PDA

View Full Version : Glasine o transferima

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

Quaresma#7
17-07-2009, 18:23
Ma neče biti ništa od Ibre i Etoja. To je samo zajebavanje naroda u zdrav mozag.
Meni ovo malo smrdi oko pregovaranja Moratti je svakih pet minuta u medijima i daje javno nove izjave ko da želi da svi znaju da on KAO prodaje Ibru. Možda je to natezanje Valencie nebi li se oni malo omekšali i spustili cenu za Davida Villu na 40M.

Mauro7
17-07-2009, 18:25
ajoj da jadan mourinho, cijeli mu klub radi iza leđa i njega nitko ne pita za ništa

''A inace, nasli su podobnog, jer zaboga, njegov kurikulum govori o tome koliko je nesposoban.''

a onda i naša uprava tako razmišlja? jer ne konzultirat se s trenerom takvog kurikuluma ne bi nitko pametan radio
al pitam se zašto je ostao onda a mogao je u real? zašto je ugovor obnovio samo godinu dana nakon što je došo??? i zašto se se nedavno(a ko zna koliko puta već a i prije toga) našli na sastanku on, branca, oriali, moratti... da bi svi pričali i ostavili murinha u kutku da ih sluša? ili da mu naređuju ko malom djetetu šuti mi ovdje pričamo o transferima tebe bitko ništa ne pita
ali što se tiče ovakvih ogromnih transfera normalno je da predsjednici stupaju na scenu

Nera
17-07-2009, 18:26
Ništa, znaći da je već jednom nogom u Barceloni (drugom će biti kada bude zvanićno jer ne vjerujem niti jednom mediju). Šteta je velika, njegov kvalitet će biti gotovo ne moguće nadoknaditi, sada samo Boga molim da uzmemo nekog strašnog centarfora koji će makar statistički Ibru (probati) zamijeniti. I jednom- dvojici kvalitetnih veznjaka, pošto će kasa biti puna.
To bi bilo super, ali najiskrenije... Imam takav osjecaj da ce Moratti reci:"To je to, dosla su jos dva igraca." Skoro sam ubijedjen.
Jedino , ukoliko se uspiju kome uvaliti Suazo i Mancini, e onda bi bilo mogucnosti da dodje Cassano.
Viera isto pravi probleme oko odlaska, dok nije neko veliko interesovanje za Rivasa... (zasto, pitam se :rolleyes: )

EDIT: Mauro, reci mi sad posteno. Mourinho je cijele karijere forsirao igru sa jednim pravim spicem, i mislis li, iskreno, da je on bio za ovaj transfer? Da mu ode najvazniji igrac, a da dovede jednu pravu 9-ku, iako je kupio prije pet dana drugu?

Enfant Terrible
17-07-2009, 18:35
ajoj da jadan mourinho, cijeli mu klub radi iza leđa i njega nitko ne pita za ništa

''A inace, nasli su podobnog, jer zaboga, njegov kurikulum govori o tome koliko je nesposoban.''

a onda i naša uprava tako razmišlja? jer ne konzultirat se s trenerom takvog kurikuluma ne bi nitko pametan radio
al pitam se zašto je ostao onda a mogao je u real? zašto je ugovor obnovio samo godinu dana nakon što je došo??? i zašto se se nedavno(a ko zna koliko puta već a i prije toga) našli na sastanku on, branca, oriali, moratti... da bi svi pričali i ostavili murinha u kutku da ih sluša? ili da mu naređuju ko malom djetetu šuti mi ovdje pričamo o transferima tebe bitko ništa ne pita
ali što se tiče ovakvih ogromnih transfera normalno je da predsjednici stupaju na scenu
Pretjeruješ. Niko ga ne pokušava predstavljati u tom svjetlu (barem ne ja), ali sada postoji jasna činjenica da se klupska transfer politika ne vodi po trenerovim nalozima. Mourinho je htio da Ibra ostane- Moratti je čitavo ljeto praktički pokušavao prodati i njega i Maicona. Htio je Deca i Carvalha- klub dovede Lucija (ne omalovažavam Lucija, već govorim činjenice), Mourinho je objavio na koje igrače ne računa, a oni mu prodaju Maxwella i Ibru (a krpelji poput Burdissa, Rivasa i Vieire kuliraju po L.A-u). Mourinho je htio jakog veznog sa kreativnim sposobnostima, oni dovedu Mottu (isto tako ne omalovažavam). Pa ti meni reci jel' to u redu? I onda otvorim stranicu "Glasine"- pljuvanje po Mourinhu, otvorim stranicu "Maxwell"- pljuvanje po Mourinhu, otvorim stranicu "Ibrahimović"- pljuvanje po Mourinhu. Ja nikome ne bih nikada u životu nametao svoje mišljenje, ali me isto tako nervira kada ljudi bez osnova pljuju po nekome. Ako trener nešto razjebe (bez obzira radi li se o Mourinhu, ili 5- tom, 10- om), konkretno, u redu je ostaviti kritiku, ali pljucati konstatno po nekome bez razloga, to mi ne ide u glavu. Ne radi se ovdje samo o Mourinhu, već bih isto reagovao da je bilo ko u pitanju.

dera
17-07-2009, 18:40
jaoo, pa normalno da jose vise nije da ne kazem sta, kao sto je bio u chelseau
ovdje vlada druga birokratija, reci sta ti treba, mi cemo ako ne istog, naci slicnog
samo sam cekao kad ce to izjaviti, a vjerujte mi, ko god dodje a on ga nije naveo, nece ni igrati!

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:37 ----------

a sto se tice ibre, ako je bas fan intera, neka sada kaze da ne zeli da ide, i sve bi bilo zavrseno, nego ce on sutiti dok - ako ne prepadnu pregovori, sta reci

sto se tice maxwella, zasto ne kaze da je on trazio da se proda, papak

Mauro7
17-07-2009, 18:45
U vezi čega sam pretjerao? Pa baš zbog svega toga što si napisao i tih imena koji ovaj želi da dođu /odu i nije bilo tako pa šta on još radi u Interu, zašto je potpisivao novi ugovor? jer su mu tada rekli je ok Jose dovest ćemo ti to što tražiš a čim je potpisao onda ma ko ga jebe, čudno mi to malo, pogotovo za mourinha...
Maxwellova prodaja je sasvim prirodna stvar, to si ti i sam napisao da ako ne može izdržat konkurenciju mladog santona i nema zagarantirano mjesto u prvih 11 i potraživanja su mu prevelika, dobro ti si želio reć da bi prije trebali otić drugi igrači
ali neki su i otišli kao Jimenez, obinna, a čeka se još na suaza i ostale, vieira bi već bio negdje drugdje to je kod njega problem ne kod naših
a za mourinha ne znam baš dal sam ga ''pljuvao'' samo sam rekao da se čudim što njegova riječ nema nikakve težine u interu, još čovjek s takvim mentalitetom i osobnošu, da je tako već bi bio otišo

a to za ibru danas sam u studio sportu čuo da je razlog što je moratti konačno odlučio ga odjednom prodati jest što ne želi držati nemotoviranog igrača u klubu i zbog toga što je bilo previše priče sa ne znam, odlazim, dosta mi je, ne znam ne znam neznam i kad su bili na aerodromu pitaju ga on vidjet ćemo vidjet ćemo
očito čovjeku dojadilo, kao što je dojadilo i ogromnom broju navijač

Guro
17-07-2009, 18:45
ibro ce ako sve propane izaci i eci ma nisam ni mislio da idem iz intera...to su sve smislili mediji ;) ja sam interov do kraja karijere :P

Komitski Đeneral
17-07-2009, 18:57
Hvala mu na svemu, svaki gol u nasem dresu mu je bio remek djelo, ali najbolje za sve je da ide. Sve ovo je bilo prikrivano koliko toliko, ali je postalo ocito da se ceka prava ponuda i da Ibra pakuje kofere. Oduzio se on dosta Interu, a i mi njemu bogami.
45 mil. eura + Eto (vrhunski shpic, jedina mana je njegova chudna narav - kao i Ibrina uostalom) i Hleb --- cini se da bi samo ludi odbio ovu ponudu...
Jedino je pitanje kako ce se iskoristiti ove silne pare...

P.S. Ipak, ostaje gorak ukus u ustima...

Enfant Terrible
17-07-2009, 18:58
U vezi čega sam pretjerao? Pa baš zbog svega toga što si napisao i tih imena koji ovaj želi da dođu /odu i nije bilo tako pa šta on još radi u Interu, zašto je potpisivao novi ugovor? jer su mu tada rekli je ok Jose dovest ćemo ti to što tražiš a čim je potpisao onda ma ko ga jebe, čudno mi to malo, pogotovo za mourinha...
Ja sam među prvima ovdje rekao da je novi ugovor bio greška, ali ta greška je proizašla iz lošeg poslovanja kada je prvi put potpisivao ugovor. Stavili su mu klauzulu na nešto malo i time rizikovali da dođe Real ili ovaj- onaj sa par miliona i odžica nam trenera. Koliko god kome teško bilo priznati Mourinho je jedan od najboljih trenera na svijetu i logično je da ga se ugovorom trebalo zaštiti. Sada, šta su oni usmeno dogovorili, to ne znam i neću da ulazim, ali znam da je Mourinho rekao da će se pomiriti sa situacijom kakva god da je (odnosno kakvi god mu se igrači serviraju).
Maxwellova prodaja je sasvim prirodna stvar, to si ti i sam napisao da ako ne može izdržat konkurenciju mladog santona i nema zagarantirano mjesto u prvih 11 i potraživanja su mu prevelika, dobro ti si želio reć da bi prije trebali otić drugi igrači
ali neki su i otišli kao Jimenez, obinna, a čeka se još na suaza i ostale, vieira bi već bio negdje drugdje to je kod njega problem ne kod naših
Da, i rekao sam da su trebali drugi igrači otići, kao što i jesu. Nekoliko puta sam ponovio to, a opet ću- ja se protivim Maxwellovoj prodaji. Više bih volio da su dva ušlagirana panja otišli (Rivas, Burdisso) i da je konkurencija za desni bek- Maxwell, Santon. Ovako, pogrešni ljudi odlaze. Vieira, to je slučaj za sebe (vratiće se njemu podrepivanje, polako). A Obinna još uvijek nije prodat službeno (niti se nešto govori o njemu zadnjih dana). I ima još pregršt koji bi trebali biti prodati i od kojih se može namaknuti solidna lova, makar za jedno pojačanje.
a za mourinha ne znam baš dal sam ga ''pljuvao'' samo sam rekao da se čudim što njegova riječ nema nikakve težine u interu, još čovjek s takvim mentalitetom i osobnošu, da je tako već bi bio otišo
Ma ne, nisam mislio konkretno na tebe, nego pljuje ga se bez veze. Ali, ovo je forum, svako ima svoje mišljenje, tako da nema potrebe ulaziti više u to.

BamBi
17-07-2009, 19:02
pošto je ibra otišao očekujem neku furioclassu od ovih pametnjakovića u klubu. Ja sam za da moratti odprdi od kluba jer ovo što radi je protiv kluba... Ne zanima me ni financijsko stanje morattija ni koliko neki igrač vrijedi ili ne vrijedi, želim furioclassu tipa fabregas ...

dera
17-07-2009, 19:05
dzenerale, kako mozes etaa smatrati zamjenom za ibru, da smo ga doveli prije dvije tri sezone, bio bi inekako dobar, ali opet ne dovoljno

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

pošto je ibra otišao očekujem neku furioclassu od ovih pametnjakovića u klubu. Ja sam za da moratti odprdi od kluba jer ovo što radi je protiv kluba... Ne zanima me ni financijsko stanje morattija ni koliko neki igrač vrijedi ili ne vrijedi, želim furioclassu tipa fabregas ...
oo, pa mozes ti ocekivati, ali nece doci :)
iz pouzdanih info cujem da massimo zeli gudjonsena, ali ovi ne daju vec samo etaa ubacuju u ponudu

Grujinho
17-07-2009, 19:07
ja ne mogu da podnosim ovo više...to je ludnica živa...ne zna se ni tko je odgovoran za transfere...trener bi ofenzivnog veznog, predsednik kupuje štopera i prodaje lijevog beka...trener bi da ostane Ibrahimović, predsednik bi gudjonsena i etooa...svašta.

Mauro7
17-07-2009, 19:08
Ja sam među prvima ovdje rekao da je novi ugovor bio greška, ali ta greška je proizašla iz lošeg poslovanja kada je prvi put potpisivao ugovor. Stavili su mu klauzulu na nešto malo i time rizikovali da dođe Real ili ovaj- onaj sa par miliona i odžica nam trenera. Koliko god kome teško bilo priznati Mourinho je jedan od najboljih trenera na svijetu i logično je da ga se ugovorom trebalo zaštiti. Sada, šta su oni usmeno dogovorili, to ne znam i neću da ulazim, ali znam da je Mourinho rekao da će se pomiriti sa situacijom kakva god da je (odnosno kakvi god mu se igrači serviraju).

možda bi ovo trebali u temi mourinho nastaviti...
E vidiš meni je to čudno za takvog čovjeka, da se on samo tako pomiri sa situacijom, i baš zbog toga što je jedan od najboljih zna da može dobiti posao u nekoliko jakih klubova koji ga traže svake sezone sigurno, zašto bi ostao onda? to se ja recimo pitam, i zašto su mu oni išli produživat ugovor da bi skinuli klauzolu ne kužim šta to prije nisu kad su ga uzimali? kao onda nisu znali da je jedan od najtraženijih ili nisu mislili da bi netko platio ne znam kolko onih 8M pa se pojavio real i svi se iznenadili? nije mi jasno
jedino kako si ja to objašnjavam jest da je mourinhu predstavljen projekt mladih i da za sada će mu stizati kakvi takvi igrači koje možda on i ne želi
jer on je i sam rekao da ili će se ići na velike kupovine ili na projekt s mladima o čemu je i pričao da voli to, a on i jest čovjek za projekte
ali s druge s strane to mi kao nekako pada u vodu kad on priča na prvoj konferenciji sezone da mu ekipa nije među favoritima za osvajanje LP-a, što je i istina naravno ali čudno mi je da on na taj način mora komunicirat sa upravom i davat im do znanja neke stvari umjesto da im objasni u četiri oka, naravno možda je samo iznosio mišljenje bez nekih posebnih poruka, ali to mi je čudno onda jer bi se i moratti složio a ne bi reko ne želim alibije i slično, nisu mi jasni

Komitski Đeneral
17-07-2009, 19:10
@Dera,
Nema "zamjene" za Ibru. Ibra je takav kakav jeste, jedan jedini na svijetu, unikatana, jednom rijechju genijalac. Nema shpica na svijetu iole slichim njemu.
Etoo-u treba samo statistiku procitati, i jasno je kakav je on spic.

dera
17-07-2009, 19:11
kako se meni ne da citati post koji je sastavljen

pa sta vam fali kliknuti enter 2x, svakih par recenica

---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:10 ----------

@Dera,
Nema "zamjene" za Ibru. Ibra je takav kakav jeste, jedan jedini na svijetu, unikatana, jednom rijechju genijalac. Nema shpica na svijetu iole slichim njemu.
pa da, ali kako mozes biti zadovoljan tim transferom, odnosno da okoncamo sa transferima sa tim
etoo je obicni finisher, kao ibisevic (za kojeg kazu da je opet na treningu najbolji), nista vise

Enfant Terrible
17-07-2009, 19:21
možda bi ovo trebali u temi mourinho nastaviti...
E vidiš meni je to čudno za takvog čovjeka, da se on samo tako pomiri sa situacijom, i baš zbog toga što je jedan od najboljih zna da može dobiti posao u nekoliko jakih klubova koji ga traže svake sezone sigurno, zašto bi ostao onda? to se ja recimo pitam, i zašto su mu oni išli produživat ugovor da bi skinuli klauzolu ne kužim šta to prije nisu kad su ga uzimali? kao onda nisu znali da je jedan od najtraženijih ili nisu mislili da bi netko platio ne znam kolko onih 8M pa se pojavio real i svi se iznenadili? nije mi jasno
jedino kako si ja to objašnjavam jest da je mourinhu predstavljen projekt mladih i da za sada će mu stizati kakvi takvi igrači koje možda on i ne želi
jer on je i sam rekao da ili će se ići na velike kupovine ili na projekt s mladima o čemu je i pričao da voli to, a on i jest čovjek za projekte
ali s druge s strane to mi kao nekako pada u vodu kad on priča na prvoj konferenciji sezone da mu ekipa nije među favoritima za osvajanje LP-a, što je i istina naravno ali čudno mi je da on na taj način mora komunicirat sa upravom i davat im do znanja neke stvari umjesto da im objasni u četiri oka, naravno možda je samo iznosio mišljenje bez nekih posebnih poruka, ali to mi je čudno onda jer bi se i moratti složio a ne bi reko ne želim alibije i slično, nisu mi jasni
Taj ti prvi dio prijatelju ne mogu objasniti, jer ne znam Mourinha lično i stvarno ne znam zašto je to tako. Po mom mišljenju (i po nekim njegovim riječima) je da mu je predstavljen projekat pri dolasku koji će trajati nekoliko godina i on ga je prihvatio. Zašto novi ugovor, kakvi su motivi iza toga, kakvi su dogovori, ne znam.

Ali ono što mogu vidjeti je da Moratti izgleda nema povjerenja u Mourinhov izbor igrača (što je apsolutno smiješno, jer Mourinho zna više o fudbalu od Massima 90000X). Opekao se na Quaresmi, i vjerovatno je to bio razlog, ali Massimo mora shvatiti da je loša forma Ricarda dio i njegove krivice. Natezao sa predsjednikom Porta oko par miliona € i Ricardo je propustio pripreme. Došao je dritto pred meć Serie A. Sada, tek ćemo vidjeti je li Ricardo fenomen ili flop.

Naravno, ovakav razvoj situacije ne može ostaviti Mourinha ravnodužnim, pa je i on sasvim realno postavio stvari i rekao na pressu da nije Harry Potter, i ne može izmisliti LP. Fair and square. Ko bi sa 5 def. veznih donio LP? Ja mislim niko.

Ali, ovo je sve off topic, i nije toliko ni relevatno. Ja sam samo iznio neka svoja razmišljanja i činjenice, a ljudi će naravano, uvijek imati svoje mišljenja:zzzdravo:

Komitski Đeneral
17-07-2009, 19:22
Ja nijesam rekao da sam zadovoljan zavrsiti prijelazni rok sa tim, naravno.
Dobijamo top shpica, dostojnog Intera, odnosno sposobnog na pravi nachin nadoknaditi odlazak Ibre. Napisao sam vec, pitanje je sta ce pre$ednik odluchiti uraditi sa 45 miliona eura?! To je ogromni novac. Ako ga odluchi troshiti, eto feshte...

EDIT : Izjava Maicon-ovog agenta :

"I have a feeling it [the Ibrahimovic - Samuel Eto'o swap] is done. It's very likely that Real will return for Maicon," he said in an interview with tuttomercatoweb.

"[The situation] is what it has always been, he wants to stay at Inter. If there are any changes in the way the club are being run at the moment, than they will let us know [if he is for sale]."

dera
17-07-2009, 19:23
e pa tu se slazemo, ali ako ce dobiti platu 9m+ onda stvarno nisam za, po cemu je bolji od maicona, max 6-7
koliko god dobar on bio, precjenjen je

hulle
17-07-2009, 19:42
ma hajd taman prodamo maicona i kupimo odda

“It seems ready for Eto’o to join Inter, too. I am not so sure about Hleb,” continued ex-Inter Coach Suarez.

hehhe

ado_inter
17-07-2009, 20:13
@Dera,

ih gledajuci statistiku eto on je spicina :D naspram ibre jer on daje po 40 golova po sezoni haha :D mada ima zato ledja sve mu serviraju na tacni

hulle
17-07-2009, 20:20
a taj transfer treba sagledati s jos jedne strane

vidis etoo se idealno uklopio u igru barce...navikao je da mora dijeliti lopte s dr i da nije on glavni igrac...
s dr strane ibra igra samo za sebe i nije navikao na brzu igru
sjecate se ibre u juventusu???
nije bio glavni igrac ..morao je da dijeli lopte a on to nece i odmah je odletio na klupu
u interu je druga prica jer u interu nema niko da se izdvaja svi moraju njemu dati loptu, sve slobodnjake on izvodi, sve penale......
tako da se ovim potezom i barca kocka jer kao sto niko nama ne moze garantovati da ce se etoo uklopiti tako ni njima za ibru

Komitski Đeneral
17-07-2009, 20:35
Evo i ja jednom da se slozim sa tobom... Tacno tako...

Quaresma#7
17-07-2009, 20:43
I ja mislim da mora Moratti napustiti klub. On sa svojim potezima unitava ekipu i narušava harmoniju u klubu. Kupuje igrače koje se njemu svide i ne pita nikog za to. Neka nadje nekog ruskog milionera ili onog kineza koji nas je htio kupit pre dve godine i neka nas reši muka, prije čemo CL osvojiti.
Za mene je jedina prava zamnjena za Ibru Aguero.

dera
17-07-2009, 20:47
zasto da ga napusti, neka samo postavi predsjednika sto bi podrazumjevalo i odstupanje od poslova uprave

interista
17-07-2009, 20:57
I ja mislim da mora Moratti napustiti klub. On sa svojim potezima unitava ekipu i narušava harmoniju u klubu. Kupuje igrače koje se njemu svide i ne pita nikog za to. Neka nadje nekog ruskog milionera ili onog kineza koji nas je htio kupit pre dve godine i neka nas reši muka, prije čemo CL osvojiti.
Za mene je jedina prava zamnjena za Ibru Aguero.
slazem se s tobom potpuno ,jedini napadac koji bi se isplatio ja mislim da je u ovom trenutku to aguero.
mada bi valjalo da dovedu jos i fabregasa i da osvojimo LS!!
ibrahimovic decko neka ide,dosta mi je vise slusanja,ovo,ono!da voli svoju ekipu rekao bi ne i dovidjenja!!nego on hoce LS da osvoji i da ga proglase najboljim fudbalerom sveta sto i jeste,ali on misli da je to sa interom nemoguce i hoce u barsu.i moratiju je to vise i dojadilo pa shvatam coveka potpuno!

Culé
17-07-2009, 21:03
Nemojte napadati Morattija... Možda vas sviju iznenadi nekim dobrim i pozitivnim potezom. Ima još do kraja prelaznog roka.

interista
17-07-2009, 21:08
Nemojte napadati Morattija... Možda vas sviju iznenadi nekim dobrim i pozitivnim potezom. Ima još do kraja prelaznog roka.
evo npr taj iniesta ceo zivot ce da ostane u barsi i ne zanima ga niko drugi

dera
17-07-2009, 21:08
ko je jos ostao na prodaju, sve otislo u real
a kud nadje aguera, villa je za njega majstor, prije bih doveo capela po duplo manjoj cijeni

Culé
17-07-2009, 21:12
evo npr taj iniesta ceo zivot ce da ostane u barsi i ne zanima ga niko drugi

Iniesta je od 11. godine u Barceloni. Ima sve što mu treba, igra u najboljem klubu na svijetu. Da li bi ti išao negdje? Ista je situacija i sa Xavijem, Valdesom, Puyolom, Messijem, Busquetsom, Piqueom i većini koja izađe iz Barcine škole.

Mauro7
17-07-2009, 21:13
dobro capel je krilni više, al sviđa mi se, njega je mancio želio još pred 2 godine

Quaresma#7
17-07-2009, 21:23
Ma naš Moratti če sad strpati pare u đep i reči če hoču ligu prvaka. Sa mercatom smo završili.

dera
17-07-2009, 21:25
why yes no

ivan019
17-07-2009, 21:32
Iniesta je od 11. godine u Barceloni. Ima sve što mu treba, igra u najboljem klubu na svijetu. Da li bi ti išao negdje? Ista je situacija i sa Xavijem, Valdesom, Puyolom, Messijem, Busquetsom, Piqueom i većini koja izađe iz Barcine škole.

:sivi:

Culé
17-07-2009, 21:57
PRINCIPAL AGREEMENT ON IBRAHIMOVIC TRANSFER

Barcelona president Joan Laporta has said at a press conference that Inter Milan and Barcelona have found a principal agreement on the transfer of Inter Milan forward and Swedish international Zlatan Ibrahimovic (27), which would include Barcelona players Samuel Eto'o and Aleksandr Hleb.

Josep Maria Mesalles, the agent of Eto'o, is meanwhile quoted by Catalan radio station Ona FM that he talked by phone with Inter president Massimo Maratti on Thursday nigth after the two clubs found a deal. The agent said that he was delighted to be able to negotiate with a great club like Inter although he said that a final deal can only be closed face-to-face, not through the telephone.

---

Ovo je Laporta izjavio na predstavljanju Maxwella, na press konferenciji.

dera
17-07-2009, 22:17
nidje veze, sva sreca pa idem sutra

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

evo za zlatana nesto
http://www.channel4.com/sport/football_italia/jul11q.html

hulle
17-07-2009, 22:18
sad je sve do igraca ...valja sad njih 3 nagovorit :)

Mauro7
17-07-2009, 22:30
nidje veze, sva sreca pa idem sutra

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

evo za zlatana nesto

hahaha a dok se vratiš bit će svašta :D

dera.. http://www.beneamata.com/showpost.php?p=27713&postcount=176 :D

Enfant Terrible
17-07-2009, 23:01
evo za zlatana nesto
Jašta, treba odhebati Mourinha i dovesti "experta" Morattija na klupu, da nam on donese LP sa ovakvim timom ;)

EDIT:
Ibrahimović je rekao da je svjestan da su bili pregovori Intera i Barcelone, ali nije znao da su bili o njegovom dolasku već je mislio da se radi o Maxwellu. Rekao je da je miran, i da je Barcelona "interesantna" opcija...

Culé
17-07-2009, 23:05
Ibrahimovic is meanwhile quoted as unconfirmedly saying in an interview with Italian television channel Sky Sport that he's calm about the whole situation: "I knew that Barcelona and Inter have been talking but I thought it was about Maxwell. If the offer of Barça would become concrete, that would be an interesting option. I wait calmly to see what happens. I spoke with my agant Mino Raiola and at this moment, I'm happy to be an Inter player."

Moca93
17-07-2009, 23:08
ove sve treba poubitati,eto ibra se i netrazi da ide nigde,al ovaj morati se prosereva,mamu mu jebem glupu...Samo ako ode ja idem u milan da mu razlupam picku

Culé
17-07-2009, 23:11
http://www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada09-10/07/n090717105959.html

Ovo će izgleda biti odrađeno... :(

Moca93
17-07-2009, 23:13
A ti kao nebi teo...eeeee ako vam ibra dodje nemoj se pojavljujes ovde vise :D

Culé
17-07-2009, 23:15
A ti kao nebi teo...eeeee ako vam ibra dodje nemoj se pojavljujes ovde vise :D

Ne bih. Preferiram Villu... Ali eto, ako dođe, šta bi, moraću ga trpit'. :)

Moca93
17-07-2009, 23:17
jao jadan ti.....c...c..c.. koja je budala ovaj morati to nema nigde....jaoooooooooo sad mi upropastio letovanje,mame mu ga nabijem....samo ako osvane naslov da je presao...tu mi je sad blizu preko puta cu mu predjem da ga prebijem:)

Nera
17-07-2009, 23:18
a sto se tice ibre, ako je bas fan intera, neka sada kaze da ne zeli da ide, i sve bi bilo zavrseno, nego ce on sutiti dok - ako ne prepadnu pregovori, sta reci

sto se tice maxwella, zasto ne kaze da je on trazio da se proda, papak
Ibra je rekao danas: "Imam ugovor na jos 4 godine, i rado cu ga ispostovati. Ali, ukoliko Inter i Barca pregovaraju, to je interesantna ideja".
Sto drugo da rece? Klub hoce da ga proda, ne moze reci za novi tim, "ne interesujete me" (a Barca ima veci sarm od Intera, ako cemo posteno). A Maxi je papak 100%.

http://www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada09-10/07/n090717105959.html

Ovo će izgleda biti odrađeno... :(
:(

Culé
17-07-2009, 23:20
jao jadan ti.....c...c..c.. koja je budala ovaj morati to nema nigde....jaoooooooooo sad mi upropastio letovanje,mame mu ga nabijem....samo ako osvane naslov da je presao...tu mi je sad blizu preko puta cu mu predjem da ga prebijem:)

http://www.repubblica.it/2007/08/sezioni/sport/calcio/serie_a/caso-adriano/moratti-su-adriano/imag_11106808_01230.jpg

adiK
17-07-2009, 23:25
MM uvijek lijep ko slika.

dera
17-07-2009, 23:30
Jašta, treba odhebati Mourinha i dovesti "experta" Morattija na klupu, da nam on donese LP sa ovakvim timom ;)

dragi mauro ti unaprijed znas :D
zlatane, ne kontam, ili ti ne kontas zasto sam ono tebi uputio

sto se tice ibre, ne bi me cudilo da veceras ponude barci villu za 40m i propadnu pregovori oko ibre

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:28 ----------

da ne bi bilo, ovaj transfe ibre pripisujem iskljucivo morattiju, big minus

Krajisnik
17-07-2009, 23:31
Ibrahimović želi da ide i želja mu se ispunjava. Zamjeriti mu što ide može samo budala jer dosta je igrao sa starkonjama Cruzom i Crespom, sa vizionarima tipa Stanković, Vieira.

Transfer je dobar, 40 miliona, Eto'o, Hleb na godinu dana. Jedino loše u tom svemu je što transfer Milita sad ispada nepotreban. Milito nam sad ne treba a on i Eto'o su preslični da bi igrali u tandemu.

Sad nam treba prava zamjena za Ibru, pravi second striker. Cassan je dobar, Aguero je sjajan ali nisu ni 30% Ibrahimovića.

Igrača kao što je on na svijetu nema i zato mi je izuzetno žao što nas napušta.

dera
17-07-2009, 23:33
ko mu zamjeri, nisam jos naletio na nekoga
dobar post krajisnik, vidis, to je trebao moratti reci laporti, uracunati i to u cijenu, ali izgleda da je istina da smo mi samo kako vanja kaze, ma necu ni da kazem

Nera
17-07-2009, 23:58
Samp zeli Mancinia, potvrdio njihov sportski direktor. Vjerovatni korak ka prelasku Cassana kod nas...

Balotelli#45
18-07-2009, 00:04
citam ovih desetak strana u ovoj temi i svaku sledecu kad procitam dodje mi da se ubijem boze koji debili od uprave

ibrahimovic
18-07-2009, 00:11
Ibra je rekao danas: "Imam ugovor na jos 4 godine, i rado cu ga ispostovati. Ali, ukoliko Inter i Barca pregovaraju, to je interesantna ideja".
Sto drugo da rece? Klub hoce da ga proda, ne moze reci za novi tim, "ne interesujete me" (a Barca ima veci sarm od Intera, ako cemo posteno). A Maxi je papak 100%.

:(
pa i ja bi ispostovo ugovor da imam 13M€ godisnje samo da sjedima na tribini ja zadovoljan

dera
18-07-2009, 00:20
Samp zeli Mancinia, potvrdio njihov sportski direktor. Vjerovatni korak ka prelasku Cassana kod nas...
razocarao si me nera, skontaj sam zasto
eto, asli su i mene odlucili poslati na odmor, koja uprava :D - pozz

Quaresma#7
18-07-2009, 00:44
Ode sad na spavanje i nadam se kad se probudem da sutra piše Ibrahimovič transfer failed - He said "Fuck Barcelona and CL". :D

Nera
18-07-2009, 00:48
razocarao si me nera, skontaj sam zasto
eto, asli su i mene odlucili poslati na odmor, koja uprava :D - pozz
Ovo si mi rekao jednom prije neki mjesec... :rolleyes: da se nisam ponovio? :D Ako jesam, nema veze.. izludjese me skroz... slomio sam inace bravu od vrata (malo sam ih jace prikrenuo) :D

P.S. A i moram da se sisam, imam kosu dugu kao sto je Ibra imao zimus, pa cu sve da micem sto me podsjeca na njega :D

Huska
18-07-2009, 00:49
Ovo si mi rekao jednom prije neki mjesec... :rolleyes: da se nisam ponovio? Ako jesam, nema veze.. izludjese me skroz... slomio sam inace bravu od vrata (malo sam ih jace prikrenuo) :D

P.S. A i moram da se sisam, imam kosu dugu kao sto je Ibra imao zimus, pa cu sve da micem sto me podsjeca na njega :D

sumnjiv si mi skroz :D da i tebe nije mauro okrenuo na svoju stranu ko i iveka i vanju :D

Nera
18-07-2009, 00:53
sumnjiv si mi skroz :D da i tebe nije mauro okrenuo na svoju stranu ko i iveka i vanju :D
:vfunny: Ne, ali sam po ugledu na Ibru pustio kosu.. :( Uvjek mi je bila duza, ali nikad ovako...

EDIT: SKY i neki lik iz Gazzette tvrde da smo zainteresovani za Xabi Alonsa.

Guro
18-07-2009, 02:03
mene ovo evo od juce totalno izludjuje....nekako su mi ovi iz intera previse napaljeni na ovo sto se desava..obicno nikad nismo ni znali sto se desava...a kamoli da MM ovoliko prica u javnosti o tome...malo malo pa i on I onaj vratar iz barselone kazu da je dogovor postignut...meni ovo sve smrdi na uslugu barseloni da dovedu Vilju...Valensiji trebaju pare...traze puno...ovi ne daju toliko..aj da zavrsimo dogovor oko Maxwella i Hleba ali nam vi pomognite da dovedemo Vilju :) Ibra daje izjave kojima pokusa da umiri navijace...ma sve mi nekako previse napumpano...

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

mislim i da ode...pa prezivjece inter bez njega...mozda u nekom slucaju i biti bolji...nije inter Ibrahimovic...ali nije svejedno...narocito jer inter stalno cilja na sve moguce trofeje...

interista
18-07-2009, 02:04
a sta hoces ti da kazes da inter nije mnogo dobar klub za ibrahimovica nego treba da ide u barsu?

Huska
18-07-2009, 02:07
---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

mislim i da ode...pa prezivjece inter bez njega...mozda u nekom slucaju i biti bolji...nije inter Ibrahimovic...ali nije svejedno...narocito jer inter stalno cilja na sve moguce trofeje...

ma sad je jedini problem nera kako ce on bez njega :D

interista
18-07-2009, 02:21
http://goal.com/en/news/1717/editorial/2009/07/17/1387683/calcio-comment-inter-wont-win-the-champions-league-by

ibrahimovic
18-07-2009, 02:33
bez ibre mi cemo jedva osvojit prvenstvo a kamoli kup.ako ode ibra onda nam treba toni jer je on isti takav tip igraca ko i ibra cista jaka cvrsta spica.mada ja mozda ne bi nista kupovao nego mozda stavio balloteli.milito

Huska
18-07-2009, 02:36
bez ibre mi cemo jedva osvojit prvenstvo a kamoli kup.ako ode ibra onda nam treba toni jer je on isti takav tip igraca ko i ibra cista jaka cvrsta spica.mada ja mozda ne bi nista kupovao nego mozda stavio balloteli.milito

:ujebote:

ajd ti idi spavaj ocigledno nevidis sta pises

Nera
18-07-2009, 02:37
Moratti je prodao Ibru prije mjesec dana kada je bio u Barceloni, ali je problem Eto'o, koji i dalje nije presiguran u dolazak kod nas. U isto vrijeme, izgleda da je Cassanu receno da postoje sanse da predje u Inter, tako da je on poceo pripreme prije svoje ekipe (Cassano koji se budi u 13h, pa vidjite sto je to za njega). Ovo je sve bilo dirigovano, a mi se planiramo zadnjih mjesec dana ekipu sa njim... :(

Lucio je 2003-e bio najavljen kao pojacanje Rome od strane njihovog presjednika Franca Snesia (kada je Roma bila najjaca),ali je Moggi uticao da momak ostane u Njemacku (predje u Bayern). I tada je Franco doveo Chivua da bude partner Samuelu u odbrani Rome.. Sad su svi trojica zajedno u Interu..

ivan019
18-07-2009, 02:49
Moratti je prodao Ibru prije mjesec dana kada je bio u Barceloni, ali je problem Eto'o, koji i dalje nije presiguran u dolazak kod nas. U isto vrijeme, izgleda da je Cassanu receno da postoje sanse da predje u Inter, tako da je on poceo pripreme prije svoje ekipe (Cassano koji se budi u 13h, pa vidjite sto je to za njega). Ovo je sve bilo dirigovano, a mi se planiramo zadnjih mjesec dana ekipu sa njim... :(

Lucio je 2003-e bio najavljen kao pojacanje Rome od strane njihovog presjednika Franca Snesia (kada je Roma bila najjaca),ali je Moggi uticao da momak ostane u Njemacku (predje u Bayern). I tada je Franco doveo Chivua da bude partner Samuelu u odbrani Rome.. Sad su svi trojica zajedno u Interu..

ovo bolje prebaci u teoriji zavere hehe

Quaresma#7
18-07-2009, 11:58
Za sada sve mirno oko Ibre nema ništa novo. Samo neka tako nastavi do 1 sept. kad bude transfer market zatvoren :D
Edit: pa gde nadješe sad Xabi Alonsa. Bolje da uzmu za te pare Sneijdera ili Hamšika.

Nera
18-07-2009, 12:54
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/18-07-2009/affare-ibra-as-frena-50795815801.shtml

Nista jos nije rijeseno. Eto'o trazi previse para, dok Barca i dalje pomislja na Villu koji kosta 45M, dok je ukupna vrijednost Ibrinog transfera oko 90M.

Inter boy
18-07-2009, 13:23
Ovo je za poludit hoce - nece pa ovi iz barce ako hoce transfer onda dođi spreman a ne ovaj cirkus praviti

Nera
18-07-2009, 13:34
A znate, da 99% ljudi koji nisu navijaci Intera ili Barce, tvrde da je ovo fenomenalan transfer za nas. Isto tako, mi kukamo za Ibrom, a Barcini navijaci za Eto'om.

A tek, kakve kometnare citam po nekih foruma vezano za ovo.. plac..

Poruka za Pereza,dzaba ste krečili!

J*** lud zbunjenog!

Mogu da kazem samo da ih je inter posteno z.....o , realno sam Eto vredi kao on

Ljudi Laporta se naduvo marihuane pa doso na sastanak sa Moratiem ovaj mu onako kroz salu daj 45milki,Eta i Hleba na pozajmici,a Laporta odma kaze dogovoreno!Eto vam je cela prica!

na pragu je jos jedna razmjena izmedju barse i intera, barsa nudi mesija, iniestu, dani alvesa i 500 milijardi evra za burdisa, ceka se odgovor intera koji jos razmislja da li da prihvati ovu ponudu ili ne

Ja Burdissa ne dajem :D

EDIT: Najace ce biti kad pocne na sred utakmice da ih rasporedjuje po terenu i govori sta ko treba da radi http://forum.cafemontenegro.com/images/smilies/icon_biggrin.gif - za Eto'a kad predje kod nas, a odgovor slijedi:
Pa kad mu se matrix jednom unese u facu vise mu nece padat na pamet http://forum.cafemontenegro.com/images/smilies/icon_biggrin.gif - i onda se vrace prvi: <hr style="color: rgb(209, 209, 225); background-color: rgb(209, 209, 225);" size="1"> <!-- / icon and title --> <!-- message --> A jes za toga vazda bio dobar, nego nije ni Eto lak za preplasiti, jos kad mu kaze ajde plate da uporedimo...http://forum.cafemontenegro.com/images/smilies/icon_biggrin.gif

Guro
18-07-2009, 13:45
Nera, to i ja rekoh juce...svi koji nisu navijaci jednog ili drugo tima kazu da je ovo super za intera...

Huska
18-07-2009, 13:55
pa ja sam navijac inter pa kazem da je ovo super transfer za inter... rijesis se igraca koji je nezadovoljan a opet dobije sjajnog napadac u brdo para...jednostavno spojis ugodno s korisnim

Enfant Terrible
18-07-2009, 13:58
Dok ova saga oko Ibre traje, pojavila se opasnost da izgubimo i Maicona jer je Real opet u igri za njegov potpis...

Guro
18-07-2009, 14:10
ma najbolje da MM proda citav tim i krene sa primaverom u osvajanje LS

interista
18-07-2009, 14:13
Dok ova saga oko Ibre traje, pojavila se opasnost da izgubimo i Maicona jer je Real opet u igri za njegov potpis...
ma neverujem da ce maicon da ide negde!
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/18-07-2009/affare-ibra-as-frena-50795815801.shtml
mnogo mi je ovaj eto antipatican,faca,temperament,sve!!!jos hoce platu 13 M hehe

Enfant Terrible
18-07-2009, 14:14
If Eto’o does give the all-clear, then Inter are already considering how to spend the money and there is a new theory.According to the ‘Gazzetta dello Sport,’ the target is Liverpool and Spain midfielder Xabi Alonso. /Channel4

Ovu vijest je objavila većina medija (većih), a među njima je i Gazzetta dello Sport, koja ima najtačnije informacije od svih medija u Italiji.

Mauro7
18-07-2009, 14:24
da, a Liverpool uzima Aquilanija iz Rome, sve jasno ;)
iako mi ne ide uglavu to sa Xabijem Alonsom, dobar mi je igrač naravno ali ipak i on je jedan onako kompletniji vezni ali nije čisti kreativac, tako da ako netko misli ili ako naši misle da će im taj bit playmaker griješe na veliko

EDIT : Ibra traži čak 12 a Eto'o 10 od Barce i 10 po sezoni od Intera
:)

Enfant Terrible
18-07-2009, 14:32
da, a Liverpool uzima Aquilanija iz Rome, sve jasno ;)
iako mi ne ide uglavu to sa Xabijem Alonsom, dobar mi je igrač naravno ali ipak i on je jedan onako kompletniji vezni ali nije čisti kreativac, tako da ako netko misli ili ako naši misle da će im taj bit playmaker griješe na veliko
Čisti kreativac, playmaker, neće ni dolaziti to je valjda svima jasno. Mourinho želi u ekipi kompletne veznjake koji mogu i napadati, i braniti, a uz to kontrolisati sredinu i napraviti neke krucijalne pasove, što je po meni za pohvalu. Alonso mi je za to odličan izbor jer i napada i brani, a kakav pas ima to ne treba ni spominjati (a tek pregled igre, osjećaj, a bogami i šutinu). Ako ga uspijemo ukapariti, to će biti revolucija u igri. Ali, budući da taj transfer zavisi od jednog drugog, kompleksnijeg (Ibra), ne znam koliko smo blizu toga, niti koliko uopšte ima istine u tome...

Grujinho
18-07-2009, 14:39
alonso je sijajan igrač....nije tip igrača kao deco ili sneijder, više me podsječa na Gerrarda...ako on dođe ja ču biti zadovoljan...

Ali ono. Ja sam mislio, da če se dovesti jedno četvorica novih igrača i prodati višak (obinna, rivas, burdisso, vieira....) i da če to biti to. Ali u slučaju odlaska Ibrahimoviča i Maicona(molim boga da ostane) i dolaska Etooa, Hleba, Alonsa i (nekog umjesto Maicona) bit če to sasvim druga ekipa.

adiK
18-07-2009, 14:39
Eto'o gela Moratti: «Voglio 10 milioni l'anno»

Nije ti ovo želim-želiš jarane...

Grujinho
18-07-2009, 14:48
I sa odlaskom Ibrahimoviča, opet čemo imati probleme sa brojem igrača.

Ako bi on ostao, trebali bi prodati Rivasa, Vieiru, Burdissa i još jednog igrača.

A u slučaju da ode Ibrahimović, spominju se Etoo, Hleb, Cassano i Alonso (za onih 40m€). Dakle imat čemo oko 40 igrača :D :D
Znači, trebat čemo prodati još barem Suaza(cassano i etoo su mu prevelika konkurencija). Dolazak Hleba če vjerovatno natjerati naše da prodaju Mancinija(kojeg ja nebi prodao, ali opet...). I ko zna, možda se proda još jedan igrač iz sredine terena i naravno oni drpci od Burdissa, Rivasa, Vieire itd itd

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:47 ----------

sve mi se čini, da če naši uradit pripreme i nakon priprema čemo dovesti još 5 igrača i opet neče bit ništa od uigranosti ekipe

Mauro7
18-07-2009, 14:50
i to sa cassanom mi nije jasno, kao šta sad prije ga nisu htjeli uzet a sad kad dođe i zamjena za ibru doć će i cassano? no dobro...
Eto'o želi tih 10 po sezoni i on je sada na odmoru u svojoj zemlji, i navodno nije spreman na dogovore preko telefona, prema tome treba se čakati da se ovaj vrati da bi došo pregovarati o svojoj plaći, ako je uopće i spreman na pregovore

Grujinho
18-07-2009, 14:52
ovaj etoo se ponaša, kao da je kralj....

Enfant Terrible
18-07-2009, 14:55
Eto'o želi tih 10 po sezoni i on je sada na odmoru u svojoj zemlji, i navodno nije spreman na dogovore preko telefona, prema tome treba se čakati da se ovaj vrati da bi došo pregovarati o svojoj plaći, ako je uopće i spreman na pregovore
Hahahaha, osim što me nasmijava, on mi je velika uzdanica da će ovaj transfer propasti (vječno mu hvala na tome) :D

Quaresma#7
18-07-2009, 14:59
ovaj etoo se ponaša, kao da je kralj....
Samo tako neka nastavi nebi li propao transfer i da se okrenu da Villu.:D

Krajisnik
18-07-2009, 15:21
...nije inter Ibrahimovic...

Ma u pravu si, nije. Ali najjači naslov u Gazzeti ikada je INTERIMOVIĆ !

I u zbilji taj naslov najbolje oslikava Inter u zadnje tri godine. Sva naša napadačka snaga je bila u tom čovjeku. Asistencije, driblinzi, šutevi iz daljine i golovi (nogom,glavom,petom,slobodnjaci).

Ne boli nas džaba transfer za koji cijeli svijet, 90% Barcinih navijača kaže da je čista pljačka. Jedino se mi bunimo.

Grujinho
18-07-2009, 15:44
Ja samo čekam, da prođe jedno 10 dana, jer ja sam totalno zbuđen.

Mislio sam, da če se dovesti Lucio, Motta, Deco/Sneijder i Milito i da če otiči oni koji su višak. Ali sada se spominju Cassano, Etoo, Alonso, Hleb, Sneijder, odlazak ibrahimoviča, odlazak maicona itd itd.... Ja nemam pojma kako če izgledati ekipa. Nemam ideje. Mislim da je to vrlo vrlo loše za Inter. Siguran sam, da ni sam mourinho nema pojma koji če igrači ostati sa njim nakon što se završe pripreme.

Mauro7
18-07-2009, 16:03
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idnotizia=6577
''Dan kada je pukao odnos Moratti-Ibra...''

evo što kaže jedan poznati talijanski novinar i kritičar...

''One noći u Manchesteru kada je Moratti uletio u svlačionicu i šveđaninu rekao :
''Puko sam, polivam te zlatom a ti nikada ne zabiješ'' nastala je nezacjeljiva fraktura.
Kada se predsjednik poželio pomiriti, Ibra više nije želio ni na ''ti''.
Transfer kojem je i Mourinho dao zeleno svjetlo i koji je praktički postao factotum kluba, preuzevši i ovlasti Brance.
Prodaja Maxwella ima svoju logiku pošto je Branca stavljen sa strane i Mourinho odlučuje o mercatu direktno s Morattijem. Portugalski trener se pokazao savršenim u strategiji vođenja i klub mu ugađa.''

Grujinho
18-07-2009, 17:07
teško da dođe Alonso kod nas....

http://nogomania.com/Default.asp?podrocje=18&novica=27285

Pišu ovdje, da su real i liverpool spremni na zamjenu Sneijder +€ = Xabi Alonso
Čak je i Steven Gerrard rekao, da alonso neče više igrati za Liverpool.

Dakle gubimo i Sneijdera i Alonsa. Koji ofenzivci su uopšte još dostupni??

Quaresma#7
18-07-2009, 17:13
Izgleda da nema druge nego da idu u London po Deca i da ga uzmu na bezplatnu posudu i neka mu daju 5M€ na godinu.

Mauro7
18-07-2009, 17:21
Casiraghi : ''Možda je Ibra ''ljepši'' s estetske strane(što se igre tiče), ali Eto'o što se golova tiče je veliko pojačanje, više je napadač i može igrati i vanjskog i garantira Mourinhu više taktičkih solucija''.

Grujinho
18-07-2009, 17:30
ne slažem se....Ibrahimović sigurno može igrati više pozicija od etoo-a.

Nera
18-07-2009, 17:30
@Mauro, ne pominji Franca Rossija, jer je to prava pirla.. On i njegove teorije...

Ovako, Hleb bi trebalo da dodje kod nas na pozajmciu bez obzira na zamjenu Ibra - Eto'o. Inace, zamjena je Eto'o + 48M.

Xabi Alonso - zesca glupost, nema od toga nista.

Cassano , bi trebalo da bude zamjena za Ibru, samo da Mancini ili Suazo ne prave probleme (jer moraju jedan, ili najvjerovatnije obojica da idu u tom slucaju).

EDIT: Sandro Mazzola pohvalio zamjenu Ibra - Eto'o.
Higuain rekao da je Ibra bolji od CR7 i Benzeme.

Quaresma#7
18-07-2009, 18:02
Ma što se tiče golova imamo mi Milita on je stroj za golove. Tako da nam Etoo nije potreban. Nam samo je potreban jedan Sneijder ili Deco i mi smo onda kompletni. Naravno treba one odpatke prodati Vieira, Burdisso, Rivas, Obinna, Suazo....

Moca93
18-07-2009, 18:03
hehehe higuain car...vidi da od njegove igra u realu nema nista pa mora da se bori:)

hulle
18-07-2009, 18:18
idi idi nesanice hehehe

Moca93
18-07-2009, 18:20
ma bjez koji bre eto...taj ce da izvoljeva para...ovaj moratii se tako zacopo u ovog da to nema nigde...Morati idi ubi se........

hulle
18-07-2009, 18:20
There are now reports Ibra was allowed to walk away to make room for Cassano, so Mancini and around Ł20m cash would bring the Bari Vecchia talent to Inter.

cekaj zar on nema u ugovoru da moze otici za nekih 20mil???

Moca93
18-07-2009, 18:22
i jos 20 setak primerva igraca zza kasana...

hulle
18-07-2009, 18:26
pa ne sta je ovo kad ga juve trazi onda kosta 20mil a kad ga mi trazimo onda 50mil

Moca93
18-07-2009, 18:30
pa zna ju da fantasticno umemo sa transferima:P

Huska
18-07-2009, 18:46
evo sad citam kao eto'o nece iz barce tj. nemoze se dogovorit sa interom oko ugovora te kako je barca spremila 87 milja... e ovo ako se desi moratti je lud ako ovo ne prihvati

pa za ove pare se dovedu cassano, hamsik,sneijder,arnaut i jos ti ostane par miliona da mozemo platit vieiri burdissu i slicnim da napuste inter :D

Moca93
18-07-2009, 18:47
dobro je :P,a gde je ono moratijevo ,IBRA VREDI 100 mil?

hulle
18-07-2009, 18:51
ma nije istina to 87
nego je to bolan etoo (35mil ponuda citya bila) + pare + hleb

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

kad bi barca davala vise love onda bi dali 50mil za villu

Enfant Terrible
18-07-2009, 19:02
evo sad citam kao eto'o nece iz barce tj. nemoze se dogovorit sa interom oko ugovora te kako je barca spremila 87 milja... e ovo ako se desi moratti je lud ako ovo ne prihvati

pa za ove pare se dovedu cassano, hamsik,sneijder,arnaut i jos ti ostane par miliona da mozemo platit vieiri burdissu i slicnim da napuste inter :D
Kakvih 87M, to lupetaju AS i Marca, koji su tradicionalno okrenuti protiv Barce i podržavaju Madrid (kao što u Italiji Tuttosport piše kontra Intera).

Kao što je Nera rekao, Eto'o i 48M€ za Ibru, Inter je tu ponudu prihvatio, a sada su igrači glavni faktor realizacije ovog transfera. Ibrahimović bi vjerovatno prihvatio ponudu (iako postoje male dvojbe oko plate), dok Eto'o pravi probleme, i on je praktički jedini koji može stopirati ovaj transfer (naprijed Samuel).

Ukoliko se desi prodaja Ibre, Cassano bi trebao biti obavezna opcija. Cijena mu još nije utvrđena (špekulira se i da ima klauzulu za raskid), a u pitanju su neke kombinacije između nas i Sampdorije oko Mancinija i Suaza. Osobno mislim da od tih kombinacija neće biti ništa jer Mancini ima puno veću platu, koju Sampdorija ni u ludilu ne može isplatiti (jedva dio), a Suazo im nije prijeko potreban jer imaju Pazzinija. Tako da će ovdje igrati keš ili eventualna posudba Mancinija.

ado_inter
18-07-2009, 19:11
There are now reports Ibra was allowed to walk away to make room for Cassano, so Mancini and around Ł20m cash would bring the Bari Vecchia talent to Inter.

cekaj zar on nema u ugovoru da moze otici za nekih 20mil???

pa zar si zaboravio nasi kad prodaju oni gledaju sto manje para da uzmu a kad kupuju onda se gleda max. cvjena da se plati heh ;)

ivan019
18-07-2009, 19:20
pa zar si zaboravio nasi kad prodaju oni gledaju sto manje para da uzmu a kad kupuju onda se gleda max. cvjena da se plati heh ;)
heheh ova ti je dobra :D :crazzy:

Komitski Đeneral
18-07-2009, 19:24

Kako ste dosadni sa tim to nije normalno...

Balotelli#45
18-07-2009, 21:45
nismo dosadno to je istina ispada da motta vredi 4 puta vise od maxwella smesno

Imp
18-07-2009, 21:58
jbg,tako ti je kad se puno baba petlja,treba transfere mourinhu u ruke pa nek dovodi i prodaje koga oce,makar to bio ibrahimovic.vidim neki pisu kako bi bilo odlicno kad bi prodali ibru a onda se pojacali s nekih novih 5/6 igraca,sta ce nam tolki prosjecni igraci nebi da se nogomet igra 20 vs 20.Jedino bi xabi alonso bio extra pojacanje al moremo ga samo sanjat.

Mauro7
19-07-2009, 00:09
nakon što je agent Cassana na pitanja novinara odgovorio sa jednostavnim ''no comment'' s obzirom da je prije uvijek znao barem reć da nema ničeg s ovim no commentom se mislilo da se nešto događa ali danas je generalni direktor Sampdorije Marotta na pitanja novinara o Cassanu u Interu odgovorio sa :''Apsolutno ne!''

Chelsea se ubacuje u utrku za Eto'om

Grujinho
19-07-2009, 01:11
čitam na jednom forumu od chelseaja kako su oni doživjeli utakmicu sa Seattlom danas popodne...i kažu, da je Deco bio igrač utakmice. Pasovi su mu navodno bili fenomenalni...

Inter boy
19-07-2009, 01:41
sad evo čitam Ibra izjavio kao ja nikad nisam rekao da želim iz Intera .... tko je ovdje više normalan

Huska
19-07-2009, 02:13
sad evo čitam Ibra izjavio kao ja nikad nisam rekao da želim iz Intera .... tko je ovdje više normalan

ja ja a za vas neznam :D

Balotelli#45
19-07-2009, 11:22
i sta sad ispade nigde ibra neide :D

Inter boy
19-07-2009, 11:52
još se ne zna evo sad Etoo izjavljuje da bi bio ponosan da zaigra za tako veliki klub kao što je Inter,kažu da je sutra dan D tj. da bi trebao pasti taj dogovor

Quaresma#7
19-07-2009, 11:57
još se ne zna evo sad Etoo izjavljuje da bi bio ponosan da zaigra za tako veliki klub kao što je Inter,kažu da je sutra dan D tj. da bi trebao pasti taj dogovor
Nedaj bože. :D
Deco bi nam bilo ona zadnja alternativa ako ne uspiju oko Sneijdera ili Hamška, mada bi i sa Decom bio zadovoljan.

Huska
19-07-2009, 12:05
sad se sjetih od prije jedno mjesec dana one izjave drogbe koji je rekao da mou sanja njega i eto'oa zajedno u napadu :D

izgleda da smo ozbiljno zagrijani za xabi alonsa..... uh kako bi bilo sjajno da se ostvari transfer xabia on cambi i il capitano u veznom redu iza a ispred njih sneijder

---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 11:03 ----------

eh kad ovo neko preveo barem malo da znam o cemu je rijec

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=6596

Grujinho
19-07-2009, 12:13
ma El Mundo Deportivo piše, da je Mourinho nazvao Etooa po telefonu, pa je zato Etoo spreman doči u Inter.

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

ali stvarno....

xabi alonso---cambiasso---zanetti
---------deco/sneijder/cassano---
----etoo----------milito---------

CL stiže ;)

ali šanse za dolazak Alonsa su mikroskopsko male.... jer čovjek želi igrati za Real. Real želi njega imati, pa je samo pitanje vremena kad če podpisat za njih

Huska
19-07-2009, 12:17
ma El Mundo Deportivo piše, da je Mourinho nazvao Etooa po telefonu, pa je zato Etoo spreman doči u Inter.

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

ali stvarno....

xabi alonso---cambiasso---zanetti
---------deco/sneijder/cassano---
----etoo----------milito---------

CL stiže ;)

o tome ti ja pricam gruji pa imali bi pre pre prejak tim... imamo najboljeg golmana... odbrana nam je medju tri najjace sigurno...a vezni red kad bi ovakav bio pa nebi nam niko nista mogao.... a i u napadu bi bilo prejaki

hulle
19-07-2009, 14:04
Turin-based newspaper ‘Tuttosport’ claims Zlatan Ibrahimovic wants to leave Inter because of Jose Mourinho.

“This is not my kind of football.”

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 12:41 ----------

"Ne mogu reći kako će dogovor biti proveden ukoliko ne budu ispunjeni svi uvjeti, jer smo se dobro razumjeli oko njih. Pričao sam sa Samuelom u utorak, te poslije večere u Italiji. Iako neću objaviti o čemu smo pričali smijem reći kako njegov prelaz u Inter nije u vezi novca. On je profesionalac i njegov rad je nagrađen, ali prioritet mu nije novac nego druge stvari." rekao je Laporta.

interista
19-07-2009, 17:00
mislim da to sve treba da se resi,ne treba imati nezadovoljne igrace u timu.ibra treba da ide iako mi je krivo ali vidi se koliko on zeli prelazak u barsu,kad je pristao i da ima manju platu nego sto ima u interu samo da predje.sve one izjave ne zelim kao nigde i lepo mi je u interu su fora.mozda mu je lepo u interu ali on definitivno zeli prelazak.mozda je i bolje!!
dolazi aguero :D hehe
http://www.goal.com/en/news/9/england/2009/07/19/1391490/ricardo-carvalho-refuses-to-rule-out-chelsea-exit
opop
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/07/19/1391456/etoo-honoured-by-inter-interest-agent

Balotelli#45
19-07-2009, 17:47
pa ako prodamo ibru a nedovedemo cassana to ce biti prava propast po meni je on jedini igrac koji bi mogao da ga zameni

hulle
19-07-2009, 18:07
ne mora znaciti da ce ibra dobivati manje love
treba pogledati i sponzore....barca dobiva daleko vise novca od NIKE nego inter i prelazak ibrahimovica u barcu bi mu sigurno povecalo ugovor
a etoo je ionako PUMA il sta vec...
tako da bi ibrin prelazak u barcu za njeg bio i te kako dobar sa strane marketinga jer ne samo da ce dobiti vise love od nike nego ce biti jos sponzora

Quaresma#7
19-07-2009, 21:45
Raiola tvrdi da još uvek nije ništa dogovoreno sa Ibrahimovičem.
http://www.goal.com/en/news/12/spain/2009/07/19/1391771/ibrahimovic-has-not-reached-agreement-with-barcelona-agent
Sutra če biti vrlo zanimljivo :D

esteban
19-07-2009, 22:35
$utra dolazi agent Etooa u Milano..dok Laporta kaze kako je ovo idealan dogovor za oba kluba..
Zanetti kaze kako je Eto'o dobar kao Ibra dok crna pantera vjeruje kako od njega sve zavisi i da ce on sve zakljucit!

Ako ne dovedemo za tih 50mil od Ibre i Maxwella bar dvojicu dobrih..npr kao Cassano u spic i na sredinu odlicnog veznog koji umije dodat loptu(Hleb je meni dobar bio u Arsenal ali :rolleyes:) on nije taj..

E sad..ko ce igrat na sredinu u prvu postavu?:confused:
Ako podje Maico,Zanetti ide odmah na beka i ostavlja mjesto za jednog novog ali ako ne podje konkurisace Muntari,Stankovic,Zanetti,Cambiasso,Hleb,Motta..i da ne zaboravimo Quaresmu :)

Po meni ako se pokaze Hleb on ce biti ispred Motte,Cambija i Zanettija dok ce Dejo i Saley na klupu..mada svi kazu kako ce Jose igrati 4-3-3 pa onda jos je teze pretpostavit ko otpada na sredinu..ako stigne adekvatna
ponuda za Maicona vjerujem da ce je Moratti odmah prihvatit tako da bi sredina bila Cambiasso,Hleb i Motta

moje skromno misljenje je da smo trebali uzet Hamsika umjesto Motte..(da ne pominjem Diega jer zalim sto nije kod nas) i onda sredina bi mnogo bila bolja nego prethodne sezone

Quaresma#7
19-07-2009, 23:21
Ja bi volio viditi da Moratti udari kontru. Da ponudi 25M za Etoja :D
Onda bi igrali ovako

-------Etoo-------
Ibra-----------Quaresma

--X-kreativac---Zanetti
------Cambiasso-----
izza znate ;) Gde bi nam bio kraj

hulle
19-07-2009, 23:36
nit ce igrati q nit ibra na krilu hehehe

Enfant Terrible
19-07-2009, 23:37
Ja bi volio viditi da Moratti udari kontru. Da ponudi 25M za Etoja :D
Onda bi igrali ovako

-------Etoo-------
Ibra-----------Quaresma

--X-kreativac---Zanetti
------Cambiasso-----
izza znate ;) Gde bi nam bio kraj
Onda bi ispalo da smo Milita i Mottu doveli da sjede na klupi, a dali smo puno para i igrača za njih. Plus Ibra ne ide nikako na krilo, previše je indisponiran tamo, a i sam je rekao da ne voli tu poziciju.

Što se tiče samog Ibrahimovića, 99% je Barcelonin igrač, tako da bi uprava trebala početi razmišljati šta s tolikim novcima, odnosno usmjeriti ga na prave igrače.

EDIT:
Laporta je rekao da Ibrahimovićev transfer ne zavisi od Eto'oa, dakle, čak i ako Eto'o odbije Inter, Ibra svejedno prelazi u Barcu.

ibrahimovic
20-07-2009, 03:14
od hamsika nema nista jbt budite ljudi realni.on nejde nigdje nasa uprava si jos nije dobra s napolievom i nema sanse oni imaju jedan projekt koji je sad pri kraju i mislim da ce oni biti medu top 4 iduce sezone,zamenit ce milan

sneijder mozda ali veliko mozda odluci napustit real ali za njega bi trebalo i barem 30M€

adiK
20-07-2009, 10:46
EDIT:
Laporta je rekao da Ibrahimovićev transfer ne zavisi od Eto'oa, dakle, čak i ako Eto'o odbije Inter, Ibra svejedno prelazi u Barcu.
Nek ga uvale nekome (ManCity), te pare daju nama, mi dovedemo Aguera, Xabija i/ili Sneijdera i mirna Bosna. Ha ja.

Al ne moze bez komplikacija :)

Huska
20-07-2009, 12:13
Ibra conferma l'addio 'Sogno di giocare con Messi'

http://www.calciomercato.com/index.php?c=6&a=133049

to je to znaci gotovo je....

GRAZIE IBRACADABRA GRAZIE :D

Quaresma#7
20-07-2009, 12:20
Još nije uradno :D

Huska
20-07-2009, 12:21
i sa eto'om je izgleda sve dogovoreno ugovor na 5 godina i godisnja plata od 8,5 mil eura

mourinho
20-07-2009, 12:27
Jedino dobro iz ovog dila sa Barsom je Hleb.... Eto je odlican strijelac ali tehnicki nije ni blizu Zlatana. Ako je istinita glasina za Cassana, onda Inter pravi odlican posao!

Komitski Đeneral
20-07-2009, 13:13
Moze li iko sa sigurnoscu da potvrdi koliki je tacno iznos koji ce nam Barsa uplatiti za Ibru? Spekulise se od 30 pa sve do 50 miliona...
Inace, danas bi trebalo danas sve da se zavrsi... Mourinho je izgleda odigrao kljucnu ulogu u ubjedjivanju Eto'o-a da dodje kod nas...

hulle
20-07-2009, 13:26
ma bog zna...na kraju ce jos inter platit hehehehe

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

To seal the deal, Inter might agree to play in the Joan Gamper trophy, a friendly held every year in honour of Barcelona's first ever President.

esteban
20-07-2009, 13:28
Moze li iko sa sigurnoscu da potvrdi koliki je tacno iznos koji ce nam Barsa uplatiti za Ibru? Spekulise se od 30 pa sve do 50 miliona...
Inace, danas bi trebalo danas sve da se zavrsi... Mourinho je izgleda odigrao kljucnu ulogu u ubjedjivanju Eto'o-a da dodje kod nas...

Na najveci broj sajtova pise da nam uplacuju 45 mil

Komitski Đeneral
20-07-2009, 13:31
Moratti je poslao Etoo-ovog agenta kod Laporte da od njega trazi 5 miliona na ruke, pa da se onda vrati kod njega da bi se potpisao ugovor :) inace, ugovor glasi : 8.5 mil na 5 godina...

esteban
20-07-2009, 13:58
Pravo vi i rec ja nemam pojma ko ce biti spic ako ga uopste i dovedemo kad podje Ibra?
Samo NE Drogba..a on je rekao prije mjesec dana kako je Joseu cilj da upari njega i Eto'oa..
Mozda Hleb i Eto'o budu zadnja pojacanja za ovu sezonu mada i situacija sa Maiconom nije rijesena a mislim da ce prec ako stigne ponuda za njega

Grujinho
20-07-2009, 14:05
doči če vjerovatno još jedan na sredinu terena...pošto su velike mogučnosti da odu Mancini i Vieira...a sada kad če otiči i Ibrahimović, još više nam treba kreator igre

Guro
20-07-2009, 14:08
ja samo ne znam sto se opet glupiramo i opet cemo vecinu priprema priprema preci sa igracima koji i nece biti tu naredne sezone ili bez igraca koji ce doci ko zna kad tokom avgusta...

Quaresma#7
20-07-2009, 14:12
Guardiola izjavio ako ostane Etoo onda neče kupovati Ibrahimoviča.
http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2009/07/20/1392996/breaking-news-no-zlatan-ibrahimovic-if-samuel-etoo-stays
Volio bi da ostane više nego išta.

Komitski Đeneral
20-07-2009, 14:16
"I think it would be the best for Barcelona if Eto'o does leave and his sale is my decision. I think it's time to change after all that we have won."
Guardiola...

Quaresma#7
20-07-2009, 14:17
"I think it would be the best for Barcelona if Eto'o does leave and his sale is my decision. I think it's time to change after all that we have won."
Guardiola...
Jao Laporta poslušaj ga molim te, u sve nam diraj samo Ibre ne :D

Komitski Đeneral
20-07-2009, 14:18
Jao Laporta poslušaj ga molim te, u sve nam diraj samo Ibre ne :D

hehe Pa on kaze, da bi bilo najbolje da Eto'o ode...

Mauro7
20-07-2009, 14:27
šta je vama pa ibra će bit igrač barce to je više nego sigurno, a agent eto'oa je rekao da i ako se ne dogovore da će ibra preć u barcu

Komitski Đeneral
20-07-2009, 14:28
Ma i to je skoro zavrseno. Ja ocekujem da ce shjutra ili prekshjutra biti predstavljanje Eto'o-a...

Quaresma#7
20-07-2009, 15:09
U malo sam se začito. :D
Rekao je isto da nebi imao ništa protiv da on ostane i da nema nikakvih zamerki između njih dvoje.

mourinho
20-07-2009, 15:10
Inter je pametno ovo odigrao, dobija vrhunskog spica, odlicnog veznjaka i 45 mil Eur. Igraca treba prodati kad je na vrhuncu, samo se treba sjetiti Ronaldinja kad je Barsa uzela Ligu Sampiona, vrijedio je 100mil, a godinu poslije ga prodali Milanu za 20. Pogotovo ako igrac koji odlazi nije 100% posvecen klubu ako zeli otici treba ga prodati i gotovo.

Grujinho
20-07-2009, 15:18
Sve super samo onaj dio "odlicnog veznjaka" me zbunjava.... to ti misliš na hleba?

mourinho
20-07-2009, 15:52
da, po meni je Hleb fantastican igrac, nepredvidiv u kretanju sa loptom, tehnicki potkovan. U Barsi je igao odlicno na pocetku sezone, poslije povreda, manja minutaza....

Grujinho
20-07-2009, 16:07
ma nije imao šanse da igra u barceloni....henry i messi su bili zacementovani na svojim pozicijama...

---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

istina je...ništa ne gubimo ako dodje....možemo ga na kraju sezone poslati nazad na nou camp, ali ipak ja si pored njega želim još pravog kreatora, ali mislim da neče nitko više doči

Imp
20-07-2009, 16:12
Odlaskom ibre pod hitno trebamo jednog kvalitetnog kreativca,nemozemo se oslonit na hleba,ko ce znat sta se od njega moze ocekivat...mozda bude dobar,mozda los a mozda i ozljedjen.ako smo za ibru dobili 50 M to je onda dobar transfer,al ja se bojim da je vise istine u ovih 30 M iako se najcesce spominje ovih 50.

PS. i da,dobro smo uspili skresat samuelova primanaja vec sam se prepo da ce mu MM budala dat 12 godisnje

Enfant Terrible
20-07-2009, 16:13
Hleb može igrati istureno (trequartista) kao i na krilu, pa je ta univerzalnost vjerovatno i privukla Mourinha. On objektivno nije loš igrač, u Arsenalu je bio dosta dobar (zato je i zaradio transfer u Barcu), a u Barci nije imao ni previše sreće (kako zbog konkurencije, kako zbog ozljeda). Ako uspije vratiti formu, slobodno mogu reći da će biti pojačanje.

mourinho
20-07-2009, 16:23
Odlaskom ibre pod hitno trebamo jednog kvalitetnog kreativca

kad bi dosao Cassano bilo bi dobro... u tom slucaju on plus Eto i eto zamjene za Ibru.

vec sam se prepo da ce mu MM budala dat 12 godisnje

i ja isto hahaha:)

all3n
20-07-2009, 16:24
odluka xabia alonsa u sljedeca 24 sata
Guillem Balague: Xabi Alonso's Liverpool Future To Be Decided In 24 Hours

sve je moguce...i odlazak ali i ostanak..jer sam xabia je rekao da nece forsirati odlazak...ali ako se desi...on ce odradit svoje

Enfant Terrible
20-07-2009, 16:37
Ne znam jeste li već pisali, ali direktor Sampdorije (Marotta) je bio kod Massima danas u kancelariji. Mediji špekuliraju da se radi o Cassanu, ali isto tako i o Manciniju. Kada su ga pitali da komentariše razlog posjete, on je kratko rekao: "Ovdje sam poslovno". Kuha se nešto...

Komitski Đeneral
20-07-2009, 16:46
Ne znam jeste li već pisali, ali direktor Sampdorije (Marotta) je bio kod Massima danas u kancelariji. Mediji špekuliraju da se radi o Cassanu, ali isto tako i o Manciniju. Kada su ga pitali da komentariše razlog posjete, on je kratko rekao: "Ovdje sam poslovno". Kuha se nešto...

Mozda ovo:

http://4.bp.blogspot.com/_ECXxmJDjUBU/SfIwoxuUeMI/AAAAAAAAFeQ/kJ1jiQ2GptQ/s400/streaptease_Cassano_Mourinho.jpg

:crazzy::crazzy::crazzy:

Grujinho
20-07-2009, 16:50
http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/08/30/0K6FGSNA--346x212.jpg

http://inter.theoffside.com/files/2009/04/mou-cassano.jpg

:D:D:D

Enfant Terrible
20-07-2009, 16:51
@Komitski Đeneral
Hahahahah, dobra :crazzy:
Možda, ali bi morao onda kod Mourinha u kancelariju:dernek: :D

Mauro7
20-07-2009, 17:03
@Komitski Đeneral
Hahahahah, dobra :crazzy:
Možda, ali bi morao onda kod Mourinha u kancelariju:dernek: :D
:vfunny:
(sad znamo zašto je htio imat vlastiti ured) :rolleyes:

hulle
20-07-2009, 17:35
kaze kasano da mu je BRUNO uzor :)

ibrahimovic
20-07-2009, 18:07
sad ce real probat dovest maicona posto nameju nista od riberya.eto nije neka spica a od cassana nema nista 100% posto je i on sam izjavio da ne zeli napustiti sampodoriju

mourinho
20-07-2009, 21:03
I Ibra je izjavio nekidan da ostaje u Interu......

Guro
20-07-2009, 22:03
Ibrahimovic-Eto'o Swap Could Be Completed Tonight - Report

ovo ce biti duga noc :)

Inter boy
20-07-2009, 22:56
ma ovo završava večeras 100%

http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/07/20/1393960/inter-president-massimo-moratti-confident-about-negotiations

adiK
20-07-2009, 23:34
Hehe, evo dva posta s jednog foruma koji oslikavaju ono što mi znamo već duže vrijeme:

<cite> NoName je napisao/la:</cite>Ibrahimović će biti pojačanje za Barcu taman onoliko koliko je Berbatov bio za ManU. Inter je ovdje hajrovao pravo, još samo ako prođe ova opcija da ne dovode Etoa jer je preskup i da kupe nekog kvalitetnog a jeftinijeg igrača, napravit će pravi posao!

Postao/la LeBronJamesKing: ako se smijem nadovezati na tvoj post a u vezi intera , to ce im biti prvi put da hajruju od kupoprodaje igraca u zadnjih 20-ak godina...

hulle
21-07-2009, 00:27
pametno zbore ti sabani hehehehehe

kad bi etoo prihvatio nekih 7-8mil to bi bilo extra pojacanje

Quaresma#7
21-07-2009, 00:32
Ma bolje da naši maznu samo lovu i za te pare uzmu Aguera. A Etoja neka dovedu đabe iduču godinu.
A onda pošto bi Etoo ostao u Barci nebi bilo ništa od Ibrineg transfera u Barcu :D niti ništa od Aguera :sivi:

Ovaj agent od Etoja je reko da Eto hoče 12M na godinu. 12 mu majki je*em.
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=6657

Edit: Etoja i Inter razdvajaju 3 miljona. On hoče 12M a mi dajemo 9M.
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=sl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.sportmediaset.it%2Fmercato%2Far ticoli%2Farticolo25226.shtml&sl=it&tl=en&history_state0=

hulle
21-07-2009, 02:17
svaka cast etoou kao napadacu ali 12mil je priseravanje

Grujinho
21-07-2009, 02:36
nadam se, da če se dogovorit za onih 9m€...jer 5 godina po 12m€ je sve skupa 60m€!

Huska
21-07-2009, 02:39
jel tebi uvijek matematika tako dobro isla :D :D

hulle
21-07-2009, 02:52
ima puno radnog iskustva na pijaci

Huska
21-07-2009, 02:56
ja ba na onim standovima dje je sve po marku :D

hulle
21-07-2009, 02:58
sve po marku a eto 12

Huska
21-07-2009, 03:00
a posto si redovan kupac ko tebi za 11,50

Choda_Bg
21-07-2009, 10:20
Eto’o Could Sign For Milan; :D

adiK
21-07-2009, 10:57
Kaze goal.com :)

mourinho
21-07-2009, 10:58
Eto’o Could Sign For Milan; :D

Godisnja plata koju Eto trazi je otprilike koliko je Milan uspio skupiti i ponuditi za Luisa Fabiana :D

Dzon Dilindzer
21-07-2009, 10:59
eto vam ga brate .ja ga nebi volio kod nas

Komitski Đeneral
21-07-2009, 12:20
Na pragu smo dogovora. Eto'o izgleda trazi josh jedan milion na ono sto mi nudimo i to je to... 10 mil po sezoni - 5 godina ugovora... Iskreno, uopste me nije stalo koliko ce mu dati, sad ako oce 20 miliona, samo nek buca onako kako je bucao u Barsi. Ionako svaki brav u nasem timu ima bar 5 miliona...

Inter boy
21-07-2009, 12:36
Ma meni se čini da ove zamjene nece ni doći plus ako je ovo istina da su naši siromašni susjedi zanimaju za Etooa još bolje za nas jer od odlaska Ibre nema ništa

Quaresma#7
21-07-2009, 12:43
Nebi li ga Milan spizdio, volio bi više nego išta.

Na Sport Virgilio su stavili ovu sliku
http://images.alice.it/sg/sportuni/upload/hom/0000/home9.jpg
Ne stoje jim dresovi nikako :D

adiK
21-07-2009, 13:18
Sad se čeka četvrtak, da se hoće odužit do septembra... :)

Quaresma#7
21-07-2009, 13:30
To je uposlednje vreme svima prešlo u naviku. Arnautovič, Ibra sad, prošle godine Quaresma.

hulle
21-07-2009, 13:32
ajde nera ti reci da ce sve sutra biti gotovo i arnaut i etoo

Mauro7
21-07-2009, 13:38
Obinna i 16M za Lavezzija?
a stim novcem bi se onda Napoli bacio na Cassana
LOOOL

Huska
21-07-2009, 13:39
Obinna i 16M za Lavezzija?

ti to ozbiljno.... jbt na ovog se igraca skroz zaboravilo a kako bi nam samo dobro dosao

hulle
21-07-2009, 13:42
u kojem si rudniku to iskopo za lav ...nije se nesto proslavio prosle sezone...kao ni citav napoli

Mauro7
21-07-2009, 14:14
kažu u studio sportu da Eto'o traži 12M i ni jedan euro manje!
i kao nije otputovao u London sa ostatkom ekipe

hulle
21-07-2009, 14:15
pa naravno da nije otputovao vidis da nema para hahaha

Mauro7
21-07-2009, 14:29
zato je u tome i razlika onih 1M eura, ma moratti igram afrički kup jebote neće me bit dva mjeseca treba mi taj milijunčić za putne troškove

:vfunny:

mourinho
21-07-2009, 14:33
Ma meni se čini da ove zamjene nece ni doći plus ako je ovo istina da su naši siromašni susjedi zanimaju za Etooa još bolje za nas jer od odlaska Ibre nema ništa

Treba im posuditi pa neka ga kupe hehehe

A zar Antautovic nije potpisao, citao sam na goal.com da je to gotovo sa nekom klazulom vezano za oporavak. Kad sam vec kod njega, da li ga je iko gledao u Twenteu, pa da podijeli sa nama utiske? Osim prezimena na "ic" kazu da dosta konstitucijom i stilom igre podsjeca na Ibru.

interista
21-07-2009, 14:40
Nebi li ga Milan spizdio, volio bi više nego išta.

Na Sport Virgilio su stavili ovu sliku
http://images.alice.it/sg/sportuni/upload/hom/0000/home9.jpg
Ne stoje jim dresovi nikako :D
pogle kakav je ovaj eto ovde,isti ....... evo dokaza kako je nastao covek :D
decko trazi 12 milki,pa dal je on normalan da je moratti pametan toliko i toliko i kraj sta se on dzovanise sa eto-om.hoces neces i dovidjenja.trazi platu koju je ibra imao a ne moze da mu prismrdi.ima bre vrhunskih napadaca oni se zalepili za eto-a koji im pomera mozak.maada me ne bi cudilo da mu moratti da 15 milki :)

Huska
21-07-2009, 14:43
Treba im posuditi pa neka ga kupe hehehe

A zar Antautovic nije potpisao, citao sam na goal.com da je to gotovo sa nekom klazulom vezano za oporavak. Kad sam vec kod njega, da li ga je iko gledao u Twenteu, pa da podijeli sa nama utiske? Osim prezimena na "ic" kazu da dosta konstitucijom i stilom igre podsjeca na Ibru.

kaze nera sutra ce :D :D

mourinho
21-07-2009, 14:45
pogle kakav je ovaj eto ovde,isti ....... evo dokaza kako je nastao covek :D

to bas nije evropski od tebe :D:D

Quaresma#7
21-07-2009, 15:14
Ma i ja se slažem s tobom interista. Negde sam pročito da smo spremni dati napoliju 16M+Obinnu za Lavezzija. To bi bio bolji izbor za mene nego ovaj Etoo.

Mauro7
21-07-2009, 15:25
al jebi ga uglavnom je eto'o velika želja mourinha
sječaš se mislim da sam ja piso il netko drugi nije bitno da je mourinho rekao drogbi da mu je san da vidi njega i eto'o skupa, tako da mourinho obožava eto'oa a ne bi se čudio da s onom lovom krene na drogbu haha

Enfant Terrible
21-07-2009, 16:50
Ernesto Bronzetti je izjavio da će Eto'o potpisati ugovor sa našim klubom. Tim putem nam je i čestitao jer vjeruje da smo prodali Ibrahimovića u najboljem trenutku i zaključili dobar posao (Eto'o + pare), a dodao je i da vjeruje da će se Eto'o odlično snaći u Interu i Serie A.

Inaće, stranica www.fcinternews.it (http://www.fcinternews.it) je počela sa direktim (tekstualnim) prenosom svih događaja i pregovora sa Eto'ovim agentom, tako da će se ovi pregovori, vjerovatno i zvanično, brzo zaključiti.