PDA

View Full Version : Inter Udinese


Huska
03-12-2011, 00:54
Kad ste se tako lijepo raspisali o transferima i dionicama kluba mogli ste i temu otvorit, a jeste papci :D

Nego da krenemo redom, evo pozvanih igraca:

Portieri: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni.

Difensori: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 16 Luca Caldirola, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Marco Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo.

Centrocampisti: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 18 Andrea Poli, 20 Joel Obi.

Attaccanti: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.
Eh sad sta ocekivati, posto je Milito prije dva, tri dana rekao da on i Pazzini mogu igrati zajedno u napadu, onda ce to i biti tako, jer Militu se moraju lijeciti njegove frustracije tako sto ga se gura iako je katastrofa, dakle napad Milito, Pazzini.

Dali je doslo vrijeme da se fenomenalni Stankovic odmori ili ce nas i dalje svojim majstorijama voditi ka novim pobjedama, sve je izglednije da ce nastaviti svoj sjajni niz. Uz njega je opet ocekivati Mottu i Cambiassa, tako bi se ova super ultra, mega, giga brza sredina mogla lagano suprostaviti rastrcanim veznjacima Udinesea. Dok ce Poli sve to gledati iz loze, a Obi i Ricky ce imati posebnu cast da sjede na klupi i nadaju se kakvoj zamjeni u 85 min, kako bi ove super igracine dobile standing ovation, za vjerovatno jos jednu fenomenalnu utakmicu gdje ce navijace oduseviti svojim parijama.

Sto se odbrane tice to je standardno Zanetti kao motor ove ekipe na jednoj strani, Nagatomo kao hodajuca reklama za daleki istok na drugoj strani, dok ce sve to ucvrstiti Samuel i Ranocchia, ali ne treba iznenaditi ni moguci nastup Chivua, jer ipak je odmarao dvije utakmice u Serie A, a ne iskoristiti njegove kvalitete u par uzastopnih utakmica je ipak previse.

Na gola po obicaju Julio Cesar, jer on je jedan :D.

Eh eto sad, ajde kad znate o dionicama i transferima malo i o utakmicama pricajte, nece vas Bog ubiti.

EDIT: Toliko sam fasciniran nasim igracima i partijama da sam zaboravio napisati kada se igra utakmca, dakle Subota, tj. sutra u 20:45, prenos na Arenasport 4.

Grujinho
03-12-2011, 01:14
ma stanković če početi 100%. isto tako zarate koji osim da dribla sam sebe ne napravi ništa korisno za ekipu i neznam zašto se svi navijači toliko lože na njega.

Sebičnijeg igrača nisam vidio. Jedno su Eto'o (za kojeg su igrači rekli da je vrlo sebičan, ali čovjek je radio razliku), Cristiano Ronaldo i slični. To su igrači koji vuku loptu malo duže ali na kraju daju odličan pas, gol, iznude korner, slobodnjak ili nešto treče, a drugo je zarate koji pređe jednog igrača a na kraju izgubi loptu ili puca na gol, i to slabašno jer nema više snage za udarac.

Nije čudno da ga Edy Reja nije podnosio i zašto ga Ranieri vuče iz igre nakon 45min. Ako čemo za ovog igrača dati laziu 20m€ na kraju sezone onda neznam.


Evo šta gazzetta misli, što se tiče početnog sastava

http://img694.imageshack.us/img694/8269/800ki.png

znači nagatomo i chivu na bokovima :S zanetti na desnom krilu, zarate na levom. od zaratea ne očekujem ništa, zanetti verovatno neče biti ubojit na desnoj strani što se tiče napada, tako da opet očekujem mučenje do kraja.

samo čekam da se vrate Forlan, Maicon i Sneijder, pa da zaigramo sa Forlanom i Pazzinijem u napadu, a iza njih stavit Mottu/Polija, Cambiassa, Rickya i Sneijdera

dera
03-12-2011, 01:34
Sta ocekivati bez igraca poput Sneijdera ili Coutinha u vrhu osim patnje :(.

Huska
03-12-2011, 15:46
Sta ocekivati bez igraca poput Sneijdera ili Coutinha u vrhu osim patnje :(.
Jos kad na to dodas super prodorne bekove, tesko nama veceras :D

Rafael
03-12-2011, 16:26
Huska :bravo: Nagatomo-hodajuća reklama za Daleki istok :D sve rečeno,bod bi bio ko kuća iako igramo doma. nadat se pobjedi pa makar to bio neki krumpir u 90-toj ili još slađe gol iz zaleđa :)

hulle
03-12-2011, 19:00
ma pobjeda i nista manje

Esquivel
03-12-2011, 19:29
Znam da je smesno, ali ja sam optimista. :)

ajdin
03-12-2011, 20:30
ne treba bit nista smjesno u porastu smo forme naveo sam to vec u nekom postu odranije ...

hulle
03-12-2011, 22:35
ht 0-0

Gledao sam od 20. i neke....niko nije imao neke sanse...jedino su oni jednom igrali rukom u 16 i jednom nasi *motta

napoli dere lecce 3-0

Pitar
03-12-2011, 22:40
Kazem ja treba nam cjelokupno renoviranje...

2 igrača u sredini minimum.....mota,milito ćao.

Al je udineze karina...
Nek ubaci kastaginosa i zarate-a...

adointer
03-12-2011, 23:28
hahahaha....kako smo samo smijesna ekipa postala....hahahahaha pa ovo je za plakat....zao mi sto gledam svaki put patnju, jebem ti ranieri mater i dejana i milita i sve degene sto ih ti ko nafuras na igru...dabogda vas ko streljao ili pogusio ko pilice....

dera
03-12-2011, 23:40
I Pazzinija jebo vas on :P! Milito je bar nastimao penal ;), nista bolji tokom cijele utakmice nije bio mali Packo!

hulle
03-12-2011, 23:42
ft 0-1

Cesar 10

ostali svi zajedno 1


ni iz j... penala nismo u stanju da zabijemo gol....sta oni misle da ce isla svaki put sam sebi zabit

Grujinho
03-12-2011, 23:44
nisam iznenađen...sredina previše defanzivna, u napadu dva napadača istog tip, bekovi slabi prema napred, krila ni nemamo...

imamo posjed lopte ali lopta ide polako i večinu vremena kruži na našoj polovici...u napadu smo bez ideje, prestatični prespori...

Zarate 20m€? BEŽI BRE U PM

Pitar
04-12-2011, 00:08
dobro je pa zijanismo,što lošiji rezultati kako bi konj vidio da su ovo istrošeni igrači.

Hoće konj da svake sezone proda po najboljeg igrača i da bude u vrhu(ibra,mario,eto)...
Plati milita 30 miliona a neda istu svotu za hazarda jer nema kvotu godina,nek ide u pm.

Realno nemože nama pomoći 5 hazarda....dovest trenera sa vizijom,nikako italijana za trenera po mogućnosti holanđana....pa onda prava pojačanja...

Quaresma#7
04-12-2011, 00:11
Danas su opet naše umišljene zvezde pokazale da nemaju pojma i da jih večina ne zaslužuje više da zaigraju za Inter (Milito, Deki, Nagatomo, Motta, Cambiasso, Zarate....) nemaju pojma. A Pazzini mi nije nikad bio neki extra napadač pa danas je to i dokazao, jebem ti napadača kad nezna pucati penal. Forlan je za njega fudbal izmislio (Dzeko:D). Ne pamtim kad smo imali slabiji napad uvek nam je to bila najača strana ali ovo u poslednje dve godine je katastrofa. Vezni red previše defanzivan (več 10 godina) nije ni čudo što mučimo loptu, Zarate (njega več u januaru poslati nazad u Lazio po PBS-u ako treba) svom čači nebi dao lopte nešto petlja pa se zapetlja..., Milito spor, smotan, nesposoban..., Nagatomo, Chivu, Deki jednostavno nisu dovoljno dobri nemaju više kvalitet, Nagatomo ga nikad nije ni imao. Stvarno posle ove utakmice neka se uprava zamisli u nastavku sezone i da dobro razmisle kakvog igrača se u budučnosti dovesti u klub.

A u jednu ruku mi je i drago što je Zanetti dobio crveni bar jednu utakmicu da ni njega ne gledam... da vidim Polija u igri ili kakvog mladog igrača (Crisetig, Obi, Alvarez, Coutinho...). Dosta sam ga gledo po terenu, nek bar jednu odmori i da mir ili još bolje neka ide u penziju.

hulle
04-12-2011, 00:34
http://img.plug.it/sg/sportuni/upload/rig/0002/rigore-pazzini-8.jpg

---------- Post added at 23:33 ---------- Previous post was at 23:33 ----------

http://img.plug.it/sg/sportuni/upload/rig/0002/rigore-pazzini-310.jpg

---------- Post added at 23:34 ---------- Previous post was at 23:33 ----------

http://img.plug.it/sg/sportuni/upload/rig/0002/rigore-pazzini-108.jpg

dera
04-12-2011, 00:53
E moj Pitare, ocito nisi svoj nocas, jer sta pises je smijesno.

Q, Cambiasso los, a Packa nisi ubacio u tu listu? Milito se bar vracao nazad, imao neka dupla dodavanja, zaradio nam penal i sl.

Dobro je igrao Faraoni, bit ce nesto od njega ako ostane i bude dobijao priliku.

Giampaolo
04-12-2011, 02:32
moratti-u se ruka trese dok pushi cigaretu za smirenje poslije promashenog penala. Pazzini dozivio psihicki sok,nece zabit sljedecih 5 utakmica gol. Javier zanetti karton crveni hahah ovo mi je najludje ccccc

"crniiii oblaci nad nama"

Huska
04-12-2011, 08:50
Ja sam gledao utakmicu sve dok nisam vidio idiota sa dalekog istoka da se sprema u igru, odmah sam sve ugasio i otisao tamo gdje sam trebao biti davno ranije, ali eto ne mogu si pomoc kada je Inter u pitanju.

Zalosno je da Ranieri jos uvijek nije skontao koju formaciju ce koristit i gdje mu koji igraci mogu igrati, pa ne mozes mi staviti Rickya na krilo ili jos gore Milita i Pazzinia u napad, sve gore od goreg. Mali Faraoni iako je vise defanzivni igrac bio je odlican, napravio je vise centarsuteva za ovih sat vremena sto je igrao nego Chivu i zutokljunac za citavu ovu sezonu.

Nadam se skorom odlasku MARCA BRANCE iz Intera, jer sve dok je on ovdje od nas nece biti nista, jer lik NE ZNA. Onda Moratti neka ozbiljno razmisli o tome da se oprosti sa svojim dionicama, jer od njega klub vise nema nikakve koristi, a sa ovakvim ponasanjem samo ce jos gore nastetiti sebi i svom odnosu sa navijacima.

Dakle treba krenuti u remont, ali ne od igraca, vec od uprave, a onda ce se ljudi koji znaju svoj posao pozabaviti ovim debilima sto ih je Branca nakupio u zadnjih dvije godine...

Penale, crvene nisam gledao, tako da o tome necu, ali kako god jadno je ovo, a opet ocekujem slijepog Morattia, filozofa Stankovica, pametnjakovica Milita sa svojim glupim pricama kako je ovaj tim gladan pobjeda i kako ce ovim momci tek pokazati da nisu za otpisat.

adointer
04-12-2011, 11:28
hahaha...joj dera nesto pitaru govoris da je smijesan.... A sta je s tobom?? zasto toliko branis milita?? (mislim i meni je drag, ali on je trebao da okaci kopacke o klin nakon finala lige prvaka, a ne ovako).... a pazini je zvijer od igraca, to sto je trenutno uklopio se u sivilo sa ostalim igracima (najvise onih debilnih veznih igraca koji ga trebaju "kljukati" loptama), i nije on kriv za promaseni penal, jednostavno se kliznuo covjek jbg, desi se i najboljim..:) :)

dera
04-12-2011, 11:55
Znaci Pazzini ima pravo da slabo igra jer nema Sneijdera i Maicona koji ce mu djeliti lopte, a Milito ne? Reci mi, u kojem segmentu je jucer bio bolji? Mozda ste vi navikli od Diega da daje vise, a da je nesto losiji bio od Packa, ne ;).

---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:45 ----------

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/383753_10150417775638196_748033195_8992919_1279276 86_n.jpg

all3n
04-12-2011, 12:13
ma pusti pazzinija,fulo je penal OK,ali u obrani je curilo previše previše

adointer
04-12-2011, 12:33
hahahah...daj ba dera, mrsko mi se raspravljati, normalno da i milito zavisi od tih lopti....ali uglavnom on vise nije ni za genoe..:) :) a o odbrani da ne pricam, samo degen moze staviti dva truta na stopere i ne zabraniti im da idu dalje od naseg "peterca" a kamoli sta dalje....samuel uzme i vuce loptu do udinezeovog sesnesterca...hahah presmijesno i prejadno....




PS. najvise mi zao sto svaki put cekam nas na kladionici i padnem...:( :( ni morati mi ne moze vratiti pare koje sam trebao zaraditi da smo dobijali... :D

Esquivel
04-12-2011, 19:26
Milito je doneo trofeja i trofeja za kratko vreme, dok bih ja bio zadovoljan da Pazzini svaku petu utakmicu da gol, valjda nisam zahtevan. Pa kad razni starci mogu da igraju u startnoj postavi, onda se moze i naci mesta za velikog Milita :-)

ajdin
04-12-2011, 20:19
ahhahaha to dera lafcino jel ti godra sto je packo fulio pa da krenes u blacenje :D e jes i milito namjestio penal svaka mu dala :D a ona fula sa 5 metara protiv lilla gdje on sam i golman pa gdje je zavrsila lopta ... nije se poskliznuo kao packo i sigurno nije veci pritisak bio kao na packu sinoc :D to sve na stranu , faraoni hitno kondiciju podici onda ce i igrati ... sa svojih 20 godina nakon 70 minuta da pocne grceve dobivat to je smjesno xD nagatomo biti veznjak i to lijevi jos smjesnije, dobivanje crvenog kartona capitana NAJSMJESNIJE :D kako su stali srati deki capitano i kompanija sad je to poceo motta sa izjavama ... poklopi se sutii picka ti materina dabogda otiso odma sad iz intera ti neke uvjete postavljas da bi dobio novi ugovor mjestoi da molis za bilo cim keeru jedan ... presidente molim te ugledaj se na selimovica iz sarajeva i stavi odma desetoricu na tl

DenchiNL
05-12-2011, 13:14
ja zaista ne znam sta ce nam i sto smo kupili nagatoma i jonathana
kad smo imali Faraonija i Santona???
mali Faraoni jedini pismen centarsut(2x) na onu dvojicu glavonja
ovo sve ostalo taraba dobro Cesar solidan

treba nam svjezine , trkaca, radilice, u vezi ko....
trebamo igrat s 3 naprijed , kad nam vec ne valja vezni nek ga preskacu,
odma lopta naprijed i zdravo valjda od 3-ce jedan nadje go jbg

Quaresma#7
05-12-2011, 14:11
Dera i Pazzini je bio jako loš. Celu ekipu treba proterati a zadržaio bi samo Cesara, Maicona, Ranocchiu, Faraonija, Criscetiga, Coua, Alvareza, Sneijdera Polija, Obija, Castagnoisa i Forlana dok ne dodje bolji napadač i priključio par primaveraca (Bessa i co.) i nabaviti nekoliko dobrih igrača od prodaje naših starkelja. A ostale cigane i umišljene zvezde proterati iz Intera.

Huska
05-12-2011, 17:02
ja zaista ne znam sta ce nam i sto smo kupili nagatoma i jonathana
kad smo imali Faraonija i Santona???
mali Faraoni jedini pismen centarsut(2x) na onu dvojicu glavonja
ovo sve ostalo taraba dobro Cesar solidan

treba nam svjezine , trkaca, radilice, u vezi ko....
trebamo igrat s 3 naprijed , kad nam vec ne valja vezni nek ga preskacu,
odma lopta naprijed i zdravo valjda od 3-ce jedan nadje go jbg

Nagatomo, pa vec sam rekao u uvodu ove teme, hodajuca reklama za daleki istok, budimo realni kosooki i fudbal ti je isto sto i bosanac i nuklerna fizika, pa se samo namece zbog cega je ovaj cirkusant doveden. Moratti je probao i na taj nacin da dodje do nekih para, ali je zaboravio da koliko god ti tamo bili ludi za kupovinom, da je ipak potrebno biti zvijezda da bi se zaradilo na prodaji dresova, u tome se treba ugledati na Real i kako su zgrnuli milione na Ronaldu u 2 godine za CR9, a kasnije CR7, ali nasi nisu toga svjesni da ako dovedes zvijezdu ne smao da ces dobiti na kvaliteti, vec i tamo gdje smo mi tanki skroz, a to je marketing.

Mariga, Obi, Ricky, Criestig, Poli i eto ti svjezine, ali gdje ces Stankovica, Cambiassa, Mottu ostaviti na klupi. Znam da ne treba mijenjati trenera kao sto mi to trenutno radimo, ali mi ako ne dovedemo trenera sa vizijom i mu*ima koji ce sve ove koji sada upropastavaju ove mlade igrace izbaciti iz tima, onda nam se lose pise. Molim Boga da Moratti ima u planu Guardiolu, jer ako nas opet u ruke uzme neko od ovih starijih trenera nista se nece promijeniti. Koliko god Hiddink bio dobar ja nisam za njega u ovom trenutku, jer bi samo zakrpao ovu ekipu, a njoj je potreban kompletan remont. Ali naravno prije svega toga treba se rijesiti covjeka koji ce nas ako ostane i dalje u klubu zaviti u vrno, a to je Marco Branca.

Rafael
05-12-2011, 17:47
Čitao sam nedavno u jednim hrv dnevnim novinama analize poslovanja najvećih klubova,njihove prihode i rashode od stadiona,tv prava,marketinga,plaća...i začudilo me da Inter nakon reala i Barce ima najveće prihode od marketinga i to preko 100mil godišnje! ali imamo jako male prihode od tv prava i naravno stadiona a velike rashode od plaća. pa bi zato ostavio Nagatoma ali da bude tek 3. opcija na bekovskim pozicijama.

Gol Isle je samo pokazatelj koliko su nam bekovi potrebni jer sramotno je da se na onako velikom prostoru naši spori bekovi ostave sami s brzancima kakvi su Di Natale i Isla. O krilima da ne govorimo koliko su nam potrebni a i jedan igrač kao što je Song ili M'villa u sredini nam ne bi loše došao da pokrpa :)

ajdin
05-12-2011, 18:17
začudilo me da Inter nakon reala i Barce ima najveće prihode od marketinga i to preko 100mil godišnje!

najvece prihode od marketinga imaju barca real bayern pa onda manchester united i arsenal debelo ispred ostatka a inter je po zaradi tek negdje 9 il 10 tim u evropi ...

dera
06-12-2011, 00:04
ahhahaha to dera lafcino jel ti godra sto je packo fulio pa da krenes u blacenje :D e jes i milito namjestio penal svaka mu dala :D a ona fula sa 5 metara protiv lilla gdje on sam i golman pa gdje je zavrsila lopta ... nije se poskliznuo kao packo i sigurno nije veci pritisak bio kao na packu sinoc :D
Nisi gledao utakmicu, i Packo je masio jedan na jedan na ovoj utakmici u jednoj prilici :P.

Rafael
06-12-2011, 11:22
najvece prihode od marketinga imaju barca real bayern pa onda manchester united i arsenal debelo ispred ostatka a inter je po zaradi tek negdje 9 il 10 tim u evropi ...
Jel možeš navesti izvor? moj je Novi list,daleko najozbiljnije hrvatske dnevne novine.