PDA

View Full Version : Glasine o transferima

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

hulle
05-06-2009, 18:04
bili bi prava bosanska sevdalinka...

cudna jada od ovog naaapaaaadaaa
sve staroohan do staroohaaanaaa

CurvaNord69
05-06-2009, 19:12
Ma nemoj tako, jedan je cruz :D

Enfant Terrible
05-06-2009, 19:27
Zapata (Udinese) je izjavio da ga prate Milan, Arsenal, Juventus, Fiorentina i Villarreal, i da bi ga Udinese prodao ako bi dobra ponuda stigla. Pravo pitanje se postavlja- gdje smo mi ovdje? Zapata, 22 godine, igra već nekoliko sezona u Udineseu i to dosta solidno, provjerenijeg, mlađeg i talentovanijeg igrača od njega ne možemo naći. Ovo što mi radimo na transfer marketu, je (u najblažu ruku rečeno) jako jako jadno...

EDIT:
Mino Raiola: "Ukoliko Inter i Barcelona postignu dogovor međusobno, mi ćemo se dogovoriti sa Barcom još lakše" Smrdi ovdje, smrdi...

CurvaNord69
05-06-2009, 19:30
A prije se stalno spominjo, ja s ve kontam necemo stopera.
A bolji je od carvalha, al mi cemo ko bilan

Enfant Terrible
05-06-2009, 19:39
A prije se stalno spominjo, ja s ve kontam necemo stopera.
A bolji je od carvalha, al mi cemo ko bilan
Ako Zapata pređe u Milan, Bilanezi će imati prejebenu odbranu Silva-Zapata...

CurvaNord69
05-06-2009, 19:42
Za 3-4 god ce bit najbolja.
A u nas samuel 31, cordoba 32, chivu 29, burdisso jedini 27 a nije ni on mlad, i dok ima prilike uzet nesto bolje to uradit a ne cekat da se ovi penzioniraju

dera
05-06-2009, 21:11
ma cinili bi cuda :sivi: :sivi:
ono sam uporedjivao tip igraca

Balotelli#45
05-06-2009, 22:00
ma razumeo sam te dera nego to bi mozda i bila moguca kombinacija u napadu sledece sezone ako ode ibra zbog toga mi je smesno

hulle
05-06-2009, 22:57
L'INTER SENZA IBRA: Julio Cesar, Maicon, Carvalho, Samuel, Zanetti, Stankovic, Thiago Motta, Cambiasso, Deco, Milito, Eto'o (Balotelli)

CurvaNord69
05-06-2009, 23:01
Uff, starohanski tim jao jao, a racunaj jos 1 pojacanje ako ode ibra

dera
05-06-2009, 23:11
etoo i stank im je promasaj, tj. ibra ostaje

Culé
05-06-2009, 23:29
REKONSTRUKCIJA SASTANKA JOANA LAPORTE I MASSIMA MORATTIJA

(sources:
el mundo deportivo, la gazzetta dello sport, rac 1, sport, reuters)

On Thursday morning, Moratti met in Milan with Inter manager José Mourinho. The Portuguese gave the green light for the transfer of Ibrahimovic under the condition that Inter would get in return Barcelona forward Samuel Eto'o (28) and a serious sum of cash, which would be used to sign Chelsea players Carvalho and Deco.

After the meeting with Mourinho, Moratti talked with Mino Raiola, the agent of Ibrahimovic, to explain him what had been decided in the meeting that had taken place. Raiola talked by phone with Ibrahimovic, who is preparing international games with Sweden, to inform him about the latest events.

Moratti decided to fly in the afternoon to Barcelona with his private jet. Barcelona president Joan Laporta cancelled a dinner in the Catalan town of Igualada, sixty kilometres to the east of Barcelona, and both presidents met at the Majestic hotel in the heart of Barcelona before heading to the Via Veneto restaurant where the two men arrived around 9.30-10 pm. Barcelona sports director Txiki Begiristain possible joined them there.

Moratti would have opened discussions by putting his offer on the table: Eto'o plus 30 to 40 million euro° for Ibrahimovic. Laporta had to admit that the Cameroonian striker at this moment doesn't seem very willing to leave the club this summer and tried to come up with alternatives.

Barcelona offered to include Barcelona attacker Alexander Hleb (28), whom Inter tried to sign last summer, in the deal, but this was rejected. Barcelona offered 40 million euro° plus one player, but Moratti returned to his initial asking price of 70 million euro° cash.

Inter would only be willing to change their minds and lower the amount to be paid in cash if one of the following three players is offered in exchange: Eto'o, Barcelona attacking midfielder Xavi (28) or Barcelona defensive midfielder Yaya Touré (26). Somewhere down the line, Inter left back Maxwell also appeared upon the table (27).

When the two president left the restaurant after midnight, Laporta said it had only been a dinner between friends: "We didn't profoundly discuss any issue. We just had a first contact, nothing has been decided." Moratti confirmed this and added that a swap deal including Ibrahimovic and Eto'o probably won't go through: "I don't think that's possible. I like Ibrahimovic a lot and Laporta likes Eto'o a lot."

Moratti returned this morning to Milan, while Raiola closed the debates for now telling reporters today that Ibrahimovic would welcome a move to Barcelona: "I only know that if the two clubs find an agreement we would not have trouble agreeing with Barcelona."

--

Zanimljivo. :-)

dera
05-06-2009, 23:55
Zar mislite da bi Moratti koji je 18 godina stariji od Laporte otisao cak za Spaniju jer se ovome svidja Ibra.

To mu je sigurno bilo usput, isao neki biznis zakljuciti i tako.

hulle
06-06-2009, 00:49
otisao da pogleda neku spansku sapunicu

Enfant Terrible
06-06-2009, 11:27
- Pregovori oko Intera i Barce su trenutačno stali, i sve je izglednije da se neće ni nastaviti. Laporta ne smatra kako je Ibrahimović neophodan Barci, a s druge strane i navijači su rekli koga žele u klubu (Villa ili Forlan). Ovu situaciju bi mogli, izgleda, iskoristiti Chelsea i Real. Poznato je da je Ancelotti veliki fan Ibre (htio ga je i u Milanu, ali mi smo bili brži), i moguće je da Abramovich udovolji Carlettu. Što se Reala tiče, Perez je zagrijan za dovođenje Ibre, tim više što ga je Zidane "toplo" preporučio. Uglavno, ponuda za Ibru ne nedostaje, sada treba vidjeti kako će se stvari odvijati.

- Burdisso ne želi ići u Fiorentinu :rolleyes:

Quaresma#7
06-06-2009, 11:52
Ma za Chelsea ne verujem da je spreman ponuditi 70-80M€ za Ibrahimoviča. Samo Real može sad trenutno. Barci je bolje da produži ugovor Etoju i nabavi Davida Villu jer je on onaj koji jim treba. Ima tehniku, brzinu i dobar je finišer za zabijanje golova. A mogu ga dobiti za 30-40M€ i jeftiniji je od Ibre.

CurvaNord69
06-06-2009, 11:59
Pa ako real uzimo ibru, dobijemo 70milki i sneijdera :D
sta bi vi vise :D
i onda mi mozemo villu uzet :P

Mauro7
06-06-2009, 12:04
pitanje koliko real misli potrošiti, stvar je u tome da ako dovedu kaku potrošit će oko 70ak, i sad tu dolazimo do CR7, on je već s njima ima nekakav predugovor kojeg je potpisao još od kad i u tom ugovoru navodno stoji da ako real odustane od traansfera plaća 30M€, e sad ne vjerujem da će real platit 30M bez da ga dovede, znači kad dodamo kaku i cristiana dobijemo ogromnu cifru e sad da dovedu još i ibru ne znam
chelsea je isto u igri za kaku ali ako izgube bitku sa realom mogli bi krenuti na ibru, iako za sada čini se idu na pata i to sa 50M€ čak!!! ne vjerujem da će ga milan prodati ali ako im ni ovo ne bude išlo za rukom onda bi mogli odlučno na ibru , po meni...

Huska
06-06-2009, 12:17
Pa ako real uzimo ibru, dobijemo 70milki i sneijdera :D
sta bi vi vise :D
i onda mi mozemo villu uzet :P

e to bio bio transfer stoljeca :P :D

komotno za te pare dovedes villu i cassana i jos jednog stopera

Mauro7
06-06-2009, 12:22
fabregas traži nova iskustva a milan razmišlja o njemu kao nasljednikom kake, još kad mu frendovi senderos i flamini pričaju kako je lijepo u milanu... al mi ćemo dovest deca dok će milan dovest fabregasa :/

CurvaNord69
06-06-2009, 12:42
Ovo do sad izgleda katastrofalno, pa necemo ni u LP ako se ovako nastavi transfer zona

all3n
06-06-2009, 13:22
strasno...strasno...strasno..strasno...

hulle
06-06-2009, 13:30
mah ako neki spansi klub ponudi za fabregasa milan moze samo sanjati

CurvaNord69
06-06-2009, 13:35
al opet, oni pucaju na najbolje igrace, a mi na levatose neke

hulle
06-06-2009, 13:37
pa kako mi nismo...milito, motta, mikel, deco , melo....

Guro
06-06-2009, 13:44
pitanje za milion $

Why Inter Will Not Find It So Easy To Win The Scudetto Next Season

Guro
06-06-2009, 13:49
ajde da ne pretjerujemo pa da pricamo kako Interu treba 10 novih igraca...ali nema pojacanja na onim pozicijama na kojima smo se slozili da treba...svi nesto rade a mi smo prema Murinjovim rijecima doveli vec 2 od 3 igraca i to prakticno nista nismo bolji nego sto smo bili...ne mozemo sad da budemo nesto neskromni pa da zaboravimo koje sve igrace ima inter i da na njih racuna, ali ja ne mogu biti miran dok Milan i Juventus dovode velike zvijezde a mi jos nismo rijesili pitranje nekog fantaziste koji bi igrao iza napadaca...ne znam sto da kazem...tek pocinje sve...i tek ce se rijesiti..juventus nece biti puno jaci zbog jednog ili mozda dva igraca...oni su jaci jer im vise onaj mentol nije trener...a nece ni milan puno napredovati ako dovede samo fabregasa...mada milan ce definitivno biti jaci nego li prosle sezone..otisao kaka ili ne...

hulle
06-06-2009, 13:50
ma zna murinjo sta radi...

zaradjuje sebi lovu

CurvaNord69
06-06-2009, 13:51
Nama treba jos jedan ljevi bek ako max ode, 1 stoper, 2 ofanzivna vezna (jedan moze igrat napadaca) i to je to.
idealno:
zapata
sneijder
cassano

za ljevog beka neznam, treba jos jednog mladjeg dovest, jer je santon inace desni, a ako ne moze i chivu igrat

a mi dovodimo:
carvalho
elano
deco

esteban
06-06-2009, 14:00
pitanje koliko real misli potrošiti, stvar je u tome da ako dovedu kaku potrošit će oko 70ak, i sad tu dolazimo do CR7, on je već s njima ima nekakav predugovor kojeg je potpisao još od kad i u tom ugovoru navodno stoji da ako real odustane od traansfera plaća 30M€, e sad ne vjerujem da će real platit 30M bez da ga dovede, znači kad dodamo kaku i cristiana dobijemo ogromnu cifru e sad da dovedu još i ibru ne znam
chelsea je isto u igri za kaku ali ako izgube bitku sa realom mogli bi krenuti na ibru, iako za sada čini se idu na pata i to sa 50M€ čak!!! ne vjerujem da će ga milan prodati ali ako im ni ovo ne bude išlo za rukom onda bi mogli odlučno na ibru , po meni...

U bunilu od alkohola od sinoc i meni je tako nesto palo na pamet..posebno ako znamo da je onaj vepar od Raiole rekao da Ibru mogu kupit Barsa,Real i Chelsea

hulle
06-06-2009, 14:03
e kad si se sav strucni stab i uprava intera mogla prodati....e kako ti to dobro bilo :)

CurvaNord69
06-06-2009, 15:05
Ma nemora se prodat, nek idu samo :D

Nera
06-06-2009, 15:06
Ako onaj podje u Barcu, ili bilo dje drugo, boli me ****, mi od njegovih para mozemo uzeti Cassana, Lavezzia i Sneijdera. E ja sam siguran da smo s njima trojicom bolji za klasu, nego s njim.

CurvaNord69
06-06-2009, 15:10
Pa to i govorim ja prije.
Ako ode real eto para i sneijdera, i onda se pojacat.
Pa nek primjer bude ferugson kolko je puta prodo igrace i on vise profitiro.
da su ibri 23 pa hajde, al sad ce 28 i najbolje se moze prodat

Enfant Terrible
06-06-2009, 15:53
Ako onaj podje u Barcu, ili bilo dje drugo, boli me ****, mi od njegovih para mozemo uzeti Cassana, Lavezzia i Sneijdera. E ja sam siguran da smo s njima trojicom bolji za klasu, nego s njim.
Mene je najviše strah ukoliko prodamo Ibru da kvalitetna i adekvatna pojačanja neće doći, a ako se malo pogleda u statistiku, to nije ne moguća misija. Ukoliko bi Ibra bio prodan i doveden Cassano, Lavezzi i Sneijder, to bi zaista bio skok u kvalitetu, ali ako prodajom Ibre dođu Eto'o, Deco i Carvalho, nazadovali bi garantovano. Jedino je Deco tu "pojačanje" jer bi dao kreativnost u sredinu, ali ostalo, loše, loše...

dera
06-06-2009, 15:59
Ibrahim Marooufi (Vicenza): "Kada bi Inter davao cesce sansu svojim juniorima, imali bi ekipu bolju od Arsenala. Oni kupuju vezne igrace, a imaju nas! Dok, kada nas dovode, obecavaju svasta."

bravo care!

Enfant Terrible
06-06-2009, 16:02
Ibrahim Marooufi (Vicenza): "Kada bi Inter davao cesce sansu svojim juniorima, imali bi ekipu bolju od Arsenala. Oni kupuju vezne igrace, a imaju nas! Dok, kada nas dovode, obecavaju svasta."

bravo care!
Pa Maroufi je imao priliku da se dokaže, igrao je ćini mi se, tri- ćetiri utakmice u kupu pod Mancinijem, ja nisam ostao impresioniran. Pele se dosta bolje pokazao od njega, ali ni njega nema nigdje- nije mogao da izbori prvu postavu ni u Portu, ni u Porsmouthu, a i to nešto govori...

Mauro7
06-06-2009, 16:03
a je marooufi ti si car :vfunny: di si danas jel si postao nešto? jooj ovi mulci neki
činjenica da inter ima dobre mlade i eto martins balotelli i santon su primjeri ali ono, odite na posudbu i dokažite se za boga miloga, sad ovaj mulac našima drži prodiku

dera
06-06-2009, 16:06
ja sam ti siguran kao sto je rekao i aqua, da nasi samo upropaste mladim karijeru, da su npr. igrali u juveu, ili palermu, do sada bi stekli 100 utakmica iskustva, i nasi bi rekli, a vidi ti ovog jest dobar, jel 20m ono :D

DenchiNL
06-06-2009, 16:14
mislim da je prica oko Ibre prenapuhana , i stvarno mislim da nece nigdje
jer nigdje mu nece biti kao u Interu, ima najjacu platu na svijetu 14 mil eura
a u igri ne mora nista raditi osim napadati i zabijati golove
i opet je tek zadnji dan uspio preci likove poput Di Vaia i Milita
tacno da su njegovi golovi puno ljepsi bili ali na kraju dana broje se poeni i golovi.

ukoliko on zeli da ide , siroko mu polje ako misli stvarno da ce mu negdje drugo biti bolje
Henry je morao spustiti zahtjeve(platu) da bi presao u Barcu, Ibri se pise isto i to mozda ce je prepoloviti, ako mu je toliko stalo nek izvoli.
Zatim , licno sumnjam da ce se on uklopiti u brzu igru barce, jer je ibro dosta spor i voli drzati loptu kod sebe(nije cudo da ga Zizou preferira), dok barca preferira brzu igru i one-touch pass , za koju je cak i Henryju trebala sezona da se navikne a on je izuzetno brz igrac, ali eto nek mu to bude izazov.
Etoo je na prodaju , ali on nece da ide, abidal takodje i oni grcevito traze brzog ,tehnicki potkovanog, koji zna pruziti dobar pass, lijevog beka to je prioritet,Riise se spominje a s obzrom da su pustili sylvinha mozda i dvojicu uzmu. Hleb i Gudjohnssen takodje mogu ici.
tu bi mogli isto nuditi nekoga za maxwella, nasi ako pristanu sami sebi stvaraju novi problem za predstojecu sezonu , a koji smo imali dugi niz godina tj. lijevi bek.

Real mi je nekako realnija opcija za Ibru, iako ce ici na CR poslije Kake, mogli bi nam ponuditi par igraca za Ibru. Tu ne bih imao nista protiv posebno ako bi to bili recimo 3-4 holandeza koji igraju dole, a bili bi visak poslije dolaska Kake,CR i Ibre.
recimo Sneijder+vdVaart+vNistelrooy , rado bih otisao da ga spakujem licno ako bi ponudili ovu 3icu. to su igraci koji su uigrani i znaju kako se ko krece i iz repke vrlo brzo bi se snasli , uostalom pokazali su to na djelu. Iako Ruud ima godina mislim da bi u prvoj sezoni zabio 30-ak golova, pogotovo sa ovom dvojicom u zaledjini.

strahovanja da ce juventus ili milan biti jaci sljece sezone su po meni malo preuranjena

Juve treba lijevog i desnog beka, 1 do 2 jaka centralna vezna, lijevo krilo/veznog, i uzece par napadaca
odlaze im Trezeguet i Amauri dva najjaca napadaca ostaju im stari, spori Del Piero koji jos moze prijetiti iz slobodnjaka i Iaquinta koji je prilicno ogranicen. naravno da ce pokusati dovesti neke nove brze napadace.
Diego je odlican potez , ali ce itekako zahtjevati promjenu taktike, sto trazi vremena.
sve u svemu morace se brrrrrrzo adaptirati na punooo novih igraca i potpuno novu taktiku, da ne spominjem novog trenera i sansu da i Buffon mozda ode ako mu izleti ponuda nekog jaceg kluba. Previse stvari im se mora posloziti da bi imali odmah dobar start i zapoceli sezonu dobro i ozbiljno ugrozili nas.

Milan, slicna prica.
Novi trener , nova revolucija. kaka i Pato dva najbolja igraca/napadaca odlaze a bas im je napad skripao najvise ove sezone. Pitanje je da li ce zadrzati Ronaldinha,Bekama,Pirla. potrebni su im stoperski par,Golman(Buffon??? imali bi love zbog Kake) i dobar par spiceva. odlaskom ovih nekoliko kljucnih igraca i novi trener = novi pocetak, nije iskljuceno nova taktika,uigravanje, itd,itd.

Mi ako Ibro ostane , citav kostur ekipe ostaje, taktika se ne mijenja, mada ce JM probati jos par puta krila, svi jaki igraci su tu, golman, samo 4 nova igraca, rano pocinjemo pripreme, ja ne vidim problema uopste, samo sam skeptican u pogledu CL ali scudetto No.18 cu vec sad otici uplatiti na kladionici.

claudejandamvan
06-06-2009, 18:44
E ja sam siguran da smo s njima trojicom a bez Ibre slabiji za klasu.
Razlozi:
-Cassano,nepredvidiva narav.Ako bi mu se zalomile 2-3 losije tekme Mou bi ga sigurno preselio na klupu,ovaj bi se poceo kofrcit i ne bi vise nikad zaigro.
-Sneijder,previse sklon ozljedama,koje bi u serie A jos vise dosle do izrazaja.U Realu nije pokazao nista posebno osim par bljeskova.
-Lavezzi,dosta dobar igrac i talent,ali ni za 5 godina nece biti ko Ibra.

CurvaNord69
06-06-2009, 18:55
Pa lavezzi nije ni taj tip uopce, a sad i ti trazis puno, jer nebi bio ibra 3 put skuplji bezveze.

Imp
06-06-2009, 18:55
Prodamo li Ibru to ce biti propast za inter,jer bi nase budale dovele za te pare 5 igraci od koih nijedan nije bolji od onih sto vec imamo u klubu,ode li ibra dodje eto treba pod svaku cijenu i gledat riberya

Mauro7
06-06-2009, 20:21
početkom sljedećeg tjedna sastaju se Inter i Chelsea za pregovore oko Ricarda Carvalha, Moratti želi posudbu sa opcijom otkupa na ljeto 2010.

hulle
06-06-2009, 20:25
najbolje bi bilo prodati ibru za nekih 60mil eura i taj novac dati za operaciju mozga mm...tj ugradnju posto ga ovaj ionak nema

CurvaNord69
06-06-2009, 20:36
Pa koji k otkup carvalha 2010., ko da mu je 19, aj mozda zalevatimo chelski pa ne kupimo :P

Balotelli#45
06-06-2009, 20:42

bravo care!
pa nismo mi urangu sa arsenalom looserski tim

CurvaNord69
06-06-2009, 20:44
Tako je vanja, nismo mi pedofili (mhm, ja nisam :D)

dera
06-06-2009, 21:00
prema nekima, najbolje bi bilo da ih posudimo ali sa pravom da ih otkupimo po sadasnjoj cijeni

a moguce je da ova dva igraca dodju plus kesh za ibru

Nera
06-06-2009, 21:55
Santon ce produziti ugovor do 2014-te, a Matrix do 2012-te??? A ne gleda ni klupu...
Pastorea prati Palermo, iako njegov agent kaze da ni nismo ni zainteresovani.

adiK
06-06-2009, 22:28
Nera ko je ovaj Eduardo Salvio? Znas li ti ista o njemu?
http://sportsport.ba/ino_fudbalp-18490.htm

CurvaNord69
06-06-2009, 22:31
E ako je imalo na verona odma ga uzet :)

Nera
06-06-2009, 22:34
Nera ko je ovaj Eduardo Salvio? Znas li ti ista o njemu?
http://sportsport.ba/ino_fudbalp-18490.htm
Igra u Lanus. Drugi spic ili krilni... nizak, oko 170cm. Brz, dobar dribling. Mnogo ga hvale.. Ja sam ga gledao 2-3 puta samo, i cini mi se dobar, veoma dobar. Rubentus ga isto trazi. I jos neki jaki klubovi iz Evrope... Nije ni jeftin, ni malo.

EDIT: Tek sad procitah ovaj link. Zamjena Verona?? Hm... ne. CIjena, prije oko 15 miliona...

hulle
07-06-2009, 01:16
ako je ako ofanzivan kako je onda veron heheh
ovaj je izgledano jos jedan od novi maradona hahahahahha

Enfant Terrible
07-06-2009, 01:26
Ljudi, gledam Elana protiv Uruguaya, hm, malo je reči da je dobar. Kakav pas ima za nepovjerovati...

esteban
07-06-2009, 01:55
Ljudi, gledam Elana protiv Uruguaya, hm, malo je reči da je dobar. Kakav pas ima za nepovjerovati...

E bas me to nocas zanimalo jer nijesam bio u mogucnosti gledat..

Moca93
07-06-2009, 01:59
eto kolko sam ja cuo veoma smo blizu njega,a i on oce da dodje tako da mozda ipak dobijemo brazilsku 10-tku...:)

Mauro7
07-06-2009, 02:04
elano je rekao cityju iz kampa reprezentacije da želi da mu ponude novi ugovor i da onda ne bi imao ništa protiv da ostane, ako mu ne žele obnoviti ugovor da bi tražio novi klub

hulle
07-06-2009, 02:33
mah ponudit ce mu novi ugovor i prodati nama za 30m zadnje dana za transfere i onda ce odigrati jednu losu utakmicu i murinjo ce ga brzom postom u genovu na posudbu heheh

Nera
07-06-2009, 10:28
Felipe Melo je rekao da je lud za Mourinhom, da je Inter ekipa kao sa druge planete, a za Ibru da je velemajstor. Ja mislim da bi on kod nas :D

Dzon Dilindzer
07-06-2009, 10:36
e jebem ti ovaj italijanski kad ga neznam. Zna li ko sta je ovo na- fc inter news.ima o kasanu,kjaeru i arnautu,pa zna li ko o cemu se radi?

Nera
07-06-2009, 10:43
e jebem ti ovaj italijanski kad ga neznam. Zna li ko sta je ovo na- fc inter news.ima o kasanu,kjaeru i arnautu,pa zna li ko o cemu se radi?
Kazu da ce Cassano doci , ukoliko Ibra ode. Da ce Arnautovic potpisati iduce nedjelje, a da se Kjaer moze dovesti za 12 miliona.

Dzon Dilindzer
07-06-2009, 11:01
i majku mu da oce Kasano doci pa da igra sa Ibrom,njih dvojica bi se sprdali sa odbranama a Milito samo trpo golove!I ovoga Kjaera treba uzeti na vrijeme,igra ko zmaj. A nadam se da Arnautovic nece izdati na kraju....

Enfant Terrible
07-06-2009, 11:50
Iskreno da vam kažem, meni Kjaer i nije neka klasa. Što čovjek voli praviti penale- ni Matrix mu nije ravan. I prije sam govorio, ukoliko se treba dovesti odbrambeni za budućnost, to je Zapata. Malo skuplji od Kjaera, ali dosta bolji, sigurno.

Što se Elana tiče, ja sam se sinoć iznenadio (pozitivno naravno) kakav čovjek ima osjećaj za igru. Ukoliko on dođe to će biti sigurno najveće pojačanje...

Mauro7
07-06-2009, 12:12
da, Kjaer je totalno beskompromisan, ponekad mi čak izgleda nekoordinirano u svojim startovima totalno sjebano, al dobro...ma zlatane naši ne znaju ni tko je zapata, traže ovog onog a stoji im ispred nosa odličan igrač, jebo ti sve ovo

hulle
07-06-2009, 12:36
Upravo sinoć u sarajevskom kafiću "Vatra" viđen je Adriano Galliani, potpredsjednik Milana koji je stigao u Sarajevo u jeku svjetskih transfera. Galliani je navodno razgovarao s Irfanom Redžepagićem oko Džekinog transfera u AC Milan.

---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:14 ----------

Nedavna izjava braniča Udinesea Cristiana Zapate, projurila je svijetskim medijima, naime Zapata sugerira kako je Arsene Wenger spreman ponuditi 9 miliona funti kako bi osigurao usluge

---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:31 ----------

Panathinaikos zeli Cruza

Enfant Terrible
07-06-2009, 13:18
U ponedjeljak će se znati sve za Carvalhov transfer u Inter...

Mauro7
07-06-2009, 13:34
U ponedjeljak će se znati sve za Carvalhov transfer u Inter...

ja bi prodao svih osim samuela i chivua, i doveo carvalha i zapatu, i imaš dva para lijepo i gotovo

CurvaNord69
07-06-2009, 13:42
Dobro si to reko mauro.
A to za elana, pa necemo mi njega za male pare uzet naravno. Melo nam je nepotreban po meni, a cassano je potreban igro ibra il ne

Enfant Terrible
07-06-2009, 13:44
ja bi prodao svih osim samuela i chivua, i doveo carvalha i zapatu, i imaš dva para lijepo i gotovo
I ja bih da imamo nekog obećavajućeg igrača iz Primavere (ne znam jel' to baš Mei). Znaš koliko smo imali problema sa zadnjom linijom na početku, kada je Cambi morao igrati stopera, a ukupno u klubu 7 stopera (tada bilo). Tako da, to je meni otrpilike idealno 4 iskusna extra stopera, jedan utility odbrambeni (ala Burdisso samo da nam je kvalitetniji) i jedan primavera talenat. Tako bi i u ostalim redovima uradio.

EDIT:
A to za elana, pa necemo mi njega za male pare uzet naravno.
Cijena je oko 10M€, manje- više, što je meni apsolutno prihvatljivo...

dera
07-06-2009, 14:05
potpisujem zlatane, ali ja ne bih dovodio dva stopera, doveo bi ustvari samo jednog iz primavere i neka zajedno sa matrixom grije klupu

elano, i ja sam ga gledao, nazalost, propustio sam vidjeti sve asistencije, ali je 3x bolji od Kake!
a nas julio cesar strasan, da, igrao je i melo :D

CurvaNord69
07-06-2009, 14:07
Sad i vi sudite po 1 utakmici, a mogu potvrdit bolji je elano od kake na manageru 08 :sivi:

Quaresma#7
07-06-2009, 14:23
Ma Elana treba kupiti pod hitno, dok se oni iz Citya nešto ne izmisle. Za odbranu se slaže treba sve razprodat jedino Samuela i Chivuja ostaviti. Najbolje bi bilo da kupe Carvalha i B. Alvesa koji je juče zabio gol u 93 Minuti i rešio Portugal iz govana i još jedan iz primavere (Mei/Caldirola/Rigione). Onda još podpišemo sa Arnautovičem i Decom i mercato zaključen. Jedino mislim da bi mogao uletiti kakav Felipe Melo ( sa njim bi bila onda guzva za prvu ekipu) i Pastore ako se sjete nešto.
A ostale seronje koji nam ostaju prodati (Vieira, Suazo, Obinna)

dera
07-06-2009, 14:26
sto si skroman Q :)

Sad i vi sudite po 1 utakmici, a mogu potvrdit bolji je elano od kake na manageru 08 :sivi:
koliko si ga ti imao priliku gledati? a jose je davno jos rekao da valja

CurvaNord69
07-06-2009, 14:27
Pa gledo sam EPL ove sezone i nije bas toliko uvjerljiv, jest on dobar, al nije bio STANDARDAN u mancityu.

Quaresma#7
07-06-2009, 14:33
Ma nije za njega premier liga. Za njega je talijanska liga nije tolko igra brzga i imače više vremena za dribling i za pas. A u engleskoj samo trče ko konji i lome se. Isto valja za Deca.
A za Carvalha u jednu ruku je bolje da ga uzmu na loan tako ako osvojimo ligu prvaka ga fino vratimo i kupimo nekog mlađeg stopera prspektivnog tako da nemamo staraca i ekipi. :D

CurvaNord69
07-06-2009, 14:34
Pa jest to sve, ali zasto je bio na klupi?
nemozes rec sad sistem igre, pa sta je god nemoze doc igrac s klupe citya i da u nas bude glavni

hulle
07-06-2009, 14:42
elano nije neka igracina ali bolji je od ovih koje mi imamo

---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 13:36 ----------

cassano bi mobao u napoli a nasi zele owena hahahahahahahhaha

Mauro7
07-06-2009, 15:00
idemo! 30M za Van Persića drž'te me drš'te me!! :vfunny:

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

piše da su naši tražili Iniestu ali ga ovi ne žele prodati(dobrojutro) pa sad ili će tražiti samo cash 70M ili etooa + tourea + 15/20M ahahahha

Nera
07-06-2009, 15:11
idemo! 30M za Van Persića drž'te me drš'te me!! :vfunny:
Meni je dobar igrac, ali i cjena je.. Boze pomozi :D

da, Kjaer je totalno beskompromisan, ponekad mi čak izgleda nekoordinirano u svojim startovima totalno sjebano, al dobro...ma zlatane naši ne znaju ni tko je zapata, traže ovog onog a stoji im ispred nosa odličan igrač, jebo ti sve ovo
Ja sam ti vec prije rekao sto mislim o Kjaeru. Uopste mi se ne cini da ce izaci neki klasni igrac iz njega. Bice fizicki jak, dobar u skoku,.. Idealan za Premier League. A sigurno ne igrac , koji ce omoguciti postavljanje napada od odbrane, jer to trazi Mourinho.

I ja bih da imamo nekog obećavajućeg igrača iz Primavere (ne znam jel' to baš Mei). Znaš koliko smo imali problema sa zadnjom linijom na početku, kada je Cambi morao igrati stopera, a ukupno u klubu 7 stopera (tada bilo). Tako da, to je meni otrpilike idealno 4 iskusna extra stopera, jedan utility odbrambeni (ala Burdisso samo da nam je kvalitetniji) i jedan primavera talenat. Tako bi i u ostalim redovima uradio
Ja bih prodao Rivasa i Burdissa (kad je vec produzio Matrix, ali samo ukoliko dodje neki lijevi bek da mijenja Maxwella koji izgleda ide). Jer bi u slucaju ne dolaska novog lijevog beka, Chivu igrao puno lijevo, a Burdisso mogao popuniti rupe na u sredini. Normalno, sa dolaskom Carvalha. I prikljuciti prvom timu Lucu Caldriolu, koji me odusevio na 2-3 meca sto sam gledao. Mei isto tako, je bio vise nego dobar. Ima tu potencijala. Nije Maaroufi lupao bas mnogo (osim u licno njegovom slucaju) :D

I da, moj prvi izbor u veznom redu (kad pricamo o igracima koji su sad aktuelni) je Felipe Melo. A poslije njega Elano... Dok bi Deco bio treca opcija, ali ne losa opcija.

Grujinho
07-06-2009, 15:13
hehe i ja sam sad čitao za Van Persie-a.....DenchiNL če sigurno biti za njegov dolazak :D...

ali ja osobno više preferiram Cassana, koji igra u Italiju, dokazan, nije sklon povredama i tako dalje...

---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:11 ----------

Nera, zar nije melo više CM odnosno DM... imamo tu več zanettija, cambiassa, muntarija, dekija..

Nera
07-06-2009, 15:19
Nera, zar nije melo više CM odnosno DM... imamo tu več zanettija, cambiassa, muntarija, dekija..
CM, i jedini igrac u Italiji koji moze biti na nivou De Rossia. Mene bi on bio extra pojacanje. Ja znam da svi trazite tehnicare, majstore, ali to nije jedino rjesenje. Sigurno da treba imati klase u igri, ali pogledajte.. Liverpool je osvojio LS bez takvog igraca, ManUtd isto, Chelsea Mourinhov je dva puta ispao u polufinale (jedan put neposotojecim golom, drugi put na penale).
i ja Mela odlicno vidim u perspektivi sa tri spica. Ispred: Zlatan, Milito, Cassano. A na sredini: Melo, Cambiasso, Javier (ili Motta, pa Capitano na lijevom beku, jer ide Maxwell).
Tako ja vidim odlicni Inter za sledecu sezonu. Jer nam treba intezieteta u igri, a Melo nam to moze dati. Pored znacajnog kvaliteta koji bi donijeo.

EDIT: E sad.. da vam prenesem sto sam nacuo.

Carvalho stize sledece nedjelje.
Arnautovic.. E to vec nije presigurno. Ne oporavlja se kao sto bi trebao, i mozda dodje prvo da se lijeci kod nas, pa onda da se vidi o trgovini.
Pastore interesuje, ali Palermo je ozbiljno zagrizao. Mozda se uzme s njima pola po pola, ili da se kupi pa pozajmi. Kosta 10 miliona, tako da to nije cifra koju je lako iskesirati za igraca koji nece odmah imati udio u igri ekipe.

Materazzi ostaje, plata ce mu biti izmedju 1.5-17M. Ovo produzenje ugovora je normalno Morattievo djelo, jer Mou nije prezadovoljan, ali ajde...
Quaresma ide u Genou. Pola ugovora, 10 miliona eura. Jedan dio ugovora ce mu placati Inter, jer njegovih 3.5 miliona nisu u domenu platezne moci presjednika Genoe.
Cruz ce mozda u Panathinaikos, jer mu nude 2.5miliona po godini, a duzina ugovora bi bila na dvije.

I zadnja stvar.. malo se prica o Joseovom stavu oko prodaje Ibrahimovica. Ni malo nije zadovoljan. Ekipa koja hoce da postane prvak Europe, ne moze da proda jedinog vanserijskog igraca kojeg ima od polovine terena, pa naprijed. I prije nego sto se ijedna transakcija obavi, prvo se trazi misljenje The Bossa Josea.

I da, ukoliko ode Ibra, a prije ce u Real, nego Barcu (merengesi imaju vise para, a Zidane gura jako za dolazak Ibre), onda bi nas mercato bio zvjezdan (sto se tice pojacanja). Bar mi tako kazu.. Ajde, da se nadamo da su u pravu.

EDIT2: Za Cassana se isto nesto pomijera. Moratti bi da ga uzme. Oriali je pricao sa Mazzariem, isti Antonio je izgleda dugo razgovarao sa Mourinhom. Nije nemoguce da dodje, iako ostane Ibra.

Melo bi u Inter. Tu nista nije sporno, ali Corvino je tezak za pregovore. Ali opet, Prandelli bi izuzetno cijenio Jimeneza ili Burdissa(koji ipak nije raspolozen za prelazak medju Viole) u svojoj ekipi. Tako da bi moglo da se zavrsi sa 10 miliona eura, i Jimenezom (da otkupimo drugu polovinu njegovog ugovora prvo). Znaci, cijena ukupna bi bla okruglo 20 miliona za brazilca iz Fiorentine.

hulle
07-06-2009, 16:04
a kako to mislis da su manutd i liverpool osvojili bez tehnicara, majstora...???

Quaresma#7
07-06-2009, 16:12
Ali ova ponuda za Van Persia je potpuno absurdna. To je sigurno patka.

Mauro7
07-06-2009, 16:29
I prije nego sto se ijedna transakcija obavi, prvo se trazi misljenje The Bossa Josea.

:vfunny: vidi se da je tako, materazzi je dokaz

---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:25 ----------

evo da i ja napišem nešto što sam ''NAČUO''
Garrone predsjednik sampdorije kaže da cassano ostaje u Sampdoriji 95%

EDIT 99:
sviđa mi se postotak, to znači da na onih 5% utječu novac, vrijeme, kiša, vjetar, potresi, raspoloženje bla bla bla :vfunny: kako li ih samo računaju

CurvaNord69
07-06-2009, 16:31
Ma ako nemoze cassano moramo lavezzija :D

DenchiNL
07-06-2009, 17:41
hehe i ja sam sad čitao za Van Persie-a.....DenchiNL če sigurno biti za njegov dolazak :D...

ma sta ce nam taj kloc, bolji je cassano on makar zna igrati pa ima razlog da se ufura i bude arogantan.

CurvaNord69
07-06-2009, 17:43
A van persie vazda polomljen, kad bi mu ovde jedan gattuso zado mrtav odma :D

DenchiNL
07-06-2009, 17:56

???
pa kad pocini penal to je kompromis Mauro jbg
mozda si htjeo nesto drugo reci? da nije bez osjecaja za vrijeme i prostor:D
ma nije on los , mlad je , talentovan i napredovace
ali nije to ta klasa koja nama treba
mislim da u primaveri imamo igraca koji mogu biti tu negdje u njegovom rangu

ali recimo Alex(chelsea),Zapata(udine),Garay(Real)

---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

:vfunny: vidi se da je tako, materazzi je dokaz

pa dobro Matrix je igrao malo , ali sto je igrao , dobro je odradio nije imao kikseva
kao cordoba,burdi i rivas,zatim jedino on i samuel imaju visinu nazad ostali su metar i zilet, a + sto je ikona italijanskog fudbala i miljenik navijaca, a i voli inter i veliki je borac i motivator, a i nema problem sto je na klupi/tribini

Mauro7
07-06-2009, 17:59
pa to da, onako pod beskompromisan sam mislio da ne razmišlja previše glavom, jedostavno kaže idem mu sad iizbit tu loptu šugavu i to onako najjače što mogu pa bude šta bude, ako ga satram bit će penal al ja riskiram uvijek ne jebem ja ništa i tako svaki start u 16ercu hehehe
vidio sam ga u jednoj tekmi napravio 2,3 penala, protiv nas na ibri nešto, pa protiv milana, UŽAS totalni
to nije samo igrač kojem treba iskustva na terenu pa na njega bi jadan mourinho trebao trošit svaki dan 5 sati nastave, prije i poslje treninga :vfunny:

bivši martin laursen ;)
za alexa nisu nikad čuli a jednom ga mogli uzet dok je bio u psvu i kad bi ga chelsea bio prodao, sad za zapatu ne znaju ni ko je taj a igra u istoj ligi heheh

dera
07-06-2009, 19:34
mauro, i koliko je dobio crvenih protiv milana i juvea?

Nera
07-06-2009, 23:58
a kako to mislis da su manutd i liverpool osvojili bez tehnicara, majstora...???
Bez klasicne desetke, to sam mislio. Nekoga ko sam kreira igru tima...

EDIT: Quaresma i dalje odbija prelazak u Genou, i samim tim odlaze dolazak Milita i Motte.

CurvaNord69
08-06-2009, 00:17
Pa nemam nista protiv da ne bude toga :D
Bolje dovest hamsika i cassana/lavezzija :P

hulle
08-06-2009, 00:19
upravu si nisu imali....alonso, garcia......a manutd scholes, carrick,...

10 (poluspic) ne kreira igru

dera
08-06-2009, 00:19
Bez klasicne desetke, to sam mislio. Nekoga ko sam kreira igru tima...

EDIT: Quaresma i dalje odbija prelazak u Genou, i samim tim odlaze dolazak Milita i Motte.
to care, ako nisi u formi, barem nam ulijevas nadu :D

Nera
08-06-2009, 00:25
to care, ako nisi u formi, barem nam ulijevas nadu :D
haahhaahha.. a nemojte tako, ja ovu dvojicu vec prebacio kod nas na PES :D
upravu si nisu imali....alonso, garcia......a manutd scholes, carrick,...
Garcia, desno krilo je organizovao igru Liverpoola??
A Scholes iskreno, i nije u prvu postavu Uniteda, tako da je smijesno pricati. O Carrickovim organizacionim i tehnickim dostignucima necu ni da otvaram diskusiju. Osim dobrog dugog pasa, nema nista sto treba kreator igre da ima...

CurvaNord69
08-06-2009, 00:28
Pa alonso i gerrard su stvarali igru liverpoola.
Alonso je pravi playmaker, gerrard ne tolko al on to radi na svoj neki nacin :D
a ona 2 iz uniteda su profinjenija verzija muntaria

Nera
08-06-2009, 00:32
Pa alonso i gerrard su stvarali igru liverpoola.
Alonso je pravi playmaker, gerrard ne tolko al on to radi na svoj neki nacin :D
a ona 2 iz uniteda su profinjenija verzija muntaria
Xabi je diktirao tempo, sigurno, zaboravio sam na njega. Ali Gerrard nije kreirao igru sigurno. On jeste glavni pokretac, ali kreator.. jok. To je Pirlo, Xavi, Fabregas, Hernanes, Deco,.. To sam htjeo da kazem, da je moguce dostici najvise domete bez takvog profila igraca. Pozeljno bi bilo da imamo jednog takvog, ali koga nema, bez njega se moze :D

CurvaNord69
08-06-2009, 00:36
Jest da se moze, al dokle :P

dera
08-06-2009, 00:36
masite polahko temu, ali man utdu ne treba niko na sredini, ronaldo radi sve :D

hulle
08-06-2009, 01:42
haahhaahha.. a nemojte tako, ja ovu dvojicu vec prebacio kod nas na PES :D

Garcia, desno krilo je organizovao igru Liverpoola??
A Scholes iskreno, i nije u prvu postavu Uniteda, tako da je smijesno pricati. O Carrickovim organizacionim i tehnickim dostignucima necu ni da otvaram diskusiju. Osim dobrog dugog pasa, nema nista sto treba kreator igre da ima...

jao nera pa puko si ko balon na karnevalu....pa kako skols nije igrao kad je bio jedan od najvaznijih igraca manutd u zadnjih masala godina a tadkodjer u sezoni kad su osvojili LP...i kerik je organizator igre
a takodjer tu je i anderson koji ce laganini u iducoj sezoni biti u prvih 11 posto je ciao za skolsa

a ta dva igraca iz liverpula su isle sve akcije

evo Matteo Brigh ima problema s novim ugovorom u romi...tako da imamo sjajnu priliku da opet sponzorisemo romu kupovinom ovog igraca za debele pare

vlasnik udina izjavio da ako juve zeli d agostina da onda daju nekog od Sebastian Giovinco, Claudio Marchisio ili Paolo De Ceglie
nesto me podsjeca na onog iz genove hehehe

nasi zele iniestu u transferu za ibru a barca nudi yaya tourea....siguran sam da bih JM uvijek prije uzeo Y.T. nego iniestu :D

i nera sta bi s arnautom jel sutra?:D

Nera
08-06-2009, 01:46
jao nera pa puko si ko balon na karnevalu....pa kako skols nije igrao kad je bio jedan od najvaznijih igraca manutd u zadnjih masala godina a tadkodjer u sezoni kad su osvojili LP...i kerik je organizator igre
a takodjer tu je i anderson koji ce laganini u iducoj sezoni biti u prvih 11 posto je ciao za skolsa

a ta dva igraca iz liverpula su isle sve akcije

i nera sta bi s arnautom jel sutra?:D
Mislio sam na Utd na ovu sezonu, dje Scholes na klupu. A Anderson.. cekaj, vidjecemo sto ce bit. Protiv Barce je skroz zakazao...

Arnautovic? hulle, f*k ju :P :D

CurvaNord69
08-06-2009, 10:47
Ma doc ce arnautovic u 32goj.

dera
08-06-2009, 11:25
nasi zele iniestu u transferu za ibru a barca nudi yaya tourea....siguran sam da bih JM uvijek prije uzeo Y.T. nego iniestu :D

i koliko para? ja bih pristao, i plus pokusao im uvaliti muntarija koji nam onda ne treba, ili ga uvaliti portsmouthu za 20m

Enfant Terrible
08-06-2009, 12:38
Scholes, Gerarrd, Carrick... nisu playmakeri. Diego je playmaker, Kaka je playmaker, Riquelme je playmaker. To su ljudi koji diktiraju tempo igre, preko kojih svaka akcija ide itd (ako ste gledali Diega u Werderu i Kaku u Milanu, onda nema potrebe za objašnjenjem). Mada, ne mogu nikoga kriviti, jer kada se pogleda naš vezni red, i Lucas Leiva bi mogao biti playmaker...

Ontopic: Mendes dolazi u Italiju da sredi posao između Quaresme i Genoa, a nakon toga bi sa njim trebali isposlovati Carvalhov ugovor...

EDIT:
Eto'ov agent je rekao da bi Eto'o pristao potpisati za Inter samo ako bi imao isti ugovor kao Ibrahimović sada.

Mauro7
08-06-2009, 12:44
odmah se vidi da nije kao Raiola eheheh
da, ako s Melom ne bude išlo, on je tu i radi Deca

http://fcinternews.it/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb/1244451528JorgeMendes.JPG

esteban
08-06-2009, 12:55
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/08-06-2009/eto-o-fa-prezzo-50503423170.shtml

Moguce je da Barsa popusti u pregovorima i ubrzo se dogovori sa Interom za prelazak Ibre..

Kod nas bi presao Eto'o i dobili bi 15mil odmah i u narednih 5 godina po 10 mil sto bi znacilo da od Ibre dobijamo 65 mil plus Eto'o sto je po meni odlicno samo postoji jedna nedoumica..kad ne bi dobili odmah veliki novac znaci li to da ni Moratti nece ulagati velika sredstva i dovest"skuplje" igrace vec one koje bi doveo i sve da nema novca od prodaje Ibre??

Enfant Terrible
08-06-2009, 13:01
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calciomercato/08-06-2009/eto-o-fa-prezzo-50503423170.shtml

Moguce je da Barsa popusti u pregovorima i ubrzo se dogovori sa Interom za prelazak Ibre..

Kod nas bi presao Eto'o i dobili bi 15mil odmah i u narednih 5 godina po 10 mil sto bi znacilo da od Ibre dobijamo 65 mil plus Eto'o sto je po meni odlicno samo postoji jedna nedoumica..kad ne bi dobili odmah veliki novac znaci li to da ni Moratti nece ulagati velika sredstva i dovest"skuplje" igrace vec one koje bi doveo i sve da nema novca od prodaje Ibre??
Iako to Gazzetta piše, ja u takav razvoj situacije ne vjerujem ni malo. Prvo, Moratti nije sposoban za takav deal, a drugo Barcelona nije glupa da daje 65M€ na kredit pet godina, kada Ibra neće ni igrati pet godina sve i da pređe odmah. A da ne govorim o tome da je još Eto'o uključen u cijenu, nema šanse:rolleyes:

Osim toga, Laporta je i sam rekao da neće davati sumanute cifre na jednog igrača:"“We are not going to show off by paying so much money for one player"

Nera
08-06-2009, 13:05

Pogresno si preveo. Eto'o trazi od Barce odmah 15 miliona njemu licno, kako bi otisao. I od Intera 10 miliona godisnje. Znaci, 50 za 5 godina ;)
Nidje se ne spominje obestecenje koje bi mi dobili.

Grujinho
08-06-2009, 13:07
Etoo da dobije 10m po sezoni....nema šanse

esteban
08-06-2009, 13:08
Pogresno si preveo. Eto'o trazi od Barce odmah 15 miliona njemu licno, kako bi otisao. I od Intera 10 miliona godisnje. Znaci, 50 za 5 godina ;)
Nidje se ne spominje obestecenje koje bi mi dobili.

http://www.solointer.it/notizia.php?news_id=5803

Evo vidim sad..na ovaj sajt mi je jasnije bilo :)..ocigledno da Barsa je razgovarala sa agentom Etoo'a i spremni su da kupe Ibru ali nesto Eto'o nije prezadovoljan sa mogucnoscu da predje kod nas :rolleyes:

Mauro7
08-06-2009, 13:09
da ima i jedan tekst u kojem se spominju baš ovi razlozi zbgo kojih transfer malo po malo propada, još se spominje i Aguero, koji je izjavio da želi igrati s Messijem i ovaj ga nagovarao sad u kampu repke i zadnjih dana se nešto priča o Agueru Barcu

Nera
08-06-2009, 13:09
http://www.solointer.it/notizia.php?news_id=5803

Evo vidim sad..na ovaj sajt mi je jasnije bilo :)..ocigledno da Barsa je razgovarala sa agentom Etoo'a i spremni su da kupe Ibru ali nesto Eto'o nije prezadovoljan sa mogucnoscu da predje kod nas :rolleyes:
Neka i nije, nisam ni ja sa njim. Sto ce nam on? Imamo Milita, a ovaj skoro 29 godina, sledece godine Kup Afrike, i jos bi 10 miliona povrh svega. Thanks, but no thanks. Radije bih samo za njegove 4 plate doveo Cassana i Lavezzia.

EDIT: Stvar nije do Intera, nego Serie A. Ovo sve ide na gore.. Ukoliko hoce da se vrate na stare pozicije, moraju obnoviti stadione, smanjiti porez, i debelo korigovati navijacku kulturu. Bilo to na stadionima, u novinama,.. Ta presija koja okruzuje talijanski fudbal, je nevjerovatno velika, a niko nece da se podvrgava toj "torturi".

Grujinho
08-06-2009, 13:16
Ja mislim da su šanse za prelazak Etooa u Inter vrlo male..zbog više razloga... Prvi je taj, da ga Inter ne želi. Ne da je on loš igrač, nego Inter več ima D.Milita, koji je sličan igrač njemu...ne znam kako bi mu u napadu igrali sa Etoom i Militom, a iza njih sami defanzivci...mislim tu nema nikog tko bi znao dodati loptu ovi dvojici u napadu...drugi razlog je taj, da Etoo ne želi napustiti Barcu, a treči je taj, da Inter po mišljenju Laporte želi previše para za Ibrahimoviča...

Jedina moguča varjanta mi se čini prelazak Y.Tourea + € za Zlatana....

Ja Ibrahimoviča nebi prodao na silu, ako dođe neka dobra ponuda razmislio bi o tome i za novac skupljen od njegove prodaje doveo Cassana i 2 vezista...

hulle
08-06-2009, 13:30
ma nece etoo u italiju..pogotovo ako je cuo za ono sto se desilo mariu hehe

Eto'o, Tourč e 15 milioni ovo bi bilu super da nam trebaju takvi igraci al jbg kad ne trebaju

Grujinho
08-06-2009, 13:33
mislim da bi Inter trebao krenuti prema Davidu Silvi ili Riberyu... Valencia prodaje Silvu i Villu 100%... Chelsea nudi oko 45m€ za obojicu...ja mislim da bi Silvu mogli dobiti za jedno 20-25m€...meni se to ne čini previše za takvog igrača... Ili čak još manje ako im uvalimo jednog ili dva igrača (Vieira, Rivas, Jimenez, Cruz,...)...

Što se tiče Riberya...Beckenbauer je rekao, da če Francku ponuditi novi ugovor, ali ukoliko ga odbije prodati če ga, a to zato jer če sljedeče sezone njegov ugovor biti vrijedan puno manje... Mislim da bi se sa nekom konkretnom ponudom moglo doči do njega...

Jedan od trojke Cassano/Silva/Ribery nam je potreban ako če se igrati 4-3-3...

Ali naša mercato-filozofija je potpuno drugačija...

all3n
08-06-2009, 14:44
silva bi bilo extra pojacanje..al ja sumnjam da ce on otici iz spanjolske

Culé
08-06-2009, 15:12
Eto'o neće u Inter, Ibrahimović neće u Barcelonu, Yaya Toure neće u Inter. Završena priča. Nije mi jasno zašto nasjedate na ove medijske podvale i laži.

Guardiola NIKAD nije rekao Txikiju Begiristainu niti Laporti da mu dovedu Ibrahimovića. Sve je konstruisao Raiola koji je medijski htio (i još uvijek to radi) "pritisnuti" Barcelonu da kupi Ibrahimovića. Jednostavnije rečeno, Ibrahimović i njegov agent preko medija govore "kupite me".

Guardiola je i pred početak prošle sezone, a i u toku nje, više puta rekao da mu za 9 treba igrač kao što je Eto'o ili Drogba -- neko ko je visok, ko će pritiskati odbranu protivnika i trčati, i pospremati lopte u gol. Milion puta je rekao da ne trpi igrače s velikim egom (zato je po preuzimanju kluba odmah prodao Decoa i Ronaldinha), tako da se ni po tom osnovu Ibrahimović ne uklapa. Također, Laporta je rekao da neće davati velike pare za jednog igrača, što opet potvrđuje da nema ništa od toga.

Dakle, nikakve razmjene na relaciji Barcelona - Milano neće biti.

---------- Post added at 14:12 ---------- Previous post was at 14:11 ----------

Jedan od trojke Cassano/Silva/Ribery nam je potreban ako če se igrati 4-3-3...

Neće se igrati 4-3-3. Igrat će se 4-2-2.

Nera
08-06-2009, 15:20
Neće se igrati 4-3-3. Igrat će se 4-2-2.
A po cemu si ti siguran u to?

Inace, ona Guardiolina izjava da bi Ibra postao jos bolji igrac u Barceloni, nego sto je sad, je cista fantazija. To on , cisto onako odvalio.. ;)

Quaresma#7
08-06-2009, 15:22
Sad su na goal.com objavili da je Matrix produžio ugovor na 2012.
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/06/08/1312476/inters-marco-materazzi-extends-deal-until-2012-report
Kad dolazi Arnautović i Carvalho?

Culé
08-06-2009, 15:26
A po cemu si ti siguran u to?

Inace, ona Guardiolina izjava da bi Ibra postao jos bolji igrac u Barceloni, nego sto je sad, je cista fantazija. To on , cisto onako odvalio.. ;)

Siguran sam u to jer je Mourinho shvatio da u Italiji ne može igrati tako, OSIM ako ima beton igrače na krilnim pozicijama, a on ih nema. Neće doći Ribery, da se razumijemo. Neda Bayern...

Da si ti Guardiola i da te novinar pita šta misliš o Ibrahimoviću, šta bi ti rekao? To je rekao onako čisto radi reda, kurtoazija... Za razliku od Mourinha (koji je direktan, blago rečeno) koji je Messija nazivao "glumcem" i slično.

Balotelli#45
08-06-2009, 15:27
@Quaresma #7
sutra :sivi:
ma ovaj mercato po svemu sudeci bice propast dobro bi bilo kad bi samo maicona i ibru zadrzali ...

dera
08-06-2009, 15:35
utisao se lyon i benzema, da njih napadnemo :D
ovo na 5god je patka, vidis da je odmah poslije izbilo etoo yaya i 15, nigdje veze, pa po 10m godisnje, kakve bi koristi imali? - skupljali i ostavljali na stedni racun, i onda kupili ?:D

Nera
08-06-2009, 16:27
Da si ti Guardiola i da te novinar pita šta misliš o Ibrahimoviću, šta bi ti rekao? To je rekao onako čisto radi reda, kurtoazija... Za razliku od Mourinha (koji je direktan, blago rečeno) koji je Messija nazivao "glumcem" i slično.
Dobro, mozes reci odlican igrac, ali bas: "Da dodje u Barcelonu, bio bi jos bolji.", meni je to previse kurtoazno ;)

A Mourinho ga je nazvao glumcem zbog onog crvenog koji je isprovocirao za Del Horna. I ona gluma je bila besramna, tako da nije nista pogrijesio Jose po meni.

Mauro7
08-06-2009, 16:40
del horno je sam kriv bio za ono, starto ko idijot, uuu da super gluma je bila :sivi:
pogotovo onaj start uopće nije bio potreban u onoj situaciji, zaslužio je crveni, messi glumac :sivi: jebote ima toliko većih glumaca od messija da je to nevjerovatno kako bi onda njih mourinho nazvao? strašan je a i sam je on glumac, mislim izjave u ovom stilu to i dokazuju

---------- Post added at 15:40 ---------- Previous post was at 15:38 ----------

kaže iniesta ne realu i interu, želim ostati do kraja karijere u barci, hehe mora da će se puno njih iznenaditi

Enfant Terrible
08-06-2009, 16:44
http://www.youtube.com/watch?v=0QfSNFsY18w
Evo videa, Del Horno- Messi. Istina je, Del Horno nije nikakvo nevinašce, ali ističem da udarac nije bio tako jak da bi se lik valjao par minuta na podu. Mislim, prosudite sami.

Što se Josea tiče, ja to cijenim kod njega. On nije nikakav glumac već je stao u zaštitu svog igrača, i neka je.

Ribery, molim vas, gdje je to "izvirilo"? Takve stvari idu u "Moje želje".

Mauro7
08-06-2009, 16:50
pazi ovo : messi ih izludio, robben na podu i dolazi del horno koji uopće ne igra loptom nego udara u nogu messija, istina ne čini se jako ali ono gdje je namjera da se igra na loptu? messi ih je ''ownao'' hehe i pazi sad messi kao glumac(i jeste malo odglumio na podu se valja) ali pazi ovog majmuna - valja se više od messija i pazi pogled pada na pod gleda suca i prvo se počne lovit za facu pa negdje grlo jeee grkljan mu ispada van pa još malo niže se počne lovit, ako ćemo o glumcima onda je del horno još veći hehe

slažem se da mourinho brani igračer i meni se to sviđa ali onda možeš reć niej bio crveni bla bla ali ne messija nazivat glumcem mislim ono, to mi je nekako nonsense

Culé
08-06-2009, 16:52
http://www.youtube.com/watch?v=0QfSNFsY18w
Evo videa, Del Horno- Messi. Istina je, Del Horno nije nikakvo nevinašce, ali ističem da udarac nije bio tako jak da bi se lik valjao par minuta na podu. Mislim, prosudite sami.

Šta im Messi radi... :D

I Motta je u ovom klipu... broj 3. :) Tad je imao dugu kosu.

Enfant Terrible
08-06-2009, 16:57
pazi ovo : messi ih izludio, robben na podu i dolazi del horno koji uopće ne igra loptom nego udara u nogu messija, istina ne čini se jako ali ono gdje je namjera da se igra na loptu? messi ih je ''ownao'' hehe i pazi sad messi kao glumac(i jeste malo odglumio na podu se valja) ali pazi ovog majmuna - valja se više od messija i pazi pogled pada na pod gleda suca i prvo se počne lovit za facu pa negdje grlo jeee grkljan mu ispada van pa još malo niže se počne lovit, ako ćemo o glumcima onda je del horno još veći hehe

slažem se da mourinho brani igračer i meni se to sviđa ali onda možeš reć niej bio crveni bla bla ali ne messija nazivat glumcem mislim ono, to mi je nekako nonsense
Ma ne kažem ja ništa oko faula, Del Horno je išao divljački jer nije imao riješenja kako drugačije zaustaviti Lea, ali isto tako mislim da se Leo ostao valjati malo duže kako bi iznudio crveni za Asiera. Šta više, siguran sam u to.Zbog toga je vjerovatno Mourinho Messija nazvao glumcem.

Šta im Messi radi... :D

I Motta je u ovom klipu... broj 3. :) Tad je imao dugu kosu.
Hehe, vidio sam to, a te je godine (čini mi se) Barca osvojila LP :) Dakle, ima tu nešto...

Mauro7
08-06-2009, 17:01
eheheh a ja isto vidio Mottu i reko u sebi heeh a kakav je bio , tad me živcrio malo s tom frizurom ali ajde sad je bolje :P

Nera
08-06-2009, 17:08
Oce li mi ko objansiti dje to ovdje Del Horno udara Messija u nogu?? Dajte, molim vas, skocio je kao sa federa, direktno u igraca. I ispa je glumac, i to los (nije mi jasno kako je sudija ovo presudio naovaj nacin- mada opet sudjenje Barci kontra Chelsea nie samo u ovoj prilici bilo sporno). Mauro, neznam u cemu je stvar, ali konstantno kontriras i stavljas ove smajlije sive, kao da su nevidjene gluposti sto god da napisem. Nisam u toku o cemu se radi... Nego, necu dalje, jer idemo off-topic.

Mauro7
08-06-2009, 17:26
u četvrtak stiže arnautović na med. preglede i potpis

hulle
08-06-2009, 17:37
sta to dolazi u cetvrtak da nasi sturnjaci kazu da mu nije slomljena noga vec su samo kosti razdovojene hahah

Enfant Terrible
08-06-2009, 17:40
Izgleda da bi Burdisso mogao preći u Genou kao dio dogovora između Intera i Genoe za Mottu i Milita. Navodno, Quaresma nikako ne želi da ide u Genou jer želi da se dokaže u Interu. Ukoliko se ovo ostvari, ja i više nego zadovoljan jer sami odlazak Burdissa znaći pojačanje...

DenchiNL
08-06-2009, 17:43
Izgleda da bi Burdisso mogao preći u Genou kao dio dogovora između Intera i Genoe za Mottu i Milita. Navodno, Quaresma nikako ne želi da ide u Genou jer želi da se dokaže u Interu. Ukoliko se ovo ostvari, ja i više nego zadovoljan jer sami odlazak Burdissa znaći pojačanje...

iz tvojih usta u Božije uši....

Enfant Terrible
08-06-2009, 17:47
Ljudi, pazite ovo sad:

'Galianni i Braida su među najutjecajnijim ljudima u svijetu nogometu. Došli su ovdje pokazati ozbiljnost. Jasno su nam stavili do znanja da Džeku žele što prije vidjeti u Milanu, a mi smo se složili', rekao je Džekin menadžer Irfan Redžepagić Dnevnom Avazu.

On kaže kako ostali zainteresirani klubovi čekaju da Wolfsburg objavi cijenu. Radi se o Arsenalu, Lyonu, Chelseaju, Interu te Man Cityju, a Redžepagić ide u Njemačku kako bi obavijestio Wolfsburg o razgovorima s čelnicima Milana.

Link: http://sport.dnevnik.hr/clanak/nogomet/milan-dosao-u-sarajevo-po-dzeku.html

Kad bi im još i Džeku klepili ispred nosa...

Nera
08-06-2009, 17:52
Burdisso je odbio Fiorentinu koja igra LS, cisto sumnjam da ce prihvatiti Genou koja ide u Kup UEFA, i izgubila je dva najbolja igraca... :rolleyes:

CurvaNord69
08-06-2009, 20:02
Vi serete tolko po burdissu a bolje je da on ostane i da igra a ne matrix, cordoba, rivas

hulle
08-06-2009, 20:16
jel ti to sunce udarilo u glavu :)

CurvaNord69
08-06-2009, 20:18
Nije, nego cordobi ce sad 33, matrix 36, rivas tarlaha, a burdi moze igrat i bekove

Guro
08-06-2009, 20:21
mora da mu treba neki crnac :)

Inter Coach Jose Mourinho Visits Nigeria Next Month

Enfant Terrible
08-06-2009, 20:22
Vi serete tolko po burdissu a bolje je da on ostane i da igra a ne matrix, cordoba, rivas
Zajebi Rivasa, ali ti predpostavljaš tupavog Burdissa Matrixu i Cordobi?! Ove sezone Matrix nije često igrao, ali kad god je igrao- odigrao je na nivou (sjeti se utakmice protiv Juventusa kada je briljirao), dok ovaj netalentovani glupan nije skupio 5 utakmica u dresu Intera da je odigrao solidno, a o dobrom da i ne pričam. I btw, koji je to njemu k****, ne želi u Genou? Pa kada jednom Crespu (koji je veći igrač nego što će ovaj glupan biti za 10 života) nije problem, njemu jeste? Ccc, svašta...

CurvaNord69
08-06-2009, 20:24
Pa govorim godine, 33 i 36, dok burdi jos 5 godina klupu moze grijat. Nemojte shvatit da ja mislim da je bolji igrac nego sto su oni, ali nemogu vise

Enfant Terrible
08-06-2009, 20:32
Pa govorim godine, 33 i 36, dok burdi jos 5 godina klupu moze grijat. Nemojte shvatit da ja mislim da je bolji igrac nego sto su oni, ali nemogu vise
Cordoba ima 33 godine i ovakav je sigurno profesor Burdissu. Isto važi i za Matrixa, koji je nakupio godina (vjerovatno su mu produžili ugovor iz čistog razloga što hoće da odigra još jednu sezonu kako bi išao na SP 2010 i dostojno se oprostio od našeg dresa), ali kada bi bila situacija da se bira ko će igrati Matrix ili Burdisso, izabrao bi Matrixa u treptaju oka.

Carvalho<--- posudba 2M€, Burdisso---> prodaja (vjerujem da ima neko ko će dati 8-9M€ za njega) ili ga utaliti za Milita i Mottu. Samuel, Chivu, Cordoba, Carvalho + jedan primavera igrač. Slijedeće sezone (iako ja bih još ove) dovesti potencijala jednog velikog (s obzirom da se malac iz primavere snašao) tipa Zapata, i uz dvojicu mladih, kombinovano sa iskusnijim stoperima, imali bismo jebenu zadnju liniju. To se zove mercato, barem po meni.

Mauro7
08-06-2009, 20:36
kako onda vrijedi 8-9 kad je takva rupa heheh

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

juve ponudio 8M za maxwella, naši odbili

CurvaNord69
08-06-2009, 20:49
Pa normalno da ce odbit, nismo tolike budale VALJDA, namanje 20 trazit :P

hulle
08-06-2009, 21:01
Nije, nego cordobi ce sad 33, matrix 36, rivas tarlaha, a burdi moze igrat i bekove

ma moze burdi da igra na svim pozicijama...samo kako..to je bitno :D

matix i cordoba i bez jedne noge su bolji od njeg a bolji je i rivas :D

Mauro7
08-06-2009, 21:13
ma moze burdi da igra na svim pozicijama...samo kako..to je bitno :D

matix i cordoba i bez jedne noge su bolji od njeg a bolji je i rivas :D

rivas :vfunny: pa njega ne bi ovdje u hnlu držo

Nera
08-06-2009, 21:17
Ma kakvi Rivas ljudi, ne zezajte se. Jedva bi imao koji mec da igra u torinu. Burdi mi je profesor za njega...

EDIT: Yaya Touré all'Arsenal + Ibrahimovic al Barça = Fabregas all'Inter?

Ovo je neka prognoza nekih "strucnjaka" za mercato. Posto ce Yaya toure da ide iz Barce (nece da produzi ugovor, jer ima najmanju platu od svih prvotimaca),a izgleda Mascherano da ga zamijeni na mjesto zadnjeg veznog Barce, Cesc mozda dodje kod nas :D 1+1-1=1 (ovo ispada 1 Fabregas za nas) :D

CurvaNord69
08-06-2009, 21:29
A ibra ide? jer tu se spominje u naslovu ibra a ti dole mascherana?

Nera
08-06-2009, 21:32
A ibra ide? jer tu se spominje u naslovu ibra a ti dole mascherana?
Ibra u Barcu, Toure u Arsenal, a Cesc kod nas. Ali kazem, Mascherano ce uzeti poziciju Tourea u Barci, i nece biti mjesta za Fabregasa kojeg su povezivali sa Kataloncima, i onda bi on presao kod nas :D

Mada, prelazak Ibre u Barcu je sve tezi i tezi za ostvariti.. On u vooj racunici, ne igra nikakvu ulogu. Osim para koje bi imali na raspolaganje njegovom prodajom :D Nego, dako se MM otvori i ovako, na "suho" :)

hulle
08-06-2009, 22:44
pa mascerano i fabergas su dva totalno razlicita igraca

CurvaNord69
08-06-2009, 22:48
ogranicen si ko balkon. :D

Nera
08-06-2009, 22:52
Jeste, ali pominjali su da ce Fabregas mozda u Barcu. Neki su pricali da bi mogao igrati sa Xaviem zajedno, ali je to neizvodljivo po meni. Zato uzimaju Mascherana, i nece dovoditi druge vezne. To otvara nama vrata da trazimo Fabregasa. Znaci, vrata su otvorena, samo Moratti nece da udje :D
ogranicen si ko balkon. :D
A neka si mu rekao, da ne bude da se samo ja ne slazem s njim uvjek :D

hulle
08-06-2009, 23:03
jao jeste vi ograniceni.....

znaci arsenal ce dati svog najboljeg igraca i dovesti destruktivca
barca ce dobiti 2 igraca a mi jednog

transfer mascerana uopste ne blokira fabregasa jer postoji opcija da se proda xavi (zadnja godina za uzimanje love) i da fab dodje na njegovo mjesto
takodjer postoji i opcija da henry ode a na njegovoj poziciji da bude iniesta a fabregas na poziciji inieste
mascerano je mesar i uopste nije konkurencija fabregasu

dera
08-06-2009, 23:04
jao koja izmisljotina, ko li im to sastavlja, male bebe?

CurvaNord69
08-06-2009, 23:13
Odakle sad iniesta da krilo igra, ima te predispozicije, al nikad nije to igro

Mauro7
08-06-2009, 23:19
dajte nemojte komentirati te baljezgarske njuze heeh pa to pišu neki posebni njubovi

evo sad Samp želi Rivasa ako i Burdi odbije, ali sve to skupa znači da čemo im morat iskeširat još i više, jer je polovica Quaresme vrijedila 10M a Rivas vrijedi jedva pola

hulle
08-06-2009, 23:21
Odakle sad iniesta da krilo igra, ima te predispozicije, al nikad nije to igro

pa vec je igrao...gledas li ti barcu ikad :D

Quaresma#7
08-06-2009, 23:46
Iniesta more komotno igrati krilo. Pa Iniesta je prošle godine gurnuo Ronaldinha sa njegove pozicje.

Grujinho
09-06-2009, 00:01
Može on igrat krilo, ali ne može da odigra na nivou kakvom igra skupa sa xavijem na vezi...

Guro
09-06-2009, 10:02
ode kaka....jos ako ode zlatan bice jaca fracuska liga od kalca...u svakom slucaju ja nesto jedva cekam da se ovaj transfer market zavrsi...pocelo je sve ovo da mi ide na zivce...

---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 08:44 ----------

sad ovu situaciju kad je real doveo kaku treba iskoristit jer ce kod njih biti rasprodaja...a mzoe se ugrabiti neko ime koje je nama potrebno...narocito ako jos idu i na CR-a...

nego da ne pravim sad off ali mi niakd nece biti jasna tolika zelja igraa da igraju za Real...prakticno kao da nisu nsita postigli u karijeri ako ne zaigraju za real...mada i real ima budzet neogranicen prakticno...jos bi sad bio vhunac da MM proda maicona i ibru realu :D

Huska
09-06-2009, 10:16
Deco, Carvalho i Drogba za Ibru.... Mislim da nije nemoguće, Drogba je odbio produžiti ugovor a znamo da ih mou sve skoro obozava

Guro
09-06-2009, 10:22
ne znam....sve stari i uglavnom isluzeni igraci...nije da ne mogu jos da odigraju ali mislim da ako vec ide ibra to bi trebali iskoristiti za neko zvucnije ime...iako ovako dobijamo prakticno 3 igraca...i rjesavamo citavi merkato...ali opet na kraju ne bih bio prezadovoljan napadom...

Nera
09-06-2009, 11:09
Meni je milo sto se ukljucio Chelsea. Odbice Moratti ovu ponudu sa tri starosjedioca, i traziti sami kesh. A Abramovich nije skrtica. Da uzmemo Carvalha mimo ove operacije, i neka onda Chelsea da 80 miliona. I ja zadovoljan....

Perez rekao kako bi da dovede CR7 i Ibru, ali na posten nacin da pregovara, kao sto je sa Rubentusom kad su dovodili Zidana, ili interom prilikom trgovine ROnalda.

dera
09-06-2009, 11:20
Deco, Carvalho i Drogba za Ibru.... Mislim da nije nemoguće, Drogba je odbio produžiti ugovor a znamo da ih mou sve skoro obozava
nemoguce je jer je obicna laz, pa od svih tih, ja bih najmanje kesha dao za drogbu, onda carvalha, a najvise za deca

CurvaNord69
09-06-2009, 11:25
Cuj 3 starohana za ibru, lol
A taj perez ce jednom u bankrot klub dovest samo tako

Enfant Terrible
09-06-2009, 11:54
- Pantaleo Corvino (sportski direktor Fiorentine) je navodno viđen u Milanu kako bi pregovarao sa Brancom i ekipom, oko prelaska Mela u Inter.

- Obinnu traže Everton, Getafe i Tottenham. Mogu samo reći da se radujem njegovoj prodaji.

- Delegacija iz Lyona je bila u Milanu kako bi pregovarali oko transfera Mancinija i Vieire...

CurvaNord69
09-06-2009, 12:07
Za mene su sve to 3 radosne vijesti. Jer necemo opet igrat u tom sistemu da i mancini igra + ako dodje cassano (Al nece :() bit ce on il Q visak.

Quaresma#7
09-06-2009, 13:51
Ma taj transfer nikad nebi vidio. Dati najbolje napadača na svetu za tri starce ??
A taj Lyon neka čim prije nosi Vieiru iz Interja i onda neka Moratti da Maiconu njegovu platu.

hulle
09-06-2009, 14:05

pa ja nebih dao q za te igrace a kamoli ibru :D

---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

evo sad se spominje Giuseppe Rossi......stvarno ovi nasi nikad da se opamete

Quaresma#7
09-06-2009, 14:25
Vidi ovog Raiole otišao se nudi Laporti i onda odišao još u Mardid.
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idnotizia=5357

Grujinho
09-06-2009, 14:52
Odlazak Zlatana bi bio veliki gubitak za Inter...on nam je najbolji igrač u timu....ali ako bi umjesto njega doveli Cassana i još 2 dobra igrača nebi bili ništa lošiji...

ali ja još uvijek mislim, da je Zlatan za Inter ono što je Kaka bio za Milan...dakle motor ekipe...jeste da je Ibra napadač, ali mi samo na njega igramo odnosno smo igrali poslednje 2,3 sezone

Mauro7
09-06-2009, 14:56
Odlazak Zlatana bi bio veliki gubitak za Inter...on nam je najbolji igrač u timu....ali ako bi umjesto njega doveli Cassana i još 2 dobra igrača nebi bili ništa lošiji...

ali ja još uvijek mislim, da je Zlatan za Inter ono što je Kaka bio za Milan...dakle motor ekipe...jeste da je Ibra napadač, ali mi samo na njega igramo odnosno smo igrali poslednje 2,3 sezone

apsolutno, ali s druge strane možda ne bi bili više toliko ovisni o jednom igraču, možda bi sad sa tim dovedenim zamjenama bili malo više neovisniji, ovako kad nema zlatana ili kad ga netko dobro čuva(kao što se može dogodit u ligi prvaka tu i tamo) ili on odigra lošu utakmicu(iako rijetko) smo doviđenja

Grujinho
09-06-2009, 15:01
možda si u pravu, ali ja bih ipak prije doveo Cassana da igra sa ibrom, nego da igra umjesto ibre ako on ode....

jer Inter ne smije doči u poziciji da drugi klubovi kupuju njegove najbolje igrače...odlasci Kake i Ibre bi onda stvarno značili, da je talijanski nogomet više od jednog koraka iza engleskog ili španjolskog...

i Zvonimir Boban je rekao, da je razočaran zbog odlaska Kake...Rekao je, da Milan kao jedan od najboljih klubova u povijesti ne smije dopustiti da drugi klubovi kupuju njegove najbolje igrače, te da samim time pokazuju, da klub gubi veličinu, koju su gradili desetlječima...isto tako po mom mišljenju važi za Inter

hulle
09-06-2009, 15:09
ma nece zlatan nigdje...niko ga ne zeli...bar ne za onoliko love

real sad trazi villu i c.ronalda

barca benzemu i tonia

Mauro7
09-06-2009, 15:11
točno ali jebi ga slučaj kaka i ibra su različiti; doduše ibra još nije ni prodan
ovi prodali kakavu jer im treba novac, u gubicima su, kaka voli milan i ostao bi da klubu ne treba prodaja, s druge strane kaka je ambiciozan i želi u dobru ekipu, zato nije prihvatio city i zna da ovakav milan ne može osigurati visoko kompetitivnu ekipu
inter s druge strane ne treba prodaju ibre, ali da činjenica da calcio gubi na svemu tome
ali kupili smo ibru, maicona i julia cesara a i cambiassa koji su kasnije postali najbolji na svijetu u svojim pozicijama - ovdje je doduše ibra i skupo plaćen ali opet je postao jedan od najboljih napadača na svijetu
treba tako nastaviti sa dobrim transferima

Quaresma#7
09-06-2009, 15:12
West Ham je spreman ponuditi 15M funti za Jimeneza. Ova ponudu treba odmah prihvatiti.
http://www.transfermarketweb.com/?action=read&idsel=37013

hulle
09-06-2009, 15:13
ja sam siguran da bih prodaja ibre bila dobar potez za inter...samo kad bi nasli dobrog kupca i onda tu lovu potrosili na vezni red

Grujinho
09-06-2009, 15:15
@ Maurito

da da...treba nastaviti sa takvim transferima, ali ne smijemo takve igrače prodati, kad dođu u sam svjetski vrh, jer samim time nečemo nikad osvojiti CL, a isto tako padamo na nivo francuske i njemačke lige koje samo proizvode igrače i onda ih prodaju

dera
09-06-2009, 15:16
hulls
suti sram te bilo, pito bi te ja da si odigrao na ostanak :D
jos samo par mjeseci treba da izdrzi, a rok jos nije ni poceo :(
ti si mi i dao link te ponude grr! sada ne mogu 100% navijati za prodaju :P inace bi hrdnuo peticiju za prodaju hihih

Mauro7
ja sam siguran da bih prodaja ibre bila dobar potez za inter...samo kad bi nasli dobrog kupca i onda tu lovu potrosili na vezni red

e ali koji vezni red? kreativna strana ili destruktivna hehehe, naši znaju samo za ovu zadnju :P

Grujinho

potrošit če naši na M.Diarru, Drogbu i Carvalha, pa ti onda gledaj kako čemo igrat:D

ac1d
09-06-2009, 16:57
West Ham je spreman ponuditi 15M funti za Jimeneza. Ova ponudu treba odmah prihvatiti.
http://www.transfermarketweb.com/?action=read&idsel=37013

Novinari baljezgaju bezveze,tko bi u danasnje vrijeme nudio 17.5m € za nedokazanog igraca(osim nas naravno).
Jimenez brat bratu ne vrijedi vise od 7m € i to sam jos puno rekao.

A onaj Raiola je pohlepni idiot,i siguran sam da je on Ibri napricao gluposti,samo da dobije pare od transfera.

BamBi
09-06-2009, 17:10
http://goal.com/en/news/8/main/2009/06/09/1314762/goalcom-summer-shopping-who-should-inter-buy

nebi imao ništa protiv da bude ovakav mercato :)

Guro
09-06-2009, 17:14
nije ti nesto dobar ovaj link

Grujinho
09-06-2009, 17:15
da...ništa o mercatu ne piše

Nera
09-06-2009, 17:50
Quaresma izgleda nece da predje u Genou. Nocas Mendes ima sastanak sa presjednikom Genoe, i tu ce se znati vise. Trenutno Q oce da sotane kod nas, i nema druge.
U tom slucaju, nasi bi morali da daju vise para Genoi, i jos vjerovatno Obinnu i Rivasa (uz Acquu, Bolzonia, Bonuccia).

Dogovor sa Chelsem je postignut oko Carvalha, samo treba sacekati da se zavrsi ovaj mega-swoop sa Genovom.

Real je zagrizao za Mela, tako da bi Branca sad Sneijdera, koji bi dolaskom Brazilca bio visak u Madridu. Dok Jose gura ka Decu.. Vidjecemo sto ce biti...

Guro
09-06-2009, 18:13
bambi...evo ga sad link koj iradi :) http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/06/09/1314762/goalcom-summer-shopping-who-should-inter-buy

dera
09-06-2009, 18:32
nera, o kojoj cifri se prica oko carvalha?
snajder nece kod nas ako ostane Q, zato hoce Deca koji ce zamjeniti stanka

Mauro7
09-06-2009, 18:36
ma za carvalha se priča oko 6,7

tu sam napisao datume kad počinju pripreme http://www.beneamata.com/showpost.php?p=22440&postcount=4 i sad se pitam sljedeće : je li istina da naši žele imati cijelu momčad na okupu za početak priprema, tj. kad kažem SVE igrače mislim i na one koji nedostaju ekipi i koje namjeravaju kupiti, znači kompletna momčad
jer kao pripreme počinju 12.07 što je za mjesec dana, dobro neće biti baš svih, neki će se kao i Ibra što je sam tražio priključiti par dana kasnije kada svi otputuju u USA
ili da bar novopridošlice odrade pripreme kada se vraćaju u italiju 30.07 tj. od tada na dalje
jer ako nas neko bude zajebavao sa Ibrom do kraja 8. mjeseca onda smo najebali, naime znamo da adko prodaju Ibru slijede igrači ''zamjene'' neki napadač i možda još koji igrač, znači tek onda bi išli kupovat te igrače? i onda se ponavlja priča Quaresma, igrač koji nam se priključuje na kraju priprema?(dobro Q nije trenirao ni u portu tada) ali ono znate na šta mislim ne?

CurvaNord69
09-06-2009, 18:55
Ma ja nevjerujem u te price svi na pripreme, sta je bilo prosle godine? ista prica i 31.08 dodje Q

Grujinho
09-06-2009, 19:16
ludost...stankovič je koristniji od deka

dera
09-06-2009, 19:18
da imam para, kladio bih se sa vama da ako dodje deco ili neko slican, stankovic ispada, pa cak i ako proba sa mancinijem i quaresmom da igra

hulle
09-06-2009, 19:30
Julio Cesar

Maicon Carvalho Samuel Santon

Zanetti Motta Cambiasso

Elano

Ibrahimovic Aguero

ovaj Sulmaan Ahmad je stvarno na drogama

CurvaNord69
09-06-2009, 19:31
Gdje aguera izvuce, ccc.
Po meni
Cesar
Macion-Samuel-Chivu-Santon
Zanetti-Cambiasso-(elano, hamsik, deco, fabergas, xabi)
Ibra(mario)-Milito-Mario(cassano, arnautovic, lavezzi) :D

hulle
09-06-2009, 19:33
a gdje ti ibru na krilo hehehe

CurvaNord69
09-06-2009, 19:36
Ma to ti je ko u pesu SS :D

esteban
09-06-2009, 20:05

Oni trojica ne vrijede ni 50mil dok MM trazi oko 80mil za Ibru..po meni to je nemoguce sem da Chelsea nam uplati jedno 20-30mil uz njih

Krajisnik
09-06-2009, 20:08
a gdje ti ibru na krilo hehehe

Ma nije to krilo nego pozicija na kojoj se Ibrahimović najboje snalazi, takozvani support striker. Dolazi iz drugog plana i ima puno loptu u nogama a on je tad praktički nezaustavljiv.