PDA

View Full Version : Glasine o transferima

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

dera
13-12-2009, 11:21
sta tek reci za Dinha, on je na listi za tu titulu a lik glavni asistent za bilanovce plus penale zabija :D

Balotelli#45
13-12-2009, 11:22
ma nemogu se hulk i Q porediti ,Hulk je brazilac a brazilci se svud snadju,njega nece sjebati serie a jer je prejak ima snaku,dobar sut,brzinu i ne povredjuje se cesto bio bi idealan za nas kidao bi....
p.s mauro gledao sam vecinu utakmica porta ove sezone barem sazetke a i dosta su pustali na sportklub tako da nisam pogledao 2-3 utakmice i video ga na manageru ,gledao sam ga i prosle sezone bas dosta i nemoze nikako da se kaze da nije materijal za inter ;)

hulle
13-12-2009, 11:52
dinho je najbolji igrac milana ove sezone.....

brazilac......MANCINI....... :)

DenchiNL
13-12-2009, 11:58
ja bi prije Hulka nego Pandeva, Hulk ima bolje karakteristike, brzinu , snagu, a i perspektivniji je igrac, nesto ko pato na steroidima ,

na ljeto ste svi plakali za Diegom pa vidi ga sad,jos juce fuli onaj penal, ma drama on je izgubljen, i obistinilo se sto smo govorili da je bas prekrhak za ove lige, zbog toga mi je drago da JM trazi i insistira na fizicki jakim igracima, i drago mi je da se Sneijder uspio ovako brzo snaci, a steta je sto bas nemamo zamjenu za njega, sad bi onaj diamantini bas dobro dosao

dera
13-12-2009, 12:06
i meni se svidja hulk denchi, ali hulk bi isto mozda pravio probleme na klupi
PLUS platili bismo ga puno vise nego pandeva, puno vise, mozda 15m :D

DenchiNL
13-12-2009, 13:59
i meni se svidja hulk denchi, ali hulk bi isto mozda pravio probleme na klupi
PLUS platili bismo ga puno vise nego pandeva, puno vise, mozda 15m :D

ne bi da posaljemo Suaza(iskustvo u portugalu), Obinnu,jimeneza,Vieru,Rivasa , znaci nekog(ili par) od njih u drugom smjeru da se to izvest kad bi se htjelo.

Grujinho
13-12-2009, 14:11
Ja mislim da je Inter vrlo vrlo blizu da se sastavi prava ekipa...

za to nam trebaju još jedno 3 igrača....

Jedan mladi centralni branič, da uskoči baš u ovakvim slučajevima, kao što je sada kod nas, dakle ozljeda Samuela...svi naši centralni braniči su več dosta stari....i treba nam sviježa krv na toj poziciji...

Jedan vezni umjesto Vieire....Tu bi dobro došao Hamšik, De Rossi ili netko sličan...I naravno Coutinho kojeg ja ne brojim kao novog igrača, jer se zna da če doči, a i verovatno neče baš puno igrati prvu sezonu....

U napad isto jednog igrača još...Pandev/Hulk itd itd...

Mauro7
13-12-2009, 14:40
ne bi da posaljemo Suaza(iskustvo u portugalu), Obinnu,jimeneza,Vieru,Rivasa , znaci nekog(ili par) od njih u drugom smjeru da se to izvest kad bi se htjelo.
eheee ali Porto ne bi htio ;)
Porto nije glup, pametno tako trguju već goodinama, jeftino kupi, nađi, i skuuupo prodaj
njih zanima samo dobra lova, nikakvi Vieira, Rivas(koji je rupa i za portugalsku ligu a to i oni znaju, a barem se Porto kuži u igrače, Rivasa su vjerojatno procjenili u 10 minuta, pravi stručnjak ga odmah od oka procijeni), jedini moožda Jimenez al i to spustio bi cijenu za max 7M eura a cijena hulka bi bila jedno 30! znači ajmo daj 20 i nešto kao za Quaresmu

Balotelli#45
13-12-2009, 14:50
ma cassana je najlakse dovesti a on je najbolji od svih tako da ..... :D

Moca93
13-12-2009, 15:56
---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Murinjo želi Vidića već ove zime

13. decembar 2009. 10:10 > 10:15
Da li se bliži rastanak srpskog reprezentativca i Mančester junajteda? Pored Barselone i Reala za usluge Nemanje Vidića zainetersovani Inter i Juventus.
http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/554/v155421p0.jpg
Sve više se priča o odlasku Nemanje Vidića iz Mančester junajteda (http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=153556). Rastanak srpskog reprezentativca i "crvenih đavola" mogao bi da se dogodi brže od očekivanog.

Za defanzivca sa Old Traforda zainteresovani su još od ranije Barselona i Real Madrid, a ozbiljne konkurente dobili su u italijanskim fudbalskim gigantima - Juventusu i Interu.

Trener šampiona Italije, Žoze Murinjo, želi po svaku cenu Vidića. Na potezu je Uprava sa Meace, odnosno direktor Marko Branka i vlasnik Masimo Morati.

Inter je spreman da ponudi Junajtedu 35 miliona evra, koliko inače i traži Alkes Ferguson za srpskog igrača, piše "Sport". Takođe, ukoliko se dva kluba dogovore Vidić bi u Interu imao veću platu nego u Mančesteru.

Juventus ima probelm za odbranbenim igračima, a u Vidiću vidi idealno rešenje. Ipak, "stara dama" nije u mogućnosti da ponudi veću platu Srbinu, tako da je Milano, kao sledeća destinacija u karijeri Srbina, realnija varijanta.

Vidić ima ugovor sa Mančester junajtedom do 2012. godine.

esteban
13-12-2009, 16:00
Bilo bi dosta za jednog defanzivca izdvojit toliku sumu novca i ako se radi o Vidicu koji je po meni među 3 najbolja defanzivca svijeta!

Mauro7
13-12-2009, 16:04
Mourinho je dao svoj ok za Tonija :D

Grujinho
13-12-2009, 16:04
ja nebi imao ništa protiv ako bi bacili 35m€ za njega....mlad je, a i fenomenalan branič.... tu bi trebao DEKI malo da pomogne...

dera
13-12-2009, 17:08
slazem se sa estebanom, i sa onim da je najbolji, ali isto treba razmisliti kako bi se uklopio u nasu odbranu, man utd ima specificnu odbranu, kada ti imas dva visoka def on i ferdinand, sve lakse ide, dok kad imas pored sebe cordobu hehehhehehe

hulle
13-12-2009, 17:12
ako ga real i barca budu htjeli nema sanse da dodje nama

Grujinho
13-12-2009, 17:34
slazem se sa estebanom, i sa onim da je najbolji, ali isto treba razmisliti kako bi se uklopio u nasu odbranu, man utd ima specificnu odbranu, kada ti imas dva visoka def on i ferdinand, sve lakse ide, dok kad imas pored sebe cordobu hehehhehehe

pa imamo i mi LUCIA, SAMUELA i MATRIXA.....cordoba je iznimka(nadam se da se tako kaže :) )

---------- Post added at 16:34 ---------- Previous post was at 16:33 ----------

što se tiče barce mislim da nema šanse...pošto im se vratio G.MILITO, a i nisu đaba bacili 25m€ za ČIGRINSKOG...a real isto mislim da neče ništa kupovati...barem u januaru

dera
13-12-2009, 17:52
realu definitivno on treba, tako da su oni No1
mi, ma ja samo kazem, da igra Matrix, pa da njega dovedemo i nekako

Mauro7
13-12-2009, 17:54
ma kakav vidić, vi ste pukli

Balotelli#45
13-12-2009, 19:09
jao mauro ti si puko pa najbolji stoper mozda na svetu ne bi nam valjao ja neznam ko nam onda treba ,jeste da treba da se usredsredimo na sredinu ali treba nam i jedan stoper jer su nam svi relativno stari tako da ovo bi bio najveci transfer

Mauro7
13-12-2009, 19:11
ma kažem pukli u smislu da nema šanse da ga se dovede

Il Trattore
13-12-2009, 19:55
ja bi prije dovea dva malda talentirana stopera(npr.kjaer,boateng)i jednog veznog(sissoko,hamsik...)za 35M,nego to sve dat za vidica

Quaresma#7
13-12-2009, 21:40
Uff nakup Vidiča bi bio fenomenalan. On i W. Samuel bi bili fantastični. Samo Matrix bi onda morao napustiti nas pošto bi nas bilo previše.
Za Hamšika bi bilo lako malo keša i koja dva igrača za koje su oni uvek zainteresirani (Suazo, Vieira, Obinna i još Destro i Krhin i još bi se našao koji) tako mislim da bi brzo našli dogovor samo treba malo volje i odlučnosti za nakup. A za Sissoka još posebno nebi bilo problema 10M i gotovo.
Ali sa Adrianom se malo slažem radije bi sad uzeo ova dva vezna koja je napisao pošto mogu igrati i u CL i potrebniji su nam nego Vidič pošto imamo odbranu dobro pokrivenu i složenu. Ovu dvojcu trebamo krvavo i još mogli odmah igrati u CL .....

Mauro7
13-12-2009, 22:00
joj Q tebi su samo transferi u glavi, mogo bi doć ovaj onaj e da bar dođe ovaj onaj e ovaj bi mogo igrati LP ovaj ne itd.
Pa politika Intera u posljednjih koliko godina nije nikad bila kupovina na zimu, to što bi sad uzeli Pandeva i Tonija je jer ovaj ide na Afrički kup a ovaj je isplativa investicija, pogotovo ako ga se uspije dovest besplatno (a još nije riješio raskid ugovora, to je jpš uvijek u tijeku) inače ni oni ne bi došli da nije takva situacija
a kamoli neku Hamšik i slični, pa čovječe samo Hamsik bi koštao 35M
a i Moratti je rekao da neće biti nekih transfera ove zime.
Kako znap da za Sissoka ne bi bilo problema pa nismo samo mi zainteresirani

Quaresma#7
13-12-2009, 23:10
Ja računam na Pandeva jer ipak mislim da če on 100% doči a sad ko dodje još to je još samo dobra volja kluba.

InteristaSA
13-12-2009, 23:48
Ma kad bi mogao birat izabrao bi da se Adriano vrati sad kad je svjez odmoran zeljan fudbala nije mala stvar biti prvi strijelac brazilskog prvenstva a i ugovor mu je pri kraju.

Mauro7
13-12-2009, 23:50
zapravo ima klauzolu prema kojoj može slobodno otići ako se javi bilo koji evropski klub

hulle
13-12-2009, 23:56
ma on ostaje tamo do SP

Nera
14-12-2009, 01:42
Vidic ce tesko doci... Realu se povrijedio Pepe do kraja sezone, tako da ako se oni namerace na njega, mi nemamo sanse.. realno...

dera
14-12-2009, 10:48
matrix da ode Q, pa matrix bi bio zadnji igrac odbrane koji bi napustio inter u ovakvoj situaciji, barem je to moje misljenje, jer je on nasa ikona
ja ne znam zasto mou njemu nikad ne daje sansu, nego uvijek forsira u svakoj utakmici iste igrace

u pravu je nera, real u januaru dovodi riberyja i vidica :D

DenchiNL
14-12-2009, 12:45
eheee ali Porto ne bi htio ;)
Porto nije glup, pametno tako trguju već goodinama, jeftino kupi, nađi, i skuuupo prodaj
njih zanima samo dobra lova, nikakvi Vieira, Rivas(koji je rupa i za portugalsku ligu a to i oni znaju, a barem se Porto kuži u igrače, Rivasa su vjerojatno procjenili u 10 minuta, pravi stručnjak ga odmah od oka procijeni), jedini moožda Jimenez al i to spustio bi cijenu za max 7M eura a cijena hulka bi bila jedno 30! znači ajmo daj 20 i nešto kao za Quaresmu

ma daj kojih 30 mil , pa Aguero je 35 mil , pa ne treba ga uzimat cuj 30 mil.:what:
u biti mi ne znamo koga ili sta porto hoce ili nece dok ne ponudimo, a uzimali su nase bivse igrace , mariano gonzales, pele, uzimaju oni ove fule, a da se razumijemo ovi igraci nisu bas toliko losi , losi su nama jer mi hocemo da uzmemo LP, medjutim za portugalsku ligu su sasvim ok , cak mislim da bi bili poznatija lica te lige. Ovi igraci jednostavno ne mogu doci na red da igraju jer je kod nas konkurencija ubitacna i puno je na kocki, dok u portugalu nema tolikog pritiska.

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:37 ----------

Ja računam na Pandeva jer ipak mislim da če on 100% doči a sad ko dodje još to je još samo dobra volja kluba.

ja ne racunam na Pandeva , pogotovo nakon sto se Milan zapalio za njega a JM dao OK za Tonija

---------- Post added at 11:45 ---------- Previous post was at 11:38 ----------

Vidic ce tesko doci... Realu se povrijedio Pepe do kraja sezone, tako da ako se oni namerace na njega, mi nemamo sanse.. realno...

slazem se , isto mislim ako nasi budu uzimali odbrambenog nece biti mlad, to moze biti samo Carvalho/B.Alves ili neko iskusan
JM hoce da uzme tu LP, da se upise u istoriju Intera i ispalice se za godinu-dvije
tako da od mladih igraca sumnjam, moze samo prebacit nekog iz primavere

ne znam tacno jel Toni moze igrati u LP za nas? misim da nije nastupao za Bayern
Real isto ide na Riberyja, daju vdVaarta + lovu , to je van Gaalu sasvim ok, treba mu play

Mauro7
14-12-2009, 20:11
ovo je baš palo s vedra neba... CAVANI je Interov igrač!!! ne u potpunosti, kao vrijedi 10M pa je za 5M uzeta njegova polovica
Od zimskog prijelaznog roka on je naš igrač.

Grujinho
14-12-2009, 20:18
CAVANI :O:O

ovaj transfer me je još više iznenadio nego Luciev transfer :) mnogi ga smatraju za velikog talenta, nadam se da se u Interu razvije u pravog igrača...

Balotelli#45
14-12-2009, 20:21
mauro jel nas zebavas ili ovo stvarno

Grujinho
14-12-2009, 20:23
stvarno.... http://www.sportmediaset.mediaset.it/mercato/articoli/articolo28749.shtml

dera
14-12-2009, 20:24
wtf? ovo se zove profesionalnost, u kojoj privatnosti su ova dva tima dogovorili sve to, svaka cast!
ne znam, dobar je igrac, samo ne znam da li on moze igrati kao pandev? eto dragi moji makedonci, novinari su vam rupa hihihih.. ovaj je puno mladji i to mi se svidja, prosao je italijansku skolu a urugvajac :D

Nera
14-12-2009, 20:30
Cavani je sigurno talenat, ali mora jos da se formira kao igrac.. Prije svega u pogledu realizacije...

dera
14-12-2009, 20:51
brine me da ne prodje kao jimenez
pored balotellija, hmh, da ne bude fight fight

bolje da je napoli dobio sansu :D

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

e da, i hajmo sada youtubisti, skinite par njegovih golova, slika, i welcome from beneamata, ja bi uradio da mi je brzi net :)

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

mozda je bilo pametnije opet adriana vratiti, ali na posudbu :D

---------- Post added at 19:51 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

evo nesto preko translatora, http://www.interfanzone.com/shocking-cavani-ours/
izgleda da je cijena 10m za cijeli ugovor, ali platit cemo pola sada a pola na kraju sezone
za ove pare, dovest ce ROCCHIJA!

filip.sk
14-12-2009, 21:12
wtf? ovo se zove profesionalnost, u kojoj privatnosti su ova dva tima dogovorili sve to, svaka cast!
ne znam, dobar je igrac, samo ne znam da li on moze igrati kao pandev? eto dragi moji makedonci, novinari su vam rupa hihihih.. ovaj je puno mladji i to mi se svidja, prosao je italijansku skolu a urugvajac :D

Sta ti je ovo znacelo???

dera
14-12-2009, 21:30
Sta ti je ovo znacelo???
znacilo, nista brate, smiri se, znam da si malo razocaran a i ja iznenadjen
sta je trebalo da znaci, pa ne vrsim atentat nad novinarima samo kazem da si ti pokazivao slike kako u novinama vec pise da je transfer gotov, pa reko vidi da nije :D

filip.sk
14-12-2009, 21:46
hahaha... pa pandev nece izgubiti nista ako ode u milan ili juventus, izgubice inter... a nisam rekao da je transfer gotov vec da je inter prvi na listu gde pandev hoce da ode... a nigde ne pise da pandev nece doci u inter :)

Moca93
14-12-2009, 22:05
Srpski reprezentativac privukao je pažnju nekolicine poznatijih klubova, konkretnije Bajerna i Intera, ali je Tare ubeđen da od odlaska jednog od boljih igrača u timu neće biti ništa, makar ne u predstojećem prelaznom roku.
"Kolarov? Pa, ima puno timova koji su slobodni da dođu da gledaju naše igrače, što ne znači da ih automatski žele u svojim redovima. Sve i da su Bajern i Inter izašli sa konkretnim ponudama mi ne bismo bili raspoloženi za pregovore, a što se tiče Rokija to su samo spekulacije koje nemaju nikakvog osnova", rekao je Tare i dodao da nije zabrinut ni za svoju poziciju, nakon što se u medijima pojavila informacija da mu predsednik kluba Klaudio Lotito sprema otkaz.

Srpski reprezentativac privukao je pažnju nekolicine poznatijih klubova, konkretnije Bajerna i Intera, ali je Tare ubeđen da od odlaska jednog od boljih igrača u timu neće biti ništa, makar ne u predstojećem prelaznom roku.
"Kolarov? Pa, ima puno timova koji su slobodni da dođu da gledaju naše igrače, što ne znači da ih automatski žele u svojim redovima. Sve i da su Bajern i Inter izašli sa konkretnim ponudama mi ne bismo bili raspoloženi za pregovore, a što se tiče Rokija to su samo spekulacije koje nemaju nikakvog osnova", rekao je Tare i dodao da nije zabrinut ni za svoju poziciju, nakon što se u medijima pojavila informacija da mu predsednik kluba Klaudio Lotito sprema otkaz.

Za to vreme, italijanski mediji tvrde da će Murinja na klupi Intera sledećeg leta verovatno zameniti trener Bordoa Loran Blan jer je vlasnik Masimo Morai navodno nezadovoljan načinom na koji Murinjo obavlja posao.
Brže bolje, reagovali su i Francuzi koji tvrde da će svetski šampion iz 1998. godine preuzeti reprezentaciju od Rajmona Domeneka nakon završetka SP.

znaci ovaj blic pise takve nebuloze ..c..c..c..

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------

Za to vreme, italijanski mediji tvrde da će Murinja na klupi Intera sledećeg leta verovatno zameniti trener Bordoa Loran Blan jer je vlasnik Masimo Morai navodno nezadovoljan načinom na koji Murinjo obavlja posao.
Brže bolje, reagovali su i Francuzi koji tvrde da će svetski šampion iz 1998. godine preuzeti reprezentaciju od Rajmona Domeneka nakon završetka SP.

znaci ovaj blic pise takve nebuloze ..c..c..c..

dera
14-12-2009, 22:18
cuj ovo ljeto, nema od novog trenera nista do one tamo sezone, garantujem
jedino je pitanje kada ide fergi :)a mislim da ni oni ne zele trenera koji ce reci "jednog dana cu u spaniju, pa portugal repku da treniram"

Grujinho
14-12-2009, 23:32
filipe makedonce....sad spominju da bi Pandev mogao u Bilan :D

hulle
15-12-2009, 00:42
jao moca de jos jednom rp hehe

filip.sk
15-12-2009, 01:59
filipe makedonce....sad spominju da bi Pandev mogao u Bilan :D

Ma sta oni znaju... ako ga inter nece, onda ga hoce milan.... od inter sve zavisi :D

hulle
15-12-2009, 11:02
evo mauro samo za tvoju dusu

Suarez: Barca san, Italija ni u snu

DenchiNL
15-12-2009, 11:45
ima li istine u ovome ?

Srpskog reprezentativca Miloša Krasića (25) u posljednje se vrijeme dovodi u vezu s Milanom, Manchester Unitedom, Manchester Cityjem, Liverpoolom, Atletico Madridom... Krilo moskovskog CSKA-a želja je i talijanskog prvaka Intera, prenose srpski mediji. Sportski direktor Marco Branca navodno je oduševljen Krasićevim igrama i napravit će sve da ga 'privede' na San Siro. Jose Mourinho se zasad nije oglasio, ali poznato je da je Dejan Stanković, Krasićev suigrač u reprezentaciji, čelnicima kluba nahvalio veznjaka iz Kosovske Mitrovice.

za mene san snova baš bi se pojačali

---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Cavani je sigurno talenat, ali mora jos da se formira kao igrac.. Prije svega u pogledu realizacije...

jako čudno ako je istina , pogotovo što mi nije nešto naročito bolji od Acque
ne znam

Mauro7
15-12-2009, 12:11
hvala bogu da je bolji od Acque
Ovaj se već nazabijao i nama, Milanu i Juveu čak

Il Trattore
15-12-2009, 17:05
jesmo li sigurno doveli cavania,jer zamparini kaze ako cavani ode u inter da ce on na misec :)
ako smo ga doveli to bi bia odlican transfer,a nadan se i da se okrecemo kupovanju mladih igraca,a ne onih sta imaju vec oko 30 godina.

dera
15-12-2009, 17:10
dobar je krasic, ali ja vise ne vjerujem u te krilne igrace kod nas, u nas jednostavno svi propadnu, bar u eri josea

Quaresma#7
15-12-2009, 21:24
Možda bi bilo sa Manciem drukčije. Ali mislim da nebi Krasič propao, igračina je ono prava.

Quaresma#7
16-12-2009, 12:00
Zanetti called for Libertadores by Banfield :what:

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=50156

Balotelli#45
16-12-2009, 13:28
pa jel moze da igra za 2 tima odjednom?

Mauro7
16-12-2009, 13:33
heh pa naravno da ne može, iako to nije natjecanje pod okriljem UEFA-e, trebao bi ići na posudbu na oko mjesec-dva

Balotelli#45
16-12-2009, 13:43
heh pa naravno da ne može, iako to nije natjecanje pod okriljem UEFA-e, trebao bi ići na posudbu na oko mjesec-dva
a to je ono kao na manageru trial ne loan hehehe mesec -dva :D
p.s ad prevodim na google translatu neke vesti hahaha i prevede mi Arnautovic srmrdi na Mourinho i Cavan :sivi: :sivi:

hulle
16-12-2009, 14:31
Palermo President Maurizio Zamparini says if Inter are really serious about signing Edinson Cavani then they should call him.

“Last year Cavani was valued around €15m. This year we don't have the same stability because we don't have the intention of selling the player.

vMilan are doing everything to secure a deal for CSKA Moscow midfielder Milos Krasic next summer, according to Il Corriere dello Sport.

eto malo novosti

Moca93
16-12-2009, 20:03
Godi kad Inter zove, ali ostajem u Rimu

Autor: P. Vuković | Foto: REUTERS | 16.12.2009. - 05:00
Navijači Lacija mogli su u nedelju da uživaju u maloj majstoriji srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, koji im je golom protiv Đenove doneo prvu radost posle tri i po meseca u Seriji A. Ipak, naruku im i ne ide što je baš Srbin dao gol jer bi nakon sve boljih partija simpatizeri nekog drugog kluba mogli da se raduju zahvaljujući Kolarovu.

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/12_decembar/16/sport/kolarov-x.jpg
Italijanski mediji sve više govore o eventualnom transferu levog beka Srbije u Inter, pominje se i Bajern, ali on spušta loptu na zemlju priznajući, međutim, da mu je želja da zaigra u dresu nekog evropskog velikana.
- Neću da krijem, moj san je da odem u neku veliku evropsku ekipu jednog dana. Za sada nije bilo konkretne ponude, pošto bi me klupski čelnici obavestili - kaže Kolarov za "Blic."
Slavni Inter, na inicijativu trenera Žozea Murinja, nije ostao imun na vaše dobre partije. Da li bismo uskoro mogli da vidimo novi tandem zadnje linije Intera Kolarov – Vidić?
- Nisam znao da Vidića traži Inter. Istina, čitao sam da Murinjo ceni moje kvalitete, zdravo je kad jedan takav stručnjak želi da te dovede u tim, ali meni je dobro sad i u Laciju. Imam ugovor još dve i po godine, ne žurim nigde.
Vaš pogodak je bio 3000. gol Lacija u Seriji A?
- Ispalo je da sam ga baš ja postigao, ali mi ne znači toliko, koliko mi znači da smo prekinuli crnu seriju. Igramo dosta dobro, vreme je bilo da pobedimo.
U poslednje vreme češće krećete u solo akcije, gol protiv Đenove bio je nalik onome protiv Rome iz prošle sezone?
- Poraslo mi je samopouzdanje u proteklih nekoliko meseci. Uzeo sam loptu, imao otvorenu situaciju, prošao dvojicu Đenovljana, umeo sam da iskoristim jak udarac kojim raspolažem. Nije mi to prvi put. Inače, nakon povrede Brokija, igrao sam i na poziciji zadnjeg veznog na tom meču poslednjih 60 minuta.
Da li se popravio odnos s lacijalima?
- Navijači su se primirili, videli su da uzrok loših rezultata nije toliko bio do nas, već da nismo imali sreće. Imali smo neke manje sukobe, ali je sada sve izglađeno. Štaviše, na prethodnih nekoliko mečeva nije nam upućen ni jedan jedini zvižduk.
Možete li da napravite iznenađenje u nedelju na "Đuzepe Meaci" protiv Intera?

esteban
16-12-2009, 23:00
http://www.solointer.it/notizia.php?news_id=6414 :(

Grujinho
16-12-2009, 23:04
Eto Tonija u Interu hehehe....kakav Cavani, kakav Pandev....Luca je to čuveno pojačanje!

Moca93
16-12-2009, 23:37
A sada ajmo svi lepO da Se pomolimo dA je ovo lupez godine...

Nera
17-12-2009, 00:41
Meni se ovaj transfer svidja, i mislim da ce nam korisititi.. Normalno, ukoliko se realizuje...

hulle
17-12-2009, 00:47
ma tebi se i arnaut svidja :)

Nera
17-12-2009, 01:47
ma tebi se i arnaut svidja :)
Haha... a vidjeces, evo sad ti kazem. Ako ga pustimo da ode ( a sve su prilike da ce se to desiti), ima tako da se pokajemo kroz 2-3 godine.. vidjeces...

esteban
17-12-2009, 02:01
Obojica ste kraljevi :D Hulle malo udaren u glavu ali fin momak nema sto :P

filip.sk
17-12-2009, 10:42
ma ja niznam koa nismo pustili suazo, obinna, rivas i burdisso pre par godina pa da se onda pokajemo, nego ni drzimo igrace za da mozeme da ih damo posle za 1 mil :D

esteban
17-12-2009, 17:35
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=11707

Branka ima u notes ime Andriy Yarmolenka koji igra za Kiev i koji je ocigledno ostavio utisak na nase u dva medjusobna duela.Maicon je za njega rekao..

"E' un giovane di grande prospettiva, contro lui in coppa ho avuto un pň di difficoltŕ: sŕ attaccare molto bene e poi ha un fisico possente".

dera
17-12-2009, 17:37
sta igra?

esteban
17-12-2009, 17:41
Srednjaka :D

Mauro7
17-12-2009, 17:46
hehe tip je bek, bočni :D

esteban
17-12-2009, 17:55

hahaha..na vikipediu sam nasao da je srednji a na njihov sajt je klasik napadac :D

Strikers Name Nationality
7 Andriy Shevchenko Ukraine
10 Artem Milevskyy Ukraine
22 Artem Kravets Ukraine
49 Roman Zozulya Ukraine
70 Andriy Yarmolenko Ukraine

Il Trattore
17-12-2009, 17:59
a na transfermarktu je livo krilo :D

esteban
17-12-2009, 18:03
Njega treba uzet..univerzalac :D

dera
17-12-2009, 18:07
nisam znao da jedno jednostavno pitanje moze dovesti do tolikih komplikacija hahahaha

Balotelli#45
17-12-2009, 18:26
Srednjaka :D

hahaha..na vikipediu sam nasao da je srednji a na njihov sajt je klasik napadac :D

Strikers Name Nationality
7 Andriy Shevchenko Ukraine
10 Artem Milevskyy Ukraine
22 Artem Kravets Ukraine
49 Roman Zozulya Ukraine
70 Andriy Yarmolenko Ukraine

a na transfermarktu je livo krilo :D

nisam znao da jedno jednostavno pitanje moze dovesti do tolikih komplikacija hahahaha
jos da je crnac i mozete ga racunati kao sledece pojacanje :sivi:

Mauro7
17-12-2009, 18:31
ja ga se sjećam kad su igrali protiv Rubina, e sad tad je igrao kao lijevo krilo al je lik reko da je inače lijevi bek, pa sad je lik valjda nešto kao Vargas, od kad ga je Prandelli bacio više naprijed i reko pusti obranu, ovaj samo asistira ko lud
a to valjda i tražimo, jednog lijevog Maicona :)

dera
17-12-2009, 18:39
ma ne moze biti "mrtvac" (ruska rasa hehehe) kao maicon
on moze biti samo poput maxwella, santona itd

Enfant Terrible
17-12-2009, 18:47
a to valjda i tražimo, jednog lijevog Maicona :)
To nam i treba. Bili bismo puno jači i opasniji da postoji "replika" Maicona po lijevoj strani. Sa Chivuom to djeluje malo impotentno pošto on nema prave karakteristike beka.

dera
17-12-2009, 19:01
meni je chivu solidan, mada je puno bolji posao radio maxwell, pa tek onda santon
chivua zezaju povrede, a zasto je dobar - zato sto je puno bolji od navedenih u defanzivnim zadatcima

mana vecini ofanzivnih bekova je losa igra u odbrani
svako bi rekao maicon je nazamjenljiv na desnoj, ali ako bismo igrali drugu taktiku, puno sigurnija varijanta je zanettija na bek, a maicona na pokretno krilo

hulle
17-12-2009, 19:15
ma ima JZ za lijevog beka...tu daje daleko vise nego na poziciji BEZveznog

Enfant Terrible
17-12-2009, 19:15
meni je chivu solidan, mada je puno bolji posao radio maxwell, pa tek onda santon
chivua zezaju povrede, a zasto je dobar - zato sto je puno bolji od navedenih u defanzivnim zadatcima

mana vecini ofanzivnih bekova je losa igra u odbrani
svako bi rekao maicon je nazamjenljiv na desnoj, ali ako bismo igrali drugu taktiku, puno sigurnija varijanta je zanettija na bek, a maicona na pokretno krilo
Slažem se, Maicon je u početku igrao odlično dok je popuštao u defanzivnim zadacima, ali je to popravio i postao najbolji bek na svijetu. Chivu dobro radi defanzivne zadatke, ali u ofanzivi ne može dugo istrajati. Ne može slijediti jak tempo, ne može istrčati puno, ne može povući potez odluke itd, što otežava dosta i Maiconu jer sav teret pada na njega da on probija. Dolaskom igrača koji ima Maiconove karakteristike (barem do nekog pristojnog nivoa) bi pomogao Maiconu i Inter bi bio duplo opasniji.

Što se Capitana tiče, od svih pozicija na terenu najslabije se snalazi na lijevom boku. Već nekoliko puta je igrao tamo i dobio naslabije ocjene.

Sve u svemu, ja sam za dolazak Ukrajinca (ukoliko je po razumnim uvjetima), malo konkurencije ne može štetiti nikome :)

hulle
17-12-2009, 19:20
ma JZ je bas dobar na beku....jer u vezi je on totanlo beskoristan..muntari je daleko bolji od njeg u vezi..trci, krsi.....

al JZ zna povuci loptu (naravno kad igra def veznog tad moze jedino ici prema nasem golu a ne nazad)...zato fino na beka i pici uz liniju

verma_interista
17-12-2009, 19:58
Izgleda da je Moratti postao malo razumniji u zadnje vrijeme sa transferima ,i odlucio da barem na kratko prepusti drugim klubovima da daju milione za igrace koji mu nisu potrebni ,i koje je godinama nagomilavao u klubu bez ikakvog razloga.
Ukoliko je istina odaslao je poruku da nece kupovati nista u januaru ,i da ce se nas ucviljeni trener ,kojeg smatram jako prepotentnim ,i nadasve manjim strucnjakom nego se smatra ,morati sa kadrom kojim raspolaze da nastavi sezonu.
Vezano za ovo ,prisjeticemo se inzistiranju Mourinha da spiska 40 mil na 2 igraca koja nije koristio nikako (Quaresma 24,i Mancini 15),i koji i dalje uzimaju ogromnu platu nizasta.
Vezno za trenera ,ja licno smatram da su veliki treneri oni koji naprave rezultate sa ekipom koja ima jako ogranicen budjet ,i tu vidim Allegrija kao jednog od najboljih u Italiji ,ili recimo Blanc-a u Francuskoj...i postavlja se pitanje kako bi se Mourinho snalazio sa igracima malog kluba sa Sardinije.
Nisam htio puno pisati o nasem treneru ,licno ga ne volim,i jedva cekam da ode sa klupe Intera,samo sam htio naglasiti da mi je jako drago sto mu sve ne ide niz dlaku ,i sto ne moze kao i uvijek pokazati prstom u igraca i dovesti ga.
Sto se tice Cavanija,vidim dosta forumasa bi cak i htjelo da dodje u nas veliki klub ,pa kontam cime je to taj Urugvajac zasluzio da nosi nas dres ,po meni jedan od niza prosjecnih napadaca u Italiji...Pozdrav!

dera
17-12-2009, 20:28
ja sam rekao zanetti na desnoj :)
a ne moramo igrati sa oba beka tako ofanzivno, imamo i sneijdera tako da nije sav teret na njemu

Quaresma#7
17-12-2009, 21:20
Mislim da bi kod nas na levi bok super sjeo Kolarov. Jak, črvst, ima dobar prodor, centriranja, o šutu da ne govorim....
Samo Cavanija da ne dovode jer nam još jedna grijalica klupe ne treba.

hulle
18-12-2009, 10:49
Roma And Sampdoria Chasing Inter Winger Mancini - Report

Inter Striker Marko Arnautovic Open To Palermo Move - Agent

kazu nedostaje napadaca a prodaju napadaca :)

filip.sk
18-12-2009, 12:55
kazu nedostaje napadaca a prodaju napadaca :)

Ja sam rekao i kad je dosao Arnautovic da nemozemo ocekivati da on nam bide glavni napadac.. i eto to se potvrdilo i nije dobio ni jedna sansa... moramo kupiti WORLD CLASS...

hulle
18-12-2009, 13:57
ma koji ce nam k jos napadaca

etoo
milito
mario
i tu su jos suazo, arnaut i juniroi....pa nijedna ekipa na svijetu nema vise napadaca a mi igramo totalnu defanzivu...nigdje logike nema.
etoo ce brzo da se vrati a ovo je idealna sansa za maria da pokaze sta zna. a osim toga mozda sad i mancini i q dobio priliku za igru.
novi napadac nam je potreban isto toliko koliko i desni bek ;)

Quaresma#7
21-12-2009, 12:58
Opet se pojavilo malo zanimanja za Gourcuffa http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=50500
Ufff da dodje :cool:
A Mancini hoče Chielinija i Maicona dovesti u Man. City. :D
http://www.calciomercato.com//index.php?c=&a=158685

hulle
21-12-2009, 13:18
to je prica ako L.Blanc dodje u Inter

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Inter Chief Moratti: Balotelli Won’t Follow Mancini To Man City

Balotelli#45
21-12-2009, 13:37
to je prica ako L.Blanc dodje u Inter

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

Inter Chief Moratti: Balotelli Won’t Follow Mancini To Man City
pa naravno da nece ,a nece ni Maiconcina milion posto ja sam ubedjen da ce on ostati u interu do kraja po meni on to pokazuje svojim delima

hulle
21-12-2009, 13:49
sto nebi me cudilo za super maria da ode...nebitno u mancity ili neki dr klub

Huska
21-12-2009, 15:48
Mourinho: Tržište za Vieiru? Ne postoji, Patrick ostaje s nama. On, Cambiasso i Thiago Motta nisu brzi veznjaci, vec igrači visoke inteligencije i s njima se momčad osjeća najugodnije. Uvijek imamo mogućnost igrati s tri napadača, imamo Marija, a čekamo Quaresmu. U siječnju može biti veliko pojačanje, i to Interovo. ”

:lizac:

Balotelli#45
21-12-2009, 15:53
haha al fora i to Interovo :sivi: on Q-a smatra da je igrao za protivnike :sivi:

CAX
21-12-2009, 21:47
Predsednik Intera Masimo Morati odbacio je mogućnost prelaska Marija Balotelija u Mančester siti. Prema pisanju italijanskih medija, Baloteli je dobar prijatelj sa novim menadžerom "građana" Robertom Manćinijem, a kako je pred njim januarski prelazni rok, jedan od glavnih aduta za impresioniranje bogatih arapskih gazda mu je upravo dovođenje Balotelija.
Morati je juče čestitao Sitiju dovođenje Manćinija koji je u svoje vreme osvojio tri titule u Seriji A sa Interom, ali je u isto vreme naglasio da Baloteli nije na prodaju.
"Mogu da zaborave na Balotelija, jer ga nećemo pustiti", rekao je Morati.

dera
21-12-2009, 22:02
ko te pita massimo, ako dobar ugovor dodje na racun marija, on ce sigurno preci ukoliko mu inter ne ponudi vecu
a onda smo mi tu nemocni, moramo ga pustiti, ali barem od njih mozemo uzeti veliku sumu, iako smo nesposobni da dignemo lofu

filip.sk
21-12-2009, 22:49
Mancini je rekao da zeli vidjeti Maicon vo Man City..... ovo mi se nesvidja....

LiGad
21-12-2009, 23:16
pa ko nije zainteresovan za najboljeg beka na svijetu?
ako je medju njima i nas bivsi trener ne znaci da ima nesta od toga i da je sada City blizi maiconu od ostalih ..
ako ga hoce, trebaju dati neku ludu ponudu ..nesto ko ona robinhova (cini mi se 40 mil)

Mauro7
21-12-2009, 23:38
piše i danas jedan tekst o tome, da je Moratti spreman prodati ga, ali za pravu cijenu, to je bila priča i prije, ovog ljeta, a spominje se cijena od oko 25M€
uglavnom sada ga sigurno neće prodavati, ako budu, bit će to na ljeto

Quaresma#7
21-12-2009, 23:40
Sad Mancini hoče i Cassana :D A ovo za Balotellija i Maicona ne verujem da če biti šta od toga.

filip.sk
21-12-2009, 23:58
Ali Mancini je bio taj ko je doveo Maicon i ko je napravio igracina od nego... :D

Mauro7
22-12-2009, 00:09
da, i postoji veliko prijateljstvo između njih dvoje, ali..badave sad o tome pričati, Inter neće ništa prodavati do ljeta, Maria ni tada sigurno

Huska
22-12-2009, 00:34
evo sad se prica o gourcouffu kao novom pojacanju ali tek na kraju sezone kad bi dosao u "paketu" sa blancom

hulle
22-12-2009, 00:39
evo sad se prica o gourcouffu kao novom pojacanju ali tek na kraju sezone kad bi dosao u "paketu" sa blancom

stara vijest...ima vec :D

Huska
22-12-2009, 00:46
e jbg nisam znao al eto barem je zanimljiva i veoma izgledna :D...ovo se deri najvise svidja sigurno :D

Grujinho
22-12-2009, 00:52
naravno da se priča o tome da če Mancio dovesti maicona...pisat če se isto i za cassana, pa sve igrače intera, pa pola serie a bla bla bla...

što se tiče blanca...pratio sam bordo dosta u poslednjih mjesec dana...gledao sam utakmice bordeauxa sa lyonom i lorientom...odigrali su sjajno...dobar protok lopte, u odbrani odmah podvajaju igrača sa loptom, dakle vrlo dobro imaju sve posloženo, svaki igrač zna šta treba da radi.... želim da bi baš Blanc nasljedio Mourinha, kad se joseu isteče ugovor...

http://img26.imageshack.us/img26/3424/63599.jpg :D:D

CAX
22-12-2009, 14:06
U pravu si , sad ce oni da pricaju da ce covek da dovede svakog igraca iz italije.spanije itd(ma svi su njihovi sigurno):D!!ali sto se tice maicona,ja mislim da ako ove godine ne uradimo nesto vise u LS,mislim da ce da mu dosadi vise da se lomi uz kurac,kad zna da je jedan od najacih bekcina na svetu i da moze da igra u kojem oce klubu koji je veci favorit za osvajanje,ode u barsu ili man jun itd i boli ga ..... da se on drka sa interom vise!!!naravno da bi voleo da ostane u interu do kraja,ali po mom misljenju on sledece leto nije vise tu.a ovi nasi kakvi su cim ugledaju vecu sumu,sve moze samo teraj!!!

Mauro7
22-12-2009, 14:25
Sad u studio sportu su rekli da osim Pandeva Inter i dalje želi Julia Baptistu, kojeg Mourinho cijeni zbog svoje polivalentnosti
haha :D

hulle
22-12-2009, 14:30
jos jedan NAPADAC (def vezni)

Grujinho
22-12-2009, 14:52
Sad kolko je istine tu, neznam, ali ja bih ga odmah prodao

http://www.index.hr/sport/clanak/sam-se-nudi-ivan-cordoba-se-zasitio-intera-zeli-manciniju-u-city/466479.aspx

i kupio Vidića :)

dera
22-12-2009, 17:00
pa sta ti mislis, da ga mozemo prodati za pare, ako dobijemo 5m dobri smo ahahaha

Grujinho
22-12-2009, 17:38
:D phaha..pa naravno da nebi mogao cordobu prodati i za te pare kupiti vidića, ali eto..riješimo se jednog igrača koje je svoje najbolje več dao Interu a on još dobije koji evrič prije nego što završi karieru, a kupimo igrača, koji če svoje najbolje partije još odigrati:) i svi sretni :)

dera
22-12-2009, 17:40
ili otpustimo pola ekipe i dovedemo ronalda, vidica, lavezzija i tako to :D
tvoji komentari su tako smijesni, ono tipa - pa nama treba par igraca, prodati rivasa (kojeg niko nece), i dovesti megazvijezde (odakle, kako)

Mauro7
22-12-2009, 17:49
ma evo kad već spominjete obrambene spominje se možda povratak Bonuccija ali tek na ljeto naravno

dera
22-12-2009, 17:55
hocemo Pelea :)

ado_inter
22-12-2009, 19:34
pa sta ti mislis, da ga mozemo prodati za pare, ako dobijemo 5m dobri smo ahahaha

ma ja njega nikad ne bih prodo covjek koji igra 10 godina u jednom klubu i koji je toliko gino za njeg zasluzuje da svoju karijeru tu i zavrsi a da ne govorim da se na sva usta treba pricat o njemu

MR. COLOMBIA!!!

Nera
22-12-2009, 19:36
Ako oce sam da ide, siroko mu polje.. On napolje, unutra Vidic.. joj, kako lijepo zvuci :D
Inace, za njega mozemo uhvatiti nekih 7-8M sigurno...

filip.sk
22-12-2009, 19:39
7-8??? ne bih rekao....

hulle
22-12-2009, 19:40
mozemo dati njima 7-8mil i cordobu...ipak je ovo inter ba hahaha

dera
22-12-2009, 19:49
ma ja njega nikad ne bih prodo covjek koji igra 10 godina u jednom klubu i koji je toliko gino za njeg zasluzuje da svoju karijeru tu i zavrsi a da ne govorim da se na sva usta treba pricat o njemu

MR. COLOMBIA!!!
on zeli da ide, ako dodje fina ponuda od 10m neka ide, to je moje misljenje, jer ipak mi govorimo o man cityju :D ne zna se ko je gori, mi ili oni sto se tice pregovora

Mauro7
22-12-2009, 19:55
pa kod njih nema pregovora :vfunny: to se lova istrese i gotovo hahaha

dera
22-12-2009, 20:00
ja bas htio editovati, i staviti - mada oni i ne znaju da se moze pregovarati, misle koliko kazes toliko i je :D iako ce to njima mr. manci objasniti heheheh

Quaresma#7
22-12-2009, 23:57
Ma za Cordobu moremo komotno dobiti 8M€. Bilo bi fino kad bi Vidiča uzeli ali ne verujem puno pošto je sada potreban Fergusonu jer jim je odbrana sjebana povredama i još kod nas nebi mogao igrati u CL, tako da tek na ljeto zna stiči Vidič. Mogu Bonuccija ili onoga Sahkoja ili Otamendija. Dobri su svi troje ali prije bi uzeo Sakhoja ili Otamendija.

esteban
23-12-2009, 01:11
Ma za Cordobu moremo komotno dobiti 8M€. Bilo bi fino kad bi Vidiča uzeli ali ne verujem puno pošto je sada potreban Fergusonu jer jim je odbrana sjebana povredama i još kod nas nebi mogao igrati u CL, tako da tek na ljeto zna stiči Vidič. Mogu Bonuccija ili onoga Sahkoja ili Otamendija. Dobri su svi troje ali prije bi uzeo Sakhoja ili Otamendija.

Ko o cemu Quaresma samo o transferima i sastavljanjem formacije :D

I mene je nekad to drzalo ali eto valjda sam sazrio :P

Mauro7
23-12-2009, 14:17
večeras se očekuje odluka arbitražne komisije za Pandeva

LiGad
23-12-2009, 14:40
valjda ce biti u nasu korist ..
on je trenutno najbolji izbor za nas s obzirom na sve :)

dera
23-12-2009, 16:12
kazu na goalu, inter trazi cak 35m€ za maicona, real u igri ahahahaha
pa 35 je pocetna, a ispod 50 ne dolazi u obzir lol, pa zasto podcjeniti igraca samo zato sto je bek ili stoper, kada kaka vrijedi onoliko, pff

Grujinho
23-12-2009, 16:24
ma maicon ostaje....kakav real...nek se jebu sa drenthejem i marćelom...

Mauro7
23-12-2009, 16:31
Eto Pandev i njegovi odvjetnici su dobili bitku, njegov ugovor sa Lazijom je razriješen, s time da Lazio još mora platiti 160.000 eura plus legalne troškove.
http://digilander.libero.it/le.faccine/faccinea/banane/banana_086.gif

Kaže Dunga da u Italiji Inter i Fiorentina prate mladog ofanzivnog veznjaka Sandra(Sandro Ranieri Guimarăes Cordeiro) iz Internacionalea, 89. godište

filip.sk
23-12-2009, 16:49
Ja sad sam procitao da je Pandev oslobodjen od sve obvrske sa lazio... to znaci da moze birate gde ce igrati. ali ovo jos mi nije nekako sigurno....

Amico Laziale
23-12-2009, 17:28
Goran Pandev:"Nisam otisao iz Lazia,otisao sam od Lotita..."
SEMPRE UNA MAGIA!
Hvala Gorane za sve sto si napravio za nebeskoplave boje...
Uvijek ces ostati nas Lazial,jer ovo nije bila tvoja krivica...
Nadam se da ce nastaviti velikim stopama da pise historiju talijanskog nogometa i da ce napraviti veliku karijeru u Interu...
Kung Fu Pandev,Sempre nei nostri cuori!
Sretno Vegetta!

dera
23-12-2009, 17:43
e to mi se svidja, a kada je vieri otisao iz intera svi su mu hebali sve redom
mada inter nije kao roma, ljuti rival, zanima me kako bi reagovao amico da je u romu?

Balotelli#45
23-12-2009, 17:47
i sta je odlucio jel se zna gde ide?

dera
23-12-2009, 17:51
u makedoniju sad za sada, malo da odmori :D

hulle
23-12-2009, 17:59
Inter Striker Marko Arnautovic Has No Future In Italy - Agent

ma sali se covjek...kako nema ba arnaut je astronaut :)

dera
23-12-2009, 18:01
cito cika ahmo cito, molim te novu bajkicu..
special one, a budala ga hvalila, pricala kako mu je obecao da ce igrati i docekao ga odmah preko telefona hihih

hulle
23-12-2009, 18:02
evo sad za pandeva

Lazio President Claudio Lotito says he isn't prepared to give up after the Lega Calcio decided in favour of Goran Pandev's wish to rescind his contract with the club

Amico Laziale
23-12-2009, 18:02
Da je otisao u Romu,to bi bilo neoprostivo i navukao bi na sebe gnjev miliona navijaca u Italiji i sirom svijeta...
Nikad,ama bas nikad ja ne bi odobrio takav potez.
Hajde da je on u Laziu proveo jednu sezonu ili dvije,ali nakon svih ovih godina(najtezih godina u historiji Lazia,izuzmemo li igranje u Serie B),Goran je postao ikona i zvijezda Lazia...Spletom okolnosti.Iako da se nije desilo sve sto se desilo sa Laziom,on vjerovatno nikad ne bi dobio priliku.
Znat cete o cemu pricam jer ste i vi vjerovatno zaljubljeni u svoj klub.Vjerujte da meni dođe da placem,jer covjeka raduju sitnice u zivotu i cine ga sretnim.A Goran Pandev je bio ta "sitnica",koja mi je toliko puta uljepasala dan i pruzila mi zadovoljstva da mi je jednostavno prirasla srcu.U pocetku,kada je pocelo sva ova prica oko Gorana,iz revolta sam cak pomislio da i zasluzuje takvu kaznu,al malo vremena je proslo i skonto sam da je takvo razmisljanje glupo...
Vjerujte mi Il Macedone 100 % nece u Juve,jer prije otprilike 2 godine kada je trebao otici nakon onih sjajnih partije u ligi prvaka,mi smo ostvarili kontakt sa njim i znamo otprilike sta misli...
Tako da nemam razloga da budem ljut jer on odlazi u Inter,jer ja iako ne navijam za Inter,itekako ga simpatisem...
Uostalom i mnogi igraci prije njega su zavrsili u Interu,a da su prije toga stekli veliki postovanje navijaca Lazia.
Ako bi otisao u bilo koji klub osim Intera,dakle Rube,Riommu ili Bilan,mislim da bi promijenio misljenje o Goranu...

hulle
23-12-2009, 18:07
evo malo o igracima koju bi u buducnosti trebali igrati za inter

Jerome Boateng i Andrea Ranocchia bi trebali biti zamjena za Matrixa i Walla

Umjesto PV trebao bi biti onaj Nwankwo a spominje se i Yann M'Vila

toliko za sada

dera
23-12-2009, 18:11
aktuelna je i prica da predje u bilan
a ja imam osjecaj da ce propasti ako predje kod nas, nije on tip igraca kao cassano koji bi ubio trenera ako ne igra, nego bi sjedio kao sto sjede mancini, suazo i kompanija

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

hulls, od toga nema nista znajuci nasu kompaniju :D
platit cemo za par godina 20m za mexesa i burdissa i to je to :D
rivas ce biti prva klupa

DenchiNL
23-12-2009, 18:15
preteče me hulle al evo priče:

Inter might not delve into the transfer market in January, but they have ambitious plans to rejuvenate their squad in the summer.

La Gazzetta dello Sport understands the Nerazzurri are looking to replace the ageing Marco Materazzi and Walter Samuel.

The club's technical director Marco Branca has focused on two 21-year-old players, Hamburg's Germany international defender Jerome Boateng and Genoa's Andrea Ranocchia [pictured] who has been exceptional on loan at Bari this season.

With Ivan Cordoba possibly on his way to Manchester City and Cristian Chivu the only centre-back under 30, the onus is clearly on adding youth to the Inter backline.

Branca has been scouting Boateng for some time, but negotiations for Ranocchia could be a lot smoother as Inter have forged a strong relationship with Genoa over the summer after signing Diego Milito and Thiago Motta in return for a number of promising youngsters.

A replacement for Patrick Vieira is also being sought and Branca has already made a move, signing Nigeria Under-17 international Nwankwo.

However, Rennes's 19-year-old anchorman Yann M'Vila is being monitored seriously as well largely because his recent performances in Ligue 1 have led many to believe he will earn a call up to France's World Cup squad.

According to La Gazzetta, Inter have already made official contact with Rennes and M'Vila's agent Cristoph Mongai is said to be on his way for talks with Branca at his office on Milan's Corso Vittorio Emanuele.

mene ineresuju ovi crni ko su sta su kolko para,za Ranocchiu znam da cemo ga uzet, dobar je mali
i ko je ovaj Nwankwo , njega smo vec kao uzeli ???

dera
23-12-2009, 18:17
ma oni ce proci kao i Pele, u zamjenu za mexesa hihih

Mauro7
23-12-2009, 18:40
''Kraj noćne more'' . Goran Pandev komentira pred mikrofonima Sky Sporta 24 nakon odluke Arbitražne Komisije saveza.
Makedonac ne skriva da mu je žao za navijače Lazija : ''Vrlo mi je žao za nebeskoplave navijače. Ja ću zauvijek ostati navijač Lazija, ali sretan sam što se završilo.''
Osjetno manje nježan je sa Lotitom i Tareom : ''Lotito me je ranio i ne zaslužuje da bude predsjednik ovog velikog kluba a niti Tare to zaslužuje : on je samo sposoban da dijeli kazne, uključujući one Kolarovu, Lichtsteineru i Matuzalemu čija je jedina krivica što su pričali u moju korist''.

Zatim napada i trenera : ''Rekao je sramotne stvari u sudnici, bio je vrlo nekorektan. Čak i neki suigrači se nisu lijepo ponijeli : bio sam 6 godina sa njima u Laziju i nisu ništa rekli o mojoj situaciji.
Dobio sam šugavi tretman : ja, Ledesma i ostali bili smo prisiljeni trenirati na jednom drugom igralištu''.

Na kraju, jedna misao o budućnosti : ''Volio bih ostati u Italiji''

Svaka mu čast, dobro im je rekao svima
Mislim da je vrijeme da Lazio preuzme neka legenda kluba, ovi kreteni ne znaju cijeniti prave klupske legende i ljude koji su nešto napravili za klub

Amico Laziale
23-12-2009, 18:48
''Kraj noćne more'' . Goran Pandev komentira pred mikrofonima Sky Sporta 24 nakon odluke Arbitražne Komisije saveza.
Makedonac ne skriva da mu je žao za navijače Lazija : ''Vrlo mi je žao za nebeskoplave navijače. Ja ću zauvijek ostati navijač Lazija, ali sretan sam što se završilo.''
Osjetno manje nježan je sa Lotitom i Tareom : ''Lotito me je ranio i ne zaslužuje da bude predsjednik ovog velikog kluba a niti Tare to zaslužuje : on je samo sposoban da dijeli kazne, uključujući one Kolarovu, Lichtsteineru i Matuzalemu čija je jedina krivica što su pričali u moju korist''.

Zatim napada i trenera : ''Rekao je sramotne stvari u sudnici, bio je vrlo nekorektan. Čak i neki suigrači se nisu lijepo ponijeli : bio sam 6 godina sa njima u Laziju i nisu ništa rekli o mojoj situaciji.
Dobio sam šugavi tretman : ja, Ledesma i ostali bili smo prisiljeni trenirati na jednom drugom igralištu''.

Na kraju, jedna misao o budućnosti : ''Volio bih ostati u Italiji''

Svaka mu čast, dobro im je rekao svima
Mislim da je vrijeme da Lazio preuzme neka legenda kluba, ovi kreteni ne znaju cijeniti prave klupske legende i ljude koji su nešto napravili za klub
Mogu da zamislim prvu tekmu Gorana pred navijacima Lazia...:(
A sa ovom tvojom zadnjom recenicom se apsolunto slazem...

filip.sk
23-12-2009, 19:24
Amico svaka ti cast.... :D

Amico Laziale
23-12-2009, 22:59
Amico svaka ti cast.... :D
:zzzdravo::dole:

a evo samo da vas podsjetim kakvog cete igraca dobiti...:cool:
http://www.youtube.com/watch?v=eSRbPGX7wJ4&feature=related

filip.sk
23-12-2009, 23:14
a evo samo da vas podsjetim kakvog cete igraca dobiti...:cool:
http://www.youtube.com/watch?v=eSRbPGX7wJ4&feature=related

:nova::nova::nova:

Pandev je dao 3 golova protiv rubentus, a mozda i vise, nisam siguran....

Amico Laziale
23-12-2009, 23:16
:nova::nova::nova:

Pandev je dao 3 golova protiv rubentus, a mozda i vise, nisam siguran....
vise brate,vise...
Racunaj tu i coppa...;)

hulle
24-12-2009, 00:12
ma pusti ti pandeva jos on nije u interu a vidi ovog

http://www.youtube.com/watch?v=RKAqeljhhgI

taj je bio sve i sve u jugi (naravno juga je tak bila mocna) pa je u interu grijao klupu

filip.sk
24-12-2009, 00:37
ma pusti ti pandeva jos on nije u interu a vidi ovog

http://www.youtube.com/watch?v=RKAqeljhhgI

taj je bio sve i sve u jugi (naravno juga je tak bila mocna) pa je u interu grijao klupu

Panceeevvv.... kakav je to bio tim: Pancev, Mihajlovic, Jugovic

Kasnije svi su igrali u inter....

Grujinho
24-12-2009, 00:43
igračine prave....

Mauro7
24-12-2009, 12:36
Za Pandeva se sprema četverogodišnji ugovor od 2,5M € po sezoni, što je daleko više od onoga što je zarađivao u Laziju - 400.000€ po sezoni.
Inter nije jedini koji može toliko ponuditi, ali je čini se favorit.
Neki špekuliraju da bi mogao biti u Milanu već 28. ili 29. ovog mjeseca za med. preglede.
Teško, ali ne i nemoguće, da se odmah priključi momčadi za mini pripreme u Saudijskoj Arabiji.

Amico Laziale
24-12-2009, 13:01
Za Pandeva se sprema četverogodišnji ugovor od 2,5M € po sezoni, što je daleko više od onoga što je zarađivao u Laziju - 400.000€ po sezoni.
Inter nije jedini koji može toliko ponuditi, ali je čini se favorit.
Neki špekuliraju da bi mogao biti u Milanu već 28. ili 29. ovog mjeseca za med. preglede.
Teško, ali ne i nemoguće, da se odmah priključi momčadi za mini pripreme u Saudijskoj Arabiji.
Te informacije da je Pandev imao 400.000 € su netacne,iako sam i ja dugo mislio da je tako...
On je imao 750.000 €,mada je i to vrlo malo,ali jbg kad je dosao bio je niko...
E sad revizija ugovora je trebala bit napravljena,ali je on htio u veci klub....
Mislim da ce bit vise nego zadovoljan sa 2,5 M,ali mozda su mogli i vise ponudit s obzirom na kakve krpe od igraca Inter baca pare...

Mauro7
24-12-2009, 13:11
i meni bilo čudno, inače su to jučer rekli i u studio sportu za tih 400inešto, stvarno pre malo bi to bilo, pa Dinamo neke plaća 200.000 kamoli da jedan od najboljih strijelaca tal. lige u talijanskom prvoligašu prima samo duplo više

a što se tiče njegovog ugovora s Interom to je klasični ugovor koji raste, znači nakon jedne sezone će primat više, pa onda još više nakon 2 godine itd.

hulle
24-12-2009, 13:59
Roma je jaka i sigurno naša prva opcija opredijelimo li se na povratak u Italiju. U ovom trenutku Toni ima nekoliko ponuda evropskih klubova, no nismo donijeli nikakvu odluku oko nastavka karijere. Učinit ćemo to u prvim danima sljedeće godine", kazao je Tinti.

Od talijanskih klubova za Tonija su zainteresirani Roma, Inter i Fiorentina, a prema nekim navodima Roma je već pobijedila u utrci za angažmanom reprezentativnog napadača.

daj boze da je ovo istina

filip.sk
24-12-2009, 14:41
Ja sam cuo danas intervju sa pandev nakon raskida dogovora, evo sta je rekao: Da mu je puno zao sta ostavlja lazio, da je lazio puno ucinio za njega ali i on za niv... da definitivno ostaje u italiji i da su za njegovi uslugi zainteresirani: Inter, Juventus i Milan....
Ako moratti ne se potrudi da dodje pandev to ce biti glupost decenija....

Komitski Đeneral
24-12-2009, 15:42
Ja bih bio prezadovoljan da dodje... Odlican je igrac i idealan je za formaciju 4-3-3 koju sve cesce koristimo ..

hulle
24-12-2009, 17:36
The Inter pair of Mario Balotelli and David Suazo are of interest to relegation-threatened Liga side Espanyol.

sad kako su ih uspjeli povezati....pih

Balotelli#45
24-12-2009, 19:59
hahahahahahahha Balotelli u Espanyol :sivi: :sivi:

Amico Laziale
24-12-2009, 22:12
i meni bilo čudno, inače su to jučer rekli i u studio sportu za tih 400inešto, stvarno pre malo bi to bilo, pa Dinamo neke plaća 200.000 kamoli da jedan od najboljih strijelaca tal. lige u talijanskom prvoligašu prima samo duplo više

a što se tiče njegovog ugovora s Interom to je klasični ugovor koji raste, znači nakon jedne sezone će primat više, pa onda još više nakon 2 godine itd.
:bravo:

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

Ja sam cuo danas intervju sa pandev nakon raskida dogovora, evo sta je rekao: Da mu je puno zao sta ostavlja lazio, da je lazio puno ucinio za njega ali i on za niv... da definitivno ostaje u italiji i da su za njegovi uslugi zainteresirani: Inter, Juventus i Milan....
Ako moratti ne se potrudi da dodje pandev to ce biti glupost decenija....
vjeruj da ce bit jos dosta price oko pandeva...Prvo sto lotito kao nesto ce uloziti neku zalbu(mada ja mislim da od toga nema nista),a zatim sto ce se sada svi veliki klubovi koji su ga i prije trazli(Liverpool,Aresnal pogotovo jer im se V.P.povrijedio a za Džeku ne zele dat tolike pare,Tottenham,Bayern,Juve,Milan,Inter,bukvalno otimati za njega...
Jer ipak dovesti takvog igraca džaba je velika stvar...
Al veliku prednost ima Inter s obzirom da on zeli ostati u Italiji,odbio je svako povezivanje sa Romom,a u Juve nece 100 %,a bio je igrac Intera.E sad ne znam za majmune iz Bilana...

Quaresma#7
24-12-2009, 22:14
Još malo pa je Pandev naš konačno. http://www.football-italia.net/dec24f.html
A Arnaut se sigurno vrača nazad u Holandiju http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=11972
A sve više zanimanja je za Kolarova http://www.calciomercato.com//index.php?c=&a=159249

filip.sk
24-12-2009, 23:13
:bravo:

vjeruj da ce bit jos dosta price oko pandeva..

To je pandev rekao, cuo sam ga licno i personalno :D

ado_inter
25-12-2009, 00:42
Još malo pa je Pandev naš konačno. http://www.football-italia.net/dec24f.html
A Arnaut se sigurno vrača nazad u Holandiju http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=11972
A sve više zanimanja je za Kolarova http://www.calciomercato.com//index.php?c=&a=159249

lijep rezime dana Q i veoma pregledno svaka cast ;)

verma_interista
25-12-2009, 02:05
I oficijalno u sutrasnjem broju najtiraznijeg Makedonskog vesnika (Dnevnik): Pandev je za 3 mil. eura godisnu placu potpisao za Inter na 4 i po godine. Nosice broj 16 na dresu ( 19 je vec okupirao Cambiasso) i 06.01 debitirace protiv Chieva.

Nije mogla ljepsa vijest...dobar igrac!

hulle
25-12-2009, 02:20
jes to dobio sms od urednika :)

filip.sk
25-12-2009, 03:32
Ma ostaj ti Dnevnik... oni rade sve da zgoleme tiraz... mozda imaju neku veze sa pandev... u makedonija se prica samo za pandev da ce otici u Inter... ali dok ne vidim potpis nista ne vjerujem.... ... mogao bih zamisliti sta ce bude kad bih dosao.... woooooowwww.............. pandev, pandev, pandev, goal goal go go go go goraaaaannn pandeeeev....... inter 3-0 juventus.....

Balotelli#45
25-12-2009, 11:25
hahaha pa imali bi sve krvnike juvea kad bi doso :thiago motta,balotelli (on pogotovo) onda pandev ,toldo hehe
ma ja mislim da je to gotova stvar i da je pandev nas igrac od 1. januara... Verovatno ovaj dnevnik ima nekakve veze sa njim nisu verovatno za dzabe napisali

filip.sk
25-12-2009, 12:16
hahaha pa imali bi sve krvnike juvea kad bi doso :thiago motta,balotelli (on pogotovo) onda pandev ,toldo hehe
ma ja mislim da je to gotova stvar i da je pandev nas igrac od 1. januara... Verovatno ovaj dnevnik ima nekakve veze sa njim nisu verovatno za dzabe napisali

Pa i ja to mislim... u makedonija se na veliko prica da ce od ponedeljak otici na medicinske preglede u inter, i da ce mozda uhvatiti podgotovke(zaboravio sam gde ce biti te podgotovke).......

---------- Post added at 11:16 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

Sad citam sta pise u dnevnik... evo nesto nakratko: Pandev je vec potpisao ugovor sa inter, pretstavnik za inter je bio Branca, i cestitao mu je Mourinho(neznam dali licno il preko telefon), sad je u Strumica... Ovo je rekao njegovo semejstvo... od ponedelnik putuje za Milano za lekarski pregledi i u utorak da ode sa inter u S Arabija na pripremi....

To je to sto pise.... Pandeeeev......

Quaresma#7
25-12-2009, 13:10
Znači Pandev je naš :D sada ko je sledeči na spisku :D Kolarov/Sissoko..... :D :nova:

verma_interista
25-12-2009, 13:34
Ja ne mislim da nam treba kolarov,jest da smi po lijevoj strani manje ofanzivni ,ali zato po desnoj Maicon ide puno naprijed pri cemu Chivu,koji je inace centralni stoper ,a koji igrom slucaja igra beka,ostaje na poziciji i osigurac je u zadnjoj liniji...
Kolarov je igrac koji ima dobar sut ,dobro zna probiti ,ali nista posebno da tu bacamo pare koje mozemo usmjeriti za dovodjenje provjerenog veznjaka.
Citajuci forume ,kad bi se god neki igrac doveo u vezu sa nama ,vecina bi rekla "aa,dobar drama ,joj samo da hoce doci",a kad sve saberes prosjek od igraca..
Sto se tice Pandeva ,velika je prednost sto ce djaba doci ,tako da smo tu ustedili ,i to dobro ,i prednost je ta sto je igrac koji moze vuci loptu iz sredine ka napadu ,nije onaj klasicni centarfor kojeg ne trebamo ,vise je igrac iza napadaca...i dobro je sto je ljevak,malo smo sa ljevacima u vrhu napada deficitarni.
Po meni ,ovom sastavu jos treba jedan dobar tranquartista ,i mozda jedan mladji ,pokretljiviji stoper..i to je to ..oslobodit se nekih igraca ,i to je to!:D
By the way ,svidja mi se sto ponekad Mourinho stavi 3 napadaca ,odmah drugacije ,i bolje igramo.

dera
25-12-2009, 15:56
vidis mauro da sam pogodio da je pandev sada kod kuce :)

Grujinho
25-12-2009, 16:06
neka Pandeva u Interu :) dobro če on doči, i u CL i u Serie A.

Pandev-Milito-Balotelli

tako če verovatno izgledati napad dok se ne vrati Eto'o ako budemo igrali 4-3-3...još je tu i Quaresma :)

LiGad
25-12-2009, 16:22
jedan od rijetkih transfera za koji se moze reci da je dobar i prije nego sto se vidilo kako ce se pokazati igrac ..
jer bez obzira kakav Pandev bio u Interu ..doveden je besplatno, sa relativno malom platom (koju cemo vratiti odmah zahvaljujuci Makedoncima koji ce kupovat dersove :D) i srednjim godinama ..

DenchiNL
25-12-2009, 17:09
totalno sam protiv Pandeva, mislim da on nije to sto nam treba
vise bih volio da smo isli na nekog perspektivnog i mladjeg
ili na rutinu i provjerenog igraca kao Toni/Ruud/Baptista
ovako dobijamo Pandeva koji je nesto izmedju, a niti je narocito brz niti je jak, niti ima neki pas, bas je nekako sve izmedju, ne znam jedino sto ce biti motivisan da se dokazuje

volio bi da smo isli na Romelo Lukaku iz Anderlechta,
isti tip igraca kao Drogba , mala razlika , tek mu je 16 godina!!!!!!!
evo klip, nikad veceg 16-godisnjaka u zivotu nisam vidio
http://www.youtube.com/watch?v=bx9zfrw77aM

ili Seydou DOUMBIA iz young boysa, svica
tek 21 god a tako dominantan igrac
lik bi bio zadovoljan i da sjedi na klupi
http://www.youtube.com/watch?v=aMsZ3UFOjkQ

Mauro7
25-12-2009, 17:12
Pa ovaj je itekako provjeren
haha Sad neki tip 16 godina uđe u kupu uefa protiv super jake ekipe i zabije 2 gola i svi sad ono wuaaa i šta će nam taj bit zamjena za eto'oa kad ode u afriku haha
a pandev nije star isto će nam dobro doć za godine i godine još.
pa ovi su sve između, ne možeš na njih ništa s preciznošću planirat, to je sve budućnost, pandev je sadašnjost i to besplatna
jebote pa tih sumbue nakatakatumbe i svih takvih crnji imaš po francuskoj ligi kolko oćeš hehe

dera
25-12-2009, 17:20
mauro, to isto da si rekao balotelliju kada je zabio juveu 2, ma njemu se posrecilo, vracaj ga u primaveru ili na posudbu :D

Mauro7
25-12-2009, 17:20
c ma ne nije to to, Balotellija sam/smo znali svi još iz primavere, za ovog hebote nije niko čuo pred 3 tjedna, a btw Mario je zabio Juveu a ne...ma kome je ono ovaj zabio?haha, dobro Mariju nije bio debut protiv Juvea al opet
uu Romeloo naša buduća zvijezda hahahahahha

hulle
25-12-2009, 17:29
ma kakvi ti salabajzeri iz JAKIH liga

pa imas vece talente po bosni :)

DenchiNL
25-12-2009, 17:55
c ma ne nije to to, Balotellija sam/smo znali svi još iz primavere, za ovog hebote nije niko čuo pred 3 tjedna, a btw Mario je zabio Juveu a ne...ma kome je ono ovaj zabio?haha, dobro Mariju nije bio debut protiv Juvea al opet
uu Romeloo naša buduća zvijezda hahahahahha

mislim da si neopravdano skeptican prema vrrrrrrlo talentovanom 16-godisnjaku
nemoj zaboraviti da je i drogba igrao u tamo nekom klubu prije Marseilla

a ja bi uvijek prije Lukaku sa 16 , nego Suaza sa 31
pa Balotelli je za Pandeva profesor nauka, sto se tice prodornosti,brzine , slobodnih

Balotelli#45
25-12-2009, 17:56
hahha ma mogli smo i Zeca hehe ma dobar je bre Pandev super igrac za 0 boljeg nikako nismo mogli dobiti kakav toni i rudonja haha oni imaju po 33+ a jos uz to ni jedan ni drugi nisu pokretljivi tipicni za 16 a pandev sve zna ima i tehniku i sut i brz je snazan ,a uz to mlad i proveren u seriji a ja neznam sta moze bolje... Pa mi kad smo dovodili milita i mottu vecina su bili protiv a sad to niko ne spominje

DenchiNL
25-12-2009, 17:56
ma kakvi ti salabajzeri iz JAKIH liga

pa imas vece talente po bosni :)

stvarno , navedi jednog 16godisnjaka, koji je preko 2m, igra u prvih 11 i trese mreze u evropi i prvenstvu ???

Mauro7
25-12-2009, 18:17
Ma znam Denči al opet takvih ima i uvijek će ih bit, treba sve to opravdat kroz godine kasnije, ima tih wonderkidova koji kasnije postanu wonder...da ne kažem šta
Pa Pandev je igrač koji se itekako dokazao u Serie A, pogledaj samo koliko je golova zabio, Balotelli profesor za Pandeva za šta, prodornost, brzinu?
Pa Pandev je za njega profesor čuvanja lopte leđima i okretnosti, finti i čega svega
možemo tako cijeli dan ovaj je za ovog profesor ovoga a ovaj za ovog onog drugog i tako dalje
wow suazo je profesor svima za brzinu i prodornosti, dalje?...
Mislim očito je da ga nisi pratio zadnjih godina, čovjek je jedan od najboljih igrača/napadača serie A

spominješ da ti je Pandev sve nešto između..a onda spominješ Baptistu??

evo što je legendarni Reca(Cristian Recalcati, naš pakleni navijač, novinar i komentator naših utakmica) napisao, kao za Brancu :

Dragi direktore, napuštam odjeću novinara da bih obukao dres beneamate da bi si dopustio da vam dam jedan savjet.
Sjećate li se Gabriela Batistute? Veliki poklon koji nam je Roma napravila za Božić. Više nego iznenađenje bio je paket onaj o kojem se pričalo.
Argentinac je bio pravi pravcati flop. Zašto vam pričam o tome?
Odgovor ima ime i prezime : Julio Baptista. Ove godine je nastupio 9 puta i nikada nije impresionirao. Igrač kao on, iako bi moglo doći do zamjene sa još jednim misterioznim igračem, Suazom, ne bi pomogao da se osvoji naslovi pogotovo ne bi pomogao ekipi da napravi onaj važan korak da postane kompetitivnija u ligi prvaka.
Ima puno fizičkih problema koji su, prema nekim šlekulacijama koje su nam stigle na sajt, posljedica hrskavice koljena, koja mu uzrokuje konstante fizičke probleme.
Jeste, polivalentan je igrač, ali iskreno, nije se još razumjelo koja je njegova prava rola. Trequartista? Špic? Vanjski napadač?
Teško da ga se može negdje smjestiti, i zato, dragi Marco, prepustimo ga nekom drugome, onim momčadima koje obožavaju Brazil i koje misle da se sa sambom, razlika između njih i Intera može smanjiti, koji bi sa zlatno-zelenim bojama bili opet veliki.
Pustimo ih njima...Sretan Božić.

DenchiNL
25-12-2009, 18:22
Pa ovaj je itekako provjeren
haha Sad neki tip 16 godina uđe u kupu uefa protiv super jake ekipe i zabije 2 gola i svi sad ono wuaaa i šta će nam taj bit zamjena za eto'oa kad ode u afriku haha
a pandev nije star isto će nam dobro doć za godine i godine još.
pa ovi su sve između, ne možeš na njih ništa s preciznošću planirat, to je sve budućnost, pandev je sadašnjost i to besplatna
jebote pa tih sumbue nakatakatumbe i svih takvih crnji imaš po francuskoj ligi kolko oćeš hehe

koliko znam mi smo se nevjerovatno patili protiv "superjakih" ekipa u CL, rubin,kazan,lonac itd.
tako da bi nam neki fizicki jak i tip koji takvim ekipama lagano zabija mozda i dobro dosao, mozda bolje nego arnautovic ili suazo
bio bi nam zamjena za etooa, posto je rodjeni belgijanac i ne ide u afriku a onaj drugi svicarac :D, a cak i da nisu mogu u primaveru, fula ne mogu biti

za pandeva ne kazem da je star , ali je nekako prosjecan igrac, u svojoj karijeri u seriji A nikad nije dao vise od 14 golova u sezoni, a igrao je 30+ utakmica , dobivao je vise zutih nego sto je golova dao, tacno da asistira ali mislio sam da kupujemo spica?

volio bih da je on ustvari dio nekog paklenog plana kako cemo mi dignut Cassana, a njega dati u zamjenu Sampdoriji, ili tako nesto (kao sto smo prije uradili s Corradijem) , ali to bi bio san snova , pa tetovirao bih "Branca Eterno Amore" odmah hahaha:D

hulle
25-12-2009, 18:46
stvarno , navedi jednog 16godisnjaka, koji je preko 2m, igra u prvih 11 i trese mreze u evropi i prvenstvu ???

jadne su te ekipe :D

pogledaj juniore intera....pa 99% igraca bi igrali u prvim sastavima po HOLANDIJI, BELGIJI, SVICI I TAKO TIM KIKIRIKI LIGAMA

Komitski Đeneral
25-12-2009, 18:46
Ne znam u kakvoj je Pandev trenutno formi uzimajuci u obzir da mu preko pola godine fali utakmica u nogama... Medjutim, ako dodje i dostigne njegovu prepoznatljivu formu, ja sam ubijedjen da on nece shjedjeti na klupi. Cak imam osjecaj da bi mogao biti jedna od znacajnijih karika u nasoj ekipi.. Ponavljam, strasan igrac!

A sto se tice ovih omladinaca koje DenchiNL spominje, imamo mi takvih na izvoz... Destro, Biabiany... Samo se ceka da stasaju...

dera
25-12-2009, 18:57
upravo sam to htio reci, nije igrao kao i Quaresma dosta dugo, da li ce to iznenaditi Josea, jos cemo da vidimo..

DenchiNL
25-12-2009, 18:59
hajde nek vam bude , volio bih da ovo bude istina sto vi kazete , ne vjerujem ali bilo bi lijepo, a za ove "malce" od 2m , vidjecemo kako ce se razviti, ako ih arsenal pokupi ili neko, pizdicu ko uobicajeno al eto, bas me interesuje a zapisite tamo negdje ko ih je spomenuo prvi :-p

Mauro7
25-12-2009, 19:04
hehehe baš sam to htio reći, ajde otvorite jednu temu i svako nek kaže par imena, današnjih mladih talenata, pa za ''par'' godina ćemo vidit i posjetit temu hehehe

dera
25-12-2009, 19:17
moguce denchi, arsenal trazi napadaca, a ovaj je hem mlad hem jeftin hem potencijalan :)

Huska
25-12-2009, 19:46
Gotovo: Pandev u Interu za 15mil.€ na 5 godina

<small></small>02.01.2010 najbolji makedonski nogometaš će službeno biti predstavljen kao igrač prvaka Italije i početi raditi uz Jose Mourinha.
Bitka sa Laziom je dobivena i vrijeme je za nove izazove u Interu i to je 100% završen posao. Transfer će biti služben prvoga radnog dana u 2010g. kada počinje zimski prijelazni rok. Više nema niti tajni oko uvjeta koje dobija najbolji makedonski igrač. Pandev će potisati ugovor na 5 godina i za to inkasirati 15 miliona eura.
Pandev je bio u Milanu kad je arbitražni sud objavio vijest o njegovoj slobodi. Odmah zatim je imao susret sa vodstvom Intera gde su precizirani svi detalji, mada su se od prije znale formalnosti. Sad mu je pao kamen sa srca jer je sa nestrpljenjem čekao slobodu i htio ju pod svaku cijenu. Slijedeće veče se pojavio u rodnoj Strumici te sa obitelji i najbliskijim prijateljima proslavio pobjedu i slobodu te transfer u Inter.
Kao što doznajemo Makedonac je dobio vrijeme za odmor od novog šefa Jose Mourinha. Poznati portugalski strateg je svjestan koji je stres imao Goran Pandev i zato nije inzistirao da odmah starta sa treninzima iako će imati samo 2-3 dana do 6.siječnja kada se nastavlja sezona a Inter ima meč sa Chievom te se očekuje da Strumičanin debitira u novoj momčadi.
Goran Pandev će 2 siječnja biti promoviran kao novi igrač Intera a isti dan će odraditi i prvi trening u momčadi koja ima ogromnu konkurenciju u napadačkoj formaciji.
“ Ja nikada nisam strahovao od konkurencije. Vjerujem u svoje kvalitete. Inter? To je klub koji ispunjava moje ambicije. Već sam rekao da želim otići u momčad koja se bori za titule, kako u Ligi tako i u Ligi Prvaka…” Komentirao je Pandev iz Strumice, niti demantiravši niti potvrdivši njegov slijedeći klub.
“Sve je kao što treba i treba proći nekoliko dana. Nema potrebe za žurbu a svima vam je dobro poznato što će se desiti. U današnje vrijeme nema skrivanja…”
Sretni kraj na tenzije oko Pandeva i sloboda na sudskom procesu protiv Lazia te transfer u Inter je nešto najbolje što se dogodilo makedonskom nogometu u ovoj crnoj 2009-oj godini. Događanja oko makedonskog igrača je top-tema ne samo u Makedoniji i Italiji već i u cijelom nogometnom svijetu. Sad je na redu da se Pandev dokaže u dresu Intera kao velika zvijezda, da osvoji titule i trese mreže na svim frontovima. Strumičanin je imao dugu pauzu ali je za nacionalni tim ove jeseni dao 7 golova u 6 nastupa.
Broj 19 će zamjeniti sa brojem 21. Esteban Cambiasso u Interu nosi broj 19. To je zaštitni broj najboljeg nogometaša Makedonije u njegovoj karijeri. Taj dres je nosio u Anconi, Laziju i makedonskoj reprezentaciji. “19” je ime njegovog kafića u Strumici. No sada se taj broj mora mijenjati. Opcija je 16 ali i 18 ako Suazo nađe drugi klub. Ipak saznajemo da će Pandev u Interu nositi broj 21. Ta je odluka već donesena. Zašto 21 zna samo Pandev mada je svima dobro poznato da je Vančo Takovski prodao mlađeg Pandeva u Dinamo Zagreb. Na novinarsko pitanje prije 4 godine zašto Saško igra sa brojem 21 poznati Bata Vane je rekao: “Zato što je dvije klase bolji od Gorana”. Vrijeme je pokazalo da to nije tako. Po ovom slučaju možda želi da pokaže da je Inter dvije klase iznad Lazija. Svakako broj na dresu ne igra na terenu. Ako može Beckham da mijenja broj može i Pandev.
Goran Pandev je treći Makedonac na “Giuseppe Meazzi” nakon Darka Pančeva i Gorana Slavkovskog. 1992g. je Pančev iz Crvene Zvezde za 10 miliona maraka došao u Italiju i to je bio jedan od najvećih transfera u to vrijeme. Povijest kao da se ponavlja jer je i tada Pančev birao između Intera i Milana te se odlučio za crno-plave. Mnogi analitičari i u današnje vrijeme komentiraju da je to bio pogrešan izbor jer se Pančev u 3 godine nije proslavio u Interu. Sada je Pandev birao između ova dva kluba i pošao stazama “zlatne kopačke”. Definitivno je Inter klub za Makedonce jer ne smijemo zaboraviti ni Gorana Slavkovskog. Veliki talenat ulazi u klupsku povijest kao najmlađi igrač koji je debitirao u prvenstvenom meču. Nastupio je 15 minuta na meču sa Sienom prije tri godine i imao minutažu i bio dio tima koji je osvojio titulu. Slavkovski je bio golgeter Primavere Intera kada je u vrijeme Pandeva nastupao i Aco Stojkov.
Goran Pandev se smatra jednom od “ikona” Lazija. Za 5 sezona (počevši od 2004/05) među “lazialima” makedonski reprezentativac je odigrao 132 meča u Serie A i postigao 48 golova, što ga smješta među rekordere kluba jer je među 15 najboljih strijelaca u povijesti Lazija. Postigao je i 4 gola u Ligi Prvaka (2007/08), tri protiv Real Madrida i jedan protiv Olimpijakosa.
Ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu ali godina ostaje zabilježena sa 8 pogodaka za nacionalnu vrstu i sa 22 ukupno je izbio na vrh najboljih reprezentativnih strijelaca.
U cijeloj karijeri Goran Pandev je dobio samo jedan crveni karton i to 25.10. 2006 u prvenstvenoj utakmici protiv Sampdorije. U 132 meča za Rimljane dobio je 18 žutih kartona.

eto ga i to je rijeseno

dera
25-12-2009, 20:23
što ga smješta među rekordere kluba jer je među 15 najboljih strijelaca u povijesti Lazija
super tekst, ali ovo nisu morali spominjati :D

Culé
25-12-2009, 20:38
Koju tačno poziciju igra Pandev?

dera
25-12-2009, 20:50
koju mu JM kaze :) inace je ofanzivni igrac
moze igrati napadaca, drugog napadaca, pa cak ja mislim i kao AM i ofanzivnije krilo, skoro kao treci napadac

Mauro7
25-12-2009, 20:56
a čuj u Laziju je igrao uvijek špica, obično u sustavu sa dva napadača
Uvijek je pravio dobre napadačke parove, s Rocchijem je bio odličan a i sa Zarateom se prošle sezone vidilo da se uigrao vrlo dobro
Ljudi pišu da igra kao sve neke ofanzivne pozicije ali to su sranja, čovjek je napadač i kao takav igra najbolje u samom napadu, on napravi dvije tri finte i puca na gol i zabija, nikakava driblanja posebna, bicikle i muljanja po boku, ne da nije nesebičan ali kao i što svi bi rekli za recimo Di Natalea da je AM ovo ono hahaha al tip zabija li ga zabija svake sezone

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

ne znam kolko puta ću još morat stavljat ovaj video

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MCv7haIWUKY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MCv7haIWUKY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

ljepo se vidi..gdje igra...

dera
25-12-2009, 21:09
mauro, pogledaj na svakome sajtu, i vidjet ces da je prije drugi napadac nego li prvi
a ako je prvi napadac, moze igrati i kao AM, pogledaj na tm - offensive allrounder
zabija ih i diego pa nije napadac :D

filip.sk
25-12-2009, 21:12
Pokraj pandev su pali Thuram, Cannavaro(utakmica sa Juventus) evo i Pujol...

<embed src="http://www.youtube.com/v/fcPSHe6eoRg&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">"><object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/fcPSHe6eoRg&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object> (http://www.beneamata.com/%3Cobject%20width=)

Mauro7
25-12-2009, 21:13
ma je al volio bi vidit te stručnjake koji ga tako definiraju da mi navedu utakmicu kada je on u laziju igrao AM, Pandev AM i još dva napadača hahahhaha

filip.sk
25-12-2009, 21:13
Nije klasican napadac, i u makedonsku reprezentaciju ne igra kao to, ali to je zasto nema dobar sredan red... ali nije klasican napagac u svakom slucaju...

Mauro7
25-12-2009, 21:16
haha pa nije kalsičan napadač u smislu da ko van nistelrooy stoji u 16ercu i čeka ali je napadač i gotovo
uu pa čekate ljudi onda je rooney(evo čisto radi primjera) AM! hahahahahaha

filip.sk
25-12-2009, 21:16
<embed src="http://www.youtube.com/v/xkTxwbbSmT0&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">"> (http://www.beneamata.com/%3Cobject%20width=)

Evo jos jedan realov igrac je pao ispred pandev .... Denchil jel vidis ti ovo il ne gledas fudbal voopsto?<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/xkTxwbbSmT0&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object> (http://www.beneamata.com/%3Cobject%20width=)

dera
25-12-2009, 21:18
eto vidis mauro :P
pa nisam ja rekao da je AM, rekao sam da ima karakteristike da bude to kod nas, jer u slucaju povrede sneijdera, odlicno bi bilo igrati sa stankom i pandevom :D