gubio od Galate kuck pa dosao do boda,protiv Kijeva znamo svi kako su dobili a i protiv Verone su morali da preokrecu,sto se Viole tice igrali smo na domacem terenu u punom sastavu a njima je falilo 3 kljucna igraca iz prve postave i jos su nam prvi dali gol i bilo je gusto,a prvo poluvreme proti Viole je bilo ocajno,pa zato je po meni Roma pravi test da vidimo kako dalje razmisljati

dera
05-10-2013, 12:30
Za AS Romu neće igrati Maicon :P.

SiamoNoi
05-10-2013, 14:45
@Biscione
Mislim da nema nikakve šanse da Milito krene jer nije još spreman za prvi sastav.Eventualno uđe pred kraj.

Na kraju bez Jonathana i Campagnara.Umjesto prvog vjerojatno Pereira,a umjesto drugog Rolando.Sreća pa nema Maicona i Romi će desno biti Torosidis.Trebao bi ga Alvaro u dzep stavit.
A umjesto Campagnara Rolando.Zadnju je odlično odigrao.Jos iz Porta ga se sjecam kao odlicnog stopera pa je zatražio transfer i igrao sve manje.Pa posudba u Napoliju gdje je i ono što je igrao igrao dosta loše,al nije ga dzaba Mazzari ponovno uzeo kod sebe.Ako odigra kako zna mislim da se ne bi trebao osjetit Hugov izostanak.Osim u onim izletima prema naprijed u kojima je odličan,al za to nam ostaje Juan lijevo.
Očekujem pobijedu,šta da drugo kazem.Nismo ih odavno dobili,6 pobjeda imaju,moraju jednom kiksat i to će bit večeras.

Ovako bi ja to postavio:

Palacio
Alvarez
Pereira-Taider-Cambiasso-Guarin-Nagatomo
Juan-Ranocchia-Rolando
Handanović

dera
05-10-2013, 15:05
Zašto Milito nije spreman od prve minute? Ne znam zašto Samuel još nije spreman.

Biscione
05-10-2013, 17:05
Diego je fizički spreman, prije 2-3 sedmice protiv Sassuoloa je odlično odigrao poluvrijeme a sada je sigurno još spremniji. Eh sad, tačno je da nema utakmica u nogama dovoljno pa bi to mogao biti razlog neigranja. Ali ja bih ga ipak stavio zbog pobjedničkog mentaliteta, takvim klasama je dovoljan jedan potez da riješe utakmicu. A ako ne on onda bih stavio Icardija jer bit će veoma loše po nas ako budemo igrali samo sa 1 napadačem jer znamo kako igra Palacio, svugdje ga ima više nego u 16-ercu.
@siamo gdje ti je Kova, znam da ga gotiviš pa mi čudno da ga nisi stavio od prve, ajd Diego možda još uvijek nije najspremniji ali Kova sigurno jest.

P.S. Sinoć sam sanjao da smo ih pobijedilii 3-1 a Milito zabio hat-trick, možda je to neki znak "odozgo" :D

emperor
05-10-2013, 18:28
Kako to da Milito treba igrati ispred Icardija? Jedino na ime, ostalo ni pod razno.. Momak daje golove i zar treba nesto vise..
Diego je u godinama i trebati ce se oznojiti dobro da bude prvi izbor Mazzarriju pored ovih mladića.

Quaresma#7
05-10-2013, 18:33
Cuti ubice te dera zbog Milita :D

SiamoNoi
05-10-2013, 19:11
Diego je fizički spreman, prije 2-3 sedmice protiv Sassuoloa je odlično odigrao poluvrijeme a sada je sigurno još spremniji. Eh sad, tačno je da nema utakmica u nogama dovoljno pa bi to mogao biti razlog neigranja. Ali ja bih ga ipak stavio zbog pobjedničkog mentaliteta, takvim klasama je dovoljan jedan potez da riješe utakmicu. A ako ne on onda bih stavio Icardija jer bit će veoma loše po nas ako budemo igrali samo sa 1 napadačem jer znamo kako igra Palacio, svugdje ga ima više nego u 16-ercu.
@siamo gdje ti je Kova, znam da ga gotiviš pa mi čudno da ga nisi stavio od prve, ajd Diego možda još uvijek nije najspremniji ali Kova sigurno jest.

P.S. Sinoć sam sanjao da smo ih pobijedilii 3-1 a Milito zabio hat-trick, možda je to neki znak "odozgo" :D
Stavio sam Taidera jer je "energetski" bolji i u duelu jači...imamo tu i Guarina dok i oni imaju takvu dvojicu (Rossi,Strootman).Matea bi u nastavku uveo kada oni malo padnu pa će biti i više šanse za te njegove driblinge,ovako mislim da bi se previše istrošio i da nije još spreman za 90.min svaki vikend igrat.
Volim strašno Milita,ali meni ne bi igrao danas.Palacio-Alvarez od prve (nikad nisam mislio da ću Rickya stavit ispred Milita :D ),a u nastavku,ovisi kako će oni odigrat i koji će bit rezultat,uvest Icardija ili Belfodila.Icardija ako će se lovit gol jer je bolji realizator od ovog drugog.
Icardi me igrom i nije oduševio do sada,ali realizacija mu je jako dobra.Takav je to igrač,može bit lošu cijelu utakmicu pa na kraju odluči pobjednika.
A Belfodil ovo zadnje što je odigrao me oduševio.Jako koristan igrač.
Bit će nešto od obojice.Trebaju popravit igru u defanzivi ako misle biti starteri.


P.S. htio sam promijenit avatar u Kovačićev,al mi nešto neće,jbg :D

dera
05-10-2013, 19:15
Kako to da Milito treba igrati ispred Icardija? Jedino na ime, ostalo ni pod razno.. Momak daje golove i zar treba nesto vise..
Diego je u godinama i trebati ce se oznojiti dobro da bude prvi izbor Mazzarriju pored ovih mladića.
Milito je zabio dva gola i asistirao za jedno poluvrijeme - možda zato? Icardi je poput Pazzinija, ako ne dobije pravu loptu nema od njega hljeba, dok Milito zna i pozicionirati se a Boga mi i dodati, prodriblati itd.

Icardi je i u utakmicama u kojim je postigao gol dobio ocjenu 6,5, šta misliš koju će dobiti kada ne postigne gol? Zašto imati samo strijelca kada možeš imati i to a i kontributora igri?

Sile87
05-10-2013, 19:38
Uh jedva cekam da pocne....

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:38 ----------

Milito,Icardi,Palasio i Riky u prvoj:-))

emperor
05-10-2013, 19:44
Milito je zabio dva gola i asistirao za jedno poluvrijeme - možda zato? Icardi je poput Pazzinija, ako ne dobije pravu loptu nema od njega hljeba, dok Milito zna i pozicionirati se a Boga mi i dodati, prodriblati itd.

Icardi je i u utakmicama u kojim je postigao gol dobio ocjenu 6,5, šta misliš koju će dobiti kada ne postigne gol? Zašto imati samo strijelca kada možeš imati i to a i kontributora igri?

Protiv Sassuola? :rolleyes:
Upravo radi toga sto je Icardi dao gol skoro svaki put kad mu je pruzena prilika ne treba da bude alternativa alternative, igracu koji je 7 mjeseci proveo u "autu" i nije u Bog zna kakvoj formi.
Povuces Ricky-a u vezu Maurita u spicu i imas se cemu nadati.

Milito je nas heroj ali njega nema vise od ljeta a Icardi treba igrati sto vise ukoliko zelimo iskoristiti njegov potencijal jer moze biti WC igrac.

@SiamoNoi: Belfodil se i meni svidi mnogo. Steta za njega sto su Palacio i Ricky u odlicnoj formi. Tesko ce imati prostora za pokazati sta zna.

dera
05-10-2013, 19:47
Dakle, Milito nije u formi iako je postigao 2 gola i asistirao jer je to uradio protiv Sassuola? Kažeš da je Icardi iskoristio svaku priliku, istina, ali ipak smatram da je Milito svoju iskoristio bolje. Može on biti u "autu" godinu dana dok god zabija golove i asistira ja ga ne bih držao na klupi. Remi protiv Cagliarija sam pripisao Mačku jer je Militu dao priliku tek u 85'.

emperor
05-10-2013, 19:50
Dakle, Milito nije u formi iako je postigao 2 gola i asistirao jer je to uradio protiv Sassuola? Kažeš da je Icardi iskoristio svaku priliku, istina, ali ipak smatram da je Milito svoju iskoristio bolje.

Svakako da nije u formi sto je i pokazano dosad. Icardi ulazi u igru dok je Diego usao jednom i to kad je tekma uveliko bila rijesena.

dera
05-10-2013, 19:55
Svakako da nije u formi sto je i pokazano dosad. Icardi ulazi u igru dok je Diego usao jednom i to kad je tekma uveliko bila rijesena.
Hvala lijepa.

INTER: Handanovic, Rolando, Ranocchia, Juan, Nagatomo, Guarin, Cambiasso, Taider, Pereira, Alvarez, Palacio

ROMA: De Sanctis, Torosidis, Benatar, Castan, Balzaretti, Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho

SiamoNoi
05-10-2013, 19:59
Postava upravo kako sam ju i zamislio.

emperor
05-10-2013, 20:01
Hoces reci da ti bolje vidis od Mazzarrija??? :D

Steta za Kovu, ali Walter vidi nesto u Guarinu, iako isti ne opravdava startnu poziciju u cemu se svi slazemo.

dera
05-10-2013, 20:07
Hoces reci da ti bolje vidis od Mazzarrija??? :D
Statistika govori svoje. Ne znam zašto nije dao priliku protiv Cagliarija od prve Militu da svi vidimo na čemu je. Znamo kako se ta utakmica završila.

Što se ove tekme tiče, prvo poluvrijeme loše (kao i svako do sada), a potom očekujem izmjene i ulazak nekog od napadača. Nadam se da će izmjene biti Kovačić, Milito (umjesto Taidera i Guarina) pa i Belfodil umjesto Palacija pred kraj. Očekujem izmjenu Alvareza i Taidera, ulazak Icardija i Kovačića :(, te remi ili poraz.

Sile87
05-10-2013, 20:15
Ljudi moji dobri,ja i dalje nemogu verovati da Kova ne pocinhe redovno od starta da igra,pokusavam da skapiram Mazzaria ali mi nikako ne ide,a za Milita kazu nije spreman a kad ce biti,kad mu ustekne ugovor u junu,a za Kovu mi je najvise krivo,nije mi jasno zasto su ga kupili i prave istu gresku kao sa Kutinjom

dera
05-10-2013, 20:21
Zaboravio sam napomenuti, prijenos ima na Areni4. Što se streama tiče, trebao bi ovaj link da valja - http://atdee.net/67092/watch-inter-vs-roma ako ne, imate ovdje bruku linkova - http://www.football-x.com/live-football/

Biscione
05-10-2013, 20:38
Evo da se nadovežem na gornji Derin post, najbolji link za utakmicu(od arenasport 4):
http://liveutakmice.blogspot.com/2013/08/p-4.html

Sile87
05-10-2013, 21:33
Kakvo popisavanje u sred Milana,kakav tim takva i igra,kakva igra takav i rezultat,a sve to govori kakav je posao uradjen u mercatu,kako sejes tako zanjes

dera
05-10-2013, 21:40
Komentator je rekao, rezultat nije realan. Slažem se sa njim, ovi su uboli sve živo, mi ništa. Mi nemamo napadača, svi letaju oko šesnaesterca ali napadača mi nemamo. Dajte Icardija pa da završimo sa 0-5.

Biscione
05-10-2013, 21:40
Nevjerovatno, pa ne igramo ni približno loše koliko to rezultat govori. Pa oni cigani mogu i titulu osvojit uz ovoliku sreću. Prva 2 gola su dali nakon grešaka naše zadnje linije i uz mnogo sreće (Totti zabi kroz 4 igrača) a naš Guarin nakon mnogo boljeg šuta se morao zadovoljit unutrašnjom stranom stative. A šta tek reći za ovaj treći gol, pa ljudima ulazi sve što opale u pm. I onaj Handa je važio za najboljeg branioca penala a kod nas još nije nijednog odbranio. Ja sam se bojao Rome ali zato što sam mislio da su jaki ali Fiorentina je duplo bolje odigrala od njih samo što Fiorentina nije imala ovoliko sreće. Skroz sam razočaran. Nemamo ekipu za najviše domete to je sada jasno, svi golovi su pali zbog grešaka naših igrača i tu Mazzari ne može ništa, on je jedino pogriješio što nije zaigrao za 2 napadača (Milito).

Sile87
05-10-2013, 21:49
Ma ljudi sto pre shvatite da mi nemamo tim i da smo losi,bice vam lakse,pa ko je nama kriv sto mi nemozemo izvesti takvu kontru kao oni,sta smo napravili osim Guarinove stative pitam vas,veliko nista,igramo sa jednim napadacem kuci,igramo kao poplaseni bre,pa ta ista roma je istresla bre 35 mil. za Strotmana i Ljajica a mi smo toliko za ceo mercato potrosili,o cemu mi dalje da pricamo,mozemo samo o Ligi Uefa i cao bela

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

na 10 kupljenih igraca smo mi toliko potrosili

dera
05-10-2013, 22:40
Šta bi se desilo da je igrao i Ljajić neću ni da slutim. Da, Jesus je više uradio naprijed nego li Kovačić (samo se dodavao sa odbranom). Kada smo odigrali sa Cagliarijem 1-1 rekao sam ništa od titule, a sada se bojim da nema ništa ni od LP.

Sile87
05-10-2013, 22:57
Rezultat ne da je realan nego realniji nemoze biti,prvo poluvreme ocaj a drugo nema te reci kojom se moze opisati tu katastrofu,bezidejno i bez i jedne stvorene sanse,polako ali sigurno pocinjemo da podsecamo na ekipu iz prosle sezone,a na kraju krajaeva ni ne cudi s obzirom da bitnije promene u timu osim trenera nisu napravljene,mozda da im je Taljavento jos koji crveni pokazao pa bi im onda mozda dali i pocasni ili barem stvorili neku sansu ali samo MOZDA,i dokle god budemo kupovali kvazi talente od Bolonje i slicnih ekipa za 5 ili 6 mil. gledacemo ovakav Inter i nikakav drugi,a vi koji ste hvalili mercato i govorili kako smo dobro pazarili samo nastavite da se tesite,a Inter ce nastaviti da pruza ovakve partije dostojne letosnjih nazovi pojacanja,a kako vreme bude odmicalo Mazzari ce se pitati gde je dosao,pa ako ovako igramo protiv Rome koja je dobra ekipa,kako ocekujemo da igramo protiv Barse,Reala,Bayerna itd. u skorije vreme,neznam da li ste primetili na kraju tekme ali Rudy Garcia je otisao da se rukuje sa Mazzariem ali ga nije nasao jer je ovaj brze bolje otisao u tunel,a iskreno i ja bih....

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

e moj dera,Kova od kako je usao nije ni jednu loptu izgubio niti pogresio u dodavanju a napravio je nekoliko lepih driblinga a sta su ostali uradili,veliko nista...

dera
05-10-2013, 23:00
e moj dera,Kova od kako je usao nije ni jednu loptu izgubio niti pogresio u dodavanju a napravio je nekoliko lepih driblinga a sta su ostali uradili,veliko nista...
Zar je mogao imati netačan pas kada se dodaje sa odbranom?

Rezime: Penal nije bio već faul, poništen nam je čist gol, realan rezultat 1-2, da je ušla ona Guarina 2-2.

Quaresma#7
05-10-2013, 23:07
Jeste se danas opet uverili da jednostavno nismo dovoljno dobri opet za vrh i da imamo još uvek preslab tim za vrh... Još uvek je oko pola tim preslabo za Inter neču pojedince nabrajati da nebi počela svadja :D.

Dugo vremena govorim da trebju naši prenoviti tim korenito a oni krpaju tim sa polovnjacima i bacaju pesak nama i sebi u oči. Prelažu to iz godine u godinu u ulivaju nam lažnu nadu. Ja se silno nadam da če se sa Thohirom to promeniti jer nam je on zadnja nada. Bolje napraviti jedan dobar transfer kako treba a ne 3-4 polovnjaka i ni para ni igrača.... Lep primer je Arsenal sa Ozilom.

Gervinho raztura.... vidi se fizička sprema iz premier lige

Sile87
05-10-2013, 23:16
E dera moj dobri,pa jedino izgleda ti mislis da je moglo bolje na ovoj tekmi,na osnovu jedne stative,pa i Gervinjo je bio sam ispred Hande a i Florenci je imao lepu sansu,samo se ti dera tesi i misli kako mi nemamo srece...

---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:11 ----------

a i igraca vise smo imali 13,14 min.

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:12 ----------

Normalno da je Tohir zadnja nada

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

a to da se Kova dodavao samo sa odbranom dera nije tacno

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:14 ----------

a Taider...sta reci,lik nezna da sutne,jedva dobaci do gola

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

ju ju kako sam se iznervirao

Quaresma#7
05-10-2013, 23:22
Kova nemože doči do izražaja zato što nema igrača oko sebe kome da doda i da dalje sa njim razvija igru oko kaznenog i deli lopte napred ili na bekove. Da bi bio pored njega kakav Verratti, Ramsey, Isco, Thiago A, Ozil... i slični bilo bi mnogo drugačije...

Guarin je presebičan i nema točne pasove toliko i previše igra toplo hladno.

Sile87
05-10-2013, 23:35
Ma Guarin je karina,i dok takvi i slicni budu igrali mozemo samo da sanjamo da cemo igrati sa velikanima evropskog fudbala

dera
05-10-2013, 23:58
Q, Alvarez može :P. On i jeste ubačen da na osnovu svojih skilova doprinese nešto igri, a ne da pridoda već dobrom timu. Da li Xavi ili Iniesta dodaju se između ili driblaju i daju urnebesne pasove napadačima?

Sile87
06-10-2013, 00:57
""We were all over them in the second half but it just wouldn't go in"". Ovo je jedna zanimljiva recenica iz Mazzarieve izjave za Interov oficijalni sajt,ceo intervju je tamo pa ga mozete procitati ako zelite,ali meni se ova recenica posebno dopala,covek ili je bio na nekim drogama ili je bas pukao,ja neznam sta bih rekao,kao jbg razbili smo ih u drugom poluvremenu i napromasivali se silnih sansi ali jednostavno lopta nije htela u gol,sta reci,kome poruku poslati...hahahahahahahahaha...e moj Mazzari pa koga ti lazes,ocigledno samog sebe

dera
06-10-2013, 01:24
Možda smo imali posjed lopte, ali to je sve što smo imali :).

verma_interista
06-10-2013, 02:59
Koji je kur.ac ovom Mazzariju, kuci igra i postavlja jako defanzivnu taktiku, i ne razumijem kakva je ovo formacija sa Alvarezom, i Palaciom u napadu, niti je Palacio, niti Alvarez klasican napadac.

Opalit' 3-4-3, sa alvarezom desno, Palaciom(ako vec mora igrat', a u padu je forme), i sa Jednim od neiskoristenih napadaca na klupi (Belfa, Icardi, Milito..ovaj zadnji bi pogotovo trebao igrati).

Zar je bolji Taider od Kovacica??Koja je to logika, u p.m..i da se razumijemo, Cambiasso je kao trudan na terenu, ima on iskustvo, prekine pokoji napad, ali je prema naprijed kriza zestoka.

Ne mogu da vjerujem da pocinjemo sa losim rezultatima, Roma zasluzeno slavila, za nas su Barcelona u ovom trenutku!

SiamoNoi
06-10-2013, 13:00
pa ko je nama kriv sto mi nemozemo izvesti takvu kontru kao oni
Mozda je kriv Garcia što nam je prepustio loptu pa se neka kontra nije niti mogla napraviti.
vi koji ste hvalili mercato i govorili kako smo dobro pazarili samo nastavite da se tesite,a Inter ce nastaviti da pruza ovakve partije
Jesi siguran?A ti ćeš se priznat da si bio u krivu ako ne bude ovako kako si napisao?
i da se razumijemo, Cambiasso je kao trudan na terenu, ima on iskustvo, prekine pokoji napad, ali je prema naprijed kriza zestoka.
Cambiasso nema nikakvih zadataka prema naprijed.Čovjek igra holdera i to jako dobro odrađuje.
Zar je bolji Taider od Kovacica??Koja je to logika, u p.m.
Logična je bila postavka sa Taiderom ispred Kovačića sinoć.I ja sam pisao da bi tako napravio jer je ideja bila dobra,a to što je utakmica zbog nekih stvari otišla u drugom smjeru je neka druga priča.
Koji je kur.ac ovom Mazzariju, kuci igra i postavlja jako defanzivnu taktiku, i ne razumijem kakva je ovo formacija sa Alvarezom, i Palaciom u napadu, niti je Palacio, niti Alvarez klasican napadac.
Opalit' 3-4-3, sa alvarezom desno, Palaciom(ako vec mora igrat', a u padu je forme), i sa Jednim od neiskoristenih napadaca na klupi (Belfa, Icardi, Milito..ovaj zadnji bi pogotovo trebao igrati).

Taktika je bila uobičajena.Mazzarijeva.On uvijek tako igra i to se znalo čim je dolazilo kako će se igrat.Palacio i Alvarez je i ako se mene pita najbolje rješenje za početak jer su obojica jaka u defanzivi i kreaciji.A finišera tipa Milito/Icardi bi ubacivao u drugom djelu kao što Mazzari i radi do sada.I opet kazem...ideja mu je skroz u redu,ali neke druge stvari su presudile,a ne to što se igra sa ovakvom postavkom napadača.
A presudile su individualne greške.Jedna Ranocchie i dvije Pereire za kojeg se nadam da ga više neću gledat.Zadnju utakmicu nas je također jedna takva glupa greška gola i bodova koštala i to je najveći problem trenutno,a ne kakav napad počinje i igra li Kovačič od početka utakmice.Treba svest individualne greške na minimum,sad je ova pauza i sigurno će se radit na tome.
Onaj drugi gol je zapravo bio nepostojeći penal,al nebitno sada jer se nema na to smisla vadit.Isto tako mislim da je gol Ranoccchie trebao bit priznat,ali to ne bi ništa značilo na kraju.
Sve u svemu Inter uopće nije bio toliko loš kao što se piše niti ga je Roma razbila igrom kao što se piše.
I ne slažem se s tim da krećemo s lošim igrama,mislim da ćemo se dizat sve više kako sezona bude odmicala za razliku od prošle godine kad je nažalost bilo suprotno.


Inače,ja sam prvi bio protiv Mazzarija,ali sviđa mi se za sada kako radi.Iako ne mislim da je rješenje za neko dugo vremensko razdoblje.2-3 godine najviše.

dera
06-10-2013, 13:09
Inače,ja sam prvi bio protiv Mazzarija,ali sviđa mi se za sada kako radi.Iako ne mislim da je rješenje za neko dugo vremensko razdoblje.2-3 godine najviše.
Zašto ne?

Alvarez je opet zadobio povredu.

SiamoNoi
06-10-2013, 13:47
Jer mislim da nije trener za naslove i najveće domete.A Inter tome treba težit.U Napoliju s dosta boljom ekipom nego je ova današnja Interova nije ništa uspio napravit.Približi se Juventusu pa kiksa,pa se opet malo približe pa kiksaju.Zapravo nikad ozbiljnije nisu konkurirali za naslov.On će biti tu tih par sezona dok ne pripremi ekipu za dalje.A onda je Diego Simeone logično rješenje (možda Mourinho).Čovjek voli klub i izjavio je da bi volio jednog dana vodit Inter.Uz to je strašan stručnjak.On i Conte su predoređeni da godinama sa svojim timovima vode borbe za naslov u Serie A.

dera
06-10-2013, 14:36
Kakav Mou, Simeone je za njega gigant! Mazzarri je napustio Napoli jer želi više, ne novaca, već klub sa kojim može osvojiti nešto, i stvarno je stručan, pa zamisli da ima onu ekipu koju je imao Mourinho -_-.

Quaresma#7
06-10-2013, 15:02
Meni još uvek ne sjeda ova formacija 3-5-1-1 koju igramo sa 3 stopera.

Više bi volio viditi da igramo 4-3-3 kao Roma

---------------Handanović-------------------
Wallace-Campagnaro---Ranocchia---Nagatomo
----------------Cambiasso-------------------
--------Guarin-------------Kovačić-----------
----Palacio/Fadil------------------Alvarez----
-----------------Icardi/Milito-----------------

Ovo je mnogo jača postava i dosta napadalnija i tako bi mogli bolje naše igrače koje imamo na razpolaganju iskoristiti. A ne da igramo ko pičke sa jednim polšpicem (Palaciem) i Alvarezom iza njega..... i da se branimo još kod kuče.

Sile87
06-10-2013, 15:31
Pa naravno Siamo da cu priznati ako budem pogresio u svojoj proceni,u cega cisto sumnjam jer ces tesko Inter gledati u LP i sledece godine,a sto se tice igre Intera u sinocnoj utakmici izgleda da sam se prevario,ipak vas ima dvojica koji mislite da je Inter sinoc dobro igrao,za jednog se zna da je Mazzari a drugi si ocigledno ti,a posto Mazzaria nemogu pitati sta je to ddobro video u igri Intera i koje su to nase silne sanse bile koje smo promasili,zato bih tebe zamolio ako mozes da mi kazes sta si dobro ti sinoc video u igri Intera,budi konkretan molim te,da vidim sta sam to sinoc propustio iako sam odgledao celu tekmu,unapred hvala

dera
06-10-2013, 16:16
Cambiasso: “The foul that led to their penalty was outside the box but we’re not looking for excuses. Sure, it came at the worst time possible, just as we were hitting back after their opener, and we’d had two chances just before then. I think the post is still shaking from (Fredy) Guarin’s shot."

Biscione
06-10-2013, 16:31
---------------Handanović-------------------
Nagatomo-Campagnaro---Ranocchia---Juan
----------------Cambiasso-------------------
--------Guarin-------------Kovačić-----------
----Palacio/Fadil------------------Alvarez----
-----------------Icardi/Milito-----------------

Juan bi bio odličan na lijevom beku jer je veoma jak, brz i prodoran (vidjeli ste kakve zna prodore odradit) a dobar je i u defanzivi za razliku od Nage & Co. malo bi morao poraditi na centaršutevima ali i to bi s vremenom evaluiro.
I ja se slažem s Q-om, ovakva formacija i postavka bi nam sigurno donijele mnogo bolju igru i rezultate. Možda to nekima izgleda preofanzivno (4-3-3) na papiru ali svi znamo kako su Palacio i Alvarez dobri u defanzivi i često se vraćaju po loptu tako da ovo ne bi bilo preofanzivno i mogli bi se lako transformisat iz odbrane (4-5-1) u napad (4-3-3) i obratno, a u protivničkom 16-ercu bio uvijek imali nekog (Milito ili Icardi), imali bi jaku i sredinu (Kova, Guarin) i krila (Palacio-Nagatomo na desnoj i Alvarez-Juan na lijevoj) i po meni bi to bila savršena postavka. Formacija sa 3 u zadnjoj liniji je prevaziđena, pa vidite da i Jube ne može ništa u CL a ima mnogo bolju ekipu od nas. 4-3-3 i 4-2-3-1 su najbolje formacije za moderan fudbal.

Sile87
06-10-2013, 20:14
Ma normalno ljudi moji da je to prava formacija a i ja sam istog misljenja da bi JJ bio otkrovenje na levom beku,samo sto to necemo docekati,ja svoja ocekivanja definitivno drasticno spustam posle ove utakmice,nek ide sezona kako ide pa cemo lepo na kraju videti gde smo i koliko moze ovaj sastav,iskreno mislim da mi nemozemo izboriti plasman u LP i ne treba nesto preterano ni da se nadamo

dera
06-10-2013, 20:31
Ja sam svoja očekivanja spustio nakon Cagliarija :D.

Biscione
06-10-2013, 20:54
Kad Mazzari zareda 7-8 uzastopnih pobjeda (sve naredne utakmice) i kad zasjednemo na 2. mjesto, opet će se dignut euforija i priče o tituli :P. Istina je da imamo "potanku" ekipu ali zato imamo najboljeg trenera lige - Mazzarija, valjda me neće razočarat pa i narednu početi s 1 napadačem i Kovom na klupi u tom slučaju bi izgubio moju podršku.

dera
06-10-2013, 21:39
valjda me neće razočarat pa i narednu početi s 1 napadačem i Kovom na klupi u tom slučaju bi izgubio moju podršku.
Nažalost.

---------- Post added at 21:39 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Krilni igrač Napolija, Armero, izjavio je da se Inter ne smije otpisati.

SiamoNoi
07-10-2013, 17:46
Pa naravno Siamo da cu priznati ako budem pogresio u svojoj proceni,u cega cisto sumnjam jer ces tesko Inter gledati u LP i sledece godine,a sto se tice igre Intera u sinocnoj utakmici izgleda da sam se prevario,ipak vas ima dvojica koji mislite da je Inter sinoc dobro igrao,za jednog se zna da je Mazzari a drugi si ocigledno ti,a posto Mazzaria nemogu pitati sta je to ddobro video u igri Intera i koje su to nase silne sanse bile koje smo promasili,zato bih tebe zamolio ako mozes da mi kazes sta si dobro ti sinoc video u igri Intera,budi konkretan molim te,da vidim sta sam to sinoc propustio iako sam odgledao celu tekmu,unapred hvala
Izgleda da smo ipak trojica :D
Nekadašnji sjajni golman Lazija Luca Marchegiani (47) danas je komentator na televiziji Sky, a u posljednjem se osvrtu dotaknuo Intera...
- Ne bismo smjeli drastično mijenjati mišljenje o Interu nakon subotnjeg poraza. Dojmovi su pozitivni. U prvom je poluvremenu Inter bio na istoj razini kao Roma, povremeno i bolji. Kad gradiš novu momčad, povremeno moraš upasti u probleme - rekao je Marchegiani. Ništa oni posebno odigrali u prvom dijelu i točno je da je čak Inter i bolji bio.Individualne greške su nas koštale golova,mislim da je Roma prva tri gola dala iz 3 udarca u okvir.

I kažem "Inter uopće nije bio toliko loš niti ga je Roma razbila".To može reć netko tko je utakmicu "gledao" na livescoreu ili rezultati.com.Igra je generalno bila dobra,pogledaj još jednom utakmicu pa ćeš vidjet da je Inter zapravo bolji od Rome bio samo što svoje šanse nije iskoristio.Duplo više ukupno udaraca,skoro 60 posto lopte i generalno...ne moze se nikako rec da je Inter loše izgledao.Ne kažem samo ja to,nego su takvi komentari i ostalih ljudi po Italiji.
Naravno da to na kraju ne vrijedi puno kad su se bodovi izgubili,ali je valjda nekakav pokazatelj da je Mazzari na pravom putu i da ne radi loše.Ovdje su "samo" individualne greške presudile i realizacija jer je prva službena utakmica pod Mazzarijem bez zabijenog gola.To se sve može lako treningom popravit ne treba sad odmah izmišljat novu taktiku ili ne znam ni ja šta.
A Mazzari je poznat kao tvrdoglav trener i ovo što je Quaresma gore stavio formaciju izgleda dobro,ali jako teško da ćemo to ikad gledat.A to je isto još jedna stvar zbog koje teško da će ikad moć osvajat naslove,previše forsira jednu ideju i nema baš neke alternative.

Sile87
07-10-2013, 22:31
Pa koje su to silne prilike Siamo druze,daj mi navedi malo bolje ko ih je to promasio,ja nijednog naseg igraca nisam video u prilici kakvu je naprimer imao Zervinjo u drugom poluvremenu jedan na jedan ili ona Florencijeva koju je Handa odbranio takodje,a sasvim dobro vidim i nije mi mogla promaci ozbiljna sansa na tv-u od 60 tuma u hd kvalitetu slike,pa te zato molim jos jednom da mi kazes koju stopostotnu sansu ili bas izglednu sansu za gol smo mi imali

verma_interista
08-10-2013, 00:00
Ne mogu da vjerujem da neko misli da smo bili dobri protiv Rome, apsolutno nista nismo pokazali, ljudi nas razbili kvalitetno, 3 komada, vezni red dominirao, vise sanse imali, na kraju rezultat realan.

Igra nam je kriticna, nemamo koheziju, srljamo, individualno pokusavamo nesto, i dosta igraca ne bi trebalo biti na terenu, a ima i onih koji igraju na pogresnoj poziciji (Nagatomo).

Ako je Mazzari tvrdoglav ok, neka igra svoju formaciju, ali neka barem malo vise izostri napad, jer smo ovako jako, jako tupi prema naprijed.

Izgubili smo bodove protiv Cagliarija, nakon toga smo unisteni, iskreno se nadam da cemo se "trznut", i da necemo nanizati lose rezultate.

Ne kontam ni zasto taj mali iz Chelsea ne dobije priliku, ne moze bit' gori od Nagatoma desno da ga jeb.es.

Sile87
08-10-2013, 01:03
Pa eto vidis moj verma da ima i takvih ljudi,Nagatomo pojma nema na desnoj strani,Taider je bio ocajan,Riky nesyo kao pokusavao a nije imao nijedan konkretan prodor posle koje se izrodila neka sansa,odbrana nam je ispadala bas kao prosle sezone,Ranokija je po ko zna koji put od dolaska pokazao da nije igrac koji moze igrati u kontinuitetu i to je njegov glavni problem i od njega nikada nece biti igrac top klase jer ako je neko imao dovoljno prilike da se pokaze onda je to on,iskreno ocekujem bolju utakmicu protiv Torina posle ove pauze i nadam se Kovi i Militu u prvih 11

Quaresma#7
08-10-2013, 14:05
U napadu smo premalo konkretni i nije u redu da igramo samo sa jednim napadačem i Alvarezom iza njega. Ponašaju su kao da su njih dvoje Ronaldo i Messi pa mogu sve sami.

A Wallaca bi stvarno volio viditi na desnom beku a japanac neka ide levo.

dera
08-10-2013, 17:01
http://i1231.photobucket.com/albums/ee512/zonal_marking/inter-roma_zpsb3043d16.jpg

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:47 ----------

sky otkriva : Na poluvremenu izmedju intera i rome ( 0-3 ) , tresli su se zidovi kada je walter mazzari drzao govor !!

SiamoNoi
15-10-2013, 11:44
Oriali govori o Mazzariju:...izgubio je od Rome,ali ekipa nije igrala loše.
Eto nas.Četvorica.