View Full Version : Glasine o transferima
previse shvatas osobno, i brzo se ljutis
pa procitaj post tamo u kome si rekao ko sve dolazi.. ima ih min. 10, gdje ni za jednog ne govoris da nece doci
Ma salim se covjece,nisam se naljutio.. A rekao sam, jedan od onih. Samo Hernanes sigurno :D
ja mislim da je hernanes sigurno naš igrač u smislu rezerve . jer vjerojatno će se ići na fabregasa ili možda nekog drugog te čekat cijeli mercato ako slučajno nešto ne iskrsne , poslije ako ne uhvatimo ništa dobro uzet ćemo ga
DenchiNL
19-05-2009, 01:00
ma poenta ovog kao i svakog (barem bi trebalo) mercata je da se pojacamo
mi jos vise jer idemo na CL
to znaci dovodjenje igraca koji su kvalitetni ili bolji od ovih sto su bili standardni ove sezone
Odbrana:Maicon,Cordoba,Chivu,Samuel,Santon
Veza:Zanetti,Cambi,Stankovic,Muntari
Napad:Ibro,Mario
svi ostali su upitni ili na izlaznim vratima
s tim da mislim da ostaju Maxwell,mancini,quaresma,matrix
JM je jos dodatno skrenuo paznju na vezni red i rekao da kad god je neko falio od ove 4, mi smo bili u problemima, i da cemo pjacati vezu sa 2 igraca
ja se nadam da to onda ne bi trebali biti likovi poput Motte,dAgostina,itd
nego ozbiljni igraci = klasa koji odmah mogu u prvi sastav
naravno da ce biti tesko ali jbg
Posto je Ibra zacementiran u prvih 11 , ne vjerujem da je nas interes za Arnautovica bas konkretan, mozda za ubuduce ili za neku prvu opciju,50% prava itd.
Ibro i Arnautovic su isti tip igraca , staviti njih 2 zajedno u napad bi preraslo u natjecanje ko ce ga bolje lobovat itd , mozda da Arnautovic ulazi s klupe da mjenja Ibru mozda , ali rijetki su strpljivi mladi igraci a pog. ovi talentovani, tako da ce ovo prije biti osiguranje u slucaju da Ibro ode(ili u penziju ili u 2gi klub) da se ne mora mjenjat stil igre.
ma poenta ovog kao i svakog (barem bi trebalo) mercata je da se pojacamo
mi jos vise jer idemo na CL
to znaci dovodjenje igraca koji su kvalitetni ili bolji od ovih sto su bili standardni ove sezone
Odbrana:Maicon,Cordoba,Chivu,Samuel,Santon
Veza:Zanetti,Cambi,Stankovic,Muntari
Napad:Ibro,Mario
svi ostali su upitni ili na izlaznim vratima
s tim da mislim da ostaju Maxwell,mancini,quaresma,matrix
JM je jos dodatno skrenuo paznju na vezni red i rekao da kad god je neko falio od ove 4, mi smo bili u problemima, i da cemo pjacati vezu sa 2 igraca
ja se nadam da to onda ne bi trebali biti likovi poput Motte,dAgostina,itd
nego ozbiljni igraci = klasa koji odmah mogu u prvi sastav
naravno da ce biti tesko ali jbg
Posto je Ibra zacementiran u prvih 11 , ne vjerujem da je nas interes za Arnautovica bas konkretan, mozda za ubuduce ili za neku prvu opciju,50% prava itd.
Ibro i Arnautovic su isti tip igraca , staviti njih 2 zajedno u napad bi preraslo u natjecanje ko ce ga bolje lobovat itd , mozda da Arnautovic ulazi s klupe da mjenja Ibru mozda , ali rijetki su strpljivi mladi igraci a pog. ovi talentovani, tako da ce ovo prije biti osiguranje u slucaju da Ibro ode(ili u penziju ili u 2gi klub) da se ne mora mjenjat stil igre.
dobar post
nek mourinho dovede koga hoće , ako hoće neg dovede dželu hadžiselimovića , al ako ne osvoji LP jebat će ježa !
nek mourinho dovede koga hoće , ako hoće neg dovede dželu hadžiselimovića , al ako ne osvoji LP jebat će ježa !
Champions sledece sezone?? Uhh... Mozda pretenciozno malo. Polufinale bi bilo OK, ali odmah titula.. Tesko, ne i nemoguce, ali tesko.
Champions sledece sezone?? Uhh... Mozda pretenciozno malo. Polufinale bi bilo OK, ali odmah titula.. Tesko, ne i nemoguce, ali tesko.
ma kakvi, ne mozemo mi ni u 1/4 :(
a zašto ne, dosta mi je više čekanja, svi klubovi barca , man utd , chelsea kad idu u sezonu idu direkt na osvajanje. Pa mi smo Inter , i ovakvim stavom ko što je tvoj ni nemožemo napravit pomak u europi. Idemo do kraja ili nejdemo nikako! A Mou ima sredstva za pojačanje , odličnu strukturu kluba, predsjednika koji ispunjava sve njegove želje , igrače koji ga slušaju i ne vidim razloga zašto nebi pucali na najviši tron. Očekujem od special one da počne , Walk the walk not talk the talk! Da ga vidimo na djelu
Meni se svidja tvoj entuzijazam, i ja ga imam evo 15 godina, ali mislim da je konacno vrijeme za poceti neko planiranje. Svake godine krecemo sa misljenjem "Ove godine Champions" i onda.. prc. Sad trebamo sebi da damo cilj "Iduce godine ocemo polufinale najmanje, a sledece titulu". Malo organizacije ne skodi. Sad ne kazem da treba dici ruke sledece godine ukoliko dodjemo medju 4, ali ni ne treba praviti neku euforiju. Jer ko visoko leti, nisko pada ;)
Komitski Đeneral
19-05-2009, 01:25
Cambi-Inler-Essien
Quagliarella(Cassano)
Ibra
Milito
Skupo, ali jebeno dobro... :)
a za vPersie OMG , Mauro kači ono kad je fulio loptu i razvalio se
ako ima istine da wenger ide u Madrid
sumnjam da ide praznih ruku
vjerovatno ce ga neki htjeti pratiti , pog. iz odbrane
ali onda treba ozbiljno ici na fabregasa
mada su vece sanse da uzmemo par trkaca u vezi, jer je JM spominjao visok tempo u CL
Fabregas ce u Real 99% ako podje iz Arsenala..nase su sanse 1% jer Moratti nije spreman dati 40mil za jednog igraca a i Jose ne preferira kreativce na vezu a tako su nam potrebni da to nije zdravo
---------- Post added at 00:53 ---------- Previous post was at 00:52 ----------
mou je rekao u intervjuu jučer da želi veznog igrača fizički jakog , tehnički odličnog , i taktički pametnog :D pa sad ti znaj.
Essien
nije me bilo 2 sata i kad se vratih citao sam 5-6 strana novih o glasinama :) iiii tako ima lijepih za cuti...prosto se istopis :)
ma ovo je sad sve bezveze...od igraca sto se pominju mogu se jos tri tima napraviti a nama trebaju cetvorica :) ja cekam kraj sezone pa da komentarisem nesto vise :)
Komitski Đeneral
19-05-2009, 02:24
Ma salim se covjece,nisam se naljutio.. A rekao sam, jedan od onih. Samo Hernanes sigurno :D
Kad vec znas da dolazi sigurno, sigurno i znas koliko smo ga platili onda? Ne vjerujem jeftino, jer koliko sam nedje citao mali je zmaj od igraca, pa ga je cak i Barselona dugo ganjala...
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/05/18/1271772/inter-coach-jose-mourinho-captain-javier-zanetti-confirm
“Now we can say it: Inter are very close to signing Milito from Genoa,” Mourinho told reporters after last night’s win over Siena.
“Then we will buy a few midfielders and a defender, considering that we will bring 2-3 Primavera players into the first team.”
But president Massimo Moratti insisted that he will not break the bank to strengthen the squad and they will need to offload a few players.
“We will certainly reinforce the team, but first of all we will have to sell in order to have a balanced transfer campaign,” he is quoted as saying on FcInterNews.
“We will have to identify our transfer targets and then try to capture them. I have been reading that we have already signed Milito, but this is not the time to spend crazy money.”
Moratti confirmed his admiration for Udinese and Italy international striker Fabio Quagliarella while admitting that he is unsure of Zlatan Ibrahimovic’s future.
“I hold Quagliarella in high esteem,” admitted Moratti. “And I admire ‘Ibra’ as a player and as a man because he is a true professional.
“I think he will stay put. I hope he wants to remain because we have big plans.”
Whispers linking Milito with a move to the San Siro have persisted throughout the morning, increasing in strength with comments made by countryman Zanetti to Tuttosport.
"We are expecting a great season from Milito because he can score plenty of goals. I am happy that he is arriving," the Inter captain is quoted as saying, explicitly suggesting that Milito will join the Milan outfit in the summer.
Nadam se da su ti veliki planovi zasnovani na dolasku kvalitetnih igraca posebno u vezi dje nam najvise skripi
Kad vec znas da dolazi sigurno, sigurno i znas koliko smo ga platili onda? Ne vjerujem jeftino, jer koliko sam nedje citao mali je zmaj od igraca, pa ga je cak i Barselona dugo ganjala...
tu se spominje neka cifra pa ti sad procijeni :P
http://www.beneamata.com/showpost.php?p=16630&postcount=2488
mozda motta dodje i bude taj trkac iza milita i ibre :D
Motta je u Barceloni igrao poziciju DM (što sad u Barci igra Yaya Toure ili u Interu Muntari ili Vieira). Vieira će vjerovatno otići, pa će na toj poziciji biti Motta i Muntari. I onda će ih Mourinho rotirati, zavisno od protivnika...
Grujinho
19-05-2009, 10:41
a zašto ne, dosta mi je više čekanja, svi klubovi barca , man utd , chelsea kad idu u sezonu idu direkt na osvajanje. Pa mi smo Inter , i ovakvim stavom ko što je tvoj ni nemožemo napravit pomak u europi. Idemo do kraja ili nejdemo nikako! A Mou ima sredstva za pojačanje , odličnu strukturu kluba, predsjednika koji ispunjava sve njegove želje , igrače koji ga slušaju i ne vidim razloga zašto nebi pucali na najviši tron. Očekujem od special one da počne , Walk the walk not talk the talk! Da ga vidimo na djelu
Eh bambi, kad bi se to samo tako moglo ostvariti...pogledaj Chelsea....imaju još više para od nas, bolju ekipu ako smo realni...i još uvijek ne mogu osvojit LŠ...
ako se dovedu klasni igrači, koji se spminju uz inter, a to su Fabregas, Vidič, Van Persie itd itd...polufinale če biti realni cilj, a finale lako ostvarljiva želja... ali svi znamo da neče dovest te igrače, možda u najboljem slučaju jednog od njih trojice....
dakle sa militom, mottom itd itd to je sasvim druga priča...ja za takvu ekipu mislim, da nije ništa bolja od ove koju imamo...
Jose i Marco Branca su dosli do zakljucka da bi Arnautovic bio vise nego dobro pojacanje. Tako da se moze ocekivati napad na 192cm visokog napadaca Twentea. On bi bio taj 4. napadac koji bi cinio navalu Intera sa; Ibrom, Militom i SuperMariom...
@Komitski: Za Hernanesa se pominjala neka cijena 12-14 miliona.
Izgleda da se Joseu sve vise svidja ideja da Deco pojaca Nerazzurre...
Izgleda da se Joseu sve vise svidja ideja da Deco pojaca Nerazzurre...
Star, ali odličan igrač... mislim da može odigrati još 2-3 sezone na visokom novou. Takav igrač je ono što treba Interu -- neko ko zna uputiti pas napadačima. Naravno, igrao bi na mjestu Stankovića.
Stankovic je velika cena koju bi morali da platimo, ako bi dosao deco, tako da sam ja protiv :)
Star, ali odličan igrač... mislim da može odigrati još 2-3 sezone na visokom novou. Takav igrač je ono što treba Interu -- neko ko zna uputiti pas napadačima. Naravno, igrao bi na mjestu Stankovića.
Upravo tako. Mnogima on nije na vrhu spiska, ali meni je extra.
Gazzetta pise da se danas sastaju Moratti i Preciozi kako bi dogovorili prelazak Milita i Motte u Genou. Dali bismo Acquu (cijelog, mada neznam koliko je to realno), 16 miliona i na pozajmicu Viviana i Bonuccia, za njih dvojicu. To je zajedno nekih 28 miliona.
uh za deca bih odmah potpisao da dodje kod nas zamislite njega stavit iza ibre i milita pa nebi nam bilo kraja nigdje
http://images.alice.it/sg/sportuni/upload/mil/0016/milito30.jpg (http://sport.virgilio.it/calcio/calciomercato/moratti-vuole-inter-da-champions-in-arrivo-milito-motta.html)
Upravo tako. Mnogima on nije na vrhu spiska, ali meni je extra.
Gazzetta pise da se danas sastaju Moratti i Preciozi kako bi dogovorili prelazak Milita i Motte u Genou. Dali bismo Acquu (cijelog, mada neznam koliko je to realno), 16 miliona i na pozajmicu Viviana i Bonuccia, za njih dvojicu. To je zajedno nekih 28 miliona.
Slabo mi je matematika vazda isla ali mi se cini da to izlazi bar 5-6mil vise od tih 28..pa Acqua vrijedi 10mil ako ne i vise jer je mlad,a vec dokazan u seriu a zar ne?Da ga trebamo kupit od npr Genove kostao bi 20mil..
Slabo mi je matematika vazda isla ali mi se cini da to izlazi bar 5-6mil vise od tih 28..pa Acqua vrijedi 10mil ako ne i vise jer je mlad,a vec dokazan u seriu a zar ne?Da ga trebamo kupit od npr Genove kostao bi 20mil..
16miliona + Acqua (12m)=28miliona. Pozajmice ne kostaju nista ;)
I po tebi je li glupo dat toliko?Posebno me zabrinjava taj Motta koji jes dobar ali ako treba on da nam poboljsa vezi i bude glavno pojacanje na sredinu :confused:
Cambi-Inler-Essien
Quagliarella(Cassano)
Ibra
Milito
Skupo, ali jebeno dobro... :)
to moze al za nekih 3-4 godine kad se zanetti oprosti :( jer jarane njega ni tri essiena nemogu izbacit iz prve postave a kamoli taj inler a na bekovima zanettiu vise nije mjesto jer smo tu i bez njega prejaki
I po tebi je li glupo dat toliko?Posebno me zabrinjava taj Motta koji jes dobar ali ako treba on da nam poboljsa vezi i bude glavno pojacanje na sredinu :confused:
Pa ja od pocetka pricam da je Milito dobro pojacanje, ukoliko on sam ne kosta vise od nekih 18 miliona (kao sto ispada i da nije). Motta je dobar igrac. Ove godine, po prosjecnim ocjenama, 4. najbolja igraca Italije su: Ibra, Cambiasso, Milito i Motta. Tako da ne brigaj o njegovom kvalitetu... ;) Sad svi bi mi radije De Rossia i Fabregasa, ali to je tesko ostvarivo. Ja bih sa Hernanesom voljeo da vidim jednog izmedju Motte - D'Agostina - Mela. To bi bila dobra pojacanja..
ako mourinho misli igrat 433 onda će ti to i bit najveće pojačanje u veznom ili da bude neko ''veće'' ime od motte opet će bit defanzivniji
jer šta misliš onda imat 4 ofanzivca na terenu? tj. mourinho nije takav 3 ona naprijed ofanzivna plus ofanzivniji veznjak = 4 ahahah da - mourinhov mentalitet :rolleyes:
E taj Melo bi bio ok jer je mlad a ima dosta tehnike u njegovim nogama,solidan sut..
DenchiNL
19-05-2009, 13:57
ja sam ubijeđen da će nam doći trkači u vezi
ako dođe ofanzivni , doći će jedan ali jeben = extra klasa
jer je stvarno ocigledno bilo da nam je falilo daha protiv ManU
a budući da JM obožava pressing igru i to od njihove polovice
daj bože da essien dođe ili neki drugi allrounder
---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:56 ----------
Mauro I agree :-)
CurvaNord69
19-05-2009, 13:59
Po meni je idealna veza zanetti-cambiasso-xabi-? (muntari, deki, hamsik?), al nece niko bit na strani, nego sve centrala
Gazda Genove potvrdio da se sastaje ove sedmice sa celnicima Intera i rekao kako postiji zelja Intera za Militom i Mottom..za Milita kaze da ostaje u Genovu 10% (zavrsena stvar) dok za Mottu kaze da je 50% da ce ostati(tj povecava odstetu za njega)
CurvaNord69
19-05-2009, 14:31
Netreba nam motta po meni
njegov agent za Italiju Faccini :
Faccini, vi ste agent Arnautovića za Italiju?
''Više nego agent sam zastupnik igrača u Italiji, ja vodim razgovore sa klubovima Serie A''.
Kakva je situacija? Novine spominju interes nekih talijanskih momčadi...
''Da, situacija je baš takva koja se čita preko štampe: postoje neke momčadi koje prate igrača''.
Ali novine spominju i pregovore s Interom.
''Postoji interes Intera prema igraču''.
Konkretan interes?
''Da''.
Na koliko je igrač procijenjen?
''Oko 11/12 M €''.
Koji su klubovi izvan Italije interesirani za Arnautovića?
''Ne bih znao reći: ja se bavim samo talijanskim tržištem''.
11/12 mil pa sta je to on bas je toliki igracina
CurvaNord69
19-05-2009, 15:01
Ma precjenjeno sve, odigra 2 utakmice odma su to klase
List ''La Nazione'' piše da je Fiorentina za Mela zatražila 20M€ + Chivua za Mela.
Treba potvrditi da li je točna informacija ali ako je tako čini se više kao provokacija Fiorentine koja želi reći da nije na prodaju osim pri vrlo velikim ciframa koje bi Moratti teško prihvatio
Ma precjenjeno sve, odigra 2 utakmice odma su to klaseVjeruj da je decko veliki talenat.
List ''La Nazione'' piše da je Fiorentina za Mela zatražila 20M€ + Chivua za Mela.
Treba potvrditi da li je točna informacija ali ako je tako čini se više kao provokacija Fiorentine koja želi reći da nije na prodaju osim pri vrlo velikim ciframa koje bi Moratti teško prihvatio
Klauzola za raskid ugovora Felipe Mela je 22 miliona eura. Tako da ovaj text nema veze s vezom. Osim ukoliko nisu Chivua procijenili na 2 miliona ;)
Ja bih se resio chivua ako bi imao prilike, znaci on i 10 mil za mela
jeste da je chivu odlican igrac ali su tu povrede
Inter are reportedly ready to table a bid of nearly Ł30m for the duo in addition to the services of striking prospect Robert Acquafresca and the loans of Leonardo Bonucci and Azzurrini goalkeeper Emiliano Viviano.
isuse bože ja ću ovog morattija ubit !!
Balotelli#45
19-05-2009, 15:30
Inter are reportedly ready to table a bid of nearly Ł30m for the duo in addition to the services of striking prospect Robert Acquafresca and the loans of Leonardo Bonucci and Azzurrini goalkeeper Emiliano Viviano.
Za koga ovo Messija ???
CurvaNord69
19-05-2009, 15:31
?????? nije moguce ovo
Ljudi, 28 miliona (16 u keshu, i Acquafresca -12m) i nije bas prevelika cijena. To ti ispada da je cijena Milita nekih 16-18 miliona, a Motte 10-12m. Nije to sad nesto za hvatat se za glavu.. :rolleyes:
Meni je jedino zao sto bi otisao Acqua (iako i dalje smatram da ce on otici kao comproprieta , nego ovako). 28 miliona kao cijena njih dvojice zajedno, mi nisu uopste bacene pare..
nera, aquafrescu da sad kupujemo od genove bi došao 15 milja najmanje , jer je mlad . to ti ispadne dosta. A koliko vidim ovo je cijena u funtama tako da to ispadne jako puno za par prosječnih igrača koji su došli u genovu kao balavanderi , te ih uzimamo kao najjača pojačanja na temelju jedne sezone
i ne piše da je aqua uključen u cijenu , piše 30 milijuna funt uz aquafrescu i ova dvojica još
ahah a pazi ovo : Juve blizu dogovora za Quagiarellu
dobro je ako ovog uzmu onda čestitke našima prave iskrene
jedino što mi se sviđa što je izvor tuttosport koji je općenito smiješan ne samo zato što su juventini
nera, aquafrescu da sad kupujemo od genove bi došao 15 milja najmanje , jer je mlad . to ti ispadne dosta. A koliko vidim ovo je cijena u funtama tako da to ispadne jako puno za par prosječnih igrača koji su došli u genovu kao balavanderi , te ih uzimamo kao najjača pojačanja na temelju jedne sezone
Pusti ti goal.com, funte i gluposti. Nemaju oni pojma. Acquafresca je procijenjen na 12 miliona eura, i mislim da je to realna cijena. Isto tako, ukupna cijena njihovog transfera bi bio 28m eura, nista vise.
A Diego Milito je za Genou u nesto oko 80 meceva zabio 52 gola (sto prvi dolazak, sto ove godine). U Zaragozi 53 u 108 meceva. Ovo su samo ligaski golovi. Tako da to nisu cifre jednog balavandera koji je imao tek jednu prosjecnu sezonu ;)
Thiago Motta je bio igrac Barce, a oni ne kupuje bas bezveznjakovice. Igrao je tamo 138 utakmica (a znajuci kakve je probleme sa povredama, to je veliki broj meceva). Ove godine je odigrao prakticno sve meceve (osim jedan zbog diskvalifikacije) i zabio 6 golova (kao zadnji vezni vise nego dobro).
Ja znam da oni nisu atraktivna imena kao sto ocekujete, i ja bih radije Fabregasa i Aguera, ali to necemo gledati skoro. Tako, budite zadovoljni, jer su ovo dobri igraci. Milito je 99% nas, dok za Mottu nije sve jos definisano.
isuse bože, samo ne Quaqliarellu, najdaži mi napadač u Italiji. Neznam šta ovi čekaju , siguran sam kad bi Quaqlia morao birat bi izabrao Inter je ga Mou obožava a i Quaqlia cijeni vrlo Moua .
edit: nera nije goal.com već channel4 , što god za milita nije igrao ni u jednom velikom klubu , plus od tih golova zabio je trećinu ako ne i više iz penala. A genovljani igraju da svaka , ama baš svaka lopta ide na njega. Što u interu neće bit slučaj . Motta je dosta odigrao za barcu ali većinom ulaska sa klupe , grijao je tamo xaviju, decu , iniesti, albertiniju , van bommelu. Nikad nije bio standardan. Nekad zbog ozljede ali većinom zbog nedovoljne kvalitete. Činjenica je da motta i milito danas nebi igrali u klubu koji osvaja LP ali izgleda da su za Inter i više nego dobri!
CurvaNord69
19-05-2009, 16:02
E pa nije tolko hvatanje za glavu za milita, ali motta je ZADNJI vezni, a tu poziciju moze svak igrat. Racunam da ce vieira otic, ali opet mogu igrat : cambiasso, muntari, zanetti, chivu, to je vec 4 igraca, a imamo 1 zadnji i 2 centralna vezna.
sto bre masima, pa valjda to mou odlucuje :D
Izgleda da je sinoc bio neki simpaticni telefonski poziv izmedju Arnautovica i Josea. Vidjecemo sto ce tu biti..
Sledece nedjelje ce biti vise price o De Rossiu. Kroz Rim opako kruzi prica da je Inter itekako zagrizao. Momak je izjavio jos prije dvije sezone da nece kao Totti ostati cijelu karijeru, ukoliko vidi da nema sanse da osvoji neke trofeje. Roma je u velikim dugovima.. Ko ce ga znati.
Arsenal sprema ponudu od 14 miliona za Chiellinia. Mislim da je to mala cifra. Za te pare sigurno ne bi promakao nasima...
EDIT: Inace, Arsenal sprema poudu od 20 miliona za SuperMaria. Njemu bi bila ponudjena plata od 3 miliona godisnje. Ali od ovoga nema nista, on se ne pomijera iz Intera..
Arsenal sprema ponudu od 14 miliona za Chiellinia. Mislim da je to mala cifra. Za te pare sigurno ne bi promakao nasima...
Nadam se da se salis :D nebi valjda stvarno hteo njega kod nas :)
Nadam se da se salis :D nebi valjda stvarno hteo njega kod nas :)
Chiellini mi je jedan od mrznijih igraca, ali za 14 miliona dovesti takvog igraca, je extra potez. Uz Samuela i zdravog Chivua, on je po meni najbolji stoper Italije..
zašto bi se šalio, on je odličan stoper, pravi moderni stoper, jak i brz, i postiže golove
ali to što nera kaže ne stoji, jer oni možda NE ŽELE NAMA prodavati igrača ako bi ta bila cijena
zašto bi se šalio, on je odličan stoper, pravi moderni stoper, jak i brz, i postiže golove
ali to što nera kaže ne stoji, jer oni možda NE ŽELE NAMA prodavati igrača ako bi ta bila cijena
To sigurno, ali ako bi ga dali Arsenalu za 14m, nama bi za 17m-18m. A i za te pare, on je odlicno pojacanje.. Ali, opet, Rubentus ide ka pojacavanju ekipe , tako da sumnjam da ce se odreci jednog od najvaznijih graca...
i ja mislim da kada bismo kupovali od Cagliarija Aquu, platili bismo oko 15m
http://images.alice.it/sg/sportuni/upload/mil/0016/milito30.jpg (http://sport.virgilio.it/calcio/calciomercato/moratti-vuole-inter-da-champions-in-arrivo-milito-motta.html)
kako mu samo ruzno stoji
ma ne vjerujem ni tada, istina da dobiješ 3,4 M eura više ali opet pojačavaš i to strašno najvećeg rivala plus i onako su im navijači ludi u zadnje vrijeme, a i arsenal pi podigo bez problema za tih par milijuna još
tako je nema šanse da ga prodaju pre bitan je za njih kao što bi bio za bilo koga drugog
ahaah Adebayor, sad je kao to prvo ime koje želi za napad Mourinho
prošle sezone je Arsenal odbio ponudu Milana preko 30M a i sad bi se trebala vodit borba sa rossonerima ako su naši zaista interesirani
Adebayor.. po meni to je patka...
CurvaNord69
19-05-2009, 16:41
Ma 100% odakle njega sad kad je milito vec u basci :D
Bedy Moratti: " Normalno da bi mi bilo zao ukoliko ode Ibrahimovic, jer sam ubijedjena da je on najbolji igrac u Italiji. Ipak, ukoliko ode, bice svi preduslovi da dodje jedan novi sampion. Ja sam mirna dok je tu Massimo. Njemu nije potrebna pomoc Arapa, on moze sve sam..."
Tako i treba..
EDIT: Paolillo kaze da ce sve uraditi da Ibra ostane, kako bi se oko njega napravila jaka ekipa. O Adebayoru ne prica nista, jer se u tom slucaju ukljucuju druge ekipe, i samo se podize cijena. Milito i Motta? Kaze, pricace se , ukoliko dodje do dogovora.
EDIT2: Zenit koji je zainteresovan za Iaquintu i Quagliarellu, sad se raspituje za Quaresmu...
EDIT3: ESCLUSIVA, FACCINI: "GROSSO INTERESSE DELL'INTER PER ARNAUTOVIC" (http://24oredisport.com/?action=read&idnotizia=10807).. Znaci, veliko interesovanje za Arnautovica, po rijecima njegovog predstavnika.
Irelend razmislja o odlasku iz Man City, meni ovaj igrac ima sve atribute da igra pored Ibre (rasni je strijelac kao rocchi, ima strasan pas, snazan je...)
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hdRThyK4G7k&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hdRThyK4G7k&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Drugi igrac koji bi takodjer odlicno u paketu dosao jeste Micah Richards, cija cijena kazu iznosi Ł12!
A nasi neke milite i motte ganjaju, stvarno jadno!
dera, Ireland je centralni vezni a Rocchi napadac?? Kako ti na um pade da bas njih uporedis covjece? :D
Mada, dobar je sigurno.
Mourinho kaze da ce Quaresma sledece sezone nazad u Inter, jer ima ugovor sa nama, i jer niko nece da ga kupi zbog lose sezone koju je imao. Ali kaze da ce morati da promjeni mentalitet ukoliko hoce da igra...
jos bolje, mada ponekada igra isureno odmah iza robinha
dera di si bio danas? igro manager pa gledo ocjene richardsa ili?
richards mora po d hitno u italiju na taktičko školovanje, uostalom onaj idiot od trenera kojeg imaju ga stavlja na desnog beka gdje pojma nema, a općenito to je tip kojem bi bilo bolje da igra am. football ili nešto drugo s obzirom na građu, ima on još puno za naučit prije nego dođe u jedan Inter
a Ireland je igrač kojem će jedan City bit najveće ''dostignuće'' u karijeri, mogu ti reć da mi se sviđa jer je vrlo nesebičan igrač i dobar je za kombinacije ali ipak radi neke glupe greške gledo sam ga u kupu uefa ove sezone i s takvim igračima se sigurno ne osvajaju trofeji, mislim pogotovo ne oni evropski
onog richardsa taman pohvale i onda sjebe sve živo u sljedećoj tekmi :sivi:
Richards ima strasan potencijal, ali definitivno treba kod boljeg trenera da ide, i da ga maknu sa beka, kao sto Mauro kaze.
manager, ne, citam da ce u aston villu, a ja kada sam ga god gledao bio je tako dobar na stoperskoj poziciji za ne povjerovati
motta + milito..pa super jeftino smo prosli...ali ja bih im jos ponudio maria + 10mil a oni da dodaju jos ferraria
CurvaNord69
19-05-2009, 19:03
Neznam bas da vole igraci dolazit iz engleske u italiju, a po meni bi za obranu najbolje bilo dovest richards/zapata, jer je i vidic vec bilzu 30
onaj fifin agent Morabito oktriva toplu vodu :
po njegovom mišljenju Ibra će napustiti Inter, kaže da ga vidi dobro u Barci
za Eto'o'-a : moguće, zbilja dobar igrač, ali treba vidjeti interesira li crno-plave
postoji mogućnost da De Rossi napusti Romu, ali sve će ovisiti o klupskim odlukama vezano uz eventualnu kupovinu kluba, ako novi vlasnici budu investirali dobro, ako ne scenariji bi se mogli promijeniti(wow to nisam znao, otrkiva toplu vodu)
malo iluzija za Fabregasa : veoma je teško da će otići iz Arsenala ( PUNO JE REKAO :sivi:) opet otrkivanje tople vode
i na kraju za Arnautovića : bio bi dobar potez, veliki je igrač
CurvaNord69
19-05-2009, 19:22
Ma kolumbo taj lik, nema sta
Koje legende ovi fifini agenti :D samo se brukaju za malo paznje :sivi:
U studio sportu kažu sljedeće :
-Laporta nakon finala lige prvaka planira napad na Ibrahimovića, 40M€ plus Eto'o, problem je u cijeni Etoo'a koju barca procjenjuje nakon opet dobre sezone na 22M€ a Inter pola od toga(WTF?)
-agent Arnautovića viđen danas u Interovim uredima
-Zenit nudi 16M za Quagliu, 3 više od Intera i Juvea
fine novosti, napokon bez milita :D
U studio sportu kažu sljedeće :
-Laporta nakon finala lige prvaka planira napad na Ibrahimovića, 40M€ plus Eto'o, problem je u cijeni Etoo'a koju barca procjenjuje nakon opet dobre sezone na 22M€ a Inter pola od toga(WTF?)
To nije istina, 100%. Guardiola više puta izjavio da za formaciju koju Barca igra igrači tipa Benzema ili Ibrahimović jednostavno ne odgovaraju, dok igrači kao Eto'o, Drogba ili Trezeguet odgovaraju. Tako da nema brige. ;)
dobro ali Ibra je vjerojatno najkompletniji napadač današnjice, tako da ta teorija ''TIP'' igrača po meni pada u vodu, jer može igrat kao što igra u Interu malo po svukud i nekog fiksnog sidruna ako treba, igra barce tj. često puta Eto'o u napadima dobije loptu onda je malo brani i čuva dok ne doda messiju ili na drugo krilo pored sebe, to bi Ibra realno radio još bolje jer su njegove sposobnosti čivanja lopte i držanja fenomenalne
sad koliko je taj interes istinit ne znam
Balotelli#45
19-05-2009, 21:36
Ma kazem vam 100 posto ibra ostaje po meni naravno bar ove sezone u to sam uveren .Sto se tice pojacanja ovaj Arnautovic bi mogao biti dobar ali neznam previse je tu gomilanja napadaca ibra mario acqua milito quaglia/cassano jos on previse bi bilo mozda da ga dovedemo pa negde na pozajmicu posaljemo jedino to.
Ne zaboravi Drogbu ;)..... nego ko je taj,i za koga igra...Arnautovic??
Nego jer se secate da je Ibesivic il kako gol se zove,rekao da ce u hofenhajmu ostati do kraja sezone,a kasnije preci negde...a mi smo se tad bas bili zagrejali...cudo da ga se sad niko neseca iz naseg staba...
Arnautović igra za Twente
Ne zaboravi Drogbu ;)..... nego ko je taj,i za koga igra...Arnautovic??
Nego jer se secate da je Ibesivic il kako gol se zove,rekao da ce u hofenhajmu ostati do kraja sezone,a kasnije preci negde...a mi smo se tad bas bili zagrejali...cudo da ga se sad niko neseca iz naseg staba...
zato sto se ozlijedio i svi misle da se nece moci vratiti u onu formu, iako sam ja siguran da ce opet da zabija golove, ne mora obarati rekorde, ali ce opet iduce sezone jedno 20tak golova da zabije
CurvaNord69
19-05-2009, 22:23
E sad to za barcu nije istina 100%
a nebi se bunio zamjena messi ibra :D
ma messija bi potrgali u italiji. On je dosta svilan a tek kad mu se zaleti neki chiellini ili taki balvan , potrga djete jadno. U španiji se igra dosta fin nogomet. Dok u Italiji pobjeđuju podmukli , zato je Ibra ko rođen za italiju.
CurvaNord69
19-05-2009, 23:00
Pa kako je inzaghi ziv jos ? :D
Ma kazem vam 100 posto ibra ostaje po meni naravno bar ove sezone u to sam uveren .Sto se tice pojacanja ovaj Arnautovic bi mogao biti dobar ali neznam previse je tu gomilanja napadaca ibra mario acqua milito quaglia/cassano jos on previse bi bilo mozda da ga dovedemo pa negde na pozajmicu posaljemo jedino to.
koje crno gomilanje
bice ibra,mario i acqua/millito i gospodin X
on je isto često ozlijeđen, ktome još ga obrambeni jaaako se čuvaju da ga ne taknu jer ovaj pada odma ko metkom pogođen . Stalno je u 16-ercu , dok messi je igrač koji sa 25 metara ulazi u 16. To prolazi u španiji ali u Italiji takve igrače ''režu'' već ko 23 metra :D
koje crno gomilanje
bice ibra,mario i acqua/millito i gospodin X
Ibra, Mario, Milito i ocigledno Marko Arnautovic. Sprema se petogodisnji ugovor, po kojem bi Marko primao 2 miliona godisnje ;)
Ovo bi bio odlican potez.
a quaqlia?? Kvragu daj inter kupi talijana
edit: ljudi nemojte se iznenadit ako taj 4 napadač bude Cruz
a quaqlia?? Kvragu daj inter kupi talijana
edit: ljudi nemojte se iznenadit ako taj 4 napadač bude Cruz
Tesko da ce Quagliarella doci ukoliko potpise Marko. Zlatan, Milito, Mario, Marko i mozda upravo Cruz, kojem je ponudjeno produzenje ugovora. Mada, najprije ce ostati na ovu prvu cetvorku..
Meni je banja ukoliko Marko dodje. Pravo je dobar...
dobar je raspored napadača , dva starija zlatan i diego m. i dva mlađa koja će da uče i grizu ali eto daleko je to od završenog
Komitski Đeneral
19-05-2009, 23:31
Kojeg je porijekla Ma$a popularni ?
Kojeg je porijekla Ma$a popularni ?
Srbin, igra za Austriju.
Komitski Đeneral
19-05-2009, 23:39
Imam neki o$ecaj za tog malog da ce biti bombonica...
uglavnom će nam juve uzeti, quagliu i d'agostina, za sad su već uzeli diega, pa nek mou ide na njegov 433 sa super igračima
Grujinho
19-05-2009, 23:48
uzeo juve več cannavara, diega, sad če i quagliarellu i d'agostina i evo njih na tronu sljedeče sezone...a mi čemo opet ovde na forumu mjesecima tražiti optimalna pojačanja za inter i čitat kako bi villa volio igrati sa zlatanom, kako bi messi jednog dana zaigrao za inter, kako je fabregas dostupan, a naši če kupovati motte,.... pih
ako ništa drugo ovo za Arnautovića bi moglo bit dobro jer sumnjam da bi igro odmah u prvoj a dečku treba kontinuitet, a Genoa je pak prva ekipa koja se javila za njega, tako bi im dali ovog na posudbu a Acqua bi išo u Napoli koji je zagrizo za njega - na POSUDBU
al opet quagliu i cassana čemo propustit da bi se uzeo Militooooo ahahah
Ljudi, Mourinho stvara ekipu i za buducnost. Zavisi od Acquafresce, jer neznam sto ce biti. Ali, pored njega, imamo: Santona, Hernanesa (vjerovatno), Arnautovica (na tome se radi) , Coutinha i Balotellia, koji ce da budu superstarovi u ledecih 10 godina.
Morate da gledate na druge staze. Svako ljeto i zelje, da se napravi najjaca ekipa Evrope padaju odmah u vodu, jer bez planiranja nema velikih rezultata. Facchetti je planirao, i za dvije godine nas doveo do ovoga dje smo sad. Sad Jose treba da planira, i da nas za 2-3 godine dovede do vrha Evrope...
Komitski Đeneral
19-05-2009, 23:56
Dajte ljudi polako, ljetni prijelazni rok nije jos ni poceo a vi panicite.. Osvojice Juve titulu? Nidje veze...
je super planiranje ovo ono, ali s militom planiranje?? a quagliarella? cigarini nije planiranje, danas sam čuo neko ga uzeo već, eh naši genijalci
haha i mauro je poludio sad ko i ja . Milito je planiranje na dvije godine , taman koliko će jose ostat još u Interu
je super planiranje ovo ono, ali s militom planiranje?? a quagliarella? cigarini nije planiranje, danas sam čuo neko ga uzeo već, eh naši genijalci
Vjerovatno ga je Napoli uzeo. On je dobar igrac, ali koji je ove godine imao velikih problema sa povredama. I do sad je igrao za Atalantu i Parmu, nije probao najvece timove.
Milito je igrac sesnaesterca, kakvog nemamo. Dok Quagliarella igra povucenije(kao Ibra, Mario, a i Arnautovic-ukoliko dodje). Znam ja sve to , da on napada prostore i daje lijepe golove, ali Milito ce nam vise korisiti. A i nije da ima 40 godina. On moze odigrati 3-4 veoma dobre sezone...
eheh ali nemamo ni igrača tipa Quaglia, samo pazi koja imena budu došla, odjednom će Ibra reć ej dosta mi je ovog neću opet ja rješavat 80% tekmi, baš da mi je znat šta Ibra misli o Militu i Motti
mislim i meni je čak drago da dođu ovi dva, ali ono da nema drugog ili da su jeftini pa da kažeš ajde nemamo love uzećemo ovo doć će nam dobro
jebote sad čitam Mexes, 15-18M
To za Mexesa mislim da nije istina. Dok, za slicnu lovu, Milito mi je bolji od Quaglie. Ovaj ce dati mnogo vise golova...
Dok je Motta vise nego solidan. Hebiga, za nekih 12 miliona ne mozes dovesti Xavia ;)
Grujinho
20-05-2009, 00:07
a da napravimo protest pred meazzom protiv militovog dovođenja?
:)
Komitski Đeneral
20-05-2009, 00:09
Da li Vi stvarno mislite da sve pise na goal.com-u i da mi znamo nasu svaku zelju i potencijalno pojacanje? Dajte stvarno ne budite kao djeca.. Ispade eto da je nasa uprava debilna a svi su ostali pametni... Polakote, sacekajte malo ne trcite pred rudu.. Zdravo svi bili pa vidjeli, ne pravi se ekipa ova za jednu sezonu, nego se polako, strpljivo stvara nova generacija koja treba da hara Evropom za koju godinu...
CurvaNord69
20-05-2009, 00:10
a da napravimo protest pred meazzom protiv militovog dovođenja?
:)
:sivi: :sivi:
a ne stvarno, previse se pise u transferima bezveze, sad nisam ulazio na forum sat ipo i vec su nove 3 strane o transferima a nista konkretno
to ti se samo čini da je dobro što će milito zabit više golova , možda vidjet ćemo koliko će dobit lopti jer neće ić sve na njega kao što je navikao. Dok iako bi možda Quaqlia zabio manje , drugi igrači bi zbog njega zabili više sigurno. Jer on dosta radi i igra za ekipu. Nešto slično ko Rooney u man utd-u
Stephen Ireland's Range Rover
http://www.faniq.com/images/blog/IrelandPinkRange_800x459(4).jpg
Grujinho
20-05-2009, 00:18
hahaha
ipak je to sigurno fotomontaza....
a sto se tice Arnautovića....dečko je talenat....odlična tehnika za napadača....nije đaba "novi ibrahimović"
CurvaNord69
20-05-2009, 00:18
Odma mi se ne svidja ovaj da dolazi :D
Pa zasto curva, auto mu je do bola :D
Grujinho
20-05-2009, 00:57
zanimljivo
http://www.index.hr/sport/clanak/dzeko-znam-da-me-chelsea-zeli-ali-ja-hocu-u-milan-ili-juventus/434463.aspx
zanimljivo
http://www.index.hr/sport/clanak/dzeko-znam-da-me-chelsea-zeli-ali-ja-hocu-u-milan-ili-juventus/434463.aspx
staro :P
CurvaNord69
20-05-2009, 01:09
Nisi u toku :D
a mene vise zanima onaj s 10kom :D
Izgleda da smo postigli dogovor sa agentom Arnautovica da potpise na pet godina za nas..
Izgleda da smo postigli dogovor sa agentom Arnautovica da potpise na pet godina za nas..
Stara vijest :D Sad samo treba da se dogovorimo sa Twenteom. Oni traze 15 miliona, ali bi to trebalo da se zavrsi na 11-12m. Arsenal je jos uvjek u igri.
Marco Branca je bio u ponedjeljak u Londonu, i kazu da je bio mozda radi Carvalha, koji hoce da napusti Bluese. Ricardo bi dosao za nekih 5-6 miliona.
Carvalho je kao stvoren za nas, samo sto je napunio 31 :sivi:
siguran sam da carvalho može još 2 godine na visokom nivou, i za to 5-6M nije puno, to ne bi bio loš transfer, dobivaš iskusnog i već formiranog igrača, kojeg još i trener poznaje savršeno
gdje ste iskopali carvalha za 5mil...pa nasa uprava slobodnog igraca plati vise hehehe
i kakav vas arnautovic spopao...pa zar vam nije dosta sto smo sutnuli acqa pa zelite i da maria sutnemo
gdje ste iskopali carvalha za 5mil...pa nasa uprava slobodnog igraca plati vise hehehe
i kakav vas arnautovic spopao...pa zar vam nije dosta sto smo sutnuli acqa pa zelite i da maria sutnemo
http://fcinternews.it/?action=read&idnotizia=4712
Arnautovic, igrac Twentea. Zovu ga "novi Zlatan". Mlad, i vise nego dobar. Nece on ugroziti Maria, ne boj se ;)
http://fcinternews.it/?action=read&idnotizia=4713
Evo ovdje se pominje da Ricardo hoce da ide iz Chelsea. Cijena 6-7 miliona :D
Enfant Terrible
20-05-2009, 12:38
Za 5-6M€ za Carvalha, ne možemo pogriješiti. Bolji je od Burdissa i Cordobe zajedno, a Matrix više i neigra kako treba. Uostalom, čak bi mogli "tušnuti" negdje Burdissa i tako zaraditi dodatnu kintu.
L'Inter sfida il Milan per Mexes e Adebayor
stvarno mi nije jasno...samo se spominju def vezni i napadaci...nigdje kreativaca..i kako mislis nece ugroziti..pa damo 15mil da igrac rostilja...hajd kad mogu qua i mancini nek im ovaj pravi drustvo hehe
uglavnom ljudi danas se sastaju moratti i preziosi, pa možda već danas bude najavljeno šta
dBd ih murija zaustavila i strpala u zatvor :)
dBd ih murija zaustavila i strpala u zatvor :)
ahahaha, e pa mislim da je jednom preziosi dok je bio predsjednik venezie ili ne sjećam se sad, bila neka fora da su s nekim namjestili utakmicu i budale su išli plaćat(ne znam ko kome nije bitno) uživo u gotovini, sve to kao u sklopu kupovine nekog igrača bla bla, i murja ih ulovila na djelu, tako neka priča bila, preziosi nije bi tamo naravno ali kao predsjednik morao poslje odgovarat za nešto, možda poslje nađem nešto o tome jer se jedva sjećam, možda nera zna hehe
CurvaNord69
20-05-2009, 13:19
Pa za 5mil i 2godine ugovora je to dobro, a ne uzet za velike pare nekog starohana :D
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:15 ----------
evo sad na goalu pise "inter want mexes and carvallho". mexes je laz 100%, jer mi ne podnosimo njega, on ne podnosi nas, i on je veliki supljak u obrani
nera prvo kazes za Carvalha 5-6 pa onda od 6-7 :D , koliko poznajemo nasu upravu ta cena moze skociti i do 15 hehe
Enfant Terrible
20-05-2009, 13:31
Zenit je navodno zainteresovan za Quaresmu.
Zenit je navodno zainteresovan za Quaresmu.
Tesko da ce ista od toga biti. Ostaje on 90%
nera prvo kazes za Carvalha 5-6 pa onda od 6-7 :D , koliko poznajemo nasu upravu ta cena moze skociti i do 15 hehe
Na jedan sajt je pisalo 5-6m, a na drugi 6-7m. S obzirom da ti ne dajes pare, ne opterecuj se previse ;) :P
Arnautovic je prihvatio transfer u Inter, ali ne i da bude pozajmljen Genoi ili bilo kojiem drugom klubu. Hoce momak da ostane u Interu, i pokaze sta zna. Ovo dosta govori o njegovom karakteru...
Enfant Terrible
20-05-2009, 13:53
Arnautovic je prihvatio transfer u Inter, ali ne i da bude pozajmljen Genoi ili bilo kojiem drugom klubu. Hoce momak da ostane u Interu, i pokaze sta zna. Ovo dosta govori o njegovom karakteru...
Ovo pokazuje da nije samo sličan Ibri po tjelesnoj konstituciji, već i po karakteru :)
http://www.calciomercato.it/imagenes/detalle_1/NEWS_1242816645_arnautovic.jpg
Marko Arnautovic
Groener, Markov predstavnik, je rekao: "Blizu smo, ali jos uvjek nema dogovora. Mislim da cemo uspjesno zavrsiti pregovore sa Interom. Nerazzurri su velika ekipa, odlicni domacini i velika gospoda. Veoma mi je drago sto sam bio u prilici da razgovaram sa Interovom upravom, i smatram da se transfer moze zavrsiti do kraja ove nedjelje. 10 miliona eura? Da, to je cijena."
Chelsea je pokusao da se ubaci u trku za mladim napadacem (tek napunio 20. godina), ali Marko hoce da igra za Inter.
CurvaNord69
20-05-2009, 14:14
Dobar za klupe :)
u studio sportu kažu sljedeće :
postignut dogovor i s Arnautovićem i sa Twenteom(oko 10M), i kažu da će po svemu sudeći u Genou
Barca kreće na Ibru nakon finala LP-a
Tottenham praktički kupio Iaquintu za 15M€ koje juve odmah misli dati Udineseu za Guagliu i tako preskočiti nas, sjajno
da,ali sada mi nije jasno...da kupujemo i milita i artukovica...mislim kvalitetni su to igraci..ali gomilamo igrace u napadu...a vezni red ne stoji bas....ja mislim da ce da inter ovo ljeto dosta da trguje....nadam se kvalitetno
Quaresma#7
20-05-2009, 15:10
Bilo bi dobro da imamo sledeče sezone Ibrahimoviča, Milita, Balotellija i Arnautoviča.
Jedino če biti problem koga dati u igru sa Ibrahimovičem.
Chelsea je pokusao da se ubaci u trku za mladim napadacem (tek napunio 20. godina), ali Marko hoce da igra za Inter.
ovim je dobio mene, za vas ne znam :D
CurvaNord69
20-05-2009, 15:34
Svaki marko voli inter :D
<--------- :P
Svaki marko voli inter :D
<--------- :P
ajde pericu cuti :D
CurvaNord69
20-05-2009, 17:03
:( Pa ivani su svi za rube :D
joj kako će vam dera obrisat ove postove sa warning poklonima :P
Mottin agent :
Thiago Motta je već Interov igrač?
''To mogu potvrditi Inter i Genoa, ja ne''.
Po riječima Preziosija transfer je praktički zaključen?
''Onda sam sretan. Zvat će me iz Intera i ići ćemo potpisati ugovor. To još nije obavljeno''.
Pričalo se i o interesu Napolija, je li bilo kakvih kontakata?
''S nikim iz Napolija se nisam čuo. Mislim da su pričali sa Genoom ali s nama nisu''.
Crno-plavi uzimajući Thiaga Mottu i Milita, pojačavaju njihov leadership u Italiji?
''Dvije velike kupovine. Već ove godine su osvojili scudetto prilično lagano. Tal. liga je međutim teška, ali Inter ostaje klub kojeg treba pobijediti''.
---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:30 ----------
Po riječima agenta Hidalgo, Crespo će biti član Fiorentine sljedeće sezone: kaže da će sljedećih dana biti službeno
442.com kaže da Inter i Juva žele Benzemu, kao ako ode Ibra, a Juve pošto su već potrošili dosta na Diega mogli bi ovdje ubaciti Trezegueta
milito, arnaut, drogba, ..... taman jos 3-4 napadaca nam trebaju pa ponune tu prazninu koju imamo u napadu
Mislim da ovaj Arnautović nije loš, gledao sam par klipova i čini mi se dosta brz, fizički snažan, dobar tehničar. U svakom slučaju nije to neka cifra 10-ak mil, za ovakav potencijal nije loše.
Thiago Motta ima moju punu podršku samo se nadam da su ozljede iza njega jer momak stvarno nije imao sreće u prošlosti. Od kada se sjećam on je bio u Barci, čini mi se već sa 18 godina da je bio u prvom timu dakle ima nešto u njemu samo daj bože da ga zaobiđu ozljede i mogao bi eksplodirati iduće sezone i pokazati koliko zapravo vrijedi.
Milito nije loš ali mislim da nije vrhunska klasa, a uz to ima i previše godina. Po meni samo igrač za klupe, nadam se da griješim...Quagliarella bi bio puno bolji i jeftiniji, a još i talijan
Quaresma#7
20-05-2009, 17:59
Sad ako kupimo Milita i Arnautoviča onda smo sa napadom svršili. Sad treba pojačati ono što nam igru najviše kvari i otežuje a to je vezna linija. Zanima me koga če pored Motte nabaviti.
CurvaNord69
20-05-2009, 18:03
Sad ako kupimo Milita i Arnautoviča onda smo sa napadom svršili. Sad treba pojačati ono što nam igru najviše kvari i otežuje a to je vezna linija. Zanima me koga če pored Motte nabaviti.
:sivi:
po meni bi xabi bio idealan, al ja nisam mou, najvjerojatnije hernanes ?
Enfant Terrible
20-05-2009, 18:40
Milito dogovorio sve s našim klubom, čeka se samo dogovor Intera i Genooe koji po svemu sudeći, neće biti problem.
Trenutno se odrzava sastanak sa Twenteom. Mozda se to zavrsi vec ovih dana.
Sa Arnautovic (i Militom naravno) bi trebalo da se stavi tacka na pojacanja u napadu. Ibra - Milito - Mario - Marko ce biti taj cetverac. U vezi ce biti Motta i najvjerovatnije Hernanes. Dok se u odbrani ocekuje jedan izmedju Carvalha i Bruna Alvesa. To bi trebalo da bude nasa trgovina ove godine. Uz povratak Quaresme, i ulazak Destra i mozda Cladriole (ili Meia) iz Primavere.
EDIT: Neki mediji u Italiji kazu da je Marko krenuo za Italiju. Da potpise ugovor? ;)
Angeleri ce mozda doci iz Argentine, ali 50%-50% da bude clan Genoe i nas. Tako bi Acquafresca posao samo kao pozajmica ili i on 50%-50%.
nije loše, iako bi ja uzeo još i d'agostina da se bar kolko tolko dobije na kreativnosti iako hernanes ne bi trebao zaostajati u tom kontekstu, sve u svemu nije loše, jedino mi je žao quaglie i cassana,a kako stvari stoje bit će mi žao i za d'agostina
Enfant Terrible
20-05-2009, 19:00
Sa Arnautovic (i Militom naravno) bi trebalo da se stavi tacka na pojacanja u napadu. Ibra - Milito - Mario - Marko ce biti taj cetverac. U vezi ce biti Motta i najvjerovatnije Hernanes. Dok se u odbrani ocekuje jedan izmedju Carvalha i Bruna Alvesa. To bi trebalo da bude nasa trgovina ove godine. Uz povratak Quaresme, i ulazak Destra i mozda Cladriole (ili Meia) iz Primavere.
Objektivno, ne mogu reći da sam prezadovoljan ovakvim poslom na transfer marketu. Ja se nadam da će uspjeti opravdati visoka očekivanja i da će se snaći, iako i dalje stojim iza toga da niti Motta niti Milito nisu kalibar Intera, ali naravno, volio bih da me demantiraju. Najviše me raduje transfer Hernanesa za kojeg mislim da ima potencijala da bude igračina, kao i ovi malci iz Primavere.
Angeleri ce mozda doci iz Argentine, ali 50%-50% da bude clan Genoe i nas. Tako bi Acquafresca posao samo kao pozajmica ili i on 50%-50%.
Ovo bi bila super opcija, odnosno koja god, samo da ne dajemo Acquu za stalno.
EDIT: Neki mediji u Italiji kazu da je Marko krenuo za Italiju. Da potpise ugovor? ;)
Ako podje Ibra sto nije iskljuceno ni malo volio bih jednog od..Benzeme,Aguera ili Vilje..
ako ibra ode..e to je belaj...treba pametno te novce iskoristit..ali nadam se da ostaje
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idtmw=151614
Ljudi Acquafresca ne ide u Genovu vec u Parmu na pozajmicu..nasi treba da im ga ustupe
CurvaNord69
20-05-2009, 20:06
Pa po meni je isto il parma il cagliari po kvaliteti.
milito, arnaut, drogba, ..... taman jos 3-4 napadaca nam trebaju pa ponune tu prazninu koju imamo u napadu
LOL .:sivi::sivi:
bravo hulle, da još jedan van persie i adebayor i kompletni smo
http://www.tuttomercatoweb.com/inter/?action=read&idtmw=151614
Ljudi Acquafresca ne ide u Genovu vec u Parmu na pozajmicu..nasi treba da im ga ustupe
http://www.sportmediaset.it/mercato/articoli/articolo23600.shtml
ovdje piše da cijeli acqua ide u genou ali onda polovičan ide u parmu :sivi:
CurvaNord69
20-05-2009, 20:13
Ma rastrgase jadnika :D
Pa vjerujete li vi da bi Genova poslije odlaska Milita ga pustila nedje?
DenchiNL
20-05-2009, 21:01
naši su rekli već par puta da moramo riješiti ove što odlaze da bi rješavali dalje mercato.
Crespo - Fiorentina
Cruz - ???
Jimenez - ???
Viera - Tottenham,PSG,???
Burdisso - ???
Rivas - ???
Obinna - ???
Acquafresca - genoa/Parma???
Viviano - ???
znači puno upitnika, a tek poslije ovoga možemo dalje rješavati mercato.
iako poštujem Hernanesa , mislim (nadam se) da on nije taj play kojeg čekamo
JM obično dooobro provjeri igrača kojeg uzima , zato sam skeptičan u vezi njega i Motte
mada su Milito i Motta bili očigledno dobri ove sezone, Hernanes jeste ogroman talent ali ta igračina koja nama treba još nije. nada zadnja umire ali ja očekujem jake igrače.
Kao i na početku sezone kada su došli Quaresma,Mancini i Muntari(gotovo 95% bilo sa chelsijem za lamparda ali igrač odustane u zadnji čas) tada smo svi bili ubijeđeni da smo odlično trgovali, zbog toga ne očekujem da ćemo sad neke mlade talente uzimati , jer to je plan za budućnost a ne za CL.
denchi, gdje je suazo???
Pa po meni je isto il parma il cagliari po kvaliteti.
ni priblizno, parma je uvijek radila na mladim igracima, stvarala igrace, nesto poput trenutnog udinesea
CurvaNord69
20-05-2009, 21:15
Cruz i burdi ostaju.
ovo zvuci dobro
Juventus And Inter Battling It Out For Benzema – Report
The Bianconeri and Nerazzurri want the young French striker and are ready to try and negotiate the most attractive deal in order to lure him away from Lyon.
a evo sad spominju i scolarija kao kandidata za trenersko mjesto u Juventusu...ja bih volio...ipak jos jedno jako trenersko ime bi vratilo dio imidza Seriji A...
CurvaNord69
20-05-2009, 21:24
E sada se potvrdjava hulletova teorija.
benzema+milito+arnautovic.
igrat cemo 5-1-4?
Balotelli#45
20-05-2009, 21:53
dobar ovaj arnautovic gledao sam ga jednom u twenteu dobar je ne bi bilo lose ovo arnautovic hernanes milito motta coutinho kerlon i jos jedan svetski ofanzvni vezni i 1 2 stopera i to je to :D
P.S al igrao ovaj arnautovic za A reprezentaciju Austrije jer sam negde procitao da ima mogucnosti da zaigra za Srbiju
DenchiNL
20-05-2009, 22:30
denchi, gdje je suazo???
poderao ligamente tesko ce otici negdje , jedino ako mu raskinemo ugovor
ali veca je vjerovatnoca da ce on biti taj napadac koji ce ostati a Cruz = nogatrans (nije samo radi toga, Cruz takticki nije dobar a JM je to glavno)
Burdisso ?? ne znam valjda je moguce i da ostane ali iskreno sumnjam , pošto ubacujemo 4/5 igrača primavere neki od njih su stoperi Mei koliko znam je vec ubacen,kao i Bolzoni i Krhin.
dok Belec,Tremolada,Caldirola,Donati,Mbida,Destro,Obi, Napoli su najizvjesniji kandidati da im se pridruže.
Cruz ide, Suazo najvjerovatnije isto tako. Za 2-3 mjeseca mislim da ce biti fit.
@vanja, vec je odigrao 5 meceva za Austriju ;)
Benzema ce jedino doci ukoliko ode Ibra. U suprotnom, ni pod razno.
EDIT: Preciozi: "Mogu reci da su Milito i Motta novi igraci Intera. Jutros sam se dogovorio sa Morattiem. Mi (Genoa) cemo dobiti kesh i neke dobre igrace. Necu pominjati ostale, samo Acquafrescu". Acqua je procijenjen na 14 miliona. Pola ide genovi, pola Parmi.
Cestitam vam pojacanja :D Izgleda da Cruz ide u Genovu ;)
Grujinho
20-05-2009, 23:19
zadovoljan sam sa Hernanesom i Arnautovičem, dok sa Militom i Mottom nikako...mogli smo dovest cassana/quagliarellu i još nekog ofenzivca umjesto njih...
stvarno sam skeptičan što se tiče ovog mercata, ali dobro...možda nas demantuju....recimo prošle sezone sam bio uvjeren barem u polufinale nakon što su doveli Muntarija, Mancinija i Quaresmu....
čini se da če juventus nakon cannavara i diega dovesti i quagliarellu...dok ni dzeko nije otpisan...opasni su
CurvaNord69
20-05-2009, 23:21
:worried:Ode pocharello
Preciozi je rekao da je Inter uzeo Arnautovica. I da ga on nije htjeo, iako mu ga je Inter nudio 50%-50%. Kaze, momak je svojeglav, i zato ga nije htjeo. A komentator odmah kaze:" On je kao Ibra znaci?" :D Uglavnom, decko je rekao da nece u Genou ili nidje drugo, oce samo da igra za Inter, pa ovaj trtlja :D
pa koji ce nam vrag..eto kad je milito dosao...
Grujinho
21-05-2009, 00:31
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/05/20/1277226/official-diego-milito-thiago-motta-join-inter-sergio-floccari-to-
---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:30 ----------
dakle to je to :S :S :S :S
ooj boze ....pa meni nije jasno kako ti iz nase uprave uopste imaju sposobnost da hodaju
pa koji ce nam vrag..eto kad je milito dosao...
Jer je Adriano posao, Cruz ce u Genovu, Acqua je posao vec, Crespo ce u Fiorentinu, a Obinna i Suazo isto tako idu..
Iduce godine moramo imati 4 spica. Zlatan, Mario, Diego i Marko :D
Jer je Adriano posao, Cruz ce u Genovu, Acqua je posao vec, Crespo ce u Fiorentinu, a Obinna i Suazo isto tako idu..
Iduce godine moramo imati 4 spica. Zlatan, Mario, Diego i Marko :D
a u prvih 11?
jel stvarno mislis da mario nece napustiti inter ako dodje jos jedan napadac..tj marko ili bilo ko.....il da ce taj marko biti placen 10-15mil da bi rostiljao na klupi?
zar nismo previse talentovanih igraca izgubili
Grujinho
21-05-2009, 00:37
al mi je zao acquafresce....al mi je žao i svih para što smo dali genoi za milita i mottu...al mi je žao intera što sam sebe uništava
Grujinho
21-05-2009, 00:38
jer motta i milito sta dva prosječna igrača.... oni bi bili pojačanje za fiorentinu ili lazio a ne za nas, ekipu koja puca na vrh evrope.... eheeh baksuzi moji
a u prvih 11?
jel stvarno mislis da mario nece napustiti inter ako dodje jos jedan napadac..tj marko ili bilo ko.....il da ce taj marko biti placen 10-15mil da bi rostiljao na klupi?
Ibra i Milito ce ti biti prvih 11, mada vjerovatno i Balotelli kao treci spic. Marko bogami, da ceka priliku. Imace 60 utakmica sledece sezone, dako dodju njih 4.-ica do vremena da se pokazu ;)
murinjo i tri spica hahahahahahahahhahahaha
rekao sam ti da se ostavis tog ljepila hehe
Ma jebo ih napad vise, nama treba sredina :(
P.S hulle signature ti je do bola :P
murinjo i tri spica hahahahahahahahhahahaha
rekao sam ti da se ostavis tog ljepila hehe
:rolleyes: :D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/104wQe0CqOA&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/104wQe0CqOA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Nije ni proslavljao gol, kao da je znao dje ce zavrsiti :D
Jesmo li Acquafrescu dali cijelog ili samo polovicu ugovora.
Nisu toliko blesavi valjda da daju Acqu za Mottu koji je stalno strgan.
Ili ipak jesu???:(
E sada se potvrdjava hulletova teorija.
benzema+milito+arnautovic.
igrat cemo 5-1-4?
Curva fukaro :crazzy::vfunny: ko je JFK?Daj mici to..
evo vam ode CIJELI acqua :sivi:
dabogda te voda odnijelaaaaaaa :sivi:
Cruz ide, Suazo najvjerovatnije isto tako. Za 2-3 mjeseca mislim da ce biti fit.
@vanja, vec je odigrao 5 meceva za Austriju ;)
Benzema ce jedino doci ukoliko ode Ibra. U suprotnom, ni pod razno.
EDIT: Preciozi: "Mogu reci da su Milito i Motta novi igraci Intera. Jutros sam se dogovorio sa Morattiem. Mi (Genoa) cemo dobiti kesh i neke dobre igrace. Necu pominjati ostale, samo Acquafrescu". Acqua je procijenjen na 14 miliona. Pola ide genovi, pola Parmi.
Cestitam vam pojacanja :D Izgleda da Cruz ide u Genovu ;)
Koliko para dajemo?
Grujinho
21-05-2009, 01:56
dakle acquafresca je otišao...slaba
ali ljudi...došli su milito i motta, da nam pomognu kod osvajanja LŠ...toooooooooooooo
Evo mercato je zahuktao ni da je Avgust. Marko Arnautovic je izgleda potpisao.
Isto tako, kupili smo Marcosa Angeleria, pola po pola sa Genovom. Iducu sezonu ce igrati kod Gasperinia..
Grujinho
21-05-2009, 02:20
pa šta ja ovo sa genoom...zašto im nismo dali još pola santona, 1/2 ibrahimoviča i julia cesarja...sranje
pa šta ja ovo sa genoom...zašto im nismo dali još pola santona, 1/2 ibrahimoviča i julia cesarja...sranje
Moras da znas, da u Italiji ima mnogo manje para nego u Engleskoj ili Spaniji (zato su oni u zestokim dugovima). A pogotvo ove godine, kad je kriza zavladala. Tako da ce biti puno mercata, ali sa puno zamjena. Bez previse cistog kesha. Angeleri je dobar bek, i ovo nije los potez. Dali smo 2.5 miliona, i ukoliko se pokaze dobrim, mozemo otkupiti tu drugu polovinu. Ukoliko ispadne kanta, nisu se dale velike pare.
bogte jebo moratti prodaj klub nekom seiku i nek mourinho kupi koga hoce...ovak ja mislim da moratti bira koga ce..ovo je sprdacina
Citajuci vase komentare, kao da smo kupili: Baiocca, Calaioa i Pitroipu. Ajte ljudi, ovo su dobri igraci. Milito i Motta su uz Ibru i Cambiassa najbolji igraci lige, ej bre. Po prosjecnim ocjenama, a to je jako mjerilo.
Arnautovic je strasan talenat, koji ce za 2 godine da kosta duplo vise..
Upisite menadzerske skole, pa podjite da radite umjesto Brance kad sve znate. Lako je reci: "Ja bih Aguera" ili" Ja bih Fabregasa", a nije isto to izvesti (pogotovo sa sadasnjim finansijskim stanjem).
mene živcira što je naša politka kluba usmjerena prema kvantiteti a ne kvaliteti. Radije da kupimo jednog napadača svjetskog , neg 1 prosječnog starijeg i jednog mladog nadu . Radije kupimo za 30 milijuna eura pravog veznog neg dva mutna . Ne kužim to niti ću ikad skužit. Imam osjećaj da stavimo hulka za transfere da bi bolje odradio neg ovi krepili u klubu
BamBi, fenomeni se kupuju dok su mladi.. Nikako poslije. Poslije ili kostaju preko 40 miliona, ili njihova uprava nece da ih pusti za zivu glavu (s pravom). Tako da ovo sto se cilja na Hernanesa i Arnautovica, uz dolaske iskusnih igraca, je po meni super potez.. Vidjecemo, mozda oni ispadnu losi, pa i uprava (i ja sto ovdje pametujem) ispadnemo glupi. A mozda dodju do polufinala LS, pa se vecina vas pokrije usima :P
artifexu ja se slažem :)
lako je sad pričat nismo doveli fabregasa i takva imena, kad smo dovodili maicona maxwella cesara bla bla sigurno su svi mislili ma koga to dovodimo
izgleda da inter odnosno moratti ne želi trošit 20M po igraču i plačat u gotovini sve, i moraju se uzimat igrači koji zvuče tako ne toliko atraktivno ali stvar je u tome da smo i uzeli igrače koji mogu izrasti tj. čija kvaliteta može strašno napredovati kao maicona i cesara tokom godina a to su arnautović i hernanes
ono što meni smeta da smo za taj novac recimo za milita, tj. kolko smo virtualno platili za milita jer nije samo gotovina smo mogli dat za quagliu, a i d'agostino se mogao dovesti, ali sigurno je da ako mottu ne budu pratile ozljede odigrat će veliku sezonu u to sam uvjeren još u veznom redu kakav ima u interu a ne u genoi
milito bi trebao zabit svoju ljepu svotu golova
ali ponavljam meni nije toliko lopa ta imena koja su kupljena koliko to da se moglo drugačije iskoristit, zapravo samo milita zamjenit s nekim drugim, motta je ipak mlađi
Grujinho
21-05-2009, 02:46
ma imamo mi dosta iskusnih...od zanettija, cambiassa, samuela, cordobe, ibrahimoviča....
arnautovič i hernanes su i po mom mišljenju dobra pojačanja, ali motta i milito...za te pare mogao se dovesti diego komotno...a možda i quagliarella i d'agostino u paketu
BamBi, fenomeni se kupuju dok su mladi.. Nikako poslije. Poslije ili kostaju preko 40 miliona, ili njihova uprava nece da ih pusti za zivu glavu (s pravom). Tako da ovo sto se cilja na Hernanesa i Arnautovica, uz dolaske iskusnih igraca, je po meni super potez.. Vidjecemo, mozda oni ispadnu losi, pa i uprava (i ja sto ovdje pametujem) ispadnemo glupi. A mozda dodju do polufinala LS, pa se vecina vas pokrije usima :P
tako je nadam se da je ovo sa hernanesom pun pogodak, a i arnautović isto
utd je doveo i platio ne malo ali daleeeeko od onog koliko danas košta CR7
naši su se opekli na ronaldinhu dok je bio u PSG-u, crištijanu dok je bio u sportingu, diegu
pa sjetite se govorili su da su pratili crištijana, otac diega je čak bio u pregovorima u interu dok je igrao u brazilu, eto sad du se valjda opametili zašto nisu sve te igrače uzeli
Upravo tako. Kaku je Bilan doveo za 8 miliona.... Ili Barca Messia dok je imao 11 godina. Ko je mogao da pretpostavi da ce dostici ove visine (nadali se jesu, ali je to tesko bilo za projektovat).
Nasa ekipa nije ni malo mlada, i rekao sam ranije, Mourinho hoce da vodi program. Ne obicni mercato, vec oce da programira buducnost Intera kao tima i kluba.
@Mauro, znam ja da se ti slazes sa mnom :D . Milito je ispao oko 18 miliona. Tako nesto.. Mislim da su to pare u granicama normale za njega. Dobar je to igrac, i mislim da ce zabiti dosta golova sledece sezone.
bogte jebo moratti prodaj klub nekom seiku i nek mourinho kupi koga hoce...ovak ja mislim da moratti bira koga ce..ovo je sprdacina
Odakle ti to??? pa da mourinho ne bira igrace mislis da bi jos bio kod nas???
Arnautovic ce potpisati ugovor ove nedjelje. Cijena: 8-9 miliona.
kupili pola Angeleri....sto znaci ako se on pokaze kao dobar onda moramo genovi dati 15mil a ako bude uzas onda nista
kupili pola Angeleri....sto znaci ako se on pokaze kao dobar onda moramo genovi dati 15mil a ako bude uzas onda nista
Isto tako, ako bude dobar, mozes prodati svoju polovinu za tih 15 miliona, iako mu nisi davao platu, niti je igrao kod tebe, niti je uzimao mjeso mladima, kao npr. Santonu ;)
nisi me shvatio....kada mi kupujemo od genove onda je cijena do bola....a inter ne prodaje igrace za velike pare
Report: Chelsea Challenge Real Madrid For Inter Defender Maicon
cifra 25mil hahaha
nisi me shvatio....kada mi kupujemo od genove onda je cijena do bola....a inter ne prodaje igrace za velike pare
Report: Chelsea Challenge Real Madrid For Inter Defender Maicon
cifra 25mil hahaha
A dobro za sve postoji prvi put :D
Znas li koji je glavni razlog zbog cega svi talianski mediji pisu da Maicon ide? Jer nije bio na proslavi scudetta. A on bio kuci, bolestan.. :rolleyes:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_ORoh-tfOz0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_ORoh-tfOz0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Militova sezona 2006/2007
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.