View Full Version : Novi trener Intera?
Necu da otvaram ankete, ovde cemo raspravljati od ubuduce ko ce biti novi trener, odnosno ko ce naslijediti Josea, a ne da pisemo u 3 teme istu stvar, do sada pisali u:
1) jose mourinho
2) bayern - inter
3) glasine o transferima
Naravno, ukoliko nas napusti, jer jos nista nije zvanicno.
Da ja krenem:
1) Baresi
2) Benitez
3) ne znam jos.. :)
Inace, zadnje glasine - Capello je u igri kao i Miha, pored gore navedenih mojih, iako Baresi nije bas hehe.
Hiddink i Blan su otpali prema svemu sudeci pa ih zato nisam razmatrao..
Grujinho
23-05-2010, 18:00
Benitez/Capello glavni trener, a pomočni trener Baresi/Mihajlović
tako bi bilo, ako bi mogao ja sastaviti trenerski dvojac...ali kako če na kraju ispasti videčemo
a kao što je več netko spomenuo...nebi se branio Magatha...on je čudotvorac...gde god da trenira, uspeh je zagarantovan kao kod Capella...
Dzon Dilindzer
23-05-2010, 18:05
Ma nece vise Mihajlovic biti pomocni trener..........cisto ne vjerujem da bi pristo na to
ja bi volio Hidinka ako se ikako moze dovesti ,ako nece on onda aj moze i Van Gal :)
Grujinho
23-05-2010, 18:07
moj prvi izbor ipak ostaje CAPELLO
http://www.abc.net.au/reslib/200802/r221859_873979.jpg
sa njim nemožemo pogriješiti...radio u velikim klubovima, osvajao velike stvari...vodi veliku reprezentaciju...vrlo strog trener...naše zvijezdice bi i dalje držao na zemlju, da bi još dalje trenirali sa 120% snage i bili motivirani za nove trofeje
Quaresma#7
23-05-2010, 18:10
Meni je več polako svejedno neda se mi razbijati mozak više o tome. Ipak mi je Hiddink prioritet. Ali iako Miha dodje dobro. Čovek je Interista i naučiče se dosta kod nas. Možda bi bila ovo prilika da vratimo Manicnija :D
Grujinho
23-05-2010, 18:11
?? hiddinka odpiši več sada....Ti bi doveo Mihajlovića da se kod nas uči? neka se uči u manjim klubovima, a ne na klupi evropskog prvaka...Mancini je sretan u City...dakle FORZA CAPELLO hehehe
Inter boy
23-05-2010, 18:12
Benitez ili Capello su više nego dostojne zamjene za Mou.
Grujinho
23-05-2010, 18:24
Još sam razmišljao....Real če sada sigurno opet prodati nekoliko igrača...ako bi capello došao, bilo bi super...on poznaje igrače i mogao bi dovesti pravog igrača iz reala, koji bi nama sjeo u formaciji...
volio bih na kraci period hiddinka ili capella...ali ako u klubu planiraju konacno jednog trenera na duzi period onda bih volio vidjeti Mihu na klupi zato sto mu je stalo do Intera i sigurno je da bi da sve od sebe da uspije, a i ima kvalitete...a zamislite njega da ponovi ovo sto je Jose napravio...barem scudeto u kup( to je pod obavezno)...kako bi to bila sjajna motivacija i za njega..
Balotelli#45
23-05-2010, 21:07
dodje capello i dovede Cassana :D
ma po meni jedina dostojna zamena bi mogao da bude Capello/Van Gaal/Hidik ovi ostali su mi posle moua nekako pre slabi ,ali bilo ko da dodje Mourinha niko ne moze da zameni
InteristaSA
23-05-2010, 21:24
Ja bi doveo Sinisu Mihajlovica...covjek je Interista.bio je tu osvojio titule neznam sto ste toliko pojedinci protiv njega..ako iko zasluzuje priliku Miha je zasluzuje!!
Forza_Grande Inter
23-05-2010, 21:55
pa sto beniteza stavljate u taj izbor kad lik ostaje u liverpolu...ja bi licno volio Magatha lik je fenomen ali to je imposible hehe
jer se jos ne zna da li ostaje.. jer ga novinari vezu za nas.. inace ja ne bih izmisljao
ko god dovede cassana nek bude trener hahahahahahhaaha
salim se...uglavnom nikako NE za mihu (nije mi jasno kako mislite stalo mu do intera??? stalu mu valjda do love...ako ima klub van srbije ko kojem mu je stao onda je sto samp) i rafu (taj ima 5000 igraca na platnom spisku)
cap je najbolji talijan al nebih njeg da se tu onda o5 ukljuci moggi i kompanija pa nikad ces onda osvojit...namjerno ce zaje... taktiku hehhehe
licno...volio bih spaletija kad ce vec onaj iz viola u reprezentaciju...jer mislim da je vrijeme za inter koji igra nogomet....talijan je...zna sve igrace...igra napadacki...zna raditi sa malim budzetom tj i bez budzeta :) tako da novi gazda nece morati da brine za novac..
holandjanin>hmmm jedino ako mu nije problem talijanski jezik :)
ko god bude novi trener treba da se rijesi nekih igraca koji imaju previse godina i par onih koji imaju premalo kvaliteta....i naravno dovesti prava pojacanja..i mora se dovesti par talijana jer ono uefa/fifa pravilo ce doci kad tad i treba biti spreman
uglavnom od novog trenera trazim novi pristup igri...
murinjo je svojom taktikom osvojio sve i vrijeme je za nes novo....lp niko nije odbranio tako da se nemoramo nes brinuti oko toga..vec vise gledati da stvorimo ekipu koja ce osvojiti 2012 :)
filip.sk
23-05-2010, 22:28
Ja ne bih voleo da dodje Mihajlovic, jos nije afirmiran trener, sa autoriteta uspeha, iskustvo... To mu fali, so nemoze dobiti nikako...
Jedino ko gledam kao naslednikje Capelo i niko drug...
PazzaInterista
23-05-2010, 22:29
Star je capelo! Cojk ce dobit jos infarkt od onake buke i navijaca ako jos osvojimo opet scudetto cup i lp gotovo je...
Ako Hiddink nije realna opcija, onda Capello. Poslije njega Benitez. Treceg ne vidim.
Miroslave CIRO Blazevicu...dodji i odvedi nas do vrha europe i sljedece sezone :D
Inter boy
23-05-2010, 23:06
Miha je vjerovatno zadnja opcija, Branca ga je pribilježio u rokovnik ali mediji govore da nije u prvom planu. Ostajem pri svom da nam novi trener bude jedan od ove dvojice (Benitez ili Capelo)
Enfant Terrible
24-05-2010, 00:09
Prije nego što dobro prodiskutujemo ko je za kojeg trenera, valja uzeti u obzir da mi još uvijek imamo trenera. Koliko god izgledan njegov odlazak bio, ima i nekih argumenata koji bi mogli govoriti u prilog ostanka Mourinha:
- Mourinho ima ugovor sa Interom do 2012 godine i postoji klauzula o prekidu ugovora uz obeštećenje od 16M Funti. " It is not yet certain that Inter will even release the Special One, as his contract runs to 2012 and includes a buy-out clause worth Ł16m."
- Ukoliko se ne plati klauzula Mourinho ne može mrdnuti, a za sada se zna da je ne želi platiti ni Mourinho ni Real."There is a Ł16m buy-out clause that neither the Coach nor Real Madrid want to pay in full." Dakle o ovome može odlučiti samo dobra volja Morattija, tj. ako ga Moratti odluči pustiti bez odštete.
- Isto tako, ni sam Mourinho nije potvrdio nikakve službene razgovore (još uvijek). “I have not spoken to any Real Madrid directors yet”
- “But who knows, tomorrow morning I might wake up and decide I want to win a third consecutive Scudetto!”- Jose Mourinho
(Citati uzeti sa: www.football-italia.net (http://www.football-italia.net))
Dakle, ovo su neki argumenti koji bi mogli ići u korist ostanka Mourinha, što naravno ne mora značiti da će 100% ostati. Ali jedna stvar je sigurna, a to je da prelazak Mourinha nije tako jednostavna i gotova stvar kako mediji pokazuju.
Miroslave CIRO Blazevicu...dodji i odvedi nas do vrha europe i sljedece sezone :D
uz revolucionarnu 5-3-2 formaciju :D
Za mene bi najbolje bilo da to bude Capello,po meni uz Moua ponajbolji trener na svijetu...vec je bio blizu da nas preuzme prije calciopolia,pa ne bi bilo lose da se to sad ostvari.
eh sad ako ga FA ne bude pustio,onda bi volio Prandellia,al i to je izgleda nemoguce jer bi on trebo uzet Ital repku...
ne bi bila losa ni opcija da trener bude Baresi koji je u ove 2 godine sigurno puno naucio od Moua...
a ne bih nikako volio da to bude Benitez jer ga mrzim.
stoo se tice Mihe,mislim da bi bolja opcija bila da on ode u neki manji klub i ako se i tu dokaze onda sto da ne i u Inter...
ma pusti ti te argumente..ima opcija da u slucaju osvajanja lp murinjo moze ici iz intera...a tu je i 3m za wesa...a i sam morati je rekao da ce murinjo biti nagradjen i da odlazi....a jm je izjavio da sutra ima sastanak s celnicima reala
Moratti potvrdio da mu se sviđa opcija da Miha preuzme Inter ali nije nista odluceno!
ja cu reci radomir antic :D
ajde dera izresetaj me :P
mourinho
24-05-2010, 08:59
Vrlo interesantno...
Inter Milan Looking At Fulham Boss Roy Hodgson To Replace Jose Mourinho - Report (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/05/23/1939571/inter-milan-looking-at-fulham-boss-roy-hodgson-to-replace)
sad sam evo cito na fcinter1908 da je Hiddink najblizi klupi...uh to bi isto bilo odlicno :D
Il Trattore
24-05-2010, 09:21
Najbolji izbor bi bili Hiddink i Capello,ali posto su oni pod jakim ugovorima to je malo nerealno,onda bi bilo najbolje dovest Spalletia,ili nekog mladog,a koliko toliko dokazanog trenera npr.Blanc.I mozda bi ako od ovoga nista ne prode vridilo pokusat sa Trapattoniem.
uz revolucionarnu 5-3-2 formaciju :D
to je igrao i herrera dok je bio trener :D...kakve bi tek on scene pravio po italiji hahha
ali vala bogu pa nece kod nas...zato Moratti bolje ti je da dovedes Hiddinka...inace si u problemima i ti...a bgm i mi :D
Moratti potvrdio da mu se sviđa opcija da Miha preuzme Inter ali nije nista odluceno!
Massimo Moratti
"Želim Sinišu Mihajlovića na klupi Intera"
Sve je jasnije da će Jose Mourinho "mahnuti" Interu i sljedeće sezone sjediti na klupi madridskog Reala. Natjeralo je to predsjednika talijanskih i europskih klupskih prvaka, Massima Morattija, na potragu za najboljom zamjenom.
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/100524022.jpgSiniša Mihajlović i Massimo Moratti
Čini se da je ona i pronađena u vidu dovođenja Siniše Mihajlovića, dojučerašnjeg stratega Catanije, nekadašnjeg Bologne, a prije toga asistenta Roberta Mancinija među "nerazzurrima".
"Nisam još donio odluku, ali sviđa nam se Mihajlović. Karakteran je i brzo uči, igrači ga poštuju, a među mnogima ima i prijatelje."
"Meni se Mihajlović dopada i poštujem ga. Iako još nisam donio odluku o novom treneru potvrdit ću vam da bih Mihajlovića volio dovesti", izjavio je Moratti.
ponovo morati jede gljive ludare :D
vidim neko pomenuo trapatonija :D samo cu reci OMG :D bez uvrede al mislim da nam taj dedica nista dobro ne bi doneo
Ma Hiddink i niko drugi!!!!!!!!!!!!!!!:wc:
ja cu reci radomir antic :D
ajde dera izresetaj me :P
nema potrebe, ako to radis samo zato sto se huska zezao sa cirom, nisi smjesan
Vrlo interesantno...
Inter Milan Looking At Fulham Boss Roy Hodgson To Replace Jose Mourinho - Report (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/05/23/1939571/inter-milan-looking-at-fulham-boss-roy-hodgson-to-replace)
ma kakvi englezi kakvi bakraci, ko je jos uspio od njih u italiji, mozda gerrard aBd :D
ne dera ja sam ozbiljan :D jest mi glupo sto hvalim srbina :) ali on je strava trener, i defanzivno a i ofanzivno
dobar je i ciro :P
plus, nije drzavljanin BiH ;) to kazem za svaki slucaj da ne bi usporedio nasa misljenja..
hehe ma ja ne usporedjum, ali znam da neki to rade pa mi je bilo glupa da napisem antic :D meni je on vrh trener, ima jak stav i opasan menatalan uticaj na ekipu, to nama treba
Komitski Đeneral
24-05-2010, 16:06
Da, Antic je vrhunski strucnjak ali on nije opcija...
Hidinku bih se obradovao isto toliko kao i kada sam slavio dolazak Murinja... To bi zaista bilo izvanredno rjesenje...
Mihajlovic, prije svega zbog neiskustva, nije bas najsretnija opcija...
Iako mislim da ko god dodje, osvojit ce to italijansko prvenstvo i sljedece godine (zbog lose konkurencije prije svega), ipak nam treba jedan dokazan vrhunski strucnjak ko ce nastaviti uspjehe prethodinka i ujedno nastaviti da gradi ekipu za buducnost... Uprava valja nece brzopleto donosti odluke...
Miha blizu klupe Fiorentine :D
mi cemo ostati bez ijednog kandidata na kraju hehe
bey Mihe i da ostanemo nije neka steta :) cak bih bio zadovojan :) inace, nije vise trener Catanie.....sto god to znacilo
ajmo napravit grupu na fb...ako skupimo 100 miliona ljudi miha nece u inter hehehe
Dino 1908
25-05-2010, 00:29
Mi se svi smijemo Mihi, a na kraju bi mi mogli ostati bez trenera. Jer prva opcija je bio Benitez pa Capello, Hiddink. Cini se da bi Miha bio jedino rijesenje, a ako njega ne zelite ne znam da li je Prandelli dostupan.
bolje biti bez trenera nego imati mihu hahahahha
pa ima barasi vec...nije problem naci trenera....
InteristaSA
25-05-2010, 02:10
MM je vec odabrao Sinisu i pomirite se s tim..dajte covjeku sansu!!
filip.sk
25-05-2010, 06:57
Mihajlovic novi trener Fiorentine - link (http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=209052/)
Ovo je dobro, jedino sad ostaje Capelo :)
DenchiNL
25-05-2010, 09:04
1-Hiddink,
2-Prandelli,
3-Spalletti,
4-Adriaanse (holandski JM)
5-Zenga
ili v.Marwijk poslije SP
Zanetti19
25-05-2010, 10:29
Morati popustio pod zahtevima da trener bude neko iskusniji, sad su u igri Hidink i Kapelo. Mihajlović se navodno dogovorio sa Fiorentinom.
http://www.sportske.net/text_images/200912/kapelo1508687020091204075215.jpgSituacija oko Siniše Mihajlovića se iskomplikovala, ali, ako je do juče bilo sigurno da preuzima klupu Intera, sada je mnogo bliži Fiorentini.
Naime, dobro upućeni tvrde da je Morati popustio pod pritiskom svojih direktora koji smatraju da je za Mihu još rano i da treba dovesti iskusnijeg trenera. Da li pod time podrazumevaju Gvardiolu, teško je reći, ali se pojavila priča po kojoj bi uz trenera Barse, mogao kao tim menadžer da stigne Roberto Bađo.
Prvi kandidat je Fabio Kapelo. Naime, Morati ima neke http://www.sportske.net/text_images/201002/mihajlovic-velika11166020100221052600.jpgsignale da bi „Don“ Fabio mogao da prihvati posao, a spreman je da sačeka kraj Mondijala. Uz selektora Engleske, pominje se Hidink, dok je teško očekivati da na „Meacu“ stigne Benitez.
Mihajlović?
Sačekaće drugu šansu, ali je sada blizu klupe Fiorentine. On naime traži da se Inter izjasni, a pošto se to neće verovatno dogoditi, odlazi u Toskanu. Naslediće Prandelija, a izgleda da se čeka naredna nedelja, kako bi posao bio zaključen.
Navodno je Siniša sve dogovorio sa Pantaleom Korvinom i nema više prepreka da preuzme „ljubičaste“.
:):nova:
InteristaSA
25-05-2010, 10:52
Ubijedjen sam da cemo zaliti za MIhajlovicem..covjek ce se boriti za sami vrh sa Violama..vidjecete..ccc
Jedini pravi kandidat za trenera je Capello kojeg MM jako postuje...na pitanje za Capella MM je rekao : " bilo bi interesantno "...ja sam siguran da ce on bit nas trener...od ostalih imena u zadnje vrijeme cesto se spominje Guardiola kojem bi pomocnik bio R.Baggio ,zanimljivo nema sta :D
Enfant Terrible
25-05-2010, 11:56
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/05/25/1940296/calcio-debate-the-five-possible-successors-to-jose-mourinho
Capello se ne bi branio da dodje kod nas, zato, cekam ga rasirenih ruku... Mihi zelim svu srecu u Firenzi.
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/05/25/1940296/calcio-debate-the-five-possible-successors-to-jose-mourinho
rafa ispada najiskusniji gledajuci pri tome i koliko dugo moze ostati trener :)
Grujinho
25-05-2010, 13:35
Pored Hiddinka, Capella i Beniteza, sve češče se spominje i Pep Guardiola, koji je osvojio sve što je moguče sa Barcelonom i traži novi izazov (još uvijek nije produžio sa barcelonom)...videčemo...
ja se nadam da što prije dobijemo novog trenera, jer valja kupiti par pojačanja...a naravno nemože se to napraviti, dok ne dođe trener, koji če predstaviti svoj način rada, svoju filozofiju i da kaže koji igrači njemu trebaju....
Ne znam sta da kazem za capela!!!mislim da je hiddink bolje resenje,ali videcemo!!!!capela mozemo da pratimo na svetskom prv. sad i videcemo sta ce da uradi,kakvu ekipu ima bilo bi tuga da ne dodje do polufinala ili finala!!a po meni,ako ne ostvari ta ocekivanja mislim da nije dostojan ni da vodi ekipu intera,i to je to!!!!!
S Capellom imamo sigurnu ligu i to nam je potrebno ..zato je on najbolji izbor
Inter boy
25-05-2010, 14:26
Ubijedjen sam da cemo zaliti za MIhajlovicem..covjek ce se boriti za sami vrh sa Violama..vidjecete..ccc
ja sam ubjeđen da nećemo :D
Quaresma#7
25-05-2010, 14:41
Nisam više tu pametan.
sad citam da bi za Capella to bio izazov, jer je vec trenirao velikane Italije - Milan, Jube i Romu, samo mu jos jedan nedostaje :D
ako dodje guardiola kakva bi to ekipa bila, mislim pojacanja, trivela bi svakako ostala, mozda bi doveo fabregasa :D igrali bi svakako napadacki, ali bi nas sve takticki jake ekipe tukle :D
nema od guardiole nista...poslije odmora produzuje ugovor sa barcom(hvala bogu)...a prema nekim medijima on je bio prvi izbor, a poslije njega odmah Hiddink i Capello...koji god da dodje od ove dvojice necemo pogrijesiti...genijalci od trenera
Grujinho
25-05-2010, 16:20
CAPELLO definitivno prvi kandidat.....
Moratti:"We have had contact with him in the past and he may be interesting,"
Capello: "<mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Juventus" mashbutton="goal@mashlogic.com">Juventus</mashlogic>, Inter, <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Real Madrid" mashbutton="goal@mashlogic.com">Real Madrid</mashlogic>, the other teams, <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="AC Milan" mashbutton="goal@mashlogic.com">AC Milan</mashlogic>," he smiled, when asked about his possible options in the wake of England's 3-1 win over Mexico on Monday night. "It's good for me, but I am focused on the World Cup."
Dakle Moratti nije protiv....Capello se nasmijao i rekao da je zasada sa mislima u Južnoj africi, ali bitno je to, da nije demantirao glasine...
Forza Capello! :)
PazzaInterista
25-05-2010, 17:06
Hoču zidana kao trenera eheeheheh :D
dscholle
25-05-2010, 17:43
Hoču zidana kao trenera eheeheheh :DI nek mu namjeste Materazzia za pomočnika :D
Vjerovali ili ne kako navodi sportmediaset kandidat za klupu Intera je Leonardo kojeg navodno MM jako cijeni...svasta ces procitat na netu.
hahah koja provala :D pa onda bolje mene da uzmu, manje pare cu im uzeti :P i vise zivaca sacuvati :sivi:
Balotelli#45
25-05-2010, 20:19
Po meni samo capello dolazi u obzir ...
DenchiNL
25-05-2010, 20:26
ako dodje guardiola kakva bi to ekipa bila, mislim pojacanja, trivela bi svakako ostala, mozda bi doveo fabregasa :D igrali bi svakako napadacki, ali bi nas sve takticki jake ekipe tukle :D
sve ekipe u seriji a su takticki jake, tj. takticki jace nego spanske ekipe, tako da guardiola ne dolazi u obzir , a i zbog etoo-a, on bi igrao naivno, pustao bi im filmove za motivaciju, i zavrsili bi 5-ti , fula na 100 nivoa
ma kakav pep, on je uspio jer ima kvalitetnu ekipu na raspolaganju
vidjeli ste kako ga je jose nadmudrio
a leonardo, pa mancini mu moze biti ucitelj
Ado525INTER
25-05-2010, 21:47
Leonardo budimo iskreni kakav tim ima Milan dobro ih je vodio i s obzirom da mu je prva sezona ne znam ni ja sam ja bi volio Capella al eto neka se prica ..hehehe FORZA INTER
Balotelli#45
25-05-2010, 22:00
ocemo Ciro Ferarru :sivi: :sivi: :sivi: :sivi:
kako ga je miha razvalio a kakvu je on imao ekipu lol
leo je napravio fantastican rezlutat s obzirom da je imao penzionere i 0eura na raspolaganju
on je jedan od najzasluznijih za transfere kake, dinha, pata i silve u milan...on je puno dao milanu a oni njemu nis...
al nebi njeg u inter.....moze jedino kao neki skaut za brazilce :)
ni ja ..ne uspjevaju ovi treneri s dugom kosom :D
nije ni kod nas Mancini uspio
ne diraj mancija, malo ti liga, kup i super kup, pa bi i LP
pa mi smo ekipu stvarali 5god, a ne isprve, sta bi jose napravio da nije imao maicona, cesara para od ibre...?
Dino 1908
25-05-2010, 23:11
Capello bi svakako bio prava opcija za inter, ali kako stvari stoji Miha je mnogo blizi od njega. Moratti je izjavio da ga jako cijeni kao trenera i da on dobro poznaje momcad, pa bi zbog toga upravo on mogao doci na klupu intera. Sto se tice Mourinha, on zeli da sa sobom u real povede Maicona i Milita, nasa dva glavna igraca.
pa mi smo ekipu stvarali 5god, a ne isprve, sta bi jose napravio da nije imao maicona, cesara para od ibre...?
sta bi manci napravio da nije ibre :P
sta bi mou? ne kakite..
ma ne, hocu samo da kazem, zaboravi to sta bi kad bi...ko je sta napravio, napravio je, zna se :)
InteristaSA
26-05-2010, 00:14
kako dera voli da je DERA VS svi ostali..Forza Dera Forza Mancio:D:D
DenchiNL
26-05-2010, 06:01
licno mu nikad necu oprostit onu pizdariju poslije liverpoola kad smo zamalo izgubili i titulu radi njega i njegovog plakanja, zato je i otisao
Jose bi donio listu igraca koje bi MM trebao da kupi da osvoji LP, i plan kako da to uradi u najkrace moguce vrijeme,
mancio bi donio sal i to mu je sav plan , evo gledam ga sta je uradio u premiershipu?? zakacio se s 2 najjaca igraca, i uzeo onog penzionera od nas?
rekao sam jednom evo opet, ima iste uslove sada kao JM u chelskyju pa nek ostvari priblizne rezultate
svi znamo da su za igrace odgovorni Branca,Orialli i MM, ni mancio ni JM nisu imali nekog posebnog uticaja osim da mole, preklinju i insistiraju.
a ipak je mancio doveo sve svoje pajde iz lazija (asove poput cesara,favallija itd) i jedino je stankovic ostao od njih
Samo ne rafu beniteza i mihajlovića. Mihajlović je kao prvo neiskusan a i škola mancinija što mi se nikako ne svidja, nema iskustva za voditi velike taktičke bitke u noćima LP.. A za rafu, neznam , tip je toliko antipatičan.. Jednostavno luzer, imam dojam da je stvarno nesposoban, njegov svaki transfer je bio profulan, tip je napravio od nekada uglednog i moćnog Liverp. svoju privatnu pričiju španaca.. Njegova politika rotacije igrača je toliko smiješna, da nekad čak i torres i gerrad budu na klupi da bi igro neki voronin ili slični...
Ako je nešto pozitivno od ovog odlaska mourinha, trebali bi dovest trenera sa karizmom i koji teži posjedu lopte , Pep guardiola bi bio odličan izbor, ili frank rijkard , čak i guus hidink
bambi....ovo za beniteza i mihailovica...potpisujem :)
ma bilo koji ko ce racunati na trivelicu :P
ma bilo koji ko ce racunati na trivelicu :P
taj se jos nije rodio :crazzy:
mourinho
26-05-2010, 12:08
Danas kolaju vijeti o Capellu kao prvom kandidatu. Morrati je sa dovodjenjem Mourinha svatio da top klub mora imati top trenera, a pri tom mislim na iskustvo, titule, pobjednicki mentalitet, ukoliko zelimo nastaviti uspjehe. Capello je i po meni prvi pik, ali me je samo strah da cekajuci da se zavrsi svjetsko prvenstvo (jer ce po meni od toga i zavisiti angazman Capella, tj. od uspjeha Engleza) ostanemo sa jadnom mogucnosti izbora Mourinhovog nasljednika ukoliko Capello ne mogne preuzeti Inter. Onda bi definitivno bili u problemu, pa bi kukali i za Mihom. Ali nadam se da ce se sve okrenuti kako bi trebalo pa da don Fabio dodje kod nas. To bi bilo idealno.
ako nas ispali Kapelo....imamo Zakeronija...on ce sigurno biti slobodan ;)
dscholle
26-05-2010, 12:47
I Pelegrini je slobodan.
Quaresma#7
26-05-2010, 13:26
i Scolari :D
evo cappelo potpisao
http://images.virgilio.it/sg/sportuni/upload/cap/0000/capello87.jpg
hehehehehehehehehhehehehehehehhehehehhe....izjavio je da ga trenutno zanima samo SP
Ni Vlatko Glavas trener Slobode jos nije produzio ugovor ako cemo ih vec nabrajat :D ma Capello dolazi siguran sam...evo u gazzeti su dali 3 razloga da Capello dodje u Inter :
1.zbog dogovora sa MM 2006 kad je trebao postat trener Intera,ali nije zbog calciopolia
2.zbog pobjednickog ciklusa koji Inter ima i koji je on sposoban da nastavi
3.licna satisfakcija vodjenja jos jedne velike ekipe u Italiji,odnosno svijetu i prilika da sa Interom osvoji jos trofeja
ajde Capello dodji :D
ako nas ispali Kapelo....imamo Zakeronija...on ce sigurno biti slobodan ;)
pitam li se zasto je uvek slobodan :D ne znam za vas ali ja pamtim njegove "sposobnosti" :)
Agent Guus Hiddinka je izjavio da normalno,, 'nema ko ne bi voljeo da trenira Inter', ali problem je Turska Federacija s kojom Holandjanin ima ugovor. Ovo bi mi bila najjaca opcija... On i Capello. Drzite fige :D
DenchiNL
26-05-2010, 15:26
Agent Guus Hiddinka je izjavio da normalno,, 'nema ko ne bi voljeo da trenira Inter', ali problem je Turska Federacija s kojom Holandjanin ima ugovor. Ovo bi mi bila najjaca opcija... On i Capello. Drzite fige :D
on obično ima kratke ugovore sa repkama, mislim da je slobodan poslije SP, a vodio je i prije i klub i repku uporedo (chelsea+rusija, PSV+J.Koreja)
tako da mislim da je ovo dobar signal, ako nas on uzme ja vidim inter opet u finalu CL. vjerujte mi gdje god dodje odmah ima listu igraca koje sad moze dovesti, prati igrace konstantno.
sad neka prica da bi kapelo imao na raspolaganju 100mil da trosi u slucaju da dodje u inter
Ma bilo tko od ove dvojice da dodje treba mu dati 100 mil...da dovedemo ekipu do savrsenstva jer ne treba nam puno...imamo najbolju odbranu na svijetu i po mnogima najbolja odbrana koja je ikada postojala...dakle dati im da dovedi jos dva vrhunska igraca i jednog ili dvojicu mladjeg u odbranu i siguran sam da mozemo odbraniti LP...
ako dodje jedan od njih dvojice predvidjam nam dominaciju u europi poput dominacije u Italiji :D
dosta im je 50m, neka prodaju nepotrebne i imat ce 100 ;)
Capello jako blizu nase klupe... :crazzy::crazzy::crazzy: uhh ovo je odlicno ako ne izmisljaju :D http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=6942
Zanetti19
26-05-2010, 18:45
Murinjo i njegov agent bili na sastanku sa zvaničnicima Intera. Morati ne odustaje od klauzule, Portugalac otišao na odmor.
http://www.sportske.net/text_images/201005/murinjoimorati14850020100523083507.jpgNema pomaka, makar tako tvrde mediji.
Naime, Realu ne pada na pamet da plati otkupnu klauzulu od 16 miliona evra, a Morati ne popušta.
"Odoh na odmor, pa u Španiju", bilo je sve što je rekao Murinjo danas nakon sastanka sa direktorom Intera, Rinaldom Gelfijem.
Međutim, Morati kaže da nema daljeg viđanja.
"Ne znam kako nemate nikakva druga posla, nisam planirao nikakve nove sastanke sa Murinjom", izjavio je iritirani predsednik Intera.
Španski mediji kažu da ništa nije gotovo, ali ima i izveštaja da će Real večeras postaviti Murinja za trenera. Na koji način, ostaje da vidimo...
---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:42 ----------
Inter neće odustati, spreman da čeka i kraj Mondijala, a italijanska javnost našla bar tri sjajna razloga da se "Don" vrati kući.
http://www.sportske.net/text_images/201005/kapelo14539520100517084424.jpgInter ne odustaje od Fabija Kapela. Iako je selektor Engleske poručio da razmišlja samo o Mondijalu, ipak u ovom trenutku niko ne može da garantuje šta će se dešavati u julu.
Naime, italijanski mediji pišu da Kapelo ima najmanje tri razloga da prihvati ponudu šampiona Evrope.
Prvi je da bi zatvorio krug i posle Milana i Juventusa, vodio treći veliki klub na Apeninima. Imao bi šansu da sa četvrtim klubom u Seriji A osvoji titulu.
Drugi razlog je ekipa. Potrebno mu je samo par pojačanja za koja ima novca, da nastavi tamo gde je stao Murinjo.
I treći, uz povratak kući bi bio da pokuša da odbranu Ligu Šampiona što nikome nije pošlo za rukom, od kada je uveden ovaj sistem takmičenja.
:crazzy::nova:
Grujinho
26-05-2010, 18:53
Inter dovodi Capella, za 100 milijuna eura stižu Gerrard i Benzema?
Cifra malo prevelika, to novinari opet preteruju, još da se dovedu Kolarov i Ranochia :) Sa takvom ekipom i Capellom na klupi, kao prvi bi odbranili titulu evropskog prvaka
Hidink je fkt strasan trener ali ono sto me nervira je sto se taj vise skocentrise na reprezentacije a ne na klubove, ja bi volio nekog dobrog a ko ce duugo ostati u Interu a ne da nas odjebe kada napokon krenemo da igramo kako trebamo!
ma kakav crni benzema, pa ne bi dao vise od 15 mil ni lud za njega
Guus Hiddink Has Not Been Contacted By Inter - Agent (http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/05/26/1944172/guus-hiddink-has-not-been-contacted-by-inter-agent)
Cees van Nieuwenhuizen (njegov agent) o Hiddinku u Interu:
Do ovog trenutka nije ostvaren kontakt samnom od strane bilo koga. Nisam se cuo sa direktorom, niti sa predsjednikom Intera. Mogu potvrditi da su ovo samo glasine.
Njegovo imenovanje za glavnog trenera Turske bi bila najveca prepreka. Mislim da Turska fudbalska federacija ne bi prihvatila ovu situaciju (da vodi i klubi i reprezentaciju)
goal.com
Il Trattore
26-05-2010, 23:12
on obično ima kratke ugovore sa repkama, mislim da je slobodan poslije SP, a vodio je i prije i klub i repku uporedo (chelsea+rusija, PSV+J.Koreja)
tako da mislim da je ovo dobar signal, ako nas on uzme ja vidim inter opet u finalu CL. vjerujte mi gdje god dodje odmah ima listu igraca koje sad moze dovesti, prati igrace konstantno.
Najveci problem u njegovom dovođenju je to sta je on prije koji misec tek potpisa ugovor sa turcima,tako da bi bilo skroz neprofesionalno od njega da im otkaže suradnju nakon doslovno 2 utakmice,ali i to je moguce(slucaj advocat) i tome se ja najvise nadan.Kod njega mi se jako svida sta on ne vodi brigu samo o prvoj momadi nego ima uvid i u mlađe kategorije(sicam se kako je govoria dok je bia u chelsea),u sve je upucen u i oko kluba,sicam se prije utakmice protiv barcelone reka je da je vec dobija u glavi(a sicamo se radi cega je nije i na terenu dobija),i zbog svih navedenih stvari on je za mene najbolje moguce rjesenje za nasu klupu,a uz sve trenerske kvalitete on je i veliki gospodin.
Ado525INTER
26-05-2010, 23:24
Capello za mene
evo ankete stare 20- ak dana :
AIPS, rezultati glasovanja za najboljega nogometnog trenera na svijetu:
1. Jose Mourinho 36%
2. Alex Ferguson 20%
3. Guus Hiddink 13,3%
4. Fabio Capello 9,3%
5. Marcello Lippi 8%
6. Carlos Dunga 6,7%
7. Marcelo Bielsa 4%
8. Louis van Gaal 2,7%...
Grujinho
26-05-2010, 23:27
realno, samo mi smeta Dunga...tu bi stavio Guardiolu ili Magatha...
Enfant Terrible
27-05-2010, 11:02
Od svih imena koje su mediji spominjali zadnjih dana, ostala su dva, najkonkretnija- Capello i Hiddink. Dakle neko od njih dvojice dolazi. Hiddink ima problema sa Turskom repkom oko ugovora, dok Capello ima klauzulu da se za 5 miliona moze raskinuti ugovor sa Engleskim savezom.
"Imam ugovor s Engleskim nogometnim savezom (FA) i jedini način na koji će okončati prijevremeno (prije 2012.) je ako me odluče ranije otpustiti. Znam da se moje ime povezuje s brojnim poslovima u Italiji i Španiji, ali ja sam sretan sa svojim poslom",
Capello
Quaresma#7
27-05-2010, 12:52
Ma doče Cappelo u to sam uveren 100%. Inter mu nudi trogodišnji ugovor vredan 9M€ godinšnje.
Mislim da je samo pitanje vremena kad če Cappelo pristati.
Molit Boga da Englezi ne prodju grupe na SP :D
ma treba sa njim potpisat sto prije...pa neka oni i osvoje samo da znamo na cemu smo..tj da imamo trenera...a zamisli cekat ga do poslije SP..i na kraju nas ispali cojk :D
mourinho
27-05-2010, 14:40
Sad spominju i Fatiha Terima....mozda je najbolje da se drzimo Baresija, covjek bar sve poznaje a valjda je i nesto je naucio od majstora.
Zanetti19
27-05-2010, 17:30
Predstavnici kraljevsko kluba su u Milanu i pregovaraju sa upravom Intera o Murinjovom obeštećenju, kao i Maikonu i Kvarežmi.
http://www.sportske.net/text_images/201005/murinjo-214835120100523040221.jpgU predstavništvu Intera vode se pregovori o konačnom prelasku Murinja u redove Reala, kao i mogućem angažovanju Maikona i Kvarežme.
Kako prenose mediji, došlo je do pomaka kada je u pitanju 16 miliona obeštećenja za Murinja, tako da se raskid ugovora između Portugalca i kluba, očekuje svakog trenutka.
Međutim, to nije sve. Sa Murinjom bi u Madrid mogli da se presele i Maikon i Kvarežma.
Kvarežma je imao slabu sezonu u Interu, gotovo da nije ni igrao, tako da je njegov odlazak poželjan, a u Realu ne znaju šta bi sa njim...
Što se tiče Maikona, on je ranije izjavio da će o daljem toku svoje karijere odlučiti po završetku Mondijala.
---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:23 ----------
Ekipa Reala bi, ukoliko Murinjo preuzme kormilo, mogla da ostane bez 12 prvotimaca.
http://www.sportske.net/text_images/201005/murinjo-214835120100523040221.jpgDok u Realu željno iščekuju trenutak kada će javnosti predstaviti novog trenera, kruže špekulacije da bi Murinjo, po dolasku na klupu kraljevskog tima, mogao da se otarasi čak dvanaestorice igrača iz prvog tima.
Takve špekulacije su privukle i pažnju ostalih velikih klubova, kao što su Čelsi, Mančester Junajted, Liverpul, Arsenal i Mančester Siti, tako da oni pomno prate zbivanja u glavnom gradu Španije.
Na meti engleskih klubova bi, u tom slučaju, mogli da se nađu Karim Benzema, Fernando Gago, Lasana Dijara, van der Vart, Iguain i Raul.
Takođe se špekuliše da bi Drente, Gerej i Granero mogli da promene sredinu na leto. Mahamadu Dijara je prošle sezone imao problema sa povredama, tako da bi i on mogao da se nađe na crnoj listi.
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:27 ----------
Holandski stručnjak bi, prema rečima njegovog sunarodnika, bio adekvatna zamena za Murinja.
http://www.sportske.net/text_images/201005/roben-snajder14759020100522060151.jpgVesli Snajder je izjavio da bi uprava Intera, ukoliko želi da nastavi sa uspešnom serijom i sledeće sezone, trebalo da angažuje Gusa Hidinka.
"Obojica imaju veštinu da motivišu igrače. Oni su veliki taktičari, a to je i njihova najbitnija osobina", rekao je Snajder.
Nakon što je odveo Inter u istoriju, Murinjo je na korak od odlaska iz ovog kluba, a Hidink, koji bi trebalo da preuzme reprezentaciju Turske od 1. avgusta, je najozbiljniji kandidat za njegovo mesto.
"Hidink ima ogromno iskustvo. TO je stekao u Realu iz Madrida, Čelsiju i naravno PSV. On bi bio sjajno rešenje za Inter", dodao je
znaci ovo za quaresmu je glupost milenijuma,mada bi voleo da je istina :sivi:
Zanetti19
28-05-2010, 09:24
Ni današnji sastanak nije dao rezultat. Inter glatko odbio zahtev Reala, ne odustaje od 16 miliona evra.
http://www.sportske.net/text_images/201005/murinjoimorati14850020100523083507.jpgMurinjo je na odmoru, zastupao ga je agent Mendeš, a sastanku su prisustvovali direktor Intera Marko Branka, kao i potpredsednik Reala Hoze Sančez. Madriđani su se nadali da će odobrovoljiti Italijane, ali ništa od toga.
Morati neće da pregovara, sklonio se od medija, a javnost kaže da mu se smučila cela situacija i da ne želi da čuje za Murinja.
Da li će Real pristati na formulu 35 miliona, Kvarežma i Maikon za 35 miliona, teško je reći jer im Kvarežma ne treba a morali bi da isplaćuju njegovu "masnu" platu.
"Vratiću se", rekao je Mendeš, ali Murinjov agent nije precizirao kada će biti novi sastanak.
koji su papci ovi iz reala, a mogu dati 60m za kaku
Inter boy
28-05-2010, 12:08
Inter-Real: Mourinho plus Maicon for Drenthe, Gago and Benzema
Inter choose between Capello and Hiddink.
Guardiola will remain at Barcelona, the two now race for the Inter bench. In the contract of the England coach is a penalty between 3 and 5 million.
(Gazzetta dello Sport)
Inter wants 50 million for Maicon and the Portuguese coach.
Perez announces Mou, Moratti will not let go.
Real Madrid tries to put some players in the negotiations (Drenthe, Gago and Benzema) but for now Inter will not accept anything other than the money under the termination clause.
The Nerazzurri: "We are not in a hurry, we have until July 12 for a new coach. It is the day after the World Cup final, the commitment that binds coach Fabio Capello to England. Meanwhile they are working to understand what options there are with the agreement between Turkey and Guus Hiddink, not to mention Rafa Benitez.
(Repubblica)
The 16 million to pay.
Mourinho has asked for a discount for the triplet.
The coach was expecting different treatment for sporting merit. The issue will be resolved because the relationship is closed. Today negotiations continue: the only alternative to payment of the clause could be the cancellation of the rate for Sneijder that Inter still have to pay to Real Madrid.
(Corriere della Sera)
Englezi su se uspanicili odrzali su nekakav sastanak sa Capellom...to te ja pitam znaci nisu nagadjanja oko njegovog dolaska...a citao sam da ga mozemo dovesti ako eng. savezu platimo 5 mil...
Zanetti19
30-05-2010, 12:24
Danas ostrvski mediji bruje da će Kapelo sa velikom verovatnoćom napustiti kormilo reprezentacije nakon Mondijala.
http://www.sportske.net/text_images/200912/kapelo1508687020091204075215.jpgItalijan je samo dolio ulje na vatru izjavom da niko ne zna šta će se dogoditi nakon Svetskog Prvenstva.
On je imao dogovor sa ljudima koji više nisu u federaciji, a zov domovine je sve jači.
"O tome ćemo pričati nakon Mondijala, sad je moj cilj finale", rekao je Kapelo.
U prilog teorijama o odlasku ide i to što su u Interu mirni i čekaju rasplet, izjavili su da ne žure sa postavljanjem Murinjovog naslednika.
Pojavila se i priča da Engleska ne može da sačuva Kapela iako ima ugovor, pošto postoji klauzula po kojoj je slobodan za 4 miliona evra.
:nova::nova::nova:
vrijeme je da konacno netko odbrani titulu LP...a tko ce ako mi necemo...a sa Capellom na klupi razmisljam da ne gledam serie A sljedece sezone...posto cemo to lagano uzeti :D...nije zanimljivo vise...ali rekao sam ja vec...sada ovu dominaciju iz Italije prenosimo na europu...je*at ce Capello Josea u finalu...pa ce i on poput nosonje da moli da se vrati :D
neka Capello iz repke sa sobom povede Gerrarda i dosta od njega...a ostalo ce Branca i Oriali da rijese za Silvu i Bonuccia/Ranocchiu :D
PazzaInterista
30-05-2010, 13:45
Capelo meni je bas gospodin i pravi meneger trener tako da ga rado vidim na klupi intera!!
Capello izjavio da ce za 2 dana pojasniti svoju situaciju sa FA-om...nadam se da ce tad objavit da je nas novi trener. :D Don Fabio
"Velikog",mora da nasledi "veliki".
Prandelli novi selektor Italije nakon SP, Lippi ce takodjer biti slobodan.. Ned'o Bog da nas on preuzme, pa ne moze smisliti nikoga ko igra ili navija za Inter.
Kakvi Lippi, ti i dalje konzumiras crazy cat's? :D Prvo ona formacija od prije dvije noci, pa sinoc na chat nesto lupas, pa sad Lippi.. pocinjes ozbiljno da me zabrinjavas :D
Moratti i cijeli tim su u losim odnosima sa njim, to ne biva...
MM i Branca se sastali danas da razmotre pitanje novog trenera,a isto tako danas se sastaje Capello sa FA-om...bilo bi dobro da sve bude jasno prije SP,da mozemo i krenut po pojacanja
Kicho_Adriano
31-05-2010, 19:08
ma ja mislim da je Fabio vec negdje 90% nas
dscholle
31-05-2010, 19:18
Ja mislim da on želi biti siguran da će ostati izbornik Engleske i poslje WC, a ako nedobije to jamstvo, onda mu je solucija Inter. I zato je trenutno na pregovorima.
kako sad pisu Capellov razgovor sa FA je bio dosta pozitivan,sta sad to znaci ne znam...malo se sad iskomplikovo njegov dolazak,al mislim ipak da ce on bit trener. na sastanku Brance i MM oni su odlucili da urade sve sto mogu da dovedu Capella,a ako im to ne uspije prva alternativa je Rafa...
danas propali pregovori capella i FA, nisu ga zadovoljili :P
filip.sk
31-05-2010, 19:21
dera daj link :P
ma pusti deru ba opet ludu macku koristi :D
mourinho
31-05-2010, 19:26
Trapatoni izjavio kako zna da Capelo hoce Inter!
filip.sk
31-05-2010, 19:30
link? :)
Inter Want England Boss Fabio Capello & He Wants Them - Giovanni Trapattoni
http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/05/31/1951726/inter-want-england-boss-fabio-capello-he-wants-them-giovanni
---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Fabio Capello's England Future Still Unresolved After Meeting With FA Chairman; Showdown Talks Slated For Wednesday
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/31/1951914/fabio-capellos-england-future-still-unresolved-after-meeting
danas propali pregovori capella i FA, nisu ga zadovoljili :P
dera daj link :P
ma pusti deru ba opet ludu macku koristi :D
zar meni ne vjerujete, evo vam odg.
Fabio Capello's England Future Still Unresolved After Meeting With FA Chairman; Showdown Talks Slated For Wednesday
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/31/1951914/fabio-capellos-england-future-still-unresolved-after-meeting
samo sto ja nisam rekao da su odgodjeni za srijede :D
D1ego_Maradona
31-05-2010, 20:42
Ljudi evo procitah sad da se Maradona nudio heheheh :) Ali Moratti odbio odma jer nije pozvao Zanettija i Cambiassa , ali Diego se bio ponudio da vodi Inter :D
PazzaInterista
31-05-2010, 20:53
Maradona trener ahahaha joj sto me nasmija u italiji je zabranjena koka :D
Evo malo opsirnije :)
Ponudio se i najveći
Sam spomen njegovog imena budi raznolike emocije. Diego Armando Maradona! Najveći nogometaš svih vremena također je zaželio voditi momčad prvaka Europe. Trenutni izbornik Argentine nazvao je svog prijatelja Massima Morattija, te se ponudio da preuzme Inter. Predsjednik ga je uljudno odbio. Poznato je kako je Maradona već praktički postao zaposlenik Intera prije dvije godine, kao skaut kluba u južnoj Americi, ali ubrzo nakon toga postao je izbornik svoje reprezentacije, pa je s dužnosti u Interu morao odstupiti.
Među sigurno brojnim razlozlima Morattijevog “ne” ubraja se i nepozivanje kapetana Javiera Zanettija i Estebana Cambiassa u argentinsku selekciju za SP u Južnoafričkoj Republici. Takva Maradonina odluka teško je primljena u svlačionici Appiano Gentilea.
S druge strane engleski nogometni savez prepao se posljednjih napisa u vezi Fabia Capella, pa je rukovoditelj FA i predsjednik Premier Leaguea Sir Dave Richards već danas nazvao Capella kako bi ga uvjerio da ostane na kormilu Engleske. Prema jednom izvoru Capello je dobio garanciju ispunjenja svojih želja, te FA ostaje optimist, dok drugi izvori govore kako Sir Richards i Capello nisu pričali o novom ugovoru, već o klauzuli ukoliko se sadašnji ugovor raskine. Službeni sastanak je sutra kada ćemo vrlo vjerovatno saznati jeli Fabio Capello nasljednik Jose Mourinha na klupi Intera.
Don Fabio! :D
http://www.pollsb.com/photos/o/9270-new_england_manager_fabio_capello_bathing_suit.jpg
adointer
31-05-2010, 21:44
Don Fabio! :D
http://www.pollsb.com/photos/o/9270-new_england_manager_fabio_capello_bathing_suit.jpg
haha...evo ga bolje je gradje nego ti Il Mago...:P :P :P
ado :srednji::srednji::srednji: a neki ekspert za transfere Di Marzio kaze kako ce Capello nakon danasnjih razgovora sa FA sigurno produzit ugovor i nece doc u Inter....a svasta,nadam se da ovaj samo lupa :worried:
eto kazu da nece u inter i da se inter okrenuo benitezu
vidim i ja danas neke natpise kao da ostaje jos makar dvije godine, do evropskog prvenstva....
sada necemo ni mihu moci, on je vjerovatno dogovorio sve sa fiorentinom
mourinho
01-06-2010, 12:35
Spominje se i onaj levat Zdenek Zeman, ako nam on bude dosao mozemo moliti boga da dogodine igramo ligu Evrope. O Maradoni i da ne govorim, covjek je klasican idiot!
Mislim da cemo mi dovesti jakog trenera... ako ne Capella, onda Beniteza najprije. Mozda Hiddinka. Meni se od ovih 'autsajdera' najvise svidja Dunga. Miha, Maradona (LOL), Zeman, itd, mi nisu interesantni.
Spominje se i onaj levat Zdenek Zeman, ako nam on bude dosao mozemo moliti boga da dogodine igramo ligu Evrope. O Maradoni i da ne govorim, covjek je klasican idiot!
talijanskoj ligi treba vise trenera tipa zeman....da napokon pocnu igrati nogomet....
dscholle
01-06-2010, 14:15
Ja mislim da od jačih trenera može doći jedino Hidink i to sigurno sa ustupkom da i dalje vodi Tursku. al i to su male šanse.
Nera, DUNGA?!?!?!?!? wtffffff.. coek je od najbolje reprezentacije svijeta napravio klub koji pusi od argentine svake godine
sta si ti pusio da mi je znati, nesto gore od lude nere :D
Sportal.hr - Dunga igračima dopustio seks, čokoladu i sladoled ...
Nera, DUNGA?!?!?!?!? wtffffff.. coek je od najbolje reprezentacije svijeta napravio klub koji pusi od argentine svake godine
sta si ti pusio da mi je znati, nesto gore od lude nere :D
Sportal.hr - Dunga igračima dopustio seks, čokoladu i sladoled ...
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6WPSAaQRHMo&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6WPSAaQRHMo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
O cemu ti pricas covjece? Pogledaj sta je uradio Argentini sa Messiem i svim najjacima, a njemu su igrali razni Baptista, Vagner Love, Anderson, Doni, Luisao...
Ovo je inace tabela u kvalifikacija za svjetsko. Zanimljivo, s obzirom da ih Argentina dere tamo... :rolleyes:
Brazil 34
Chile 33
Paraguay 33
Argentina 28
Uruguay 24
Ecuador 23
Colombia 23
Venezuela 22
Bolivia 15
Peru 13
:D
sta to pise u zagradi, 2007?a gdje su bili proslo SP, a vidjet ces gdje ce biti i ovo ;)
sta to pise u zagradi, 2007?a gdje su bili proslo SP, a vidjet ces gdje ce biti i ovo ;)
Pa Dunga ih je vodio 2007-e na Coppa Americu - a to im je poslednje zvanicno takmicenje (osim kvalifikacija za Svjetsko, a u oba takmicenja su im Argentinci gledali u ledja), na proslo Svjetsko im je trener bio Carlos Alberto Perreira.
Zabrinjavas me, sad ti ozbiljno kazem :D
Inter CEO Ernesto Paolillo: New Coach Plans Will Not Be Rushed
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/06/01/1953230/inter-ceo-ernesto-paolillo-new-coach-plans-will-not-be
pa on ih je uhabao i otisao nera pantera (suazo) :D
---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:29 ----------
ono sto hocu reci, i rijkaard je osvojio LP sa barcom pa vidi ga sada
ovaj je imao ekipcinu i nije se bas proslavio, zbog cega je i otpusten
Il Trattore
01-06-2010, 17:10
samo ne benitez,bolje i mihajlovica nego beniteza
filip.sk
01-06-2010, 19:45
Ma ako otpade Capelo, onda ce biti Benitez ili Hiding... Nije ni Benitez toliko los so ogled na to da je u Liverpool nemao pare za transfere, a sada u Inter ce imati 100mil... Takodje je moguce da i Torres dodje...
Ali ipak, Capelo je za meni prvi izbor..
oficijelno - prosle sezone benitez potrosio samo 15m, a prodao xabija ;)
imao problema sa povredom torresa, a znamo kakav im je ostatak napada
a i odbrana im je propala, odnosno nije bilo do njega, nije znao da ce zakazati - ostarili, losa forma :P
Il Trattore
01-06-2010, 21:03
evo svi transferi beniteza u liverpoolu
Transfereinnahmen: 24.570.000 € - Transferausgaben: 58.400.000 € = -33.830.000 €
Transfereinnahmen: 19.040.000 € - Transferausgaben: 41.558.000 € = -22.518.000 €
Transfereinnahmen: 21.000.000 € - Transferausgaben: 47.900.000 € = -26.900.000 €
Transfereinnahmen: 45.485.000 € - Transferausgaben: 87.700.000 € = -42.215.000 €
Transfereinnahmen: 46.325.000 € - Transferausgaben: 71.200.000 € = -24.875.000 €
Transfereinnahmen: 50.400.000 € - Transferausgaben: 43.500.000 € = +6.900.000 €
i od svih ovih potrosenih para iz te ekipe bi uzeja jedino gerrarda i torresa,broj titula mu je jedna LP i to je to sa ovoliko potrosenih para,premalo.
molin te rafa ostani u liverpoolu.
mourinho
01-06-2010, 21:21
Nije los trener ali po deseti put ponavljam (ako mozda ovo cita MM uz prevodioca) ne smiju mu se dati transferi u ruke... covjek o tome jednostavno nema pojma. Liverpul je pun nekih benajuna, skrtela, kujtova (iako nije los) itd.. jednostavno igraca koji nisu klasa za takvu ekipu.
---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:19 ----------
Takodje, stari dobri Roy nije los izbor
Hodgson: 'If Inter did call me...' (http://www.football-italia.net/jun01y.html)
ma katastrofa...sad neki Franco Melli pametuje kako MM nece Capello radi svega sto se izdesavalo nakon i u toku calciopolia i da ga ne bi iznenadilo da trener bude neko ko se uopste nije spominjo. a da hocemo dobit trenera vise,smorise me ove glasine :D
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=20471
Ado525INTER
01-06-2010, 23:12
capelo solo capelo
Zenit St. Petersburg Coach Luciano Spalletti Linked With Inter Hotseat - Report
Zenit St. Petersburg coach Luciano Spalletti has become the latest person to be linked to taking over the vacant position at the helm of Inter.
With England boss Fabio Capello and Liverpool tactician Rafael Benitez seemingly impossible to obtain, Spalletti is seen as the third option, and a more viable one, according to SportItalia.
The Russian side's management is starting to worry, as the rumour surrounding its coach starts to intensify. He has only been at the helm of the side for under a year, after leaving Roma at the start of the Serie A season.
The former Udinese coach helped Zenit to win the Russian Cup earlier this year, and currently finds himself in Italy for a charity match.
coooool :) steta sto nismo angazirali prandellija al sta je tu je
oba trenera su za male pare napravili cudo od klubova
Il Trattore
02-06-2010, 11:46
http://www.nogometni-magazin.com/newspro/coranto/viewnews.cgi?id=EkZVukAkuFQuXeHslU&tmpl=coranto_ita_news
---------- Post added at 11:46 ---------- Previous post was at 11:45 ----------
izgleda da je hiddink nemoguca misija nazalost
i Capello je izgleda definitivno otpao...super,od ovih ostalih ja bi najvise volio Spalletia.al et vidjet cemo.
Au,au,au kod nas polako svi otpadaju :sivi: A valjda nece i Zdenek Zeman :sivi:
InteristaSA
02-06-2010, 12:20
Ma kad vidim kako pojedini strucnjaci odbijaju veliki INTER...kakav Capelo netreba nam smece iz Jubentusa..neznam kako pojedinci brzo zaboravljaju pojedine stvari..trenutno bi najvise volio Beniteza.iz jednog jedinog razloga..nema sanse da bi on mogao ovdje trositi kako on hoce..ovdje bi bio samo trener a u LIverpoolu je bio manager..2 potpuno razlicite stvari..covjek je strucnjak u to nema sumnje..jos je rijesenje za najmanje 5 godina..mislim da nebi pogrijesili..Hidink otpada on je cirkusant hoce 3 posla u isto vrijeme..nemoze se to u ozbiljnom klubu..
reci im mirza :D
zaista je tako, da je igrac, niko ga ne bi htio, npr. cannavaro
trosenje beniteza, pa i mou je puno vise trosio u chelseau :D ovde su ga smirili, vjerujem da bi isto uradili i sa benitezom
u pravu si i za hiddinka, on se ne zadrzava puno u klubovima, zar nam treba jos jedan srcolomac :D
smirili bi ga isto ko i murinja...daj nemojte lupetat...taj ce dati 30mil za nekog iz malage :)
On je trenr, i treba ga dovesti da trenira, a neka Branca i dalje vodi pricu oko transfera. I Mourinho je ispromasivao svoje transfere (Q, Mancini, Munta - pa je htjeo Carvalha i Deca, a Marco mu doveo Lucia i Sneijdera). Malo je koji trener maher za pojacanja...
Svi nam pametuju oko trenera...:)
EXCLUSIVE: England Boss Fabio Capello Would Be Excellent For Inter - Walter Novellino
Former Sampdoria and Torino coach Walter Novellino has told <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Goal.com" mashbutton="goal@mashlogic.com">Goal.com</mashlogic> that Fabio Capello would be the perfect replacement for <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Jose Mourinho" mashbutton="goal@mashlogic.com">Jose Mourinho</mashlogic> at Inter.
The Nerazzurri are standing by as they wait for news over Capello's future with England. Recent indications from the UK suggest he will be staying with the Three Lions beyond the World Cup.
But Novellino believes he is the only coach that would offer a close match to Mourinho's credentials at <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="San Siro" mashbutton="goal@mashlogic.com">San Siro</mashlogic>.
"In terms of Mourinho's successor, I would say that Capello would be the excellent choice, but he has other things to think about," Novellino told Goal.com.
"Capello will focus on the World Cup, and I don't know if <mashlogic class="mashlogic mashlink-goal-com-headlines mashlink" li-term="Massimo Moratti" mashbutton="goal@mashlogic.com">Massimo Moratti</mashlogic> would be able to wait until after the tournament to wait for his decision.
"In any case, it could depend on the outcome of the World Cup."
mancini je doveden od strane uprave ;)
ma dajte ba, to ja zbog vas kazem :D a i zbog igraca, culi ste sta je matrix rekao :P
filip.sk
02-06-2010, 17:27
Dera je si li ti to obrisao moj post?
Nisam ja Boga mi, ne znam zasto bi neko izbrisao, a sigurno neko jeste - Zlatan ili Hulle.
filip.sk
02-06-2010, 18:10
Hulle, zlatane???
Enfant Terrible
02-06-2010, 19:00
Hulle, zlatane???
Ja sam ti obrisao post, zato što ti je post sačinjen od 5 emoticona. I ubuduće svima brišem takve postove. Post ne može biti sačinjen od emoticona jer ovo nije igrokaz.
nebi da stvaram spam,al moze prevod na srpski za ovaj igrokaz :D ?
---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:11 ----------
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fudbal/179244/Kapelo-potpisao-novi-ugovor-sa-Englezima
Kapelo ispo iz kombinacije....da vidimo ko ce sledeci otpasti :D
coooool :) steta sto nismo angazirali prandellija al sta je tu je
oba trenera su za male pare napravili cudo od klubova
Problem je sto mi imamo velike pare, a to je totalno druga situacija :)
Grujinho
02-06-2010, 19:17
http://sport.blic.rs/Fudbal/Svetski-fudbal/179244/Kapelo-potpisao-novi-ugovor-sa-Englezima
Kapelo ispo iz kombinacije....da vidimo ko ce sledeci otpasti :D
uf, kad blic to napiše, onda je sigurno istina :rolleyes:
Ja sam ti obrisao post, zato što ti je post sačinjen od 5 emoticona. I ubuduće svima brišem takve postove. Post ne može biti sačinjen od emoticona jer ovo nije igrokaz.
hehehe, slazem se sa tobom zlatane, ali ovaj je imao neko znacenje, nije bila stvar:
- capello nas odbio
a on onda odgovara na to: :D:D:D:D
nego je boldirao neki prethodni post, iako slazem se, nije bio povezan sa ovom temom i trebao se naci u recimo temi chat i sl.
---------- Post added at 19:31 ---------- Previous post was at 19:30 ----------
dragi moca koji spam, pa cijelo jutro o tome pricamo.. a za igrokaz si mogao pitati negdje drugo
Daj vise dovedite bilo koga, izludih kad dodje trener sve ce znati i ko ostaje i ko dolazi i ostale gluposti, samo Moratti dovedi bilo koga pa makar Blaz Sliskovica da nam prica na Engleskom xD
Inter boy
02-06-2010, 19:51
Sad se okrecemo ponovo Mihajlovicu i Spallettiu. Zahvaljujuci nama Capelo je zaradio novi ugovor.
Problem je sto mi imamo velike pare, a to je totalno druga situacija :)
pa onda moze biti samo jos bolji
---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 20:02 ----------
Sad se okrecemo ponovo Mihajlovicu i Spallettiu. Zahvaljujuci nama Capelo je zaradio novi ugovor.
a cuo sam da miha odlaze potpisivanje ugovora sa fiorentinom, iako su sve dogovorili, dok ne vidi sta ce biti sa klupom intera
fiore dala rok 2 sedmice
filip.sk
02-06-2010, 20:07
Pa zlatane ako nema sale i zajebancije onda sta cemo raditi? Dakle nismo 1000 clanova pa da se napravi tolikav spam i nisam bio oftopic...
Ako budes trazio oftopice posjeti temu J.M. i vidi dal se prica za JM il za to koliko novac je bio kupjen Chivu(nije ga kupio ni JM), prica se o Mancini(igrac) al nista o JM... ali ovaj put si bio selektivan i obrisao si samo moj post od svih 10.000 oftopika... But nevermind
Ontopic: Ko je jos ostao da nama bude trener? Capelo, Blan, Prandeli, Mihajlovic, Hidink su otpali....
Za Benitez je Morati rekao da je teze stici do njega...
sad se i Baresi spominje,mogli bi mi lako ostati na njemu na kraju...jedine dvije opcije osim njega su sad Benitez i Spaletti...
lijepo...sve bolje od boljeg...i na kraju cemo naci tamo nekog koji ce se uciti na nama...ali i kada bi nekog takvog morao birati onda neka bude Miha...on i Baresi bi se super slagali...sigurno je Baresi dosta naucio od Moua dok je sa njim bio...
Ontopic: Ko je jos ostao da nama bude trener? Capelo, Blan, Prandeli, Mihajlovic, Hidink su otpali....
Za Benitez je Morati rekao da je teze stici do njega...
prandellija vi niste htjeli svakako :(
miha jos nije fiorentinin, pisao sam malo ranije, citaj :D
benitez nas je vec jednom odbio..
baresi - DA; samo bojim se da ni on ni miha ne bi bili uspjesni u LP, a sto nam je opet cilj :D
Jose vrati seeeeeeeeeeeeeeeeeee,ovce tvoje nemogu bez tebeeeeeeee!!! -.-
A i od ovih glasina i vesti covek samo moze da umre... -.-
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XHWYn8U-XMI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XHWYn8U-XMI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
Jose....smrc.... :)
Quaresma#7
02-06-2010, 22:03
Ode i Capello :( http://www.football-italia.net/jun02v.html
One down two (hiddink ili Benitez) to go.
ado_inter
02-06-2010, 22:47
kako stvari stoje izgleda da nam je benitez najblizi
izgleda da smo sad blize nego ikad...Rafa Benitez moze bit slobodan za 3 miliona funti,pa su sve sanse da ce on bit trener. http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=20545
nije mi drag,al ako povede jednog izmedju Torresa i Gerrarda onda moze :D
ne gine nam sliskovic kad vam kazem :P
ado_inter
02-06-2010, 23:05
izgleda da su nasi planirali 4 mil poslat al eto ovaj jos jeftini tako da je sve izvjesnije la vidjet cemo jos danas sam cito da se ne sto i spaleti spominjao pa cemo da vidimo
a ovo da dovede gerarda i torresa uh to bi bilo extra mada ja ne bih ima nista ni protiv akvilanija a ni protiv jonsona :P
nemoj svega ti da od nas pravi Liverpool ako dodje...Torres i Gerrard su jedini koji bi bili pojacanje za Evropskog prvaka,ostali nikako.bar ja tako mislim :D
Svjetsko nogometno prvenstvo 2010
Capello potpisao dopunu ugovora, odbio Inter
Sve špekulacije oko mogućeg preuzimanja Intera u srijedu je otklonio Fabio Capello, potpisavši dopunu ugovora s Engleskim nogometnim savezom (FA).
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/100602125.jpgFabio Capello (Foto: AP)
Potvrđeno je da će talijanski stručnjak na klupi engleske reprezentacije ostati do 2012. godine s time da je iz ugovora uklonjena klauzula prema kojoj je mogao napustiti posao po završetku Svjetskog prvenstva (JAR, 11. juna - 11. jula).
"Sretan sam zbog ovoga i zahvalan savezu na podršci i osiguranju moje budućnosti. Ionako sam želio ostati do isteka svog mandata", kazao je Capello, prva meta Interove potrage za trenerom.
Talijanski i europski prvak sada se može okrenuti novim rješenjima na klupi koju je odlaskom u Real Madrid Jose Mourinho ostavio praznom. Capello na nju sigurno neće sjedati prije završetka Europskog prvenstva 2012. godine.
Capello vodi englesku nogometnu reprezentaciju od prosinca 2007. godine.
ako je ovo istina onda sam bio upravu kad sam rekao da nam ovaj nije potreban jer je juventino :)
steta za Kapela....vjerovao sam da ce preuzrti ekipu...ali sto da se radi....kako stvar stoje nama je Rafa najblizi...ali ne znam zasto ja tog covjeka nesto ne volim...
filip.sk
02-06-2010, 23:39
Izgleda da ce Benitez napustite Liverpool, tako da najverojatno on ce biti novi trener...
evo link: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1283538/Rafa-Benitez-Spaniard-quit-Liverpool-3m-pay-off.html
vBulletin® v3.8.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.