View Full Version : Rafael Benitez
http://emmabarrow.files.wordpress.com/2009/05/rafa-benitez.jpg
Rođen 16.04.1960. u Madridu.
Oženjen je od 1998. i ima dvije kćerke.
Nogometnu karijeru je počeo u juniorima Reala, ali nikad nije bio blizu prve ekipe. Odlučio se za trenerski posao.
Klubovi koje je trenirao:
Real Madrid U-19s
* Spain U-19 League
o Winner (1): 1993
* Spain U-19 Cup
o Winner (2): 1991, 1993
Extremadura
* Segunda División
o Promotion: (1): 1997–98
Tenerife
* Segunda División
o Promotion (1): 2000–01
Valencia
* La Liga
o Winner (2): 2001–02, 2003–04
* UEFA Cup
o Winner (1): 2003–04
Liverpool
* UEFA Champions League
o Winner (1): 2004–05
* FA Cup
o Winner (1): 2005–06
* UEFA Super Cup
o Winner (1): 2005
* FA Community Shield
o Winner (1): 2006
Individual awards
* Don Balón Award
o Winner (1): 2001–02
* UEFA Manager of the Year
o Winner (2): 2003–04, 2004–05
* FA Premier League Manager of the Month
o Winner (5): November 2005, December 2005, January 2007, October 2008, March 2009
Quaresma#7
06-06-2010, 21:38
Za mene trener svetske klase i jedan najboljih ako ne najbolji taktičar na svetu. Samo mu se ne smije dati slobodne ruke na mercatu jer če donjeti šupke poput leiva, rieri, arbeloi......
Dobro dosao..nadam se da ces bit vrijedan spomena interista kad budes jednog dana odlazio!Tek dolazi a ja o odlasku ali bas ovo bi bilo pravo mjerilo uspjesno obavljenog posla u nasem klubu!
Srecno!
Ado525INTER
06-06-2010, 22:00
ako je istina dobrodosao od mene zelim mu mnogo uspjeha u nasem interu ...
mourinho
06-06-2010, 22:05
Dobrodosao, nadam se da cemo i sa njim osvojiti sto vise, a za ostale da bude kao i do sada: Zero Tituli.
btw odlican takticar, ne smije mu se dati nikakva uloga u transferima!
filip.sk
06-06-2010, 22:06
Dobrodosao, dugo nam ostao, i puno titule :)
Citao sam jedan komentar velikog tamo Liverpoolca, koji kaze da je trebao Liverpool da napusti u sezoni 2006-07, i nastavi osvajati sa drugim klubovima, jer kako on kaze, on je trener koji se ne bi trebao zadrzavati vise od dvije sezone u istom klubu (razmislite koja je politika Josea).
Pogledajte post Huske gore, dakle dosta je klubova mjenjao, i u svakom osvajao, bio predobar, dosao u Liverpool, isto briljirao dvije sezone i onda.. Eh sada, ja ipak ne bih volio da nas tako brzo napusti, kao sto bi Esteb volio heh, jer, dosta mi je tih kratkorocnih trenera, on je u tim godinama da bi mogao postati nas znak, samo da se snadje.
Welcome Rafaaa!!
Citao sam jedan komentar velikog tamo Liverpoolca, koji kaze da je trebao Liverpool da napusti u sezoni 2006-07, i nastavi osvajati sa drugim klubovima, jer kako on kaze, on je trener koji se ne bi trebao zadrzavati vise od dvije sezone u istom klubu (razmislite koja je politika Josea).
Pogledajte post Huske gore, dakle dosta je klubova mjenjao, i u svakom osvajao, bio predobar, dosao u Liverpool, isto briljirao dvije sezone i onda.. Eh sada, ja ipak ne bih volio da nas tako brzo napusti, kao sto bi Esteb volio heh, jer, dosta mi je tih kratkorocnih trenera, on je u tim godinama da bi mogao postati nas znak, samo da se snadje.
Welcome Rafaaa!!
Osvoji sve sto mozes osvojiti i pusti ih da te pljuju kad odes :)
Pirate_Girl4
06-06-2010, 23:23
Welcome, and good luck..
ado_inter
06-06-2010, 23:30
nek mu je sa srecom i nek nam donese sto vise trofeja
Inter boy
06-06-2010, 23:51
Kao što filip reče dugo nam ostao i titula nam donio. Mislim da je ovo odličan potez i da imamo na klupi kvalitetnu zamjenu za Mou. Samo neka potpiše i brate "haj" troši pare i dovodi pojačanja .
neka donese scudeto, a prije toga osvoji i ova 3 trofeja i ja zadovoljan...i da izbacimo real iz LP...svedno mi je dali cemo odbraniti...mada imam neki cudan predosjecaj u vezi LP sljedece sezone...ali o tome drugi put...znaci sljedece sezone scdeto eventualno kup i 1/2 LP...ali da prije toga izbaci real i ja prezadovoljan :D
najvise bih volio da nije nas trener,al sta je tu je...osvoji nam Seriu A,svjetsko klupsko i evropski superkup i ja cu bit zadovoljan s tvojim radom.oooooojjjj valja mi ga gledat kako se crveni :omaj:
dolazi...a ima mogucnost da osvoji 6 trofeja...valdja ce uzeti nesto....i dokazati da grijesim sto sam protiv njega
Kako je lijepo ovako kad osvojis LP pa onda ti svejedno kako ce proci ove godine, nema onog nekog pritiska :D evo bar kod mene, znam da je gotovo nemoguca misija odbraniti titulu, tako da mi je sada vaznije da nastavimo sa Scudettima, da osvojimo ova neka cirkus takmicenja tipa ovih Svjetskih prvenstava, a i da klepimo cigane po usima u Sangaju prije :)
znaci ipak 5 mil godisnje...a sa sobom ce dovesti svoja tri covjeka..
http://www.fotorola.com/uploads/ab7fc7a195.jpg
Cavani? Ok, ali ako cemo uzimati nekog iz Palerma, potrebniji je Pastore :/
Mascherano apsolutno nepotreban. Daj Boze da su izmisljotine.
Grujinho
07-06-2010, 14:31
http://inter.theoffside.com/files/2010/06/Rafa-badge.jpg
sa rafom dolaze i njegova tri covjeka
Mauricio Pellegrino, ex-branić Valencije koju je vodio Hector Cuper, Rafina desna ruka i kotačić izmedju trenera i ekipe...
Paco De Miguel, kondicioni trener koji će usko suradjivati sa našim medical-staffom (potvrdjeni Rapeti i Nuti)...
Xavi Valero, trener golmana...
dobro je s obzirom da je bilo najavljivano da ce doci oko 5-6 ljudi sa njim...samo se nadam da ce Baresi takodjer ostati...
PazzaInterista
07-06-2010, 15:18
SUPER MENI BAS KUL TRENER OVAJ 100 MILIJUNA CE IMAT ZA IGRACE...ajmo dalje!!
Welcome interista! =)
Amadeo Carboni ce izgleda takodje biti dio Rafinog staffa. Ko ne zna, u pitanju je bivsi lijevi bek Valencie, kad su bili medju najboljim timovima Evrope.
sve spanici...Silva ce da bude kao kod kuce :D...
InteristaSA
07-06-2010, 15:59
sve spanici...Silva ce da bude kao kod kuce :D...
e i ja bi to volio vidjet:D da Silva protrci Meacom!!ako sad nedodje nece nikad!!
Pellegrino je Argentinac, a Carboni Italijan. Nisu bas svi spanci... A Silvi se ne nadaj mnogo :D
svidja mi se ovo, imali smo brazilce, imamo argentince, mou je donio engleske slave, a benitez ce donijeti i to i spance i engleze :D
tako da nam ne treba vise nista.. a vidite kako je coek posten, nece on praviti probleme oko ugovora, ja sam najbolji daj mi 10m bla bla, svaka cast!
Pellegrino je Argentinac, a Carboni Italijan. Nisu bas svi spanci... A Silvi se ne nadaj mnogo :D
ma igrali su za valenciu..isti racku :D...bitno je da Silva zna o kome se radi...i normalno je da kada mu kaze legenda Valencie da dodje kod njega u Inter...on to onda jednostavno ne moze odbiti :D
ma njegova je 7 sigurno sljedece sezone...vec vidim svoj novi nick Silva#7...furam se na vanju malo :D
on i sneijder.. uh :D
ali ne znam bas, skup je lik, nasi ce dati pare koje dobiju od maicona valenciji, uzmi ili ostavi :P
kako samo znamo biznis, za ibru dobijemo pare (sneijder, lucio, motta, milito) i etooa, sada za maicona silvu..
odlicnu stvar smo napravili da coutinho dodje tek u januaru, jer tek tada moze da sneijder nedostaje ako se ozlijedi u lp, a coutinho se POJAVI BUM ko Pjanic :P
dakle, vise necemo igrati ono DM sranje, nego polahko se sirimo prema naprijed :)
Grujinho
07-06-2010, 16:25
Jedna za deru :D
http://4.bp.blogspot.com/_f4WI8ZWOCUo/RbYoaVr6sfI/AAAAAAAAAG0/fqi1AIfnkzY/s320/4862635_benitez3ec.gif
To je ono sto sam ja govorio - danas je Rafa trebao biti i oficijelno predstavljen, ali nije zbog Brance:
Moratti: "Da, pao je dogovor, on bi mogao vec danas biti predstavljen, zavisi od Brance."
A kakvi smo mi po tom pitanju, ne ocekujem ga cak ni sutra, prekosutra mozda, mozda petak hehehe.. ne stvarno, ako ne veceras, onda sutra ako je coek imalo talentovan.
---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:42 ----------
taj gif mi nece da otvori, los mi net hehe
Quaresma#7
07-06-2010, 19:47
A što nije bio predstavljen danas zbog Brance ?
Bilo bi fino videti Silvu u Interu. On, Sneijder, Coutinho,Pandev, Balotelli, Etoo i ako dodje još VDV po cheap ceni biče fantastično.
nije do brance nego je do trenera i njegovih zahtjeva....10mil plata + idioti za pojacanja
Vidim da si i ti anti Rafa, ja ti kazem da to nije razlog.. sve je dogovoreno, al valja organizovati sve, novinarima poslai email :D
ma ne......mm je rekao da se pregovara sa benitezom al da on nije siguran dokle se stiglo sa pregovorima pa je rekao to pitajte BRANCU....branca je otisao sa ponudom od 5milki a ovaj trazi 10
i ti izvrces rijeci hulle, gore nego novinari
filip.sk
07-06-2010, 21:35
5 mil ce biti dogovor :)
sutra ce najvjerovatnije bit zvanicno,tako je MM izjavio...a imace platu 5,5 sto je sasvim ok.
Quaresma#7
07-06-2010, 22:15
5-6M€ svejedno je samo da podpiše. mada je več sve dogovoreno.
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Inter/07-06-2010/moratti-stringe-benitez-713308107.shtml
Sutra predstavljanje :zastava::nova::miniforza:
BENVENUTO RAFA
ado_inter
07-06-2010, 22:21
i ocekujem da ce pametno pustupat sto se tice transfera i da zna gdje nam najvise skripi te da ce trazit jos jednog kreativca u veznom redu
Strahujem otkako sam cuo da je on mozda nas novi trener. Strahujem za Seriu A. Strahujem od onih njegovih rotacija, strahujem za nase legende. Strahujem od njegovih prosjecnih pojacanja, koja su cesto totalno netalentirani trkaci. Sa Rafom postoji veca sansa za odbranu titule prvaka evrope, ali bez obzira ko nam je trener ..to je malo moguce. Mozda bude nesto od njega ..ali ja strepim sve dok ne pocne ostvarivati rezultate, jer zbog njegovog zadnjeg angazmana ..ja mu ne mogu vjerovati.
i ti izvrces rijeci hulle, gore nego novinari
joj dera nema se tu sta izvrcat....
vidi rafa je slobodan....znaci da liverpool nmz praviti probleme....sto znaci da se pregovara samo sa trenerom....sto znaci BRZINA....
ponude mu ugovor...hoces-hocu....jednostavno..potpisi i to je to 5minuta
a ne 3-4 dana....vidis da nije bilo ok nesto
kakav je problem u tome......
ZELIS LI BITI NOVI TRENER PRVAKA EUROPE? NUDIMO TI 5MIL EURA...TO JE ZA TACNO 5MILIONA VISE NEGO STO TRENUTNO PRIMAS :D
rafa...pa eto nezz....ajmo popit jednu rakijicu......nakon 4h....pa eto nezz ajmo popit jos jednu......i tako 4 dana heheheheh
znaci IMA TU NESTO...nije bio zadovoljan ponudom.....
i sad MM kaze sve je ok.....pa da je sve ok odmah bi pristao
koliko je murinju trebalo da sredi s realom.....15sec :D
uprava reala...zelis li biti trener.....jm DA (a jos nikog iz intera nije pitao jel moze da ide) a ovaj rafa je slobodan... a pregovara ko da je u haggu
100% sam siguran da je trazio vise novca i neke svoje pokemone od igraca...a ti slusaj mm kako kaze sve je ok...isti taj mm je rekao da nece doci wes...isti taj mm je rekao da nece doci pandev :D
nismo mi neka lijeva ekipa pa da mora vidjeti cime se raspolaze...MI SMO PRVACI EUROPE!!!
filip.sk
08-06-2010, 00:07
Strahujem otkako sam cuo da je on mozda nas novi trener. Strahujem za Seriu A. Strahujem od onih njegovih rotacija, strahujem za nase legende. Strahujem od njegovih prosjecnih pojacanja, koja su cesto totalno netalentirani trkaci. Sa Rafom postoji veca sansa za odbranu titule prvaka evrope, ali bez obzira ko nam je trener ..to je malo moguce. Mozda bude nesto od njega ..ali ja strepim sve dok ne pocne ostvarivati rezultate, jer zbog njegovog zadnjeg angazmana ..ja mu ne mogu vjerovati.
Sta je sa Muntari? :sivi:
Nego ako si mislio na Kuyt on i nije tako los, za jednu utakmicu istrci 10 kilometre najmalce, bolje on nego da ga gledam Mario kako se vuce po teren, ide mi da ga ubijem... ali sad se opravio... I nema prosjecni transferi, Mascherano ke bide odlicno zasiluvanje ako on dodje, ima 25 godina(J.Z. 38, Cambi 30+) a on ce biti i to kako perspektivan i koristan....
verma_interista
08-06-2010, 01:30
Jako ,jako ,sam zadovoljan odabirom trenera ,svaka cast za taj potez!
U taktickom smislu je extra ,jako je iskusan u LP ,ima prepoznatljivi stil koji nije ruzan ,voli napadati ,i ja sam zadovoljan ,sigurno je da cemo postizati odlicne rezultate.
Sto se tice nekih nedostataka ,istakao bih da voli neafirmisane ,ili poluafirmisane igrace kupovati ,i dobro ih placati..imao je par promasaja ,ali i dobrih poteza.
Usput ,volio bih kad bi za sobom poveo ,recimo Aggera ,i kad bi se odlucio za kupovinu zemljaka Silvu.
Pretpostavljam da ce i kod nas koristiti ,4-2-3-1 formaciju ,i ako Quaresma ostane bice u prvih 11 ,a to je ono sto me veseli! :D
filip.sk
08-06-2010, 02:00
Vi stvarno mislite da je fudbal dobrootvorna organizacija?
Nepodnosim beniteza nit cu ga ikad moc podnijet, razocaran sam maksimalno ovom odlukom... ali naravno nepitam se ja za misljenje... vrijeme ce pokazati svoje ali mislim da ce ga mnogi proklinjat
filip.sk
08-06-2010, 03:03
Nakon Mourinho svakog trenere cemo proklinjati, osim Dera :D
Strahujem od onih njegovih rotacija
neka je bolje igrati sa istih 11 cijelu sezonu, pa onda protiv livorna i ekipe 5 zaredom X,L,X,L,X i zadnje kolo da odlucuje titulu ;)
joj dera nema se tu sta izvrcat....
vidi rafa je slobodan....znaci da liverpool nmz praviti probleme....sto znaci da se pregovara samo sa trenerom....sto znaci BRZINA....
ponude mu ugovor...hoces-hocu....jednostavno..potpisi i to je to 5minuta
a ne 3-4 dana....vidis da nije bilo ok nesto
kakav je problem u tome......
ZELIS LI BITI NOVI TRENER PRVAKA EUROPE? NUDIMO TI 5MIL EURA...TO JE ZA TACNO 5MILIONA VISE NEGO STO TRENUTNO PRIMAS :D
rafa...pa eto nezz....ajmo popit jednu rakijicu......nakon 4h....pa eto nezz ajmo popit jos jednu......i tako 4 dana heheheheh
znaci IMA TU NESTO...nije bio zadovoljan ponudom.....
i sad MM kaze sve je ok.....pa da je sve ok odmah bi pristao
koliko je murinju trebalo da sredi s realom.....15sec :D
uprava reala...zelis li biti trener.....jm DA (a jos nikog iz intera nije pitao jel moze da ide) a ovaj rafa je slobodan... a pregovara ko da je u haggu
100% sam siguran da je trazio vise novca i neke svoje pokemone od igraca...a ti slusaj mm kako kaze sve je ok...isti taj mm je rekao da nece doci wes...isti taj mm je rekao da nece doci pandev :D
nismo mi neka lijeva ekipa pa da mora vidjeti cime se raspolaze...MI SMO PRVACI EUROPE!!!
jesi li ti normalan :P
1) rafin agent rekao da ide prvo na par dana na odmor sa porodicom
2) mi smo i dalje pokusavali dovesti hiddinka nakon sto je ovaj otpusten, pa prica oko Pepa...
3) nasa uprava, evo dogovor je pao vec ima par dana, al nikad oficijelno, preko vikenda nasi ne rade hehe.. a ako je tebi 5m puno za rafu, onda nemamo sta pricati
filip.sk
08-06-2010, 04:08
Slazem se sa dera oko rotacije, to sam i ja prije napomenuo...
mourinho
08-06-2010, 09:37
neka je bolje igrati sa istih 11 cijelu sezonu, pa onda protiv livorna i ekipe 5 zaredom X,L,X,L,X i zadnje kolo da odlucuje titulu ;)
Pa ocigledno je bolje, cim je uzeo tri titule ;)
Inter boy
08-06-2010, 11:17
Svi bi mi voljeli da je Mou ostao ali tako je ispalo i treba nastaviti dalje, ja sam osobno zadovoljan jer smo našli kvalitetnu zamjenu za JM.
Pa ocigledno je bolje, cim je uzeo tri titule ;)
a otkud znas da rotacijom nece? i mancini je igrao poprilicno uvijek sa istom ekipom ;);)
mourinho
08-06-2010, 12:17
Moje licno misljenje (sto ne znaci da sam u pravu) je da je bolje igrati sa 11-15 standardnih igraca, kao sto smo i igrali recimo prosle sezone, nego svaku drugu utakmicu rotirati igrace iz prostog razloga sto sijeces formu igraca. Kod Rafe bi hipoteticki mogao imati situaciju da Milito zabije 5 komada u tri utakmice, pa da onda sjedi dvije utakmice na klupi. To je idiotizam, a slicne stvari je radio u Liverpoolu. Ili da rotiras igrace u odbrani - to ti je prilika da primis vise golova, jer se ljudi jednostavno ne mogu stici uigrati. Jednostavno, onaj ko je u formi, taj igra. Uvijek postoje igraci koji su vise ili manje u formi, te koji su kvalitetni ili manje kvalitetni, te prema tome sastavljas ekipu. A ima i ona narodna, a narodna mudrost je ipak najveca - ne popravljaj ono sto radi!
adointer
08-06-2010, 12:23
de ljudi malo se smirite, sta vam je??? Trener nije los i kad dodje vidit cemo sta ce sa nas da uradi...Pa bolje sto on dolazi nego da rizikujemo sa Mihajlovicem.....to bi bila katastrofa...Polako samo sacekajte malo..Svako zasluzuje sansu...:D :D :D
[QUOTE=dera;77466]a otkud znas da rotacijom nece? i mancini je igrao poprilicno uvijek sa istom ekipom ;);)
dera, a zasto ga poredis sa Mourinhom i Mancinijem i njihovim rezultatima ..poredi njegove rotacije s njegovim rezultatima ..rezultatima u premiershipu. Malo je porazavajuce ..
I kod Mancinija i Mourinha je zadnje kolo odlucivalo o tituli ..kod njega o 5 ili 6 mjestu
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:39 ----------
Moje licno misljenje (sto ne znaci da sam u pravu) je da je bolje igrati sa 11-15 standardnih igraca, kao sto smo i igrali recimo prosle sezone, nego svaku drugu utakmicu rotirati igrace iz prostog razloga sto sijeces formu igraca. Kod Rafe bi hipoteticki mogao imati situaciju da Milito zabije 5 komada u tri utakmice, pa da onda sjedi dvije utakmice na klupi. To je idiotizam, a slicne stvari je radio u Liverpoolu. Ili da rotiras igrace u odbrani - to ti je prilika da primis vise golova, jer se ljudi jednostavno ne mogu stici uigrati. Jednostavno, onaj ko je u formi, taj igra. Uvijek postoje igraci koji su vise ili manje u formi, te koji su kvalitetni ili manje kvalitetni, te prema tome sastavljas ekipu. A ima i ona narodna, a narodna mudrost je ipak najveca - ne popravljaj ono sto radi!
To je idiotizam, a slicne stvari je radio u Liverpoolu.
Grujinho
08-06-2010, 14:45
Volim ove "svađice" .... isto kao za Milita i Mottu prošlu sezonu...svi pričali, kako nemaju pojma, a Milito nam na kraju doneo 3 titule, a za Mottu neču ni da gubim riječi...
Liverpool nije Inter, kao što Liverpool nije bio Valencia...prvo kao prvo, "ovdje" u italiji igra se drugačiji tip nogometa...U Engleskoj ligi ima najviše utakmica, tamo imaju neke Carling Cupove, pa FA Cup, pa prvenstvo itd itd...i to je jedan od razloga za one čuvene rotacije...drugo kao drugo, on če biti trener, a ne manager...jebote, svi igrate igrice a nitko ne pozna razliku...Manager se brine i za transfere i za trening igrača i praktički za sve stvari u klubu, dok je trener samo trener...
Dobro če to ispasti na kraju....
Volim ove "svađice" .... isto kao za Milita i Mottu prošlu sezonu...svi pričali, kako nemaju pojma, a Milito nam na kraju doneo 3 titule, a za Mottu neču ni da gubim riječi...
Koliko sam se presvadjao oko njih dvojice s pola foruma proslog ljeta.. dera je za Milita pricao, kao da je, ne znam, Tavano (a sad kupuje njegov dres. dera :P ).
Ljudi ,samo opusteno, kod god da dodje, moramo da mu pruzimo podrsku. Kao sto moramo da vjerujemo upravi na tome sto radi, jer su nam donijeli nevjerovatne uspjehe u zadnjih 5 godina.. Polako, budite relax :)
filip.sk
08-06-2010, 15:23
Liverpool nije Inter, kao što Liverpool nije bio Valencia...prvo kao prvo, "ovdje" u italiji igra se drugačiji tip nogometa...U Engleskoj ligi ima najviše utakmica, tamo imaju neke Carling Cupove, pa FA Cup, pa prvenstvo itd itd...i to je jedan od razloga za one čuvene rotacije...drugo kao drugo, on če biti trener, a ne manager...jebote, svi igrate igrice a nitko ne pozna razliku...Manager se brine i za transfere i za trening igrača i praktički za sve stvari u klubu, dok je trener samo trener...
Ti ovo seriozno? :sivi:
Za drugom delu od postu slazem se :)
pa zbog njega nam je Silva veoma blizu da obuce crno-plavi dres...tako da meni ne pada na pamet da kazem ista lose o njemu :D
nera, on je svojim prvim golom meni rekao da sam pogrijesio, i to sam odmah priznao ;) nisam ga tek zavolio nakon tripletea
sto se tice - maniger-trener :D daj ne provaljujte se - on ima pravo glasa na transfere, samo sto on nece dovoditi koga zeli nego reci, volio bih igraca tipa silva, vi mi dovedite njega ili ako ne moze recite mi sta mozete pa cu vam reci jel dovoljno dobar
tako da gruji, on nece biti samo trener, da radi sa igracima koje ima, stima taktiku i to je to.. i da, i on ce biti prisutan na treningu :P
sumnjam da postoji trener koji samo posmatra koje igrace mu dovode u ekipu, suludo je za ocekivati da Benitez nece ucestvovati u transferima
Grujinho
08-06-2010, 16:37
več smo 100 puta rekli to...Benitez če kao i Mourinho reči Branci kakav mu igrač treba, možda mu kaže i ime igrača...a onda Branca sređuje dalje...naravno da če učestvovati, ali neče biti glavni, kao što je bio u liverpoolu
To je ono sto sam ja govorio - danas je Rafa trebao biti i oficijelno predstavljen, ali nije zbog Brance:
Moratti: "Da, pao je dogovor, on bi mogao vec danas biti predstavljen, zavisi od Brance."
A kakvi smo mi po tom pitanju, ne ocekujem ga cak ni sutra, prekosutra mozda, mozda petak hehehe.. ne stvarno, ako ne veceras, onda sutra ako je coek imalo talentovan.
vidite, pogodio sam, kako smo samo i smotani :) sutra predstavljanje FINALLY!
sumnjam da postoji trener koji samo posmatra koje igrace mu dovode u ekipu, suludo je za ocekivati da Benitez nece ucestvovati u transferima
Jose Mourinho - hocu Deca i Carvalha. Marco Branca - dovede Sneijdera i Lucia. Iste pozicije, slicni igraci, ali za dvije klase bolji. Da je bilo po Mourinhu, mi LS, sa ovom dvojicom penzionera, ne bi ni primirisali ;)
dragi nera to smo vec razjasnili, on govori ono sto i ja - da ce reci ko mu treba.. da nece samo trenirati i stimati taktiku kao sto su pellegrini i RM radili (dobiju jednog igraca po sezonu po zelji, a ostalo im klub dovodi bez pitanja, prodaje itd itd) :P
heh rafa da dodje zasto mi to ne mirise na neki uspjeh ?? pa covjek je jednostavno procitan sa liverpoolom al et ajd sta znas nije inter liverpool ipak ce ovdje imat klasu za razliku od tamo vidjecemo
mourinho
08-06-2010, 21:17
Not special enough
(http://www.football-italia.net/blogs/si92.html)football-italia.net
Jose Mourinho - hocu Deca i Carvalha. Marco Branca - dovede Sneijdera i Lucia. Iste pozicije, slicni igraci, ali za dvije klase bolji. Da je bilo po Mourinhu, mi LS, sa ovom dvojicom penzionera, ne bi ni primirisali ;)
pa dobio je on svoja dva igraca
mancini i quaresma heheheheh
neka Serafino Ingardia zna bolje od nase uprave ;)
mourinho
08-06-2010, 21:35
E, nek ti moras sve prokomentarisati :P
Moratti: "We have sorted out the final details, which weren't important. We just need a countersignature now"
"Wait for Marco Branca and the others to tell you when the new coach will be presented"
sta sam ja rekao, ovaj Branca stvarno ima problema sazvati novinare ccc.. neka to odradi do sutra, prije SP :P
"Veliki" Motta dao dobrodoslicu Rafi ;)
Maradona: Mascherano je zvijer ;)
Dobrodoslica Rafi: http://www.facebook.com/pages/Rafa-Benitez/127059477317102?ref=mf&v=wall
Grujinho
09-06-2010, 14:17
"Veliki" Motta dao dobrodoslicu Rafi ;)
Maradona: Mascherano je zvijer ;)
zašto Veliki u navednicama?? a maradonu je zabranjeno spominjati na ovom forumu :)
ado_inter
09-06-2010, 16:29
kad je vise ovo predstavljanje rafe bas me nervira i previse se oduzilo
kad se oriali vrati sa odmora jer branca ne zna sam.. do petka kao sto sam i najavio :D
kazu da je uslov ustvari bio - da milito i sneijder moraju ostati u ekipi, zato je moratti izjavio jucer "smijesan uslov, zadovoljen bez problema ;)"
jos da mu je bio uslov da i Maicon mora ostati...a da neki pod hitno moraju otici bilo bi jos bolje :D
Inter boy
09-06-2010, 23:28
npr. Balonja na transfer listu .... Benitez bi mi odmah bio heroj hahahha
npr. Balonja na transfer listu .... Benitez bi mi odmah bio heroj hahahha
i da dovede Silvu i odmah ovo primjenjujem-“Ispričavam se svojim roditeljima, ali između njihovih slika držim Rafinu” :D
http://www.beneamata.com/showthread.php?p=77767#post77767
ne moze bolje, on je obicno najbolji u prve dvije sezone, osvaja sve :D
hulle, sta kazes na platu? :P
tek ce u utorak biti predstavljen, jer navodno ne moze prije doci u Italiju
otkud sad to, pa da je na kraju svijeta, avionom moze doci do veceras :P
gdje si to procitao?
tek ce u utorak biti predstavljen, jer navodno ne moze prije doci u Italiju
:crazzy: On je evo nedjelju dana na Sardiniju (to je Italija :P ).
a sta ja znam tako sam procitao...mozda cojk sebi nasao kakvu pa se ne moze odvojit od nje :D
pa da, i ja sam mislio da je na sardiniji, napisao novost da je na sardiniji hehe
edit: huska, on je sa zenom i djecom na odmoru ;)
ma pusti ti to zena djeca :D
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=20983
a sabana, citas li ti sta sam ja pisao prije tvog posta, taj link na beneamatine novosti cc
evo ga....zvanicno
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=48580&L=it
kao da ih je stid koga dovode za trenera ..pa odugovlace sa prestavljanjem :D
oj cak su i mene nadmasili (iznenadili sa zakasnjenjem), utorak tek cccccccccccccc
Inter boy
10-06-2010, 17:32
http://img44.imageshack.us/img44/8585/131417500.jpg (http://img44.imageshack.us/i/131417500.jpg/)
Ado525INTER
10-06-2010, 17:36
dobrodosao
dera kada je ono predstavljanje hahahh...danas nije mozda sutra kao sto si ti rekao :D
ja sam pretpostavio sutra, iako je trebalo jos u pon :D
ali tek u utorak 15. :)za datum sam rekao da ne znam, samo sam rekao da je dogovoreno
pa zato slusaj cojka...ima sve te inf. u malom prstu :D...silva ce biti predstavljen po povratku sa sp...ali cemo potpisati ugovor sa njim prije...trebal jos nesto :D
dobrodosao ..
ne vjerujem mu, ali tu je da dokaze suptrotno ..
i necu ga jos blatiti, cekam razloge ..nadam se da ih nece ni biti ..
uzalud sam se ja nado da se odugovlaci s njegovim dolasko jer ima neko drugo rjesenje. :D al et valjda i mene razuvjeri svojim radom...
Kicho_Adriano
10-06-2010, 18:08
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2010/06/09/1966840/larticolo-17-comma-8-%C3%A8-chiarissimo-e-sembra-lasciare-poche%20i%20imas%20na%20spox.com
jel to moze biti istina?!?
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2010/06/09/1966840/larticolo-17-comma-8-%C3%A8-chiarissimo-e-sembra-lasciare-poche%20i%20imas%20na%20spox.com
jel to moze biti istina?!?
goal.com nikad nije povjerljiv ..
sumnjam da ce biti ista od ovoga jer bi nam morali oduzeti sve bodove ..Milito je igrao gotovo svaku utakmicu
opet, postavlja se pitanje ..odakle se tek sada pojavise ove spekulacije?
DenchiNL
10-06-2010, 18:30
meni je samo drago da je dobio kratak ugovor (na 2 god) ,
tako da kad zapne nogatrans
kicho, katastrofa, samo ne znam kakve veze ima sa rafom :D
denchi, i na tvoj post da kazem, katastrofa
Quaresma#7
10-06-2010, 20:08
goal.com nikad nije povjerljiv ..
sumnjam da ce biti ista od ovoga jer bi nam morali oduzeti sve bodove ..Milito je igrao gotovo svaku utakmicu
opet, postavlja se pitanje ..odakle se tek sada pojavise ove spekulacije?
Ma več preteruju oko toga. Na svaki način žele da sjebu Inter, mater jim jebem hoštaplersku.
http://www.beneamata.com/showthread.php?p=77998#post77998
opet pokazao koji je gospodin coek, kad ce ovako nesto jose uciniti? nikad a mozda ni tad ;)
Ado525INTER
11-06-2010, 03:50
Nece nikad naprotiv Mourinho nam je donjeo preko 100 miliona zarade i gle jos o INTERU se opet prica intera opet postuju sad je red na Beniteza dato ponovi ja mu zelim srecu Svakako slazem se ljep gest ,,FORZA INTER
filip.sk
11-06-2010, 05:24
http://www.beneamata.com/showthread.php?p=77998#post77998
opet pokazao koji je gospodin coek, kad ce ovako nesto jose uciniti? nikad a mozda ni tad ;)
Takodje i Mancini :P
Massimo Moratti objasnjava zasto je Inter odabrao Rafael Beniteza
Interov predsjednik Massimo Moratti je rekao da su garancije koje Rafael Benitez donosi sa sobom uveliko uticale na njegovu odluku da angazuje Beniteza za trenera do Juna 2012.
Benitez se istakao medju brojnim kandidatima i Moratti se nada da ce se povjerenje u njega isplatiti.
"Izabrali smo ga jer mislimo da nam moze osigurati buducnost, i nadam se da ce se ovo ostvariti," Moratti je rekao za oficijalni website kluba.
"On je veoma ozbiljan, marljiv radnik, ima iskustva u Evropskom fudbalu. Pazljivo smo donijeli odluku i nadamo se da ce biti opravdana.
"Njega smo prvog izabrali, postojali su drugi koji su nam se sami nudili, ali uvijek sam znao da je on prava osoba za ovaj posao.
Drugaciji je od Mourinha, ali je za mene znacajan ..jer nisam zelio Mournihovog imitatora, nego covjeka sa vlastitim karakteristikama, vlastitom licnoscu ..a on je sigurno ima."
goal.com
Hell yeah, man know's! Kako ja volim citati njegove intervjue, uvijek se slazem sa svime sto kaze, nevjerovatno!
Dakle, uvijek smo imali problema sa englezima, dosao lik koji rijetko gubi derbije tamo, a i od spanaca - on sa valencijom bio prvak, pa kud ces bolje, plus u godinama je da bi mogao ostati kod nas dugo vremena, samo ako se snadje, a ne sumnjam da nece.
Forza Massimo, forza Benitez!
---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
a ligad, dejane, zar vi to ne mozete objaviti u Novosti, pa da tamo objavimo :), da ja ne moram dodavati dodatno..
ja sam ovo uzeo s goal.com a oni sa naseg sajta ..mislim da je Moratti jos ponesto rekao, ali je na Talijanskom ..
dera ..nije problem, mogu ja objavit ..samo nisam uvijek siguran sta je za naslovne ..
svaka cast, ali kakve to veze ima sa dodavanjem u rubriku novosti :)
jos bolje ako je original :)
Inter boy
13-06-2010, 21:48
Rafa stigao u Milan yeeeeeeeee
http://www.inter.it/aas/hp?L=it
Quaresma#7
13-06-2010, 21:54
Konačno, bilo je več vreme. Govorili su za utorak a danas več nedelja :D
Važno da je debeli stigao
BENVENUTO RAFA :zastava::nova::miniforza:
debeli? a poslije kaze dobro dosao.. e svasta
najavljen je za ovaj sada utorak sto dolazi predstavljanje, a ne ovaj prosli - mozda jesu mediji nagadjali
Grujinho
13-06-2010, 22:45
Konačno, bilo je več vreme. Govorili su za utorak a danas več nedelja :D
Govorili su da če u utorak biti predstavljen...i nije bilo mišljeno na prošli utorak, nego na ovaj, koji dolazi...dakle danas je stigao a u utorak če biti i predstavljen...
filip.sk
14-06-2010, 01:14
Tako je grujo :)
Prva izjava - http://www.beneamata.com/showthread.php?p=78315#post78315
filipe spameru
filip.sk
14-06-2010, 21:44
Samo sam potvrdio, nije grujo uvjek poverliv izvor :sivi:
pa i ja sam post iznad napisao isto :P
oni koji ne gledaju naslovnu, niti chatbox, uzivo:
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=48626&L=it
http://www0.tccstatic.com/storage/fcinter1908.it/img_notizie/thumb1/029f3f464070c29b1fd6dcb3e867269e-97318-1276598677.jpeg
"Mourinho said he wasn't stupid? I am here because I am intelligent. We can win six trophies this year. I have experience, but we have to work hard because we have tough games in August.
jedva cekam odgovor murinja hahahhahhahahhahhaha
ma ne bolan,Mou je sam reko kad je bio na predstavljanju io sono pirla( n e znam tacno sta znaci) ,sad njeg pitali sta je on...i on je onda reko ja sam inteligentan jer sam dosao ovdje.nije nikakva provokacija baksuze jedan :D
Ocekujem odgovor tipa...
Da je on tako inteligentan shvatio bi da sam u 2 sezone s interom osvojio vise nego on u liverpolu za 5 hehehehehehehe
ma ne bolan,Mou je sam reko kad je bio na predstavljanju io sono pirla( n e znam tacno sta znaci) ,sad njeg pitali sta je on...i on je onda reko ja sam inteligentan jer sam dosao ovdje.nije nikakva provokacija baksuze jedan :D
Mourinho je rekao: "Io non sono pirla". Sto znaci: "Nisam glupan ( ili budala)", na milanskom 'slengu'.
Nije ovo provokacija Beniteza, pustite ljudi, sad bi jos trebalo sa Mourinhom preko stampe da se prepiremo. Mrka kapa onda :D
DenchiNL
15-06-2010, 17:37
dobra mu spika sad zasad , smirio je malo ove dušmane,
svi igrači su od ovog momenta non-transferable , beton!
Rekao da mu se svidja taktika 4-2-3-1 tj. Milito na vrhu, Pandev Sneijder i Etoo iza, e sada ako Maicona racuna da ce ostati, a Mascherana da ce doci, onda bi on i Cambi igrali kao ta dvojka nazad, a Zanetti bi isao na lijevi bek, tj. Santon klupa kao i Chivu. Motta takodjer onda na klupu, jer je rekao da mu se Cambiasso svidja :).
Prema nekim anketama, 85% navijaca podrzala Rafaela kao novog trenera Intera, ostatak nek se pusi :D.
filip.sk
15-06-2010, 22:18
Tih anketa je uradio fcinternews.com :)
ma pisam se ja na njegovog mesara bojli ga je mariga
zelim mu puno srece...sve trofeje da osvoji....i zelim mu da mu se nijedna transfer zelja ne ostvari hehehehehhehe
Rekao da mu se svidja taktika 4-2-3-1 tj. Milito na vrhu, Pandev Sneijder i Etoo iza, e sada ako Maicona racuna da ce ostati, a Mascherana da ce doci, onda bi on i Cambi igrali kao ta dvojka nazad, a Zanetti bi isao na lijevi bek, tj. Santon klupa kao i Chivu. Motta takodjer onda na klupu, jer je rekao da mu se Cambiasso svidja :).
Prema nekim anketama, 85% navijaca podrzala Rafaela kao novog trenera Intera, ostatak nek se pusi :D.
Unistice nam Santona debil jedan. Zavrsava sto je Mourinho poceo, sistematsko unistavanje Intera!
Jelde dera :) ovaj moze, Mou ne moze. Ko je ovdje lud.
Ti si lud. Da je igrao kod Josea, morao bi i kod ovog. Vidis da ni nasa uprava vise ne racuna toliko na njega..
Ali ja sam siguran da ce on proigrati prije kod Rafe, nego kod onog, jer ovaj novi voli da rotira i daje sansu drugima ;), bar ce ulaziti povremeno.
Ti si lud. Da je igrao kod Josea, morao bi i kod ovog. Vidis da ni nasa uprava vise ne racuna toliko na njega..
Ali ja sam siguran da ce on proigrati prije kod Rafe, nego kod onog, jer ovaj novi voli da rotira i daje sansu drugima ;), bar ce ulaziti povremeno.
Igrao je Chivu kod Josea, ali nece kod ovog.
Mario Balotelli hoce, pa ne znam sta ti ocekujes, i Joseovi planovi su bili dovesti veznog, i Zanettija vratiti nazad.. Ako Maicon ode, igrat ce ti svi - ako ti to zelis onda ok.
Ja znam da ga mrzis, ali zaboli me kara ;), ovaj nas bar nece napustiti kada sve bude ferceralo. Pored svega, ovo su medijska nagadjanja, on je rekao da niko nije na prodaju dok ne vidi kakvi su ustvari.
Enfant Terrible
16-06-2010, 13:27
To i jeste problem. I toga se najviše i bojim, iskreno. U L'poolu je zasrao stvari svojim rotiranjem, i x puta se desilo da se na terenu nalaze igrači koji objektivno ne zaslužuju da igraju. Isto tako, pretjerano rotiranje je meni odlika trenera koji nemaju ideju i viziju. U redu je povremeno rotirati, davati šanse mlađima, ali rotirati tim iz kola u kolo je meni totalna glupost. Nadam se da će se kloniti toga u Interu.
Inače, ja mu želim svu sreću. Ne volim njegov rad, tj. kako je do sada radio, ali želim mu da, ako treba, bude najupsješniji trener ikada. Inter mi je iznad svega, a on ako može omogućiti Interu da bude konkurentan (i da osvaja trofeje) na svim područjima, može ostati do kraja života što se mene tiče.
mourinho
16-06-2010, 14:18
ovaj nas bar nece napustiti kada sve bude ferceralo.
Prvo, ako bude sve ferceralo. A drugo, otkud znas?
hvala bogu pa se ovo vise rijesilo...ja mu zalim sve najbolje...da osvoji barem 5 trofeja u svojoj prvoj sezoni kod nas(ove super kupove i scudeto) i da izbaci jose-a iz LP i ja prezadovoljan...a sto se transfera tice i tu neka dovede Silvu i eto ako hoce tog mascherana i neka se makne od transfera i prepusti to branci
mourinho, pa rekao je i sam kada su ga pitali da li planira brzo da ide posto ima ugovor na 2 godine - on je rekao "planiram ostati dugo, a to cu zaraditi rezultatima" ;)
Mario Balotelli hoce, pa ne znam sta ti ocekujes, i Joseovi planovi su bili dovesti veznog, i Zanettija vratiti nazad.. Ako Maicon ode, igrat ce ti svi - ako ti to zelis onda ok.
Ja znam da ga mrzis, ali zaboli me kara ;), ovaj nas bar nece napustiti kada sve bude ferceralo. Pored svega, ovo su medijska nagadjanja, on je rekao da niko nije na prodaju dok ne vidi kakvi su ustvari.
Ne laj. :D ne mrzim ja Rafu, on je nas trener i on je meni najdrazi trener na svijetu (uz Grande Osima :D), ali me nervira to sto Mou nije valjao zbog nekih stvari, Rafa uradi iste, pa je gigant. Ako Rafa bude nastavio Mouovim putem mi necemo imati konkurencije ni u Italiji ni u Evropi i nadam se zbog nas da hoce.
To i jeste problem. I toga se najviše i bojim, iskreno. U L'poolu je zasrao stvari svojim rotiranjem, i x puta se desilo da se na terenu nalaze igrači koji objektivno ne zaslužuju da igraju. Isto tako, pretjerano rotiranje je meni odlika trenera koji nemaju ideju i viziju. U redu je povremeno rotirati, davati šanse mlađima, ali rotirati tim iz kola u kolo je meni totalna glupost. Nadam se da će se kloniti toga u Interu.
Inače, ja mu želim svu sreću. Ne volim njegov rad, tj. kako je do sada radio, ali želim mu da, ako treba, bude najupsješniji trener ikada. Inter mi je iznad svega, a on ako može omogućiti Interu da bude konkurentan (i da osvaja trofeje) na svim područjima, može ostati do kraja života što se mene tiče.
to nama bas treba, drugo je premier liga u kojoj je svaka utakmica ko u nas derbi
a vidio si naseg prvog tima 5 utakmica protiv nizerazrednih klubova, ne mogu - nemaju motivacije da igraju, umorni, svasta nesto..
verma_interista
16-06-2010, 15:41
Dok se spekuliralo o dolasku Beniteza bilo mi je jako drago sto bi nas mogao preuzeti ,i kada je to postalo sluzbeno bio sam jos zadovoljniji ,ali sada postajem pomalo skeptican vezano za takvu odluku nase uprave ,pogotovo nakon najava nekih paradoksalnih pojacanja.
Iskreno se nadam da nece potrositi puno novca za prosjecnog igraca kakav je Mascherano ,pogotovo jer nam takav igrac ne treba ,imamo puno boljih ,a neke druge pozicije bi trebalo pojacati.
Adi,
ja sam ti vec objasnio zasto rafa nije kriv ako santon ne bude igrao
isto tako, amantino je valjao kad je tek dosao, sada ne valja kita, i normala da nece igrati u Interu ;)
filip.sk
16-06-2010, 16:38
Dok se spekuliralo o dolasku Beniteza bilo mi je jako drago sto bi nas mogao preuzeti ,i kada je to postalo sluzbeno bio sam jos zadovoljniji ,ali sada postajem pomalo skeptican vezano za takvu odluku nase uprave ,pogotovo nakon najava nekih paradoksalnih pojacanja.
Iskreno se nadam da nece potrositi puno novca za prosjecnog igraca kakav je Mascherano ,pogotovo jer nam takav igrac ne treba ,imamo puno boljih ,a neke druge pozicije bi trebalo pojacati.
What? :what:
Adi,
ja sam ti vec objasnio zasto rafa nije kriv ako santon ne bude igrao
isto tako, amantino je valjao kad je tek dosao, sada ne valja kita, i normala da nece igrati u Interu ;)
Amantino ima 3 banke, Santonu jos bubuljice nisu prosle ;)
nish ja tebe ne kontam, nije ni bitno rekao sam ti..
Quaresma#7
16-06-2010, 17:26
Mascherano je igrač i po. On i Cambiasso kad se uklope pozada u zadnjoj linije i Maicon i Zanetti na bekovima a Samuel i Lucio na štoperu i Cesar na golu. Pa nema ekipe koja če moči probiti taj zid.
da i silva umjesto pandeva aaaaaaa, svrsit, napad bi isto tako bio prejak
------milito
silva-sneijder-etoo
iako ne znam zasto mi toliko zelimo silvu a zaboravljamo na balotellija
filip.sk
16-06-2010, 19:13
Dera nemoj me pogresno svatiti ali Pandev je bolji od Silva...
Danas je bio vrlo los, ja bih prije Pedro il Jesus Navas...
A i znas kako su prosle onih klasicnih krila(Q i Mancini)...
Benitez je rekao da nece puno menjavati, to valjda znaci da ce doci samo Mascherano i jos jedan ako ode Maicon...
Imamo 4 napadaci i to vrvni...
hehehe, pandev jeste dobar, ali reci da je bolji od silve je smijesno
poznajuci beniteza, prije ce mario igrati nego li pandev, jer bi i kod josea igrao da nije bilo nesuglasica
Dera nemoj me pogresno svatiti ali Pandev je bolji od Silva...
Danas je bio vrlo los, ja bih prije Pedro il Jesus Navas...
A i znas kako su prosle onih klasicnih krila(Q i Mancini)...
jel ti vidis sta pises...pa to je isto kao da ja kazem da je spahic bolji od samuela i lucia, ili dzeko od eto'oa...ja znam da ti njega obozavas ali malo objektivnosti ti ne bi skodilo...
danas je kompletna spanija bila losa...i opet sudis sve na osnovu jedne utakmice...silva je jedini nesto radio u prvom poluvremenu dok su iniesta i xavi nabijali pasove oko 16-erca....Silva nije klasicno krilu to si valjda i danas mogao vidjeti ako si gledao utakmicu...znaci momak se sjajno krece i igra na svim pozicijama...
ti bi pedra i navasa zbog cega...barem su klasu obojica ispod Silve...jos pedra ne bi mogli kupiti, a navas moze igrati samo krilu dok silva moze igrati i krilo i playa i kao drugi napadac
nish ja tebe ne kontam, nije ni bitno rekao sam ti..
Kazem Amantino ima 30 god, a Santon 19 :) Dakle, ako ciljas na to da je ove igrace Jose unistio, za Mancinija se donekle slazem, ali nema razloga da se zapostavlja Santon, koliko god igrao/ne igrao prosle sezone (a i bio je povrijedjen vecim dijelom).
InteristaSA
16-06-2010, 19:42
jel ti vidis sta pises...pa to je isto kao da ja kazem da je spahic bolji od samuela i lucia, ili dzeko od eto'oa...ja znam da ti njega obozavas ali malo objektivnosti ti ne bi skodilo...
danas je kompletna spanija bila losa...i opet sudis sve na osnovu jedne utakmice...silva je jedini nesto radio u prvom poluvremenu dok su iniesta i xavi nabijali pasove oko 16-erca....Silva nije klasicno krilu to si valjda i danas mogao vidjeti ako si gledao utakmicu...znaci momak se sjajno krece i igra na svim pozicijama...
ti bi pedra i navasa zbog cega...barem su klasu obojica ispod Silve...jos pedra ne bi mogli kupiti, a navas moze igrati samo krilu dok silva moze igrati i krilo i playa i kao drugi napadac
Upravo tako Huska..Silva bi bio medju rijetkim koji bi bili pojacanje za Inter..mislim na one koje je moguce dovesti..momak igra sve i nikad ne zakaze..danas je citava spanija igrala kao Pussy..osim Xabi Alonsa ja se tom igracu divim..nema konkurencije na svojoj poziciji al je nazalost nemoguce za dovest..al Silva bi mogao doci jos je Rafa kod nas..bio mu je trener na pocetku karijere kad je presao u prvi tim..znaci upoznat je najvise kakav je igrac i nadam se da ce ga uspjet dovesti...jer je klasa od igraca i donio bi nesto novo u igri Intera..zamisli kad bi nekog ufatili u trokut milito,snajder i silva..ma nebi uzeli loptu 3 dana:D
a etoo :D
---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:17 ----------
huska, navas - jedini igrac koji je danas igrao, tj. briljirao, predobar ;)
a po cemu je to Silva bolji od Pandeva koji se extra uklopio u Inter otakako je doso i odigro skoro sve utakmice??? budite i vi malo realni.ok,drag vam je al Pandev je bio veeeeliko pojacanje u ovoj polusezoni i jedan od najvaznijih igraca...a ubijedjen sam da nam ne treba ni krilo ni napadac jer ce iducu sezonu obiljezit balonja Balotelli...i nisam gledo utakmicu,da ne bude da sam sudio po toj utakmici danas :D
Grujinho
16-06-2010, 21:44
Branca je sve rekao:" Prije nego što Inter dovede nove igrače, moramo prodati par njih"
Milito, Pandev, Eto'o, Balotelli....3 od ovih 4 mogu igrati krilnog napadača, neznam zašto dovoditi još Silvu. Mariga, Stanković, Zanetti, Motta, Cambiasso....svi mogu igrati DM, neznam zašto dovoditi još Mascherana...
Quaresme smo se riješili, prvo prodati još par igrača, stvoriti prostor za nove, i tek onda pričati o pojačanjima...
Benitez, Branca & Co. moraju sjesti zajedno, popričati o tome kako i sa kojima igračima krenuti u novu sezonu, proučiti, gdje smo najtanji i najslabiji, i kad se stvori prostor na tim pozicijama (prodajom tih igrača), moramo krenuti u shopping...mislim dovoditi Mascherana a več imaš 5DM, je glupost...
samo da jos dodam osim Trivele ,napustio nas je i Arnautovic :)
verma_interista
16-06-2010, 21:58
What? :what:
Dobro si vidio ,nema potrebe da boldiras!!
Mrtvi prosjek! Sta mu je to ,osim trke ,i borbenosti kvalitet ? Mozda zna poslat dubinsku loptu ? Mozda je kreativan ? Mozda zna zabit' sa distance ? Pregled igre ima ,je li ?
Smijesan igrac ,i na toj pozicije je sasvim dovoljan Cambiasso ,nema potrebe da pravimo toliki blok na sredini terena ,kad nam je zadnja linija maestralna.
usput..Silva bi bio idealno rjesenje da cirkulira oko sesnaesterca ,da lijepo krakim pasovima uposljava napadace koji uspricavaju ,strasan igrac ,ne toliko fizicki snazan ,ali je maestralan u kreiranju igre.
filip.sk
16-06-2010, 22:41
hehehe, pandev jeste dobar, ali reci da je bolji od silve je smijesno
poznajuci beniteza, prije ce mario igrati nego li pandev, jer bi i kod josea igrao da nije bilo nesuglasica
A sta je Silva bolji od Pandev?
Ja stvarno ne mogu svatiti, prvo sto ne igraju istu poziciju pa nemozete uporediti ali kad je Pandev igrao levo krilo(ono sto Silva igra) izigrao je fenomenalno, kao u napada, organizacije igre, tako i u odbranu, to Silva nece igrati nikad...
Ja nisam rekao da je Pandev bolji od Eto'o, Milito, Aguero, Torres, Roney i ostilih vrnih igraca, ali Silva nije nisto bolje, to sto ti si se zaljubio u tog igraca to je drugo...
Za onom drugom delu, pedro je igracina, dok navas je uradio vise nego sto su svi ostalih igraca spanije uradili danas.. trudio se, to je najbitno..
Dobro si vidio ,nema potrebe da boldiras!!
Mrtvi prosjek! Sta mu je to ,osim trke ,i borbenosti kvalitet ? Mozda zna poslat dubinsku loptu ? Mozda je kreativan ? Mozda zna zabit' sa distance ? Pregled igre ima ,je li ?
Smijesan igrac ,i na toj pozicije je sasvim dovoljan Cambiasso ,nema potrebe da pravimo toliki blok na sredini terena ,kad nam je zadnja linija maestralna.
Jel Zaneti, Muntari, Mariga.. imaju dugacku loptu, driling, zabiti kakav bilo gol, kreativnost.. NE!!!
Videces kad dodjde i promenices svoje mislenje...
A jos ima 25 godina, dok Cambi jos 1-2 sezone maksimum moze izigrati...
Jao jao..
Placem,placem..
Hahahahahah
Pandev bolji od Silve, ludilo !
Hahaha
Po cemu bi Silva bio bolji za Inter od Pandeva ??? Pandev je bio standardan kod najboljeg trenera na svijetu,zar vam to nesto ne govori ? premalo cijenite igrace koji su osvojili LP koju je Inter toliko cekao,a previse neke tamo igrace koji su dobri u osrednjim ekipama ;)
filip.sk
17-06-2010, 00:29
Po cemu bi Silva bio bolji za Inter od Pandeva ??? Pandev je bio standardan kod najboljeg trenera na svijetu,zar vam to nesto ne govori ? premalo cijenite igrace koji su osvojili LP koju je Inter toliko cekao,a previse neke tamo igrace koji su dobri u osrednjim ekipama ;)
Ne mogu se vise sloziti...
Uvjek pluju po onome sto su im donjeli slavu i pobjede...
Bog da cuva i brani....
Hajde da mi dodje neki fan na Valencii i da mi rece da je Silva bolji zato sto ga gledao svaku tekmu, a vi niste gledale ni 4 tekme i samo pricate i blateta...
Oh my god...
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:20 ----------
Jao jao..
Placem,placem..
Hahahahahah
Pandev bolji od Silve, ludilo !
Hahaha
Inter 0 - 0 Barca
http://www.youtube.com/watch?v=ODgpB1tEp4A
Barca 2 - 0 Inter
http://www.youtube.com/watch?v=5SW9TEDRQ4Q
Drugom duelo, sve je isto samo je Pandev igrao:
http://www.youtube.com/watch?v=W_rMXS52E4k&feature=related
Mozes vidjeti ko je namestio sjajnu loptu na Milito a on je promasio, a mozes i vidjeti ko je isfrlio 2 igraca Barcelona nakon sto je Motta oduzeo loptu na Messi....
I onda mi opet dodji i reci da je neko sto igrao na ovu tekmu slabiji od tih Silvi, Afelajovci i talente....
InteristaSA
17-06-2010, 00:38
joj vas vi se odma na dvije strane podijelili..Pandev VS Silva silva je vezni igrac i moze igrat na svim pozicijama u sredini..vrlina mu je sto moze igrat poziciju Pandeva krilnog napadaca..neznam u cemu je problem da napokon imamo 2 kvalitetna igraca koji igraju lijevom nogom na mjestu koje nam je bila rak rana..od Kily Gonzalesa,Solaria da ne nebrajam vise...
sto se mene tice,ja bih volio da dodje Silva,svaki dobar igrac nam je dobrodoso...al mi je glupo da se potcijenjuje i omalovazava igrac koji je bio standardan u osvajanju LP kod najboljeg trenera na svijetu i u najboljoj ekipi na svijetu...sta je to Silva napravio u svojoj karijeri da bi se moglo rec da je bolji od Pandeva ???
ma sta reci ?? sve su to zveri od igraca sirinu i jacinu imamo na svim pozicijama sem stopera pak ovi su vec u godinama treba tu samo pojacati po mom misljenju
Esquivel
17-06-2010, 02:15
ma samo da sacuvamo ovaj tim i iduce sezone,eventualno dovedemo nekog mladog igraca i to je to.sledece sezone svi imaju respect prema interu.
ma sumnjam da jos jednu godinu mozemo sta sa materacijem il cordobom :D da pokrivaju rupe u situacijama povrede il nes slicno :D
A sta je Silva bolji od Pandev?
Ja stvarno ne mogu svatiti, prvo sto ne igraju istu poziciju pa nemozete uporediti ali kad je Pandev igrao levo krilo(ono sto Silva igra) izigrao je fenomenalno, kao u napada, organizacije igre, tako i u odbranu, to Silva nece igrati nikad...
Jel Zaneti, Muntari, Mariga.. imaju dugacku loptu, driling, zabiti kakav bilo gol, kreativnost.. NE!!!
verma je u jednom postu rekao sve.. nije ni bitno, ja sam vec rekao - ne mora doci silva, vise bih volio da dodje neko tipa gerrard
usput, torres katastrofa danas :D
Esquivel
17-06-2010, 02:38
neka ih neka :D ima mesta za sve :D
Ma nego mislio sam ne prodati maicona i ove druge,imamo ekipu za 10 imamo nas stil igre i bas nas briga nema lepote al ima rezultata
sta je to Silva napravio u svojoj karijeri da bi se moglo rec da je bolji od Pandeva ???
ovo je glupo pitanje, necu ni da govorim o njemu :D
Grujinho
17-06-2010, 08:42
silva, pandev, torres...sve je to uzalud, ako u ekipi nemaš jednog velikana Thiaga Mottu :D
što se tiče Silve, možete biti sigurni, da nema ništa od pregovora, dok se ne završi SP, do tada to če biti samo novinarske patke...jer sada nijedan igrač nemože pregovarat sa drugim klubom...tako da smirite strasti...Pandev je dobar igrač, ali Silva je klasa...može igrat na više pozicija, a i pregled igre mu je bolji...možda je čak i malo brži od pandeva, ali daleko od toga da je pandev loš igrač...
ovo je glupo pitanje, necu ni da govorim o njemu :D
ma da...:cool: :homo: :crazy:
niko nije rekao da je los pandev, ponavljam i ne treba nam silva toliko koliko po meni nam treba gerrard
il mago, razmisli malo bolje sta si napisao, mozda shvatis zasto sam ti tako odgovorio :P
mago je sinoc popoio malo vise :D meni pricao na msn da izbacimo lucia da dovedemo burdisa :sivi:
filip.sk
17-06-2010, 14:40
Ivane nemoj takve afere :sivi:
Ma dera sad i ti, kako je to Silva klasu, klasu je Ronaldo, Messi, silva je 20 svetlosnih godina iza njih
te koje si nabrojao jesu najjaca klasa
onda ide silva sa klasom 20 svjetlosnih godina iza
onda ide pandev sa 40 svjetlosnih godina iza ;)
filip.sk
17-06-2010, 15:27
Onda ti si nerealan, sta je Pandev a sta je Silva osvoio..
I necu vise nista govoriti.. :)
Pirate_Girl4
17-06-2010, 15:35
Hajd dobro vas je više sa tim pričama oko Pandeva i Silve, vidjet ćemo šta će se odlučiti, nemojte se više prepucavati xD
silva je za pandeva milos krasic :D
verma_interista
17-06-2010, 18:15
Videces kad dodjde i promenices svoje mislenje...
A jos ima 25 godina, dok Cambi jos 1-2 sezone maksimum moze izigrati...[/QUOTE]
Filipe...
Upravo zato sto spomenuti igraci nemaju dugu loptu ,kao ni Mascherano ,nema ni Cambiasso nesto posebno ,takve igrace ne treba gomilati..
tu je veliki Motta koji je puno ,puno bolji od Mascherana ,a i dugu loptu ima strasnu ,tako da ako vec moramo praviti takav blok ispred zadnje linije tu su Motta ,i Cambiasso-sasvim dovoljno ,a kao back up tu su i Stankovic ,i Mariga (za moj pojam odlican igrac),pa i Zannetti.
Sto se tice Cambiassa ,pa on je 80. godiste ,moze igrati vise od 2 sezone ,a i znamo da cemo do tada dosta toga promijeniti ,jednostavno mislim da ne trebamo bacati pare na jos jednog defanzivnog veznog,
Kad vec spominjem igrace ,mozda bi trebali razmisliti o Nigerijcu Taiwo-u ,ili onaj iz Lyona Cissokho (jos bolji izbor)...obadvojica snazni ,brzi ,mocnog suta ,odlicni igraci!
Evo citam nesto ,veli Coutinho da ce biti nas Kaka ,haj da i to vidimo :D ,nadam se da ce ga Benitez forsirati!
Onda ti si nerealan, sta je Pandev a sta je Silva osvoio..
I necu vise nista govoriti.. :)
to je isto il mago rekao, i ja sam mu rekao da malo razmisli sta je napisao, pa cu isto reci i tebi ;) ako obojica kazete da ne znate, onda cu vam reci..
...nadam se da ce ga Benitez forsirati!
branca je rekao da ako dodje sada, upravo nece biti forsiran, nego ce se polahko adaptirati na seriju a ;)
filip.sk
18-06-2010, 19:15
Nije ovo tema glasine a ni zelbe... dajte, dosta smo spamali ovde
Zlatane, brisi, infraj, radi sta hoces, ali da se ovo ne ponovi, nadji ko je zapoceo ovu diskusiju, mozda sam i ja hihi :D
Enfant Terrible
18-06-2010, 20:07
Spamovi obrisani, a ljudi koji su spamali automatski su dobili infra (joj što volim naprednu tehnologiju :D )
Inter Milan Boss Rafael Benitez Planning Shock Premier League Return With Manchester City - Report
tek stigo a vec planira heheheheheheheheheehhhe
mourinho
20-06-2010, 15:54
hehehe to su ti dugorocni treneri. Jos se ja pitam sto je potpisao samo na dvije godine...
sumnjam da odje ima bilo kakve istine....ali ako ima, onda neka ode odma...
adointer
20-06-2010, 16:33
goalovo sranje opet...:D :D jbg moraju ljudi da zive od neceg...:D :D
Esquivel
20-06-2010, 16:35
Ma ova izjava je smestena izvan konteksta... :) ............ sad videh da nisam nista piso o Rafi........::::......Imam samo da kazem da je on za mene apsolutni genijalac i potpuni ludjak. :)
ne samo da je goalovo sranje, nego dok je to hulle napisao smrdi
a gledaj koliki ljubitelji rafe, guro, denchi i drugi, svima zao ako ode :P
mourinho, smijesno, ali zao mi je, nece ti se ispuniti zelja
You'll never walk alone Rafa :D
FORZA Rafa...
da je dosao i blaz sliskovic ne bi toliko pljuvao po njemu dok ne odradi barem jedan trening :D
ali nema veze...kad se ja i dera krenemo nasladjivat kad Rafa pocne biljezit rezultate kakve svi ocekujemo :D
ja sam rekao da mu ne vjerujem, ali sam strpljiv i cekam prve utakmice ..onda je gotov :D
filip.sk
20-06-2010, 20:14
Inter Milan Boss Rafael Benitez Planning Shock Premier League Return With Manchester City - Report
tek stigo a vec planira heheheheheheheheheehhhe
Hulle jel si ti to zaduzen za Teorije zavjera?
Vidi se :D
ligad, a koga bi ti da dovedemo? umjesto da blati josea sto nas je napustio, on radi suprotno, pokazuje nedobrodoslicu novom treneru, sram da te bude, sve vas!
ispada da je rafa kriv sto je jose otisao..
Dera, vec smo ga doveli.
I ja mu pokazujem nepovjerenje, zbog toga sto mi se ne svidja kako je vodio Liverpool ..ali ga ne blatim, nego kao sto sam rekao ..cekam i dajem mu sansu. Nije posteno, aa?
A sto se tice Rafe, nek ode odmah sljedece sezone ako hoce i svaki trener koji dodje nek se ne zadrzi vise od godine ako hoce ..ali nek nam prvo donese tri trofeja
Jedan covjek ih je donio ..
filip.sk
21-06-2010, 15:37
Dera, vec smo ga doveli.
I ja mu pokazujem nepovjerenje, zbog toga sto mi se ne svidja kako je vodio Liverpool ..ali ga ne blatim, nego kao sto sam rekao ..cekam i dajem mu sansu. Nije posteno, aa?
A sto se tice Rafe, nek ode odmah sljedece sezone ako hoce i svaki trener koji dodje nek se ne zadrzi vise od godine ako hoce ..ali nek nam prvo donese tri trofeja
Jedan covjek ih je donio ..
Nece doci opet takav covjek..
Katastrofa, dovoljno si rekao LiGad, nema potrebe vise da ulazis u ovu temu ;).
http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/180501/Benitez-Zadrzao-sam-kucu-mozda-se-vratim-u-Liverpul
poceo i on vec... -.-
on to nije izjavio, tip ima milione, zasto nemati kucu i u engleskoj
kaze da se mozda vrati, al nije rekao U FUDBALU SE NIKAD NE ZNA tj. da ce trenirati poolce
a kad je Mourinho reko da nece ostat vjecno u Interu i da zeli trenirat u svim jacim ligama tad nije bilo u redu,a kad je ovaj reko u redu je...cudno :D
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.